World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


OFF 4uw5

Készült 2016. november 8. | írta Astonkacser

11

Bezár a Blizzfeed.hu

Ejha, erre nem számítottam! Ma jött a WoW Hungary Facebook csoportba az üzenet Nortontól, a Blizzfeed.hu (volt) főszerkesztőjétől, hogy az oldal nem véletlenül nincsen frissítve Blizzcon óta.

Ami viszont még megdöbbentőbb az az, hogy a szerkesztő gárda el sem tudott köszönni az olvasóiktól, valamiért még egy búcsú üzenetet sem tehettek ki.

Itt a Frostshock főhadiszálláson sajnálattal fogadtuk a hírt. Elesett bajtársaink előtt kötelességünk tisztelegni és megemlékezni róluk.


[OFF] BlizzFeed

Sziasztok!

Akik nem ismernének, azoknak gyorsan be is mutatkoznék.

Norton vagyok a BlizzFeed egykori főszerkesztője, a csoport adminjának engedélyével itt szeretnénk elköszönni Tőletek.
Sajnos magán az oldalon nincs módunk kirakni egy búcsúhírt, de a kommenteket olvasva úgy láttuk, hogy igénylitek a tájékoztatást és a magyarázatot. Nos, igen. A BlizzFeed egy éves pályafutás után megszűnik. Az oldal tulajdonosa úgy döntött, hogy már nem éri meg fenntartani és átalakításokat eszközölt a szerkesztői gárdában. Ez egy hirtelen bejelentett döntés volt, ezért nem tudtunk rá készülni, bár érlelődött már egy ideje. A végleges döntés előtt fél órával leültem a tulajdonosunkkal, aki vázolta a döntését, ami az ő szemszögéből logikus és reális volt: Mivel az oldal nem hozza az elvárt számokat, a cikkírók megbízhatatlanul dolgoznak (nem rendszeresen írnak) és más egyéb okokból kifolyólag úgy döntött, hogy bezárja az oldalt a BlizzCon után.

Szeretném leszögezni, hogy a megbeszélésen senki sem sérült meg és egyikünk anyukája sem csuklott! 🙂
Szeretném megint hangsúlyozni, hogy a döntés a tulajdonosunk szemszögéből érthető. Nem szeretnénk ezt a posztot egy komment háborúval Fosh-tengerré változtatni.

Most jön a magyarázkodós rész az oldalra író barátainknak:

Az oldalon dolgozók nem kaptak fizetést a munkájukért. Munka mellett dolgoztak, sokszor melóból hazaesve ültek le a gép elé, hogy előállítsák a tartalmat az oldalra. Elhivatottságból dolgoztak, ha úgy tetszik: szerelemből írtak. A tulajdonos ezt honorálta is 1-1 alkalommal a lehetőségeihez mérten alkalmanként 5-10 ezer forinttal. Az oldal bezárása mögött nincsenek nézeteltérésből, haragból vagy Kiszel Kristóf Szíves Bocsos pizsamájából fakadó indokok. További részleteket úgy érezzük, hogy nincs értelme firtatni.

Az elmúlt egy évben sok tervünk volt, és sok tervünk akadt meg a megvalósítás küszöbén. Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy epikus mozis eseményt adnunk a rajongóknak. Reméljük szép emlék azoknak, akik ott voltak. Nekünk nem, mert felváltva voltunk idegbetegek és hulla fáradtak. 🙂

Viccet félretéve. Fennállásunk alatt sikerült egy kicsit összerántani a rajongói tábort. Gittával, a Wowlore fordítások blog gazdájával sikerült egy podcast sorozatot megalkotnunk a lore rajongóinak, retro Warcaft napot tartottunk a Meltdown Budapestben, partnerei lehettünk a szegedi Fireside Gathering Hearthstone versenynek, közönségi találkozót és lore előadást tartottunk a Barcraftban (köszönjük Gitta!), BlizzCon virtual ticketeket és Legion béta kulcsokat adhattunk a rajongóknak. És persze büszkék vagyunk arra is, hogy a Játékoslét Kutatóközpont segített létrehozni az ország legjobb Warcaft mozis eseményét, ahol nem csak egy izgalmas előadást tartott Damsa Andrei, de egy estére Alliance és Horda pólókban sétáló rajongók szállták meg a Lurdy Házat!

Szeretnénk megköszönni azt a szeretetet amit tőletek kaptunk ezalatt az egy év alatt, a vendégcikkeket, amiket beküldtetek nekünk, a jókívánságokat és a dicséreteket … és persze a trollkodást is. 🙂
Noha nélkületek nem hagyhattunk volna nyomot a Zinterneten, nem szabad elfelejteni, hogy milyen sokan dolgoztak azon, hogy ez létrejöhessen.

Ők azok, akik értetek/értünk dolgoztak hosszabb-rövidebb ideig az elmúlt évben: Nuwiel, Rambo, Nessaj, Bounty, Hamu,Winesalt, Grimm, Arwhen, Mecger, Bubu, Drake, Cleffa, Shenkai, Ujvgab, Trijo – és azok a kollégák, akik néhány cikk után más utak felé néztek. (remélem nem hagytam ki senkit, elnézést, ha igen).
Gitta és Vértánc, legkedvesebb vendégíróink, ahogy Laptos is, aki szerintünk egy nagyon jó fantáziával megáldott történetíró. És persze Frosty, aki eszméletlen jó RP guide-ot dobott össze, amit sajnos az oldal funkcionalitásbeli betegsége miatt nehéz megtalálni.

Ők a BlizzFeed, nem pedig egy név!

Köszönjük szépen a bizalmat, hogy olvastátok az írásainkat. Reméljük, még találkozunk.

Ui: Szerdán vegyetek flaskát, enchant scrollt és gemeket. 🙂

Tetszik(14)Nem tetszik(3)


 • NortonGH

  Köszönjük szépen a szép szavakat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tiltották meg, hogy ne tegyünk ki búcsú hírt. Nem éreztük úgy, hogy ott kellene bejelenteni, nehogy virgányelves bemutatással gyanúsíthassanak bárkit. Mert erről nincs szó - persze tüskék maradtak mindkét oldalon, de mikor nem maradnak ilyen esetben. Az elválás nagyon korrekt módon történt, ami az oldal jelenlegi tulajdonosának is köszönhető. Nem váltottuk be azokat a reményeket, amiket hozzánk fűzött és hosszas gondolkodás után hozta meg ezt a döntést. Ez persze miattunk is van (kettőn áll a vásár).

  Sok megkeresést kaptunk és köszönjük a szép szavakat. Sajnos rossz hírem is van. Nem lesz BlizzFood. 🙁 Ahhoz nincs gasztro tapasztalatokkal rendelkező írónk. 🙂

  Tetszik(7)Nem tetszik(5)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Néha még én is olvasgattam az oldalt, ti kicsit "wowheadesebben" kezeltétek a híreket, mint mi, értsd: több aktív szerkesztővel több cikk is volt kint, néha több írás is majdnem ugyanabban a témában.

   Amúgy engem érdekelne a teljes sztori, mert szeretek ilyeneken csámcsogni, de persze azt nem szeretném, ha egy a tulaj fikázásába torkollna - nem mintha ismerném őket persze.

   Nincs kedved egyébként egy történeti összefoglalót, nekrológot írni? Mondjuk onnantól kezdve, hogy mikor merült fel először az oldal ötlete, hogyan született a stáb, a design, a névötlet, az első cikkek, lépések, satöbbi. Én szívesen olvasnám.

   Jaéspersze legyen BlizzFeed búcsúsörözés! 😀

   Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • Mohrtimer

  Kicsit értetlenül állok a dolog előtt, mert a napokban azt láttam, hogy blizzcon alatt egy blizzfeedes szétspammelt különböző gamer csoportokat facebookon. Elnézést, ha esetleg rosszul emlékszem, nem célom senkit sem bosszantani.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Jaja, azt láttam én is a WoW-Hungary facebook csoportban, tök jó volt, mert én nem vettem virtual ticketet, meg nem is értem volna rá aznap este, szóval ott kábé élőben követhettem az eventet.
   Ha jól emlékszem, ott két BlizzFeedes srác nézte a streamet, az egyikük közvetítette, a másikuk pedig a felmerülő kérdésekre válaszolt.

   Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Adi

  Durva, hogy a Blizzfeed is arra a sorsra jutott, amire a worldofwarcraft.hu.... :/

  Tetszik(4)Nem tetszik(4)
 • erdly

  Biztosan sokan ügyeletes trollnak fognak gondolni, de nem az vagyok:

  Mi volt az a Blizzfeed?

  Tetszik(8)Nem tetszik(0)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Ez: http://www.blizzfeed.hu

   Híroldal, ami Blizzard játékokkal kapcsolatos híreket szórta bő kézzel. Kábé mint az FS!, csak ez blog, az meg news site.

   Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • Teli

  De ha amúgy is ingyen dolgoztak a szerzők, akkor nem lehetett volna továbbfolytatni? A domain meg a tárhely díján kívül milyen költségek vannak?

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • http://- Insomnia

  A Népszabadságot még megértem, de mit akar a kormány a Blizzfeeddel? Lehet félreolvasták és azt hiszik, hogy a Buzzfeedet vették meg és kontrollálni tudják majd a fiatalok nagy részét? Rejtélyes...

  Tetszik(24)Nem tetszik(1)
 • Proxybug

  A wowhunak megvolt az az előnye, hogy az évek alatt kialakult egy olvasótábora, (ami aztán, szép lassan kihalt)
  A BFeed, ebből a szempontból is hátránnyal indult (főleg úgy, hogy ott a FB csoport is) (meg egyéb fórumok is vannak)
  Ha segítség kell akkor az ember megy a wowheadre (vagy a játékon belül kérdezi meg:) De, ha nem épül közösség, akkor az kellemetlen.
  Rendszeresen néztem a fenti oldal wowos híreit, de nem éreztem azt a közösségi szellemet, mint ami pl a wowhut áthatotta.

  Tetszik(4)Nem tetszik(3)
 • Hancu

  Mondjuk én sosem értettem, hogy ilyen kaliberű oldalakat miért kell lelkesedés/haveri alap helyett ilyen komolykodva, pénzalapon, tulajdonossal, elvárt számokkal meg hasonlókkal futtatni.

  Tetszik(13)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑