SWTOR no image

Készült 2011. december 13. | írta Cascade

46

SWTOR: Élőben a lövészárokból

Tehát elindult az SWTOR. Nemrég ment ki az “Early Access” levelek második hulláma és Stephen Reid posztja az “Early Access” szisztémával kapcsolatban.

A hivatalos fórumok is élnek és már a whine is elérte korábbi szintjét azzal kapcsolatban, miszerint az, hogy hullámokban engedik be az embereket az kurva rossz és mindenki egyenlő és hippik tánca lepi el a fórumokat és LSD-t tolnak és egymásba borulva táncolnak margarétával a hajukban … ő izé szóval, hogy ez így kurvára nem fair és köcsög Bioware.

Honfitársaink közül jópáran már játszanak, jópáran meg még nem, de hát ilyen az élet. Én egyetértek a hullámokban történő meghívással, mivel ez a “mindenki egyenlő” bullshit csak károkat okozhat: egy kontrollált, de lassabb bevezetés minden szempontból jobb megoldás, a ragelurkók meg majd úgyis lecsillapodnak egy idő után; valahol le kell vezetni az iskolás mindennapok durván felbuzgó angstját, miért ne pont az SWTOR hivatalos fórumain? Na ugye 🙂

A magyar szerverek továbbra is Ahto City (PvP), Hidden Beks (PvE), The Progenitor (RP).

Helyzetjelentések, vélemények, szerver státuszok és Bioware az anyád rücskös … típusú kommenteket várjuk sok szeretettel. Ha van valami infod, ami közérdeklődésre tarthat számot, azt se tarts magadban.

És a végére egy egyszerű kérdés is: szerintetek jó megoldás-e a Bioware hullámos kezdése?

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


46 komment érkezett a(z) SWTOR: Élőben a lövészárokból poszthoz

 1. Deathcrow mondja:

  Igen, mivel nincs SERVER FIRST LVL 50 achievement ezért akár lehet hullámokban is beengedni az embereket, nem szabadul rá 500trillió ember egy területre.

  A shardos megoldás miatt amúgy sem lenne gond ingame, csak gondolom a webes login rendszert nem akarják túlterhelni. Amennyiben most jelentkezik valami gond 20-ig még meg tudják javítani.

  Ez egy okos húzás szerintem, nem kell enragelni miatta.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Afthraste mondja:

  emberekkel szemben abszolút unfair, legalább egy dátumot kiadhatnának amire már biztos hogy mindenki benn lehet, viszont a szervergépeik nem olyan jók, hogy ne laggolnának, úgyhogy az a része végülis megoldás

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Vince mondja:

  A rage pistiknek: http://www.youtube.com/watch?v=My0HQ0QkGLQ

  Jó ötlet, stabilitás szempontból, plusz a kezdőterületek sem lesznek learatva mint a hentesbolt csirkefej & csirkeláb osztálya nyugdíjosztás után!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Vince mondja:

  @Afthraste: "emberekkel szemben abszolút unfair, legalább egy dátumot kiadhatnának amire már biztos hogy mindenki benn lehet, viszont a szervergépeik nem olyan jók, hogy ne laggolnának, úgyhogy az a része végülis megoldás"

  Nesze!

  December 20.

  Happy?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Jadys mondja:

  nov 25 óta mindenki a falat kaparja:D nem szoktátok még meg?:D pár nap ide oda már nem oszt szoroz:d

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Ex0dus mondja:

  Mit kell ezen sírni? Vagy az emberek attól félnek, hogy mire bejutnának, már vége is a gamenek? Egyébként ki van írva, december 20.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Blasta mondja:

  szerintem jó megoldás, de rohadt türelmetlen vagyok:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Daforth mondja:

  Egyetertek a helyeslokkel.
  A hivatalos indulas huszadika, akkor (esetleges szerversorbanallastol eltekintve) mindenki beloggolhat. Ami most van az az early-access. Bonus, jutalom a pre-orderert.
  Azt jelenti, a hivatalos indulas elott beengednek, de semmit nem igertek, hogy mikor es hogyan.
  Szoval semmi unfair dolog nincs (unfair az lenne ha a hivatalos start utan jatszanak ezt.)

  Igaz, en is mar 10 percenkent nezem a mailboxomat, de akkor is jo otlet ez a szakaszos beengedes.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Verminaard mondja:

  Bár én sem jutottam be még tökre egyet értek ezzel a hullámos megoldással. Elosztottabb a terhelés, az embertömegek sem 1 területre fognak beszorulni. Ha 1xre engedték volna rá a népeket akkor meg hullanának a szerverek és slideshow lenne a kezdőterületeken, akkor azért menne a sírás. Haters gona hate.

  Ha valakinek tényleg fizikai fájdalmat okoz az h. 1-2-3 nappal később jut lvl50re vagy hogy a korábbi kezdés miatt előzik be progressben, az nyugodtan látogasson meg egy szakorvost míg vár a levelére.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Jaden Korr mondja:

  jó ez így, én nagyon szívesen várok akár 20ig meg tovább is -- bár lehet, hogy csak az beszél belőlem, hogy a vizsgáim miatt már beletörődtem az early accessem "lemondásába"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Afthraste mondja:

  @Vince: happy csak akkor meg perelhetjük a kiadót mert nem tartották be hogy előbb hozzáférhetünk

  amúgy amiatt pont nem aggódnék, hogy le lesznek darálva a területek, erre van benn a phasing rendszer, hogy egyszerre több rétegben vannak benn az emberek, ergo egyszerre egy helyen egy adott emberszámnál több nincs

  UI.: amúgy 20-án fognak már a legkevesebben jönni, mert direkt bejelentették, hogy csak azoknak tudják biztosítani a játékot, akik előrendelték, aki meg előrendelte az 90%-ban meg is veszi, szóval a 20. csak duma

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Gil mondja:

  A jelenlegi formában nem fair, az eu inviteok el vannak szurva, low meg medium populácioju szerverek, a forceot használók kezdöbolygóján 60 ember ( csak aki nem tudná,200 után nyitnak egy uj 'phaset/instancet), miközben az elsó napon rendelőknek is egy része még kint toporog a ' hidegben' .

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Faraleth mondja:

  ami érdekes, már találtam 1 ismerőst, aki 1 nappal később regisztrálta a pre-orderért, mint én, és már játszik 15:00 óta.
  +1 akivel egy napon regisztráltunk, ő 13:00 óta.
  szóval akkor most mégse időrendben megy, hanem ilyen random? 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Nilufar mondja:

  Nagyon várom a játékot és igen nehéz most türelmesnek lenni. Annak ellenére, hogy nem kerültem még be nagyon jó ötletnek tartom. Bizonyára itt is vannak páran akik ha azt mondom hogy AION pre-order start Spatalos server akkor tudják, hogy mire gondolok. XD

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Fecniii mondja:

  állítólag nem éri meg a mailre várni próbálgatni kell minden órában a launchert. Sokan játszanak úgy hogy még nem kaptak mailt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Pete mondja:

  Szerintem teljesen jó megoldás a hullámos start, fokozatosan eresszük rá a népet a kezdőterületre, több mob jut egy főre, nincs annyi konkurencia, gyorsabban lehet haladni, kevésbé szaggat, stb. Bár azért azt kiírhatnák, hogy ki mikor fog bejutni 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Faraleth mondja:

  "Star Wars: The Old Republic
  The third wave of Early Game Access emails have been sent, one more to go!"

  tehát ma már csak 1 hullám lesz, 19:00-19:15 közt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. Vincentcloud mondja:

  Cdgalaxis elvilg 21.-ére köldi az én példányomat, most kaparjam a falat mert 1 héttel később kezdem mint a preorderesek? WoWot is csak bc-ben kezdtem mégis hc ds-t tolok, pedig az nem egy nap késés volt a hivatalos megjelenéstől.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. Faraleth mondja:

  @Vincentcloud cd galaxis 14-étől kezdve szállítja ki a normál gamet

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. zolij mondja:

  @Faraleth: csak akkor ha az első körös szállítmányból vettél. Többieknek dec. 20. környékén jön a második.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Afthraste mondja:

  @Vincentcloud: kérlek pont az a lényege a preordernek hogy előbb kezdheted el, azért kapod meg 21.-én és nem ma/holnap mint a preorderes a CDGalaxistól, mert csak azoknak tudják biztosítani a játékot akik előrendelték

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. stanny mondja:

  @Afthraste:happy csak akkor meg perelhetjük a kiadót mert nem tartották be hogy előbb hozzáférhetünk

  You MAY play up to 5 days early! - az ott egy nagyon nagy lehet .

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. tetris mondja:

  Én csak azt nem értem, hogy négy hullámot terveztek be mára... Aztán elmennek aludni? Miért nem lehet 24/7 hullámokban ereszteni be az embereket? ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. Daforth mondja:

  @tetris: Gondolom azert mert a tenyleges loggolasok idoben azert elcsusznak az invite kikuldesetol (pl kikuldenek napkozben Xet akkor ebbol Y azonnal tud loggolni mert otthon van, a maradek meg dolgozik es csak utana loggol be.) Igy gondolom be akarjak varni amig a napi 4 hullambol minel tobben be is loggolnak mielott ujra kezdik. Gondolom en.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. tetris mondja:

  Most ment ki a negyedik hullám, egy ötödiket tolnak még ma "bónuszként"...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Afthraste mondja:

  @stanny: igen, nagyon nagy lehet, hogy 5 nappal előbb kezdheted, de mindenképpen korábbi kezdést ígértek

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Narinh mondja:

  Cas azt lehet tudni esetleg, hogy ti mikor kezdetek el jatszani, ertek lvl10re, csinaltok guildet es kezdtek/ el invelni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. MagonDead mondja:

  Ehehe, kellemesen megmosolyogtató látni, hogy mire hazaér az ember, sokan már drámáznak, mert az eredeti 5 naphoz képest ugyan még 2 nappal korábban jutnak be, de csak 2 órával később, mint a másik. 😀

  Amúgy nyilván jó ez a hullámos kezdés, miért ne lenne? Engem mondjuk még 1-2 napig nem érint, mert október 2-án regeltem csak, de jól van ez így.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. rapbandita mondja:

  én csak abban bízom, lévén elmaradtam a preorderrel, hogy vasárnapra marad nekem is egy példány a helyi kbyteban

  hf, may the force be with you

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. adyy mondja:

  Szerintem sok ember nem tudja, de az sem biztos, hogy 15-én behívnak. Lehet, hogy csak 19-én kapod meg az early access-t. apróbetűs rész srácok

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. Afthraste mondja:

  @adyy: és pont ezért mondtam hogy azért egy olyan dátumot is adhatnának hogy addigra már mindenkit behívnak, mert 1-2 nap elmegy de 1 hét azért túlzás

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. Cubalibre mondja:

  Nyaljátok csak a bioware seggét ez áll jól, 10. én küldték volna el, hogy te melyik nap mehetsz és senki nem szólna semmit. Szerkesztők meg gondolom akik fixen kaptatok első nap persze, hogy jó őtletnek tartjátok hogy nem kell tömegnyomorban questelni.
  Postomat gondolom úgy is törlitek mert nem szeretitek ha valaki nem ért eggyet a profikkal ugye bár.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Blasta mondja:

  @Afthraste: adtak, 1-5 nap szóval 19-én biztos bent leszel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. Jargen mondja:

  @Cubalibre: Miért fáj neked ez ennyire?:) Zsepit adjak? Amúgy meg teljesen jó ez a több hullámos megoldás, mégha itt meg is van oldva az egyenletes elosztás. Inkább legyen jó 100 embernek, mint szar 1000-nek, mert összeomlik a rendszer. Arról nem is beszélve, hogy ez tovább generálja a hype-ot/hírverést.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. Thyren mondja:

  Én jó ötletnek tartom az fokozatos beeresztést. Amit viszont nagyon elszúrtak az ilyenkor kötelező tájékoztatás... Tényleg megspóroltak volna maguknak egy rakat WHINE/QQ-t , ha szépen közzé teszik, hogy előre láthatólag milyen ütemezés szerint mennek le az egyes hullámok. Persze, hogy az emberek zöme fel van háborodva, mert fingja sincs arról, hogy ha én teszem azt augusztus 8-án élesítettem a pre-ordert akkor hány napig üljek a gép előtt launchert újraindítgatva míg bevillan hogy "ok mehetsz"...

  Lehet hogy az a trendi ami az eddigi MMO-knál volt hogy engedjük rá a jónépet oszt hadd sírjanak meg server crash meg miegymás, de ha már új módszerrel kísérleteznek akkor tényleg nem lett volna 5 perce egy dev-esnek kitenni a tervezett behívási rátát? Ebből kifolyólag az egyik guild társam órák óta nem éri el costumer supportot mert az amcsik telesíják a telefonvonalat azzal hogy "ENGEM MIÉRT NEM ENGED BE A GÉÉÉÉMMM" ... Szóval a Bioware is kicsit benyelte a cumit, de legalább a próbálkozás jó volt 😀

  Arról nem is beszélve hogy sorban jelentik a szerverekről, hogy a warzone-okra az LFG rendszer nem talál elég embert és automatán kidobálja az embereket, de az XP és a rewardok mennek szépen :D... Holnapra meglesz az első 50-es csóka a nyakam rá... Persze hotfixelik gondolom ezt is... Na de kb. 150 -200 ezer pre-orderes kezdhetett ma és a maradék cirka 700 ezer előrendelő most igen csak szívja a fogát...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. Jadys mondja:

  @Narinh: Cas novemberi. emberi számítás szerint csüt pénteken elkezdünk játszani és még aznap megtoljuk a l10-et. DE részletes infókért a forum.blackravens.net oldalra kéne regelned ha bres vagy:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Cathfaern mondja:

  @Thyren:
  Nem biztos, hogy van fix listájuk. Valószínűbb, hogy a ténylegesen elkezdők létszámától függően (is) hívják be az újabb embereket. Pl. Ma engedélyeztek 100ezer accot, de látják, hogy ebből csak 20ezer kezdte el, akkor holnap nem újabb 100-at engednek, hanem mondjuk 150-et. És fordítva.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Chob mondja:

  Nem kell izgulni, állítólag csütörtök estig mindenkit beengednek, valószínűleg ez az oka az early acces korábbi kezdésének.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. Thyren mondja:

  Nem is izgulok... és természetes, hogy egzakt számokat nem írnak, de egy "tervezett behívási tervük" tuti hogy volt... nem hiszem hogy ültek bent a Biowarenél és két cigi között valaki benyögte hogy oké engedjünk be még 50 ezret... Egy saccolt range-el is nyugodtabbak lettek volna a kedélyek ma este...

  Az Swtor.com-os fórumon meg lassan ha összeadjuk a sírós topicokat akkor lassan elérik a legendás "It's over Ninethousaaaaaaand"-et 😀

  Igazság szerint, ha előrendeltem a játékot és ki fizetem érte az x összeget, akkor igazán böföghetnének valami infót arról, hogy "oké gyerekek ma a 21-27 között pre-orderelteket engedjük be +- pár száz ezer ember, holnap 27-től aug 9-ig terjedő csoportot hívjuk be... Kockázatok és mellékhatások tekintetében meg .... :D"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. MagonDead mondja:

  @Thyren: Francot lettek volna nyugodtabbak a kedélyek, aki nem kerül be és kap valami adatot, akkor azon hőbörögne, hogy "NA NEHOGYMÁ nem voltam benne a range-be, ezt elkúrta a Bioware, _mondjuk ki_'. Ez ilyen, pár napon belül lesz invite, fölösleges tovább specifikálni annál, hogy: 'Kapod a levelet, ha jöhetsz.' Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni, hogy a terhelés függvényében változik a menetrend, ezért nem lehet pontosabbat írni ennél..?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. Afthraste mondja:

  @Blasta: akkor úgy mondom hogy pontosan baszki! ha 19-én kerülnél be játszanál 7 órát az időeltolódás miatt szal 1 nappal előbb sem kezdheted el a játékot, ennyit erről

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. raider a geza mondja:

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a 30 nap játék időt az első be logolástól számítva méri?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. Derry mondja:

  Aktiválástól számítva, vagyis attól számol, amikor beírod a kódot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. Dvid mondja:

  Nincs gond ezzel a rendszerrel, aki nem bír várni +1-2 napot, annak komoly gondjai vannak... talán az egyetlen kivetnivaló a dolog lekommunikálása lett volna. Esetleg ELŐRE elküldhették volna az emaileket és akkor nem lenne ilyen nagy izgalom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 45. MagonDead mondja:

  @Dvid: Ha tényleg dinamikusan kezelik a wave-esdit, ahogy mondják (ezt tűnik erősíteni a tegnapi "bonus wave") és ez nem csak bullshit akkor pont az a lényeg, hogy nem tudják előre pontosan megmondani a kit/mikort.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 46. Charmed mondja:

  Ezek szerint a hardveres alapok nem valami megbízhatóak. Legutóbb a Rift-re abszolút percre pontosan szabadult rá többszázezer early accos player és csak annyi történt hogy nyitottak gyorsan még egy halom szervert. Volt egy kicsi lag, meg kevés mobra sok ember jutott, de másnap már óraműszerűen ment.

  .... az mit jelent hogy 200 player után újabb phase-et nyitnak? Ennyit jelent a massively multiplayer titulus náluk?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑