World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MMO no image

Készült 2014. május 8. | írta Roodie

52

Wildstar open béta

 

Ha szeretnéd kipróbálni a Wildstar MMO-t, akkor hajrá – mától 10 napig él az open béta. A részleteket ezen az oldalon találod, míg a kliens átállításáról az EU régióra errefelé olvashatsz.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Crymic

  Ez a trailer komolyan elgondolkodtatott azon, hogy majd a scientist path-t fogom végigjárni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  jo ideje abbahagytam a koveteset a jateknak. mit lett a fizetesi modell vege? havidijas lesz es standard 15 dolcsi lesz havonta?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  Furcsállom, hogy a sok "vicces" videó után most nem raktak bele semmi humort. Nem is értem miért

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Tooma

  @Endyr:

  Lehet simán előfizetni vagy goldért venni előfizetést.

  Ez nem egy a fejlesztő által meghatározott mennyiség, hanem lesznek játékosok, akik vesznek igazi pénzért egy CREDD nevű itemet, amit feltehetnek AH-ba, ahol mások megvehetik. Ezután már csak aktiválni kell és hozzáadódik a jelenlegi előfizetésedhez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @Tooma: jol hangzik, koszi

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Satanbacsi

  Rég láttam ennyire semmitmondó trailert. Ha ezt kedvcsinálónak szánták...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Northstar

  Nagyon jól megoldották a designt, StarWars vegyítve WoW-al. A zene tisztára a star warsos "vadnyugati" hangulatot adja vissza. A humora feldobja az egészet, igaz komolytalanná teszi a "lore" részét.
  Max. grafikán próbálgattam, de sajnos az itt kiszépített FXelt kisfilmek nem tükrözik a valóságot, sok helyen zavaró a játékban :/ összemosodó elemek, kivehetetlen formák.
  Hiányolom az endgamet, ami miatt sok embert elveszítenek szerintem. Blizzard biztos úgy fog időzíteni, hogy mikor kezdenek a hardcore gamerek eluntá válni a játékban bejön a WoD, ami zseniális, mert ez szépen visszarántja az embereket belőle.
  Nem fogom megérteni, miért nem lehet egy évet ilyenkor várni a kiadással, és betenni még 10-20 raidbosst, meg sok instát nem 6-ot, amennyi most lesz benne, és mondjuk az utolsó 10hez, alap ez előtti bossokból eső gear check, vagy lehetetlen leölni őket, így nem tudnák a játékosok azt mondani nincs endgame.
  Itt fogják... Kár érte. Remélem az Everquest Next ennél okosabb lesz. A várható megjelenésének időpontja is biztatóbb.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Maniakus

  Nem hinném hogy ehhez kellene a WoD megjelenést igazítani, mert ez a Wildstar annyira egy eröltetett fostenger, hogy nem fog veszélyeztetni egy MMO-t sem.

  Ráadásul NCSoft (No Comment Soft)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • tzata

  azta mennyi szakértő van itt már megint, akik megjelenés előtt 1 hónappal máris leírták a komplett játékot. 😀

  más:
  hiába állítom át aurope-ra a launchert, minden újraindítás után visszaállítja magát north america-ra. ebből kifolyólag pedig belépni sem tudok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Closed betaztam, de semmi extra. Egy ilyen középkategóriás kis MMO-nak elmegy, de a világot nem váltja meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vordengo

  Szerencse, hogy előfizetéses lesz a játék, mert megint csak az lenne, hogy megjelenéskor belép a sok elvetemült troll, hogy szétoltsák a játékot, hogy mekkora szar és wow first MMO és egyébként is.
  Játszottam a betaval és az elején abszolút nem tudott meggyőzni arról, hogy én ezzel játszani akarok, viszont az utolsó betaban teljesen más élmény volt az egész, lejutottam instába is, adventure-ben is voltam és mégis sikerült meggyőznie arról, hogy igenis szórakoztató és el lehet vele játszani.

  @tzata: Érdekes, lehet, hogy supportnak kéne akkor írni, hogy állítsák az accountodat EU-ra, ha esetleg NA beta kulcsot aktiváltál korábban. Nálam az történt, hogy EU-ra állítottam a klienst, beléptem a játékba és azonnal átpakolta a karaktereimet EU PVE szerverre

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • tzata

  @Vordengo:
  folyamatosan "closed connection" szövegeket dob ki, meg hogy állítsam át europe-ra.
  nem tudok vele mit csinálni, de nem fogok írni senkinek, mert anno closed beta-ban már nyomtam vele majdnem 3 hónapig, most csak kíváncsi lettem volna, hogy így cirka félév kihagyás után mi változott, de mindegy, megvenni meg nem terveztem, 14.000 forintot egy pöppet soknak gondolok érte. 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vordengo

  @tzata: Ha nem dobozosan veszed, hanem elég a cd kulcs akkor úgy csak 9500 Ft. Amúgy meg az a tapasztalatom, hogy MMO-t venni megjelenéskor nem túl jó ötlet, mert tele van bugokkal, rakás változtatás lesz a következő hetekben, hónapokban, stb. De fél év elég lesz, hogy kiderüljön van-e értelme, vagy nincs.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bakterbacsee

  @Tooma: Nem hinném hogy ez a modell hosszú életű lesz... Tera online nál is teljesen ugyanez volt a felállás 1 évig működött utána meg F2p lett....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jeda

  A játék maga szórakoztató, ötletes és megér egy misét véleményem szerint, (closed beta alapján) viszont azt már nehezen tudom elfogadni hogy open bétára nem tudták optimalizálni a játékot úgy hogy a generalon ne arról mennyen a sírás hogy 1000 USD körüli konfigokon is simán akad a játék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Homeye

  @tzata: ne a repairra, hanem az Accept gombra kattints

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • AdemiaSTM

  Sziasztok. Az normális, hogy nagyjából 2,5 óra alatt 32%-ot telepített? Vagy velem és a gépemmel van a baj? Ha így haladunk ez csak 8 nap lesz a 10-ből.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Northstar: Az endgame résszel várhatóan nem lesz gond induláskor sem, és havonta adnak ki új contentet a tervek szerint. Másnak is bejött már a gyakori tartalomfrissítés, szerintem náluk is pozitív hatása lesz az aktív játékosszám szinten tartásában. Level 50 után még elég sok idő lesz, mire valaki megfelelően feltápolja magát a 40-es raid-ekre, ha az érdekli egyáltalán az illetőt. Casual tartalom is van bőven. Akit a gear treadmill érdekel, azoknak ez a játék megfelelő lehet.

  A célközönség pedig nem a jelenlegi WoW-játékosokból áll, akik a 7-8 milliót tekintve létszámban az MMO piac elég alacsony %-a, hanem a világszerte több mint 600 millió MMO játékosból (2012-ben 400, 2013-ban 600 millió felett, és ez még mindig nő) szeretnék a lehető legtöbbet megszerezni. Amennyit csak lehet. Akiket meg a PvP fog meg, azokat hidegen hagyja PvE endgame. Nekem alapvetően a játék stílusa nem tetszik. Sem a hang, sem a grafika, sem a "poénok". Egyelőre kipróbáltam, és távol tartom magam tőle határozatlan időre. Talán egy hónapra kipróbálom valamikor, aztán kiderül.

  Egyébként meg a WoD megjelenése várhatóan egyetlen másik MMO-t sem fog megrázni, akármilyen jó is lesz. Túl nagy a piac, hogy hosszútávon látható legyen más játékok aktív játékosszámán.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • tzata

  @Homeye:
  accept-re nyomtam. de ahogy látom más is panaszkodik ilyenekre.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Naaroth

  @Maniakus: Ízlések és pofonok. Blizzard jelenlegi hozzáállása a dolgokhoz az erőltetett fostenger.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Azie

  @Tooma: Vagyis cashért lehet goldot venni legálisan. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @AdemiaSTM: nekem 4 ora utan 17%-nal allt, ugy hogy te meg jol allsz 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Rertez: Ez a 600 millió hogy jött ki, kiket, milyen játékokat számoltak ebbe bele? Elég hihetetlennek tűnik, tippre 100 millió alattinak gondoltam volna.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vudy

  @Jeda:

  Jó ,hogy ezt leírtad ,mert így nem kell újra próbálkoznom vele ,ennyire optimalizálatlan játékot rég láttam.Egy kenyérpirítón elmegy ,de egy erőmű nem elég neki ,nem baj , majd előkeresem a 8 éves gépemet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @Rertez:
  Arra én is kíváncsi lennék, hogy ezt a 600+ milliót ki számolta ki, ezek szerint a világ teljes népességének egytizede MMO játékos?

  Az mondjuk valamilyen szinten igaz, hogy a célközönség nem a jelenlegi WoW-játékosbázis nagy része, hanem inkább a régi motorosok, akiknek hiányoznak a régi raidek meg ilyesmik. Mert azt nem nagyon lehet letagadni, hogy kb. a WoW továbbfejlesztése, továbbgondolása a játék. Ez is a bajom vele, hogy nagyon újat nem nyújt, csak a "good old" dolgot, tovább csiszolva. Meg nekem se jön be a stílusa, szóval még nem tudom, mihez kezdjek vele... A havidíj nálam nem visszatartó erő, kíváncsi lennék rá, de nem tudom... Semmi különös, egy átlagos stuffnak néz ki. Lehet hogy én öregedtem ki az MMO-zásból.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • history chanell

  @Zake: az egytizede 720 millio lenne, mivel jelenleg kb 7,2 milliard ember el a földön

  tetszetős a wildstar, és ahogy a wowot sem, ezt sem fogja mindenki szeretni, de nem is a világuralom volt a céljuk, hanem hogy pénzt keressenek egy szórakoztató játékkal

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @history chanell:
  (Tudom, de ha megnézed 2012-ről 2013-ra 200 millióval nőtt a szám, azért is írtam hogy 600+ :))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lapis

  Számomra borzasztó csalódás volt a closed beta. Az első indítás után kb fél órával már csak erőszakkal tudtam magamat a játék előtt tartani, hogy ne írjam le rögtön és adjak még neki esélyt.

  Biztosan én vagyok túl öreg hozzá, de az UI számomra nem hogy megkönnyítette a játékot, csak újra és újra kihívást jelentett. Egyáltalán nem állt kézre, és 3 centire kellett hajolnom a monitorhoz, hogy bármit is el bírjak olvasni. A quest követés szerintem átláthatatlan, nem bírtam megszokni több óra után sem, többször előfordult velem, hogy rossz helyen próbálkoztam egy-egy quest megoldásával.

  Tudom, ez ízlés kérdése, de a hangulat sem tudott magával ragadni, a játékban lévő humor is inkább fárasztott, semmint mosolyt csalt volna az arcomra, egyszerűen elvette mindennek az élét, komolyságát.

  A harcok kezdetben szórakoztatók voltak, de egy idő után már inkább fárasztó volt, hogy minden mezei mob speciális képességére úgy kell figyelnem, mintha raid boss lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Sodan @Zake Tudom hogy hihetetlenül magas ez a szám, nekem is annak tűnik, de maga a trend is érdekes, ami nem csak a játékosszámban, hanem a bevételekben is látszik. 2013-ban közel 15 milliárd USD bevétel volt csak MMO-ból, ami a játékipar 21%-a. További 14%-os növekedést várnak az idei évre. A tavaly leggyorsabban növekvő országok Ázsiában vannak, és pl. Dél-Koreában kétszer annyit költöttek MMO-ra, mint egy évvel korábban, ami nagyon húzós. A Globalcollect - aki többek közt a Blizzard-nak, Google-nek, Microsoft-nak és gyakorlatilag mindenkinek biztosítja az online fizetési megoldásait, és számos egyéb üzleti szolgáltatásait - készít minden évben jelentést a piaci trendekről, és külön jelentést készítenek az MMO piacról is. Elég jól rálátnak a pénzmozgásokra és az aktuális trendekre, ezért az ő elemzéseiket illik komolyan venni. A számok természetesen kiterjednek a mobil és konzolos MMO játékokra is. A mobil MMO-piacnak jósolják a legnagyobb növekedést, ami szerintem teljesen érthető.

  De ha csak azt nézitek, hogy a legutóbbi Blizzard infografika szerint is több mint 100 millió ember játszott már a WoW-val, akkor el lehet képzelni, hogy ez egy sokkal nagyobb piac, ahol rengetegen vannak, akik életükben nem játszottak vele, mégis játszanak más MMO-val. Ezért is tudja a Blizzard magasan tartani az előfizetőszámot, mert a távozó játékosok helyére mindig tud újakat hozni akciókkal és olyan feature-ökkel, amik új felhasználói réteget céloznak meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nerxedion

  Hát eddig ez a játék elég furcsa, még be sem sikerült logolni, de máris kalandokat állít az ember elé!
  Az NCSoft loginszerver boss eddig elég kitartó, de talán megadja magát egy idő után, biztos vagyok benne.
  A "Repair" funkciót senkinek sem ajánlom mert úgy megizzasztotta a gépet hogy csak pislogtam ki a fejemből, és éppen csak füstöt nem láttam.
  A support elég jó, bár halott 24/7, tehát elég segítőkész.
  "Open" Beta, igen látom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Rayne

  A Wildstar sem lesz megvevős számomra.

  A grafika még a WoW után is gáz:
  - Mosott minden: a színek, a textúrák. Vhogy életlen az egész, utoljára a Torchlight 2-nek volt ilyen elnagyott, és halványra mosott grafikája. Nem jön be.
  - Textúrák minősége sztem sehol sincs a WoW panda szinthez pl.
  - Az ember karaktermodelleknél látni lehet a kar-törzs, ill. a nyak-fej illesztést a karakterkreáló képernyőn, ami ultra gáz sztem. Játék közben nyilván nem ezt figyelem.
  - A bokrok és fák lombja itt is sík elemekből állnak össze, mint a vanilla WoW területein.
  - Az animációk nagyjából rendben vannak, bár az én ízlésemnek túl bugyuta.

  Mindezt maximum grafikán! Ja, és i5+HD7950+16GB Ram+SSD-vel a játék a kezdőhelyen alig megy 30FPS fölé. Néha eléri az 50-et, de a 60 álom marad.

  De mindezt meg lehetne szokni, ha a harc nem lenne ilyen botrányosan irritáló. GW2 harcrendszerét meg WoW-ét is szeretem, kellően eltérnek ahhoz, hogy minden igényemet kielégítsék.

  Itt viszont a classok alap, smappelhető, 1-es binden lévő képességei annyira idegesítőek, lassúak és körülményesek - egyedül a Stalker (a helyi rogue) alaptámadása kivétel - , hogy már ez dealbreaker nálam.
  Azért egy Stalkerrel el fogom szenvedni magam a kezdőterületen kivülre, de őszintén szólva nem sok kedvem van hozzá.

  Az, hogy fajonként nincs eltérő kezdőterület, WoW és GW2 után szintén kevés szvsz.

  A játék "humora" is kicsit sok nekem, pedig a rengeteg jópofizós korábbi videó bejött nekem.

  A Path-ok unalmasak, legalábbis eleinte, később gondolom jobb lesz. A quest helper egy fos, minimapon nem jelzi számomra egyértelműen, hogy mizu.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vincentcloud

  Fura, én semmi humort nem bírtam felfedezni a játékban, vagy csak szerintem nem volt vicces. Tegnap játszottam vele, de ma ahelyett hogy folytattam volna uninstall, az égvilágon semmi olyasmit nem találtam benne ami miatt azt éreztem volna hogy be kell logolnom és játszanom kell vele. Akinek tetszik annak gl&hf, de ez sem váltotta meg a világot számomra 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Rayne

  @Vincentcloud: Ma nekem is valahogy minden fontosabb és halogatom a belogolást, pedig akarnék neki még esélyt adni :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  Újabb WoW klón, kb ennyi. Csak még egy adag szirupot öntöttek rá, és még a videókban sem veszi komolyan magát a játék (a WoWnál azért legalább megvan az epikus feeling is a humor mellett)

  Van egy troll a wow.joystiq.com-on, Sleuth, ő azt próbálta beadni az embereknek hogy a Wildstar igazából zseniális, mert ezzel a 110%-os szórakozottsággal ki akarják figurázni azt hova tartanak a mai MMO-k és görbe tükröt tartanak eléjük, csak senki sem érti a poént.
  Na persze, biztos...

  @Rertez: Nehogy hanyattess a WoW-os 100 milliós számtól... ebben benne van minden trial account amit csináltak, ever. Ez olyan mint az "ebben a hónapban félmillió látogatója volt az árkádnak" miközben lehet hogy 500000/30 volt, akik minden nap bementek. Persze ettől még termel pénzt az MMO piac, persze, de látható hogy a trend nyugaton kezd egyre inkább eltávolodni felőle. Persze a nagy törés 2008 volt, azóta jöttek fel a free(2play) játékok, minél kevesebb lett az emberek pénze, annál inkább nőtt az igény.
  BTW szerintem is kicsit sok az a 600 millió játékos. Vagy megszaladt a nulla, vagy bele van számítva mindenki aki valaha egy percet is játszott MMO-val. Persze el tudom képzelni hogy fél Kína MMOfüggő, akkor még igaz is lehet a szám. Az pedig hogy nem a 7 millió WoWosra pályáznak... Azért azt be lehetne látni hogy nyugaton az MMO-zó emberek száma elég véges. A WoW pedig Kínában is jelen van, mégis csak annyi játékosa van amennyi. Értem hogy tetszik a Wildstar és próbálod védeni de nem kellene attól még hülyeségeket mondani. Ennyi erővel minden MMO-nak az a célja hogy "szeletet hasítson a 600 millió MMO játékosból" de mégis sorra buknak meg az AAA kategóriájú MMO-k. TALÁN azért lehet több esélye Ázsiában mert az NCSoft adja ki, de Ázsia embertömegei ide vagy oda, a WoW a valaha volt legsikeresebb előfizetős MMO. Akkor az a 600 millió egyén minimum 120 különböző MMO-val játszik? (átlag 5 millió játékossal számolva, persze tudjuk hogy egy ma futó átlagos MMO-nak sokkal kevesebb aktív játékosa van). Tudom hogy Ázsiában zsákszámra vannak a szarabbnál szarabb repetitív MMO-k amivel szegény kis nyomik kiszakadhatnak az életükből (főleg csóri kínaiak a komcsi országukban) de 120 akkor is sok, és akkor az csak a minimum.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Eredar: Éppen az ellenkezőjét írtam, és részleteztem is, hogy miért nem tetszik a WS. Elég tárgyilagosan néztem a dolgokat, de nem jött be sehogy.

  A Wikipedia egyébként 169 jelenleg aktív MMO-t sorol fel, és az a lista nem teljes.

  A másik meg hogy abból indul ki az ember, hogy egy átlag játékos nem egy MMO-val játszik folyamatosan egy évben, hanem többre ad ki pénzt, és ez nem fog nagyon változni, amíg ilyen kínálat van.

  Valószínűleg az Archeage pl. népszerű lesz nyugaton is, de nem az az MMO lesz, ami mellett nem lehet mással is játszani. De még mindig, 15 év után is vissza lehet menni előfizetőnek a jelenleg talán egyetlen - és még havidíjas - hardcore MMO-ba is, az eredeti EverQuest-be, és akkor lehet tökölni akár egy hónapot is egyetlen questtel, ha valakinek az tetszik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @Rertez:
  Pont ez az, hogy ha elosztod a 600 milliót 169-cel, az jön ki, hogy átlagban 3,5 millió ember játszik egy MMO-t. Még ha ezt 2-3x számolod, akkor is sok. Meg akik többel játszanak, azokat nem számolhatod többször, mert egy emberről van szó... Én azt hittem már többszáz MMO-ról beszélhetünk, de így akkor már egyenesen vicces, hogyan hozták ki ezt a 600 milliós számot...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  @Zake: 600 misi sok, de mivel nem volt megjelölve forrás, hogy mi is pontosan ez a szám, én arra tippelnék, hogy ennyi ember játszott már életében MMO-val. Ez meg ha belegondolsz annyira nem hihetetlen - a WoW-os 100 milliós szám tekintetében (amiben ugye a törtszerveres VérIstvánok, havernál kipróbálók és társaik nincsennek benne). Hogy ebből hány embert lehet rávenni egy esetleges vásárlásra? Legfeljebb 10-et. Ha nagyon jó lesz egy játék, 20-at, 30-at, de sokkal többet nem.

  "Újabb WoW klón"
  Ahogy a WoW megjelenése óta minden MMORPG. A WoW meg EQ klón. Az EQ meg Pac-Man klón. Vagyis? Újabb Pac-Man klón!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Rertez: Úgy tudom csak elképzelni, hogy a nagy része olyan f2p játékokból jön össze, melyek keleten nagyon népszerűek, de hozzánk nem jutottak el. Mint azon a listán, ahol a f2p bevételt rangsorolták és a listavaezető mmo-król még nem is hallottam soha. Az is sokat dobhat rajta, ha többször számolják azokat akik több játékkal, esetleg azokat is akik több accal játszanak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @Bermuda: Never go full retard. A WoW klón elég elfogadottan azt jelenti amikor egy MMO kb a WoW csak más skin van rajta és máshogy hívják a dolgokat, és kb ennyi is a különbség. Pedig lehet új, és nagymértékben különböző MMO-kat is csinálni, de ehelyett mindenki csak másolni akar.
  Fura de pl az EVE online-t sosem nevezték még WoW klónnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nagual

  Hát srácok..kövezzetek meg, de nem kötött le... Kipróbáltam, tényleg ott a grafika, stb. De nem szögezett oda. wow, meg pár mmoban még a lvl1 fakard is valahogy jobban odaragasztott, nem is egyszer... Amikor F2P lesz akkor majd adok neki még egy esélyt, addig legalább kiderül milyen endgame-re számíthatunk. Nekem ez az előfizetős már nem jön be, és nem az összeg miatt, mert pl gw2-ben többet költöttem "hülyeségekre" mint a havi díjak, itt is simán kiadnám a játékban az rl pénzt plusz dolgokra, semmint előfizetésre. Valószínűleg a felhasználói szokásaim is változtak idő közben, mert van idő amikor a munka, család, stb annyira lefoglal, hogy nem tudok értelmes időt bent tölteni, ilyenkor viszont jobban örülök, ha ezen az előfizetői összegen veszek a storeban egy új csillámpóni mountot, vagy Kennek új kozmetik dolgokat... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ghosst

  @Eredar: Be is baszna ha vki az EVE-t WOW klónnak nevezné. Mivel az EVE öregebb min a WOW.....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Keszi

  Lehet, hogy most megkapom a savat, de nekem NAGYON tetszik a játék. Vanilla óta nem kötött le semmi ennyire (najó, BC igen és tudom, régen minden jobb volt szararc vagyok, azaz nem). Nyilván nem tetszhet mindenkinek, és igen, ez az elcseszett optimalizáltság most még nagyon zavaró tud lenni. A WS nem akar WoW killer lenni sztem, (a WoW amúgyis elpusztíthatatlan), de jó kis élményt tud nyújtani, annak aki kicsit több kihívásra vágyik kazuárabb játékkal. És bejön neki egy SF világ, neadjisten szerette a Borderlands stílusát 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://szilcsi.freeblog.hu szilcsi

  Én egy 7végén toltam closed betá-t és most az opent. Tetszenek a karakterek, a poénok, a hangulat (scifi western). Megvenni biztosan nem fogom, annyira azért nem tetszik 🙂 Ami gáz: low fps komoly vason is! Levéve low-ra a beállításokat viszont simán fut, viszont ronda 🙂 De nagyon ronda...
  Az emberek a betaban segítőkészek, amit a wowos közösségben nem tapasztaltam. Néhány q kiábrándítóan egyszerű, némelyik viszont nagyon ötletes. Érdekes a q-k megoldása, olyan a rendszer, hogy még debil pistike is meg tudja oldani, ha tud követni egy nyilat 🙂 A harcrendszer furcsa, de már szokom. kb ennyi a véleményem, ingyen eljátszanék vele

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Modragh

  Sziasztok, végigolvasva pár kommentet látszik, hogy sokan idő előtt abbahagyták vagy nem olvastak eleget a játékhoz. A Closed beta alatti UI amit sokan kritizáltak csak placeholder volt ami az Open betara komplett ki lett cserélve már. A játék FPS esése nagy gépeken is a Carbine Tracking software miatt van, ha a UI töltésben ezt az ember kikapcsolja rögtön 30+ FPS, erre a hivatalos forumon sok guide van, hogy és mit kell kikapcsolni.

  A játékos volt WoW-os fejlesztők csinálják egyértelműen felismerhetőek a hasonlóságok. A UI ugyanugy modolható mint wowban, kétlem, hogy sokáig tartana még az ember saját magának tetsző addont találna.

  A grafikai stílus sokaknak nem fog bejönni ezt a fejlesztők is írták, de nincs is rá szükség.

  A játék kezdésnél tartalmazni fog Dungeonöket(normal-veteran verziót), Adventuret (szintén normal-veteran verziót), 20 és 40 fős Raideket, bár ezekra írták, hogy még késöbb derül ki, hogy a játkosok melyiket részesítik előnybe és azt fejlesztik majd jobban. Jelenleg a boss-taktikák elérik a mostani wowos bossokét minden gond nélkül.

  A pvp-része szintén tartalmazni fog battlegroundot, arénát, warplotot (40 v 40 alakítható alterac valley, ahol a bázíts te állítod össze mennyire és milyen tekervényes legyen valamint milyen stílust képviseljen). A BGk nekem eddig tetszettek

  Eddig amit láttam talán eye of the Storm és WSG keverékenek lehetne elmondani, valamint egy ami az unreal trounamentből ismert Assaulthoz hoz hassólít legjobban, egy támad egy véd utána csere, időre. Az aréne kb mint a wow csak True-Action combat móddal.

  Emiatt akartam eről is említést tenni. WoW után (Cata közepe) rengeteg mmo-t kipróbáltunk nagyon sokat már a free-to-play betak alatt, Aion, Tera, stb.. ,valamint sokáig toltuk a GW2-t is. Ez az első játék igazi true-action combattal. a Tera hozott hasonlót de ott a lövés időpontjában eldőlt hogy eltalál e egy tűzlabda vagy nem, utána futhattál ahogy akartál követett. Ebben teljessen másképp van itt célozni kell mozgó célpontra. PVP-ben jelenleg a megvannak a favorit classok valamint PVEben is kezd kialakulni melyik class miben lesz erős.

  Minden class tud dps és support között váltani bármikor amint aut of combat lesz, a felszerelés nem vált vele együtt de ezt egy "outfitter"- re hasonlító addon biztos meg fogja majd oldani. kinézet teljessen variálható, lesznek a raid gearek ami presztizs értékkel fog bírni mint ahogy WoW-ban is., de lehet őket szinezni mint a GW2-ben és costümöt is lehet használni ami ugye stat nélküli ruha és a rajtad lévő cucc kinézetét írja felül az eredeti változtatása nélkül. Emiatt lehet látni octopus fejjes futkározo chuákat a fővárosban egy motorral vagy vodoo maszok viselő drakent raptoron.

  A housingról elég sokat lehet hallani olvani, ugye itt kapja meg az ember a rested xp nagy részét bárhonna be lehet ide teleportálni. De van teleport amit területekhez lehet kötni szintén mint a HS wowban. Ezt igazán nem részletezném mivel sok video van ezekről fent a neten már. Létezik outdoor Hoverboard pálya, loopingal, halfpipeokkal stb. , vagy 70es évekbeli diszkó a megfelelő világítással de létazik birka szoborot tartalmazó dungeon vörösses ködben (ezt a carbaine housing contestben lehetett látni).

  A pathek még átalakítás alatt vannak erre most nem térnék ki nagyon, valamint szintén sok info van már róluk a weben.

  A questelés a játékban klassikus, pár apró változtatással. Sok a földről felszedő,aktiválós quest és sok a kill quest is, de mindig százalékossan tehát ha egy faluban ha mobokat kell ölni lehet egy mob 2-3 % lesz a törzsfőnök pedig 15%, nagyobb kihívás több jutalom.

  A végén mindenki maga fogja eldönteni hogy tetszik-e neki vagy nem. Nekem hozta azt az érzést amit anno a WoW nyujtott. Elnézést a sok wall-of-textért, próbáltam leírni mindent ami eszembe jutott.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Satanbacsi

  @Modragh:

  Ez szép és jó, de az emberek többségét nem az érdekli, hogy mi lesz a játékban, hanem az, hogy jelenleg mi van benne és az milyen minőséget képvisel. Az pedig vérciki, hogy erősebb gépeken akadozik a játék, akár betáról beszélünk, akár nem...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dmpr

  @Modragh: "A játék FPS esése nagy gépeken is a Carbine Tracking software miatt van, ha a UI töltésben ezt az ember kikapcsolja rögtön 30+ FPS, erre a hivatalos forumon sok guide van, hogy és mit kell kikapcsolni."

  1. 'carbine tracking software' wtf? 0 találat googlebe
  2. 'UI töltésben ezt az ember kikapcsolja' ezt nem értem...

  Egy guide-ot linkelj már erre a problémára kérlek... több ezren lehetünk akiknek nagy segítség lehet.. mert eléggé kételkedek a dologban, több hete keresem a megoldást. LÉGY HÍRÓ!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  Amúgy a videót megnézve, sok rész kinézete kb a Beyond Good And Evil 1-re emlékeztetett engem... az mikori játék is?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • history chanell

  @dmpr:

  Esc
  Addons
  Select the "TargetFrame" addon
  Click the "Change Load Rules" button
  Check "Do Not Load Addon"
  Close Window
  Click "Reload UI" button

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Coldearth

  En két CB hétvégén és most az OB -ban is játszottam be van kapcsolva az FPS, hogy lássam, de nekem alaphangon hozza a 60 FPS-t tényleg van, mikor ugrál, de elhanyagolható, viszont a connection hibákat remélem, kijavítják startig, mert töltő képernyő után sokszor van connection lost vagy felirat, vagy csak megáll a csík és semmi!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  az normalis, h mar reg nem vagyok benne a piros teglalapban, de megkapom a sebzest? legtobbszor ugy oldom meg a kifutast, h keresztulrohanok a mobon (99%ban maguk ele mondjak a dolgaikat) es mar mogotte vagyok amikor kiirja a sebzest. amugy a jatekban nincs lagom, csak ez, de igy ez meg ertelmetlen 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Modragh

  Elnézést nem tudtam a poszot követni tovább, és látom már válaszoltak egy két kérdésre.

  Ebben a linkben van szó driverekről és állításokról

  http://www.reddit.com/r/WildStar/comments/25adfv/people_with_low_fps_please_read/

  és mivel ha a Targetframe-t kikapcsolja az ember akkor ez ad helyette másikat
  http://www.curse.com/ws-addons/wildstar/220404-fast-target-frames

  Satanbacsinak pedig csak annyit, hogy amit írtam most benne van a játékban. Lehet rosszul fogalmaztam ha ez másképp jött le.

  Az, hogy a Telegraphokon kivül is kapja az ember a sebzést ez normális dolog, az ellenfél "fehér dps" -ét megkapod nagyrészt azt nem mutatja Telegraph.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dmpr

  @Modragh:

  Köszi a válaszod. Havernak próbálok megoldást találni az akadásra, ezek alapján sem sokat javult a helyzet. A proci pl. 50%.. nem hajtja ki.. nálam se túl sok az a 30fps de még tán játszható casualként. Viszont ennek open bétában már nem erről kéne szólnia, hanem, hogy meggyőzzön.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  64 User(s) Online Join Server
  • Eulalio
  • Wierzbowski
  • DrakeHearth
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok