World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


OFF rpo_1210

Készült 2017. december 10. | írta Attila

9

Ready Player One

Jövő tavasszal érkezik a mozikba Steven Spielberg új filmje, a Ready Player One, amely a hasonló című Ernest Cline könyv megfilmesítése. Általában nem szoktunk trailereket megosztani, de most két okból is kivételt kellett tennem. Az egyik az, hogy eszméletlen jónak tűnik egyelőre a cucc, a másik pedig egy Blizzard karekter feltűnése a trailerben… De van azért más is. Egyelőre totál meglepetés számomra az, hogy milyen jó lett, mivel a teaser annak idején még nem fogott meg.

2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.

A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.

Tetszik(6)Nem tetszik(1)


 • Dezső Drózdi

  Pár éve még nagyon érdekelt volna ez a film, de miután elkezdtem a holywoodi blockbusterek mellett light noveleket meg animét fogyasztani, a trailert látva csak arra tudtam gondolni, mindezt már láttam féltucatszor. Talán ha rákerülne egy 18-as karika...
  Ennek ellenére valószínű megnézem Imaxbe, a vizuális élmény és az easter eggek miatt.

  Egyébként aki a Blizzardos karaktert keresi: Tracer az.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • sabe

   nekem az overwatch még mindig túl idegen, nem Blizzardos 🙁

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • N4nd1t0

   Engem kifejezetten zavart Tracer, hiszen a könyvben nem volt semmi ilyesmiről szó, csak a 80-as évekből szemezgettek. Kíváncsi vagyok a Blizz mennyit perkált a készítőknek a cameoért 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • coeris

    Nem egeszen. Halliday nagy 80s rajongo, ezert az easter egghez 80-as evekbeli referenciak vezettek, de maga az OASIS ennel joval tobb. Teljesen szabad, barki barmi lehet, es mindennek van sajat bolygoja, szoval siman lehet Blizzardos, LoL-os, EA-s, meg kozepkori, meg steampunk, meg akarmilyen vilag/hos/avatar/NPC/stb.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

  szellemi kútmérgezés

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PTR

  Hát nem tudom... Nekem ez a film trailer alapján olyannak tűnik, mint a finomfőzelék nevű mindenki által “kedvelt” menzás kaja. Attól mert egy csomó amúgy jó alapanyagot meg maradékot összekevernek, a végeredmény étel még egy szarlavina. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Arilian

  Hát lehet, hogy 16 évesen tetszett volna, de kifejezetten gáz a trailer, még a kis kedvemet is elvette.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Naliviel

  Aki teheti nézze meg 4DX-ben. Ilyen elégedetten nagyon rég jöttem ki mozfilmből, a film maga 8/10 de a 4DX világához teljesen tökéletesen illeszkedik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo

   Én is élveztem a filmet az elejétől a végéig, pedig a történet abszolút átlagos, mégis beleéled magadat. Talán az foghatott meg, hogy a felvázolt világ 26 év múlva simán bekövetkezhet.
   Persze Halliday-szerű naiv jófiú nélkül, mivel a Wozniak-ok tudásából mindig a Jobs-ok profitálnak.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑