Diablo 2 Resurrected megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MÁS ss_47c8740e26273a8f89a7c515205824fcac0b6846-1920x1080

Készült 2017. július 6. | írta Astonkacser

30

PUBG – Az új FPS őrület

Találtam magamnak új szerelmet, méghozzá a nem igazán szerencsés nevű Playerunknown’s Battlegroundsot, vagy rövidített nevén PUBG-t. De ki az a (Roodie?) Playerunknown??? Hát egy nagyszerű játék modder aki megannyi nagysikerű FPS modot csinált már, és legújabb projektjében egy koreai játékfejlesztő céggel közösen készítették a Steam jelenlegi legfelkapottabb játékát.

Miért is mondom ezt? Hát mert az eredeti 80.000-es létszámú alfatesztelés után a játék már Early Accessben hatalmas siker lett. A játék mostani állapota még igen csak fejlesztés alattinak mondható, nincsen csak egy pálya viszont van rengeteg bug és probléma. De, már így is több mint 4 millió eladott példánnyal büszkélkedhet a játék.

Nem is csoda. Szerény laikusként nem véltem volna, hogy az FPS műfajba lehet újdonságot hozni. De ennek a játéknak sikerült. Mi is a titka?

A dolog nagyon egyszerű. Adott egy hatalmas pálya sziget, ahova ledobnak 100 embert ejtőernyővel, és innentől olyan mint a Hunger Games, mindenki mindenki ellen és az egyetlen aki életben marad, az a győztes. Hogy a dolog izgalmas is legyen, a pályán lévő házakban és épületekben lőfegyvereket, muníciót és hasznos felszereléseket lehet találni, és az utak menték különféle járműveket a gyors közlekedéshez.

És itt jön egy kis csavar. Hogy az egész játék ne legyen egy irgalmatlan állóháború, és hogy a legkempelősebb vérpistikék se tudjanak túl sokáig elbújni, a játékteret egy kék erőtér folyamatosan szűkíti. Ha a játéktéren kívül vagy éppen, akkor sebződsz. Eleinte keveset, a végefelé már pár másodperc is végzetes lehet.

A játékban tehát folyamatosan mérlegelni kell, hogy merre mész. Már csak azáltal is hogy hol ugrasz ki a repülőből, merrefelé zuhansz és milyen nagyobb létesítményeket akarsz elérni (a jó loot reményében). Eközben figyelned kell arra, hogy bármikor tarkón lőhetnek, illetve bármelyik bokorban vagy épületen belül szobában egy éppen ott rád váró ellenfél tolhatja a shotgunt az arcodba. És ha ez még nem lenne elég, folyamatosan nézned kell a térképet, hogy a játéktér merre szűkül, és mérlegelned kell, hogy mikor kell elindulnod ahhoz, hogy még éppen beérj időben, de a lootot is összeszedd.

A végjátékban a tér már olyan kicsi, hogy uzival is lehet egymást lőni. Itt minden attól függ, hogy éppen milyen a pozíciód, rá tudsz-e látni az ellenfeleidre, illetve jól helyezkedsz-e ahhoz, hogy téged ne lássanak, de az erőtér se öljön meg.

Én teljesen rákattantam. És ti?

Tetszik(9)Nem tetszik(8)


30 komment érkezett a(z) PUBG – Az új FPS őrület poszthoz

 1. Daermon mondja:

  Engem hidegen hagyott, valahogy izgatta a fantáziám.
  Amúgy TPS, nem FPS 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. XwP mondja:

  ARMA II > DayZ > H1Z1 > most meg ez.

  "És itt jön egy kis csavar. Hogy az egész játék ne legyen egy irgalmatlan állóháború, és hogy a legkempelősebb vérpistikék se tudjanak túl sokáig elbújni, a játékteret egy kék erőtér folyamatosan szűkíti"

  H1Z1-be meg gáz miatt kell menekülni . Gyakorlatilag ez H1Z1 King of the Hill Ripoff.

  Játék hátránya mint a felsorolt összesnek , teli van cheaterekkel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Serathis mondja:

   A King of the hill most a menő bandwagon játék.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • rilo mondja:

   Nézz utánna kérlek az Arma II, Arma III battle royale modoknak, illetve hogy mikor jöttek ki. Aztán nézdd meg hogy az H1Z1 ezeknek a modoknak a ripoff-ja. A modokat amik évekkel az H1Z1 előtt jöttek ki a cikkben is említett Playerunknown csinálta, és egyébként az H1Z1 ba is besegített. Most megcsinálta a saját játékát, de nem másolt senkit mivel ő "teremtette" a műfajt.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • XwP mondja:

    "Nézz utánna kérlek az Arma II, Arma III battle royale modoknak"

    Szerinted miért az ARMA II van a felsorolás elején ? Minden az ARMA II - vel indult.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • rilo mondja:

     ARMA II -t írtál és nem a battle royal modot, illetve beletetted a felsorolásodba a DayZ-t is ami nem battle royale játék hanem egy egyszerű survival. Talán ezért nem volt világos...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • XwP mondja:

      Van aki kákán is keresi a csomót -

      Oh igen, kihagytam egy rakat másik ilyen játékot a felsorolásból, abba is köss bele légyszíves.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser mondja:

      Nem a felsorolasba kotott bele hanem abba hogy azt allitod ez valami 'ripoff'.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • majk mondja:

   én is filózok a megvételén de ha sok a csíter akkor biztos h kihagyom 🙁

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bangyi mondja:

   Teli van cheaterrel elég kamu. Kb mint egy átlagos FPS multi. Mindig voltak és lesznek hackerek, de itt ahhoz képest kevés van (pl cs MM-hez képest, tudom tudom ESEA, faceit, ESL, ha bajom van).
   Akkor a logikádat követve minden MOBA egy gagyi wc3 dota ripoff és minden FPS egy gagyi doom ripoff (bocs ha nem a doom volt az első fps), de ez a ripoff használata itt butaság. Max a besorolása ugyan az mint a h1z1 King of the hillnek, ami battle royale.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Serathis mondja:

  Kemp kemp kemp kemp

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Gábor Erdős mondja:

  Anno mindenki DoTA-t masolt 24/4 (LoL, DoTA2, HoN, HotS meg meg vagy 1000000 masik mar mobilon is) most eppen mindenki survival horror, tps, fps, 4.dimenziops megy orba szajba. Mind pont ugyan olyan csak mas textura elol menekulsz. Neha dino, neha zombi, neha ember. Komolyan kezd erdekelni hogy akik ezeket egymas utan sora veszik meg mit gondolnak...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Don Dondon mondja:

  Az lehet, hogy én már túl öreg vagyok ennyi vérhez, robbanáshoz, akcióhoz meg izgalomhoz?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Naliviel mondja:

  Szvsz nagyon messze a The Culling volt az eddigi legjobb survival egészen addig, amíg szét nem barmolták az egyik nagy peccsel. Kár érte...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Lepkemaci mondja:

  Ebben a műfajban szerintem az a legérdekesebb, hogy az elmúlt hét évben úgy termelte ki a játékipar hírhedt csúcsragadozóit, hogy közben egyetlen játék sem készült el teljesen, és minden early access maradt. 2012-ben már a csapból is ezek folytak, és a kezdeti sikerek vagy botrányok után (kinek mi jutott, ugye) minden megrekedt alpha fázisban, miután megdöntötték az aktuális eladási rekordokat, meg csúcsra húzták a Twitch nézőszámokat.

  Ezek voltak talán a legnagyobb mérföldkövek, bár eléggé szűz vagyok a műfajban, de azért követtem:

  - Kezdetben vala a zombiapikalipszistúlélő early access őrület, amikor minden héten kijött egy játék tele zombikkal és ígéretekkel, amikből semmi sem lett. Az embereket lehúzták, de duzzogva továbbra is megvették az összes hazugságot, dőlt a lé. Megszületett a nemlétező legsikeresebb játékok műfaja 2010-ben, amit a The Walking Dead körüli hisztéria keltett életre.
  - Utána jött az ARMA II mod, a DayZ, ami szórakoztató volt, különleges, de távolról sem nevezhető egy befejezett megoldásnak. Tonnaszám adták el vele az ARMA 2-t. Elérhető, megfizethető volt, mindenki ezt nézte Twitch-en is. Volt jó sok "Frenry!" poén, meg egyéb szórakoztató jelenet, terjedt az egész ezerrel, és onnantól minden DayZ-t akart kiadni. Az eredeti DayZ kezdett megszokottá és unalmassá válni.
  - WarZ... Balhé, bankkártyatiltás, pénznyúlás, orosz maffia vagy mi. Ugorjunk! Átnevezték a játékot és újra kiadták másik név alatt. Mondom, ugorjunk!
  - DayZ különálló Steam játék (nem az ARMA II mod). Rekordokat döntött, ugyanazt a sikerszériát megcsinálta, mint most a PUBG, majdnem egy évig vezette az eladási listát Steam-en, rengeteg műfajfrissítő terv volt vele, aztán 2015-től lejtmenet, a mai napig alpha, évek óta ugyanaz, pedig konzolra is ígérték. Sosem készül el, az ígért fejlesztésekből állítólag semmi sem lett, évek óta nem frissítik érdemben.

  - H1Z1. Talán a legígéretesebb volt, 2014. végétől elég gyorsan fejlődött, sokáig top játékok között tudott maradni, és még mindig ott van. A Sony az elején tolta, aztán kiszállt, a SOE-t felszántotta, lett Daybreak, de láthatóan sikeres játék maradt az H1Z1, sőt a mai napig közel olyan sikeres, mint a PUBG, pedig már rég elmúlt a nagy hype. A PUBG sokat köszönhet neki, főleg a Battle Royale népszerűségét, mert amire az H1Z1 szépen előmelegítette a piacot. Az H1Z1 meg az eredeti DayZ modnak, Dean Hall munkásságának köszönhet sokat, mert az robbantotta be az egész folyamatot, ami a mai napig tart.

  Voltak kicsik is, de azok már vagy az elején lemorzsolódtak, vagy össze sem jött a pénz, hogy egyáltalán szóhoz jussanak. De pl. volt a The Division-ben is egy megvásárolható Survival DLC ilyesmi móddal, ami talán az egyetlen AAA játék a survival műfajban nagyon szerény sikerrel.

  Érdekesnek találom a koncepciót, de inkább csak néha nézem, ha valami szórakoztató ember/csapat játszik vele. Jó platform streamer-eknek, meg jó kis Twitch celeb bulikat lehet vele összehozni. Ez a műfaj streamer eszközöket ad, és ezért maradt fenn a rengeteg sikertelen próbálkozás és botrány ellenére is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Sam Fisher mondja:

  Szóval egy újabb multis, PvP lövölde, csak itt szűkül a tér. Ok. Next pls.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Pr!ce mondja:

  Valaki azt magyarázza el nekem, hogy miért lett ennyire felkapott ez a játék? Mert itt már nem csak arról van szó, hogy aki szereti ezt a survival műfajt az játszik vele, hanem konkrétan a CS:GO játékosbázis 50%-a áttért erre, akik eddig aktívan cs-ztek annak is a 30%-a PUBG-ik, de mondhatnék más példát is.. Holott köze nincs a CS:GO pörgős, izgalmas játékmenetéhez. Miért jön be ez a "fél órán át nem csinálok mást csak bujkálok meg lootolok házról házra, aztán ha szerencsém van akkor nem lő fejbe valaki, úgy hogy azt se tudom hol van". Kb 2 kör után iszonyt unalmas, vontatott és nem mellesleg a szerencsén múlik az egész... Miért jó ez?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  11 User(s) Online Join Server
  • Sergeii_Molotov
  • arkarial
  • Gazfic
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Ensomhet on Diablo II: Resurrected cinematixDiablo II: Resurrected's development began around 2019, as a joint effort between Blizzard's Diablo team (Team 3) and Vicarious Visions,
  • Singulus on Diablo II: Resurrected cinematixEz igy ebben a formaban epik. Nem picit varom... Igaz az a hir, hogy nem is a Blizzard maga csinalta
  • Afthraste on Újabb Blizzard perVannak szürkefoltok a tudásomban az amcsi igazságszolgáltatással kapcsolatban, de ha akármilyen nyomozás közben egy gyilkosságra találnak (mert az öngyilkosságba tolás
  • warruth on Prüdéria, Blizzard a nevedTudom, ezzel nem mondok újat, de ugyanarról van szó, mint a Disney-nél. Egyszerre mindenkinek, azaz MINDENKINEK meg akarnak felelni. Fel
  • Adi91 on Prüdéria, Blizzard a nevedVilági faszságnak tartom ezt, csakúgy mint a feketés BLM szarakodást. Térdelés a meccsek előtt, master-slave terminológia átnevezése, Uncle Bens logó
  • Faehren on Újabb Blizzard perHa jól értem, akkor itt polgári perről van szó a cég ellen, nem pedig valami büntetőperről egyes alkalmazottak ellen.
  • Afthraste on Újabb Blizzard perNem kötekedésből, komolyan kérdezem mert én nem találok referenciát, vannak már konkrét ítélethozatalok ezekben az ügyekben most, hogy már mindenkit
  • Adi91 on Kihívások a Mágus ToronybanSokan szerették a mage towert, és egyértelműen fan service ennek a visszahozatala. Mindenesetre én ettől nem esek hasra, fun volt
  • Faehren on Újabb Blizzard perHonnan tudod, hogy ezek nem valós problémák? Egy zaklatás miatti öngyilkosság elég komoly. És hosszú nyomozás is volt mielőtt robbant
  • Hatba on Prüdéria, Blizzard a nevedWoW is saved!!!!44négy
  • Singulus on Prüdéria, Blizzard a nevedSzép Új világ. Jó kis könyv volt. 1984 is nagy kedvencem volt. És miért? Mert hagyjuk. Az emberek egyre apatikusabbak.
  • Singulus on Újabb Blizzard perEzt úgy hívják kártyavár. Innentől kezdve rájuk szállnak. Nos, mint a vadak, akik a gyengékre, sebesültekre mennek.. érdekes az Amazont
  • Zolexx on Megérkeztek Outland uraiLFG tool: gondolom, leginkább HC tartalmaknál lehet ennek is hasznát venni, nekem szintezés közben nem igazán akarnak jönni az invek,
  • Bermuda on Újabb Blizzard perFelvettek az Acti-Blizzbe munkásnak Csiszolom a WoW-ot mint az állat, Bobby Kotick itt ordibál mögöttem "Garrosh did nuthin' wrong" -
  • Bermuda on Prüdéria, Blizzard a nevedHaladó világban élünk, dolgozni kell, hogy a mi elmaradott verziónk is szépen lassan elérje a kínai kliens cenzúrázottságát.