OFF medivh

Készült 2016. október 25. | írta Hancu

24

Hello, a nevem Ifj. Kovács Medivh. Vagyis…

Anarki kolléga, akivel anno évekig voltunk padtársak a gyárban, egészen szürreális sztorit írt meg a 444-re, ami alapvetően persze a szörnyű magyar bürokráciáról szól, de van egy egészen enyhe Warcraft-vonal is benne, ami miatt nem is annyira offtopic itt. Erre tessék, közben még elmesélem, hogy az összes amerikai ismerősöm észak-koreai diktatúrát kiált, amikor megtudja, hogy nálunk nem lehet csak úgy elnevezni a gyereket tetszés szerint, hanem államilag összeállított névlistából kell választani.

Tetszik(9)Nem tetszik(7)


24 komment érkezett a(z) Hello, a nevem Ifj. Kovács Medivh. Vagyis… poszthoz

 1. Faraleth mondja:

  Halisten.
  Van mar bőven szar nev.

  Tetszik(15)Nem tetszik(12)
 2. Khas Dylar mondja:

  disclaimer: ismerem egyetemről IRL a szóban forgó szülőket

  Nyílván mindenki úgy hívja a gyerekét, ahogy akarja, többek között ezért vannak a becenevek. Baromi sok idiótábbnál idiótább név van a névjegyzékben, évente agyzsibbasztó hülyeségekkel bővül a lista.
  Viszont egy fantasy karakterről elnevezni egy gyereket minimum merész vállalkozás, mert lövésünk se lehet, hogy merre fog menni a sztori, lehet, hogy kiderül később róla, hogy ő az aktuális főgonosz, a sátán lokális inkarnációja és még a tejesdobozra se csavarja vissza a kupakot. Na, akkor mi lesz?
  Meg most szeretik a Warcraftot, de mi lesz, ha az élet úgy hozza, hogy évekig felé se bírnak szagolni és el is felejtik az egészet?

  Nem mondom, hogy ne nevezzék el mittomén Legolasnak vagy akárminek a gyereküket, csak én azért egy picit jobban átgondoltam volna a dolgot.

  Amúgy meg ha a gyereknek nem tetszik, nagyobb korában nyugodtan megváltoztathatja, mondjuk akkor már leélt Mediként kb 16 évet.

  Tetszik(15)Nem tetszik(1)
  • Flyinghawk mondja:

   De erted, ha engem Medivhnek hivnanak, en is athoznam az orkokat hogy felegessek a vilagot 😉

   Viccelek egyebkent, szerintem tok jo nev. Meg egyebkent kinek mi koze van hozza? Ocsem harmadik neve Ivo. Poenbol adtak szuleim, talan valami guildes kozos ivaszaton dobta be valaki, mar nem is tudom. Nem ezt hasznaljuk, mert van neki rendes neve; de milyen kiraly lesz majd 18 eves koraban, berugja az ajtot a hazibuliba, es bemutatkozik: Nagy Ivo vagyok 🙂

   Tetszik(7)Nem tetszik(1)
   • Khas Dylar mondja:

    Pont ma hallgattam egy podcastot, ahol a beszédes / hülye neveket tárgyalták, ott írta az egyik hallgató, hogy a haverja családneve "Vér", a fiának két nevet akar adni: Ivó és Farkas -> Vér Ivó Farkas. Elsőre vicces, csak azért abba gondoljunk bele, hogy a gyereknek ezzel a névvel kell X ideig élnie és lehet, hogy századjára már nem fog olyan jóízűt röhögni rajta, mint a szülei egy félrészeg pillanatban.

    Tetszik(6)Nem tetszik(0)
    • Faraleth mondja:

     én ismerek Mezei Virágot és Budai Budát is.
     ki lehet baszni a gyerekünkkel, én csak azt nem tudom, hogy tudja valaki már a születés pillanatában, hogy utálni fogja a gyerekét? 😀

     Tetszik(9)Nem tetszik(0)
     • Khas Dylar mondja:

      Nem tudja, csak ugye van ami hangulatos név, mint mondjuk a Mezei Virág, amin azért nem röhögnek és nem múlik el a szavatossága. Minden más szerintem simán csak izléstelen, ne vicceljünk már a gyerekünk nevével.
      Én még mindig amondó vagyok, hogy kapjon valami "hagyományos" nevet, amivel tud élni, ennek is lehet különleges hangzása, ha akarják, aztán második keresztnévnek felőlem azt ad bárki a gyerekének, amit akar, tőlem lehet valaki Kovács Tamás Kil'jaeden vagy Szabó Tímea Tyrande. Ez miért nem volt jó? Aztán úgy szólítják a gyereket, ahogy akarják.

      Tetszik(2)Nem tetszik(1)
   • Meridian mondja:

    JAh, már látom lelki szemeimmel ahogy Kovács Medivh elsétál Röszkére és portált nyit a migránsoknak: gyertek be... 😉 😀 😀 😀 😛

    Tetszik(28)Nem tetszik(4)
 3. Crymic mondja:

  Ha például valami trágár nevet akarnak adni a picinek, akkor teljesen helytállónak érzem ezt a fajta szabályozást. De a Medivh-el nem látom, hogy mi a probléma. Egyedi név lenne az igaz, de közel sem rossz. A Dzsesszika (bocsi) név például elfogadott, pedig ez kb a röhejesség szintjét súrolja ilyen betűszedettel. Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az első Dzsó az országban. Szörnyen bosszant ez a fajta indok nélküli korlátozás.

  Tetszik(9)Nem tetszik(3)
 4. Azie mondja:

  Én csak azt nem értem, ha valaki meg tudja indokolni, akkor miért nem lehet? Volt például múltkor a Burgeres akció Ausztráliában, hogy bárki aki bizonyítottan Burgerre változtatta a nevét, annak élethosszig tartó napi x burgert adott egy cég.

  Megoldás: Nem itthon kell megszülni a gyereket, hanem olyan országban /repülőn/tengeren, ahol engedik. Pl. Amerikai lajstromú hajón nemzetközi vizeken 🙂 Már ha fontos, hogy Magyarelfpve (persze ha verekedős vasgyúrót akarnak, akkor lehet magyartörpepvp is) legyen a gyerek neve, ha meg csak baszakodnak a közigazgatással, akkor kapják be. 😀

  Tetszik(2)Nem tetszik(2)
 5. Bermuda mondja:

  Frank Zappa imádná a magyar bürokráciát (kritizálni) 😀
  Amúgy ha jól tudom ettől függetlenül simán adhatják a Medivhet középső vagy utónévként - kb. olyan mint a bérmakeresztnév, azt sem anyakönyveztetheti senki, egyéni preferencián alapul a használata.
  Másfelől szerintem annyira nem gáz a Medivh - legalábbis én jobban eggyütt tudok érezni azokkal a gyermekekkel akit szüleik pl. a Gyarmat, Ézsau vagy Szergej keresztnevekkel áldanak meg.

  Tetszik(3)Nem tetszik(2)
 6. will_bnc mondja:

  most akkor kezdhetem adagolni páromnak hogy a trónörököst hadd hívják már Tóth Oglethorpe Obnoticusnak, vagy a Tóth Hogger :O a lányt meg Dzséjnának.. :/

  Tetszik(10)Nem tetszik(1)
 7. Blasta mondja:

  sosem ertettem ezt az "adjunk kulonleges nevet" a gyerekunknek... Ertem en hogy nem akar 8. "jozsika" lenni az osztalyban de ne gondolkodjunk szelsosegekben azt csak a sith-ek teszik:).

  Tetszik(11)Nem tetszik(0)
 8. Meridian mondja:

  A "Lakatos Nintendo" amúgy hogyan lett engedélyezve?

  Tetszik(3)Nem tetszik(2)
 9. oce mondja:

  888

  Tetszik(4)Nem tetszik(5)
 10. Rapier mondja:

  Pfff, na ezek a kedves szülők erre szerintem egy kissé betegesen rápörögtek...Egyrészt szerintem nem igaz, hogy mindenkinek joga van olyan nevet választani a gyerekének amilyet akar, hanem felelősségteljesen kellene végiggondolni a névválasztást, hogy annak a szegény gyermeknek ne már rögtön a születésekor baksák el az életét (arra még lesz bőven lehetőség). Egy becenévvel, vagy valami hasonló szarral elég esélyes, hogy felnőttként az előítéletek miatt hátránnyal indul minden emberi kapcsolatában (Életrajz. Nincs kép csatolva. Neve: XY Dzseszika. Áááá...őt ne, mert...). Másrészt, pont ezért van a MTA névsor, hogy megvédje a gyereket a szülői hülyeségtől. Bár ott is van bőven furcsa név, de azt gondolom még anno a szabad 90-es években engedélyezték, azóta meg nem lenne jogalap betiltani. De jobb ez így, akinek meg nem tetszik, annak elég csak pár 10-100 km-et költözni keletre, ott szabad a vásár:P
  http://www.maszol.ro/index.php/hatter/58161-romania-a-furcsa-keresztnevek-orszaga

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
  • Khas Dylar mondja:

   Egyetértek, át kell gondolni, mi lesz a gyerekkel 20-30 év múlva, nem csak amikor "pocaklakó" (fujj, de undorítóan gusztustalan ez a kifejezés).
   A Medivh-vel amúgy hangzásban szerintem semmi gond nincs, az említett szülők vezetéknevével összeolvasva sincs vele gáz. Nálam ez a görcsös ragaszkodás a névhez érdekes.
   Amúgy az életrajzos példádnál maradva: lehet, hogy pont a Medivh név miatt fogják behívni interjúra, sose tudhatjuk 😀

   Tetszik(6)Nem tetszik(1)
 11. zlcsi1 mondja:

  *idióta is vagy, funkcionális analfabéta is, nem fogsz hiányozni*

  Tetszik(7)Nem tetszik(0)
 12. tsirche mondja:

  Legalább nem Meedivh vagy Ghiimly.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑