World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


MMO lotro_pelennor

Készült 2016. június 14. | írta Roodie

25

MMO körkép

Az utóbbi időkben nem volt időm MMO játékokkal játszani: túlórás meló és család család mellett egy-egy offline játék vagy pár Heartstone menet fért be, esetleg pár nap Diablo 3. Pár hete viszont lement a majd egy éves hajtós időszak, és kedvem támadt némi online kalandozásra, körbenézegettem hát gyorsan, mik a lehetőségek… és picit elszomorodtam. Leáldozóban lenne a hagyományos MMORPG játékok ideje? Néztem az E3 közvetítéseket, és sehol egy új MMORPG bejelentés vagy bemutató, csend és hullaszag mindenhol, egyedül az Elder Scrolls próbálták promotálni kicsit – talán két olyan játék van, amire lehet jelenleg várni, a Légió kiegészítő és a Crowfall. Párat azért körbejártam, néhányról pedig kifaggattam baráti köröm még aktívan játszó tagjait. Lássuk hát a mini körképet,  alatta pedig kommenteljetek, hogy milyen MMO játékokkal játszotok ezen ínséges időkben, és ezekben mi a helyzet.

Lord of the Rings Online – természetesen a régi kedvencemet néztem meg először, pedig egy jó egy éve, amikor töröltem a gépemről, megfogadtam, hogy többé nem rakom fel, mert semmi értelme – lassú, de biztos haldoklás zajlott éppen. Ennek ellenére a játék él és virul. Határozottan jót tett a szerverek összevonogatása, a korábbi huszonegynéhány szerverből maradt 10, ebből 2 Angol/EU, ennek megfelelően ha belépek, mindenhol lézengenek játékosok. A frissítések is érkeznek folyamatosan, nemrég jött az Update 18, 3 új instával, és új raidet is ígérnek. Ennek ellenére a játék már túl öreg szerintem. Bár a tájak még mindig megállják a helyüket, de összességében túl retró hangulatú az egész, a karakterek randák, a képességeik és az animációk gyengék, a harcrendszer pedig körülményes, és a PVP része gyakorlatilag halott az egyensúly problémák miatt. Na meg a bolt, fejleszd a statjaidat pénzért, meg ölj meg 1000 gyíkot, hogy kapj +1-et az egyik képességedre – de ha veszel egy könyvet, akkor csak ötszázat kell! Pár napig tébláboltam benne, de számomra elveszett már a varázsa. Kár érte.

Elder Scrolls Online – ez egy furcsa játék. A hivatalos jelentések szerint sokan játszanak vele, és ha a folyamatosan érkező frissítéseket nézem, valóban meglehet az anyagi háttere. Ugyanakkor belépve a játékba, rendben, hogy vannak azért emberek a megaszerveren, de közel sem látok annyit, mint amennyinek az üzemeltető információi szerint lenni kellene. Persze aztán rádöbbensz, hogy a 7 millió a játék kezdete óta létrehozott accountok számát jelenti. És hogy a furcsa jelzőt miért aggatom rá? Nehéz eldönteni, hogy ez a játék pontosan mi akar lenni – MMO vagy sima RPG? Valahol a kettő határán lavírozik, sokak számára sikeresen, mások (mint én is) számára pedig a két genre rossz tulajdonságait egyesítve. Egy este elég volt belőle. Állítólag a PVP része egész kellemes, kérdem kommentelőinket, hogy igaz ez, van értelme amiatt kitartani?

Guild Wars 2 – a munka miatti kihagyás előtt talán ezzel játszottam a legtöbbet. A harcrendszerét szerettem, a karaktereket és a viszonylag szabad fejlődést is, és a living sztori is meglepően jó móka volt, még ha maga a tényleges történet hagyott is némi kívánnivalót maga után. Időközben viszont érkezett a kiegészítő, és kicsit megváltozott a játék. Az új terület a PVE akciózást támogatta, és a hagyományos raidek is megérkeztek a játékba (ezek sajnos nem a magamfajta kazuárnak valók), ezzel együtt viszont a PVP (illetve WvW) részt picit hanyagolták, ellaposodott. Az ott játszó ismerősök szerint egyszerűen elfogyott a tartalom a játékból, nem tudnak csapatokat szervezni, így sokan csak a napi küldetéseket csinálni járnak be. Ráadásul nekem egy személyes problémám is van a játékkal jelenleg – ha némileg kompetitíven akarsz játszani (márpedig ez a játék nagyjából erről szól), akkor bele vagy kényszerítve adott fegyver kombókba a karakterekkel. Az én egyik kedvenc karaktertípusom például a két baltával hadonászó fury warrior – amire lenne lehetőség itt is, de ha megjelensz a két baltáddal, kiröhögnek és kivágnak a csapatból, mert nem meta. Instába mennél? Elő azt a kétkezes kardot. PVP? Buzogányt a kézbe! Szóval nem az igazi – de a haldoklástól azért messze áll szerencsére, és még menthető.

SWTOR – továbbra is átlagos co-op játék némi online eszköztárral és pocsék motorral. Ha nem Star Wars játék lenne, már rég eltűnt volna a süllyesztőben. Még játszó kollégák szerint az új PVE tartalmak megjelenésekor visszalogol a keménymag pár hétre, majd újabb fél év szünet. Le sem töltöttem.

Black Desert Online –  annak idején kaptam egy guest passt, sajnos rosszkor aktiváltam, így nagyjából pár órát sikerült eltöltenem vele. Legnagyobb meglepetésemre nem szaladtam ki a világból tőle elsőre (lásd Tera). Szokásos távolkeleti erősen mangás vacakra számítottam, ehhez képest a képi világa teljesen vállalható. A karakterek is tetszettek, és ahogy hallom, egészen korrekt a craft rendszere, valamint a PVP is mókás – viszont figyelmeztettek, hogy elég grindelős ez is. Játszik ezzel valaki? Érdemes belevágni?

… és itt nagyjából fel is adtam a keresgélést, inkább megvettem a Witcher 3-mat a két új kiegészítővel, és várom a Légiót. Nálatok mi a tapasztalat? Az említett játékokkal tolja még valaki? Tera? Aion? Nevewinter él még? Wildstar? Meséljetek, meséljetek!

Tetszik(7)Nem tetszik(1)


 • Hatba

  Crowfall mellett ott van még a Camelot Unchained és most jelentették be a Dual Universet.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
 • ridikmc

  Hozá tennék egy bless onlinet. Jelenleg csak IP trükközéssel lehet itthon kipróbálni és home made angol patchel de nekem jobban bejött mint a fent említettek. Sajna end gamet még nem lehetett tesztelni de embertelen mennyiségű quest, 0 grind, brutál nehéz insták és érdekes, jó megoldások sok téren, én várom.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Eshi

  A Black Desert Online nagyon ígéretesnek indult de olyan pofátlanul Pay to Win lett, hogy az hihetetlen. Emiatt nálam és még elég sok playernél akik nem akarnak bődületes pénzeket rákölteni felejtős is lett.
  SWTOR-ra gyakran visszanézek, de az új kieg már teljesen single player kampány orientált lett ami engem speciel nem zavart mert mindig is ez volt a game legerősebb pontja. Már a megjelenésnél megmondtam, hogy ennek Kotor 3-nak kellett volna lennie és erre már a készítők is rájöttek, de lemerem fogadni, hogy a havi díjal (ami majdnem létszükség attól függetlenül, hogy free to paly gameről beszélünk) és a micro tranzakciókkal degeszre keresik magukat.
  Amit nagyon várok az a Lost Ark, az eddig látottak alapján eszméletlenül jól néz ki. Remélem mielőbb megjelenik itt nyugaton is és nem lesz P2W.

  Tetszik(2)Nem tetszik(2)
  • Nyrdian

   P2W? Miért? Az ágy miatt, amit sose használsz, mert folyamatosan tudsz afk is grindolni? Vagy a fizetős ruci miatt, ami csak a PKsoknak kell?

   Petet időnként lehet ingyen szerezni, más nem kell. Sima pecazassal lehet eleg pénzt termelni halászhajója és egy +15ös kezdő gearre.

   P2W nem egyenlő az itemshoppal. Az archage, az P2W.

   Nekem az volt a bajom vele, hogy a horgászat elég unalmas lett az AAhoz képest és család mellett egyszerűen túl sok a tennivaló, így hanyagolom a játékot.

   Helyette kértem egy hét ingyen wowot supporttól. 4 év után bejövős, kár, hogy anno kihagytam a WoD-ot.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Nekem WoW über casual módban és kifújt. Emellett inkább single játék (Witcherek, Stellaris vagy valami más). Online még max HS és Overwatch néha-néha.
  EVE: rég jártam, pedig jó volt (1,5 éve kb) - bár mindig úgy voltam vele, hogy ebben több volt. (De imádtam még a bányászatot a jég bányászatot is, rattolást, PvP egyedi volt és igy volt jó).
  SWTOR: két 70-es karim van amit KotFE alatt felhúztam, de ennyi. Sajnos nem nagy szám a játék.
  Neverwinter, Wildstar: próbáltam megjelenéskor, de kösz de kösz nem. Rettenetesek. Pedig egy jó Forgotten Realms RPG-nek örülnék.
  Final Fantasy: nem tűnt rossznak, de idő hijján hagytam.
  Kb ennyi nekem. Más MMO nem fogott meg még kipróbálásra se.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Bocika

  Az Swtor most "élhetőbb" mint valaha. Sokáig én is jegeltem, de az utóbbi fél évbe végig előfizettem.
  - Az összes létező ops (raid) max szintre emelésével és a priority ops bevezetésével kellően változatos pve end game tartalmat adnak.
  - a fenti igaz a flash-ekre is "4 fős insták".
  - Bolygókhoz skálázódnak a karakterek, ami lehetővé teszi, hogy a questek szerelmesei se panaszkodhassanak.
  - pvp relatíve jól balanceolt (amennyire ez lehetséges). bár tény és való, hogy itt is gyakorlás és karakterismeret, csapatmunka nem hátrány
  - starfight. Az egyik kedvenc feature-om. végre egy űrszimulátor pvp. Itt bizony hatványozottan igaz a hajók ismerete. ( http://dulfy.net/2013/11/15/swtor-galactic-starfighter-new-player-guide/ )
  - a hausing rendszer se rossz. (bár én csak a karaktereim közös bankjaként használom:))
  - persze itt is megvannak a repu és pénzszerzéshez szükséges frakciók és napi questek. A skálázódás okán itt is Kánaán van.
  - Conquest is jó móka. Ez egy heti rotával működő guildek közötti verseny, ha röviden meg akarom fogalmazni. Természetesen változatos kihívásokkal (Mi az elmúlt fél évbe többször voltunk top10-be)

  Szerintem az swtor cartel market nélkül is megállná a helyét, de tény, hogy az hozza a legtöbb bevételt az EA-nak...

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • Oryon

  EVE online jelentés: A játék él és virul, ismét felfutóban a játékosszám, 2 éve most vannak a legtöbben online.

  Rengeteg új feature jött, sokkal könnyebb kezdőként, illetve végre itt vannak az elpusztítható állomások, tehát már MINDENT el lehet pusztítani a játékban ami fontos.

  Magyar közösség továbbra is nagyon erős, az Alliance Tournament (EVE éves nagy versenye) egyik legerősebb csapata továbbra is egy magyar corporation (klán) az FGC, akik hatalmas erőkkel rendelkeznek még az után is, hogy több mint 5 év vezetés után váratlanul tragikusan elhunyt a cégvezető.

  Akit érdekel az ilyen stílusú MMO mindenképpen tudom ajánlani, én enno 6-7 évvel ezelőtt próbáltam ki azóta is elő vagyok fizetve (a játékban ingame pénzért meg tudod venni az előfizetést ha szeretnéd)

  További információk: https://eve-offline.hu/

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
  • Daermon

   Na ezt jó olvasni 🙂

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Mohrtimer

  Roodie,

  Neked végül is most melyik játékban van main karaktered?

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Daermon

   De ki az a Roodie?

   Tetszik(14)Nem tetszik(1)
 • Sodan

  ESO-ban a játékosok PC+a két konzolra oszlanak el, és a 7 millió csak azt jelenti, hogy hányan vették meg, annak csak egy része játszik. Amúgy mindenütt sok játékost látni benne, de ugyanaz mint SWTOR, a single tartalomban erős, az MMO elemek pedig csak úgy vannak, de nem használják ki. TES fanok szeretik. Ebben is inkább a világ adja a vonzerőt, nem az MMO tartalom. A PVP része kellemes lenne, de már egy jó ideje mocskosul lagol, és bár folyamatosan ígérgetik a javítást, egyelőre semmi javulás. Összességében egy kellemes single játék MMO elemekkel, pont mint SWTOR.

  SWTOR a fejlesztők minden bénázása ellenére szépen megállja a helyét, szerintem játékélményben már lekörözte a WoW-ot. Egyébként nagyjából igaz amit írsz, az új tartalmak érkezésénél ugranak meg az előfizetések, de a játékosok többnyire jelen vannak a köztes időben is, preferredként, casual módban. Az időszakos előfizetésre az ösztönzi őket, hogy az új tartalmakat valamilyen formában, akár csak bónuszokban előfizetéshez szokták kötni. Tehát nem úgy néz ki, hogy a köztes időszakokban eltűnnének a játékosok, folyamatosan van ember, nincs feltűnő ingadozás. Megér egy próbát.

  Black Desert-et nagyon dicsérik, próbáltam, de nem sokáig jutottam benne. Tetszetős játék, de tudni kell róla, hogy egy fantasy EVE Online, vagyis ha valamit el akarsz benne érni, akkor felejtsd el az életed. Sajnos nem lenne annyi időm rá, mint kéne, ezért hanyagolom, de tetszik.

  GW2-ben nem voltam bent már vagy egy éve, majd ránézek.

  Érdemes kipróbálni a Blade & Soul-t is. Sokat kell benne farmolni, de jó játék.

  Az MMORPG játékok nincsenek leáldozóban, csak nagyon telített a piac. Már minden jelentősebb nyugati fejlesztő kihozta a saját játékát, újak pedig már nem mernek beszállni egy telített piacra, mert drága lenne a bukás. Ezért mostanában már csak a Koreában sikeres MMO-kat próbálják meghonosítani nyugaton is, de azokról kevesebbet hallunk az ilyen rendezvényeken, mint a nyugati fejlesztésekről.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
 • erdly

  Volt valami warhammeres mmo játék, amit nem tudom mikor, talán még évekkel ezelőtt úgy vártak az emberek, mint a messiást. Azzal mi lett?

  edit:
  meg is találtam a választ:
  http://www.warhammeronline.com/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Daermon

   Ez már rég leállt, 2013 végén.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • ridikmc

    Pedig mekkora királyság volt, a wow mellett az egyetlen mmo amit igazán tudtam élvezni és nem csak próbáltam megszokni, bemagyarázni magamnak, hogy csak új még és majd idővel tetszeni fog...

    Tetszik(3)Nem tetszik(0)
    • Ermac

     https://www.returnofreckoning.com/

     Egyetlen priavete server.

     Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Updown

    Akiket érdekel van valami privát szerver reinkarnációja, engem nem fogott meg, de érdemes lehet kipróbálni aki szeretné, mivel a hivatalos szerverek már nincsenek.

    https://www.returnofreckoning.com/about.php

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://- Darkfury

  Wildstart most eléggé fellendítette a pár nappal ezelőtti steam megjelenés, így akit kicsit is érdekel a játék, ideálisabb időpontot nem is találhatna a kipróbálásra. Én megjelenéskor játszottam vele, és bár tetszett a harcrendszer és a nehézség, társaság híján otthagytam. Most indítottam egy új karaktert, és a nyüzsgő lowlvl zónák, a hibák kijavítása és az általános polír mind-mind jót tettek a játéknak, abszolút élvezhető, és az egyik legjobb f2p konstrukció a piacon. Veszteni való nincs, és mind a harcrendszere mind a világa egyedi. Persze utóbbi sok embernek nem jön be, lévén túl bohókás, de nekem mondjuk pont adja a space cowboy feeling. Ha csak esténként egy-két órát akar vele játszani, szerintem tökéletes, rengeteg achi, challenge és insta van, raidelés azonban abszolút nem casual barát, ezzel jobb tisztában lenni, és ennek megfelelően kitűzni a célokat, elvárásokat.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Ermac

   És sikerült optimalizálni a jétékot X év után , vagy még mindig akad 2x Titan Vga + 64giga rammal (swiftynel volt)?

   Tetszik(2)Nem tetszik(0)
   • http://- Darkfury

    Én adaptive vsynccel nem nagyon vettem észre fps esést, bár mint minden MMOban, itt is egy fővárosban azért eléggé megfogja a sok játékos. Ebből következően dungeon nem probléma, raidről nem tudok nyilatkozni, még kicsi a kari. A grafika amúgy szerintem nem a játék erőssége, bár tény, hogy a világhoz, modellekhez és effektekhez teljesen illik. Amiben erős a game szvsz az a hangulat, az űrkovbojosdin túl rámentek a régi fekete-fehér sci-fik érzésére, pl.: https://www.youtube.com/watch?v=Q6cOwS5ry4M

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Updown

  Jelenleg Archeageezek, ugyan csak nemrég tértem vissza, és előtte sem játszottam vele sokat. Új patch jött, sok kedvezmény visszatérő játékosoknak, szerintem érdemes kipróbálni. A class rendszere zseniális, élvezem a nagy pvp-ket, pedig elég gyenge gearem van. A hajózás annyira nem érdekelt, de amikor guild társ elvitt egy szigetre, hát az hatalmas volt, sok élménnyel gazdagodtam, úgyhogy már gyártásban a clipperem. Rengeteget változott 1-2 év alatt pozitív irányban. Még mindig P2W, de a hozzám hasonló kazuár is élvezi teljesen, lehet benne haladni normálisan. A magyar guildünkben meg 20+ aktív van egyszerre fent, hétvégente még többen.

  Korábban ment egy kis Guild Wars 2, de valami miatt nem loggolok be, egyszerűen elmúlt a varázsa. A living worldös sztorik meg rém unalmasak voltak (mármint a küldetés maga) szerintem 😀

  Neverwinter? Sokat játszottam vele kezdetekben, alig vártam, hogy jöjjön a paladin class, de mire kijött, már nem érdekelt. Kezdetben elég jól balanszolták (a classokat viszont egyáltalán nem), nem volt p2w egyáltalán. Aztán jött először a legendary fegyver (szintezni lehet a fegyvert, és úgy lesz erősebb, kristályokat, meg minden szart bele kell darálni). Ez kezdetben pár hónap alatt egy casual játékosnak is meglett. Aztán minden cucc ilyen fejlődös lett, és agyatlanul átment a játék ,,ki fizet érte többet" kategóriába, akkor nagyon sokan abbahagyták, és szerintem PC-n döglődik rendesen.
  Túl későn jöttek a balansz patchek, és hatalmas grindfest lett max szinten minden. Ugyan azok a dög unalmas napi questek csak. Pedig rengeteg fantázia van a játékban. A winterfest eventjük viszont nagyon jó volt, baromi jókat szórakoztam két bejgli között azon, a kedvencem a mai nappig. Jelenleg hogy áll a játék, érdemes visszamenni? Mennyire balanceolt a dungeon pve, meg a pvp (classok között)?

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  2 nagy ex WoW-verő kimaradt, a Rift és az Age of Conan is működik még. Nem halottak, de ma már B-vonal mindkettő. Everquest 2 sorolható még ide, de a többi már inkább a futottak-még kategória.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ilovedeep1987

  Lost Ark,na igen, az de kellene már! De sajnos nem akarják erőltetni ,pedig az első demo videó óta várjuk..!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  Tree of Savior
  Ha mond valamit a Ragnarok Online és szeretted is, akkor érdemes ránézni. Ha nem, akkor rá se keress google-ben 🙂 Én anno elég sokat toltam RO-val, de nem nagyon volt mostanában időm, próbálta valaki RO-sok közül?

  Bless online: elsőre nem néz ki rosszul, de mit tud ez amivel kiemelkedik az L2/Aion/TERA vonalból?

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Roka Rudi

  Hát az ES online szerintem nagy mellényúlás (a legnagyobb) a Bethesda-nak... Ami pénzt és erőforrást erre fordítottak, ha ehelyett az EC 6 fejlesztésére (azaz a Skyrim folytatására illetve az utána következő részre) invesztálták volna, mindenki jobban járt volna, főleg maga cég... Azt hitték önhitten, hogy ez már annyira a tuti, hogy jóval kevesebb melóval, pikk-pakk átültetik online-re és változtatják MMO jellegűre a Skyrim-et, oszt jóccakát dől is a lé... Hát ezt nagyon nem gondolták végig. Nyilvánvaló egyfelől ilyet nem nagyon lehet. Ilyen dömping, ilyen verseny és ilyen magasra tett léc mellett így ezt nem lehet. Egy MMO-t vagy teljesen előlről megírunk, vagy max plagizálunk/megveszünk egy bevált és sikeres alapot (motort stb) és azt próbáljuk átpofozni (de úgy, hogy tényleg jó legyen és sokan átpártoljanak rá) vagy grantált bukás lesz, hiszen nem csak irtózatos az MMO dömping, és őrületes a verseny, de ezen a piacon azzal nem lehet labdába rúgni, hogy egy közismert offline single RPG-t (ami persze szuperjó, bombasiker, évjátéka minden a világon volt anno), azt így klónozzuk MMO-vá. Két okból... Először is nem lesz soha vérbeli MMO ez így (hiszen alapjaiban más, és az alapjait nem lehetett így megváltoztatni, mert nyilván akkor az van, amit már írtam és ami kellene, hogy teljesen új szoftvert írunk), mint ahogy te is megtapasztaltad, hogy valahol a határon lavírozik, mert kutyából nem lehet macskát varrni, még ha valami hasonlót torz valami meg lehet próbálni, de a kutya kutya marad attól és nem lesz soha macska... Másfelől pedig, a Skyrim és az ES világa úgy jó ahogy van, úgy sikeres ahogy van, pont hogy a single play fps akció RPG-kaland játék jellege a lényege és titka (tehát hogy nem hardcore RPG), szépen, arányosan és okosan ötvöz több műfajt, így ügyesen megfogja az fps-esek egy részét is aki már annyi shoot-ert játszott, hogy vágyik valami másra, de azért az fps látványt igényli, és a kemény folytonos akciót (nem akar és nem is fog túl sokat pepecselgetni, hanem max csak egy kicsit), ezeket tökéletesen adagolta és ötvözte mindigis az Elder Scrolls világa. Ebbe még belegyúrni az MMO-ságot is, tehát az online multiplayer RPG-séget is már túlzás, túl sok, nyilvánvaló volt hogy nem fog menni... Korábbi sikerek és szuperjóság ide vagy oda, sokat akart a szarka... és nem bírta a farka... az MMO-s társadalom pedig (és most csak a fantasy világáról beszélek ugyebár, akik WOW, Lineage, Metin, Guild Wars stb és hasonlókhoz szoktak, és azt szeretik, azokat egy ennyire alapjaiban más karakterű MMO jellegű lényegében klón (Vagy hibrid) RPG játékra nem igazán lehet nyilvánvalóan átcsábítani, max megnézik és kalap kabát... Ennél sokkal nagyobbat és ütősebbet kellett volna dobni ehhez. és nem csak kicsit átszabni a Skyrim-et (amit nyilván szinte minden gamer rég kitolt és ismert, tehát szép és jó, de az újdonság forradalmi erejével sem bírt berobbanni ugyebár).. Szóval amilyen bombasiker volt a Skyrim (illetve az ES sorozat), akkora bukás lett az MMO-sított Skyrim, azaz az ES online... Nyilván ES fanatikusoknak, akik kb 15 éve semmi mással nem játszanak mint ES részekkel biztos jó az ES online is, csak a kérdés, hogy miért éppen az, akkor már Skyrim-ezhet is vagy Oblivion-ozhat stb... hiszen a kedvence egy offline single RPG játék és nem egy online MMO... nem igazán izgatja a multizás a team play, és nem valószínű hogy ha eddig nem lett MMO-s, most csak emiatt az lesz...
  Nos hát ezért lézengenek csak a játékosok és ezért már rég ingyenes, mert már rég belátták a készítők hogy nagy fiaskó és bukás az egész sajnos... és csak vergődne (nem adok 1-2 évnél többet és le is kapcsolják az egészet szerintem).. Nagy kár érte pedig, mert amúgy gyönyörűszép és jó kis játék lenne, ha mondjuk egy Skyrim nagy önálló DLC-ként adták volna ki single móddal komoly sztorival és csak mellesleg multi móddal; nem erőltették volna így a macskát kutyának és műtik át az egészet erőszakos barbársággal MMO torzóvá...
  Így hát nehéz azt mondani, hogy persze, ha már elkezdted, tessék csak folytatni, jó lesz az... Mert aligha... sajnos vannak bőven sokkal jobb MMO-k még ha nem is ilyen szép esetleg a grafika... Tudjuk jól, olyan menő MMO szerverek (illetve játékok) ahol tíz- és százezrek játszanak, lépni nem tudsz az emberektől és ezt is tudjuk, ez az MMO igazi varázsa (lényege és titkai) ugyebár....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • majk

   amúgy én nagyon szívesen játszanék már valami új és jó MMO-val.. de ilyen nincs. van 3 ami számomra szóba jöhet: WOW, GW2 és az ESO. mind jó a maga módján. viszont kb ennyi, régebben RIFTeztem 1 kicsit az se volt rossz, de mivel WOW klón ezért elég hamar elmúlt a varázsa. én a SW-t nem sorolnám ide, valahogy számomra a SW világa nem illik MMO-ba. (próbáltam, jó-jó, de mégse jó : ] )
   szóval van valóban 1 rakás MMO főleg az ilyen távol-keleti hulladékok (elnézést aki szereti) de igazán versenyképes szerintem csak ez a három.
   nagyon vártam az Everquest Next-et, az szerintem nagy durranás lehetett volna, erre érthetetlen okokból elkaszálták... szóval én várok valami igazán durva dologra, csak nem nagyon látom hogy érkezne 😀
   aztán persze az is lehet hogy kiöregedtem az MMO-zásból és csak a megszokás mondatja velem ezeket, de mégis úgy érzem hogy ha lenne egy WoW2, vagy valami igazán nagy dobás akkor elvesznék benne újra mint anno a WoW-ba 19 évesen (egyébként most 27 vagyok ,szóval még csak a társadalmi nyomás mondatja velem hogy kiöregedtem a gamingből : ] )

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  65 User(s) Online Join Server
  • Robag
  • Mr.Gumby
  • Szeki
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok