World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


OFF no image

Készült 2013. augusztus 26. | írta Hancu

48

LOL @ Staples Center

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi, több ezres közönség előtt, sportcsarnokokban zúzott esport már nem csak Dél-Korea sajátja, azt írja ugyanis a Forbes, hogy a League of Legends októberben esedékes világbajnokságára a Los Angeles-i Staples Centerben egy óra (!) alatt fogyott el az összes hely. További infók, hogy perspektívába tudjuk helyezni a hírt:

 • A Staples Center rohadt nagy, ott játssza a hazai meccseit az NBA-ben a Lakers és a Clippers, általában 18-19 ezer néző előtt
 • A jegyek nem voltak olcsók, 45 és 100 dodó között mozogtak az árak
 • Jegyüzér oldalakon most 3-400 körül futnak az olcsó jegyek, ezres fölött (!!) a drágák
 • Ha beírom a Google-be, hogy “lol world championships”, a paralimpia weboldalát adja ki, és ezen akkor is röhögnöm kell, ha pokolra jutok érte
 • A buli egyébként október negyedikén lesz, lehet hogy érdemes lesz valami streamet izzítani hozzá
Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • oce

  Belegondolok hogy a 80-90 között született korosztály ugye még miben nőtt fel és ma hol tartunk; lehet nyugdíjas korunkra e-sportot nézünk majd a 12k felbontású 3d-s 120centis tv-n.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @oce: Már látom a lelki szemeim előtt, ahogy bejelentik hogy a Manchester United LoL csapatot is indít. Remélem mire ez bekövetkezik már nem fogok élni.

  Én már az idei Dota 2 International alatt is megdöbbentem, hogy mekkora kultusza van már ennek, egyeseknek kedvenc játékosa meg csapata van, én meg azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. 😀 Arról nem beszélve, hogy másfél millió dollár (!) volt az első helyezett csapat nyereménye.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  "Ha beírom a Google-be, hogy “lol world championships”, a paralimpia weboldalát adja ki, és ezen akkor is röhögnöm kell, ha pokolra jutok érte"

  MUHAHA ROFL...csorog a konnyem 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mykee

  a twitch.tv-n biztosan követhető lesz mint eddig minden hasonló lol-os bajnokság

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  @oce: Erre még nem gondoltam, de arra már igen, hogy ha 85 éves koromba idősek otthonába kerülök, valószínűleg nem briddzsezni meg keresztrejtvényt fejteni fogunk a kortársakkal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jushi

  sc2-t is idén a Gamescom-on rendezték, és már a rendezvény nyitónapján ki volt írva, hogy a vasárnapi döntőre minden jegy elkelt, és akinek nincs, az ne is fáradjon az odautazással, mert telt házra számítanak, ami persze be is következett. Végül ha jól emlékszem 100k fölötti nézőszámot produkált csak az angol stream, ami mellett futott spanyol, francia és ofc koreai is. (és azt is kalkuláljuk bele, hogy 1 streamet esetenként nem 1 fő néz, hanem mondjuk kisebb csoportok)

  Én nagyon örülök hogy az e-sport (esetemben az sc2) kezd betörni Európába is, mert szerintem rendkívül élvezetes és több órányi szórakozás egy ilyen esemény. Én már most is a nagyobb események streamjeit TV-re kötve, vagy projektorral kivetítve nézem, attól függ hogy hányan jövünk össze. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a live adások mindig ingyenesek, és a kommentátorok is eljutottak már arra a szintre, hogy ha valaki végig néz egy szezon sc2-t mondjuk, akkor kb képben lesz a játékról is. Nekem egy ismerősöm sosem játszott az sc2-vel, de azt már simán vágja, hogy melyik egység mit tud, és mi mi ellen jó 🙂

  Utólag is bocs, hogy sc2t kevertem a LOL topikba, az E-sport/közvetítés/nézőszám vonalon talán belefér a dolog 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • D4v3

  Már csak az kéne, hogy jó játékkal csinálják meg egy ilyen kaliberű versenyt
  #hon>dota>minesweeper>lol

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jushi

  Ui.: Én nem lepődnék meg ha pár éven belül lenne olyan részműsoridős csatorna a TVben, ami E-sportot közvetít. Koreában már évek óta bevett szokás, hogy ami nappal zenecsatorna pl, az este 6tól StarCraft meccseket ad, a múltkor pedig már a Eurosport 2-n is volt asszem valami (ugyan megfelelően gagyi kivitelben).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Robi bacsi

  @Jushi:

  Dota 2 TI3-at elo adasban adta 1 sved csatorna. Hirtelen meg nem mondom a nevet de elegge nagy elorelepes imho ,hogy kiutaztatnak Amerikaba egy teljes csapatot ,hogy E-Sportot kozvetitsenek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • muzes

  @Robi bacsi:
  Csak zárójelben, az a csapat, amit kiutaztattak, meg is nyerte a 1,6 millió dodót...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • muzes

  @muzes:
  Bocsánat, 2,8 milliót, az a tavaly nyeremény volt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Robi bacsi

  @muzes:

  en a TV stabrol beszelek ember:))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • menpe

  @muzes:
  Uhh, nálad eléggé megkeveredett valami. Az Alliance $1,437,204-t nyert, a rendezvény alapja volt 1,6 millió $, amit a Valve rakott be. A többit pedig a játékosbázis csapta hozzá egy interaktív album megvásárlásával, amiben fogadni, pro játékosok képeit gyűjteni és még ezer dolgot lehetett. Így jött össze a majdnem 3 millió $, amiből az első 8 csapatot díjazták. Ahogy Roli bácsi is említette, egy televízós csapatot utaztattak ki élő közvetítésre a svéd TV6 csatorna. Volt még orosz és kínai stáb is természetesen.
  Blizzcon helyett egyszer az Internatonalra szeretnénk kijutni szintén dotás szomszéddal. Haters gonna hate 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Frozen

  Nem értem ezt az állandó háborút a dota vs lol között... (meg persze társaik)
  Olyan ez, mintha választanom kéne a sültkolbász és a pizza között...
  why not both?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  @D4v3:

  Jolvan, már majdnem kezdtem azthinni hogy valami kisiklott a téridő kontinumból, hogy egy moba játékról szóló bejegyzés alatt senki nem jön elő a megszokott "az én játékom jobb mint a többi" féle hozzászólással.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://icanhascheezburger.com Aldarion

  @Frozen:
  A szívemből szóltál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @Frozen: Mert ha neked az egyik jobban ízlik a másiknál akkor azt az egész világgal tudatnod kell és mindenkit leugatni, aki a másikat szereti jobban. De csak az interneten válnak ilyenné az emberek, még nem láttam olyat, hogy valaki ordibált volna a büfénél, hogy a pizza finomabb mint a sült kolbász és a sült kolbász egy sz*r.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @sunyika: Ja azt kifelejtettem, hogy néhány esetben a sült kolbászt meg se kóstolja az illető.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hezw

  @D4v3:
  Mégis a lolnak van ekkora versenye és népszerűsége, valószínű akkor hogy szar játék, a hon biztos jobb. Ha neked nem tetszik nem játszol vele, de fikázni nem kell, a játék sikeressége magáért beszél azt hiszem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jushi

  @sunyika:
  /off:
  egy harmadik esetben pedig az ember rakeszul, hogy milyen jo kis sult kolbaszt fog enni vacsorara, majd amikor elkeszul, akkor veszi eszre, hogy az bizony hurka... amit ki nem allhat...

  A fenti tortenetben semmi sincs atvitt ertelemben, friss a seb, ma este tortent T.T

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  @Jushi: öntsd le egy nagy adag mustárral, és jó lesz

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • wozfahqc

  jó nekik, csak a lol tényleg gáz mint esport
  olyan mint a konzolos cod mint esport. jó jó, egymás között biztos elvannak és kurvajól játszanak az adott kategóriában, de hát...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @wozfahqc: Látom semmi sem szűrődött le a fenti kommentekből 😀 Nem baj, köszönjük az egyéni szubjektív véleményedet

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pobelter

  @Frozen:
  ezért regisztrálnom kellett hogy hozzászóljak. why not both LoL és Dota 2?
  (úgy fogok beszélni, hogy mind a kettőt játszottam elég sokáig, Dotát most is)
  egyszerűen azért, mert a LoL annyira népszerű az egyszerűsége miatt. mit kell csinálnod? kiállsz lanere, 20 percen keresztül lasthitelsz, nem kell denyolnod se semmi, kb 20% át a minionok életét leszeded level 1en !!!!, szóval a last hit nem nagy tudomány. oké menjünk tovább. pár éve elkezdődött ez a "meta", hogy top solo - jungler - mid solo - carry - supp. és egyszerűen semmit nemlehet változtatni, annyira egyhangú a játék. több mint 3 éve ugyanaz. kicsi a map, nincsenek lehetőségek újat húzni, nincsenek lehetőségek nagyokat játszani. mi van helyette? ad carry -> jobbklikk főképp, gyakorlatilag 0 skill. skillshotok baszott könnyűek mivel ilyen nyilakat tettek bele mint az ovodásoknak. igazából sorolhatnám még holnap reggelig hogy miért Dota 2 és mért nem mindkettő. gyakorlatilag egy unalmas, egyhangú és sík játék, förtelmes grafikai rajzokkal. És ráadásul elég sok mindent lopnak a többi moba játékokból, és igen LOPTAK, főleg Dotából. A másik dolog ami szerintem undorító, ez az hogy regisztrálsz, élvezni akarod a játékot és erre adnak 6 vagy mennyi ingyenes hőst, vedd meg a többit ? Még hogy a skineket venni kell pénzért oké, de arra várjak hogy hőssel tudjak játszani? Na de mindegy, én szerintem most fogok életembe először általánosítani, de aki olyat akar ahol gondolkodni kell, tudni kell érezni kell és skill kell a játékhoz, az Dotát nézzen / játszon. mellesleg nem egy embert láttam LoL streamen, akik mentek 2-3 dota meccset, feedeltek egyet és letörölték mert "nehéz" 🙂 példa: ocelote, wickd... meg még mondjuk annyi, hogy az ilyen hősöknél mint egy Kael, N prophet nem hogy a 4 skilledet kell használni, invokernél 9 spelled van talán (?) , + legalább 3-4 useos item 🙂

  --bocs hogy hosszúra sikerült--

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pobelter

  @Frozen: ja és még annyi, nem buziskodásból írtam, szerintem mindenki aki kicsit komolyabban veszi / vette a Dotát, tudja hogy azután a LoL mintha , először megtanulnál autót vezetni, aztán kezedbe adnának egy távirányítosat.
  Ki ezt szereti, ki azt.
  Ja, és nézni is kurva jó. Tobi hatalmas kommentátor, amikor meg SingSing streamel sírva röhögöm végig az egészet 😀 Dendi meg egyik legjobb soloplayer, tőle rengeteget lehet tanulni

  --non paid advertisement--

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • GabortheBig

  Pár aprósággal a másik oldalról kiegészíteném, mert nagyon egyoldalúnak éreztem a dolgot.
  Nem tudom mennyit LoL-oztál és mikor hagytad abba, de egy profi mérkőzést amit DoTA 2-ben láttál ne hasonlíts egy otthoni meccsel mert kicsit furán jön ki a dolog. Ha megnézed a profikat a meta csak ebben az évben legalább 3x változott aszerint ahogy a Riot piszkálta a dolgokat. Régen nem 20 perc farmolásról szól a játék és lasthitről ámbár ugyanúgy része annak mint a DoTA-ban is.
  Nem lehet denyolni a LoL-ban ezért nagyobb szerepet kapott a zónázás és lanefreeze.

  A két modell teljesen más mint ami a DoTA-ban van illetve a LoL-ban. A LoL-ban heti 10 hős ingyenes ezek váltják egymást, így a friss játékosoknak nem odaömlik 120+ hős aztán válassz egyet képről hanem mindig csak 10, amíg nem veszik meg. Van cél amiért játssz mert valamelyik hősre gyűjtesz mindig.

  LoL-ban nagy variáció még a Rúna és Mastery rendszer ami a DoTA-ban egyáltalán nincs.

  Az meg hogy loptak a DoTA-ból. Kérlek ne nevettess. Ha lenne egy minimális háttérinformációd akkor tudnád, hogy akik egykoron megalkották a DoTA-t warcraftra azok 3 felé váltak szét (LoL, DoTA2, HoN) . Így nem nevezhető lopásnak a dolog, mert gyakorlatilag ők alkották a DoTA-t.

  Hogy nem tetszik neked a rajzolása a LoL-nak az pedig csupán személyes vélemény, nekem a LoL-é jobban tetszik mint a DoTA 2-é, F*ck me right?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kylearan

  @pobelter: csak megszületett az első fikázó (lenéző) komment, grat. ezért kár volt regisztrálnod hogy megoszd velünk, te nem a kolbászt, hanem a pizzát szereted, mert a kolbász tökegyszerű kaja, sültbolond akinek izlik.
  Nehéz kiemelni a legnagyobb ostobaságot a kommentedből, mert van bőven választék, de mondjuk az "ad carry jobbklikk kb no skill" -nél hangosan felröhögtem 🙂 valszeg vagy nem játszottál ranked game-et vagy bronze V-ben trollkodtál amig végre át nem mentél pizzát enni a szomszédos kifőzdébe.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Syrius

  @pobelter
  Látszik, hogy fogalmad sincs a lolról csak néhány pontban összefoglalva:
  - nincs 20 percig lasthitelés.. jézus, ezt honnan vetted? gank? kiváncsi lennék egy jó harrasolt 1v1-ben mennyire nagy tudomány a last hit.. mennyire megy neked..
  - látszik, hogy fogalmad sincs a meta game változásáról, gondolom egy season 3 meccset sem láttál, ha igen tudhatnád, hogy fordított duo lane megy buffok után junglerrel kiegészítve ahol az elsődleges szempont minél előbb benyomni a tornyokat.
  - AD carrynél is az egyszerűségében a nagyszerűség, nem a jobb click a lényeg az természetesen mindenkinek megy, hanem a tökéletes helyezkedés, ha ezt az egyszerű dolgot nem vagy képes mester fokon űzni, akkor nem vagy jó ad carry
  -a skilshotok többségét profi szinten smartcastolják ahol nem látod a nyilakat, ez csak az olyanoknak van berakva mint te és én, ha elég jónak érzed magad, ki tudod kapcsolni, amivel időt takarítasz meg cserébe nehezebb használni

  Lényegében elég jól látszik a hozzászólásodból, hogy nem vagy képben a lol-lal kapcsolatban.
  Személyes véleményem, hogy a Dotára váltok többsége vagy Dota1-es keménymag része (ezt megértem) vagy lolban megbukott és próbál valami újat kipróbálni.
  A lolban az a nagyszerű, hogy egy egyszerű játék 1 nap alatt el lehet sajátítani a lényeget viszont nagyon sok idő és energia kell hozzá, hogy a mesterévé válj. Ilyen egy jó játék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kylearan

  Ó még egy gyöngyszem a kommentből, bocs nem tudok túllépni rajta: "várnom kell hogy egy hőssel játszak?" Tippre te még életedben nem költöttél egy petákot sem játékra, elvárod hogy eléd rakják a teljes verziót.
  Mellesleg ha tetszik egy hős, pár nap játékkal megvehető. Van amelyikhez 3 meccs is elég. Durva. De ha eleve nem szeretsz vele játszani, nem mindegy hogy nem ingyenes?
  /facepalm

  Csak a miheztartás végett, én is kipróbáltam mindkettőt és mégis a LoLban láttam a nagyobb potenciált, mégse fikázom a Dota-t. Izlések és pofonok, nemde?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  Jó reggelt kívánok! Szólok, hogy az "Az én játékom jobb, mint a te játékod" típusú commentek törlésre kerülnek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sabee

  De érdekes pár napja raid közben nálunk is ment akét játék összehasonlítgatása, és kb ugyanezek a pro/kontra dolgok hangzottak el. Összességében szerintem, aki most penge LoLban az nem fog dotázni, és vica versa. Én casualkodom benne, kipróbáltama dota2-őt is, de azon a szinten ahol játszom semmi újat nem nyújtott ami magával ragadna. Szvsz a Smite! nagyobb újítást tartalmazott a moba-k területén mint a dota2.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • grobs

  @pobelter:
  Egy közvetítésnél fontos, hogy a játék követhető legyen. Ha egy moba-ban minden hősének 1024 skill-je lenne akkor biztosan nagyon elit lenne mindenki aki azzal játszik, de elég nehéz lenne felvezetni, illetve követni a játékot. Nem tudom feltűnt-e, de a világ legnépszerűbb játékai szög egyszerű alapokkal rendelkeznek. A lényeg, hogy ki az aki ezekből az alapokból a legtöbbet ki tudja hozni.
  pl. Messi és én is bele tudunk rúgni egy labdába, és ha előttünk van 10 méterre egy másik ember akkor oda tudjuk passzolni. Döbbenet, de valamiért mégsem én vagyok aranylabdás ... és még nagyobb döbbenet, de nem is szerencsén múlik a dolog, ezért valószínű jövőre sem én leszek 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dudi

  Én nemrég óta kezdtem el mobázni (kb. ahogy a dota 2 végleges verzió kijött). Kipróbáltam a lol-t is, mert ennyi játékos nem tévedhet alapon.Nekem fényévekkel jobban bejött a Dota2. A lolnak borzalmas grafikája/animációja van, a hősök különösképpen borzalmasan vannak megcsinálva. Mint esport új játékosnak/laikusnak sokkal látványosabb a dota 2 (kivéve ha kinaiak játszanak egymás ellen mert az 45 min farm before push 🙂 ). Az, hogy a 2-vel az első rész keménymagja játszik csak az szerintem erős túlzás, rettenet játékos jött e megjelenés hónapjában, és folyamatosan nő az új játékosok száma. Következő MLG-n nem lesz már SC2, lesz viszont Dota2.
  Hülyeség azon vitatkozni melyik a jobb játék, érdemes kipróbálni mind2 és azzal tolni ami tetszik (kb. az SC2 óta a dota2 az első játék amire azt mondtam, ez úgy összevan rakva mintha a blizz csinálta volna 😀 ).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Robi bacsi

  @Kylearan:

  Az a nagy potencial pont abban van ,hogy olyan kozonseget celoz meg "egyszerusegevel" akinek sajnos ez kell manapsag.

  http://i.imgur.com/pFqgerB.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Robi bacsi

  @Robi bacsi:

  bammeg elmaradt a 2ik link

  http://www.gosugamers.net/uploads/images/albums/dreamhack-summer-2013-dota-2-day-1/11741-1371307679.jpg

  mindket kep a legutobbi Dreamhacken keszult

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • wozfahqc

  @Robi bacsi: az ilyen rendezvényeken a játék fejlesztője vagy kiadója fizet a színpadokért, ülőhelyekért a játékának. a dota pedig úgy van ott --mellesleg a legnagyobb díjazással a dreamhack summer esetében, hogy azért nem fizetnek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @dudi: hát a grafika tényleg rohadt fontos egy mobánál 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Abrt

  @Eredar: egy mmonál is ez a legfontosabb, ezért várjuk már az új modelleket, mit a messiást 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pobelter

  látom sokan félreértettek, nyilván kicsit túloztam de lényeg a lényeg, sok LoL-t néztem és játszottam is, ja 1 dolog előtte, aki Dotázik annak követhető 😉
  szóval messze nincs annyi lehetőség lol-ba mint dotába, pl akkor vegyük a gankelést? van 2 hely ahol feltudsz menni midről, 1 warddal meglehet előzni a gankelést. és most ez lenne a nagy új meta, hogy solo ellen megy az ad carry meg support? .... 😀 aki tudja vagy akarja, nézze meg a mostani Internationalról az 5. Navi vs [A]lliance meccset 😉

  egyébként mondtam, hogy nem fikáskodni jöttem, leírtam azt amivel szerintem legtöbben egyetértenek olyanok, akik mindkettőt játszották

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @Abrt: ha a WoWban a grafika számítana, már senki sem játszaná. kb kijövetelkor is csúnya volt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pobelter

  jjjjjja amúgy meg, aki teheti próbálja ki a Dota 2-őt , steamen ingyenes
  játtszon pár gamet azt ha nemtetszik viszlát... én sajnos a LoL-t nemtudom komolyan venni lehet ezért is írtam olyan egyoldalúan

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • kindzsal

  Valoszinu ki mivel kezdte annak az lesz a "best of", leven igazabol nem nagyon ter el egyik a masiktol, nem ugy mint a smite ott volt nemi ujitasi hajlam. Nem vagyok Moba rajongo, kiprobaltam a ket legnagyobbat (DOTA, LoL), szamomra egyik sem nyerte el a tetszesem. Ezek a jatekok szerintem azert nagyon nepszeruek, mert alapszinten sok esz nem kell hozzajuk (azert az esetek jo szazalekaban az emberekek nem lesznek profeszionalis jatekosok) es ingyenesek.

  Igazabol ezek a jatekok ko-papir-ollo alapon mennek (counter-pick), ha az ellenfel csapataban csak ollo van a tietekkben meg csak papir (megspekelve meg nehany blut steve nyomorult feederrel), akkor barmilyen ugyes is vagy akarmilyen jol is jatszol veszteni fogsz. Nem mondom, volt mecsem, hogy 75 perc kergetozes utan szep lassan beertuk oket, sot meg forditani is tudtunk (kozre jatszott nehany offline es sunyi toronybontas), de azert alapvetoen nem jellemzo. Majd talan akkor fogok jatszani ezekkel a jatekokkal igazan, ha sokkal tobb takktikai elem lesz benne (magaslati bonus, fedezek rendszer (a'la WH40K belefutsz egy kraterbe maris kapod a def bonust, esetleg rombolhato kornyezet amik szinten uj taktikai lehetosegekkel kecsegtetnek stb.), amivel valoban egy jatekos pusztan az ugyessegevel/taktikai erzekevel (pl. sc1 tank range kitolas) fordithat a meneten, nem pedig jatszom meg 30 percet, hogy utolerjuk a felfeedelt pushert es ne kelljunk 5-en az agyonveresehez. Gondolom nem nekem valo a jatek.

  Fejlesztoi szemszogbol meg hatalmas bolt, mert nem kell hozzajuk extra tartalom, hisz a DOTA(1) ota javareszt ugyanolyan palyakon folyik a harc (tudom dominion), neha kidobnak 1-1 uj host, neha egy egy nagyobb pecs felboritja az addig megszokott eroegyensulyokat. Ami furcsa nekem, hogy ezekben a jatekos kozegekben igeny sincs a minimalis valtoztatasra sem (szokasos "buffold a hosom nerfeld az ovet" -en kivul).

  Gondolom azert professzionalis szinten egeszen maskepp fest a kep, de mint egyszeru hetkoznapi player nekem ezek a gondolatok merultek fel, legyen szo barmelyik MOBA-rol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  Nem akarom nagyon szítani a tüzet, de amit @pobelter: kolega ellen felhoznak, hogy de hát ez is benne van a LoLban az a Dotában is ugyanúgy benne van, csak mellette még másik 3 dolog is, amit felsorolt.

  Nem érdemes rajta vitázni, hogy jobb-e az egyik, mint a másik, én úgy veszem észre hogy más a célközönség, dota azoknak jön be, akik komolyabban veszik az egészet, és minden másodpercben oda tudnak figyelni mindenre, aki meg csak néha leül és szórakozik egy jót anélkül, hogy kiátkoznák a játékból, mert annyira kilóg a többi közül az jobban érzi magát a LoLban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • atcsy

  Én LoL-al kezdtem, és úgy voltam vele, mint itt néhányan, hogy a nagy számok ( sok twitch néző) alapján kipróbálom. Kipróbáltam, farmolgattam a herokat, játszottam Ladderban, de valamiért nem éreztem, hogy ez a játék nekem való.
  Valamiért nem tudott megfogni és nem tudtam, hogy mi a baj, mikor twitchen ennek van a legnagyobb nézőtábora. Aztán sorra próbálgattam a mobákat, majd kikötöttem a dotánál. A DOTA egyből magába szippnatott, nagyon megtetszett a grafikája, az egész rendszere, hogy lehet deny-olni ( megölöd a saját creeped, hogy az ellenfél ne tudja last hitelni) Ami baromira nem tetszett benne, hogy nincs surrender funkció, ezt még a mai napig is utálom.

  Ami meg nagyon tetszik benne, hogy próbáljak a játékosokat féken tartani, ha pl trollkodsz és ugatsz a másiknak és ha ők reportolnak, akkor kapsz EGY NAP "low prio" büntetést, ami abban merül ki, hogy a rendszer a hozzád hasonló trollokkal, barmokkal fog összerakni, ha az ember egyszer megtapasztalja, hogy milyen retardok vannak low prion, akkor soha többé nem fog ugatni normal gameben az hétszentség. Ezért is van az ,hogy a DOTAban lényegesen kevesebb a kurva anyázás meg a másik játékos sértegetése. Ez óriási pozitívum. Míg LOL ban hiába reportoltam a sok barmot nem történt velük semmi.Lehet azóta változott a dolog nem tudom.
  Ami még nagyon bejött, hogy MINDEN HEROT hozzádvágnak, nem kel külön farmolgatni őket, sokan pont ezért nem jönnek át LOL-ból, mert félnek, hogy újra kell farmolgatni a herokat. A több mint 100 herobol olyan 50-60 herot használnak a competitive gameben.

  A grafikára nem térek ki, mert az szubjektív, ((de azért halkan megjegyezem, hogy a DOTA grafikája jobb és ráadásul jobban is van optimalizálva.))

  Nos, ezt az egész kommentet főként LOL játékosoknak írtam, hogy tudják milyen a másik oldal, én nem fikázom a LOL-t és nem istenítem a DOTÁT sem, de nekem nagyon tetszik a DOTA community központúsága, amit a LOL-ban hiányoltam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DrBalax

  Én végig próbáltam a moba stílus szinte minden játékát.

  DOTA
  kb. 2.500-3.000 lejátszott meccs
  Ez az alap. Egyedül álló volt. Istenkirály. Folyamatosan javítgatták, balanszolták.

  HON
  kb. 2.000 játszott meccs
  Nagyon tetszett, hogy szinte egy az egyben visszakaptam a DOTA-t, csak jobb grafikával. De ENNYI! Szinte semmilyen újdonságot nem nyújtott a DOTAhoz képest.
  Nagyon bosszantó, hogy nem tudtam (csak hack-el) kijjebb zoomolni a képernyőt.

  LOL
  kb. 4.000 lejátszott meccs
  Hát a grafikát meg kellett szokni. A HON után szörnyen néz ki.Viszont nálam ez a favorit. Legnagyobb húzásai, ami miatt e mellé tettem le a voksomat...
  - A képességek erősíthetők!!!! Ez a legjobb dolog, amit kitaláltak benne. És nagyon hiányzott a DOTA-ból és a HONból. Nem is értem, hogy a DOTA 2-be miért nem tették bele.
  - Rúna tábla -> lehetőség speciális kezdésre, taktikázásra
  - Mastery tábla -> lehetőség speciális kezdésre, taktikázásra
  Ezek nekem nagyon hiányoznak a DOTA 2-ből.
  Azt pedig tényleg nem értem, hogy ezt a buta grafikát miért tart olyan sokáig betölteni.

  DOTA 2
  50 játszott meccs
  Zsír grafika.
  Továbbra sem lehet hátrébb zoomolni (bátra javítsatok ki, hogyha tévedek).
  Szerintem a DOTA skill igényesebb. Ha másért nem, hát a denizés miatt.
  Öregszem:) Nem akarok a saját creepekkel foglalkozni, nekem bőven elég a last hitekkel foglalkozi 🙂
  SMITE
  50 játszott meccs.
  Hamar beleuntam. Nagyon hasonlónak találtam a hősöket, a skilleket. Grafika sem fogott meg. Kuka.

  INFINTE CRISIS
  50 játszott meccs
  Ez az egyik legújabb. 95% LOL copy. Tárgyak szinte totál, erősíthető skillek stb.

  Teljesen egyetértek azokkal, akik szerint felesleges azon vitatkozni, hogy melyik a jobb. Ilyen nincs. Olvasd el az írásokat, próbáld ki mind1iket (mind ingyenes), és úgy is leteszed a voksodat valamelyik mellett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Capowne

  Tudjátok mit? Awesomenauts forever!!!4négy

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DrachonRails

  A LoLnak szar a grafikája, bődületesen egyszerű a játékmenete, blablabla...
  Ennyi erővel a DotA2 semmit nem tett hozzá a DotA1hez.
  Komolyan nem értem az embereket, "Mind a 2 ellehet egymás mellett, de..." Anno ezeket a mondatokat hívtuk flamestarternek. Just leave it bros, az hogy ugyan az a lemez megy, kb 1,5 éve, elég uncsi.

  Egyébként az iszonyatosan jó DotA2 közösség, amit mindenki imád:
  Tegnap egyik haverom aki imádja a DotA2t(2000+ óra játék) és nem egyszer próbált visszatéríteni, hozzászólt egy expoitos vidihez hogy ez bezony olyan dolog, amit nem kéne. Rögtön jött a válasz: "ez skill, huzzá vissza LoLozni"
  Én meg leestem a székről a röhögéstől.

  Nah megyek mert megy a Dawngate béta.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @DrachonRails: "Ennyi erővel a DotA2 semmit nem tett hozzá a DotA1hez." Ez volt a lényeg. Ha belerondítottak volna akkor szép nagy bukás lett volna a vége. Így meg 6 milla játékos. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑