World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MMO no image

Készült 2014. szeptember 30. | írta pirosbicikli

21

Van ott még, ahonnan ez jött

Gondolhatják a Behavioral Interactive Inc. fejlesztőcsapatánál a sokadik WoW kiegészítőt / TESO-t / Wildstar-t / random MMO-t látván, és úgy döntenek, hogy 2014-ben még mindig érdemes nekiállni ilyen játékot készíteni. A sok kálváriát, stúdióváltást, elkaszálást, megtiprást megélt Warhammer 40K MMO-ról van szó, amihez az elmúlt hetekben érkezett egy egészen hangulatos trailer.

Az érzéseim ellentmondásosak – a Warhammer 40K univerzum médiumtól függetlenül a szívem csücske, és imádnám bejárni az egész Imperiumot, viszont pont a lépték az, amit elsőnek kell feláldozni a kompakt játszhatóság oltárán. Emellett a mai napig fáj, ha felidézem, hogy a Warhammer Online-t hogy állították a földbe gyatra szerverparkkal, megjelenés után másfél évvel még mindig felbukkanó alapvető bugokkal, 3x átírt world pvp-vel, otromba support-tal, stb.

A játékból megtekinthető némi pre-alpha footage. Játékmenet szempontjából nem a klasszikus szintezős, craftolós, questelős, raidelős felépítést ígérik a fejlszetők, hanem “massive combat” élményt – seregek gyepálják egymást a bolygó felszínén töretlenül, járművekkel, távolsági-, és közelharci fegyverekkel. Aki játszott a Space Marine multiplayer patch-csel, annak van némi fogalma róla, hogy ez milyen élményt nyújt – egészen finom tud lenni.

Végezetül pedig egy kis csavart adva a dolognak, egy mini kickstarter project keretében eldönthetjük, hogy mennyire is szeretnénk, hogy ez a játék kézzelfogható realitássá váljon. Ennek a játékmenetre gyakorolt hatása a limited/collector edition cuccok mellett a mikrotranzakciós és a (érzésem szerint) pay-to-win határán egyensúlyozó, megszerezhető Rogue Trader Point-ok számában mutatkozik meg. Ezekből tudunk ugyanis fegyvert, páncélt, karaktert, miegymást venni majd.

A hivatalos honlap szerint a megjelenés 2015 vége fele esedékes, de addig még sokminden történhet. Ti fizetnétek egy ilyen játékért?

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


 • Ucnahvuli

  Pirosbicikli?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/nosayton/advanced Nosayton

  Legegyszerűbben úgy lehet jellemezni, hogy Planetside 2 Warhammer 40k témában.

  "Eternal Crusade will be available for digital purchase, with a free-to-play option we call 'Free-to-Waaagh!'. By purchasing a copy of the game, you will have access to it forever with no need for a subscription. There will be post-launch expansions as well as a cash shop for aesthetic customizations and side-grades."

  A pay-to-wint az dönti el, hogy mit is értenek side-grade-en. Ha úgy csinálják, ahogy P2-ben van, akkor nem pay-to-win; amit eddig olvastam róla, az alapján olyan lesz.

  Mindenesetre részemről örülünk, Vincent!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  PS2 zseniálisan jó játék, kiváncsi vagyok ez megtudja-e közelíteni.
  Kipróbálni kifogom mindenképpen.

  Eldar ftw,
  You think us weak, but we will be your doom, children of Earth.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  Szerintem sokkal fontosabb kérdés, hogy havidíjas lesz-e. Ha igen, kb az a sors vár rá, mint a wildstarra, star wars onlinera, stb. Meggyőződésem, hogy pl a TESO sokkal sikeresebb lehetne, ha nem lenne havidíj, hanem a mikrotranzakciós hülyeségekből jönne a bevétel a fejlesztőknek, no meg ugye a kliensért+kódért is fizetsz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/nosayton/advanced Nosayton

  @Lorekeeper: Ahogy írtam is, nem kell előfizu, elég megvenni egyszer a játékot, mindenhez hozzáférsz, nem lesz korlátozás.
  Ellenben lesz lehetőséged előfizetni is, ezzel gondolom a szokásos queue-ban előresorolás együtt jár majd, de ami a lényeg, hogy kapsz havonta ezért Rouge Trader Point-ot, minél tovább vagy egyhuzamban előfizető (nem egyszerre kifizetve, hanem megszakítás nélkül), annál több RTP-t kapsz a harmadik hónaptól.

  https://www.eternalcrusade.com/faq

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Fú úgy tűnik én nagyon el vagyok tévedve. Olvastam Warhammeres novellás könyvet, de ott egy igénytelen, ötlettelen (M.A.G.U.S.-hoz képest), nem kimondottan egyedi, klasszikus fantazy világ volt, törpékkel, elfekkel, vámpírokkal meg hasonlókkal, ahol a világ földrajzilag nagyon hasonlított valódi világra. Ez a 40k ugyan annak a bagázsnak egy másik képzeletbeli világa? Vagy ez a 40k egy évszám, és ugan annak a világnak a jövője? Valaki világítson fel lécci.
  Ez a ratatatás trailer mindenesetre eléggé meglepett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  @Nosayton:

  Az oké, de a kommentedben is ott a kérdőjel, hogy mi is lesz az a bizonyos fizetős tartalom. Ha nagyon greedyn nyomják, simán lehet p2win játék belőle és akkor nem sokat ér, hogy nincs havi díj.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • oscaar

  @warruth: ez a fantasy világ jövője, szóval itt a kapcsolat. Egyébként meg nekem tetszi az egész világ, bár a 40k erősen dark fantasy, nem sok tündöklő bajnok van benne, az egész eléggé mészárszék hangulatú, a fantasy talán egy hajszállal közelebb áll a high fantasyhez. De majd biztos jön valaki, aki egy könyvnél meg egy-két játéknál mélyebben megmártózott a Warhammerben, és kijavít. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • oscaar

  Sci-fi setting miatt nagyon vártam, sajnálom, hogy kimúlt. Az sem mellékes, hogy végre valami új világot próbáltak meg összehozni, ami így a leírás alapján tetszene is.

  Viszont szerintem kár spekulálni, hogy miért kaszálták el, tuti sokkal egyszerűbb az ok: játszottak vele házon belül, és nem tetszett nekik. Sok helyről tudni, hogy belső tesztekkel szokták mérni, hogy mennyire jó egy ötlet, erre meg nem kapott rá senki. Évekig próbálták a feedbackek alapján csiszolni, de még minding nem látszott, hogy hogyan lenne fun, ezért kidobták a kukába, és átszervezték a felszabadult munkaerőt. Inkább ez, mint hogy kiadjanak egy játékot, ami ócska.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • oscaar

  @oscaar: oops, ezt nem ide akartam, töröljétek, én nem tudom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  Nekem videók alapján úgy tűnt hogy a Space Marine és a Planetside keveréke. F2P játékos meg csak ork boyz lehet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  Röviden a settingről:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Warhammer_40,000#Setting

  TB féle WH40K lore 1 percben:
  https://www.youtube.com/watch?v=-MeVxKZBOfM

  A Warhammer Fantasy Battles-nek nem egyen idővonalbeli folytatása a 40K. Vannak párhuzamosan megfeleltethető dolgok, de a kánon szerint két külön setting.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Shalafi

  For the glorious name of the GOD EMPEROR!
  Ugy hiszem ezzel el is mondtam minden érzésemet a játékkal kapcsolatban 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  Az első mondatot nem tudom hova tenni, szerinted az MMO mint koncepció halott, és most varázsütésre abba kellene hagyniuk a fejlesztőknek? Manapság elég sokféleképpen, sok értelemben dobálóznak az emberek az MMO rövidítéssel, és egy kalap alá vesznek egy csomó mindent amit nem feltétlenül kellene, alapesetben csupán annyit jelent, hogy nagyon sokan játszhatnak együtt egy "pályán", egy virtuális világban, ami pont az előremutató vonása az egésznek szerintem... Nekem ebből a cikkből az jött le, hogy az itt említett játék is kb. ennyiben hasonlít az említett MMORPG-kre, hogy sokan játszhatnak vele egyidőben, de amúgy nem egy RPG lesz, szóval nem is feltétlenül onnan jön, ahonnan azok jöttek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pharsys

  Számomra abszulút várós a dolog, imádok mindent ami Warhammer és a sci-fi részét (40k) különösen. Nagyon régóta követem a projectet és szurkolok a sikeres megvalósításért (illetve hogy kapjak meghívót az alfa / béta / csutka verzióba). Összességében nagyon (és ezt szorgalmasan jeleztem is a forumon mikor a community-t kérdezték) sajnálok pár dolgot:
  1. A Marine oldalon a "sláger" csapatokat fogjuk irányítani, pedig szívesen láttam volna a kedvenc Iron Hands / Salamanders Techmarines kombót, közel állnak a szívemhez. 2. Ugyanígy elmorzsoltam egypár könnycseppet Nurgle emlékéért (reménykedtem egy Death Guard szereplésben), különösen úgy, hogy a 4 kitűzött légió közül 2 lényegében nem valódi Káosz légió.
  Úgy tűnik a Tau/Dark Eldar most kimarad (egyenlőre), de mivel a Saim-Hann bekerült én elégedett vagyok és alig várom hogy megtisztítsam a bolygót a generál karakterektől 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Wulfgar

  @Lorekeeper: Sokan mondják, hogy az előfizetéses modell már nem életképes, de szerintem ezt csak azért mondják mert a legtöbb mmo a WoW után nem tudta fenntartani a havidíjas modellt, ugyanis nem ért annyit, hogy fizessenek érte. Ha van minőség, ha jó a játék akkor igenis hajlandóak fizetni az emberek a havidíjat. Azt nem tudom, hogy TESO-ban mennyi az aktív játékos, de a FF:XIV realm reborn is előfizus, és több mint 2millió aktív játékos van. Ami persze még igen messze van a WoW 12 de még a 7milliójától is, de azért egész szép szám, amikor mindenki az előfizus modellt temetné.
  Egyszóval: Ha jó játékot csinálnak a fejlesztők, megfelelő supporttal és lagmentes szerverekkel, akkor simán fizetnek érte az emberek. Csak ez a legtöbb mmo-ból kimaradt, vagy az egyik vagy a másik rosszabb esetben mindegyik, azért meg persze, hogy nem fizet senki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vonos82

  Nekem nagyon várós... párommal az összes Dan Abnett könyvet rommá olvastuk.

  A buy2play game-eket mindig is kedveltem, és a mikrotranzakcióval sincs bajom.

  De ha egy jó játékot kihoznak belőle, simán subscribe-olok is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lorekeeper

  @Wulfgar:

  Nyilván a játszhatóság is fontos, de szerintem hosszabb távon az is elengedhetetlen, hogy legyen kellő mennyiségű aktív játékos az adott játékban. A wow-nak nagy előnye, hogy sokaknak az volt az első mmo, amit kipróbáltak, főleg itt kelet európában. Ha megjelenik egy új, akkor nyilván lemorzsolódik bizonyos % és átpártolnak, de a nagy többség azt mondja, hogy annyi különbség nincs a wow és a wildstar/teso/stb között és amúgy is, beletolt x órányi játékidőt a wow-os karaktereibe, így nem hagyja "veszni". Aktív játékosok nélkül pedig nehéz csapatot találni, stb, stb.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Arcthus

  Először is a The Horus Heresy/Warhammer 40K (A FANTASY RÉSZE NEM ELŐZMÉNY!!!4444!!!) mint olyan univerzum extrém mód egyedi, és nem a szokásos happy end, illetve kevésbé véres klisékkel operál. Nem véletlen, hogy nem WoW féle rajongó táborral rendelkezik. Hogy mit akarok ebből a két mondatból kifejteni?
  Valószínűleg azt, hogy az Eternal Crusade-al sem lesz sokkal populárisabb ez a hardcore darkos univerzum, de azoknak akik igazán rajonganak ezért az univerzumért, azoknak megváltás lesz (remélhetőleg). Főleg a "végtelen" ideje tartó Space Marine exterminatus/pvp meccsektől. 😀
  Így én mindenképp támogatom a fejlesztői csapatot (Founder csomag megvásárlásával is), úgy néz ki elég komoly történetet is építenek a játékban található bolygó köré, ami felettébb fura, elnézve mennyire stagnál már hosszú évek óta a játék története, de ebbe most ne menjünk bele. A lényeg, hogy nem kevés reménnyel kecsegtet ez az alkotás.

  Más, akit esetleg valami hihetetlen oknál fogva érdekelne ez az egész Warhammer 40K univerzum, és szeret olvasni és még emellett érzi magában az erőt, az a The Horus Heresy könyv "sorozattal" kezdjen. Ez a Warhammer 40K egyetlen előzetese, de arra készüljenek fel a bátor kalandorok, hogy rengeteg könyvet adtak ki, de itt lehet igazán eldönteni, hogy ki melyik oldalt fogja támogatni a zord és sötét távoli jövőben. Köszönet ha idáig elolvastad! (:

  Még valami, a legfontosabb 😛
  FOR LORGAR! FOR CHAOS!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Wulfgar: A wow nem azért van ekkora előnyben ma, mert annyival jobb lenne a többinél, hanem mert az első néhány évében nem volt igazán konkurenciája nyugatom és kvázi monopol helyzetben úgy megerősödött, hogy az akkor gyűjtött lendület máig kitart. (volt ugyan az EQ, 5 évvel előzte is a wowot, de sosem volt annyira ismert mint a wow a warcraft sorozat miatt)
  Ha ma indulna a wow, a jelenlegi tudásával akkor ugyanott lenne mint a többi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/bloodscalp/zakarias/simple Verminaard

  Ha csak 1 játékkal játszhatnék a hátralevő életemben...akkor az egy minőségi WH40K MMO lenne. Sajnálom, hogy kevésbé rpg mint inkább akció, de ettől még lehet jó.
  Izgatottan várom.

  @pirosbicikli: off:nem lehet h. te a szánin kommenteltél sokat még az internet hőskorában? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  63 User(s) Online Join Server
  • HAndiLillay
  • Trinit
  • Karcsi
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok