World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MMO no image

Készült 2013. január 9. | írta Roodie

45

Tera ingyen

Gyorshír – a TERA is az Aion és többi sikertelen (sokszor joggal) rossz üzleti modellel indított, de egyébként bizonyára kiváló játék nyomdokaiba lép, és februártól ingyenesen játszható. Kérdés, hogy ez vajon elegendő lesz-e a megmentésére?

Szintén kérdés, hogy vajon mi a helyzet jelenleg a többi, fizetősből ingyenessé lett játékban? LOTRO az egyetlen, amiről tudom, hogy él és virul, nyüzsög a szerveren a sok játékos – legalábbis a miénken. De mi a helyzet a többivel? Aion megvan még? Conan hogy áll az ingyenes opció bevezetése óta? SWTOR hány szerverrel működik, vannak-e sorok az ingyenélők hordái miatt? Warhammer még mindig előfizetős? Írjatok, kommenteljetek, tudni szeretnénk mindent!

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • koccs

  SWTOR-ról:
  Nem tudom hány szerverrel megy. Mióta free lett azóta játszok, és bár f2p játékosoknak nagyon korlátozott (max 2 karakter, kevesebb xp, kevesebb credit, 1 szakma, stb.), azért még élvezhető. Sőt, továbbmegyek engem simán megvettek.
  Le is mondtam miatta a wow-ot, és most inkább ezt fizetem (legalábbis egy darabig biztosan).
  Ha valaki nem akar havidíjat fizetni, de egy kicsivel többet szeretne, akkor a játékban vehet extra fizetőeszközt, amivel meg tud nyitni opciókat. De már azzal, hogy vett ilyet megnyílik egy jó pár dolog (+1 szakma, +actionbar, levelezés, tradelés, ...)
  F2p játékosként esténként van, hogy sorba kell állni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/twisting-nether/Kullancs/advanced TCs

  @koccs:
  + actionbar + pénzert van komolyan? Csak én érzem ezt gáznak? + FPS-t is lehet venni? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  Aion EU népesség: http://aioninfo.com/
  Azt döntse el mindenki maga, hogy ez jó-e vagy sem 🙂 Amennyire tudom mondjuk nyár óta csökkent kb. egy ezressel minden szerver.
  Illetve amennyire tudom az US szerverek sokkal népesebbek (igaz kevesebb is van, ott ugyebár nincsenek "lokalizált szerverek")

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lady

  Aion népességről nem tudok nem tudok nyilatkozni, de a szerveren ahol vagyok eléggé mozognak az emberek az Abyss részeinek foglalgatásában, aktívak az emberek.
  A Tera meg egy vicc, öcsém most kapta meg karácsonyra xD

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.variance.hu/ Menorel

  Én - nem meglepő módon - leginkább a TERA kapcsán tudok nyilatkozni. A fizetési modell váltás nem igazán lepett meg szerintem senkit aki aktívan játszik a TERA-val. A kiadó cég az anyaországban már tavaly decemberben bejelentette és a nyugati kiadók is egyre kevésbé ellenkeztek a kommunikációban. Gondolom összességében egyszerűbb egy irányba fejleszteni a játékot. Lényegében a játék megmarad a jelenlegi formájában (előfizetéses - fix havidíj), amiért megkapunk mindent amit eddig is, és cserébe lesz egy Free account opció is, ahol a játékosok megkapják ugyanúgy a teljes kontentet, de pl. karakter slotok és pl. bank slotokban kell némileg hiányt szenvedniük. A TERA egyébiránt köszöni szépen jól elvan. Az elmúlt egy évben a játék félelmetes tempóban fejlődött és amit most hoznak ki az új "Federation" content upgradeben azt jobb helyeken külön játékként szokták kiadni. A játékosbázis is jól elvan, Killianon bármelyik nexuson simán fel lehet lelni 2-3 ezer embert, folyamatosan pörög a matchmaking, 15v15ös BG simán behív max 1-2perc alatt és tisztességes el vagyunk látva eventekkel is. Aki eddig nem szánta rá magát a TERA-ra, annak itt a lehetőség, hogy februártól megtegye (a cikkben lévő linkkel ellentétben én javasolnám, hogy inkább az EU felé orientálódjatok, mivel az a link az NA/USA oldalra mutat); akik meg korábban kipróbálták de valami miatt nem jött be nekik, azok nézzék meg hogy egy év alatt hova fejlődött a játék...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nilufar

  Swtor: Nem a legújabb adat de már a "megaszerverek" létrehozásakor is tulajdonképpen az történt, hogy Európában ha jól emlékszem 4 szerverre összeterelték a népet. (Mert többre nem volt szükség ezek szerint.) Azóta kénytelenek voltak még egy hasonlót meglépni 2 pve szerverből maradt 1.

  @koccs: Az Swtor nem rossz játék csak az a baj vele, hogy nem is jó. F2p kategóriában több game is van akik tudják hozni, amit ő csak sokkal felhasználóbarátabb fizetési rendszerrel rendelkeznek. (Nem kell külön action bart venni, nem kell külön heti pass az fpkhez, aztán külön heti pass az operationökhöz stb.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pouks

  SWTOR: Nem állhat olyan rosszul, ha az első kiegészítőt tervezik kiadni tavasszal, kérdés, hogy milyen lesz? A cartel market körül forog a világ, elmondásuk szerint elég jól kaszálnak rajta (de szerintem néha mással is kéne foglalkozni) Szerverek esténként heavy-k, ez nem tudom mennyi játékost jelent, őszintén nem is érdekel 😛 WZ-re, FP-re gyorsan behív, ez a lényeg 😀

  Szerverek: http://www.swtor.com/server-status

  @Nilufar:
  Ingyen kapsz nagyon sok órányi igényes rpg-t, ilyen szinten nem tudom melyik f2p játék van, de szívesen megnézném. A játék többi részéért sajnos fizetni kell, ez van :/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Frozen

  "Az Swtor nem rossz játék csak az a baj vele, hogy nem is jó. " <- A lehető legtökéletesebben leírja a játékot. 😀

  Elég sokat játszottam vele, a storytelling nagyon tetszett, de minden másban sajnos bőven alulteljesít. Azt kellene, hogy a fejlesztőcsapat játszon 1 hónapot a wowwal, és vigye át a játékba a jó dolgokat. Undorító pofátlanság lenne, de a játékot megmentené, mert potenciál az van benne, nem is kevés.

  Aion - huszonvalamennyi szintig vittem el. Még mindig elképedek, amikor belegondolok, hogy ez a játék valaha havidíjas volt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MaRee

  Conan halott, esetenként pár száz játékos szokott online lenni.

  Warhammer online nevetséges, még mindig fizetős, kb két szerver van, azt se tudom minek és hogy egyáltalán ki a jó isten játszik még vele. Már rég megkellett volna lépni nekik is a f2p-t, sokan vissza mennének szerintem, nekem kedvenc pvp játékom volt (gw2 az aktuális).

  SWTOR köszöni szépen meg van, én épp most fizettem elő egy hónapra, mert kaptam így 1000 cartel coint (ez az ingame store fizetőeszköze).
  Összesen 21 szerver van ( 9eu, 9us, 3as), ezeken összességében nem tudom mennyi ember van, de az eu szerverek populácóija a játék szerint 'heavy'.
  Én pvp szerveren vagyok itt a kezdőzónákban átlag 150-200 játékos van, aztán változó, de átlagban egy zónában 50-100 közt van ember, de voltam már 200+ -os szintező területen is.
  Van már hálistennek lfg opció így pillanatok alatt lehet találni flashpointba csapatot, illetve warzone-ok is pörögnek egész nap.
  F2P játékosként nagyjából lehetetlen játszani annyi a korlátozás(korlátozva van a futás, crew skillek, mount, kevesebb xp, 2 karater lehet csak, heti 5 warzone és operation lehet csak, stb..), de ha bármit veszel a cartel marketből vagy már volt előfizud régen akkor preferred leszel, amivel eltűnik a korlátozások nagy része.
  Előfizetés esetén semmilyen korlátozás nincs, valamint minden hónap után 500 cartel coin-t kap az ember amiből aztán meg lehet venni azokat az opciókat amik preferredként mondjuk nem elérhetők, ezért aztán teljesen ingyen is nyomható a játék(egyedül az 5 warzone illetve operation korlátozás marad, ebből csak heti korlátlan csomagot lehet venni) egy idő után normálisan.
  Endgame-ről nem tudok nyilatkozni, én most csináltam 10 altot, és azokkal játszogatok a sztori miatt, instázgatok, stb.
  Egyébként most jön majd hozzá kiegészítő Rise of the Hutt Cartel néven.

  Összességében elmondható, hogy jót tett az swtor-nak a f2p.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pouks

  @Frozen:
  Másnak meg az a baja, hogy túlságosan hasonlít a wow-ra, akkor az miért mentené meg, ha még jobban hasonlítana? Nem emberek, ide egy értelmes space combat kéne. 1 év után már illene kiadni valami infót erről EAware-éknak ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nilufar

  @Pouks: Én imádom a crpg műfajt. Igényes rpg nálam vagy egy olyan játék amibe több száz órát úgy bele lehet rakni hogy nem unatkozol közben és a modok miatt állandóan új content van hozzá. (pl. Elder's Scroll széria).Vagy olyan erős karakterei vannak és az egész történet olyan pörgő tempójú (pl. Mass Effect széria, Witcher 2) hogy tudod hogy ezt nem csak még egyszer vagy kétszer fogod végigjátszani hanem kb. félévenként egyszer. Az Sw:tor leveling része valóban nagyon jól sikerült _a többi mmohoz képest._ De sajnos a harmadik karakter húzásánál ráébred az ember, hogy a class story az ami igazán ütős a mellék questek elég unalmasak sokadjára. Class storyból pedig egy bolygón 4-5 darab van összesen. Ebből a 4-5 darabból baromira nem lesznek meg a szintek amik a következő bolygóhoz és a következő class story részhez kellenek. Emiatt nekem sokadik végigjátszásra vontatottnak tűnik az Sw:tor rpg része is egy Me 3-al összehasonlítva.
  De ami a leglényegesebb, egy mmonak nem csak a levelingben kell jónak lennie hanem ezer más dologban. És ezek a dolgok sajnos fontosabbak mint, hogy egy játék pár hétig-hónapig megközelíti egy single player rpg szintjét. És igen a piacon nem egy hanem sok olyan mmo van amik a hosszú távú tartalmakban nyújtják azt amit az Sw:tor csak nem kérnek ennyi mindenért pénzt. Pl. Gw2. Egyébként nekem nincs ellenemre ha fizetni kell valamiért most is játszok egy havidíjas mmoval. Csak a lehetőségek közül igyekszem a legjobbat kiválasztani és ez még mindig a World of Warcraft.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • asche

  Dee jó anno nekem nagyon tetszett a Tera, biztos elkezdem.

  Viszont én is az SWTOR táborát erősítem a játék él és virul, 8-9 EU és US szerver van, plussz egy pár pacific szerver. Rengetegen játszanak vele.
  Preferred játékosként már szinte mindent elérsz. Ami zavaró hogy 350000 credit lehet a max vagyonod, de ezt egy napi questes körrel simán vissza lehet szerezni. Ezzel majdnem mindent megvehetsz ami érdekel, pvp-t egy hétre, vagy raid hozzáférést, vagy insta hozzáférést. A múlt héten kiszedtem a full warhero szettet, ennél egyel jobb pvp szett van csak amit nem lehet preferredként kiszedni csak nagyon lassan.

  Viszont lehet hogy ez lesz a baja az sw tor-nak mert ha az ember ügyesen csinálja preferred játékosként simán egy előfizetős közeli játékélményt lehet belőle varázsolni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • koccs

  @mindenki:
  Nem reklámozni akartam, csak leírtam a véleményem a pozitív tapasztalatomat a játékról. Nem tervezem hosszú időn át fizetni, de azzal, hogy befizetem elég sok plusz dolgot kapok, amik később amikor már nem fizetek jól fognak jönni.
  Más játékot nem próbáltam még, de lehet, hogy előbb utóbb megnézek ezt-azt. Igazából mióta mmo-val játszok, csak wow-oztam. A lotro-t megnéztem, de nem jött be. Az SWTOR a nagyjából ismerős világa miatt érdekelt. Egy ennyire "prűd, wow-on felnőtt" játékosnak mit ajánlanátok elsőnek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://inkvizitor.hu Roodie

  @Pouks: "Ingyen kapsz nagyon sok órányi igényes rpg-t, ilyen szinten nem tudom melyik f2p játék van, de szívesen megnézném" - az én szívem csücske, a LOTRO bizony ilyen, van egy epic küldetéssor, az úgynevezett "book questek" - a nevük is sejteti, mintha egy könyv fejezeteihez érnél. A legtöbb fejezethez egy vagy több saját instance is tartozik, ezeket akár szólóban, akár társakkal is teljesítheted, és mindig van benne egy vagy több, a sztorihoz tartozó NPC.

  A mennyiségükről: http://lotro-wiki.com/index.php/Epic_Quests - ha bármelyik Bookba belemégy, ami mellett az van, hogy "Fellowship or Solo-only", az pl. insta.

  Persze a sztorik minősége változó, van benne pár kissé sablonosan átlagos, van határozottan idegesítő (Frodó kísérgetése...), de a többség bőven megüti az átlagot, sőt, egészen kiválóak is akadnak közöttük, pl. az egész Móriás úgy zseniális, ahogy van.

  Persze full szinkron az nincs, és minden karakter ugyanazt a láncolatot csinálja végig, de mennyiségre bőven elegendő, ami itt van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • andris811

  Off: Ha már vannak itt LOTRO-s emberek! Snowbourn-on csatlakozhatnék egy magyar kinshiphez? Most kezdtem pár napja, és még csak ismerkedek a játékkal. Eddig a történet szempontjából nagyon tetszik!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • GnomePaladin

  LOTRO-val egyetlen bajom van és az a grafika, bár igazán nem vagyok igényes simán leülök 10-15 éves játékokkal játszani, de az amit ott a karakter mozgással műveltek az nálam felér egy vizuális gyilkossággal. Személyes vélemény!

  SWTOR-t tolom előfizetős státuszban így teljesen használható, pár idegesítő Cartel Coinos megoldással. A szerverek fullon vannak esténként kezdőzónákban még többen pörög az AH, mennek a raidek, szóval bejövős!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://inkvizitor.hu Roodie

  @GnomePaladin: Sajnos bármennyire is fanboy vagyok, ezzel egyetértek. Némi reménykedésre adhat okot, hogy a legutolsó kiegészítő NPC-i és szörnyei egészen jók lettek, mind általános kinézet, mind mozgás szempontjából.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Afthraste

  Mint Preferred Statusos accos SWTOR-os, hát mit mondjak... amikor kedvem lenne benézni altozni akkor ott van, és ez jó... annó megjelenéskor 3 hónapra előre előfizettem (gamecard + 1 hó ingyen, akkor asszem még nem volt bankkártyás lehetőség), sajnos az akkori tapasztalataimhoz képest semmit nem változott...

  Ahogy előttem is mondták, a class sztorik érdekesek, a történetmesélés nagyon ütős... ám ezen felül baromi unalmas... egy 50-es karim van és a 3 hónap alatt nem is volt kedvem mást felhúzni... amellett, hogy szépen elmesélik a sztorit, bolygónként a küldetések ugyan azok egy frakcióra, emellett tényleg eltörpülnek a class küldik, ezek a küldetések 99%-ban pedig a következők: ölj meg x izét, vegyél fel y amazét, rongálj z ilyet-olyat (na most ez jól hangzik, csak ez ingame így néz ki: ölj meg több száz mobot, nagyrészt értelmetlenül mert ANNYIRA egy idő után nem vicces a harcrendszer, ha benne van a quest item akkor lootolod... ha a másik opció, akkor gyakorlatilag UGYAN AZ az egész, egy ládára vagy hasonlóra kattintasz, vagy lenyomsz egy panelt (ami négyzetméterenként ugyanaz)), szóval a küldetések baromi unalmasak, és az a szomorú, hogy lehetne több is, mert találkoztam escort küldikkel is... persze lehet 5-5 wz/fp/űrküldit, de nem hiszem hogy annyira kielégítő, első karimmal kihagytam pár abszolút történet nélküli mészárlást 1-1 helyen (tényleg semmi sztori, csak felugrik h öld meg a 20 izét), illetve a csapat küldiket amire fél órákat kéne várni darabonként csapatra (kellett anno legalábbis, most nem tudom) és ezzel is kellett pluszba mászkálnom xp-ért, hát még mi lesz, hogy xp is csökkentve van...

  na de mind1 is, ez igazából nem a F2P-hez tartozik, nekem a bajom az, hogy a játék alap problémái totálisan megmaradtak így, egy év után is... ingyen a sztorit végigvinni jó, de nem kizárt, hogy ez után otthagyjuk a játékot, legalábbis kifejezetten endgame nem nagyon van...

  ami baromira böki a szemem, hogy preferred statusként nem fogadnak el tőlem ticket jelentést, mert személyes problémám, hogy a 2 karakter slotból, 1 darab karakterem van, a rendszer 3-nak érzékeli (minden szervert végignéztem, sehol semmi), ha most erről nem tudok szólni és gyakorlatilag magasból szarnak a fejemre, enyhe kifejezéssel... később állítólag megnövelik 6-ra a preferredet, akkor fogok tudni kemény +3 darabot +5 helyett, pedig nem mindegy, hogy itt szeretném felhúzni az altomat, vagy létrehozva egy ingyenes korlátozott accot egy új karihoz..

  a szerverek egyébként gyakrabban lakottak mint eddig, ebből a szempontból jót tett, nem tudok statisztikákat, hogy pénzügyileg mennyit költenek rá most a játékosok, de tippem szerint javított az átlagon... amit furcsállottam még, hogy ilyen 2000 cartel coin körül van 1-1 komolyabb content feloldása (lila itemek viselete meg hasonlók), és 2400 cartel coin 20$, előfizetés ennél jóval olcsóbb, hát most kérdés mérlegelni, hogy csak az az egy dolog kell-e nekünk, mert akkor hosszú távon jobban megéri, de amúgy előnyösebb az előfizetés, szerintem aki eddig nem fizetett elő ezután se fog, bár lehet, hogy páran bedőlnek, az első 25-30 szint felettébb szórakoztató, 35-40-től kezdődnek a monotonabb részek

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Afthraste

  @Gogol: valóban, kb 3 hete nem néztem, pont azért, mert ingyenes accal nem akartam játszani, csak azt tudtam, hogy a jövőben lesz egy patch, de köszönöm az értesítést 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Először is had gratuláljak a közösségnek. Régen volt már, hogy egy ennyire gyúlékony (heh, értitek) témát ilyen szépen, informatívan és éretten beszélt ki a wowo-os vagy volt wow-os társaság. Szinte minden hsz-t elolvastam és mindegyik hasznos volt. kaptatok 250 Deluksz reput!

  Megmozdult valami a gatyámban a hír címének elolvasása után, ugyanis számomra a TERA az aktuálisan leginkább favorizált MMORPG. Anno a kipróbálós csomaggal indultam, tudtam, hogy fizetni elvböl nem fogok egy új mmo-ért, viszont nagyon tetszett. Biztos vagyok benne, hogy f2p-ben ismét visszatérek játszani.

  Érdekesség egyébként, hogy pont a héten próbáltam ki a LOTRO-t és tegnap kezdtem el játszani az Aionnal. A LOTRO sajnos nagyon rövid idő alatt kigolyózta nálam magát. Egyzserűen nem bírtam a grafikát, ahogy mások is jelezték már. Elég rosszul érint hogy egy ilyen világ, mint a TOlkieni mitológia egy ilyen játékkal operál, de nincs mit tenni. Sajnos nagyon nem az én világom. Ellenben az Aion eléggé tetszik. Egy templart játszottam lvl10-ig, a repkedés a szárnyakkal valami olyan dolog, amit ezer éve várok a WoW-ban, de kétlem, hogy valaha megjelenik. Aion amúgy ahogy láttam nagyon szépen megy, kezdőterület szinte mindig fullon van, városok teli karakterekkel, gondnolom magasabb szinten is vannak páran. Idegesítő hogy f2p játékosként nem tudsz whispelni random emberkéknek, több korlátozással egyelőre nem tlaálkoztam. Úgy néz ki nekem ezek a keleti típusú MMORPG játékok jönnek be. TERA Online, here I come.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nokomment

  Esetleg valaki tudna valamit mondani a Rift-ről?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  Azért amilyen shitstorm volt annó az SW:TOR első két hónapjában (wowosként direkt beleolvastam a fórumaikba) nekem valahogy nem jött meg a kedvem hozzá. A szerverek meg persze hogy fullnak érződnek ha tucatjával vonták őket össze.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • csora

  Star Trek Online-al mi lehet vajon? van valaki aki játszik vele?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Frozen

  @DeluksZ:
  Sztem játsz az amerikai szervereken, annyi különbség van az európaitól, hogy ott full free az egész. (semmi korlátozás, és még lagg sincs innen játszva)
  Én huszonvalameddig vittem el egy rangert, ott már fél óra volt megölni 1 darab mobot, ott mondtam, hogy köszöntem a lehetőséget. (persze a sok ezer másik probléma mellett)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  @Frozen: Ez most LOTRO-ra, Aion-ra, vagy TERA-ra vonatkozott?:) Aion-ra tippelek. De ha jön a TERA hanyagolom, úgysem játszanék vele. Sőr, igazából nem is tudom, miért próbáltam ki, mert időm sem lesz rendesen játszani egyikkel sem, de ha már lesz vmi amivel néha napján lehet szórakozni akkor arra tökéletes lesz nekem a TERA. Amúgy először az amcsi klienst szedtem véletlenül, csináltam NC Soft accountot, majd kiderült hogy az EU kliens Gameforge. Írtam supportnak, NC Soft account egyszer meg lett kreálva soha a picsába le nem törlöd, jó tudni:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • trokma

  @nokomment:
  Igen jól megvan. A játékosok megijedtek, mikor a kiegészítő előtt bekerült egy kék kosár-gomb az UI-ra, amin keresztül a kiegészítőt illetve az account-szolgáltatásokat lehet megvásárolni, de azóta semmi item shopra utaló jel nem érkezett a készítők felől, szerencsére, sokan úgy tartják, hogy a készítők rájöttek, vannak akik inkább kötötten fizetnek havonta prémium szolgáltatásért és tartalomért, minthogy szétdarabolva, részenként kapják meg a játékosok azt, külön-külön fizetve minden kis apróságért, és tartani fogják a havidíjas megoldást, efféle "prémium MMO"-nak maradva az ingyenességválás mellett.

  Az első 20 szint egyébként ingyenesen játszható, a kieg megjelenésével ezt tervezik feljebb vinni 40 körülre.

  Kiegészítő megjelenése óta már jött egy tartalmi update, és a korábban megszokott extrém gyorsasággal és minőséggel jönnek az újak is.

  Lényeg, hogy egyáltalán nem haldoklik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Frozen

  @DeluksZ: Igen, az Aionra értettem. 🙂
  Amúgy az Eve-ről még nem írt senki:
  Megvan ő is, köszöni szépen. Most volt új kieg, hajóbalance + új hajók, átdolgozott bounty rendszer és sok egyéb más. Nem fog meghalni még egy jó darabig, az biztos.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vilendor

  Kommentek alapján minden MMO faszán megvan... egyedül WoW haldoklik!

  Tera pedig nagyon jó hír! Anno választani kellett, hogy D3 vagy Tera, utóbbi bukta a dolgot (életem legrosszabb döntése), de most akkor felmelegítem a kapcsolatomat a bögyös berserker lánykával, akit bétában otthagytam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Blasta

  conan-t próbáltam free-ben de a korlátozások annyira pofátlanok, gusztustalanok stb. hogy 20p után elment tőle a kedvem. PL classok felét nem választhatod, inventory korlátozva van, kezdőterületen megtelik stb és ez csak az első 15 perc volt. Warhammert amikor próbáltam teljesen kihalt volt. Ezt a két játékot nagyon sajnálom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Blasta

  @Pouks:
  "Space combat"-ot ne is mond nem is értem hogy nem süllyedtek az asztal alá amikor büszkén mutogatták a 2011-es galagát egy star wars nevű játékban. SWG-ben megcsinálták igaz egy kieg volt de az már volt valami, még engem is érdekelt kicsit amikor, pedig játszok semmilyen űrpuffogtatót mert nem érdekel.
  SWTOR nálam egy szempontból nem lett fail a sok közül és ez a single player része, mert az, nem más.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • koxy

  Mint aktív Tera online player el kell mondanom, hogy a játék nincs olyan helyzetben, hogy szükséges legyen neki a F2P modell. PVPzni lehet, PVEzni lehet. Néha tűnhet eseteg úgy, hogy nincs elég player erre meg arra, de ehhez hozzátartozik az is, hogy a harcrendszere miatt kezdéskor mindenki láma. Nem lehet egyszerüen azt csinálni mint más MMo-nál (swtor, aion, who), hogy a WoWos tapasztalatod alapján te ott vagy valaki. Az egyetlen ami előnyt jelenthet az a PvX területhez való értés és jártasság, ami akkor is létezik ha te életedbe nem játszottál MMO-val, de gyors felfogású vagy.

  Saját véleményem szerint a játék azért lesz F2P, mert az ázsiai szerverek már mind ezt a modellt követik és egyszerüen túl sok meló lenne avval, hogy heteket vagy hónapokat csesznek el avval, hogy megprobálják ráilleszteni a fizetős modellre a contentet. Van aki azt mondja hogy de halott mer EUba alig játszanak vele meg asdasdasdasd stb.. Más a gamer társadalom itt mint amerikába vagy ázsiába. Nyilván kevesebben fognak EUba jáccani valamivel, mert itt még nem alakultak ki úgy az Esportok meg nem szponszorálnak annyi embert mint máshol, mert tudják hogy nincs hozzá olyan közönség. Amerikába amúgy már jó ideje van ingame shop, ahol goldért tudsz venni gamecardot(1 kis consumable szar és kapsz érte 30napot), ugyhogy ez inkább az EUsoknak ér valamit, de arról viszont nem tudni(eleget) hogy mik maradnak meg ingame és mik kerülnek be a shopba. long story short: EUba a f2p inkább csak egy nagyobb fajta patch lesz.

  tl:dr
  A játék nem haldoklik és nem is van nagyon szüksége F2P modellre, de nem származik belöle remélhetően semmi rossz(kivéve hogy nem tudok elképzelni egy f2p nexus fightot ugy hogy ne égjen ki a vidkari).
  Aki úgy dönt, hogy nem szeret grindelni és eddig is játszott az elitet fog venni, aki nem az foundert kap.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  TERA-ban melyik szerveren található sok magyar? Van olyan ahova összpontosulnak a magyarok, vagy mindenfele vannak (mint aionban)?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Krisa

  @csora:

  tavaly benéztem újra oda, hááát... kb. a leírtak szerint a SWTOR szintje.
  Ingyenesen elég jól játszható, mindent kipróbálhatsz, nincs idegesítés. Ugyanakkor meg nincs nagyon sok minden, kevés a játékos, kevés a tartalom (bővülget, de akkor is összességében levés).
  Van most már mindkét oldalon jó szintezés (klingonnal régen nem volt szinte PvE tartalom), sztori, napiküldi, jóvan.
  Endgame szegényes: van pár insta, azokat kell farmolni badgeekért -> epic cuccokért, van lfg, de én bazi hamar ráuntam. Ha jó csapattal mész (pl. a remek magyar közösség tagjaival) akkor simán megcsinálod, lfg-vel gáz.
  Itemek, felszerelés, talentek: nehezen érthető, kevés help. Ha valaki segít, akkor májer leszel, de ha nincs senki, akkor nehéz kitalálni, mi mire való, vagy méginkább, hogy a sok majdnem tökegyforma cucc közül neked melyik a jó.
  PvP számomra megintcsak csalódás volt: vagy bejött egy csomó láma, és levadásztuk őket, vagy bejött egy atom csapat és egy lövésre leszedtek közülünk bárkit (randomokkal). Klánnal (izé, fleet tagokkal) nem volt szerencsém kipróbálni.

  TL:DR: nem adnék érte egy petákot sem, és ingyen is hamar megunható.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Deleonius

  Közben EvE Online tovább növelgeti a felhasználók számát így hogy közelít a 10es évfordulóhoz, és közben a Dust 514-es bétásokat is pont ma transzferelik az éles Eve szerverre.

  http://www.nextpowerup.com/news/234/eve-online-surpassess-450-000-subscriber-mark.html

  MMO-ból MMO-ba vándorlás után örülök hogy sikerült megragadnom egy játékban ami hosszú távon is leköt és csak nem akar elhalálozni.
  (azért néha hiányzik a wow is, kár hogy haldoklik :D)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • janonymus

  És az annó beharangozott secret world-ről tud valaki valami?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • koxy

  @Cathfaern:

  Kilian a szerver neve ha jól emlékszem(egyetlen international realm), viszont jobb ha tudod hogy 2 nagyobb guild van:
  - Huntalanok
  - Renegade
  Huntalanok: nem igazán ismerem öket, nem voltam tag, de nagyon sok magyar úgy beszél róla mint a TERA bloodscalpjáról(aki érti, az érti :D)
  Renegade: nagyon nem javasolnám. voltak ismeröseim klántagok és csak a lehúzás megy. a leader a tera variance blog vezetője és szánalmasan probálja összekuncsorogni pl a reciket meg a materialokat a weblapján, instázni a büdös életbe nem fognak vinni csak ha istenited az alap klántagokat, akik mellesleg olyan lámák mint egy tálib barrenschat fighter(not even kidding), ugyhogy én azt tudom javasolni, hogy ha egy minimális nyelvtudással rendelkezel akkor keress külföldi klánt.
  Én kb fél éve guildless vagyok pont azért, mert nem fogok belépni olyan guildbe ahol tudom h csak a szopatás megy, de mivel a content nagy részét dungeon finderböl össze lehet hozni ha jó vagy, ezért nem igazán vagyok korlátoznva ilyen téren. PVPnél szopás egyedül ahol 101% hogy veszteni fogsz ha nem 5fős premaddel mész.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Professor J

  A Dungeons and Dragons Online is köszöni szépen jól van, most jött egy újabb kiegészítő a Menace of the Underdark, több új dungeonnel és ha jól emlékszem 1 v. 2 raiddel, megemelték a max szintet is 25-re, ami csak 5 szint, viszont 1 szint ugyebár 5 rankból áll. Most egész olcsón vesztegették a kiegészítőt, csak 23 dollár volt karácsonyi akcióban. Bevallom rég játszottam vele, de a híreket követem róla, aki szereti a LOTRO-t vagy az RPG elemekben gazgag MMO-kat, a DDO-ban sem fog csalódni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Palanova

  Star Trek Online:

  él és virul.

  Nyár elején kapta meg a Season 6-ot, behozták az űrbázisokat, melyeket a Flották építhetnek. T1-től egészen T5-ig lehet fejleszteni őket, minden szinten a Flotta tagjai hasznos cuccokat vehetnek a Csillagbázisukon.
  Behozták ezzel párhuzamosan a hajók egy teljesen új besorolását, a Flotta hajókat. Flotta zsetonból és Zen-ből vehetőek. Ezek a hajók átlagosan 10%-al erősebbek mint a nem flottás változatuk. Így a jelenleg elérhető hajók számát megduplázták.
  Új STF-ek is kerültek be, melyek többnyire a Csillagbázis körül játszódnak.

  Kb. októberben kijött a Season 7.
  Teljes ráncfelvarrást kapott az addigi STF(5 fős instance) vonal. Vagyis az STFben nem random cucc esik, hanem a végén kapsz tokent, melyből repuzhatsz az adott frakcióhoz és melyből fixen megveheted a cuccokat, ha megvan a repu hozzá. Nincs az, hogy egy STF-ben x+1 alkalommal sem esik a hőn áhított item.
  Megváltoztatták a Frakciókat:
  Omega: repuzni lehet hozzájuk STF-ekben eső itemekkel, és jellemzően Borg elleni felszerelést árusítanak
  Romulan: behoztak egy teljesen új szektort, kb 10 bolygóval, napi quest hubbal, repuzható frakcióval. Jellemzően romulán felszereléseket lehet venni tőlük, repufüggően szintén.
  A meglévő Flottás Csillagbázis mellé behoztak egy Követséget, melyet hasonlóan lehet fejleszteni, mint a flotta Csillagbázisát, kb ugyanolyan Dilithium (ingame fizetőeszköz, húzósabb cuccokhoz kell, kb mint a wowban a különféle valor-honor-conquest pontok. gyűjtése is hasonló) süllyesztő 🙂

  Ezek mellett folyamatosan érkeznek az új hajók is.
  Temporal Lockboxból új, 29. századi hajó eshet, a téli ünnepek alatt ki lehetett szedni napizással egy új Breen cirkálót, valamint C-Storeból (mikrotranakciós bolt, ahol irl zsetonért, vagy ingame dilithiumot átváltva lehet vásárolni) megvehető az aktuális top csúcsszuper hajó a Vesta 3 változata, egyesével 2500Z, 3in1 packban csak itt, csak most 5000Z. Sci hajó, 3in1 packban mindhárom konzol egy hajóra rakva 4 spéci képességet kap, eléggé imba, de csak egy sci hajó. Bekerült nemrég egy új Assault Cruiser is, két spéci cuccal, szintén 2500Z.

  Ami a magyar társaságot illeti, 3-7 flotta van, ilyen-olyan viszonyban egymással, a volt közösségi honlapot az eredeti tulajdonosa visszavette és az oldal jelenleg elérhetetlen, lassan 2 hónapja. Ettől függetlenül az ingame hun chaten van élet.

  Ami a benti létszámot illeti, ESD (Fed oldalon a "főváros") körül legtöbbször 20+ hajó álldogál, az Akadémián és az ESDn is zajlik az élet, ha csak dilithiumért mész akkor Infected Space Elite kb 3-8 perc várakozás után behív, a többinél már hosszabb a várakozás. Ugyanez a pezsgés jellemzi a Romulán quest hubot is.

  PvP még mindig problémás. Ground pvp halott, Space pvp meg a C-Store és Flotta hajók miatt meglehetősen kiegyensúlyozatlan.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  A bennem lakozó lolicon örömódákat zeng.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • palihun

  TERA-nak nagyon örülök, hogy febr. 5-től ingyenes lett.
  Anno, mikor ki lehetett probalni trial accounttal, olyan érzés volt, mikor először kezdtem el Wow-ozni vagy Lineage 2-zni. Az első belépéstől kezdve minden izgalmas, új, felfedeznivaló volt, így most mindenképp visszatértem.
  A Veritas szerveren kezdtem (en, pve) mint oly sok más magyar. Rengetegen vagyunk, 4-6 magyar guild is alakult hirtelen.
  Rengeteg küldetés van, kezdőzóna is szép, egy sziget. Később még több küldi, és rengeteg zóna. 20. szinttől van insta, addig megtanulja kezelni az ember a karakterét/classát.
  Már az első 5 fős insta (BOL) végigvihető 3 emberrel is, így viszont picit hosszabb.
  A szerveren belül 20 különböző csatorna van, esténként általában high népességgel.
  A játék nagyon szép, karik jól néznek ki, vannak szakmák, enchant, glyphek, kristályok.
  Dropráta is elég jó, egy egyszerű mob dob 3-4 féle itemet. Persze a ritkábbakat inkább instában lehet szerezni. Boss dob több kék tárgyat is.
  Azért szólni kell a free acc hátrányairól is: Csak 2 karakter hely szerverenként. Korlátozott bank slot (de még így is elég sok hely). Más hátrányát egyelőre nem tapasztaltam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • palihun

  Még vmi: Esténként elég sokan próbálnak beloggolni. Az f2p-re váltás miatt néha elég nagy sor alakul ki. Tegnap este pld. 1600-as queue volt.
  Ha vki megveszi a dobozos verziót, annyi könnyebbsége van, hogy gyorsabban bejut, nem állhatnak elé a fizetősök, mint a free-k elé.
  Szerintem pár héten belül könnyebb lesz majd a bejutás, mikor lecseng ez a bazi nagy roham, amit én is erősítek 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ensomhet

  És azt meg lehet csinálni, hogy ugyanúgy lehessen mozogni benne, mint a WoWban (szépen követ a kamera, ha sétálok, jobb gombot nyomva tartva tudok nézelődni, stb)? Mert az ott töltött 5-7 perc annyira idegesítő volt ilyen szempontból, hogy töröltem is az egészet... a kényelmetlen questfelvételről, F betűs interakcióról, Q betűs 4 irányos "menüről", target "választásról" nem is beszélve...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  @Ensomhet:
  Nem, ennek pont az a lényege, hogy nincsen wowos értelemben vett targetolás, hanem amerre nézel arra lősz / ütsz (ugyanez igaz a mobokra is, szóval nincs olyan, hogy automatikusan mindig feléd néz, ahogy te mész körbe). Ez pedig csak ezzel az irányítással működik jól.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sientech

  @Ensomhet: mivel a jobb és bal gombokon is támadás/speciális mozdulat van, nehéz lenne a gombnyomáshoz kötni a kamerakezelést. amúgy sem az az alapkoncepció. 5 perc alat meg lehet szokni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  Nem tudom hogy olvassa e ezt még valaki, de amikor utoljára itt jártam, emlékszem hogy mennyire sajáltam amikor az egyik kommentben azt olvastam hogy "a Conan halott" mert ugyan én se játszottam már jó ideje (részben akkori gyenge gépem miatt), azért nagyon jó emlékek kötnek a játékhoz, és mindig is terveztem hogy egyszer még újra akarom kezdeni, pláne hogy már f2p.
  Szóval meglepődve tapasztaltam hogy a játék közel sem "halott". arra számítottam hogy csak elvétve játszik 1-2 ember, ehelyett az első 40 szinten (eddig itt tartok, szóval csak erről tudok beszélni) minden zónában csak úgy tobzódtak az emberek. Sose jelentett problémát egy grp-s quest megoldása se. Mondjuk azt nem tudom, hogy az összes szerveren ilyen sűrű az élet, de a Crom-PvE szerveren minden oké. Van aktív magyar guild is, és mondjuk nem vagyok képben túlzottan az endgame contenttel, de én azt látom hogy minden este instáznak/raidelnek, és ezt az aktivitást tükrözi a global chaton folyamatosan hirdető guildek/pugok. Új content is készülőfélben van ha jól tudom, és foltozgatják is a játékot: az utoljára olvasott infók alapján a köv patchben a professionokat fogják reworkolni. szóval szerintem ez így nem is olyan rosz egy kihalt mmo-tól.
  Jahm mellesleg a f2p-vel kapcsolatban, pár hónapja csökkentettek a "megszorításokon": most már minden class elérhető, az összes alap játékhoz tartozó dungeon és raid is megnyitotta kapuit, tehát jelen pillanatban csak a Rise of the godslayer kieghez tartozó kontent a fizetős. valamelyik kommentben valaki panaszkodott még a "nem bővíthető inventoryról" ami meg sose volt igaz, csak épp a kezdő zónában nincsen bag vendor, tehát az első 17-20 szintig kicsit classic wowot idéző inventory helyünk van, de amint kikerülünk, az első general vendor meg triplázza az inventorit pár copperért cserébe.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑