World of Warcraft Classic megjelenés -


OVERWATCH wallup.net

Készült 2016. december 4. | írta Hamu

0

Mei Guide

Egy Ameiizing Mei guide, amiből mindent megtudhatsz a karakterről. Mei egy igen vicces karakter, aki az ellenfél idegeire képes menni.
Bár nem ő az, aki a legnagyobb sebzéssel rendelkezik, vagy a legmesszebbre lő, de ő az egyik olyan karakter, aki a legjobban kitudja tölteni az időt és az Overwatchban, ez az egyik legfontosabb tényező.

Név:  Mei-Ling Zhou (周美玲)
Nehézség:  Közepes
Szerep:  Defense
Kor:  31
Tartózkodás:  Xi’an, China (korábban)
Szervezet:  Overwatch (korábban)
Első megjelenés:  11-10-2015
Életerő pontok:  250

Képesség
Lőszer
Távolság
Sebzés
Fejlövés
Hatás
Hatóidő
Töltés idő
Endothermic Blaster 200 20 meter/s
45/s 1,5 s
Icicle 200 26-55 meter 22-75 1,5 s
Cryo-Freeze 37,5 hp / s 4 s 12 s
Ice Wall 3×8 méter területű fal 4,5 s 10 s
Blizzard 97 10 méter sugarú kör 6 s

ENDOTHERMIC BLASTER

Mei fő fegyvere az Endothermic Blaster aminek két fokozata van. Bal egérgombbal egy hópermetet lő a fegyver, ami folyamatosan sebzi és egy idő után teljesen megfagyasztja a célpontot, ami rövid időre mozgásképtelenné válik. Ez csak igen közelről hatásos a permet hatótávja miatt.
Jobb egérgombbal jégcsapokat lő ki, ami hosszútávra használható. Fejlövéskor ez a fegyver is kritikusan sebez. Viszont nem azonnal sül el a gomb megnyomása után, van neki minimális késleltetése, amit be kell kalkulálni a célzáskor, így némileg nehézkes lehet ezt az elején megszokni.

CRYO-FREEZE

Mei ezen képesség hatására egy jégtömbbe zárja magát, amíg a hatás tart képtelen mozogni, és más képességeket használni, viszont immúnis minden fajta sebzésre az időszak tartalma alatt, nem lehet a jégtömböt odébb lökni, vagy elmozdítani és folyamatosan gyógyul is közben Mei.

ICE WALL

Ez a képesség egyedülálló a játékban, Mei a fallal képes rövid időre módosítani a pályát, az elhelyezett falak remekül képesek felfogni az ellenfeleket, vagy elvágni a menekülők elől az utat. Emellett pedig a saját csapattársaidat is képes vagy olyan helyekre juttatni, ahova önmaguktól képtelenek lennének. Érdemes még észben tartani a fallal kapcsolatban, hogy túl sok sebzés hatására a jégfal megsemmisül.

BLIZZARD

Mei végső képessége a hóvihar, ami egy adott területen belül folyamatosan sebzi, lassítja majd meg is fagyasztja a benne tartózkodó ellenfeleidet. Nagyon erős AoE, amit jól használva, egy egész csapatot jégre tehetsz.

  • Mindig használd a fegyvered másodlagos tüzelési módját, ha megfagyasztottál valakit, mert a fejlövés hatványozottan megnöveli a gyilkolási potenciálodat.
  • Az Endothermic Blasternek két másodpercnyi folyamatos találatra van szüksége, hogy megfagyassza a célpontját, ekkor használd a fegyvered másodlagos tüzelését. Ha ez megtörik, vagy nem fejeződik be akkor a célpont 2 másodperc múlva ledobja magáról a lassítást.
  • Az Ice Wall képességed nagyon sokoldalú, használhatod az ellenfél csapatának elszeparálására, az útvonal elvágására, a csapatod védelmére stb…
  • Tartsd észben, hogy az Ice Wallt az ellenfeleid is tudják használni, Lucio Wall Ride, Widowmaker Grasp….
  • Mei akkor a leghatékonyabb, ha egy ellenféllel küzd és le tudja őt fagyasztani, majd megölni. Ha több ellenféllel küzdesz egyszerre, akkor ez szignifikánsan meg tud nehezedni. Próbáld elszeparálni az áldozatot a nyájtól és egy célpontra koncentrálni.
  • Ha látod, hogy Reinhardt charge-ra készül, készülj fel az Ice Wallra, hogy megtörd a támadását, és a többiek pedig szét tudják szedni az idő alatt amíg összeszedi magát.
  • Az Ice Wall képességed még sokoldalúbb, mint ahogyan az előbb írtam, képes vagy magaslati előnyt is kihasználni vele, mint magadnak, mint a csapattársaidnak is. Egy meglepetés spoton elhelyezett Bastion kellemetlen perceket szerezhet az ellenfeleidnek.
  • A Blizzardot próbáld mindig úgy elhelyezni, hogy előkészíted a területet, például egy Ice Wallal, hogy az ellenfeleidnek esélye se legyen elmenekülni a havas haláltól.

Játékstílus, Stratégia

Mei a képességei miatt közelről a leghatékonyabb. Bár távolról is képes komoly mennyiségű sebzést kiosztani, de ahhoz, hogy abban pontos légy, sok gyakorlásra van szükség. Viszont ha ezt sikerült elsajátítottad, Mei igen pusztító karakterré fog válni a kezedben.
Mei helyileg, az első vonalban érzi jól magát. Képes tolni előre a csapatot, vagy épp megállítani az ellenfeleid előrenyomulását, ha pedig minden kötél szakad, akkor ő az egyik legjobb, aki lassítani tudja a támadó csapatot. Nem egy unalmas karakter, mert mindig van tenni valód, és mivel az elöl vagy a leghatékonyabb, ellenfél is bőségesen akadni fog.
Ha támadsz, próbálj egyszerre egy ellen harcolni, és elkülöníteni őt a társaitól. Mivel a képességeid erre alkalmasak ezzel általában nem szokott gond lenni, viszont Mei képtelen az erős burstre, így akkor a legeredményesebb a támadás, ha nem egyedül mozogsz, hanem a csapatoddal.
Mei végső képessége a leghatásosabb a Payload, vagy a kontroll pontoknál, ahol rendszerint sokan tornyosulnak egyszerre. Ezen kívül, a Blizzarddal ki tudsz zónázni teljes folyosókat szűk átjárókat is, pont úgy mint a jégfallal. Viszont míg a falat megmássza Genji, Hanzo, átugorja Junkrat, addig az ulti  szinte minden karaktert eltántorít, hogy keresztülmenjenek rajta.
A Cryo-Freeze egy érdekes képesség, aminek előnyei és hátrányai is vannak egyaránt. Előnye, hogy visszatölti az életerődet, megment az olyan képességektől, amikbe mások simán belehalnak mint például: Junkrat, Zarya, Hanzo Bastion Pharah, Reaper végső képessége. Viszont nem az igazi menekülő képesség, mert amikor használod ott helyben röghöz is köt és amíg tart, addig nem is tudsz mozogni sehova, így bár sokszor életmentő, de nem minden esetben biztosítja az életben maradásodat, csupán kapsz még néhány plusz másodpercet, ami időhúzásra még mindig tökéletes lehet, de az életedet nem fogja már megmenteni.
Mei legnagyobb ereje a pályaismeretben rejlik, a jól elhelyezett jégfalakkal, a kedvedre tudod terelni az ellenfeleidet, megtörheted a támadásukat. Reinhardt Charge, D.Va, ulti, nem fog gondot okozni.

Mikor érdemesem Meit pikkelni?

Mei a legjobb a defenzív pályákon. A King of the Hill típusúaknál is jól alkalmazható, főleg ha sok a szűk átjáró, amit az előnyödre tudsz fordítani. Legyél a Payload közelében, és kontroll pont esetében, pedig folyamatosan lassítsd és hátráltasd az ellenfél csapatának az előrejutását. Nem a te fő feladatod, hogy a magányos Tracer, vagy Pharah után loholj, neked Reinhardot a tankokat, és a lassabb karaktereket kell feltartanod, minden másra ott vannak a többiek.
Támadó pályán is eredményes lehet Mei, viszont ehhez olyan csapatfelállás és kommunikáció is szükséges, ami nem mindig adott soloq esetében. Támadni legtöbbször olyan vele, mint Hs-ben, Win More lapokkal játszani. Nagyon élvezetes, ha előnyben vagytok, de nem tudod támadóként megfelelően kihasználni a térkép adta lehetőségeket, akkor sokat nem ér.
Persze az ellenfél csapatától is nagyban függ a dolog, ha sok vagy kiemelkedően jó az olyan karakter akit Mei könnyen counterel mindenképp érdemes megpróbálkozni vele.

Mei erős countere a következő karaktereknek:

+ Genji
Genji viszonylag gyenge Mei ellen, mert Mei képes megfagyasztani őt, ami Genji egyik legnagyobb előnyét a sebességét veszi el tőle. Ezen kívül Genji, Mei jégpermetét nem képes visszareflektálni. Genji képes a Swift Strike képességét használni, hogy elmeneküljön az elől, hogy megfagyjon.
Genji képes túljutni Mei jégfalán is ,bár egy kicsit lelassítja őt. Mei a Cryo-Freeze képességével pedig képes hatástalanítani Genji végső képességét, illetve felgyógyítani az előzőleg elszenvedett károkat. 1v1 szituációban érdemes Genjinek távolságot tartani Mei-től és távolról a Shurikenekkel sebezni őt.
Ne feledd, Genji képes visszaverni Mei fegyverének másodlagos sebzését és az Ultimate képességét is.

+ Tracer
Tracer is egy egyszerű ellenfél Meinek, az Ice Wall képességeddel el tudod vágni a menekülését. Tracer közelről a leghatékonyabb ahogyan Mei is, és a nyers életerő pontok mait is Mei előnyösebb helyzetből indul, ha még a fagyasztást is nézzük…
Tracer ez ellen csak úgy tud védekezni ha időben elhasználja a Recall képességét a meneküléshez. Közelről Mei Icicle képessége képes 1 lövéssel is végezni Tracerrel, emellett Tracer végső képessége sem igazán hatékony Mei ellen a Cryo-Freeze miatt.
Viszont Tracer relatíve könnyen ki tud szabadulni Mei Blizzard képességének a hatósugarából a Blink segítségével.

+ D.Va
Mei erős countre D.Va-nak, mivel a Defensive Matrixa nem hatásos Mei fegyverének elsődleges tüzelése ellen, viszont az Icicle ellen működik. A távolsággal D.Va sebzése csökken, így messziről nem optimális támadnia Mei-t, ezért közel kell kerülnie hozzá, ami pedig hatványozottan növeli, hogy a mechje jégtömbként végzi.
D.Va el tud menekülni a fagyás elől a Boost képességével. Mei jég fala erős countere D.Va ultimate képességének, mert nem csak téged, de a csapattársaidat is képes vagy megmenteni vele. Figyelj arra, hogy a Blizzardot, amikor használod D.Va közelében, mert a Defensive Matrix képes blokkolni azt.

+ Winston
Winston Tesla Cannonja csak közelről működik és képtelen dmg spike-ok kiadására, így, ha Mei közelébe kerül a sebzése nem elég, hogy meg tudja ölni, neki pedig alap esetben nincs olyan védelmi mechanizmusa, hogy képes legyen ezt semlegesíteni.
A Primal Rage képesség alatt is lefagyasztható, így az egyedüli lehetősége ilyenkor a menekülés, amivel pedig teljesen ki lehet szedni Winstont a játékból, hiszen ő az a karakter akinek az égadta egy világon semmilyen távolsági képessége nincs. Winston Barrierje képes felfogni Mei sebzéseit, de a legjobbat akkor teszi, ha távol marad tőle Meitől, amíg a többiek elintézik ők.

+ Bastion
Az Ice Wall hatékony Bastion ellen és ez a fő oka, ami miatt countereli őt. Az elé lerakott jégfal hatásos lehet addig ,amíg a csapatoddal helyet váltotok, hogy ki tudjátok kerülni a Bastionnal zónázott helyet. Arra figyelj, hogy Bastion sebzése is távolsággal arányos, így ha pont elé rakod le, akkor elég gyorsan át tudja rágni magát rajta.
Mei Icicle képessége képes messziről sebezni Bastiont Sentry módban, viszont ez nem lesz elég. Képes lehetsz Mei-el a Jégfal segítségével megkerülni Bastiont és hátulról megölni őt. Bastion ellen Mei leginkább support feladatot tud betölteni, hogy a többi karakter el tudja intézni őt. Bastion ultimate képessége ellen jó counter Mei jégfala, mivel ilyenkor az idővel kell játszani, ha nem lehet őt megölni, és a jégfal tökéletesen teszi a dolgát elveszi Bastiontól az időt.

+ Roadhog
Roadhog ellen a legjobb barátod az Ice Wall lesz. Tudod használni Roadhog ultimate képességének a blokkolására amivel az egész csapatodat védheted, arra figyelj, hogy a Whole Hog képes letarolni az egész falat, mielőtt az véget érne. Mivel Roadhognak nincs semmi mozgási képessége ezért egy jégfallal tökéletesen be lehet szorítani és végezni vele. Roadhog nagy hitboxa és lassú mozgása is tökéletes célponttá teszi őt Mei ellen. A Blizzard hatása miatt képes megállítani Roadhogot egészen gyorsan illetve az ultimate képességét is képes neki megtörni.

Mei gyenge a következő karakterek ellen:

+ Reaper
Ahogyan Mei, Reaper is nagyon jó abban, hogy közelről végezzen az ellenfeleivel. Mei sebzése viszont jóval kisebb, mint Reaperé. Reapernek ott a Wraith Formja, hogy megvédje magát a fagyhaláltól. Mei egyik nagy rémálma, az amikor Reaper mögé kerül és hátulról kapja el. Az Ice Wall képességgel próbáld a távolságot tartani Reapertől és tartsd készenlétben a Cyro-Freeze képességedet ,hogy vissza tudj gyógyulni. Reaper ultimateje ellen is jó a Cyro-Freeze, ha ez épp cd-n van akkor próbálj egy Ice Wall mögé bújni, amíg a hatás tart.

+ Junkrat
Junkrat rendelkezik az összes tulajdonsággal, hogy counterelje Mei minden képességét. az Ice Wall-on Junkrat biztos távolságból békésen tud átlőni. a Rip-Tires képes megmászni az Ice Wall-t. A Cyro-Freeze ellen Junkrat lerak egy csapdát és egy bombát és teázgatva megvárja, amíg lejár a cd-je.  Mei ez ellen a legjobban úgy tud megpróbálkozni védekezni, hogy nem várja meg a képesség idejét, hanem korábban megszakítja és a meglepetés erejével próbál előnyt kihasználni. Ha Mei-el közel kerülsz Junkrathez, hogy lefagyaszd arra is ügylej, hogy egy aknával képes messzire repülni tőle míg téged sebez.

+ Pharah
Mei akkor a legveszélyesebb, ha közel van az ellenfeléhez, míg Pharah távolból szokott repdesni, ez az Icicle dolgát sem könnyíti meg, mivel nagyon nehéz ilyen mozgó célpontra célozni vele. Pharah képes átlőni Mei jégfalát a magasból. A Blizzard sem túl hatásos Pharah ellen. Ellenben Mei képes blokkolni Pharah ultimate képességét az Ice Wallal.

+ Zarya
Amikor Zarya közelről küzd Mei-el, képes használni a Particle Barrier képességét, hogy megóvja magát a fagyástól. Zarya képes a Projected Barrier képességével ugyanígy megvédeni a társát is fagyástól. Amikor a Cyro-Freezet használod a Zarya elleni harcban, annak sincs túl sok haszna, mivel Zaryanak van egy 200-as pajzsa, ami ez idő alatt visszaregenerálódik, emellett Zarya képes használni a Cyro-Freeze objektumát, hogy az alternatív tüzeléssel sebezze splash dmg-el a társaidat. Zarya ultimate képessége ellen, használható az Ice Wall képességed, hogy megvédd a csapattársaidat ,vagy a Cyro Freeze, hogy megvédd magad a sebzéstől. Mei ultimate képességét is képes blokkolni Zarya a pajzsával, illetve még egy társát is megvédeni a másik pajzsával, így elkerülve a fagyást. Ha ezek a képességek viszont cd-n vannak, akkor Zarya rosszul járt, mert a mozgási sebessége viszont lassú.

+ Widowmaker
Widowmaker nagyon ritkán kényszerül közelharci szituációkba, így nem kell túlságosan tartani Mei fagyasztásától. Ha mégis közel kerülne hozzá Mei, akkor a Grappling Hook képességével könnyen elmenekülhet. Az Icicle képesség tökéletes arra, hogy Widowmakert kimozgassuk a spotjából. Az Ice Wall pedig, hogy ideiglenesen le tudd blokkolni Widowmaker szinte összes sebzését. Widowmaker ellen is kevésbé hatásos a Blizzard, mert nem szokott a környéken ólálkodni.

+ Mercy
Mercy ritkán kerül konfrontációba önszántából, és a lehetőségeihez mérten is próbál kimaradni a harcok sűrűjéből. Ma mégis sikerül Mei-el közel kerülnöd hozáz, akkor még mindig ott van neki a Guardian Angel képessége, amivel elmenekülhet. Az Icicle képességgel is nehéz őt eltalálnod, mivel folyamatosan mozog és ugrál a karakterek között. Próbáld meg az Ice Wall-al elszeparálni Mercyt a többiektől ilyenkor sebezhetővé válik. A Blizzard is hatásos Mercy ellen, viszont a fent említett Guardian Angel képességgel képes kiszabadulni belőle.

+ Lucio
Lucio egy újabb hős, akit Mei ritkán tud elkapni közelről, köszönhető Lucio mozgási sebessége igen magas. Képes az ice Wallt használni a Wall Ride képességével. Ha mégis közel kerülsz hozzá a Soundwave képességével ellök messzire. A Sound Barrier képessége pedig képes megmenteni az egész csapatot a Blizzard hatása alól. Nehéz őt eltalálni az Icicle képességeddel is.

Mei-el szemben semleges karakterek:

+ Ana
Figyelj arra, amikor bemész az ellenfelek közé fagyasztgatni, mivel egy jól sikerült Sleeping Dart Anától könnyen meghiúsítja ezt,  az Ice Wall ésa cyro-freeze cd-je amíg alszol akkor is csökken, így ha felébredsz, akkor még van esélyed megmenekülni.
Az Ice Wall-al képes vagy blokkolni Ana képességeinek egy részét, így hatásos lehet ellene. Ana Biotic Grenades képessége nincs hatással Mei Cryo-Freeze képességére, így bármikor használhatod életerő nyerésre. Ha közel kerülsz és sikerül megfagyasztanod, akkor Ana nagy valószínűséggel meghal. A Nano Boost-al erősített ellenfelek képesek gyorsan kiütni téged, mielőtt még megfagyasztanád őket, erre ügyelj és próbálj távolságot tartani.

+ Soldier: 76
Soldier: 76 általában tartja a távolságot az ellenfelektől, így nehezen kerül fagyasztási távolságba. Ha mégis közel kerülnél a Sprint képességével gyorsan el tud mozogni. a Helix rakéta és a Pulse Rifle jól működik Mei ellen. Mei Ice Wall képessége képes blokkolni Soldier: 76 támadó képességeit beleértve jól countereli az Ultimate képességét is. Soldier 76 a Blizzard elől is ki tud mozogni egész könnyen a Sprint képességével.

+ McCree
MecCree és Mei is nagyon halálos közelről. McCree képes a Flashbang és a Fan Fire képességével végezni vele, míg Mei le tudja fagyasztani relatíve gyorsan. Emellett Mei Cryo-Freeze képessége elég életerőt regenerál neki, hogy folytassa a harcot McCree ellen. Mei ellen McCree halálosabb, ha közepes hatótávon belül támadja őt. Mei Ice Wall képessége remekül blokkolja McCree ultimatejét. 

+ Mei
Ha szembekerülsz egy másik Mei-el akkor a legfontosabb, hogy arra figyelj, ki kapta az első triggert a fagyasztásra, rendszerint ő is fogja megnyerni a harcot kettőtök között. A Cryo-Freeze  hatásos lehet, hogy megvédd magad a fagyasztástól vagy a Blizzardtól is. 

+ Hanzo
Az Ice Wall jól működik, hogy blokkold Hanzo íjának a lövéseit, emellett ezzel a csapatod is úgy tud hozzá közel kerülni, hogy ne szenvedjenek el sebzést. Ha közel kerülsz Hanzóhoz, viszonylag könnyű célpontja fagyasztásra, egyedül a Scatter Arrowra kell figyelned, hogy ne kapd telibe. A Cryo-Freeze képességed remekül működik, hogy csökkents a Hanzo által okozott károkat. Hanzo képes megmászni az Ice Wallt erre figyelj, illetve az ultimate képessége pillanatok alatt széttörik azt.

+ Torbjörn
Torbjörn tornyai ellen jól működik Mei Ice Wall képessége, viszont ez idő alatt Torbjörn képes megjavítani a tornyát. A két karakter ritkán kerül egymással közel így viszonylag nehéz őt megfagyasztanod. Az Icicle képesség is működhet  Torbjörn és vagy a tornya ellen, de általában nem lesz elég ellene. A Blizzard sem túl hatásos ellene, mivel ritkán van bent Mei közelében.

+ Reinhardt
Mindketten halálosak közelről, na de ki a jobb? Ez a szituációtól függ, Amikor Reinhardt támadásba lendül akkor az Earthshatter, a Charge halálos lehet Mei és úgy kvázi a legtöbb ellenfél ellen. Viszont ha Reinhardt védekezik felemelt pajzzsal és képes vagy közel kerülni hozzá majd megkerülni, akkor képes vagy gyorsan megfagyasztani, ami hatalmas előnyt nyújt az egész csapatod számára. Arra ügyelj, hogy Reinhardt pajzsát nem tudod átlőne Mei egyetlen támadásával sem. Reinhardt Fire Strike támadása a legtöbb mindenen átmegy, kivéve Mei Ice Wall és Cryo-Freeze képességén. A Blizazrd képességét nem tudja Reinhardt pajzsa blokkolni, csak a drón útját tudja blokkolni.

+ Zenyatta
Zenyatta Discord Orbjai halálosak Mei-re nézve, mivel kevés a mozgási sebessége így könnyen el tudják őt találni, viszont Meinek erre ott a tökéletes counter a Cryo-Freeze, vagy az Ice Wall, ha az cd-n van. Az Ice Wall arra is jó, hogy te vagy a csapattársaidról leessen a Discord Orb negatív hatása. Viszonylag nehéz közel kerülnöd Zenyattához, mivel ő egy support karakter, emellett a Transcendence képes megóvni őt és a csapattársait is a fagyástól. 

+ Symmetra
Symmetra most esettt át a reworkon, bár talán ez sokat nem változtat a kettejük stratégiáján. Mindkét karakter halálos közelről, de Symmetrának nincs akkora burst dmg-e hogy megölje Mei-t mielőtt lefagyasztaná őt. Ahogyan Reinhardt esetében így itt is, Mei Ice Wall és Cryo-Freeze képessége képes megfogni Symmetra távolsági sebzését. Symmetrának attól sem kell tartania túlságosan, hogy Mei elpusztítja a Teleportját ,vagy a mostani új shield tornyát.  Symmetra új gyorsabb toronyrakására viszont jobban kell figyelnie ezentúl Meinek, mivel bármikor szembe találhatod magad az új tornyokkal. A Blizzard is hatékony Symmetra ellen, mivel nincsenek mozgási képességei.

+ Sombra
Sombra közelről a leghatékonyabb, akárcsak Tracer, viszont Sombra menekülő képessége kicsivel hatásosabb lehet Mei ellen, mint Traceré. Ezért a Blizzard sem túl hatékony, mert ki tud teleportálni belőle. Emellett Sombra hack képességen em tudja eltüntetni Mei Ice Wall képességét, és a Blizzardot sem deaktiválja.
Akkor aggódhatsz, ha Sombra hátulról kerül közel hozzád és nem tudsz reagálni rá időben. Ha sikerül lefagyasztanod őt, akkor az életereje miatt könnyű célponttá válik.

Itt megtekintheted a korábbi Lucio guide-ot.

Ha  tetszett írd le a véleményedet és terjeszd, ha nem a negatív kritikát is szívesen vesszük. Ha további tipped vagy észrevételed vannak ne tartsd magadban.

A képességek értékei az 1.5.0.2.33207-es verzió adatait tartalmazzák.

Tetszik(10)Nem tetszik(3)

Tags: ,


Back to Top ↑