Diablo 2 Resurrected megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MMO no image

Készült 2012. február 26. | írta Aleph

124

Aion Free to Play: Február 28

Holnapután ingyenessé válik az Aion. Régebben én már egyszer beáldoztam a lelkemet az Aionnak ezért most kissé rosszul állna nekem a prokátor szerep, de talán van itt olyan valaki aki a mostani állapotokkal tisztában van és szívesen megosztaná többiekkel a véleményét. Ficsör lista és részletek a linkeken.

Hogy áll most a játék érdemes-e F2P módban visszanézni, vagy esetleg kipróbálnia annak, aki eddig nem tette volna meg?

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: ,


124 komment érkezett a(z) Aion Free to Play: Február 28 poszthoz

 1. Zoley mondja:

  én ki fogom próbálni. hangulatosnak meg szépnek tűnik. Ami rosszat mondanak leginkább a rengeteg farm...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. bitU mondja:

  Szubjektív vélemény következik egy volt játékostól.
  Anno én is kipróbáltam 3 hónapig, mert megfogott a hangulata, tehát minimális tapasztalatom van róla.
  A játék maga gyönyörű, az ember néha csak áll és nézi a tájat, tökéletes egy fárasztó munkanap utáni nyugis kikapcsolódáshoz. Az agyatlan és unalmas grindelés is pont jó olyankor. Komolyabban sajnos nem tudtam soha venni a játékot, ugyanis 6 éve megszakítás nélkül WoWozom, és mellette kissé egyszerűnek és unalmasnak tűnik még az end-game content is az Aionban.
  Rövidre fogva, ha olyan szintű PvE és PvP tartalomra vágysz mint pl a WoW ... nos akkor nem ajánlom. De ha szabadidőd hiánya, vagy egyéb okok miatt egyéb MMORPGben (pl WoW ^^) is úgyis csak casual szinten játszanál, akkor neked tökéletes ez a játék. Ingyenes, szép, és nem kell megerőltetned az agyadat egy komolyabb raid alkalmával sem.
  Aki viszont anno játszott vele, annak mindenképpen ajánlom hogy nézzen vissza, ugyanis a régi játékosok (akkor is ha jelenleg nem aktív az előfizetésed) Veterán státuszt kapnak, ha az Aion-os NCsoft account-jukat átkérik a Gameforge-hoz. Ez körülbelül ugyanolyan előnyökkel jár, mintha Gold státuszt vásároltál volna, csak é pp ingyen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Lady mondja:

  Kérdés: Én még január végén kipróbáltam, trial accounttal. Szerezhetek veteran accot én is vagy ahhoz fizetnem kéne? És a veteran státusz csak most lesz elérhető, később nem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Zoley mondja:

  kiindulva a lotroból, a veteran olyan mint ott a premium: aki kifizette a játékot. ezalatt a free, felette meg esetleg itt is lesz vip, aki havidíjazik és minden extra adott neki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. bitU mondja:

  @Lady: Nos, amennyire én szerény elmebeli képességeimmel értelmeztem, legalább egy hónapot fizetned kellett érte, tehát trial acc. szerintem nem elég. Viszont menj fel az NCsoft honlapjára, lépj be az account-ba, és ott oldalt lesz egy felugró kis ablak az acc transferről, HA elégséges a trial is. Továbbá, szinten szerintem, a veterán acc később is elérhető, akkor kapod meg amikor a NCsoft accodat átkéred a Gameforge-hoz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Lady mondja:

  Köszönöm a válaszokat. Megnéztem, sajnos nem elég a trial. Azt még megtudjátok mondani, hogy mennyi, ha kártyáról fizetem, mert csak összegzést találok az utalásokról, de összeget, hogy mennyit kéne, meg hogyan, azt nem találom :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Nameless mondja:

  @Lady: 9,99€
  Veteran accountot ugy szerezhetsz ha részt vettél a gameforg betaban, ha volt előfizetésed a F2P előtt, ha F2P után egy hónapot legalább fizetsz, illetve majd lesz lehetőség fizetés nélkül is veteran accountá alakítani a starter-t, de ennek a pontos feltételeit még nem mondták el(valamiféle ingame eredmények megszerzése után).

  De amugy minden fent van a weblapjukon, és még eldugva sincs.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Lady mondja:

  Köszönöm szépen megint, akkor csak én vagyok buta, hogy nem találtam. ^^

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. clawlancer mondja:

  Személyes vélemény következik lehet ejnye bejnyézni.
  Mindig is elfogult Voltam AION-al mivel, egy szép, jól összerakott játék, csak egy "tapasztalatlan" céghez került az egész, és nem volt endgame content anno 1.0-ban.
  Játszottam eredetin amikor megjelent, és a fejlődés több volt mint szenvedés. Questek max a szinted első 3-4 kockájáig voltak (40 fölött) és utána insta / grind / insta / grind. Mára ez nagyon megváltozott, rahedli quest bekerült, XP rate növelés volt, szoktak adni Lodas Amuletteket (+ XP) Mentor partyk, hogy segítés közbe is gyorsan fejlődj, és a solo insták se rosszak.

  Játszottam a Betaval és nagy meglepetésemre Free accountot kaptam Veteran helyett, pedig azt kellett volna. a Free account úgy mond anti-spammer acc. Fejlődhetsz, és élvezhetsz mindent vele, (feltudtam fejlődni 30-ra) különösebb nehézség nincs, max a chat minimalizálás a zavaró, illetve az AH nem használása.
  Aki nagyon akart, az lehetett Veteran ingyen, mivel aki BETA-ban elérte a level 30-at kap 30 napig Gold Packet, illetve Veteran lessz az accountja. Nincs itt semmi rossz dolog. Egyedül ami számomra rossznak tűnik, hogy a gold packesnek insta CD-je kisebb, de nem vagyok PvE fun így nem is érdekel.

  Szerintem egy próbát mindenkinek megér, nagyon fini kis játék, és lehet vele játszani WoW mellett, ha nem is akarunk annyira rákockulni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Oryon mondja:

  Jelenleg is játszom az aionnal, bétáztam is, még anno, igaz nem folyamatosan, hanem meg meg szakítva. A játék maga valóban gyönyörű, de nem egy tera. Grindelni már nem kell benne annyit mint régen, közel sem. A legnagyobb probléma szerintem jelenleg a questek hiánya. Értem ezalatt azt, hogy véleményem szerint a repeatable quest nem quest. kb 48-50 ig, csak repeatable questekkel tudsz fejlődni.
  Endgame:
  PvP-ben ez a játék szerintem mindent ver. Nincs 1v1 balance meg ilyen hülyeségek amik miatt Ifj. Vér István közeli rokonsága picsog, de nem is kell. a PvP itt PvPvE. Fortressek vannak mindenütt a közös zónákban amiket időről időre el lehet foglalni. Ilyenkor megjelenik 50-100-200-x00 ember mindkét oldalról és elkezdik egymást aprítani, ami elég feelinges szokott lenni. Főleg ha közben esetleg az NPC faj (Balaur) úgy érzi neki is csatlakoznia kell, na akkor indul az igazi móka. Sajnos kifejezetten jó fortress ostrom már régen nem volt emberhiány miatt, manapság ha jön a Balaur mindenki rohan. Ezen kívül van aréna is 1v1 és 6v6-10v10 (éppen amennyien bejoinolnak) illetve még egy PvPvE aréna (Dredgion/C. Dredgion) ezt nem fogom elmesélni mert hosszú lenne, de ez iszonyatosan élvezetes. PvE téren van egy raklap 6 fős insta, pár 12, 24 fős meg egy 42 fős amit én még életemben nem láttam, ezek is igen izgalmasak, és jól felépített fightok, sose tank&spank, maximum a kis leveling instákban. Vannak solo insták, amik kifejezetten élvezetesek, csak 50edjére lesznek **** unalmasak. 28-án az F2P-vel egyből jön a 3.0, a nagy content patch is, lvl korlát 60ra emelkedik, 3 új zóna asszem meg 2-3-4 uj fortress, nem tudom már rég néztem utána, nagyon remélem h újra olyan jó lesz a játék mint indulásnál volt.
  Félreértés ne essék, a játék NEM bukott meg Európában. A játék iszonyatosan jó volt. Aki megbukott az egyértelműen az NCWest volt. olyan mértékben hanyag, szánalmas, használhatatlan bagázs volt egy az egybe, hogy aki itt az SWTOR support miatt pampogott egy-két hónapja az az NCWest miatt a sarokban sírt volna három hónapot. (Rollback hetente, elloptak majdnem 50k accountot [köztük az enyémet is] mert feltörték az NCW adatbázisát, ezek után 3-4 hónapig nem is kaptuk vissza, support mint olyan EGYÁLTALÁN nem volt, néha véletlenül kiküldtek egy két embernek postán 1 trilliárd pénzt, tessék utánanézni a Variance blog eleje körül aki nem hiszi)
  Sztem mindenképp érdemes kipróbálni veterán acc 9.99 Euró asszem, szal nem emiatt fogsz anyagi csődbe jutni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Szolo mondja:

  Csak annyi figyelmeztetés az érdeklődőknek, hogy az AION egy MMOPvP játék.
  Az első kb. 25 szint után már olyan területre kerülsz, ahol normális PvE játékot elfelejtheted. Persze vannak PvE küldetések is a játékban, de a biztonságos városokból kimozdulni csak csapatosan érdemes, így a szóló farmolása valaminek felejtős. Vagy összeszedsz 5-10 játékost, akik mind ugyanazt a tárgyat keresik, vagy a farmolás 80%-át a hulládhoz visszafutás teszi ki. Magányos hősöket nem támogatja a játék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Oryon mondja:

  @Szolo:
  Na ebből egy szó sem igaz, kérem ne is figyeljenek oda:)
  A 25 fölött megnyiló rész PvP terület (The Abyss), és oda questelni nem is lehet menni, (3-4 quest van összesen)
  A lvl 36 ig szóló zónában (Eltnen/Morheim) nyugodalmasan fejlődhetsz ugyanis 90% PvP bónusz van rajtad, szal senki nem tud bántani, lvl 40+ os zónában (Heiron/Beluslan) már megtámadhatnak, ha átmerészkednek a ti területetekre, de ez is elég ritkás volt régen/most is.
  [Az Asmodian területek nevében nem vagyok biztos]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Peddy1 mondja:

  @Nameless: Nemigaz, Veteran csak 2féle modon lehetsz, ha részvettél a closed betaban, vagy ha anno megvetted legaláb a játékot, így egy hónapot fizettél, vagy többet valaha is.

  Amennyiben te megevszed a gold accot 30napra, utána visszadob starterbe és ez 1000% mivel megkérdeztem a supportot emailben.

  Az oldalukon ködösen fogalmaznak, azomban az igazság az hogy veterant már sehogyse lehet szerezni soha többet vszeg, talán ha 27.én az ember megveszi ncsoftol még a játékot.

  Mellesleg akit akit nagyon érdekel d2jsp-n tuti vannak eladó veteran account kódok asszem 7nap goldal, márha majd kiküldik őket, mertmég nemküldtek senkinek (nekem van vagy 4, tesomnak 7)

  @clawlancer: A betaban nemkelett volna Veterannak lenned, aki az elegelején megcsinálta az accountját, annak jópár napig starter volt talán 1hétig, mivel feedback kelett hogy mennyire szivás starternek lenni. Később átraktak midnen elején kezdőtz veteranba aztán legvégén goldba, de ha te pl a közepén csináltál egy beta accot, lehet hogy már nemraktak át veteranba mert a script már lefutott és nemcsináltak több ilyet, mivel nyilván ilyen a live-en sose lesz hogy a starterből veteran lesz

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Oryon mondja:

  @Peddy1:
  Ez sem igaz, ha befizeted egy hónapra aa játékot Gold leszel 30 napig, majd utána VETERÁN leszel, ez 1000 helyen van leírva. Ha már volt befizetett accod,/megvett játékod kapásból veterán leszel, illetve lesz INGAME lehetősége, annak h Veterán legyél, de ez még nincs részletezve.

  Nagyon kérek mindenkit hogy mielőtt az ilyeneknek bedőlne NÉZZEN UTÁNA MAGA IS:
  http://www.aionfreetoplay.com/website/
  http://www.aionfreetoplay.com/website/free2play/
  http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/
  http://www.aionfreetoplay.com/website/faq/item/businessmodel_08
  Főleg erre az utolsóra tessék odafigyelni, egyértelmű cáfolat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Eky mondja:

  Sziasztok én amikor megjelent próbáltam de az első ingyenes hónap után vissza jöttem inkább wowozni rengeteg grind keves q 🙁 lv 42 felnyomtam egy assa át de aztán kiégtem a sok farmba. Sokat fejlődőt most már a game azt rebesgetik. Én mindenképpen adok neki egy 2 dik esélyét ha már ingyenes.
  Viszont van egy érdekes dolog. Minden NCsoft os EU szerver atkerul a Gameforhoz.
  Akik rankot osztanak ugyebár és hát ahogy olvastam számít nagyon hogy milyen rank ban vagy épen.De az Amerika serverek maradnak NCWest-nel akik egy úgynevezett Aion Truly Free be rakják át a servereket ami sokall jobb szabadabb szerintem
  http://truly-free.aiononline.com/truly-free/index.php
  Ha a Gameforge tényleg lekorlátozza a playereket és fizetésére ösztökéli ki az a fa..
  aki eu fogja nyomni hatalmas bukás lesz szerintem nekik
  Én tuti usa re megyek feltéve ha nem lesz laggos mint a sz..
  Vagy lehet előre gondolkozott a Gameforge és usa ip block lessz sok kérdés nem tisztázott szerintem a játék körül. Am is mit akkor a Gameforge fizetősként nem működöt a game...most rá dobják a 25 fejlesztőt úgy olvastam ennyi van nekik és megváltják a világot ?:D lesz eböl flame meg sírás rendesen még de legalább nem olyan nagy mint a játék megjelenésekor 😀 bocs a hosszú postért 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Peddy1 mondja:

  Amugy a Beta alapján ha többet akar vele játszani az ember elég nagy szívás a Starter. Lehet megváltoztattak valamit végül a következők közül amiket írok:

  nemlehet semmiféle grpot keresni a beépített interfacel, és nemírhatsz rá senkire aki nincs fent a friendlisteden, ergp ha megakarsz csinálni 16oson egy grp q-t.. kb anynit tehetsz hogy odamész és /say -be irogatod hogy valaki inveljen be akinek kell. mivel uyge globális scatornákat SE használhatsz, csak a say-t.

  Nincs trade tőled másnak. Egy gold vagy veteran, neked tud adni bármit, és levélben is küldhet neked, azomban te SEMMIT nemtudsz neki adni cserébe se goldot(kinah) se cucot.

  Emiatt nemhasználhatsz AH-t se ugyanis logikusan nemtehetsz be cuccot, vagy nemtudsz másnak fizetni, ygakorlatilag ha nincs vmi haverod aki ad neked dolgokat, teljesen elvagy szigetelve cucc téren, csak azt szerezheted meg ami neked ott helyben kiesik, vagy lecraftolod, ami az én nagyon rövid taasztalatom alapján elég nehéz, mármitn egy proffal craftolni mivel nemhéz összekaparni minden hozzávalót.

  A gathering is kissé gázos, eleinte ugyvolt megcsinálva hogy egy napi szintnél nemtudtál többet gatherelni. Ezt azomban megváltoztaták, ugyanis ugynézett ki hogy a kezdő területen (1-10) már elfogyott ez, és ha pl egy napot féligmeddig végigjátszottál, másnapra már olyan területen voltál ahol nemtudtad ujra huzni a skillt mertmár nagyobb skill kelett volna hoyg azokhoz hozzányulhass. Mivel vannak a játékban olyan q-k amik kifejezetten gatheringel oldhatók meg ez azért elég huncut dolog volt, ugyanis a starterek elől ezeket simán elvágták (én 30ig toltam fel betaban, és minimum 20questet dobtam le emiatt ha nem többet, közülük egy spy q, ami igen jó rewardot adott volna) .
  Mostanra a gathering ugyvan megoldva, hogy kb ~10-15gathering után felugrik egy ablak a játékban, hogy írd be ezt a kódot amit látsz, mint email fiok gyártásnál, és akkor tovább tolhatod a gatheringet. Elvileg ez megy tovább live-re, és végülis jó megoldás, de elég idegesítő lesz.

  Amugy én ugyan csak 30ig totlam fel tehát nincs tapasztalatom a nagyobb szintekről amik igazán szívások, de nekem egyáltalán nemokozott nehézséget a fejlődés, ha kicsit többet grindel az emebr utközben simán egy rakat q-t kihagyhat, és ezt még a surveyek nélkül toltam, ami aztjelenti hogy neked miinden 2.-3.(??)-dik szintlépésnél, az accounton egy karakternek ad egy zöld cuccot(13ason pl 2db zöldet egyből), xp-t növelő usable medalokat, nagyonnagyonsok hp meg mana potit.

  Sry hogy kicsit hosszura sikeredett

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Nameless mondja:

  @Peddy1: Érdekes, ez esetben nyilván hazugságot írnak a hivatalos oldalukon a FAQ-ban, és BlackVelvet, az egyik CM is hazugságokat publikál. -.-

  Nagyon örülnék ha megosztanád velünk a levél tartalmát, amiben ezt mondták neked.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. Oryon mondja:

  @Peddy1:
  Bullshit!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ha a kedves kolléga nem ért angolul akkor ne próbáljon baromságot rábeszélni az emberekre

  Starterből BÁRMIKOR átalakulhatsz veteránná!
  És a hivatalos cáfolat kollégára:
  http://www.aionfreetoplay.com/website/faq/item/businessmodel_08
  Itt essék utánanézni és felejtsük el a trollokat, köszi

  [Amugy a módszerek:
  1: Egyszeri 9.99 euró befizetése
  2: Ingame valami megszerzése/teljesítése (a valami még nem tisztázott h mi lesz pontosan)
  ]

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. Peddy1 mondja:

  If you have already played Aion and have paid the monthly subscription BEFORE the switch(feb 28), a link amit beírtál is az én igazamat adja, de megkeresem az emailt is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Oryon mondja:

  @Peddy1:
  Yes. We will explain the criteria for doing this as soon as the changeover is complete. Existing accounts automatically receive Veteran status.

  Ismét angol tudás igénye

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Mithorn mondja:

  Gold pack ha letelik akkor a gold pack vásárlása előtti státusra rak vissza, tehát ha starter voltál starter maradsz, nem leszel veterán.

  "When purchasing the pack, you will be able to select how long you want its advantages to last. Once it expires you will revert to the status you had before the Gold Pack was activated."

  Innen idéztem: http://www.aionfreetoplay.com/website/features/

  Tény az is, hogy lesz lehetőség veteránná alakítani az accountot, csak még nem írták le, hogyan.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Peddy1 mondja:

  @Oryon: Nos ugytünik ezt a részt hogy valamilyen crtiteria alapján lehetsz majd veteran ez kiment e fejemből, már emlékszem rá, vszeg azért felejettem ezt el mivel amikor filoztam hogy jolenne veterannak lenni, ezmég enemtünt opcionak számomra, hiszen lehet kuitalálják hogy huzz fel egy maxlvl karit starterben és akkor kapsz veterant vagy ahsonló, de ok, ebben tévedtem.

  de mielőt elkezdenéd a bullshiteket dobálni mr birkaszar, a 9,99eurótol nemleszel veteran végleg ahogy Mithron kolléga linkelte, és most én mondom neked, elkelett volan részletesen olvasni az oldalt és tese tévedtél volna.. visszanyal a fagylalt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. drmilo mondja:

  Mi az a veterán? Mitől több?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. Peddy1 mondja:

  http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. drmilo mondja:

  Akkor most a free része a starternek fog megfelelni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Peddy1 mondja:

  @drmilo: aha, ha nemvolt anno előfizetésed rá vagy nemvoltál bétában akkor starter leszel

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Eky mondja:

  csináltam triall accot usa serveren ip block van vagy nem tudom hol tudok usa accot regelni ? http://www.aiononline.com/ gondolom ez az usa http://eu.ncsoft.com/en-gb/aion/ ez meg az eu? fura mod csak usa regeltem de még is be engedi az eu logint is
  https://secure.ncsoft.com/cgi-bin/plaync_login.pl
  de hiába az usa klient nem enged csak az eusra fel az adott id / pw el
  ha valaki rájön hogy lehet usa rá felmászni írjon pls !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. Eky mondja:

  totál hülye vagyok usa ra enged eu ra nem 😛 érdekes

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Szolo mondja:

  @Oryon:

  "Na ebből egy szó sem igaz, kérem ne is figyeljenek oda:)"
  Mi is nem igaz abból, amit írtam?
  A maximális 90% reduction azt jelenti, hogy azonos szintű egy-az-egyben nem ölhet le téged, nem pedig azt, hogy sérthetetlen vagy.
  A gond az, hogy míg te egyedül vagy a farmolás közben, addig az ellenség csapatban jár. Ez azt jelenti, hogy minimum egy healer is van az ellenségnél, tehát elfogysz idővel.
  Buff előtt a szintedben levő egyetlen assa vagy ranger leölt egy stun alatt. Most már ez nem történik meg, hiába van nála a kezdeményezés, te pedig éppen harcolsz egy mobbal. Na ezért kell neked is csapatban lenned, mert hasonló számú csapatok esetén segít a buff.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. Charmed mondja:

  A starter accot a feature listát nézve nem javaslom senkinek, max. annak aki tényleg csak be akar nézni. Limitált kommunikáció, trade ablakban csak eladhat, venni nem vehet, nem használhatja az AH-t, a napi nyersanyag(farm) limitált. A legtöbb insta reset CD-je többszöröse a normálnak.

  Mondjuk arra jó, hogy lassacskán felszintezzen az ember. A legtöbb insta amúgy is rohadt unalmas, már az első alkalommal is. A craftolásnak semmi haszna. Az AH-ban majd minden rohadt drága...most így belegondolva a starter acc teljesen megfelel.

  Aki szeret instázni, raidelni annak én sem ajánlanám az Aion-t. A wow legunalmasabb, legegyszerűbb instája is szórakoztatóbb, szebb, mint a legtöbb Aion insta. A Steel Rake talán az egyetlen pozitív kivétel, de ott ezt kompenzálják azzal hogy az Aion instákban szokásos rengeteg trashmob-ra ráraktak még két nagy szívlapáttal.

  Az Aion egy nagyon szélsőséges játék. A keretrendszer, a harcrendszer, a classok, az animációk, a grafika, a zónák kíválóak. A "talentrendszer" amit itt stigma-nak hívnak nincs túlbonyolítva, de teszi a dolgát, sőt filozófiájában erősen hasonlít a MoP-ban bemutatkozó rendszerre, hiszen aktív skillekkel bővíti a karakter base skilljeit. A repülés és a vitorlázás szintén nagyon jól eltalált. (Az armorok mondjuk eléggé giccsesek) Összességében a játékban nagy lehetőség lett volna...csak hát ott van tartalom (pontosabban nincs ott)

  A történeti szál nagyon gyenge. Mondhatni az Aion egy anti SWTOR. Az outdoor zónák egész jók, de zártak és jó részük kicsi, illetve a zónákból nagyon kevés van. Emellett tükörzónák vannak, vagyis ugyanaz a zóna szerepel az Asmo és az Elyos oldalon is, csak más a neve, mások az állatok, az épületek, a textúrák. Mondjuk úgy hogy spóroltak a devek. Épp ezért egy esetleges újrajátszás a másik frakció oldalán nem az igazi. A questek nem rosszak, csak sajnos magasabb szinten kevés van és egyre több az ismételhető grindquest. (ezek nem napi questek, hanem pl. 30x ismételhető questek aminek a végén van valami nagyobb reward). Kint outdoor egyébként egész kellemes questelni, hacsak nem elite területre szól, mert abból nincs köszönet. Néha teljes party kell ezekhez és mivel minden elitnek "millió" HP-je van, iszonyat vontatott, főleg szintezős gearben. Az insták unalmasak, vontatottak, egyrészt mivel a "zerodesign studio" tervezhette ezeket, másrészt iszonyat sok HP-je van a trashnek. Emellett az instákat is farmolni kell a drop miatt gyakran olyan mértékben, hogy mire kiesne a keresett item, addigra már a player 5 szintet fejlődött és nem ér sokat az az item. (pedig az eredeti állapothoz képest növelték is az instákban a dropratet)

  Aztán az Aion nagy mumusa a pénz, a kinah. Minden drága, a skillek, az utazás, a teleport, a "halál", a stigmák egy része, a kövek, az enchant-kövek, a questekhez a vendoritemek, a táskabővítés, sőt néha még az instába is csak pénzét lehet bemenni.

  Apropó...ha már szóba került a táska. Az Aion azon MMO-k közé tartozik, amikben millió biszbaszt szedsz össze, de nem tudod hol tárolni. Nekem ki volt maxolva az összes box és így se volt helyem a sok nyersanyag miatt. Rengeteg fajta aether, rengeteg fajta kraft segédanyag, rengeteg flux. Már maga a fluxok tárolása a sírba kergeti az embert. Nagyjából 30 féle fluxot "kellene" tárolni mind a három féle típusból (armor, weapon, accessories), vagyis kb. 90 féle fluxnak kellene helyet találni. Manakövek dettó.

  A repülés nagyon tuti, de nagyon korlátozott is, hacsak nincs pár tízmillió kinah-od jobb szárnyakra.

  Ha valaki mégis rászánná magát az Aion-ra, egy jó tanácsot adnék: Felejtsd el a professionokat. A sikerélmény nulla, még saját magadnak se tudsz craftolni rendes geart, viszont iszonyat viszi a pénzt és az időt. Az essencetaping-ot fejleszthedet ha akarod, de az aethertapingot inkább hanyagold, mert ahhoz jó szárnyak kellenek, ami neked úgysem lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. Eky mondja:

  valaki letudná írni hogy akkor most mi lesz pontosan az eu es usa között a különbség pls !! az usa talán nem olyan korlátozott ? ezt hallottam

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. Peddy1 mondja:

  @Eky: 100ms, +az amcsi verzióban elvileg nincs korlátozás

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Eky mondja:

  usa vagyok most 1 kicsit sem laggos 😛 tökéltessen játszható

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. ratex mondja:

  Én pont egy hónapja kezdtem el játszani Aionnal, tegnap értem fel 40es szintre a clericemmel, és azt kell mondjam, szinte semmit nem tapasztaltam abból, amivel "fenyegettek". Grindelni alig kellett, sok a quest, jó XPt adnak. Brokertől (ez az AH az Aion világában) venni nem nagyon kellett semmit, elég jól ment minden a questekből, craftolásból szerzett cuccokban is.
  A craftolás mondjuk tényleg elég szenvedős, de a trainerektől lehet felvenni folyamatosan questeket (work ordernek hívják), amik által farmolnod nem kell a skillek húzásához, hanem vendortól tudod megvenni a szükséges anyagokat. A pénzt viszi, ez tény, de XPt is ad.
  Most 40es szinten van 11 millió kinah-m. Ez nem olyan rengeteg, tekintve, hogy egy 55-ös szintű jobb cuccért simán elkérnek 80-100 milliót, de akinek van egy kis szerencséje, meg üzleti érzéke AH-záshoz, nem lesz gondja.
  A pénzt az is viszi, ha meghalsz PvE során. Ekkor XPt veszítesz, aminek egy jelentős részét visszavásárolhatod soul healerektől, de halálonként már 40es szinten is elkérnek 20k kinah-t, és ez egyre drágább, ahogy nő a karaktered. Egy elit zónában való questeléskor simán meg lehet 4-5x is halni, ha nem figyel az ember, és ránt egy nagyobb adag mobot.
  Elit questekhez egyébként majdnem mindig lehet találni max szintes segítőket, hála a mentor rendszernek. Ez azt takarja, aki nem ismerné, hogy a magas szintűek naponta vehetnek fel daily questeket, amik random szólnak alacsony szintű zónákba, ahol is úgy teljesíthetik a questet, ha pl. segítenek megölni X db mobot a kicsiknek. Olyan 20-30 perces várakozással eddig mindig találtam mentort, amikor kellett.
  A gankelésről meg annyit, hogy eddig a 40 szint alatt háromszor találkoztam másik frakcióból való játékossal, egy ranger leölt, a másik kettővel meg én végeztem. Nem hiszem, hogy ez rosszabb, mint mondjuk Bloodscalpon vanillában STV-ben questelni.
  Aztán hogy mi van az 50+ zónákban, nem tudom, de az első 40 szint eddig csak pozitív csalódást hozott.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. drmilo mondja:

  Arrol van infó, hogy melyik szerveren, milyen kasztokat érdemes inditani. Hol vannak magyarok? Miből van hiány?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. ratex mondja:

  Perento szerveren tuti van magyaroknak felvétel asmo oldalon, elyosékat nem tudom. A Spatalos meg akkor a tiéd, ha szereted a PVP-t, ott állítólag aktívabbak.
  Templar (tank) és cleric (healer) mindig kevés van, vagy gladiator és chanter offon tudják ezeket pótolni. Meg a chanter elég jó buffer.
  Karaktergeneráláskor ne zavarjon meg senkit, hogy nem látja ezeket a classokat. Négyféléből lehet választani kezdetben, és mindegyik kétfelé tud specializálódni 10-es szinten: warrior (gladi és templar), priest (cleric és chanter), scout (ranger és assassin) meg mage (sorcerer és spiritmaster (~ WOW-os warlock)).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Shaurie mondja:

  A kis területek (kb. 20-ig talán) nagyon hangulatosak és gyönyörűek a tájak. Az is tetszett, hogy lineáris volt ugyan amerre vitt a játék, de mégsem éreztem ezt problémának. Jópofa feature a repülés meg a glideolás.
  Nekem ami nem tetszett az az volt, hogy egy idő után baromira lelassult a fejlődés. Jártam az instákat is, de nem voltak annyira hangulatosak, cserébe nagyon oda kellett figyelni mit csinál az ember, mert könnyen wipe lett a vége.
  A PvP-s részből csak annyi maradt meg, hogy néha folyamatosan gankeltek a maxos karakterek ha kiléptem a városból.
  A profession húzás eléggé nehézkes volt. Volt valami cucc amit a levegőben lehetett csak farmolni, és az meg aztán tényleg nagyon lassan ment, mert nem lehet korlátlan ideig repkedni.
  Szerintem érdemes kipróbálni, van egy sajátságos hangulata. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Syrius mondja:

  Minden szerveren vannak magyar légiók, a legtöbb a Spatolos nevűn van. Ez volt a "hivatalos" szerver a kezdetekről kezdve.
  Nem mondanám, hogy a Spatoloson nagy pvp lenne, szintezős területen 35-ös szintig elyos oldalon és nulla asmot láttam. De ez vélhetően változni fog minden szerveren a rengeteg új játékos miatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. Harlek mondja:

  Egy kicsit technikai jellegűbb kérdés. Le kell tölteni teljesen az új klienst a Gameforge oldaláról vagy valami úton-módon a régi kliens is használható lesz? Ha az előbbi verzió játszik csak, akkor ezt is olyan szépen elfogadja a Steam, mint az Ncsoftosat vagy ezt már nem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. carville mondja:

  @Harlek: Le kell töltened az újat, erre a figyelmedet is felhívják.
  De ha fenn van a régi, azzal sok gigát megspórolhatsz, mivel onnan át fog másolni fájlokat. De még így is bűn lassú.

  Cikkhez hozzászólva pedig mindenképp érdemesnek tartom h újra kipróbáljátok, ha nem is rögtön a 3.0 megjelenése után, mert én szeptemberben nagyon élveztem az 1 hónapomat. Sok új quest van, egyáltalán nem muszáj a régi, grindelőseket választani.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. Zhordie mondja:

  @carville:

  a http://www.aionfreetoplay.com/ oldalról kell letölteni az új klienst ugye?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. Eky mondja:

  szerintem jobban megéri usa menni nem korlátozott és egyáltalán nem laggos

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. DS mondja:

  Hát még anno karácsony után kipróbáltam a 10napos trial verziót, és .. hát

  Valami völgybe kerültem, 1 npc vel szemben, aki mondta hogy öljek meg 5 vaddisznót. Nem azt mondom, hogy ez nem jó, de 2011/12-ben már picit többet szeretnék, pláne 6 év WoW után. Level 3 után meguntam és sose logoltam vissza

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. MaRee mondja:

  @DS: Igen, mert ugye a többi MMO-ban a lvl 1-es questek nem arról szólnak, hogy ölj meg öt vaddisznót meg farkast 😀 Még az SWTOR-ban is ez van, csak ott nem kattintgatni kell a küldetés szövegben és olvasni, hanem megnézni a videót és beszélgetni 😀 3 szint (kb fél óra) alatt megunni egy játékot és véleményt nyilvánítani róla azért nem rossz 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 45. DS mondja:

  @MaRee:

  SWTORral nemjátszottam, a WoWal meg ugyanezt egyszer már végigtoltam anno, amikor még 14/15 éves voltam, akkor még beletudtam élni magam, mostmár untam a dolgot a hetedik disznó után. Ez van

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 46. Charmed mondja:

  @DS:
  Level 3 után? Szerintem te álomvilágban élsz. Minden fantasy MMORPG-ben ilyenek a questek. Az Aion questjei semmiben sem különböznek a wow, aoc, lotro, warhammer, rift questjeitől és ez a jövőben se fog változni. A karaktereknek támadó és védekező skilljei vannak, vagyis harcra vannak kitalálva. Ezért kell harcolni a questek nagy részében gyengébb vagy erősebb ellenfelekkel.

  Időnként pár nagyokos bedobja az "elavult" jelzőt a questekkel, vagy pl. a talentrendszerrel kapcsolatban, de ez csak a fejlesztők marketingje. A wow-ban párszor már jött "forradalmian új" talentrendszer a "régi elavult" helyett. Aztán kiderült, hogy az a bizonyos elavult sokkal jobban tetszett az embereknek és sokkal jobban működött, mint az új. Ez egy számítógépes játék, nem űrkutatás...itt nincsenek technológiailag elavult játékelemek, maximum gyenge a megvalósítás.

  Nem védem az Aion-t, sőt inkább lebeszélnék róla akit lehet, de a questrendszerével semmi baj sincs. Ha unalmasnak találod, akkor az egész műfajba untál bele és nem a játék a hibás. Túl régóta játszol, felnőttél, meguntad...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 47. DS mondja:

  @Charmed:

  De én pont ezt mondtam, hogy meguntam, WoWal sem játszok már egy jó ideje

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 48. Kylearan mondja:

  Nem DS, te az AION-ra hivatkozva mondtad hogy primitiv a questelés, unod már lvl 3 után.
  Irhattad volna azt is akár, hogy meguntad az MMO műfajt, de még jobb lett volna ha nem irsz semmit, mivel ez senkit nem érdekel 🙂 és a cikk sem erre kereste a választ.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 49. carville mondja:

  @Zhordie: Igen, onnan

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 50. Belagar mondja:

  @DS: A játék MMORPG, ahol jó ha ismered az RPG jelentését. Általában minden questnek van egy bizonyos története, célja, amihez adott esetben lehet, hogy 5 disznó megölésével tudsz eljutni. Ha ezt a történetet nem olvasod el, akkor megértem, hogy minden questet monotonnal és unalmasnak találsz, csak akkor azt nem értem, hogy anno mibe tudtad beleélni magad, amikor wowoztál, mert én a céltalan hentelésbe nem igazán tudnám, életkortól függetlenül.

  Másrészt, 3 szint után nem igazán lehet leírni a játékot. Úgy emlékszem én is 4-5 szint után hagytam abba, viszont azt betudtam a saját lustaságomnak, és nem hibáztattam a játékot, hogy 5 perc alatt nem tudott egy életre lekötni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 51. showe mondja:

  es hogyan tudok uj accountot letrehozni?
  mert az f2p oldalukon csak arrol van szo ncsoft accot hogy tudok gameforgera attranszferelni. de hogy teljesen uj accountot hogy tudok letrehozni arrol nincs szo.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 52. Eky mondja:

  showe
  http://www.aionfreetoplay.com/website/ ez a eu klines
  http://na.aiononline.com/freetrial itt bírsz acc ot regelni
  http://na.aiononline.com/home ínét lehet leszedni az usa klinest az ncsoft elöltöltővel
  ha eu ra mész akkor a gameforge szar kell
  én usa ra mentem mert az egyáltalán nem lesz majd korlátozva ( nem laggos semmi gond tökéltess)
  http://truly-free.aiononline.com/truly-free/index.php
  maradok usa an 🙂 jó ez 😛 a trill accot megemélték most level 40 ig és március 12 dikén minden trill accot át lehet majd rakni nem korlátolt free be szerintem jobban megéri usa ra jönni. Am egész jó a game. vagy csak nagyon unom már a wowot 🙂 Van egy hangulata tényleg az aion nak

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 53. necrodaemon mondja:

  Sziasztok ! Egy kérdésem lenne ! Hol lehet regisztrálni accountot a f2p aionra , továbbá magyar idő szerint mikor várható a szerverek indulása ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 54. rosco01 mondja:

  Hali!

  Letöltöttem nagy nehezen az Aiont, de indítás után ez a hibaüzenet fogad: OTCBuildClient32_woGG
  Valaki, vmi ötlet?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 55. Eky mondja:

  http://www.aionfreetoplay.com/website/ ezt ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 56. Matthew mondja:

  am perento asmodian oldal várja a magyar játékosokat aki gondolja 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 57. Matthew mondja:

  a serverek pedig kb reggel 7-8 fele lesznek majd

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 58. showe mondja:

  @Eky: te melyik szerveren vagy?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 59. showe mondja:

  egyebkent elkezdtem telepiteni az US kilenst, erre "error" mert nem US zonaban vagyok, na mondom szetnezek a Configban atirtam a regiot USre es mar engedte is telepiteni, mekkora fail.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 60. drmilo mondja:

  Valakinek sikerül már játszani? Mert nekem nem.

  Regeltem az Ncsoftra, ott elvileg lehetne transferelni gamforgera, na ez nem aktiv.

  Regeltem Gameforge EU-ra, ott meg nincs bent a játék a listában.

  Most akkor mi van???

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 61. aliengod mondja:

  Nálam is ugyanez van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 62. DTiaS mondja:

  @drmilo:
  Szerintem lemaradtunk a transferről , mert tegnap még aktív volt!Passz,hogyan tovább."Cannot connect to the authorization server"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 63. aliengod mondja:

  Így aztán fognak játékosokat vonzani...
  NCsoft megtalálta a párját a Gameforge-ban.A két fostalicska:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 64. DTiaS mondja:

  Nem biztos,hogy lemaradtunk lehet csak szimplán még nem megy a server.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 65. DTiaS mondja:

  http://en.board.aionfreetoplay.com/board3-news/board8-news/2058-collected-info-faq-about-the-transition-happening-now/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 66. Worgsoul mondja:

  én a játék kiadásakor dvd-és verzioban vetem meg szoval ha jol olvasom akkor azt telepitve nem tudok majd játszani teljesen le kel töltenem az egész játékot vagy használhato az alap régi verzio a letőltési idő lecsőkentésére?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 67. Worgsoul mondja:

  ja és a régi acountok melyik oldalon is vannak? (csak be kéne logolni és átraknom...)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 68. Asphyxiated mondja:

  Aki nem transferelte az accountját tegnap délután hatig az nem kezdheti ma a játékot, várnia kell amíg felállítják a rendszert és minden normálisba rázódik akkor nyitják meg újra a transfer lehetőséget...

  A fórumon pedig azt írták, hogy mai nap folyamán délután tervezik a szerverek nyitását, dél és hat óra között, de meglepődnék ha minden gördülékenyen menne!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 69. DTiaS mondja:

  Remek!Mire normálisan mennek a szerverek és a rendszerük is működik( már ha működik majd) az nem kis idő lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 70. drmilo mondja:

  Balfasz egy cég ez. Nálam a Február 28 az 00:00tól kezdődik, nem majd talán valamikor délután ha sikerül. Mit lehet várni ezek után?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 71. geriii17 mondja:

  Találtam 1 kis spekulációt bár nem tudom mi igaz belőle. http://aionstatus.com/ mindenesetre: "Time is money friend!"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 72. geriii17 mondja:

  @necrodaemon: Elvileg ha elindulnak a serverek akkor tudsz majd regisztrálni, mondá egy okos fórumozó az aion hivatalos honlapján.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 73. aliengod mondja:

  Akkor nincs más,csekkoljuk a serverstatust:))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 74. DTiaS mondja:

  Melyik oldalon kell regelni?NCsofton regeltem ,de lecsúsztam az átvitelről.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 75. Qeo76 mondja:

  DCUO nál is ez volt.. majd 1-2 nap és talán mehet a buli de majd kiderül

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 76. geriii17 mondja:

  @DTiaS: Elvileg az aionfreetoplay.com -on lesz majd regisztráció ha elindulnak a szerverek. Remélem nem a Diablo3 rol veszik a példát Release terén... :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 77. wield1 mondja:

  Nos egy kis tapasztalatot én is írnék, mert sok ember elég irreális dolgokat ír le .
  A jaték maga valóban hasonlít a WoW-ra de már az első 10 szint után észre veszi az ember hogy bejönnek a chain skillek (ami miatt elfog fogyni az össze binded engameben 😀 ) melyeket wowban biztosan nem ismert meg az ember . A játék mech. ban vannak elég idegesítő de reális dolgok . PL: ha gemelni akarsz (manastone), vagy enchantolni (enchantment stone) nem a megszokott módon csak felrakod és happy vagy hanem van rá elég nagy esélyed hogy eltörjön a manastone vagy befaileljen az enchant , ezzel talán azt érték el hogy ingen magas árakon vannak az enchantok/manastoneok ami arra készteti még az end gameben játszókat is hogy grindeljenek.

  A fejlődés a játékban kb. 35-40 ös szintig elég simán megy, és innentől kezdődik a nehezebb része a játéknak, hiába van rakat repeatable q-d személyes tapasztalat alapján, miután megcsináltad 4-5x őket kibaszottul megunod és elkezdesz vmi más módszert találni a fejlődésre -> instanceok : mind szép, mind jó van egy rakat, csak általában ember nincs rá ( ami talán most F2P változni fog) ha mégis sikerül találnod egy partyt, észrefogod venni hogy nem olyan egyszerű a PvE tartalom se mint gondolnád valamint ráfogsz jönni hogy igenis neked is csinálnod kell vmit nem hiába 6 fős az instance (szóval ha már 1 ember nem tud játszani a karakterével és hülyeségeket csinál -> ninja pull , kész szenvedés lesz ) én jelenleg 45 ös szinten vagyok egy Assaval , őszintén megbántam hogy assát kezdtem .... egy szenvedés questelni, értelmes party meg 10 ből 2 ha akad .

  Szóval lényegében a játék jó, grafikailag szép csak az "end game" fejlődés elvan baszva..... túl sok időt kell ráfordítani . Viszont ha többen kezdtek el játszani akkor ez persze jóval egyszerűbb lesz (partyban questelni, instázni ) . Mindenkinek csak ajánlani tudom, megéri kipróbálni , főleg ha értelmes PvP re vágysz 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 78. Gorgonzola mondja:

  Üdv!
  Több kommentet olvastam arról, hogy jobb lesz a North American verzió, mint a Gameforge-os. Érdeklődni szeretnék, hogy miben nyújt többet/mást?
  Előre is köszönöm!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 79. Niriel mondja:

  A Gameforge-féle EU verzióban az instance-ok a korábbihoz képest sokkal nagyobb cooldown-on vannak, és gold pack-kal ( = 9.99 € / hó ) tudod lecsökkenteni a korábbi értékre.

  Az NCWest-féle Truly-free NA verzióban nem lesz ilyen megkötés, viszont mielőtt mindenki nagy lelkesedéssel rávetné magát arra, azért talán érdemes megemlíteni, hogy durván 3 hónapja váltott át az NC korábbi nagy játéka, a Lineage 2 is ilyen "truly-free" verzióba, ahol bevezették azt, hogy minden, mobok által dobott és vendornál vehető cucc unidentified, amit aztán meg kell vizsgálni ahhoz, hogy viselni tudd. Ilyenkor azonban 95%-ban soulboundos cuccot kapsz, amit valós pénzért vehető scrollal lehet eladhatóvá tenni. Ez annak, aki nem ismeri a játékot nem tűnhet olyan nagy dolognak, azonban a Lineage 2-ben eddig jóformán nem voltak soulbound-os itemek, mindent el lehetett adni miután az ember talált magának valami jobbat, így ezzel effektíve tönkrevágták a játék gazdaságát.

  Szóval bár elsőre mindenképpen jobban hangzik az NA verzió, én azért egyelőre szkeptikus vagyok, és megvárom milyen változtatást fog hozni a játékban az NC-féle "truly-free" modell, hiszen nyilván ők sem fogják effektíve 0 bevétel mellett üzemeltetni a játékot, valamit kitalálnak, amivel ráveszik az embereket arra, hogy fizessenek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 80. nicoteen mondja:

  Sziasztok!
  Felraktam ezt a free to play aion-t és regeltem is.Azt írja, hogy az accom playable.
  Amikor belépek a játékba, loginnál kiírja, hogy : "Cannot connect to Authorization Server"
  Nálam van a hiba, vagy még nem mennek a szerverek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 81. aliengod mondja:

  Nem mennek a szerverek.
  Nem is reménykedek benne hogy ma lesz ebből valami.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 82. Danzor mondja:

  Én sem reménykedek a mába:) 5 perc-el ezelőtt 18:42 ezt írta Aion EU transition, estimated: 36 m 29s most meg felugrott 1h xx xx-re:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 83. Lightwing mondja:

  Sziasztok.
  elkezdtem olvasgatni kommenteket.. és az 5. után leragadtam.. egész csini wot lett belőle:D Naszóval, egyetlen csini kérdésem csak az lenne, hogy nicoteen nevű user írta hogy regisztrált, nos, merre tudok jelen pillanatban ftp accountot regizni:D?
  előre is köszi:>
  Sziasztok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 84. Niriel mondja:

  A kolléga valamit nagyon benézhetett, mert még sehol, az új oldalon lehet majd amikor elérhető lesz... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 85. nicoteen mondja:

  Fentebb a kommentek közt van link ahol regelni lehet, de közbe rájöttem az csak trial acc:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 86. Lightwing mondja:

  Köszi az infót! 🙂
  Lecsekkotam aionstatus.com-ot, úgylátszik már az sem bírja a gyűrődést:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 87. MaRee mondja:

  Aion UK
  FYI: aionstatus has nothing to do with us. The counter is an assumption and we didn't give them any information when the servers are going online. The only information source is either our Facebook fanpage, our Twitter page or our forums and website.

  Felejtsétek el az Aionstatus oldalt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 88. Sunnycake mondja:

  Ebből nem hogy ma, de szerintem jövő hétig nem lesz semmi.
  Majd akkor ha NCsoftosok amerikából átrepülnek ,és megcsinálják az amúgy rettentően kompetens és kiváló munkát végző gameforgeosok helyett.De ugye repülőjegyet szervezni időbe telik,szóval ezért az 1 hét.
  Aztán utána jön az első maintenance és újabb egy hetet állunk:D
  "Főnök,hotyke bekabcsóni a zervert?"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 89. Niriel mondja:

  @Sunnycake: Látom te se láttál még szervert és adatbázist 100 méternél közelebbről...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 90. rosco01 mondja:

  Feltelepítés után ez a hibaüzenet fogad:

  A(z) AION GameClient OTCBuildClient32_woGG hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.

  Próbáltam gamefost és ncsoftosat...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 91. drmilo mondja:

  http://www.aionfreetoplay.com/ status: Down, unavaiable

  http://aionstatus.com/ status: Down, unavailable

  Kliens letöltési sebbessége: 0kb/sec

  Fuck yeah, i love that game

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 92. Lightwing mondja:

  Éjjelre már egy survivalpackot bekészítettem a szobába:D Most már csak egy működőképes szerver kellene hozzá:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 93. MaRee mondja:

  Hum.... how to start without telling too much and risking a slap...*scratch*

  Well ok, I will try...

  Currently, the database dump of NC we received last night (not yesterday, during this night) is huge. Bigger than we actually expected.
  The test migrations last week were way smaller and faster. However, the current database migration is very, very slow. Maybe some of you working in IT handling huge databases might agree that migrations are a pain.
  This causes a huge delay for us.
  We are impatient as well. Keep in mind that most of us did an all nighter last night and didn't have sleep for about more than 24 hours. Eoghan for example didn't sleep at all for more than 30 hours.
  We are not able to keep you updated that fast as the CMs themself are handling other issues at the same time (website e.g.).

  We can't give you an estimation for now as we are not able to judge how long it will take with the current progress. It might take another hour, it might take 4 more hours..., nothing we can estimate right now...

  And to reply to "yeah you have so many people, why don't you make it faster?". 40 people standing infront of a database import doesn't make it faster rather than wasting resources right now. It doesn't change the fact that the import is an automated system (a script for the ones knowing how to import databases) that can't be influenced by 80 hands.

  So far the accounts are fine, just to calm you down.
  We do not want to tease anyone as we are also at our limits right now.

  We are sorry for not being able to activate the servers right now. We would love to have them online for hours already and you to enjoy the game by now.
  Unfortunately, it isn't that way.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 94. geriii17 mondja:

  @MaRee: Ezt mikor irták?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 95. MaRee mondja:

  @geriii17: háromnegyed órája

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 96. Asphyxiated mondja:

  Szerintem már a célegyenesben vannak...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 97. Sunnycake mondja:

  @rosco01:

  Haveromnak is ez a baja,de találtunk megoldást.
  Az történt, hogy mind a ketten NA klienst szedtünk le az EUs korlátozások miatt.NA-ban még nem free to play,ezért regisztrálnunk kellett egy trialt.

  Namost,leszedi az NCsoft launchert,szépen le is tölti a 12 gigát,felteszi,eddig stimm.
  Utána pedig nekiáll leszedni egy ~1gbos patchet,csakhogy a patch nevében benne van,hogy enGB,tehát EUs a patch.
  Én észrevettem ezt,cancel patch update,launcherben settings ,advanced és átraktam a regiont USre.Updatet újraindítottam,leszedte az 1gb-os immár enUS patchet,és nekem fut.
  Ő már nem volt ilyen szerencsés,mivel nem volt otthon miközben a játék töltődött és csontra simán felment neki az enGB patch a US klienshez,és a te hibaüzeneteddel szállt el neki is.
  Régió átállít,letöröl TELJESEN,újratelepít,patchelést figyel h enUS patch jöjjön le ,és utána futni fog elvileg.
  Good luck.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 98. showe mondja:

  @Niriel:
  nem nem csak ennyi, EUn pl
  - korlatozva vannak a chatek, csak say-t tudsz hasznalni
  - whispelni csak arra enged aki a firends listben van, es lvl 10 felett.
  - korlatozva van a napi gathering azt hiszem 150re
  - nem hasznalhatsz AHt
  - nem adhatsz penzt senkinek
  - abyss revardok limitalva vannak az oriasi insta cooldown mellett
  es egyebb nyalanksagok. most nem tudom pontosan megnezni mindet mert le van allva a honlapjuk (http://www.aionfreetoplay.com/) ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 99. Asphyxiated mondja:

  A teljesen free account az elég korlátolt sajnos, úgy nem biztos, hogy meglesném... Szerencsére én annó kipróbáltam pár hónapra a játékot így a középső kategoriába csúszom, azoknak akik szintén megvették csak abbahagyták érdemes visszanézni, minimális a korlátozás, csak insta cd és abyss reward korlátozás úgy emlékszem, az meg belefér. De a fullos gold account is csak 9.99EUR, nem egy nagy összeg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 100. Spidee mondja:

  A bétában a gold packet be lehetett tenni brokerhez és kinahért eladni/megvenni valószínüleg a live verzióban is így lesz. Ha nem akarsz kicsengedni érte hú des ok 9.99 eurót.
  Ja és ha gold packet veszel akkor nem starterre tesz vissza, hanem veteranra miután lejár.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 101. drmilo mondja:

  Valaki tud valamit? Az aionfreetoplay oldal elérhetetlen tegnap óta. A Status oldalon meg eltünt a visszaszámláló. Hol lehet követni az eseményeket?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 102. aliengod mondja:

  Még mindíg semmi...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 103. MaRee mondja:

  Úgylátom az ncfos szerepét nagyon jól átvette a shitforge. Se az oldal nem megy, se a szerverekre nem lehet normálisan belépni, nekem speciel még a játék sem indul el, mert a launcher kivág Update errorral(pedig harmadjára telepítem újra), gameforge fórumokon erről semmi info, f2p fórum meg ugye elérhetetlen. Ennyit erről.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 104. Asphyxiated mondja:

  Nyilván dolgoznak... Amint elkészülnek majd lehet játszani, addig meg kis pihi!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 105. Csipy mondja:

  Úgy néz ki elérhető az http://www.aionfreetoplay.com oldal, bár nagyon le van terhelve, borzasztó lassú, de sikerült accountot csinálni. Mivel jelenleg munkában vagyok a belépésről nem tudok nyilatkozni, de a nem releváns server status oldal szerint minden EU szerver működik. Aki megteheti próbálja ki, hogy működik-e a belépés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 106. aliengod mondja:

  Sikerült,megy!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 107. Defrász mondja:

  Sziasztok!

  Én transfereltem az accom ingyenesre, meg is van mert a http://www.aionfreetoplay.com -on be tudok vele lépni.
  Kérdés nem jó a régi kliens sehogysem hozzá? Le kell töltsem a gameforgeos verziót?
  Nem lehet benne átírni valami IP-t valahogy vagy server megadni, mint a wowban vagy mint a tört aion servereknel?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 108. Peddy1 mondja:

  @Defrász: Szerinted ha vannak benne uj dolgok, pl a korlátzások, account fajták, itemek, stb azt te hogy oldod meg a klienseddel?
  midennképpen lekell tölteni egy részt, de okosan van megcsinálva, ésha felvan rakva az alap helyre felismeri és átmásolja a szükséges file-okat így nemkell ujra az egészet

  Amugy aki jön az Spatalos?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 109. net.Totya mondja:

  Nekem is simán megy.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 110. Defrász mondja:

  Én Spatalos, Elyos még egy kérdés, mivel csak 2 character slotunk lesz és nekem 4 van, azt hogy dönti el, hogy melyik 2-t akarom meghagyni?
  Nem használtam csak fél évig kb, + a béta az elején, azóta nem töltöttem fel ilyenkor is kapok gold verziot egy darabig?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 111. Nimellos mondja:

  @Defrász:
  Ha megvetted anno a játékot és legalább 1 hónapig előfizettedd, akkor automatikusan veterán besorolást kapsz ami szerverenként 8 karaktert engedélyez.:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 112. tenroland mondja:

  Sziasztok!
  Olvastam a kommenteket.Akkor végül is jutottatok valamire azzal kapcs h gold után kapunk e veteránt?Mert ha nem, akkor el sem kezdek vele játszani :S
  Vagy erről lesz majd hivatalos leírás?
  Mert ugye valaki szerint visszadob normálra valaki szerint megkapjuk a veteránt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 113. Peddy1 mondja:

  van hivatalos leirás, valaki beidézte hogy a gold után visszakerülsza gold előtti állapotra, tehátha megveszed a goldot, és starter voltál, 1hónap mulva megint starter leszel

  ha valakinek kell béta kód a perma veteránhoz(+7nap gold) írjon van egy jópár eladó darab

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 114. Nybrass mondja:

  @Peddy1: hali, aionoztam 1 jó darabig, de fullra elfelejtettem az accom és mindent ami hozzá tartozik kivéve keyek. írtam ncnek ezzel kapcsolatba de szarnak abba a bizonyosba, pedig járna a veteran több mint másfél év után.... ha lehetséges kaphatnék 1 kulcsot ? ingame kinah-al tudnám honorálni 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 115. Peddy1 mondja:

  d2jsp - fg vagy realmoney-ért szeretném adni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 116. Csoti77 mondja:

  ez egyenlőre nagy kaki reggelni lehetetlen ha véletlen 2x rányomsz adott névvel máris közli hogy van már ilyen de belépni nem tudsz kb 10 féle képpen próbáltam rohadjanak meg ezek még 1 normális regisztrációt sem képesek össze rakni......

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 117. Peddy1 mondja:

  😀 nemkell egyből sértődött ovis módjára csapni a hisztit meg ragelni, egy pár nap és jólesz... kezdeti nehézségek mindig vannak, mellesleg nekem a trial accom ment átransfelerve NCtől, és semmi gondom nemvolt ma délután a belogolással, csak játszani nemnagyon tok tanulás miatt

  meg amugy a beta jutalom kódokat is ma délután küldték ki

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 118. Nybrass mondja:

  @Peddy1: hát ha nem sikerül vissza szereznem az accomat NC-től akkor lehet hogy kellene 1 kulcs realmoney-ért, ha lehetséges 1-et tegyél félre, remélem bankkártyád/számlád van 😀 kellene az a veteran acc.. :S:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 119. Peddy1 mondja:

  ko.tomi69@gmail.com irjál nyugodtan, van amugy bankszámla persze.

  perma veteran, +7nap gold, a gold accot amugy bármikor betudod tolni, tehát feltolod mondjuk akkora szinte amikor már számít az insta reset meg +exp és akkor használod

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 120. Ecstactica mondja:

  Régen megvettem, egy hét játék után feladtam. A gépem és internet kapcsolatom nem bírta el rendesen. Most elbírja. Átraktam az accomat a Gameforgehoz. Kipróbáltam, működött. Boldog voltam egy napig. Másnap be akartam jelentkezni és rájöttem, hogy elrontottam a PIN - megadást. ( Nem a számjegyeket hanem a pin számsorrend alakját jegyeztem meg a képernyőre rajzolt numpadon és nem olvastam el a figyelmeztető sárga kis üzenetet, hogy a számok helyet cserélnek minden belépéskor (este 11 után azért érthető lehet, hogy nem a hülye PIN védelem érdekel hanem hogy végre játszhassak)) Mindegy, hülye voltam. A játékból ezzel sikerült totál kizárnom magamat (Naná, hogy az összes létező és létrehozandó karakterhez az összes szerveren ugyanez az egy PIN kell). Megtaláltam az account management-ben a reset PIN opciót. Nem működött és nem működik a mai napig sem. Írtam a supportnak. Azt válaszolták (valószínűleg egy automata), hogy használjam az account management reset PIN opciót. Azóta nem vagyok boldog, valószínűleg ez a játék a számomora meg van átkozva. Azóta AION-os fórumokra írkálok, hogy kiírjam magamból a stresszt. Szerintem így a GW2 küszöbén, mostmár túlélem ha esetleg végleg kimarad az AION.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 121. Salen mondja:

  Hello, sok - sok új játékos próbálja ki az ingyenes lehetőség miatt a játékot szerencsére, mert bizony a javításoknak köszönhetően piszok jó játék az AION...

  Lényeg, mindenki aki most kezdi és annak is aki nem :

  - A Fekete Angyalok légió tagfelvételt hírdet jelenleg mindenki számára, hogy összefogjuk a magyar játékosokat és segítsük egymást. Spatalos szerver Asmo oldal.

  Klánweblap : http://feketeangyalok.enjin.com/

  Jelentkezni a weboldalon vagy in-game blackjoe -nál lehet.

  Próbáljátok ki a játékot ha még nem tettétek volna, én nagyon-nagyon pozitívan csalódtam benne ahhoz képest amit olvastam róla! Ez még igazi MMORPG mint a vanilla wow annó van kihívás, kellő bonyolultság és értéke a dolgoknak benne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 122. Charmed mondja:

  @Salen:
  Sok sikert.
  Sajnos nálam az Aion már elvágta magát. Ahányszor visszanéztem, mindig csak csalódtam benne. Minden a grindről szól benne. Sírok szinte ha belegondolok, hogy milyen kib@szott jó játék lehetett volna, de a grind és kinah központi szerepbe állításával lenullázták. Ahogy néztem a múltkor, még most az ingyenes játékot is elcseszték az újak számára, mert a free accal nem lehet normálisan játszani, annyira korlátozott.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 123. Salen mondja:

  @Charmed: Elhiszem végigolvastam mi volt régen én most bízom a Gameforge gondozásában, mert a játék piszok jó lehetne normális supportal. Jelenleg még a grind és a kinah gondokból semmit nem érzek. pénzem van bőven és grindelni se kell mert sok új Q került be illetve solo insták ismételhető változatos Q-kkal stb... majd meglátjuk hova tovább elvileg 2 hónap és jön a 3.0 -a amiben tonnányi újdonság jön még...

  A free korlátozások mellet pedig simán lehet fejlődni és ha tetszik 9,99 euróért leszedheted örökre a korlátokat egyszeri 2,800 Ft-ot pedig megér a játék főleg így hogy van időd eldönteni neked megéri-e vagy sem.

  http://feketeangyalok.enjin.com/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 124. Ecstactica mondja:

  @Ecstactica: A történet vége az lett, hogy néhány napra rá megjavították a weblapot. Minden frankón működik. A support jobb is lehetett volna, de nem csináltak belőle titkot, hogy röviddel az indulás után is még a support kiépítésén dolgoztak. Már túltettem magam a dolgon. A játék remekül működik, azóta semmilyen kellemetlen élményem nem volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  8 User(s) Online Join Server
  • Pooshi
  • Pettan
  • Khas Dylar
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • evoken on Enerdzsi, pávörIgen, az elejétől elérhető volt szinte minden (2.1-el jött BT), de csomó ideig nem járt senki a T4 contenten túl
  • Adi91 on Hotfixek – Július 30.Olyan jó, hogy a WoW fejlesztői ilyen konzekvensek :) Pont időben észrevették, hogy az egyik típusú shars sokkal erősebb, mint
  • Makk on Enerdzsi, pávörNem értem mi vele a baj? Olyan tempóban játszol, ahogy akarsz. Arról meg ne is beszéljünk, hogy amikor a TBC
  • Ezri on Enerdzsi, pávörÉn nem akarok senkit megsérteni, meg mindenki olyan tempóban játszik ahogy jól esik neki, de szerintem ez még így is
  • evoken on Enerdzsi, pávörHallottam, hogy aug-szept körül akarják kilőni a P2-őt és így, hogy már tesztbirodalomnál tart a történet, nem is akkora irrealitás.
  • Attila on A Blizzard válaszoltAhhoz, hogy jobban megérthessük a háttérben meghúzódó motivációkat, érdemes megnézni, hogy mennyibe kerül egy pecó bérlése Irvine-ban. :-)
  • Vordengo on A Blizzard válaszoltAz egésszel az a probléma, hogy akit egyáltalán nem érdekel ez az egész botrány csak simán várja a következő content
  • ben2 on A Blizzard válaszoltMinden esetre a WoW-al kapcsolatos munkák teljesen leálltak. "I don’t know what to do. I don’t have all the answers.
  • Singulus on A Blizzard válaszoltKöszönjük a cikket, Attila! Komolyan! Ami biztos, hogy a dolgok állni fognak most egy ideig. Fejlesztések se úgy haladnak. Én
  • Dani on A Blizzard válaszoltBobbytól elég vicces olvasni ezt, lévén 2010-ben már elveszített egy zaklatásos pert :D Amúgy az általad említett helyekről azért nem
  • Bermuda on Diablo Immortal ajándékcsomag@Singulus: Hogy ütközik-e az emberek értékrendjével a női alkalmazottak ilyetén módon történő lekezelése /szemérmetlenségtől kezdődően bunkóság majd bizonyos szint fölött
  • Singulus on Diablo Immortal ajándékcsomag@Bermuda Itt egy kicsit kulonbseget kell tenni "woke" marhasag es akozott ami most van a Blizzard haza tajan. Lenyegeben arrol
  • Bermuda on Diablo Immortal ajándékcsomagÁjjájj, megzaklatták a kaliforniai woke nőket a mocskos disznó maszkulin férfi informatikus főnökeik, hogy történhetett ijjjeeeen! Nem baj, majd mi
  • Dani on Diablo Immortal ajándékcsomagHááát azért Afrasiabi szerintem kicsit komolyabb annál, hogy csak részegen beszólogatott... A hotelszobáját 'Cosby Suitnak' hívták a Blizzconon, majd sutyiban