MMO no image

Készült 2012. január 16. | írta Aleph

16

Star Trek Online: F2P kedden

Holnaptól, azaz Január 17.-én elstartolnak a F2P Kirk kapitányok a Star Trek univerzumában. Egy félénk próbálkozás erejéig játszottam még a játékkal az open béta idején ezért nagyon várom a tapasztaltabb játékosokat: Merre tart most a játék, érdemes-e visszanézni?

A Massively tart egy nyitó eventet is ajándékokkal, tombolával és minden földi jóval.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


16 komment érkezett a(z) Star Trek Online: F2P kedden poszthoz

 1. Majesty mondja:

  A játék sokkal jobb lett de van hová fejlődni azért, hosszú távon sajnos még mindig nem köti le az embert (vagyis engem nem). A kvesztek egyhangúak aki olvassa is hozzá a szöveget annak nyújthat némi örömet amikor 30x kell az "ölj meg 10 ellenséges űrhajó" kvesztet megcsinálni.
  A tallenten változtattak (nem tudom mikor már rég játszottam vele), de a nagyon is ráfért az előző szörnyű volt...a mostani jobb de még mindig sok a fölösleges "muszáj kiraknom mert nem tudok tovább lépni" tallent.
  Instákba lejutni szenvedős, bár az eddigi nagyon nehéz instákon lehet most-már nehézségi fokot állítani.
  PVP balance nincs egyáltalán.
  Az én elég jó konfigom a földi harcok szaggatnak, laggolnak sokszor (az űrbe érdekes nem, még a legnagyobb csatáknál sem)
  Nem tudom mit írjak még 🙂 Elhülyülni vele haverokkal, borg kockákat széjjel lőni jó móka pár órán keresztül, egy karit felhúzni a történek kedvéért szintén, de mást nem tudok elképzelni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Vilendor mondja:

  Nah ez jó hír. Megrögzött trekkie-ként jó lesz kicsit otthagyni swtor-t 😀

  Kezdőknek tanácsok jöhetnek, ha valaki már játszott vele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Majesty mondja:

  @Vilendor: Az egyetlen amit tanácsolok ha akarsz pvpzni ne a Föderációt válaszd 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Secundoom mondja:

  A játék tényleg rengeteget fejlődött a kezdés óta, akinek teljesen elvette a kedvét a kezdés, most érdemes újra próbálnia a játékot.
  Számomra sok olyan dolog van a játékban, ami szúrja a szemem, például a hajók belső tere, amit olyan szinten elméreteztek, hogy minden 4szeres, mint amekkorának lennie kéne. A folyosók olyanok, mintha egy tornacsarnokban sétálnék, a szobák egy kolosszeum méreteit öltötték fel, ráadásul nagyon üresek és egyhangúak is. Ez nekem különösen fájó, hiszen a Star Trek epizódók 99%-a a hajó és annak belsejében játszódott. Sajnos nagyon kevés Star Trek feelinget sikerült megragadniuk, ettől függetlenül érdemes vele tenni egy próbát. - ne öljetek meg ezért a kijelentésemért - de szerintem van olyan jó, mint a DC Universe.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Charmed mondja:

  @Secundoom:
  Én nem játszottam még ezzel, de alapból az nem tetszett, hogy az űrhajókra és csatákra helyezték a hangsúlyt, ráadásul 1 hajó 1 player módszerrel. Ahogy írtad, a Star Trek filmek legtöbbször egy nagy hajó / űrállomás belsejében játszódtak és ott sokfős személyzet szolgált, tette a feladatát. Szerintem jobb lett volna a játék, ha a playerek a játékban is csak 1 főt játszanak, nem egy egész hajót. Egy partyban egy kisebb 5-6 fős hajóban, raidben pedig egy nagyobb X fős hajóban harcolnának, és minden karakter be lenne osztva egy posztra, ahol teszi a dolgát. A gépészek rohangálnak a hajón ide-oda javítani, a kormányos navigál, megint mások kezelik a fegyvereket, stb. Persze ez egy jóval bonyolultabb játékot jelentene, de egy űrhajós lövöldözős játékkal nem lehet lerendezni a Star Treket, amellett hogy szerves része.

  A választott karakter a questekkel fejleszthetné a tudását különböző irányokba, a gépészet, navigáció, fegyverek, kutatás, diplomácia, gyógyítás irányába és minél nagyobb a tudása annál több skillhez fér hozzá és amikor kezdődik egy küldetés, beosztják egy posztra, ahol megkapja az ahhoz való HUD-ot és az általa elérhető már megtanult skilleket. (persze a főkijelzőre bármelyik külső kamerát is kiethetné, hogy ne legyen unalmas) Ahogy most egy átlagos MMO-ban tank, healer, dd van, ott is lennének szerepek, de több. A LFG-ben pedig úgy keresnék az embereket, hogy kell 3db 4-es osztályú gépész, 1db 5-ös szintű navigátor, 6 db fegyvermester/biztonsági tiszt, stb.

  A harc közben lennének random sérülések a posztokon és ha az egészségügyi személyzet nem ér oda időben, vagy túl nagy a sérülés, kiesik az az ember. Ebben az esetben át lehetne irányítani egy másik posztról oda egy másik karaktert....persze ezért lenne fontos minden irányba fejlődni az embereknek, mert így egy gépész be tud ugrani egy fegyvermester helyére...stb.

  Szóval nekem ilyen lenne egy jó Start Trek MMO.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Kaldor mondja:

  Nem mondom hogy nagyon pro vagyok az STOban, de azért van egy Vice Admiral karakterem, annyit eltudok mondani hogy már ilyen kevés commentben is félreértések vannak.

  1. Ölni kell:
  Nem igaz, persze a játék fő része erre van kihegyezve mert így izgalmasabb, de lehetőség van békés úton fejlődni egészen max levelig diplomáciai küldetésekkel és az új duty officer rendszerrel is.

  2.Unalmas küldetések:
  Epizódok, vannak sablonos Patrol küldetések ahol igen tényleg kevés fantáziával rendelkező ölj meg 3 ezt, végezz méréseket, nyomozd ki az elveszett kereskedő hajókat stb.

  De vannak olyan küldetések ahol egyszerűen leesett az állam mikor befejeztem hogy ez mekkora királyság volt. Nem akarok sokat spoilerezni, de amiket a sorozatokban láttál érdekességeket ittis előjönnek pár epizód erejéig. Az egyik ilyen pillanat talán az volt mikor választanom kellett egy küldetés végén hogy egy section 31 ügynök vagy egy másik kapitánynak hiszek hogy az egyikük egy 8472-es, mert mind a kettő azt mondta hogy a másik egy olyan, az elsőtisztem szólt hogy a trikordere szerint egyikük se az.
  Majd úgydöntöttem megtámadom a kapitányt és mikor az utolsó lövést vittem volna be, megváltozott a környezet, sárga rácsos falak, és hirtelen egy holodeck-en találom magam és a csapatom, és az ügynök gratulál hogy sikeresen teljesítettem a tesztet.

  És nem egy ilyen küldetés van de többet nem akarok spoilerezni.

  3.Nincs endgame
  Evvel sajnos egyet kell értenem, van pár 5fős STF, és nagyon Fleet actionok de semmi olyan ami hónapokon keresztül le tudna kötni bárkit is, és a legtöbben akik játszanak is csak visszanéznek időnként hogy mi a helyzet.

  +1.
  A játék szerintem nagyon jól visszaadja a star trek hangulatot, lehet itt csinálni mindent amit a filmekben láttál, minden fézer tűz, torpedó teljes szórás, meglehet fordítani a polaritást! rövid időre remek játék és mindenkinek ajánlom aki szereti a star treket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Megya mondja:

  A játék óriási csalódás volt számomra anno. Egy hónap után otthagytam, egyszerűen inzultusnak éreztem trekkiként és akkor hc raiderként, hogy ilyen ötlettelen képregényszerű valamit kiadott a Cryptic. A support 0 alatti volt, amíg játszottak sokan mérhetetlen laggos volt (ugye pár százezer emberrel számoltak és hopp több mint 1 millióan vették meg első héten), a földi harc my little pony nehézségű, crafting nevetséges - gyakorlatilag nem is volt, ötlettelen daily questek, az űrcsata nagyjából elment, de csak nagyjából. A mostani Swtor fanyalgóknak szívesen megmutatnám ezt a játékot milyen is volt az első hónapban.
  Ismerőseim közül sokan kipróbálták megint (volt egy ilyen early f2p azoknak akik korábban előfizetők voltak), és azt mondták most már valamivel jobb a helyzet. Én nem fogom még egyszer feltenni gépre.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Krisa mondja:

  Én is kipróbáltam az elején, és pár hét után feladtam. Amíg még a federation karaktert felhúztam, még jó volt, de a PvP már fos volt (balance 0), sok volt a vér István is persze. Aztán próbáltam egy klingont, de a dögunalom, PvE hiánya elrettentett. Továbbá: nulla endgame. Valami raid-féleség volt, de vagy szaladgálás volt végig és pwn vagy óriási wipefeszt. Volt pár endgame insta eleinte, ami super-mario ugrabugrálással telt. Nem volt rendes tank-dps-heal, főleg földi harcban. Én "tank hajót" csináltam, de sose tudtam aggrót tartani, a heal-nek szánt tudományos hajók jóval nagyobb dps-t és ezzel aggrót csináltak. Bugok tömege + zero support (jó esetben szabványlevél válasz). LFG tool persze semmi, PvP-re is macera volt jelentkezni (egyes pályák sose mentek, mert nem jelentkeztek az emberek rá, randolm pálya se volt)... Ez mind-mind nagyon fájt.
  Hogy azóta mit javítottak, nem tudom.
  A magyar honlapon májustól decemberig semmi újdonság, semmi hír...

  SWTOR-ral kapcsolatos kommenteket olvasva sokszor deja vu érzésem volt... remélem, az azért jobban végzi, de a hasonlatosság kísérteties.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Krisa mondja:

  Bocs, ha nagyon negatív voltam, írok jót is.
  A hangulat sokszor tényleg jó, "trekkes". Akár földi küldetéseknél, akár klingon PvP-ben éltem meg jókat. Egyes fleet action-ok (raid féleség, nem csak max szintűeknek) is jó volt az ötlet, a cél, bár a megvalósítás már kevésbé (pl. csak zergelés volt, semmi tank-heal-dps, és egyáltalán, gyakorlatilag senki se healelt magán kívül mást az elején).
  Fura volt, hogy instance-olt pályák vannak, ez néha előny, érdekes volt, hogy valaki becsatlakozik. Ugyanakkor sokszor baj lett ebből is, ha otthagyott, nem állt vissza könnyebbre a küldi, újrakezdeni meg gáz.
  A tokenrendszer (most megszűnik) se volt rossz, meg a harc nélkül teljesíthető küldetések, jó volt változatosságnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Rumil mondja:

  Hasonló tapasztalatokkal távoztam mint az elöttem szólok KB....azt én is kiemelném hogy aki fanyalog az SWTOR miatt annak ott kelett vólna lenni az STOban 1 hónapig vagy az AION-ban egy hónapig, asszem most kezetcsókolna a BWnek 😀
  Lényeg a lényeg hogy brutál trekkie rajongó vagyok, minden filmet + sorozatot többször láttam, voyagert most nézem vagy 5x-re...de sajnos elcseszték...ebből is SWG lesz, egyszer csak lekapcsolják oszt jön vmi rendes fejlesztő aki felkarolja újra a Star trek univerzumot...az majd egyszer talán, kurva sok lehetőség lenne benne de ez van sajnos. SECTION 31 POWA!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. golddigger mondja:

  @Rumil:
  Sztem ilyet senki sem irhat, hogy ez meg az xar volt es orulj h kapsz most egy fokkal jobbat. Vagy csinal valaki egy normalis jatekot vagy huzzon vissza a kis barlangjava falrajzolgatni. 100millios vasarlokozosseg van egy jo kinalatra. minden kategoriabol (nolifer mint én, casual, loreb*zi, raide etc.) 5-20 embert behuznanak a fejlesztesbe (fillérekbol megvolna) 10x nagyobb eselyel lenne jobb jatek akarmi is jelenne meg. Nem ilyen 100millio dollaros buktakat gyartani ajto-ablak hibakkal...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Palanova mondja:

  Eddigi majd kétéves tapasztalatom: Sokat fejlődött az open béta óta. Sok szempontból egyszerűbb lett, sok szempontból több.
  Akik S4 előtt játszottak vele azok a felszíni harcot és az STFeket ne értékeljék, mert az változott a legtöbbet. Minden sokkal pörgősebb lett. A kezdetekkor lévő 4 órás 5 fős STF ma már csak 20-20 perc max. Lett LFG rendszer (Pve és PVP egyaránt), és szétbontották az STF-eket űr, illetve felszíni részre. Így elég csak odamenni ahová kedved tartja.

  Fejlődés: Átszabták teljesen, már nincs az a sorrend hogy adott szinten végig kell tolni a story-weekly-sector-patrol-diplomácia küldiket hogy meglegyen a következő szint. Mára elég a Story küldi és max egy-két patrol jellegű.

  Tartalom: igaz, nem sok újdonság került be tényleges játéktartalom két év alatt, gondolok itt endgame tartalomra, de bevezetésre került az Altiszti rendszer, ahol is összeszedhetsz és pátyolgathatsz 100 altisztet. Feladatokat adhatsz nekik, vagy aktív szolgálatba állíthatod őket, cuccokat gyártathatsz velük, stb. Bevezetésre kerültek a napi eventek, melyek kb 20 óránként ismétlődnek, így aki csak du ér rá 16:00-18:00 között az is látni fog mindent idővel.

  Újabb értelmezést adtak a farmolásnak: Dilithiumból lehet C-pontot venni (vehetsz C-pontot dollárért is, és nem, C-pontot nem lehet dollárra váltani 😉 ) a Dilithium-Exchangen (gyk. dilithium AH) majd C-pontból megveheted azt a hajót amit szeretnél. Előfizetéses kapitányok havonta kapnak 400 pontot.
  F2P egyik hozadéka hogy sok hajó csak C-pontért megvehető. De amit megveszel azzal jár valami kellemes konzol vagy fegyver, amit más, de azonos besorolású hajódra átrakhatsz.

  Tehát aki kipróbálta az elején, vagy nem próbálta te tervezi az mostani állapotában adjon egy esélyt és nézze meg. Elvégre ingyenes lett, és az a 15-20 nap nem sok rááldozás egy lvl50es karakter felhúzásához. Ennyi idő alatt meg bőven meg lehet ismerni a játékot.

  Van aktív magyar Fleet is akik szívesen látják az újonnan érkezőket:

  http://startrekonline.hgfleet.hu/news.php

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. aliengod mondja:

  Tudja valaki hogy pontosan mikortól lesz ingyenes?
  Most próbáltam,még nem enged be.
  Lesz előtte valami szerver lekapcs?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Palanova mondja:

  Igen, lesz egy szerverleállás. Amint elindulnak a szerverek, a pletyka szerint élesedik a F2P.

  http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=248536&page=2

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Aleph mondja:

  Ne tegnap miután megjött a F2P mail leszedtem és kipróbáltam újra. A járkálós részek még mindig nagyon bénák, az űrharc egész korrekt és jó sokan voltak online.

  Fura és nagyon zavaró DCUO után, hogy csak néha és minden rendszer nélkül kapcsol be a voice act egyébként meg nyomkodom a continue, de ahogy megszólal végighallgatom - valami feltételes reflex lehet. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Palanova mondja:

  Felszínen aki a régi mászkálást kedveli az megmaradhat a korábban is használt RPG nézetnél, aki újabb élményekre vágyik annak ott a Shooter vagyis TPS mód.
  Mindkét nézetnek megvan a maga előnye és hátránya.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑