World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


OFF no image

Készült 2014. október 28. | írta Attila

39

A bűnösöknek bűnhődniük kell

Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek feltűnt, hogy tegnap éjjel alig vagy egyáltalán nem lehetett belépni a Hearthstone-ba. A hirtelen jött üzemkimaradás oka az volt, hogy pár ezer játékost kényszerpihenőre küldött a Blizzard, mert a komisz kölykök nem átallottak third-party alkalmazásokat használni, magyarul botolni. A büntetés három hónapra szól, után vissza lehet jönni. A lapokat nem vették el. Akiket viszont a jövőben fognak cheatelésen kapni, már komolyabb büntetésre számíthatunk: szó nélkül törlik az accountjukat.

We’ve recently banned several thousand Hearthstone accounts that were associated with the use of third-party programs that automate gameplay, otherwise known as “bots” or “botting.” These accounts will be banned until 2015. As we’ve stated, fair play is at the core of the Hearthstone experience, and cheating and botting will not be tolerated.

We’re committed to creating a fun and rewarding environment for our players, and we will continue to closely monitor activities within Hearthstone and take appropriate action against cheating in any form, as outlined in our Terms of Use. From this point on, accounts found to be cheating will be permanently closed without warning.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • Makk

  Na végre! Akkor most jöhet a Diablo 3 is!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lastfruit

  Ezzel csak az a baj, hogy a HS ingyenes, akarmikor regisztralnak ra egy uj accountot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Shutdown_in_5

  @lastfruit: És nem lesznek, csak alap kártyáik. Ugyan azzal is lehet élvezni a játékot (én tudnám). Ha meg továbbra is botolnak, akkor úgyis permabann jön.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Insophia/advanced InsolentD

  @lastfruit: az mindegy, mert a Sea Giant is epic legalább, nem beszélve arról a 3-4 rare-ről, ami még kell a shamanhoz 🙂 Najó a zoohoz nem kell ennyi minden 🙁

  De ideje volt végre, volt olyan este hogy a meccsek 60-70%-át botok ellen játszottam. Szerencsére könnyen kiismerhetőek a botok, de akkor is elég idegesítő volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  Nem volt tökük elvenni végleg az accokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  Veguk van, mint a botnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Magister

  Honnan lehet észrevenni, hogy bot ellen játszok?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

  A rosszakat el kell itélni, akik bűnösek szenvedjenek!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/turalyon/Sindrakis/advanced Khas Dylar

  Nemcsak a HS-be, de a WoW-ba is alig lehetett belépni, a fél guildnek 8 perces login queue-t mutatott a launcher (érdekes egyébként, hogy akivel beszéltem, mindenkinek ennyi volt). Ez a 8 perc aztán szépen lassan felkúszott általában 15 percre vagy a guild leaderünk esetében 21 percre. Úgyhogy kénytelen volt mindenki skippelni a launchert és nem azon keresztül loginelni 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  @Magister A botok fő ismertetőjelei:
  1. Sámán (a legtöbb)
  2. Ha több lénnyel támad, a támadások között kb 2 mp telik el (ez akkor látványos ha sok lénye van). De úgy alapvetően elég "ritmikusan" játszik.
  3. Ha sokáig gondolkozik akkor jön a Bloodlust 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sodan

  @Khas Dylar:
  4 perccel megúsztam, de néztem hogy ezmiez?

  WoW-ban is lehetne egy nagytakarítás így kieg előtt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  @szukuro:
  Emellett:
  -nem adja fel még totálisan vesztett helyzetben sem, akár körökön át sem
  -korábban nem emote-olt, de ezt azóta már javították
  -nem játssza jól körbe a secreteket
  -furcsa irányú nyilak jelennek meg (pl a saját hősétől a hero powerje felé)
  -nem nagyon nézegeti a lapjait, és a célzásnál sem hezitál

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Blasta

  rankedet játszol és elvered a botot. Problem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vonos82

  Shaman a legtöbbett játszott classom, de nem igazán értem, miért ez a legjobb...

  Felhomályosítana valaki?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • killthenoize

  3 hónapon át használtam a botot és bannoltak 3 hónapra engem is.
  Kommenteket olvasva, miért sámán volt a legnépszerűbb? Minden bot reckful sea giant deckkel játszott mert a bot ezt tudta kezelni a legjobban és legend top 100-ig vitték vele. A totemek miatt a legoptimálisabb class a sea giant, esetleg deathwing kombóhoz.

  Amin lebuktathat: A bot mindig ugyanannyi időközönként használt lapot vagy hero abilityt. Az ipadhez hasonlóan nem fogja a kártyákat, nincs mozgatás. Nyíl sincsen támadások esetén, de sokszor a saját hero képességére nyilaz. A botban belehet állítani ha az ellenségnek leathel demage van a táblán akkor concedel, ezt csak bekell pipálni de sokan nem foglalkoztam vele.

  Megérte-e? 3hónap alatt 4 golden hero, 6200 gold, ingyen naxx, rank6 és rank 2es helyezés, rengeteg kártya és dust. Az első bot szenonomban csak a golden herokat frmoltam rank 20-on (1 win 1 concede, ez is alap bot beállítás). 3 hónap bünti és érintetlenül visszakapom az accom. Bukok vele 2 cardbacket, de mivel meglesz a wodos cardback más nem igazán érdekel.

  Ezt azoknak írtam le akik nem értették a történetet, és nem voltak tisztában a bot kérdéssel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • muler

  @killthenoize: Csak az Hs-ről bannoltak vagy az egész bnet account-ot? Mert ha azon wow, diablo is van akkor az szívás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Magister

  @killthenoize: Köszönöm a részletes leírást, te kis bűnöző. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • killthenoize

  @muler:

  Ilyenkor csak HS accot bannolnak nem teljes bnet accountot. A play gomb mellett van kiírva hogy "your account has benn banned". De a gm felajánlotta ticketben hogy törölni akarom-e a bannolt accountot és kezdeni egy újat 0-ról a bnet accountomon amivel persze nem éltem 😀

  @Magister

  Szívesen 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zsenyeg

  @killthenoize:
  Még büszke is rá a kis latol.

  Áruld már el miért is volt ez az egész jó neked azon kívül amit leírtál? Ki fogod rakni a karácsonyfa alá a golden heroidat, és ettől nagyobb lesz a kukid vagy mi?
  Ezt a mentalitást, ami csalásra tanít hol szedted fel? Iskolában tanították, vagy a szüleidtől lested el? Miért kell mindig csalással érvényesülni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Naaroth

  @zsenyeg: Öhm, nem olyan világrengető dolog azért az, hogy a hs-ben vannak/voltak botok. Ha nincs felfújva ez az ügy, én észre sem veszem, ha bot ellen játszok, csak betudom a fent említett jellemzőket bugoknak meg laggnak. 😀
  Hs pont olyan játék ahol nem igazán lehet "csalni" játékmenetet tekintve.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • killthenoize

  @zsenyeg:

  Nem tudom melyik sorban olvastad hogy büszke vagyok rá...és nemtudom minek kell személyeskedni mikor csak tapasztalatokat írtam le olyanoknak akiknek új volt a bot probléma és nem értették a történetet. Akkor elmondom ez nem wow meg hasonlók hogy az UI addonokkal tudod testreszabni a játék kinézetét. HS-ban 3 opciód van : cardback, golden hero, és golden kártyák. Cardback: rank 20-on kapod tehát az olyan világtalan nyomorék is eléri aki egeret se fogott a kezében. Golden hero: iskola vagy munka mellett nagyon hosszú folyamat, kivéve aki otthon veri a brét egésznap. Golden kártyák: Napi 100 goldos limit mellett egy casualnak örökkévalóság hacsak nem költesz rá pénzt.

  De ahogy olvasom téged nem egyszer csapott szét bot, a stílusodot elnézve kb rank 19en.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zsenyeg

  @killthenoize:

  lol

  Nem semmi önérzeted van kiscsávó.

  A mentalitásra vonatkozó kérdésemre is válaszolnál légyszi? Miért nem szerzed meg tisztességesen játékkal a rank 2-t, ingyen naxxot, stb. plussz x hónap játékidővel? Én sem vagyok időmilliomos mégsem gondoltam 1x sem arra, hogy bottal szerzek golden herot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • killthenoize

  @zsenyeg:

  Kezdjük ott hogy mi jogon vonsz kérdőre ismeretleneket akik hozzád sem szóltak? Meg miért pont neked válaszoljak haver? lol
  Na ha nem gondoltál ne is gondolj, élj tovább a tisztesség útján! Szerintem maradjunk ennyiben mert ennek semmi értelme nincsen legalábbis számomra de te írogathatsz még ha jól esik és erre van időd.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zsenyeg

  @killthenoize:
  De szép is az amikor még a csaló is önérzetes...
  Te is lépj inkább arra az útra, haver, hosszú távon mindenképp jobban jársz vele...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Deen

  Az a vicc, hogy Zoo meg Murloc warlockkal csináltak nagyon sok legend rankot a nagy farmolás közben.
  Ebből is látszik, mennyire fantasztikus a "skill cap" a játékban, főleg ezekkel a deckekel 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jushi

  @Deen:

  Igen van ez így. Ha a zoo jól húz, te meg nem perfect-en, akkor kb mindegy mit csinálsz. Kb ez van a sea giant shamannal is, ezért jók botolásra, mivel a kis deckméret, és kevés life miatt a nagy számok törvénye alapján fogsz nyerni nem is keveset, csupán luck alapon.

  Viszont ez megvan a többi kártyajátékban is (legalábbis anno, mikor én játszottam MTG-t, akkor ugyan úgy voltak nobrainer aggro-deckek). Ezt a szituációt 2 oldalról érdemes megközelíteni. 1 a Ladder... ahol számítasz sok ilyenre, és ezért olyan decket építesz ami egy kicsit erősebb ellene, cserébe a control matchupokban egy picit gyengébb leszel. De az arányok miatt, valszeg többet nyersz, amennyit vesztesz ezzel. 2 a tournament. Itt meg azért fölösleges is erről tanakodni, mert ide 5+ decket vihetsz, és egy adott terv alapján játszol, ahol is lesz kb minden ellen 1 decked counternek, vagy egyszerűen bannolod a lockját.
  Természetesen előfordul, hogy semmi sem akar összejönni, és kikapsz, de ha olyan volt a lapjárás, akkor valszeg más ellen is kikaptál volna.

  Valamelyik versenyen mondta valaki (nem emlékszem már ki), hogy ha nem lennének ezek az aggro/tempo jellegű deckek, akkor minden verseny és a ladder is arról szólna, hogy 2 faceless, 2 BGH, 4 8+ manás legendary, sylvanas... és innentől meg annyi, hogy ki milyen sorrendben húzza fel a megoldásokat. Az sem lenne sokkal élvezetesebb.

  Én továbbra is szeretek zoo ellen játszani, pörgős, tanulságos, a mutatóm is simán 75%+, olykor persze összeállnak a csillagok, és ő nyer, vagy letopdeckel, vagy én nem bírom felhúzni ami kell, de ez előfordul control vs control matchupban is.

  Azt mondjuk én sem értem, hogy valaki legend rankon miért játszik zoo-val, de amíg szegényes a lapkészlet, szerintem simán jól meg lehet vele tanulni az alapokat (board control, tempo, trade), és ugye itt jön be a képbe az, hogy pont azért nem érdemes botolni, amiért nem érdemes vagyonokat rákölteni. Hiába van meg a lapkészleted, ha 1 percet sem játszottál. A tudás hiányozni fog, és annyit érsz el vele, hogy a lapminőség miatt nem rank 19-15, hanem rank 10-5 között ugrálsz, ami szvsz tökmindegy.

  bocs a walloftext-ért

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @killthenoize: csak kivancsisagbol: mennyit fizettel a botert? ha azt a penzt a blizzardnak adod, abbol hany pakli kartyat tudtal volna venni? (ergo mennyi volt rajta a tiszta hasznod)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ghostboci

  Az, hogy botok feljuthatnak legendary-ig, el kellene gondolkodtatni mindenkit. A WoW állítólag egyszerű játék, de azért botot Mythic-et raidelni, meg kompetitív arénázni nem láttam.

  A játék free-to-play, azaz vagy botolsz, vagy betolod a zsét és örülsz, hogy szétcsapod azokat akik kevesebbet fizettek/botoltak.

  Vagy - mint én - bottal se piszkálod ezt a rakás kakit. Vannak rendes játékok is a világon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/pandafuq/simple Khrys

  @Endyr:
  egy bot kb 20-25 euro közt mozog, te is ki tudod számolni mennyi haszna van rajta: sok.
  Ugyanakkor mivel -ról letölthető ingyenesen, jó eséllyel semmit sem fizetett érte.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jushi

  @Ghostboci:

  vagy - mint én - játszhatsz egy szorakoztato jatekkal free to play, es sem a penzes zsoltik, sem a botok nem vernek el, mert az ido alatt, amig a kartyaimat gyujtogettem, megtanultam jatszani.

  amugy meg a bot azert tud feljutni legendre, mert Bo1-eket jatszik. Amikor kompetitiv jatszanak a HSel, akkor legalabb Bo3, de inkabb Bo5, amin egy botnak eselye sem lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • muler

  @Ghostboci: "Az, hogy botok feljuthatnak legendary-ig, el kellene gondolkodtatni mindenkit. A WoW állítólag egyszerű játék, de azért botot Mythic-et raidelni, meg kompetitív arénázni nem láttam."

  hajaj... a raid tipikusan az ami botnak való, és botolták is rendesen. az aréna az más, oda ész is kell, de ott is vannak "eszközök", amik cc-znek silencelnek helyetted, illetve a bejövő silenceket, cc-ket kivédik. pl az egyik ilyen a gladiator suit, 2.1k-t simán meg szokták vele ütni full noob emberek. és az a nevetséges, hogy a honorbudy-t, pqr-t 5sec alatt tudják a taurin detektálni és jön is a bann, eredetin meg... a szándék nincs meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Northstar

  * Ügyes vagy, de nem kell a propaganda. *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fotomi

  Pár hónapon át én is botoltam. Most pihenek kicsit 🙂
  9/9 golden hero, minden lap (2x gold mindenből) vagy 50ezer dust és pár tízezer gold..
  Előszőr azért kezdtem mert nem volt időm a napikra és a napi gold cap-ra (30 nyert meccs ugye)
  Aztán meg már csak hagytam, hogy legyen meg a golden hero 🙂
  Botolás előtt is megvoltak a top deckjeim, minden hónapban legendary-n toltam, de farmolni nem volt kedvem 🙂

  Egyébként az a bot amit én használtam igen durva. (sajnos nem ezzel kezdtem azért is kaptam ban-t)
  Az új bot (pár hétig használtam csak) gyakorlatilag észrevehetetlen.

  - véletlenszerűen mozog kártyák felett, enemy paklija fölött, stb..
  - "gondolkodik", hogy kit támadjon, a nyíl rendesen mozog hol ide, hol oda...
  - nincs fix várakozási idő, minden random, az egyszerű támadásoknál azonnal támad mint egy ember 🙂
  - feladja ha nincs esélye nem várja meg a következő kört és nyom egy well played-et
  - arénát maga draftol minimum 5 nyert játékot hoz

  millió dolog még amitől még emberibb..
  durva tényleg.

  jó móka volt, most tolom a legendary rankedet egy új accounttal 🙂
  alap pakli, de hamar meglesz minden 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fotomi

  ja igen. bot előtt költöttem kb 2-300 eurot a játékra...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ensomhet

  @fotomi: gratulálunk, nagyon ügyi vagy!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/bloodscalp/zakarias/simple Verminaard

  @muler: tehát azt állítod, hogy van olyan bot ami huszadmagával letol egy SoO mythicet? Nem rendelkezem mélyebb ismeretekkel a botok működésének terén, de a sok rng factor miatt ezen azért meglepődnék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • papirusz

  @fotomi
  -arénát maga draftol minimum 5 nyert játékot hoz

  Na ez hülyeség ilyen nincs. Trump mint az egyik legjobb és legtapasztaltabb aréna játékos 20%-ban megy 5 win alatt. egy bot sem tudja azt garantálni hogy min 5win-t megy

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fotomi

  @papirusz:
  hát én rengeteg arénát toltam vele és nem ment 5 alá 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Impi768

  Botok néha idegesítőek ,de ,amibe remélem senki nem futt bele rajtam kívül az az endless turn hack/buggolás. 1 körre a győzelemtől benyomja te meg ott ülsz és kb 45-60 perc után feladod...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑