World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


OVERWATCH 9aa24d74

Készült 2016. november 21. | írta Hamu

4

Lucio guide

A játék jelenleg egyetlen S kategóriás támogató karaktere, aki a versenyek majdnem 100%-kában kötelező választás még a mai napig is.

Lŭcio Correia dos Santos egy népszerű Brazil DJ és szabadságharcos. Az egyetlen AOE healer és olyan karakter, aki tömeges gyorsítást képes az egész csapatnak biztosítani. Amikor elkezdtem a guide-ot megkaptam a következő mondatot. “”Lúcio guide, az tök egyszerű, akkor nyomd el az ultit, amikor az ellenfél is.” Na persze, ez lényegében igaz is, bár picit árnyaltabb a dolog.

Név:  Lŭcio Correia dos Santos
Nehézség:  Közepes
Szerep:  Support
Kor:  26
Tartózkodás:  Rio de Janeiro, Brazil
Szervezet:  DJ, Szabadság harcos
Első megjelenés:  10-27-2015
Életerő pontok:  200

Képesség
Lőszer
Tűzgyorsaság
Sebzés
Fejlövés
Gyógyítási sebesség
Hatóidő
Újratöltés
Sonic Amplifier 20 4 rps 16 1.25s
Soundwave 20/4 25 4s
Crossfade: Heal 25 hp / 2s
Crossfade: Speed +30%
Amp It Up: Heal 36 hp / s 3s 12s
Amp It Up: Speed +70% 3s 12s
Sound Barrier +500 életerő 6s

Sonic Amplifier

Lúcio fegyverének elsődleges tüzelési módja közepes távolságon a leghatásosabb 4 darab lövedéket lő ki, amik egyenként szinte jelentéktelen sebzést okoznak, viszont ha mind a 4 betalál, akkor az már néhány sorozat után jelentős károkat okoz. A lövedékek a sebességük miatt inkább zárótűzként a leghatékonyabbak. Mivel nincs a játékban lőszer, így nyugodtan lehet spammelni a lövedékeket.

Soundwave

Lúco alternatív tüzelésével kicsi sebzést okoz, viszont azokat akiket eltalál hátralöki. Remekül használható arra, hogy kilökd az ellenfeleidet a pályáról, vagy az objektívából. Remekül képes visszatartani, vagy megtörni az ellenfelek rohamát és segít, hogy távolságot tudj tartani más hősökkel szemben.

Ezek mellett a következő szituációkban is remekül használható Lúcio ezen képessége:

 • Eltudod lökni Mei-t, hogy ne férjen közel a fagyasztó pisztolyával.
 • Lökd el Genji-t amikor a Dragonblade végső képességét használja.
 • Lökd el Roadhogot, miután a láncával magához rántott.
 • Lökd el Zarya-t, amikor közelről támad téged.
 • Lökd el McCree-t, így nem tudja használni megfelelően a Flashbang és a Fan Fire képességét.
 • Lökd el Reapert, amikor halálosan közel kerül hozzád.
 • Lökd el Winstont a Primal Rage alatt.
 • Tarts a távolságot Reinhardt és az ő halálos kalapácsa között.

Crossfade

Lúcio ezzel a képességével képes váltani a gyógyító és a sebességnövelő aurája között bármikor azonnali jelleggel. A legtöbb esetben a gyógyító aurát fogod használni, viszont a sebességnövelő aurának is, nem egy helyen van létjogosultsága. Csak pár példa erre:

 • Sound Barrier alatt. az ultimate képességed úgyis +500 életerőt biztosít, amit nem lehet visszagyógyítani, így amíg tart, a plusz mozgási sebesség még több túlélést biztosít a csapattársaidnak.
 • Az ellenséges ultimate képességek menekülése elől. Három darab ultimate van, amit nagyon nehéz counterelni a sebességnövelő aurával ezek a következőek:
  • Reinhardt Earthshatter
  • Zarya Graviton Surge
  • Tracer Pulse Bomb
 • Hasonlóan jó, amikor Roadhog láncai ellen kell kimenekülnöd, vagy éppen McCree Flashbang és a Fan Fire kombinációjától akarod távol tartani magadat.
 • Életképes megoldás, amikor a Health packek után futsz.
 • Vagy csupán gyorsan el kell érned(tek) valamilyen objektívát, vagy Payloadot.

Lúcio auráiról még pár szót ejtenék. Mindkét aurája 30 méteren belül hat a csapattársaidra, illetve ehhez vizuális kapcsolat is szükséges egy kivétellel minden esetben. A Payload körül nem kell a vizuális kapcsolat, így Lúcio aurái és a Sound Barrier is hat a Payload túloldalán álló csapattársaidra is.
Utolsó kiegészítésként megjegyzem még, hogy ha egy csapatban 2 Lúcio is van, akkor az aurák nem stackelődnek, vagyis nem lesz aktív egyszerre 2 gyógyító aura, vagy két sebességnövelő aura, viszont egyszerre elérhető lehet a karaktereken egy-egy mindként aurából.

Amp It Up

Három másodpercre a lenti táblázat szerint felerősíti az aktuális aurádat. A gyógyító aurát akkor érdemes ezzel megtámogatni, ha nagyon sok sebzést kap be pillanatokon belül a csapat, míg a gyorsító aurát a fentebb felsorolt esetekben.

Wall ride

Lúcio passzív képessége, hogy képes a falakon mozogni, és egészen őrült helyekre is el lehet vele jutni így lerövidítve az utat. Szinte minden pályán vannak trükkös helyek, amiket így felfedezhetsz, ehhez némi gyakorlás és pályaismeret szükséges. Viszont ha tudsz, törekedj ezeknek a rövidítéseknek a használatára, az ellenfelet képes vagy összezavarni, a ha Payload körül vagy fölött mozogsz. Megjegyzem még, hogy nem minden esetben éri meg elkerülnöd a halálodat. Ha majdnem kiestél a pályáról de valahogy megfogtad magad és feltudod küzdeni így ezzel magadat mérlegeld, hogy ez mennyi idő alatt sikerülne. Ha több mint 10-15 másodperc lehet, hogy nem érdemes vele küzdened.Sound Barrier

Lúcio végső képessége, ami magának és minden aura hatótávon belüli csapattársának +500 életerőt biztosít 6 másodperce. Ez a plusz életerő másodpercenként 100-al csökken. Így ennek a használatát célzottan érdemes akkor használni, amikor az ellenfél nagyobb támadást visz véghez, vagy néhány kritikus ultimate ellen, mint például:

 • Genji Dragonblade képessége ellen kitűnően véd az a plusz 500 életerő.
 • Roadhog Whole Hog képességének a sebzését is teljes mértékben semlegesíti.
 • Junkrat Rip-Tire képességét, ha teljes egészében fel nem is fogja, viszont a károkat nagy mértékben csökkenti. a képesség ugye 600 sebzést okoz, ami a robbanás középpontjától kifelé már csökken.
 • Soldier:76 Tactical Visor képességének a sebzését is szinte egy az egyben képes lefedni.
 • Zarya Graviton Surge képessége alatt is hasznos, illetve a többi felsorolt képesség sebzését is képes erősen mérsékelni.
 • McCree Deadeye
 • Tracer Pulse Bomb
 • Reaper Dead Blossom
 • Winston Primal Rage
 • Pharah Barrage
 • Reinhardt Earthshatter

Fent már említve volt, de a Sound Barrier alatt érdemes a sebességnövelő aurádat használni a legtöbb esetben, mert a plusz életerő fog lemenni elsőként és ezt nem lehet gyógyítani. A felsoroltakon kívül több más eset is fent állhat, amikor érdemes még elhasználni ezt a képességedet, nagyobb csapatharcok, vagy kulcs objektum, vagy karakter megmentésekor is.

 • Ha meghalsz és nemsokkal rá a csapatod több tagja is meghal, érdemes a feléledés után megvárni őket is, hogy együtt tudjatok visszamenni.
 • Lúcio az egyik, ha nem a leggyorsabb karakter Tracer mellett, aki önerőből képes a leggyorsabban visszaérni az objektívához.
 • Csak annyira légy pimasz és bátor, amennyire még biztonságosnak érzed. Ne feledd, hogy support vagy és azzal segíted a legtöbbet, ha életben maradsz. A többi supporttal ellentétben kicsit otthonosabban mozogsz a csata sűrűjében, de annyira nem, hogy felesleges kockázatokat vállalj be.
 • Használd a lökésed, hogy kilökd a pályáról az ellenfeleidet, vagy csak azért, hogy megzavard és megtörd a támadásukat.
 • Gyakorold a pályákon, hogy hol és hogyan lehet lerövidíteni az utat a passzív képességeddel.

Lúcio az egyik legsokoldalúbb és a béta óta az egyetlen S kategóriás support akit szinte az összes verseny, majd minden mérkőzésén látni lehetett. A karakter főleg a közelre és közepes távolságon hatékony csapat kompozíciókban érzi a legjobban magát. A többi supporttal ellentétben ő nem hátul érzi jól magát, hanem csak egy picivel a csapat mögött, körülbelül olyan távolságra, hogy bármikor előre tud rohanni és hátralökni valakit. Nagyon mobilis, és a passzív képessége miatt szinte bármelyik falon ki tud mozogni a veszélyből, emellett a sebességnövelésével könnyedén tud menekülni is.

A fegyverével sem kell spórolni és egészen nyugodtan lehet vele zárótűzként folyosókat átjárókat lezárni, nem szívesen megy bele senki sem önszántából a lövedékekbe. Folyamatosan mozogj a karakterrel a csapatod körül. Az auráidon kívül a Soundwave képességgel is tudod védelmezni a csapattársaidat, ha ellököd tőlük a potenciális veszélyforrásokat.

Ezek miatt Lúcio a csapatharcok alatt erős fókusz alatt is van és könnyen találod magad abban a helyzetben, hogy mindenki téged akar megölni. A karakter másik nagy gyengesége, hogy képtelen jelentős burst healre, így egy célpontot nem tud hatékonyan gyógyítani, mint Mercy, vagy Zenyatta.

Kiket érdemes támadnod.

Két különösen magas prioritású karakter van, akit ha tehetsz fókuszálj a sebzéseddel:

 • D.Va
 • Winston

Mindketten közelről igen halálosak, viszont a gyógyító aurád kellő mértékben képes csökkenteni a sebzésüket a kritikus távolságon kívül. Emellett nagy célpontok így eltalálni sem nehéz őket.

A következő karaktereket a két tank után vedd fókuszba, Traceren kívül Mei és Junkrat kevés mozgási képességgel rendelkezik és igazán csak közelről halálosak, így bátran támadhatod őket. Tracert szintén érdemes támadnod, mivel kevés életerővel rendelkezik és mindketten nagyon mozgékonyak vagytok, viszont te feltudod gyógyítani a sebzését és könnyen a közelébe férkőzhetsz.

 • Mei
 • Tracer (Ha cd-n vannak a képességei)
 • Junkrat

A következő karakterekre fokozottan figyelj.

McCree, Genji: Őket egy kalap alá lehet venni, mivel képesek pillanatok alatt megölni.
Roadhog: A kampójával és a magához rántásával szintén képes pillanatok alatt végezni veled. Ha magához rántott, akkor egy megoldás marad, ha sikerül még ellöknöd, mielőtt megöl, más esetben nagy eséllyel halott vagy.
Widowmaker: Ő messziről képes téged nagyon könnyen megölni, Ezért érdemes, figyelni, ha van az ellenfél csapatában Widowmaker, hogy hol mozogsz, hogy ne kerülj a célkeresztjébe. Ha pedig mindenképp szükséges, akkor próbálj kiszámíthatatlan lenni a mozgásoddal, hogy nehezebben tudjon eltalálni.

Mikor érdemes választani?

Lúcio egy közkedvelt és jó választás szinte az összes térképre. Viszont van néhány olyan térképtípus ahol még hasznosabb. Ilyenek a tisztán objektívával rendelkező térképtípusok, ahol számít a sebesség, mind támadó, mind védekező félnél, hogy elérd az elfoglalandó, vagy épp megvédő pontot. Payload típusú térképeknél is jó választás, de ott a védekező fél picit jobban profitál Lúcioból a sebességbónusza miatt. De ezek már tényleg olyan nyűasznyi előnyök, ami már kezdő szinten nem észrevehető.

Utószóként elmondhatom, hogy ha a csapatnak supportra van szüksége, akkor Lúcio egy ideális választás rá és senki sem fog miatta panaszkodni.

Lucio erős countere a következő karaktereknek:

+ Reaper
Reaper fő erőssége, hogy közel kerül az ellenfeléhez, ezt Lúcio mind a sebesség aurájával, mint a Soundwave képességével ki tudja küszöbölni.
A sebesség aura segít neked és a csapatodnak, hogy távolságot tudj tartani Reapertől, emellet Lucio ultimate képessége képes az egész csapatot is megmenteni Reaper Death Blossomjától (ultimate).

+ Winston
Ahhoz hogy Winston sebzést tudjon kiosztani közel kell kerülnie a célpontjá(ai)hoz, mint a Tesla Cannon, mint az Ultimate képessége esetében. Ahogyan Reapernél is Lucio sebesség aurája és az ellökése segít abban, hogy távolságot tudjatok tartani Winstonnal szemben, mialatt képes vagy őt sebezni.
Tény, hogy Winston pajzsa sok sebzéstől megvédi az alatta tartózkodókat, viszont Lúcioval képes vagy kilökni az alatta tartózkodókat a pajzs alól. Illetve még az is szót érdemel, hogy Lúcio ultimate képessége képes megmenteni a csapatot vagy magát Winston Primal Rage képességétől.

+ Genji
Lúcio sebesség és gyógyító aurája remekül működik Genji ellen is. A sebesség aura megnehezíti Genjinek, hogy eltaláljon téged vagy a csapat tagjait, a gyógyító aura pedig segít minimalizálni a Genji által okozott sebzést. Genji deflect képessége nem túl hatásos Lúcio lövedékei ellen, mivel Lúcio lövedékeinek sebessége lassabb, mint Lúcio mozgási sebessége, így könnyen ki lehet őket kerülni.
Genji Swift Strike-ját legtöbbször nehéz kikerülni, viszont a Soundwave képességgel képes vagy ellökni magadtól Genjit és a sebesség aurának köszönhetően a csapatod is könnyebben tud elmozogni előle. Genji ultimate képességét is remekül le tudja fedni Lucio ultimateje, ami ha nincs kéznél akkor remek másodlagos megoldás erre a sebesség aura és az Amp it Up képesség.

+ Mei
Mei fagyasztó pisztolyának igazán közelről van hatása, de szerencsére Lucio Soundwave képessége képes ellökni őt, ami időt ad arra, hogy eltávolodj tőle. Mei hosszú távú lövése sem igazi probléma Luciónak, mivel a sebességének hála, nehéz őt eltalálni.
Lucio ultimate képessége segít megvédeni a csapattársaidat a sima fagyasztásától, vagy az ultimate Blizzard képességétől is.
Ha nincs kéznél az ultimate képessége Lúcionak, akkor a sebesség aura az Amp It Up-al kombinálva is segíthet megmenteni a csapatodat. Végül Mei jégfala sem túl nagy akadály Lúcionak, hiszen a sebességének hála könnyen ki tudja kerülni, ha lehetősége van rá.

+ Roadhog
Alapvetően nehéz Roadhoggal elkapni Lúciot a Chain Hook képességgel, a sebességednek hála, ha még a sebesség aura is be van kapcsolva ez még nehezebbé teszi azt.
Ha mégis sikerül elkapnia Roadhognak a Chain hook képességével akkor még esélyed van ellökni őt a Soundwave  képességeddel, hogy elkerüld a további sérülést és ezzel időt nyerve biztonságos távolságba tudj kerülni. A Whole Hog képességét is countereli Lucio ultimate képessége, illetve ha az cd-n van akkor az ellökés is segíthet.

Lució gyenge a következő karakterek ellen:

+ Pharah
Pharah az ideje nagy részét a levegőben tölti messze Luciótól, aki így számára csak egy újabb eltalálandó célpont. Lucioval Pharat csak a lövedékeiddel tudod sebezni amik túl lassúak, hogy esélyed legyen hosszútávon ellene, ahhoz nagyon sok gyakorlás kell.
Habár a Sound Barrier kiválóan tudja counterelni Pharh ultimate képességét.

+ Zarya
Próbálj távolságot tartani Zarya ellen, mivel a fegyvere közelről sokkal jobban sebez, mint messziről. Erre tudod használni, a Soundwave képességedet, azonban ahogy telik az idő és erősödik Zarya fegyvere az AOE sebzése is emelkedik amin a sebesség aurád sem segít sokat.
Amikor Zaryaval kerülsz szembe érdemes figyelned a Practice Barrier képességére, ha aktív Zaryán vagy a szövetségesén, és olyankor sebzed őt(ket), akkor Zarya sebzése erősödni fog mindamellett, hogy el is nyeli a Barrier a sebzést. Ilyenkor a legjobb elkerülni őt vagy a szövetségest, akin a Barrier van, amíg el nem múlik.
Végül pedig Zarya ultimate képessége tökéletesen megfojtja Lucio sebességéből fakadó előnyeit, habár ha már beszorultál Zarya Graviton Surge-jébe, akkor az ultimate képességed használata segíthet kibírni azt az időt.

+ Ana
Ana biotikus gránátja hatalmas fenyegetés Lucio gyógyító aurájának, mivel ilyenkor akit eltalál a gránát minden gyógyító hatást megszüntet. A legjobb időpont Anának eldobnia ezt a gránátot, amikor Lucio használja az Amp It Up képességét, így egyszerre a legnagyobb kárt okozva neked és a csapatodnak, hogy megszünteti a gyógyítás képességét.
Ennek némi ellenszere, ha a biotic gránát hatásakor átváltasz a sebesség aurádra így legalább gyorsítást tudsz adni, ha már gyógyítani nem. Ana Sleep Dart-jai nem túl hatásosak Lucio ellen, mivel nehézkes eltalálni Luciot a sebessége miatt. Ha sikerül is eltalálnia őt, attól még az aurája aktív marad és passzív hatásként tovább gyógyít vagy sebességet növel amíg el van altatva.
Emellett Lucio Sound Barrierje nagyon jól countereli Ana nano Boostját a legelején, mivel a Nano Boost tovább tart mint a Sound Barrier és a képesség hatásaiból fakadóan idővel egyre gyengébb, így a Sound Barrier hatása minden eltelt másodperce után csökken és kerül felül rajta a Nano Boost.

Lucióval szemben semleges karakterek:

+ Mercy
Mercy és Lúcio relatíve keveset kerül egymással szembe, lévén mindketten támogató szerepkört töltenek be. 1v1-ben Lucio sokkal hatékonyabban képes megvédeni magát mint Mercy.

+ Soldier:76
Bár mindkét karakter messziről a leghatékonyabb, de egymás sebzését könnyű szerrel képesek counterelni Lucio a gyógyító aurájával míg Soldier:76 a Biotic Field-jével. Ennek fényében, ritkán is kerülnek egymás közelébe így a Soundwave képességét Lucio ritkán tudja kihasználni.
Ezen kívül Lucio ultimate képessége remekül countereli Soldier:76 ultimate-jét. Ha pedig ez nincs kéznél akkor a leghatékonyabb, ha a gyorsító aurával támogatod a csapattársaidat, hogy rejtekbe tudjanak húzódni.

+ McCree
Ne engedd magad közelébe McCree-t, mert akkor a Flashbang és a Fan Fire képességei után, már garantáltan halott vagy. Szerencsére Lucio remek képességekkel rendelkezik, hogy távolságot tudjon tartani az ellenfeleitől.
A Sound Barrier még kitűnően használható arra is, hogy megments egy csapattársadat McCree flashbangje utáni kivégzéstől. McCree Deadeye képessége is counterelhető a Sound Barrierrel, és ha ez nem elérhető akkor pedig a speed Aura és az Amp It Up képesség ami a leghasznosabb lehet.

+ Tracer
Tracerrel küzdeni eléggé bosszantó lehet a gyors ugrálásai miatt, amitől nehéz őt eltalálni. Viszont Tracer, hogy a leghatékonyabban működhessen közel kell férnie hozzád  a Soundwave egy jó megoldás lehet arra, hogy távol tartsd.
A Pulse Pistols sebzése okozta károkat a gyógyító aura pedig képes minimalizálni azt. Tracer ultimate képességét tudja counterelni Lucio a Sound Barrierrel. A Pulse Bomb hatását tekintve az eldobás után 2 másodperccel robban, így van egy rövid ablak, ami alatt, ha elsütöd az ultimatedet akkor feltudod fogni a sebzést.
Arra ügyelj, hogy az ultimate elcosatolása után másodpercenként 100-al csökkent a bónuszt HP mértéke, így egy rossz időzítéssel a +500 életerő lecsökken és az alapból is kevés életerőn lévő szövetségeseidet ugyanúgy képes megölni Tracer képessége ami 400-at sebez.
Ha ez elérhetetlen és a bomba nem ragadt rá senkire, akkor a gyorsító aurával még van esélyed elmozogni, ha viszont rád ragadt, akkor csak várd meg a halálodat. Végül is a Tracer elleni harcnál az győz aki ki tudja használni a másik hibáit.

+ Junkrat
Lució gyógyító aurája erősen countereli Junkrat gránát spammolását, viszont a sebesség növelő aura használatával megnöveled a kockázatát annak, hogy beragadj te, vagy egy szövetségesed Junkrat csapdájába, és a csapda+bomba kombináció halálos tud leni sokak számára.
Junkrat ellen gyakrabban kell használnod a gyógyító aurádat, mint a sebességnövelőt. A Sound Barrier is képes counterelni Junkrat ultimatejét, viszont tökéletesen ezt counterelni nehéz. Mivel nehéz kiszámítani, hogy mikor fogja berobbantani Junkrat a bombáját.

+ Bastion
Nem gyakori de előfordulhat, hogy Bastiont Lucio körbe tudja kerülni és hátulról flankelni őt. Viszont ez azzal jár, hogy elhagyod a csapatodat és nem gyógyítod vagy gyorsítod őket, és sokkal sebezhetőbbé is válsz.
Ez előtt fel kell tenni a kérdést, hogy megéri-e ez a kockázatot? A Sound Barrier képes némi pluszt tud adni egy erős Basion védelem megtöréséhez, de ez a pajzs gyorsan el tud fogyni. Emellett a képesség még használható Bastion ultimate képességének a counterelésére is.

+ Widowmaker
Azért mert Lucio egy erős support, mindig a prioritást élvez az ellenfél célkeresztjében különösen a sniperekében. Lució gyors mozgása némileg segít abban, hogy nehezebben lehessen eltalálni, viszont, ha átvált gyógyításba akkor könnyebben eltalálható.
Lucio lövedékei hasznosak abban is, hogy Widowmakert mozgásra kényszerítsd, hogy ne tudjon egy adott spoton maradni túl sokáig.
Ügyelj Widowmaker aknáira is, amit általában a payload körül, vagy a stratégiai pontokan szokott elhelyezni. Ne feledd meg tudod semmisíteni ezeket az aknákat!

+ D.Va
Ne feledd D.Va akkor a leghatékonyabb, ha közel kerül hozzád, ezt counterelni tudod a Soundwave képességeddel, vagy a gyorsító auráddal. D.Va Defensive Matrix képessége habár blokkolja a lövedékeidet, de a Soundwave ellökését nem!
Lució Sound Barrier képessége nem tudja counterelni D.Va ultimate-jét, Lució +500 HP-t ad, míg D.Va sebzése 1000 a közelben lévőkre. Amit tehetsz az a gyorsító aura és az Amp ip Up, majd fedezékbe vonulsz.

+ Hanzo
Lucio gyorsító aurája nagy érvágás Hanzonak, mivel minden szövetségesed gyorsabban mozog, így sokkal nehezebb Hanzonak a célzás, emellett nagyon jól countereli Hanzo végső képességét is.
Ha közel kerül hozzád Hanzo, akkor próbálj nagyon gyorsan kimozogni előle és ügyelni a Scattering Arrow képességére, használd az ugrást a falakat, vagy bármit, hogy minél kiszámíthatatlanabb legyen a mozgásod.
Ahogy Widowmakernél is említve volt, Lucio fő célpontja főleg a snipereknek, így ha teheted, ne mozogj túl sokat nyílt területen a sniperek előtt.

+ Lució
Ha két Lucio szembetalálkozik akkor egyedül nagyon nehezen gyűrik le egymást, ilyenkor a csapatod segítségére van szükség, hogy minél gyorsabban kiiktassátok az ellenfél supportját, akik amúgy is elsődleges célpontok.

+ Torbjorn
Lucio egyedül igen kis veszélyt jelent Torbjornre, mindkettőtök megtartja a távolságot így nagyon nehéz elbánni vele. A Sound Barrier hasonlóan mint Bastionnál képes segítséget adni egy erős védelem megtörésére.
A sebesség aura és az Amp It Up képesség segítségével pedig gyorsan Torbjorn közelébe lehet férkőzni ultimate képessség alatt is.

+ Reinhardt
Legfontosabb, hogy tudd tartani a távolságot Reinhardt ellen mert ő közelről a legveszélyesebb, mint a sebzése, mind a Charge képessége miatt.
Reinhardt távolsági támadása is veszélyes rád nézve, viszont a sebessége miatt van időd kikerülni azt, megfelelő távolságból. Soundwave is használható arra, hogy tudd a távolságot tartani Reinhardtól, viszont a pajzsa elnyeli a sebzést és a képesség hatását is, így ha rosszkor, vagy rossz helyen nyomod el akkor teljesen haszontalan lesz.
Megfelelő távolságból Reinhardtnak nehéz megcélozni Luciot a Charge-al és a Soundwave is használható a charge ellen, de ez nem állítja meg, csak meglöki őt.
Ha tudod tartogasd az ultimate képességedet Reinhardt ultimateje ellen, ezzel megmentve a szövetségeseidet.

+ Zenyatta
Zenyatta sebzése bár igen erős, de nehéz eltalálnia vele Luciot, főleg a célzott erősebb lövésével. Ha megkapod a Orb of Discord, akkor sokkal sebezhetőbbé válsz a többiek számára is.
Ilyenkor érdemes a háttérbe vonulni amíg le nem esik rólad, ne feledd akkor vagy a leghatékonyabb a support szerepében ha minél tovább életben maradsz és támogatod a többieket. Zenyatta Ultimate képessége hasonló hatást fejt ki mint a tied, így egymást countereli a két képesség.

+ Symmetra
Symmetra és Lucio is alapvetően tartják egymás között a távolságot így lövöldözve egymást. Lucioval könnyedén ki tudod kerülni Symmetra lövedékeit és fordítva is hasonló a helyzet.
Ha Symmetra a közeledbe jut akkor jelentős károkat tud neked okozni így mielőbb el kell tőle szakadnod, erre használhatod a Soundwave képességedet ,vagy a sebességedet is. Amikor bemész egy terembe, tedd azt óvatosan és figyelj Symmetra tornyaira.
Könnyedén képes vagy átjutni és átjuttatni a csapattársaidat is egy ilyen szobán a gyógyító aurád és a z Amp It Up képességeddel. Emellett az ultimate képességed is segítséget tud nyújtani ebben. 

+ Sombra
Sombra még nagyon új a metában és még mindig keresi a helyét, ezért messzemenő következtetéseket és általános tippeket nehéz róla még alkotni. Ami biztos, Sombra képes az EMP-jével Lució Sound Barrierjét megszüntetni, és eltudja lehetetleníteni azt, hogy Lucio váltani tudjon az aurái között a hackelésével.
Viszont a hatását nem tudja korlátozni. Mivel Sombra is közelről a leghatékonyabb, így a Soundwave-et és a sebességedet ki tudod használni, hogy eltávolodj tőle. Emellett talán nála még szóba jöhet a zónázás fontossága is, mivel ha sebzést kap akkor kijön a láthatatlanságból.

Ha tetszett írd le a véleményedet és terjeszd, ha nem a negatív kritikát is szívesen vesszük. Ha további tipped vagy észrevételed vannak ne tartsd magadban.

A képességek értékei az 1.5.0.2.33066-ös verzió adatait tartalmazzák.

Tetszik(20)Nem tetszik(2)

Tags: ,


 • Napkelto

  Az egyetlen, amit még szokni kell, hogy Hamut ne Hancunak olvassam reflexből, fél szemmel 🙂

  Tetszik(15)Nem tetszik(0)
 • DestroZar

  Hm. Azt hittem Sombra a második leggyorsabb karakter, látszik nem sokat luciozok.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Robi87

  ilyen jöhet még

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/Arathor/Faralet/advanced Faraleth

  Én csak szeretném visszakapni a Lucioballt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑