World of Warcraft Classic megjelenés -


MÁS lordgabe

Készült 2017. január 18. | írta Rambo

4

Gaben Nagyúr válaszolt [FRISSÍTVE]

Szigorúan véve nem biztos, hogy minden kérdésre válaszol, amit feltesznek neki, de maga az AMA formátum értelmében kérdezni bármit lehet.

Aki nem ismerné, az AMA az Ask Me Anything rövidítése, tehát gyakorlatilag a kérdezz-felelek angol megfelelője. És hogy miért is érdekes most ez az egész? Azért, mert maga a Valve cég feje, Gabe Newell fog kérdésekre válaszolni kérdésekre a saját alredditjén. A dolog csak még érdekesebb, ha számba vesszük, hogy az utóbbi időben ezer és egy pletyka, félinformáció, fals hír és különböző Valve játékok frissítésében megtalált töredékfájlok utaltak már a Left 4 Dead 3-ra, valamiféle Half-Life és VR közti fúzióra vagy egy nagyobb Counter-Strike projektre, de amint azt tudjuk, mind Gabe, mind a cége mélyen hallgat mindenféle szoftvertémáról, ami nem a SteamOS-el vagy magával a Steammel kapcsolatos. Talán most megtörik a csendet és kapunk valami értékelhető információt? Nagyon reméljük! Aki követni akarja az eseményeket, az a fent linkelt alredditen teheti meg kedd éjféltől.

Persze az is lehet, hogy az egész belefullad egy dögunalmas VR-prezentációba, de reménykedjünk benne, hogy nem. Bármi is történik, ezt a cikket frissítjük, amint új információk látnak napvilágot.

UPDATE

Nos, megtörtént a nagy eset és bár sok konkrétumot nem kaptunk, azért néhány érdekesség mégis elhangzott. A fontosabb információkat lentebb olvashatjátok:

 • Készül egy Portal és Half-Life film. A szövegezésből arra következtethetünk, hogy több film is készül J.J. Abrams rendezésében, szó szerint az hangzott el, hogy “…they’re coming”.
 • A Valve gőzerővel dolgozik a Source 2 finomításán és van egy vagy több (inkább több a szóhasználat alapján) be nem jelentett, készülő játékuk. Ez persze nem sokat jelent, hiszen azt tudjuk, hogy egy időben a HL: Episode 3 is készülőben volt, majd eltűnt a süllyesztőben. Amikor valaki rákérdezett arra, hogy érdekeltek-e benne, hogy a Half-Life univerzumban játszódó játékot készítsenek, a válasz egy egyértelmű “Igen” volt.
 • A hármas szám még mindig belső poén, bár amikor rákérdeztek, hogy igaz-e a pletyka arról, hogy a HL széria halott, kitérő választ adott.
 • Gabe szerint pillanatnyilag nincs meg az a technológiai háttér, amivel igazán elképesztő élményeket tudnának adni a játékosaiknak, ezért fektetnek be az utóbbi időben hardverbe, mert úgy gondolják, ez majd megadja nekik az eszközöket, amivel igazán formabontó játékokat tudnak csinálni.
 • Nincs megelégedve a Steam Supportjával. Pillanatnyilag is folyamatosan próbálják fejleszteni a visszajelzések alapján. Szerinte a pénzvisszatérítés egy jó újítás volt.
 • A Steam flash sale-ek (azaz a nagymértékű, rövid ideig elérhető leárazások) eltűnésének fő oka, hogy úgy érezték több embernek okozott csalódást az, ha lemaradtak egy ilyenről, mint boldogságot az, ha éppen elkapták.
 • A Steam Greenlight-tal kapcsolatban is voltak kérdések. Gabe szerint nem feltétlenül baj, ha sok játék van a Steamen, a több opció mindig jó és nem mindenkinek ugyanaz az elképzelése egy “jó játék”-ról. Amit szerinte fejleszteni kell az az, hogy a vásárlók könnyebben és hatékonyabban megtalálják a nekik tetsző címeket.
 • Sokat kritizálják a Valve-et, amiért keveset kommunikálnak a rajongókkal és keveset beszélnek a náluk készülő projektekről. Gabe erre azt válaszolta, hogy a cégükön belüli döntési mechanizmusok sokkal kiszámíthatatlanabbak, mint máshol (aki nem ismerné a Valve struktúráját: náluk nincs meghatározva, hogy ki melyik projekten dolgozzon). Ha előre bejelentenének félkész projekteket, amik aztán nem készülnek el, nagyobb eséllyel okozhatnának csalódást a rajongóknak.
 • További apró-cseprő dolgok:
  • Közepesen átsütve szereti a húst (wat?)
  • Július 22-én költöznek új irodába.
  • A kedvenc Valve játéka a Portal 2 (elmondása szerint a Half-Life iránt nem igazán tud rajongást érezni, mivel sokat dolgozott rajta)
  • A Team Fortress 2-n a híresztelésekkel ellentétben nem 5-en dolgoznak, hanem 16-an.
  • Ő is szeret minket.
   gabelove
Tetszik(7)Nem tetszik(0)


 • TheRealRambo

  https://uploads.disquscdn.com/images/33da42df980d6a413f3da81548a522df5886b60460fab2365829ca47740ced57.jpg
  [X-akták intensifies]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Alastian

  http://new4.fjcdn.com/pictures/Why+valve+never+goes+to+e3_110704_4652779.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Laszlo Gyori

  Én remélem, hogy nem fullad HL3 mémfesztbe és megválaszol pár kérdést a Steam store-ral kapcsolatban, főleg hogy mit terveznek tenni a minőség fenntartása érdekében. A Greenlight rendszer nemhogy nem hozta a hozzáfűzött reményeket, de pont hogy csak segít szeméttel elárasztani a store-t. Naponta jelennek meg a trading card generátor appok, amik kvázi csak spamnek jók.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pingback: Kedd esti retró-stream – FROSTSHOCK()

Back to Top ↑