World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


STARCRAFT sc_1104

Készült 2017. november 4. | írta Attila

6

StarCraft II F2P

A tegnap este egyik bomba bejelentése az volt, hogy november 14-től teljesen ingyenesen lesz a StarCraft II  – Wings of Liberty és az összes Co-op parancsnok. A következő két kiegészítő és a Nova Covert Ops a jövőben is fizetős lesz, egyenként 15 dolcsi lesz az áruk, csomagban viszont csak 40. Játékmechanikai újdonságokról nem esett szó tegnap, de a biztonság kedvéért bemutattak azért egy új Co-op parancsnok párost: Hant és Hornert.

Hello and welcome to the Koprulu Sector!

We recognize that you might have found your way here after hearing the news that StarCraft II is going free-to-play very soon—on November 14, to be exact. Curious what that actually means? We know “free-to-play” can mean a lot of things for different games, but we’re here to assure you that when we say that we’re making StarCraft IIfree-to-play, we really mean it.

Starting November 14, you’ll have free access to the original Wings of Liberty single-player campaign and every Co-op Commander, and will be able to unlock access to StarCraft II’s competitive multiplayer content for free. Here is a specific rundown of everything that will be available to you for free:

 • The original Wings of Liberty campaign. Experience the original epic campaign that kicked off the StarCraft II saga! If you picked up Wings of Liberty previously but haven’t come back to StarCraft II in a while, we’ve got good news for you too—if you already own Wings of Liberty, you’ll receive the second installment in StarCraft II’scampaign, the zerg-focused Heart of the Swarm, for free. Make sure to log in between November 8 and December 8 to claim it.
 • You will be able to access the ranked multiplayer ladder to compete with other players to become the best of the best, complete with all of the multiplayer units from Wings of Liberty, Heart of the Swarm, and Legacy of the Void. All you have to do to unlock it permanently is earn 10 First Wins of the Day in Unranked or Versus A.I. play—our way to preserve the quality and integrity of the ranked experience.
 • Current and upcoming Co-op Commanders are available to play for free up to level five, and the level restriction for weekly mutations has been removed. You’ll be able to tackle these extra challenging missions with your friends right away. The Co-op Commanders Raynor, Kerrigan, and Artanis will remain completely free, meaning that you can keep leveling them to your heart’s content.

In other words, you can now play all of StarCraft II’s multiplayer, every Co-op Commander, and the entire first campaign in the single-player story, for free.

If you play through Wings of Liberty and want to see how the rest of the epic single-player saga unfolds, all the other single-player campaigns—Heart of the Swarm, Legacy of the Void, and Nova Covert Ops will be available to purchase individually for $14.99 or as a bundle for $39.99. We will also continue to offer premium upgrades like announcer packs, special skins, and new Co-op Commanders to enhance your StarCraft II experience in a number of different ways. As with the existing line-up of Co-op Commanders, however, you will be able to play upcoming new Co-op Commanders who are released for free until they reach level 5. You can also purchase any of the campaigns or a seasonal War Chest to gain immediate access to ranked play if you desire.

For those of you who have already purchased any of the three campaigns as of October 31, we’ll soon be sending you a small thank-you in the form of an exclusive Ghost skin as well as three new portraits.

Welcome to the StarCraft community, and we hope you enjoy diving into the game anew—or for the first time—with all these exciting new changes!

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • majomkenyerfa

  Valaki leírná mi ez a Co-op dolog ? Wings of Liberty óta nem játszottam, és teljesen le vagyok maradva. Annyit tudok, hogy vannak "parancsnokok" akiknek speckó képességeik vannak. De ezt lehet használni egy multiplayer (1v1 ranked) matchbe is?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • ragadozo88

   Az a lényeg hogy campaingben lévő küldetésekhez hasonló mapokon(pl ásványt gyűjteni a környezet stabilizátorba hogy a láva ne árassza el az egész bolygót, miközbe időközönként emelkedik a láva szint majd csökken. Minden emelkedésnél megöl minden egységet, az útjában a low groundon, illetve ilyenkor pakolódnak le az ásványok is amiket a stabilizátorba kell rakni) kell 2 playernek játszani az éppen aktuális AI ellenfelek ellen. Az ellenség általában Amon, és a csatlósai, azonban a faj mindig változik, nem csak maponként, hanem adott mapon belül is. Tehát mindig van egy adott objective, ami mindig ugyanaz, de az ezt akadályozó ellenfél, az lehet bármelyik faj képviselője, ennek sorsolás a map betöltésekor dől el. Vannak olyan mapok ahol a lore miatt fix az ellenfél faja, pl a fent említett példa is ilyen, ott mindig terran az ellenfél, legalább is amikor én játszottam rajta akkor az volt. A coop lényege hogy nem csak az alapegységek találhatóak meg benne, hanem mindenféle módosítókat kapnak az alap multiplayerhez képest. Sőt modell és hang módosítókat is kapnak, a zerg és protoss kampányhoz hasonlóan(különböző strain a zergeknél, khala, és nerazhim verziók porotossnál). Illetve egyéb mechanikák is különbözhetnek, pl novának és dehakanak, nem kell supplyval foglalkoznia, mert fix supplyval rendelkeznek, és éppen ezért nincs is supply épületük. Ezen kívül kölönböznek az elérhető upgradek. Pl alarak collossusának van olyan fejlesztése hogy levegőbe is tud támadni. Illetve, két új "faj" is szerepel a játékban(történetileg és technikailag is, létre van hozva data editorban raceként) Az infested terran(Stukov) és a Primal Zerg(Dehaka). Azonban ők fizetősek, illetve november 14től level 5ig eltudsz velük menni. A szint itt fontos, mert kezdetben nem használhatsz minden egységet játék közben. Ezt a meccseken kívűli szinted határozza meg, és mindegyikhez oda van írva hogy hanyas szintűnek kell lenned hogy megkaphasd, ez ingame is látszik mert a fejlesztés/egység gombja helyén egy lakat ikon van egy felirattal hogy hányas szinten lesz elérhető. A szintezés az elején elég gyors(Sokat játszottam vele de még nekem is kis szintűek, mindegyik 10es alatt van, mert az öszessel szoktam játszani.) ha minden objektívet teljesítesz normalon, mellék küldetésekkel együtt, akkor kb 1 meccs 1 szint legalább is 5ös szintig. Innen már a meccs alatt szerzett xptől függ, érdemes úgy intézni hogy az objektív teljesítéséig nagyjából le is verd az ellenfelet, (kivéve a defense only változatoknál, bár normálon az is teljesíthető ha amúgy hardon is tudod teljesíteni a normal objective-t) hogy az objektívtőll függetlenül is szerezz xp-t. Battleneten egyébként levan írva részletesen mindegyik commander stílusa, és hogy maxon milyen egységekhez és fejlesztésekhez férsz majd hozzá. Illetve ingamebe is látszanak csak disabled állapotba vannak.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • majomkenyerfa

    köszi szépen

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://vastagbor.atlatszo.hu/ zero

  Vajon a WoW is f2p lesz valamikor?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • GErYkE`

   Már most is az , ügy hívják token.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Farkas Péter

  Azt lehet tudni, hogy hány órától lesz f2p?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑