SWTOR KittyBanHammer

Készült 2012. január 2. | írta Hancu

161

Zavar támadt az Erőben

Áll a bál a SWTOR-fórumokon, úgy tűnik, a Bioware-nél kicsit meggondolatlanul csapkodnak a banhammerrel azok, akiknek a kezébe adták a szörnyű fegyvert. Uncle Dolan nevű olvasónk gyűjtése (képek: 1,2,3,4) szerint ban jár – illetve megesett már, hogy ban járt érte – ha egy alacsony szintű karakter magas szintű zónában lootol, vagyis boostolják. Ban jár azért, ha alacsony szintű karakternél gyanúsan sok magas szintű cucc van (tipikusan ilyenek a bank- vagy AH-altok). Ban jár azért, ha valaki manipulálja a gazdaságot az AH-n keresztül (magyarul nagy tételben és ésszel AH-zik). Ban, vagy legalábbis figyelmeztetés jár azért, ha whisperben, IRL ismerőssel való beszélgetés közben káromkodsz, akkor is, ha ezért ő nem reportol téged. És a leggroteszkebb fordulat a végére: akit a banhammer arcul csapott, nem fér hozzá az account management oldalhoz, és nem tudja leállítani az előfizetést. Erre mondja az ősi sith közmondás, hogy wtfpwned.

Kéretik fentiek szíves tudomásul vétele közszolgálati jelleggel, a vétlen és véletlen banhammerizáció elkerülése érdekében tett közleményként, és határozottan nem flémindítóként. Kelt mint fent, maradtunk továbbra is tisztelettel, s.k.

 

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


161 komment érkezett a(z) Zavar támadt az Erőben poszthoz

 1. Ex0dus mondja:

  Azért óvatosan a bulvárral, redditen is kint volt már ez a hír, de ott is ugyanaz volt rá a reakció. Ameddig nincs rá bizonyíték, addig szimpla trollkodásnak is betudható. Egyedül az ilum-os eset az ami nagyjából confirmed.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Skeeno mondja:

  Utolsó kép nem kicsit durva :O

  Fontolgattam nemrég hogy elkezdek játszani bár elég durva áron van az alapjáték(mondjuk azt valószínűleg lekalózkodtam volna,tudtommal nincs hozzá ingyen 30nap( és a GC is drágább mint a WoW-os,bár ez lehet csak az áfa emelés miatt van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Saturas mondja:

  @Ex0dus:
  Ezek a képek miért nem megfelelő bizonyíték? Az első képet leszámítva egyik sem fórumos írás, hanem hivatalos levél, és ezek fényében (főleg a 3. a full retard) azt is el tudom hinni.
  Ó és az az erkölcscsőszködés az első képen, istenem...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Bikabike mondja:

  "Erre mondja az ősi sith közmondás, hogy wtfpwned."

  XD prüszk...monitor tisztitás.... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Limrasson mondja:

  Aha, ha ilyenekért bannolnak, nem dehogy is, ha egyáltalán gondnak találják a dolgot, akkor kösz szépen de inkább kihagyom a gamet....mert még a káromkodáson túlesnék, mert magyarul káromkodsz és kész. De a többi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. wowisfun mondja:

  Ez az AH-s dolog a legrohejesebb. Tul nagy profittal adott tul a srac a dolgain vagy mi? Nem is ertem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Sheza mondja:

  Ez az osszes kep /v/-rol van, reddit csak atvette(ahogyan mindent 4chanrol vesz at).

  /v/ hetek ota tele van biodrone, tortanic es bioware hate threadekkel, kepek, screenshotok szazai vannak kint bugokrol, angolul nem tudo GMekrol, random banokrol, stb anonek konnyesre rohogtek mar magukat beta ota hogy SWTOR milyen allapotban van mert ok a megtestesult antihype.

  Kicsit szemelyes de emlekszem mikor az egyik betas gyerek posztolgatta a kepeket hogy iliumban ilyeneket lehet csinalni ha osszedolgoznak, jelentette hogy lehet fixalni kene es mikor nem akkor irta hogy "quality bioware design, somebody is totally going to get b& for this" Olyan amcsi is volt aki megvette tort, istennek nem ment a gepen 5 FPS folott pedig boven benne volt a gepe a minimum gepigenye es a GMek csak azt hajtogattak hogy a jatek jo, vegyen uj gepet es birosaghoz fog fordulni hamis reklamozasert.

  + el ne felejtsuk hogy volt egy nagy forumpucolas is mielott kijott a jatek, a sok hibakat jelenteni probalo betateszter threadjeit lockoltak, toroltek es kaptak a bannokat hogy megtisztitsak a forumot az ujonnan jovoknek.

  Kritikan aluli a vevoszolgalata az egesz jateknak, ez csak meg jobban ki fogja emelni az osszes tobbi hibat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Faraleth mondja:

  a saját tapasztalatom a vevői szolgálattal:
  mobil authenticatorom van (volt), viszont a mobilom kártyafüggetleníttettem, és már előtte de-aktiválni akartam az authot, mert tudtam, hogy ha tolom a telefonon a formatot, akkor bizony itt gondok lesznek a loginnel. azonban az egész account management oldalon nincs semmi ilyen opció. telefon format, majd ugye próbálkoztam 3 supportos tickettel, 1.5 napig semmi válasz. meguntam, betárcsáztam a 44-es számukra, aminél nem volt várakozási idő, instant bekapcsoltak.
  ami a pozitív: a csávó nagyon tisztelettudó volt, (SIR!), és érthetően, mindenféle akcentus nélkül beszélt - szemben azzal a nővel, akivel egyszer wow miatt értekeztem, és valami ordernáré paraszt brit vidéki akcentuson hadart.
  a kontra: az authenticatort csak ők tudják deaktiválni, csak telefonon kérve, viszont ami igazán érdekes, hogy SEMMI infot nem kérdeztek az accountom nevén kívül. nem kértek passwordot, secret answereket, címet, telefonszámot, semmit...magyarul, bárki megszerzi az accountod nevét, és nem rest felhívni egy (angliában, németoban és franciában) ingyenes számot, akkor övé az accountod, még auth mellett is.

  kontra +1: ezt el is mondták 2szer a telefonban: ha egyszer lekapcsolják az authenticatort, többé nem tudod visszarakni, se mobilos verziót, se tokenest.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Selyemdiszno mondja:

  A Vevőszolgálatról!
  Megvettem a játékot, megérkezett 28-án kinyitom és a 3DVD-n kívül semmi sincs benne, nincs cd-kulcs se!
  Felhívom ahonnan vettem és mondják, hogy az EA elbaszta a csomagolást, hívjam fel őket ők meg felveszik a panaszt.
  Felhívom őket és megadom az emailem és ennyi.
  Nekem nem volt elég írtam a Swtor.com-on a supportnak is, na tőlük 2 nap után jött válasz, hogy scannaljem be a bizonyítékot (blokk) és majd küldik emailben a kódot!
  Elküldtem nekik és azóta semmi reakció ez volt 3 napja! Nem igazán dolgoznak.

  #Skeeno: Jár a játékhoz 30 nap játékidő!!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Zirum mondja:

  Kételkedőnek tessék, itt a bizonyíték. Második és harmadik bekezdés. Ha feltűnően sok chestet lootolsz -> ban. Ha túl sok creditet farmolsz, permban.

  Slusszpoén: Szerintük veszélyezteti az economyt, ha alacsony szintű karik farmolják a ládákat a max szintű zónában. Ha egy max szintű kari teszi ugyanezt, azzal semmi probléma.

  http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=120099

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Gehy mondja:

  Látszik, hogy napok óta nem jártam az offi fórumokon. Én csak játszom a játékot, nálunk még ez a dolog nem volt téma. De azért gyerekek ez az durva. :O Előre félek komolyabb tételben ah-zni. Ezen az egy dolgon imádkoztam, hogy a custommer support ne legyen gyökér. Egy dolog van amiben a Blizzard mindenféleképpen jobb, mint bármelyik cég, ha nem is maradéktalanul de 99%-ban tökéletes customer supportjuk van.... ez az egyetlen dolog amin elcsúszhat az swtor. Az eszméletlen tartalom és élmény (ez nyilván egyéni mindenkinek) megvan, de ha elhajtják a felhasználókat ilyen EA módra (akinek valaha volt dolga EA supporttal tudja miről beszélek) annak durva következményei lesznek.
  Ettől függetlenül a játék jó, aki pedig ésszerű keretek között játszik (bár az ah-s része a dolgonak tényleg vicc :D) nyugodt szívvel jöhet játszani.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Selyemdiszno mondja:

  Rakják bele a Real Money AH-t és nem lesz baj!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Sheza mondja:

  @Selyemdiszno:

  Az majd akkor jon ha f2p lesz, kb 6-8 honap.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Eredar mondja:

  @Selyemdiszno: Mert olyan nagyon sokan dolgoztak a világon az utóbbi 3 napban...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Limrasson mondja:

  Amúgy érdekes, én egyszer Mass Effect2 CD kulcsot rossz accountra regeltem be (más E-mail címre), és 10 perc alatt átrakták nekem a jóra.

  WoW-ban meg 2,5 hónapot szenvedtem mire megkaptam a BC collectors peteket (EU-s verzióban ne mvoltak benne).

  De sajnos az SW:ToR-os móka már ott kapa volt, hogy 5 titkos kérdés kell, ami nem lehet bármi, hanem csak olyan kérdések amik 90%-a olyan hogy nem kérdezném meg magamtól.
  +
  legyen ilyen emg olyan a jelszavad, csakhogy nehogy meg tudd jegyezni.
  (Nem értem, ha már lehet kis/nagybetűt, számot és betűt is választani, akkor miért is kell hogy a jelszavam tartalmazzon legalább egyet ezekből?)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Aryx mondja:

  @Limrasson: http://xkcd.com/936/
  "Sírnak fórumokon a ..." Ha a fórumok alapján ítélnénk meg egy játékot, akkor mennyi Warriort indítanának? : P
  Valaki linkeljen már egy komolyabb cikket, vagy valamit erről a témáról.
  4chan alapú képtömeg vicces, meg minden, csak az évek alatt megtanultam reflexből nem elhinni.
  Viszont örülök, hogy a vizsgaidőszakra való tekintettel nem vettem meg, kell még egy kis idő, míg a felesleges hype lepörög, és a vérpistikék nagy százaléka visszamegy codozni.
  Kár még FreeToPlayről beszélni, elég sokat eladtak, hogy kitartson, Amíg nyereséges marad, addig ez bizony fizetős lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Laza mondja:

  Az mennyire nevetséges már, hogy exploitnak hívja azt, ha alacsony szintű karakter magas szintű helyen magas szintű tárgyat lootol ..... most előre borítékolom az év baromsága címe 🙂
  Ha nem akarják, hogy képes legyen erre, akkor kössék szinthez ezt a 'képességet' ... ne legyünk már ennyire amatőrök ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. disorder_gs mondja:

  elvakult idióta fanként mondom, hogy ez extrém szánalmas.Már a fansite programjuk is kiverte nálam a biztosítékot, de ez egyszerűen nevetséges. totál elment a kedvem a játéktól, az ilyen és ehhez hasonló baromságok miatt. legalább lenne support, de még az sincs, csak olyan, amilyen a posztban is látható. lenne még mit tanulnia a BW-nek... úgy látszik eddig csak az Apple-től sikerült, hogy ennyi korlátozás van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. hopp mondja:

  Ez kemény, mint a Tarzan sarka 😀 Ezt így egészen konkrétan komolyan gondolják?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Pingback: A banhammeres helyzet egyre fokozódik | Star Wars: The Old Republic Hungary

 21. warruth mondja:

  Orwell 1984-ére emlékeztet az eset. Akinek egy kicsit több sütnivalója van, mint a többieknek, az másnapra rejtélyes körülmények között eltűnik, mintha sose létezett volna.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Galleoth mondja:

  @Gehy:
  Customer supporthoz annyit, hogy nálam a kb. 10 ticketből amit wowosként írtam, abból kb. 8-9re benyomták a megszokott "thanks for ... " szöveget, utána meg jött a témához egyáltalán nem kapcsolódó szöveg. Amit a Blizznél jól, és gyorsan csinálnak az az ellopták az accot, lootot problémák megoldása.
  A BW support valóban nem túl gyors, + ünnepek vannak, szóval az aki bebukott valamit az nagyon sokat várhat.
  A security kérdés+választ reflexből fel kell írni, tényleg elég hülye kérdések vannak egyébbként.
  A jelszónál meg lehet, hogy Te épp értelmeset adsz meg, de van aki a "banana"-nál leragadna, és csinálná a _teljesen felesleges_ plusz munkát a supportnak.
  Az az 1 token/account dolog azért van, mert a "modern" acc tolvajok eldobható telókra raknak auth-ot, és ezzel _nagyon_ ki****nak azzal akitől ellopták. Haveromnál megjátszották wowban, sajnos nagyon sokat szívott vele, mire kitisztázódott.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Sheza mondja:

  @Aryx:

  A userek es a metacritic rengeteg negativ visszajelzese nem eleg?

  "elég sokat eladtak, hogy kitartson"

  WAR, AoC, AION ugyanigy kezdte, millios mennyisegu eladas, es par honapon belul szazezer elofizeto, osszevonasok, f2p.

  Mind ugy megy a ciklus hogy felulnek a hypenak, aztan jon a vasarloi megbanas mikor erolkodve vedekeznek hogy ez nem is rossz jatek, majd pacthelnek, kijavitanak, lesz kontent miegymas aztan a beletas hogy ez egy rossz jatek. Nem eloszor lesz ez eljatszva es ne is utoljara.

  Az SWTOR egy PvP, Pve kontentben rendkivul hianyos, gyakorlatilag endgame nelkuli MMO tele hibakkal bugokkal, teljesen dilettans es ertelmetlen fejlesztoi megoldasokkal(makrok, addonok hianya) amit meg jol meg is fejelnek egy olyan vevoszolgalattal amire egy kozepes meretu szakbolt ellatasat nem biznam ra, nem hogy egy MMOet es meg is van a recept egy hatalmas buktara majd F2Pre.

  Itt allnak mikor a legfobb konkurrensnel uborkaszezon van, millionyian tekintgetnek ki, kezukben a vilag legerosebb sci-fi brandje, elkoltenek ra 300 millio dollart es erre ez a kozepszeru fercmunka jon ki. Ez tipikusan az a fajta bukta ami miatt komplett menedzsmenteket szoktak kirugni es komplett cegeket atszervezni.

  Nem hiszem el hogy feltetlenul a hero enginet kellet volna licenszelni, nem hiszem el hogy olyan designhibakat kell veteni amiket a legnagyob konkurens akivel vallaltan versenyzni akarnak evek ota elvettett, legalabb egy pici termekkutatast tartsanak, olvassak el Ghostcrawler posztjait es WoWozzanak hogy rajojjenek miert valtoztatotta meg Blizzard, nem hiszem el hogy az osszes beta teszter rengeteg feedbackje ment devnullba, hogy egy Senior Desinger hatralepett es bologatott hogy "ez igy jo lesz" es szonyeg ala soportek az osszes ellenvelemeny, nem hiszem el hogy feltetlenul karacsony elott kellett kiadni, meg par honap bugmentesites helyett, nem hiszem el hogy az egyik legnagyobb kiadocegnek annyira felkeszuletlen support stabja van es olyanokert bannolnak amig egy MMOban teljesen mindennapiak vagy keptelenek ellatni a feladatukat. Pedig ez mind igy tortent meg.

  Jott szegeny SWTOR hogy versent fusson azzal aki 7 eve koroz a palyan csak pofara esett szegeny a startnal es a szakkomentator nem meri kimondni hogy le van maradva, mert sokan szeretik a trikoja mintajat(lore).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. Spellbreak mondja:

  Azt hittem a Kereskedelmi Szövetség csak a Naboot vonta blokád alá azt se ebben az időszakban. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. wowisfun mondja:

  @Sheza:

  it's funny cause it's true...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Galleoth mondja:

  wall of text, sorry
  Szóval, megint a "bedobok egy szelet húst a kutyáknak" szintű post, de mind1, engem nem zavar. Ami az swtor.hu -n fenn van dev comment http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=120099 ezt azért én ajánlanám azoknak akiket érdekel, hogy mi lett az "átlagos mártír playerekekkel" akik bannt kaptak.
  Lefordítanám a dolgot, kb. annyi a lényege, hogy a "gold farmerek" (itt credit) elkezdték szépen kiszedni a millióikat, hogy legyen mit vennie a jó népnek.
  1: "alacsony szintű karakter magas szintű zónában lootol, vagyis boostolják" = wowos nyelven: a lvl 10es karakter lemegy a maxos területre és lefarmol minden nyersanyag forrást, amit Te esetleg szeretnél magadnak. Vannak "security chest"ek, ezekben random loot, credit van. Ezeket is kipakolják, szerintem már hackelik is a játékot, vagy lopott accal biztosítják a terepet, mert többnyire ezek mob groupok mögött vannak.
  2: "alacsony szintű karakternél gyanúsan sok magas szintű cucc van (tipikusan ilyenek a bank- vagy AH-altok). Ban jár azért, ha valaki manipulálja a gazdaságot az AH-n keresztül (magyarul nagy tételben és ésszel AH-zik)." Ez konkrétan nem igaz. Tudod mi az igazság? Benézel AHra mert szeretnéd húzni a craftingod/szeretnél legyártani valami szép itemet, és azt látod, hogy tegnaphoz képest minden 5x olyan drága. Miért is van ez? Mert a retkes credit farmerek, akik feltörik haverod accját 0-24 megveszik a kulcs materialokat, és _sokkal_ drágábban teszik be. Ha nem veszed meg azthiszed kitolsz vele? Nem, mert más megveszi, te meg ugyanúgy nem tudsz craftolni. Én konkrétan összeteszem a kezem, hogy végre valaki hajlandó az MMO-s gazdaságért valamit tenni.
  3: Én egy értelmes, de forrófejű ember vagyok, akit az erkölcse az internetes megnyilvánulásainál (főleg a "nemügyes" emberek felé) nem korlátoz. Szóval, én angolul már kb. 1000 sort írtam azoknak akik miatt szanaszét wipeoltam az FP-ket, kikaptam Huttballon, mert nem hajlandóak passolni. Ha valakit biztosan bannoltak volna az offensive language miatt, az én vagyok, de az accom még mindig él. Szóval kétlem, hogy a leírt történet valós lenne. Nem vagyok rá büszke, de ez van, sajnálom.
  Ez a kettő dolog _alátámasztott, igazolt, biztos TÉNYEKEN_ alapul. Nem flamelni akarok, nem akarok bannt az FS!ről, senkit nem akarok megsérteni, de engem konkrétan irritál, hogy random infókat dobtok be.
  Akik szerint pedig nem járt volna a fenti 2ért bann, akkor azt kérdezem, örülnél, ha haverod/te accod feltörnék az ilyenek, csak mert a support nem tud gátat szabni nekik? Szerintem nem.
  Jah és ajánlanám végiggondolásra, hogy mikor a wow-os LFR rendszert exploitolták, akkor mindenki a playereket szidta, most meg, mikor a credit sellereket végre hajlandó kivágni a support, akkor a support a rossz fiú. Szerintem a random kommentek előtt valami kis realitást nem árt vinni az ember logikájába. Köszönöm!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Sheza mondja:

  @Galleoth:

  "Ban jár azért, ha valaki manipulálja a gazdaságot az AH-n keresztül "

  Ha nem elbaszott lenne az AH rendszeruk akkor tobben is hasznalnak es lemennenek az arak, a WoW evek ota elvan igy komolyabb gazdasagi gond nelkul, ha a WoWot masoljak akkor tegyek meg ezt is ahelyett hogy ezrevel bannolnak az AHzokat, farmolokat aztan egy tipikus damage control poszttal nyugtatnak az embereket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. sunyika mondja:

  @Galleoth: durván látszik, hogy fanboi szemüvegen keresztül írtad ezt, mutatom miért:
  1. ha ilyen extrém szintkülönbségekkel lehet futkozni maxos területeken az az swtor szegénységi bizonyítványa, de még akkor is lehetne szinthez kötni az adott cucc bányászását, a skill fejlődését stb.
  erről a chestről meg már csak azért is baromság, amit írtál, mert ha van egy olyan karija a csúnya goldfarmernek, akkor minek külön egy lvl 10es, hogy kiszedje?
  2. "(magyarul nagy tételben és ésszel AH-zik)" konkrétan amit te leírtál 4 sorban, azzal ezt definiáltad le, hogy nagy tételben ésszel ah-zik valaki 😀
  3. erre konkrétan nem tudok mit mondani, ha rosszmájú akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy idő kérdése, de mondjuk hogy itt legyen igazad.

  És akkor most döntsük el, hogy melyik kényelmesebb, megváltoztatni a játékszabályokat, hogy ne lehessen kijátszani a rendszert, vagy egyszerűen bannolgatni favágó módjára olyanokat is nem elhanyagolható számban, akik igazából nem csináltak semmi rosszat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Brillight mondja:

  Figyelj, ha valakinek ellopják az accát az a saját hibája, innetől kezdve nem érdekel engem, hogy 5x annyiba kerül-e az item, két napra rá úgyis lecsökken. Akinek meg ellopják az accát (visszatérve ide), nem hiszem, hogy a mai technikával és tudással valaki hackerkedésre szánná rá magát, ráadásul már mindenkinek szinte tűzfalas routerje van. Ne kövezzetek meg ha hülyeséget mondok! Szóval legkönnyebb a spam vagy valami spyware-t használni, vagy mi a tosznak hívják, amit meg hogy szedsz össze? Felmész a teenpussy.com-ra kb. mert felvillant a szemed előtt a kép, és VÉLETLENÜL (persze nem) rákattintasz, hopp a képpel jött a cuccos. Az accodnak bye bye.
  Én 2 éve nem formatáltam a gépem. Csak megbízott helyről töltök, bár manapság már azt se és nincs semmi para. Ott a haverom ezzel szemben. Fennt említett pornófüggő az ő accát haveonta benyelik. Szerintem erről ennyit.

  Az, hogy alacsony szintű karikat bannolnak, mert lemennek max lvl. területre, hát ne haragudj, de ha van valakinek ereje és kedve, hogy haverjával farmoljon vagy épp boostolja, akkor az hagy legyen az ő döntése. Persze ezt most nem a hackre gondoltam, ahol a föld alól szedik ki az archeology szarokat... hanem konkrétan arra amit írtam.

  Az AH árai arra vannak, hogy manipulálják. Nem akarok semmilyen gazdasági témát firtatni, mert nem vagyok benne járatos, de amerika, oroszok, japánok szerinted nem irányítják és generálják a világgazdasági piacot? Akkor most a maradék 200 országnak le kéne rohanni őket ezért?

  Kicsit a játékról:
  Aki akart az már úgy is utána nézett, de mikor a barátnőm megvette SW:ToR-t elkezdtem az ő accán játszani. És hát, 2 óra játék után megmondtam, hogy F2P lesz 1-1,5 éven belül. Maga a világ tetszetős, de a játék grafikája egy kalap fos, max grafikán játszok, egy jelenleg atomerőművel. És a játékban nem láttam átlós egyenes vonalat, de konkrétan magát a pixeleket látom... Nem hinném, hogy a hiba az én készülékembe lenne. A karakterek mozgáskultúrája, olyan mintha b@sznák őket futás közben. Ez még a kisebb probléma, de pl. egyik flashpointon (ahol mi rakéták alatt kell mászkálni az endbossnál) a nem függölegesen hanem átlósan mozgó liftet ha nem éred utól és ráugrasz két dolog történik: csúszol a lifthez a TALPADON! Ember legyen a talpán aki ezt meg tudná csinálni, hogy merev egyenes testtartással lecsúszol a lejtőn. A másik, hogy átcsusszansz a liften és die...
  Ja amúgy ennél az end bossnál, négyzet alaku pálya, ez négy kisebb négyzetre osztva, minden kis rész fölött 1-1 rakéta meghajtó (gyengébbeknek: 4 darab rakéta) és a boss random felgyujt 3at ergo marad 1 hely beallnotok. Na nekem itt konkrétan 13 wipeom volt mert:
  -nem indult el a boss
  -evadelt
  -nem latszodott hogy melyik raketa gyulladt ki
  -random elegtunk

  Ja amugy 1-10es szintig a fejlodes kin szenvedes sok vidi meg minden ami jo is rossz is. Jok a vidik meg parbeszedek de kurva sok... 11-22 izgi a világ meg minden. 22-25 megunod mint a szart. Legalábbis én felhuztam és unalmas, azota se leptem be.

  Ja igen, FPk (dungeonok):
  Juuuj de jo, csilli-villi robotok. UNAAALMAAS minden robottol ugyanazt látni. 2 szinttel nagyobb karival szemben nem tudsz aggrot tartani és kb. nem kell tank az instakhoz. És kezdetleges nagyon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. Galleoth mondja:

  @Brillight:
  Komolyan mondom az ilyen embereket nem értem. Te konkrétan leszarod, hogy kirabolnak az AH-n a goldsellerek, vagy mik ezek a random hülyeségek, amiket írsz? Ha a világgazdasgában akár csak dupla árra emelnék valamelyik alapvető termék árát, pár milliárd ember éhen halna.
  Az acc törés, a modemed tűzfalának semmi köze hozzá, és a régóta fennálló közhiedelemmel ellentétben, hogy csak kalóz, és pronó oldalról jön le kémprogram/vírus, már évek óta nem igaz. Ha esetleg olvastad a híreket, akkor tudod ,hogy óriási cégek is "kémkednek" utánad. Persze nekik nem a wowos jelszavad kell.
  Az igazat megvallva én is pont ezt vallottam mint Te, hogy akinek ellopják az accját az megérdemli, mert hülye volt. Aztán haveromét ellopták, és rádöbbentem, hogy nincs igazam. Vírusirtók, tűzfalak, minden start-upnál databaset frissít, secure böngésző, ugyanezen beállításokkal. Megbízható honlapok, semmi újdonság, kb. mindennap ugyanazok. E-mailek olvasása szintúgy. Aztán tadammm! ellopták az accját. Ő nem hülye gyerek, aki "jajj szedjük le Randomfos toolbar IEhez" típusú ember. Bár a világgazdasági modelled után nem várom el, hogy megértsd mire célzok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. NoPara mondja:

  Sok bajom nincs az Sw:tor-ral, de én itt se érzem azt, ahogy a többi wowgyilkos mmo-nál se éreztem, hogy ez az a játék, amiért képes lennék 1 év (vagy akár pár hónap) múlva pénzt kiadni. Lehet hogy haldoklik a wow, de kisebb/nagyobb kihagyások után mindig csak-csak feltöltöm az accom, vagy megveszem azt a kiegészítőt.

  Rengeteg olyan játék van, ami azt mondom hogy jobb a wownál (most játéktípust nem nézve), de szerintem mindenbe bele lehet unni egy idő után, és a wow akárminek köszönhetően mindig vissza tudja csalni az embert. És szerintem ez soha semmilyen más játéknak nem fog sikerülni!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. Aryx mondja:

  Itt kizárólag Haterek vs Fanboyok kommentelhetnek, a többit autómatikusan beosztjátok az utóbbiak közé...

  Annyit kértem, hogy fröcsögés, siránkozás, öcsihaverjalátta, énmár 90es szintű uralkodó vagyok mindent láttam, és társai helyett valaki valami MEGBÍZHATÓ forrást mutasson. Nem, ti nem vagytok azok. (Fanboy/Hater nálam nem hasznos véleményt képvisel.) A 4chan pedig a legszórakoztatóbb trolltanya a világon, de ettől még nem marad hírforrás.

  Egy dolog, amihez hozzá kell szólnom, mert egész sokat bétáztam: Fórumtakarítás, meg hasonló összeesküvéselméletek...
  Biztosan azzal kell fogadni a következő hullámot, hogy találnak 3! fórumot ugyanazzal a hibával teleírva, mellé nyavajognak, miért nincs kijavítva. (Várva a hétvégi gyors patchet?!) Tejesen irreleváns, hogy a hibát javították-e vagy nem, butauser úgysem találja meg, hogy valaki már szólt, ha bennmarad, úgyis teleírnak még 3 fórumot vele, legalább átlátható maradt a rendszer.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Brillight mondja:

  @Galleoth: Na azért finoman, ne haragudj, de egy játékban nem érdekel, hogy kirabolnak-e, nem késztetnek arra hogy vegyem meg ergo nem tudnak kirabolni, masreszrol kifarmolhatod, harmadreszrol megvarhatod mig lemegy az ara, negyedreszrol pedig SWTORban is ugyanolyan nehez farmolni mint WoWban.... Ergo kb. 3 nap farmolással egy szép vagyont tudsz összeszedni. És szerintem ilyen téren felesleges volt párhuzamot húznod a való élet árváltozásaival és egy játékban történő árváltozásokkal.
  Ahhoz viszont tartom magam, hogy akit feltörnek azt azért törik fel, mert vmi olyan helyen mászkált... Am. ha maximális biztonságot akarsz, akkor ott az authenticator, amit ugyanugy fel tudnak torni csak nehezebben. Aki akarja ugyis megszerzi az accod...

  Dde fuggetlenul ettol másik honlapokon is olvastam errol a nem lehet a paymentet visszavonni dologról. Ha megtalálom a linkeket akkor bemásolom, csak azt hittem h. trollkodás az egész, ennyire barom nem lehet egy cég se...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. Sheza mondja:

  @Aryx:

  Azt a szot hogy "hater" tizeneves facebookpicsak folott nem nagyon szoktak hasznalni.

  Sajnalattal tudatom hogy nalad beallt a "biodrone" allapot, mikor megvetted a jatekot es mar nem masnak hanem magadnak bizonygatod hogy igenis megerte, nem bantad meg, elvezed nehogy radobbenj hogy igazabol lyukra futottal.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Post-purchase_rationalization

  Forumosdirol meg csak annyit hogyha tenyleg aktivan betaztal, bugreportoltal volna hypeolas helyett akkor tudnad milyen ivben szartak a betasok fejere es hany posztot toroltek ki mikor ezt szova tettek, szamomra meg a a screenshotok szazai, screenshotok a biodroneok zummogeserol a forumon(amit barmikor meg lehet tekintenti) es maga a JATEK(amit meg vegkepp barmikor meg lehet tekinteni) eleg bizonyitek. 2012ben igy kene kineznie egy AAA mmonak? Felkeszen kiadtak csak hogy a karacsonyi kaszalas meglegyen es most isszak meg a levet ahogy pukkad a hypelufi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. Brillight mondja:

  Meg van az egyik link:
  http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=120099
  érdemes a kommenteket elolvasni, hogy a kis takony kölköknek (már ha azok persze, mind1 ezt csak úgy írtam :P) több eszük van, mint a Dev-eknek 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. wowisfun mondja:

  HALDOKLIK AZ SWTOR!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Brillight mondja:

  Hivatalos fórum, devek fóruma:
  http://www.swtor.com/community/devtracker.php
  Ez a post a lényeg szerintem: StephenReid General Discussion -> Recent actions against some customer accounts 01.02.2012 11:55 AM

  Our Terms of Service team recently took action against some accounts playing Star Wars: The Old Republic, and we wanted to give you some insight into what happened and why.

  First, action was taken against a number of accounts for what's commonly known as 'gold farming' - or in our case, credit farming. These accounts were found to be exploiting the game in a variety of ways to maximize their credits in order to sell them to other players. Our Terms of Service team took action against these accounts and removed them permanently from the game.

  Second, a smaller number of accounts were warned or temporarily suspended for exploiting loot containers on Ilum. To be completely clear, while players may choose to travel to Ilum earlier than the recommended level (40+) and may loot containers if they can get to them, in the cases of those customers that were warned or temporarily suspended, they were systematically and repeatedly looting containers in very high numbers resulting in the game economy becoming unbalanced.

  None of these accounts were banned for their actions and no accounts have been banned for travelling to Ilum while still relatively low level. By comparison, the number of accounts that were warned or temporarily suspended was considerably lower than the number of accounts banned for 'credit farming'.

  It's important to remember that our Terms of Service team is extremely careful and thorough in their investigation of any potential exploit or unusual activity in-game. Working closely with the development team and using extensive metrics based on player activity, they are able to determine what is normal player activity, what is unusual and what is exploiting. Our goal is always to ensure a fair game experience for all players while also protecting the rights of individuals, and if people are disrupting the play experience for others action will be taken.

  While we will not discuss the details of any individual action, whenever we take action against an account we believe they have clearly broken our Terms of Service. Any action taken against an account can be appealed and in some cases actions have been rescinded.

  While we understand people's concern about actions taken against accounts, please remember the Terms of Service team exists to help ensure a balanced and fair game experience for all. When you see reports of actions taken against someone's account, remember they are choosing to tell their version of the story - and there are two sides to every story.

  In summary, our Terms of Service team took action against a number of accounts that were 'credit farming' to remove them permanently from the game. They also warned and temporarily suspended - but did not ban - a smaller number of accounts for activities on Ilum that were decided to be game exploits.

  Some adjustments will be made to Ilum in the near future to discourage future exploits. However, the planet is still open to anyone who wishes to travel there.

  The goal of the Star Wars: The Old Republic team is to maintain a service for our customers that is fun to play and equitable for everyone. Critical to this goal is making sure that gameplay is fair and reasonable and we are constantly on the lookout for anything that would prove to be a detriment to your gameplay experiences.

  Thanks for reading, and we hope this gave you some insights.

  Tehát azok, akik eladás miatt farmoltak creditet azokat bannolták. EZ PIPA!

  Akik havert boostoltak és a chesteket nyitogatták, azt figyelmeztették--> bannolták mert felborítják az AH rendszert. Ez mi? Most ez komoly? Nem egyszerűbb a chestre: Required level 40 to open the chest?????

  Illetve akik low levelen 40 alatt Ilumba mentek creditet farmolni, azokat is bannolták?! Főleg úgy, hogy a peted segítségéve megölsz egy 5 szinttel magasabb mobot is?!

  Jól értem a dolgokat? Vagy tévedek? Mert ha jól értem akkor, azért az a 2. pont elég durva és szégyenteljes a Bioware részéről.

  Amúgy tud valaki valamit a paymentes dologról, hogy nem lehet visszavonni a bannolt accon a fizetést?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Brillight mondja:

  @Sheza: Sajnos a postod második fele igaz, csak a marketingre gondolták, de a jelenlegi állásával (grafika, bugok etc) a játékot jó indulattal is csak egy 2009es évre tenném. De ezt elbaszta a BioWare. Eléggé. Ha még 1 évet ráhagyott volna, hogy tökéletesítse a játékot, bugmentesítse etc etc. és létrehozott volna egy WoWal versenyképes játékot, sokkal nagyobb tábora lehetett volna mint a WoWnak, hisz gondoljunk bele:
  1977. május 25. megjelenik a Star Wars a világban egy évtizeden belül szerintem a világ népességének 40%-a látta, de a 90es évekbe szerintem a 80%-a biztos. Jön a többi rész, mesék, pc játékok. Fiataloknak új világot nyitnak, hogy ilyen lehet a jövő stb stb.
  Na az 1977es generáció: Anyáink és apáink közül, akik játszanak számítógépen megveszik (mindenki ismer WoWos 30-40, de én ismerek 60 évest is)
  Most 20 évesek is fix megveszik legalábbis nagy részük, mert ez egy legendából készült játék. A fiatalok meg követnék úgyis a többieket. Persze lehet tévedek, de én így látom. Ha nem most adták volna ki, akkor sokkal több játékos maradt volna swtornal mint amennyi most fog maradni.

  u.i: bocs ha érthetetlen de már eléggé fáradt vagyok

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. Cathfaern mondja:

  @Galleoth:
  Felteszem te vagy az a típus, aki WoW-ban kb. 200 gold amit valaha is látott egyben 🙂 Ha használható lenne az AH, akkor nem tudnák a goldfarmerek felnyomni az árakat, ugyanis a játékosok száma definícióból adódóan nagyságrendekkel nagyobb, mint a goldfarmereké, tehát biztos lenne aki alárakna. Amennyiben össze lehet farmolni annyi goldot, hogy minden aládrakót ki tudj vásárolni, az pedig (játék)tervezési hiba. Más szóval bug.

  @Brillight:
  Nagyon tömören és velősen a hivatalos válaszból levont tanulság: "ha bug (tervezési hiba) van a játékban, akkor azt nem javítjuk ki, hanem bannolunk mindenkit, aki szándékosan, vagy véletlenül belefutott."
  Ebből nem is a mondat második fele az igazán gázos (bár az is: Blizz nagyon helyesen csak az igazán látványos problémáknál áll neki bannolni), hanem az első: ezt a hivatalos választ azzal kellett volna kezdeni, hogy "igen, ki lehetett használni dolgokat, amivel túl sok pénzhez lehet jutni, de ezt megszüntettük és...". Viszont ez nincs ott. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor a játékban kb. 0 bugfix lesz. Ami röhej.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. Ex0dus mondja:

  Látom megint ugyanaz a 3 ember osztja az észt, hogy ők aztán mindent jobban tudnak. Nektek fizikai fájdalmat okoz mikor másoknak is van véleménye, vagy ez hogy működik?
  Az meg különösen vicces, hogy már megint a grafikai kártyával nyomulunk, ami már 2005-ben sem volt menő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. MagonDead mondja:

  http://www.rockpapershotgun.com/2012/01/02/swtor-ilum-bans-were-real-nuanced/ Na, akkor zárjuk is le a vitát. MMint persze lehet folytatni, csak ez megint a 'dehát javítsák ki az exploitot mert addig nehogymáne' vita mégegyszer, pont mint a 4.3 LFR banhullámnál. Mondjuk az is megért párszáz postot.. 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. Spherion mondja:

  Nagyon helyes hogy ilyen dolgokra is figyelnek egy játékban, és már korai szakban elkapják azokat az embereket akik állandóan a kiskapukat használják ki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. sientech mondja:

  @MagonDead: hm valóban látsz párhuzamot a "túl sok pénzed van BAMM" és az exploitot kihasználók bannolása között?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. Zake mondja:

  @Ex0dus:
  Ez ugyan kicsit off, de nekem pl. semmi gondom nem lenne a grafika stílusával, ha a mai játékokat elfuttató gépemen nem szaggatna be pl. bg-ken meg nagyobb nyitott területeken. Állítólag azért lett ósdi a grafika hogy a régebbi gépeken is elfusson vagy mi, ebből én eddig annyit látok, hogy nálam szaggatt mint állat, pedig nem régi a gépem. És a fórumokból tudom hogy nem én vagyok az egyetlen. Én meg a WoW grafikai motorjára hittem azt hogy szarul van megírva, mert ultrán már kicsit meg-megröccen a 7 éves grafika.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 45. GnomePaladin mondja:

  @Sheza:

  Téged megbántott a BioWare vagy fizet a Blizzard?

  "Az SWTOR egy PvP, Pve kontentben rendkivul hianyos, gyakorlatilag endgame nelkuli MMO tele hibakkal bugokkal, teljesen dilettans es ertelmetlen fejlesztoi megoldasokkal(makrok, addonok hianya) amit meg jol meg is fejelnek egy olyan vevoszolgalattal amire egy kozepes meretu szakbolt ellatasat nem biznam ra, nem hogy egy MMOet es meg is van a recept egy hatalmas buktara majd F2Pre."

  Nincs PVE tartalom vagy endgame? Tényleg? Ezt te hallottad vagy ez kellett mondanod?

  "MMO tele hibákkal" - üdv a való világban. Hallottál már rugót sírni a vanishről? Vagy máshogy kérdezem! Tudsz egy programot mondani (tényleg csak egyet) ami nincs tele buggal?

  "Mind ugy megy a ciklus hogy felulnek a hypenak, aztan jon a vasarloi megbanas mikor erolkodve vedekeznek hogy ez nem is rossz jatek, majd pacthelnek, kijavitanak, lesz kontent miegymas aztan a beletas hogy ez egy rossz jatek. Nem eloszor lesz ez eljatszva es ne is utoljara." - értem én hogy ez ilyen reverzív gondolkodás, hogy ezt ráhúzhasd mindenre és mindenkire aki mást mond, de fel sem merült hogy esetleg netalán az elmúlt 3 hétben a játékosok nagyobbik része élvezi a játékot, sőt készülnek arra hogy tovább is játszanak?

  Pszichológiát tanultam egy pár évig, az egész gondolkodás módod szorongást sugároz, de facto mondasz olyan dolgokat, amire meg sem próbálod elhitetni hogy ez a te saját véleményed, szerinted ez így van így megy a világ ez lesz, és mintha borzasztóan féltenéd a játékot vagy még inkább a társaságodat hogy szétesik egy olyan játéktól amivel te nem akarsz játszani, és ily módon lebeszélni őket az ottani játékról. Inkább beszéld meg a haverokkal!

  A témába. Ha az ember utána olvas, netalántán játszik a játékkal, akkor észreveheti, hogy ez csupán egy pár szélsőséges eset, ami simán előfordulhat mindenkivel ha elgurul a gyógyszer és olyan emberek esnek áldozatul akiket nem feltétlenül kéne hogy érintsen a dolog. Creditről annyit, hogy minimális AH-zással és questeléssel össze lehet gyűjteni a pénzt mindenre, a leggyorsabb motortól a speckó cuccok vásárlásáig mindenre. Nem megfelelő szavak ugyanmár. A generál teli van káromkodással, én magam is bőven szoktam anyázni, még csak meg sem fenyítettek. A játékosok 90%-t érintené a dolog úgyhogy ez csak szélsőséges eset lehetett.

  Már említettem egy párszor, és valószínűleg még fogom is. Egy átlagos WoW rajongónak (pl. én) kutya kötelessége hogy összetegye a kezét és imátkozzon hogy az SWTOR (vagy bármilyen trónkövetelő) csodát műveljen és permanensen nagy tömeget szipkázzon el a WoW-tól. Ugyanis csak a piaci verseny hatására lehet olyan MMO-t csinálni (WoW-ot vagy a nagy lufi next gen MMO-t) amivel úgy játszol mint 2005 februárjában. Pl. ebbe nálam nem fér bele néhány panda.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 46. Spauracchio mondja:

  Megveszed(kifizetsz egy rakás lovét), játszol és jól érzed magad, majd kivágnak mert van eszed......GZ!
  Tuti abban a pillanatban megszüntetnék minden fajta előfizetést és visszaküldeném nekik a játékot, hogy b****ák meg!
  Bocsi az off-ért! De ez szánalom.
  Olyan mintha kiszednék a WoW-ban X mennyiségű akármilyen alapanyagot és bevágom AHba és megszedném magam belőle, mert miért ne???? vagy szólok havernak, hogy segítsen ebben-abban... majd később kapok egy levelet, hogy ezt nem szabad és - You have been banned from this server -

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 47. sientech mondja:

  @GnomePaladin: ne haragudj, de ha az ő hozzászólása szorongást sugároz, a tiéd dühöt. van egy csomó probléma, amire nem megoldás hogy nekiesünk annak aki beszél róla. egyébként általánosságban rossz felfogás, hogy az igazságtalansággal csak akkor foglalkozunk ha velünk esik meg. gondolom más hangvételű lenne az írásod, ha reggel egy egy levél várna hogy bocsi, túl sok pénzt kerestél ah-n, bannoltunk, de az előfizetésed nem tudod lemondani mert az oldalra se léphetsz be. azért az ilyesmi nem egy könnyeden vállrándítós dolog.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 48. Spauracchio mondja:

  @sientech: "de az előfizetésed nem tudod lemondani mert az oldalra se léphetsz be" na itt borulna el az agyam végképp :o)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 49. Ragle mondja:

  @GnomePaladin:
  Bocs, de amit én láttam (videók, még véletlenül sem vettem meg) az SW:TOR-ból, az alapján a PVE-PVP téren még bőven lenne mit fejlődnie a játéknak. Nem véletlenül mondják olyan sokan, hogy gyakorlatilag hiányzik belőle.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 50. sientech mondja:

  @Ragle: annyit azért tegyünk meg hogy sarkalatos véleményt csak videók alapján ne mondjunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 51. Attila mondja:

  "Téged megbántott a BioWare vagy fizet a Blizzard?"

  Egy kis személyeskedés, ügyes!

  "Nincs PVE tartalom vagy endgame? Tényleg? Ezt te hallottad vagy ez kellett mondanod?"

  Nem azt mondta, hogy nincs, hanem azt, hogy a PVE rész rendkívül hiányos, az endgame pedig nem létezik. Ez utóbbi természetesen túlzás, de az azért sokat elárul a játék jelenlegi állapotáról, hogy még vannak olyan mobok, amiknek placeholder neve van.

  "...de fel sem merült hogy esetleg netalán az elmúlt 3 hétben a játékosok nagyobbik része élvezi a játékot, sőt készülnek arra hogy tovább is játszanak?"

  Könnyen lehet, hogy így van, ám legyen. De ez majd igazán csak február vége fele fog kiderülni.

  "A generál teli van káromkodással, én magam is bőven szoktam anyázni, még csak meg sem fenyítettek."

  Remek! 🙂

  "Egy átlagos WoW rajongónak (pl. én) kutya kötelessége hogy összetegye a kezét és imátkozzon hogy az SWTOR (vagy bármilyen trónkövetelő) csodát műveljen és permanensen nagy tömeget szipkázzon el a WoW-tól. Ugyanis csak a piaci verseny hatására lehet olyan MMO-t csinálni (WoW-ot vagy a nagy lufi next gen MMO-t) amivel úgy játszol mint 2005 februárjában."

  Bájos ez a konyhamarketing, és még igaz is lenne, ha csupán az SWTOR lenne az egyetlen potenciális konkurrenciája a WoW-nak, de azért lesz még idén egy GW2, egy TERA, egy Secret World, sőt még a Blizzard is konkurrenciát teremt neki a Diablo 3-mal. A rengeteg single player játékről már ne is beszéljünk.

  Lehet szeretni ezt a játékot, és óriási, meghatározó MMO lehetne belőle, ha az EA és a BioWare tovább látna az orránál. Tény, hogy ideje korán adták ki ezt a játékot. Annyira klóg a lóláb, hogy kár erre szót fecsérelni. Beszartak az év elején érkező nagy AAA címektől, ezért gyorsan kiadták két nappal Karácsony előtt. Könyörgöm! MINDIG lesznek a piacon közönségsiker játékok, de egy MMO reputációját nagyon gyorsan el lehet rontani, ha félkészen, átgondolatlanul, és bugosan adják ki. (Persze minden játék bugos, de nem mindegy mennyire.) Hajrá SWTOR, és sok örömet kívánok a rajongóknak. Megérdemlik, fizetős béta tesztelőknek kijár a bátorítás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 52. Zebu mondja:

  Nekem a választható fajok hihetetlen változatossága jön be nagyon a játékban: http://www.kepfeltoltes.hu/view/120103/swtorfajok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 53. MagonDead mondja:

  @sientech: Hmm.. elolvastad a linket, amit betettem? Szerintem elég jól le van írva benne, hogy mi az ami kimarad a 'dehát csak okosan kufárkodik a lehetőségekkel' leegyszerűsítés mögül.

  @Attila: Emberem, te, mint WoW site administrator atyaúristen biztosan ismered azt az embertípust, aki vehemensen támadja a WoWot folyamatosan, minden fórumban, úgy, hogy nincs is aktív előfizetése. Ebből az egyik típus az explayer, ez még valamennyire okés (bár ez is csak feltételesen), mert legalább valami sejtése van róla. A másik meg már nem is védhető, aki sohasem játszott vele, csak innen-onnan összeolvas/hall dolgokat és mégis jön "szakérteni". Szokott járni banhammer az utóbbinak? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 54. GnomePaladin mondja:

  @sientech:

  "ne haragudj, de ha az ő hozzászólása szorongást sugároz, a tiéd dühöt."

  Pedig nem. Jelenleg éhes vagyok, amikor írtam akkor pedig inkább elemző. Düh nem volt bennem egy csepp sem. De mivel Imperial oldallal játszom a düh jó! 🙂

  " van egy csomó probléma, amire nem megoldás hogy nekiesünk annak aki beszél róla. "
  Na ez az! Hogy nem konkrét problémáról írt a kolléga hanem általánosított, egy mondatban össze lehet foglalni a mondandóját:

  "EZ ÍGY SZAR F2P 1-2 HÓNAPON BELÜL"

  Látod én játszom vele, pontosan tudom mi a probléma a játékkal, és érdekes módon a supporttal is volt már kapcsolatom, a problémámra 24 órán belül válaszoltak és megoldották. Ennyi. Nagyon igaz az hogy a játék tele van buggal, amiket javítani kell, és való igaz az is, hogy egy csomó mindent nem úgy csináltak meg ahogy release-re kellett volna, de mondjuk emlékeztek a Vajsh first killre, pedig akkor már 2 éve ment a játék. Ez így működik. Valami rossz azt javítják. Egy MMO első pár hónapja a bejáratásról szól, a szűk tesztek után most nagy tömegben szépen belövik a játékot, ebben semmi meglepetés nincs (minden WoW patch után kell patchelni még a ptr-es végleges változatot hogy az újonnan megjelent bugokat javítani tudják)

  @Ragle: "Bocs, de amit én láttam (videók, még véletlenül sem vettem meg) az SW:TOR-ból, az alapján a PVE-PVP téren még bőven lenne mit fejlődnie a játéknak. Nem véletlenül mondják olyan sokan, hogy gyakorlatilag hiányzik belőle"

  PVP-ről nem nyilatkoznék, mert amennyit én pvp-zem attól akár fel is számolhatnák az egész rendszert. PVE rendben van! Tehát van, és egy két dologtól eltekintve minden OK vele. Az hogy most nem Démon/Zombi/Sárkány/thug az ellenfél hanem Robot/Erő használó/Bogár/thug ezenkívül még a 4 fős FP-k is nagyon hangulatosak, és ötletesek (a Colicoid Wargames kifejezetten izgire sikerült), több és kevesebb is bennük a WoW-os hangulat, a heroic-ok kellemesen nehezek. Az operation-öket a héten kezdjük ha minden összejön. Szóval én aki játszik úgy látom hogy van PVE tartalom és endgame.
  De tudod mit! Gyere próbáld ki, és utána vitassuk meg kultúráltan hogy találsz-e benne kihívást vagy nem, mert videókból és "ők azt mondják"-ból nem lehet megítélni semmit, és ez de facto!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 55. Attila mondja:

  @MagonDead: Manapság nem jár banhammer csak a durva személyeskedésért és az offtopic-ért. Faszságokat lehet írogatni. Nem fáj az senkinek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 56. GnomePaladin mondja:

  @Attila:
  " Megérdemlik, fizetős béta tesztelőknek kijár a bátorítás."

  Eh már szokva vagyok SWG-t játszottam 2 évig, az sosem lépett túl a béta állapoton! 🙂

  "Bájos ez a konyhamarketing, és még igaz is lenne, ha csupán az SWTOR lenne az egyetlen potenciális konkurrenciája a WoW-nak, de azért lesz még idén egy GW2, egy TERA, egy Secret World, sőt még a Blizzard is konkurrenciát teremt neki a Diablo 3-mal. A rengeteg single player játékről már ne is beszéljünk"

  Egyrészről az MMO mint olyan addiktív műfaj, van egy pár haversrác aki mióta elkezdett EQ2-zni, képtelen single player játékkal játszani. És hajrá a fent felsorolt MMO-knak, senki ne lankadjon, se a BW se a Blizzard, fejlesszenek építsenek legyen jó nekünk. Ettől még igazam van és ezt te is beláthatod, minnél nagyobb a verseny annál jobbat kapunk az arcunkba. Ennek a nyertesei csak mi lehetünk a monopol helyzetnek csak vesztesei vannak felhasználó oldalon.

  "Egy kis személyeskedés, ügyes!" - nem ténymegállapítás volt, hanem leírtam az első érzésemet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 57. Delfi mondja:

  @Galleoth: "Komolyan mondom az ilyen embereket nem értem. Te konkrétan leszarod, hogy kirabolnak az AH-n a goldsellerek, vagy mik ezek a random hülyeségek, amiket írsz?"

  Feldobtad a napom, komolyan. 🙂 Olyan igazi freitomisan öszzekotyvasztunk mindent, nem érdekes, hogy mi legális, mi nem, csak legyen valami botrányszagú szalagcím belőle!
  Mi a halál köze van szerinted az AH cápáknak a goldsellerekhez? Az egyik kihasználja a játék lehetőségeit, kockáztat, manipulál, az idejét áldozza arra, hogy sok pénze legyen, mert neki ez a játék, a másik pedig botozik, accountot lop, eladja az anyját egy tál lencséért. Az előbbit nem szokás bannolni, még akkor sem, ha minden csóró játékos utálja őt, mivel az magánügy. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 58. Verminaard mondja:

  Now thats what i call support 🙂
  http://www.wowbash.com/image-20101.html

  Na de komolyra fordítva a szót alapból az egész BAN dolog túl van lihegve, hiszen az érintettek csak figyelmeztetéseket és temporary bant kaptak. Én úgy látom a low lvl karik highend területeken történő loothackje tényleg buta tervezési hiba, de a javításig (biztos vagyok benne h. lesz) szerintem jó megoldás a látványosan visszaélők!! látványos banolása (még ha csak napokra is) hiszen ez megállítja a hullámot és megelőzi az "én is kipróbálom" új hullámot, így időt nyernek a javításra. Tény h. BANális hiba a tervezők részéről, de a kezelés szerintem megfelelő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 59. Attila mondja:

  @GnomePaladin: Teljesen nyílvánvaló, hogy egy erős konkurrencia jót tenne a WoW-nak is. A kérdés inkább az, hogy az SWTOR vajon milyen gyorsan lesz képes kinőni a gyermekbetegségeit, hogy valódi kihívó legyen, ne egy one hit wonder. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon gyorsan kell lépnie a BioWare fejlesztőinek, ha nem akarják, hogy az SWTOR a Warhammar vagy az Age of Conan sorsára jusson. Hiába lett az utóbbi mostanra egy teljesen korrekt játék, már nem érdekel senkit. Dömping van, meg hype. Ha az elején elszúrod, mehetsz a levesbe. Senkit se fog izgatni, ha egy-két év után már fasza a játékod.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 60. GnomePaladin mondja:

  @Attila:

  "A generál teli van káromkodással, én magam is bőven szoktam anyázni, még csak meg sem fenyítettek.”

  Remek!"

  No igen. A general chat itt nem halott, és hát sajnos sok az idióta/gondolkodásra képtelen, és sajnos nálam a hülyékkel szemben kicsi a tűrésküszöb, főleg ha belegondolok, hogy az SWTOR nagyon sok helyen nekik készült. Na ilyenkor borul a bili, és ki ki szalad a számon egy ef.ing. Hát ez van emberi hiba. De emlékszel még Mankirk feleségére? 🙂 (jah tom te allis vagy :-))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 61. GnomePaladin mondja:

  @Attila: Na ebben egyetértünk maximálisan! Amúgy is én szórakozni szeretek, az hogy milyen játékban az már másodlagos kérdés, ha jól szórakozom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 62. Eredar mondja:

  @Sheza: itt még mindig csak a "pár hónap" hibádzik. A WAR, a LOTRO, és az AoC is rég túl volt már 1 éven mire F2P lett. Akkor ennek miért telne csak pár hónapba?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 63. Galleoth mondja:

  @Sheza:
  Így van, ezért is imádtam a WoW AH rendszert, mert annyi előfizető van, hogy a gold sellerek nem tudják szétkenni (természetesen az új kontent/kiegnél tesznek rá elég sok próbálkozást), de a tőke az előfizetők kezében van, amiből szeretnének profitálni, ezért is állnak be mindig az árak optimálisan.
  @sunyika:
  Nah itt van ám egy kis tévedés. Nálam az "ésszel AHzásá" addig tart, hogy gyártok eladok, megvásárlok drágábban eladok. Itt viszont az történt, hogy a kulcs materialokat a gold farmerek sokszoros áron árulják, és ha beteszed "ésszerű" (remélem ezt nem kell definiálnom) áron, akkor azt kiveszik. Nem tudom, de te szeretnéd, ha mondjuk a questelés/profhúzásból összejött pénzed felét arra költenéd, hogy lekraftolj 1 kéket, csak hogy fel tudd húzni a skilled maxra? Te ezt szeretnéd? Mert ha a support olyan mentalitású lenne, mint te akkor ez lenne.
  @Brillight:
  Te dobtad fel a világgazdaságos hasonlatos, én csak jeleztem, hogy ez hülyeség. Az SWTOR-ban egyáltalán nem olyan a farmolás, mint a WoWban. Itt a companionok farmolnak helyetted, és nem hiszem ,hogy a WoWban el tudod küldeni questelés közben a 'Perky Pug'odat, hogy nah kutya hozzál nekem 2 kiló kenyeret légy oly kedves.
  @Cathfaern:
  Szerintem meg Te olyan ember vagy, hogy inkább behugyozol az ágyba, csak, hogy megmutasd, hogy nincs igaza annak, aki azt mondja, hogy meg mint az ágyba vizelés. Igazam van? Nem? Nah látod, neked sem sikerült eltalálnod, hogy mennyi wow goldom van.
  Ha azon vagy kiakadva, hogy, hogy lehet gold sellerként kiszedni sok pénzt az swtorban, és hogy ez a játék hibája, akkor elárulom neked, hogy a wow-ban is ott van ugyan ez. Persze ha nem akarod nem fogod fel, ez nem az én bajom.@Brillight:
  Ügyes vagy, hogy megtaláltad a linket a kommentembe, You have earned 10 achievement points.

  Nah így a legvégére 2 dolog:
  -Érdekelne, hogy van-e a fórumon ignore gomb, mert néha úgy tűnik, hogy az emberek nem látják, vagy csak képtelenek értelmezni a postjaimat :SD
  -Kiszálltam a vitából, nem akartam ilyen egymásra mutogatást csinálni megint. Én egy dolgot akartam, hogy ne úgy legyenek beállítva az exploiter, szarrágó gold sellerek, mint a mártírok, mert egyáltalán nem így van. Még mielőtt valaki meglepődne, hogy szarrágó game, miért lehet goldot farmolni, csak jelzem, hogy az összes MMO-ban lehet, és attól, hogy a gold seller le hackelni magát a wowban a text alá, és, hogy az AH-n nem, KungBaoGoldSeller2 néven rak be cuccokat, és a Blizzzard nem ír rád naponta, hogy figyu, bocs, hogy 1 bányát sem találtál egész TH-en, mert a hacker goldfarmerek kiszedték, attól még a goldsellerek OTT VANNAK, és kövezzetek meg, de én rohadtul örülök, hogy az WTORban próbálják csírájában elfojtani a dolgot, mert aki azt mondja, hogy gathering profos, és nem idegesítik a goldsellerek, akik kibugolják a meterialokat, az vagy szarik a gamere (ami persze nem baj), vagy hazudik. Köszöntem!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 64. Gorroo mondja:

  @Sheza:

  Ritkán pontozok, de erre ment a + .

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 65. sientech mondja:

  @Galleoth: "Nah itt van ám egy kis tévedés. Nálam az “ésszel AHzásá” addig tart, hogy gyártok eladok, megvásárlok drágábban eladok. Itt viszont az történt, hogy a kulcs materialokat a gold farmerek sokszoros áron árulják, és ha beteszed “ésszerű” (remélem ezt nem kell definiálnom) áron, akkor azt kiveszik. "

  szerintem inkább hagyd az ah-s témát 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 66. sunyika mondja:

  @sientech: szerintem is 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 67. Delfi mondja:

  @sientech: Erősen úgy tűnik, hogy a kolléga nem látott még piacgazdaságot. 🙂
  Ésszerű ár = Amennyit a vevő még hajlandó fizetni. Ha az ah goblin ezt benézi, akkor elmegy a vevő farmolni. Ha a mennyiségi keresletet nézi be, akkor meg a nyakán marad. Nem szükséges ezt szabályozni, főleg baltával faragva nem.

  Nem értettem soha wowban sem, hogy miért vannak az emberek kiakadva az ah árakon. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit csinál a játékban. Én például ritkán farmolok, inkább csak akkor, ha a ráfordított idő/haszon mutatója magasabb, mint bármi más tevékenységnek, ami esetleg még szórakoztató is.
  Azt meg végképp nem értem, hogy miért okoz neki lelki törést, hogy valaki nyerészkedik a ritkább tárgyakon? Küldje ki a droidjait farmolni, ő meg suhogtassa közben a fénykardját és boldgan mosolyogjon, hogy mennyire megszívatta az ah goblint! 🙂 Aki persze közben éppen újabb milliókat önt be a medencéjébe, úszkálási célzattal. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 68. Brillight mondja:

  @Galleoth: Cicavirág, felesleges erről veszekednünk, én nem voltam veled bunkó így kikérem magamnak.
  1. Ha ignoreolni akarsz valakit azt ne egy publikus fórumon tedd, ami azért van, hogy véleményünket szóvá tegyük. A moderátorok azért vannak, hogy az oda ne illő szövegeket töröljék. Mint pl. ezt 😀
  2. Oltári nagy baromságokat mondasz. Pl.
  X1 item 2012. jan 1-jén 100 credit.
  X1 item 2012. jan 3-án 1000 credit (10x magasabb ár)
  Következőt tehet egy player:
  1. Megveszi, mert van rá tőkéje. Általában ezeket az embereket akik megveszik a 10x drágább itemeket amik nekik kellenek rohadtul nem érdekli az ár mert van neki tőkéje.
  2. Nem veszi meg és inkább vár
  3. Nem veszi meg és elküldi C3-PO-t vasat gyűjteni.

  Felesleges bannolgatni AH miatt. Mindenhol van Gold/credit/silver/tökömtudjami seller. És mindig is lesz, de akár az átlag player is felemelheti az árakat, mint 1 héttel ezelőtt Ragnaros horda oldalon, meg vette egy fószer az összes piros rare gemet és berakta +500g áron. Eldönthettük megvesszük vagy sem. Vagy kifarmoljuk... És amiért itt sírsz, hogy jahj az árak így meg úgy. Egy olyan játékban mint az SWTOR, ahol effektíve nem te farmolsz, hanem elmész AFKolni és 5 perc múlva ott a mats... nem úgy mint WoWba ahol repkedsz, klikk, klikk, loot, mount, repkedés... Ahol TE farmolsz, NEM EGY BOT! Mert ezeket a peteket nevezhetjük botnak, semmit sem csínálsz SWTORban farmolás alatt kb. persze vannak depositok, de azoknak a 40%-a bugos. DE NEM TE FARMOLSZ, HANEM AZ A SZAROS BOT!

  Ezekután nem értem miért sírsz amiatt, hogy mi magas vagy mi nem. A választás a te kezedben van, hogy költekezel/farmolsz/farmolsz és te rakod magasra az árat!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 69. Nightstalker mondja:

  @Galleoth:
  "a kulcs materialokat a gold farmerek sokszoros áron árulják, és ha beteszed “ésszerű” (remélem ezt nem kell definiálnom) áron, akkor azt kiveszik"

  Ha bemegyek az AH-ba es latom, hogy a bronze bar stackja 150g, pedig tegnap meg 30 volt, akkor nem 30-ert fogom berakni, mert szerintem az az "esszeru". Illetve persze lehet igy is csinalni, de akkor nem az "okos' jelzo lesz az, ami leginkabb passzol ram.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 70. Charmed mondja:

  Az AH manipulálás és a működésképtelen ingame economy ellen utólag ilyen intézkedésekkel nem lehet tenni. A mai játékok mentségére szóljon, hogy a wow kezdete óta a goldfarmolás és a profi AH-zás sokkal komolyabb szintre emelkedett.

  Egy új MMORPG esetében az egyetlen megoldás erre az, ha eleve úgy alkotják meg a játékot, hogy az economy ne uralja a játékot. Ez nem egy pénzügyi stratégia MMO, hanem egy kalandjáték. A pénz, AH és kraftrendszer csak egy fontos ízesítő ebben az ételben, de ahogy egy étel is lehet túl fűszeres, lehet elsózva, itt ugyanez a helyzet.

  Az Aion egy igazi elsózott MMO volt. Már a szintezés kezdetétől azzal szembesült az ember, hogy semmire nincs "pénze", még a legalapvetőbb dolgokra sem, mint az utazás, a trainerek vagy javítás. A kraftrendszer iszonyatos pénznyelő volt sikerélmény nélkül, a gyűjtögetés meg túlságosan időigényes. Mivel minden drága volt az NPC-knél és senkinek sem volt pénze, az AH-ban mindig abnormális árakat talált az ember. Emellé a questek alig 1-2%-a adott felszerelést rewardnak, vagyis a többség szintjének nem megfelelő rongyokban járt. A repülés külön mise. Elég annyit arról, mintha a wowban az első mount lvl30-on 2000G lett volna, a következő 20.000G, az utolsó meg 200.000G (ez utóbbi ottani pénzben 96 millióba került)

  Tehát nem szabályozni kell a piacot, hanem egészségesnek felépíteni. A normál játék mindig hozzon annyi pénzt a játékosnak, hogy a normál igényeit fedezze. A tradeskillek és gathering skillek egészítsék ki egymást. A logikusan kiválasztott tradeskillek mellett ne kelljen gyakran az AH-hoz fordulni nyersanyagokért. Amennyiben ezek teljesülnek, lehet millió bot és AH király, egyszerűen nem fognak elszállni az árak, mert az AH nem uralja, csak kiegészíti a játékot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 71. Eredar mondja:

  @Charmed: Ez így igaz, és a WoW azért is jó mert ezeket felismerte, és ezért tolódott el erősen a token rendszer felé (ennek tudatosságáról interjúban is meséltek korábban), illetve a ládákat is kivették a játékból BC után.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 72. Stormsinger mondja:

  Az SW:ToRban is létezik token rendszer, csak mondom...

  A szintezés alatt mission rewardként szerezhető gear, meg messze eddig a leghasználhatóbb, amivel eddig mmo-kban találkoztam. A bárki által szinte azonnal elérhető, kvázi heirloomként működő narancs itemek jó húzás volt szerintem. Ezeket újra modolva folyamatosan hordhatod 50-ig, ahol aztán mehetsz és instázhatsz, raidelhetsz, pvp-zhetsz epixekért.

  AH-n tényleg fölösleges pörögni. Én eddig tán ha 3 dolgot vettem AH-n, mivel mindent a segged alá raknak, amíg szintezel (pénzt, geart, item-modokat). A botok... oh pardon, companionök meg helyetted farmolnak/craftolnak, míg te a missionöket csinálod (ja és a bugos depositokat fixelték).

  Ettől függetlenül ez a fajta bannolás szerintem sem elfogadható.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 73. Delfi mondja:

  @Stormsinger: Ha nem veszel semmit az AH-ban, akkor mi a gond azzal, hogy valaki mindent drágán árul? Gondolom te sem pörögnél a témán, ha tényleg nem lenne érdekes, hogy kibannolnak érte.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 74. Stormsinger mondja:

  @Delfi:

  Félreértettél. Semmi bajom azzal, ha valaki drágán árul valamit AH-n. Nem tartom szerencsés döntésnek, hogy az AH-n szórakozó játékosokat bannolják, mivel ez is a játék része. A fölösleges pörgést azokra értettem, akik sírnak, hogy drága valami az AH-n. Közben meg az összes companiönnel lehet egyszerre gyűjtögetni, míg te szintezel. Ezáltal szerintem sokkal kisebb gond a pénz a játékban, 1-1 tárgy árát pedig bőven ki lehet termelni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 75. Delfi mondja:

  @Stormsinger: Bocsánat, én értettelek félre.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 76. Sheza mondja:

  @Charmed:

  "hogy a wow kezdete óta a goldfarmolás és a profi AH-zás sokkal komolyabb szintre emelkedett."

  Epp ez az, itt a legnagyobb konkurens es keptelenek egy gyakornokot elszalajtani hogy "te ocsi nezd mar meg ennek a jateknak az AHrenszeret hogy jo e" fejlettebb mod az lett volna hogyha a gyakornoklegeny elolvassa az ezres nagysagrendu, adatokkal, statisztikakkal megtomott goldcsinalo blogokat, vagy esetleg megnezik auctioneert es egyeb AH addonokat hogy a vasarlok milyen UIt szeretnenek, de nem inkabb menjen egy hasznalhatatlan AH a jatekba es bannolgassuk a fizeto vasarlokat.

  @Delfi:

  Ez. Nem ertem miert vinnyognak az emberek hogy "ertek folott van". Mindennek pontosan annyi az erteke amennyier megveszik AHrol vagy a vendor megveszi, voros deathcharger sem tunik ertekesnek megis adtak mar el 400k goldert ami mar szep IRL penz is lenne.

  @GnomePaladin:

  En olvastam a Nok Lapjaban Vekerdynek a pszihologus rovatat es szerintem beloled a peniszirigyseg beszel, a labujjad gorbe, a honaljad pedig szoros, ha mar posztokon keresztul diagnosztizaljuk egymast.

  Ki kell mondani: az SWTOR egy hatalmas bukta lett ami nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket, a sztori es a draga szinkronhangok nem viszik el a kontenthianyos, bugos jatekot a hatukon, plane nem a bannolgato supporttal. Lehet elvezni a jatekot, senki nem tiltja meg csak idonkent jo ha valaki kinez a hype rozsaszin kodebol. En peldaul kimondottan orulok hogy blizzardot folyamatosan ostorozzak a forumon, mert igy veszik ra hogy javitsa a hibait, latjak hogy van reakcio ha elbasszak, biowarenel meg ulnek a seggukon, hallgatjak ahogy a biodroneok csuruszkolik a tokajukat es begetnek hogy "SWTOR A LEGJOBB JATEK MINDENKI AKINEK NEM TETSZIK AZ MENJEN VISSZA PANDAZNI XDDD" es ez nem hiperbola volt, olvasgattam a forumokat es TENYLEG ilyenek, milyen hozzaallasa lesz egy fejlesztonek ha ilyeneket lat? Azt hiszi minden rendben lesz, kitorli az osszes hibat jelento posztot mert "azok ugyis csak 4chanes trollok"(mint ahogy DA2nel eljatszottak) es gyorsan patchelik hogy a stablistaban lemaradtak fejlesztok gyerekeinek a nevei(nem vicc)

  A bioware kozosseg tobbet tesz azert hogy az emberek visszamenjenek wowozni mint amennyit blizzard valaha is tehet, aztan meg az egesz felremenedzselt buktat megprobaljak rakenni valamire.

  En orultem volna a legjobban hogyha versenytarsat kap a blizzard, csak ennyire tehetetlen fejlesztocsapat meg nem csinalt MMOt, legalabb a WAR hibajabol tanulhattak volna, az is pont ugyanigy kezdte.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 77. stanny mondja:

  @Brillight: azért azt tegyük hozzá hogy a swtorban is tudsz ugyon úgy manuálisan farmolni mint a wow-ban annyi hogy a peted castol nem te de ugyon úgy futsz bánya helyett kristályról kristályra , és IGAZ hogy a companiont is elküldheted matts-ért DE minden alkalommal crediteket kell fizetned érte , low lvl-en 100 credit körül/alkalom de ahogy mész fölfelé növekedik az ár is. nem kötekedek mert én AH nélkül fejlődés alatt is elég lét tudok össze szedni ami nálam nem egy negatív dolog , csak a tisztán látás végett hogy ha vki azt tervezi hogy ül a fővárosban (helyett a flottában) és majd onnan afkolgatva felhúzza a skillt az bizony lóvéba fog kerülni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 78. Derry mondja:

  Sheza, te játszottál is azzal a játékkal, amiről ilyen határozott véleményed van, vagy csak az unoktestévéred barátjának a szobatársának a futó ismerősének a véleményére alapozol?

  És nem nézek semmit rózsaszín szemüvegen, mielőtt ezt vetnéd a szememre, vannak hibái a játéknak, bug akad bőven.

  Azonban amit te írsz nettó baromság, megalapozatlan és láthatóan szándékos rosszindulatodból fakad.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 79. Charmed mondja:

  @Sheza:

  Én azt értettem azon amit írtam, hogy a wow indulásakor az egész goldfarm, a botok és az AH manipulálás még nem volt olyan elterjedt. A farmolást valódi emberek végezték valahol Kínában 3 műszakban. Ma már a wow gazdasága sem olyan egészséges, mint a régi időkben, de a deveknek sokkal nagyobb a ráhatása az ingame gazdaságra, mint az AH királyoknak. A 4.3-ban például nagyon elcseszték, hogy behoztak 3db ilvl378-as instát és az LFR-t, de nem tették lehetővé, hogy justice pontból vagy más módon ki lehessen váltani gemeket, mint anno a WotLK-ban. Enchant alapanyagok mondjuk vannak, de elég drágán. Emiatt a 4.3 után elszabadultak a gem és enchant árak, hiszen kis túlzással az egész szever egyszerre cserélt geart, 378-asra, 384-es, 390-es LFR cuccokra, amikhez rengeteg gem és enchant kell. Az epic gemekről nem is beszélve, hiszen nincs trasmute, ami több gemet dobna a piacra, lecsökkentve a rare és epic gem árakat ésszerű mértékre. Eközben a többi tradeskill sehol sincs, mert egyrész van aki nem kapott új receptet, mások meg a szintén drága essence of destructionnal küszködnek. Nálunk darabja most épp 2800G és 4-8db kell 1 itemhez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 80. Horcsogg mondja:

  Hmm, megvettem a játékot meg egy gamecardot hozzá, az kitart márc 20-ig, ott körül jön a diablo3 amire majd át fogok állni, engem csak addig ne bannoljanak swtorból 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 81. Sheza mondja:

  @Derry:

  Sajnalom de ez tipikus biodrone vedekezes, lasd link megint.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Post-purchase_rationalization

  Osszecsapott, kozepszeru fercmunka az SWTOR es valakinek ki kell mondania, az aki meg elvezi vagy probalja elvezni az szemelyes tamadasnak veszi es elkezdi biowae penztarcajat vedeni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 82. MaRee mondja:

  Félig meddig off, de swtor:

  http://www.youtube.com/watch?v=dC3HOF1YN1A&feature=player_embedded

  SWTOR endgame PVP - works like intended

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 83. invanity mondja:

  @Sheza:
  Én általában tárt karokkal, és örömmel várom az új dolgokat, ez esetben itt van az swtor.

  Nem vettem meg a játékot, egyelőre nem is tervezem, de nem vagyok "fanboy", se "hater". És egyenesen szánalmas amit itt műveltek kommentekbe, próbálom kiszűrni az értelmesebbeket de sajnos olyan nincs mert 4-5 ember szardobálását kell olvasnom 80 kommenten keresztül.

  Sheza téged ezek után úgy képzellek el, hogy ülsz a géped előtt habzó szájjal és vérben forgó szemekkel mert a guilded main tankja rerollolt wow-ról swtor-ra, ezért egy darabig nem tudsz raidelni, ezt te személyes sértésnek veszed igy maximális erőbedobással próbálod lehúzni a játékot annak ellenére, hogy személyes tapasztalatod nyilvánvalóan egyenlő a nullával.
  Csapkodod az F5-öt és arra vársz, hogy az élő fába is bele tudj kötni.
  Azzal a legalább 20 kommenteddel semmi érdemlegeset nem tudtál a témához fűzni sajnos, csak a saját igazad próbálod állitani. Nagyon tökös ember lehetsz, hogy TE kimered mondani, hogy ez a game szar. Nem akarsz érte kitűntetést, mert önálló véleményt alkottál a Bioware üdvöskéjéről?

  Akinek tetszik a játék, az szépen menjen és játszon tovább, nem ez az a hely, ahol meg kell győzni az embereket arról, hogy ez igenis jó.

  Akinek nem tetszik az meg ugyan miért is tépi a száját órákon keresztül róla? Menjenek tovább, nincs itt semmi látnivaló, leirod a saját kis véleményed de nem kell firtatni, senki nem szorit kést a torkodhoz, hogy ma szépen elmész és megveszed, és igenis napi 10 órát játszani fogsz vele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 84. Derry mondja:

  @Sheza:
  Ugyanmár... És Blizzard persze iszonyatosan profi volt, amikor LK elején nem lehetett raidelni, mert iszonyatos lag volt és jóformán csak ezen múlt, hogy Naxx-ban wipe-olsz-e vagy sem, mert nehézsége nem volt az instának.

  Igen félkészen adták ki, még 2-3-4 hónapot kellett volna rajta dolgozni, de én - tudom nagy vétek - élvezem a számos bosszantó bug és hiba ellenére is a játékot.
  És igen a WoW-ot is elvéztem anno. 🙂

  Eléggé elkanyarodtunk a témától, amit FS kissé bulvár módon festett le. Goldfarmereket bannoltak, exploit-olókat figyelmeztettek, aztán elkezdtek sírtni, mert eddig ritkán verték be az orrukat.
  Közel 1 évvel ezelőtt volt hasonló sírás, amikor a bot program kapcsán bannoltak WoW-ból egy rakat embert, akkor érdekes módon senki sem Blizzardot hibáztatta.

  A csalókat csak büntessék meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 85. Rumil mondja:

  Höhh...bevallom nem tudom miről van szó itten he 🙂
  Lassan 50-es leszek, elég sűrűn Ahzok, kilootoltam vagy 100 ládát, tudok egy helyet ahol óránként 5 spawnol viszonylag közel egymáshoz...van bankos karakterem.
  És eddig semmi gebasz nem történt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 86. Rumil mondja:

  @Sheza:
  Szerintem te veszed személyes támadásnak hogy vkinek tetszik...mivan nem engedi anyu megvenni és féltékeny vagy? Keressek erre neked vmi csodás szindrómát wiki-n? 😀 Te játszol vele, van 50-es karaktered? Nem tetszik? Nincs ezzel baj, hál' istennek mások vagyunk. De az hogy összecsapott fércmunka ez aztán a röhej...én a Vanilla WoW óta nem mulattam ilyen jót MMO-val. Mégsem térítem a népet és nem fikázok meg WIKITROLLKODOK megmondóemberkedek itt összevissza....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 87. Mohoyoyo mondja:

  Kezdésnek szeretném leszögezni, hogy én nem játszom az SWTOR al, viszont SW fanként nagyon is érdekel/érdekelt.És mielőtt belémköt pár emberke annyit mondanék hogy a játékot csak ismerősnél láttam élőbe és rengeteg mindent olvastam róla. Egyszóval előrre is bocsánatot kérek ha hülyeséget mondok, csak külső szemlélőként írnám le a véleményem. Alapvetően én 5.éve játszom a WoW-al, és bevallom kicsit lenézően álltam neki az SWTOR nak. (mert hát ugye sok wowgyilkos volt már). Alpjába véve egy korrekt MMO-t kapott a nép. De miután kicsit jobban utánna néztem és tapasztaltam is (említett havernál) nagyon sok hiányosság van a játékban. És még erre rá is ad egy lapáttal BioWare amatőrsége ezekkel a BANokkal. Voltak cifra leveleim nekem is a Bliz supportnak de ez azért mégiscsak vicc. Ilyenért ban-t/figyelmesztetést kapni mert az ember szeretne előnyhöz jutni AH kihasználásával? Nah ne vicceljenek már. A goldfarmer dolog meg nem téma szerintem. Mindíg is voltak és lesznek is. Sokat nem lehet tenni ellenük. Ha derogáll a fejlesztőknek hogy valaki kihasználja az emberi lustaságot és hülyeséget, és nagyot szakít AH ban, akkor találjanak alternatív megoldást. Miért probléma az. hogy valaki használja a játék adta lehetőséget? Jah hogy nem lett rendesen megcsinálva? Vagy éppen túl jól müködik? Ezért nem a hétköznapi playereket kéne büntetni, hanem pároslábbal rúgni ki azokat a cégtől akik nem voltak képesek egy normális AH-t összehozni. Hameg valaki lusta még arra is hogy a "peteket" kikülgye farmolni azzal nincs mit tenni. Ehhez kapcsolódik egy bennem felmerült teória 😀 (sajna gazdaságot tanultam egy kicsit). Ha az embereknek problémát jelent XY alapanyag beszerzése az 2 okból lehet. 1, nincs rá pénze 2, lusta kifarmolni. Ha se a pénzszerzés se a farmolás nem megy akkor megint problémák vannak. AH ba ugyanis irreálisan nagy árba vannak az alapanyagok. Ez is 2 okból lehet 1, annyira ritkák hogy pár ember irányítja ezek adását/vételét 2, egyvalaki szakított nagyot és uralja az egészet. Erre is mi az orvosság? FARMOLJ! WoWba is. Új kontent elején van egy csomó jó BoE cucc irreálisan drágán. Mégis össze tudja szedni a rávalót a mezei player is pár nap farmolással. Szóval szerintem ha farmolna az ember és lenne nagymennyiségű alapanyag AH ba akkor nem trollkodna senkise a pénzel. Mert hiába rakja be 3 csillió kreditért, nem fogja megvenni senkise mert a casual player is rak be alá kis pénzszerzés céljából. Egyszóval realizálódnának az árak. Lényeg a lényeg.... én hatalmas marhaságnak és túlzásnak tartom azt, hogy ilyenekért bármi megrovást kapjon egy player. Idővel úgyis kialakul ittis egy "gazdaság" Még nagyon az elején vagyunk. Majd 5-6 hónap mulva ráérnek selejtezni hogy ki a goldfarmer és ki az AH cápa. Ha lesz valami fogalmuk arról hogy a playerek hogy kereskednek. Addigis inkább foglalkoznának azzal a problémákkal amivel a playerek spammolják őket. (bugok, stb). Ha valaki bizonyítottan exploitol vagy csal akkor persze jár neki a megrovás. Bár meglátásom szerint amennyi bug és hiányosság vana játékba kicsit nehéz eldönteni hogy mi is az exploit....
  Mégegyszer bocs ha részletekbe hülyeséget beszélek, de az alap elmélet általánosságban is helyt áll szerintem 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 88. MagonDead mondja:

  @Sheza: Hát ez marha édes, nem szoktam ilyesmikre reagálni, de most valahogy rámjött. Tényleg, kognitív disszonancia? 😀 Tehát, te, aki még nem láttad a játékot, csak olvastál róla, kijelented, hogy a játék rossz, és aki mást mond, az csak védi a befektetését? 😀 Mondhatnám, hogy ez meg aztán kognitív disszonancia extravaganza önmagában, de nem lenne igaz, csak simán ad hominem érvelés, akár meglesheted wikipédián is, mert attól lesz ám baromira igaz. 🙂

  Félreértés ne essék, valamilyen szinten persze működik amit írsz, péel én most úgy gondolom, hogy engem nem zavar az ability delay, de ebben simán lehet egy kis kognitív rásegítés. (Hancu ezt úgy mondaná, hogy: sokdioptriás fanboi szemüveg, de hát azt tőled tudom, hogy "Azt a szot hogy “hater” tizeneves facebookpicsak folott nem nagyon szoktak hasznalni", akkor gondolom Hancu így már nem csak zsidó, de facebookpicsa is?) Viszont abban péel, hogy a játék bugos több helyen, már nincs, ugyanis ezt mindenki tudta előre (esetleg a mértékén lehet vitatkozni, bár ez meg simán azon is múlik, hogy ki mennyivel találkozott, mennyire szokta komolyan venni, stb), vagy hogy a pvp még elég láma engem biztos nem izgat, mert ugyan több, mint 1 évnyi /played-em összejött WoWban a különböző karaktereken, de ebből nem volt 15 óránál több PvP (és ebből 14 óra AV, ami gyakorlatilag nem is az), így aztán vastagon nem érdekel ez a rész.

  Viszont azzal elég kevesen vitatkoznak, hogy a levelup/questing része a cuccnak igen kiváló, így akit ez a része izgat (mondjuk a KotOR rajongókat, vagy a single rpg-k kedvelőit), annak bőséggel megéri az árát, amennyiben napi fél óránál többet tudsz játszani (== azaz ki tudod max 1-2 hónap előfizuval a játék ezen részét használni). A hosszútávú hatásait meg te sem ismered a játéknak és senki más sem. Simán elképzelhető, hogy márciusra elmúlik a hype és a domináns a 'hát, visszanézek egy év múlva talán' hangulat lesz, de ezt most senki nem tudja megmondani. Max tippelni, aminek a te VÉLEMÉNYED akár be is jöhet, de te (amúgy rendkívűl szórakoztató arroganciával) arra próbálsz rámutatni, hogy aki más véleményen van, az szimplán nem vehető vitapartnernek. Sok szerencsét az életben hozzá. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 89. Qeo76 mondja:

  nub kérdés kb mennyi idő felhuzni 1 karit max szintre ha lorebuzi vagy?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 90. MaRee mondja:

  @Qeo76: Ha minden küldetést megcsinálsz bolygónként és szépen végig hallgatod a beszélgetéseket mindenhol, nem végig nyomkodod, emellett néha csinálsz warzoneokat és space missionöket, akkor kb 3 hét. Én 2 hét alatt lettem napi 4-5 óra játékkal 43-as ma.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 91. MagonDead mondja:

  @Mohoyoyo: A gazdasági részében úgy van, ahogy mondod, természetesen, és nagyon remélem, hogy a Bioware is így gondolja. Erre az AH-s bannolós témára viszont hiába pörög itt mindenki, ezen az egy szem képen kívül semmi bizonyíték vagy háttérinfo nincs (afaik, de örülnék, ha valaki adna linket), tehát csak egyéni értelmezés kérdése, hogy ez most pontosan mi is volt? Olcsón vett és drágán adott el? Ha igen, akkor fuck you Bioware. Kihasznált a töketlen UI frissítése miatt valami bugot? Ha igen, akkor fix yer shit, Bioware, de csávókám jogosan temp ban. Fake a kép? Akár.

  Az Ilum-i eset az valósnak tűnik (fenn linkeltem róla), az a klasszikus "exploitért most menjen a ban vagy ne?" vita, mindenesetre a fixyourshitBioware mindenképpen jogos.

  (A "fuck privát üzenetben warningot ér" pedig szerintem oltári kamu, vagy valami egészen overzealot GM egyéni faszsága csak. Ha nem, akkor lásd: fuck you Bioware.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 92. Sylien mondja:

  Én nem egy mmo kijövetelénél és bukásánál voltam már ott. WoW az az állandó, és ofc SW:ToR-nak már ahogy lehetett meg is vettem a pre-order-ét.
  Értem azt, hogy mindenki mindent a WoW-hoz hasonlít, de ha valaki közületek még emlékszik az eredeti (patch/csődbe menő phase előtti) állapotára SWG-nek, az tudja hogy a Star Wars akkoriban még inkább az RP-re ment rá, amit sajnálok hogy most elhanyagoltak. A vérpistiknek az kell, hogy húúú ennyi a dps/hps-em, biztos nem miattam nem megy le egy boss, mennek a versengések FBK-ért, a cry-ok a loot-okért. Akkor abban a játékban mi volt? Építhetted a guild-ed városát, a mountot/pet-et te csináltad, mind1, nem is megyek bele. Az idő változik, ahogy az elvárások és a célközönség is. Nem lehet mindenkinek megfelelni, ezért nem értem miért kell minden SW:ToR-os post-nál oda jutni hogy veszekedés van belőle.
  A bannokról ez volt az első hír, post. Majd kiderül hogy igaz e vagy sem, pontosan mi történt.
  Mégiscsak SW:ToR most jött ki, folyamat (még kijövetel előtt is) azt lehetett olvasni rengeteg fórumon hogy milyen szar lesz, WoW copy, etcetc...
  Kijött a talent rendszer SW:ToR-ban, érdekesmód majdnem tök ugyanaz jött ki WoW-ban. Hol volt outfit rendszer ami most érkezett WoW-ba? LotRO-ban. Ez csak 2 példa... Igen jól csinálják, hogy más MMO-k jó ötleteit beépítik a játékba, de nehogymár az legyen az istencsászár!
  Félő hogy túl korán adták ki ezt a játékot, főleg hogy azért eléggé belett harangozva...nem tökéletes, nem üti meg az elvárt mércét. Viszont aki nem azért vette meg hogy végigdarálja a raid-eket, hanem élvezze a világot, questeket, az nem hiszem hogy csalódhat, nekem legalábbis tetszik.
  Abban az esetben hogyha igazak ezek a képek és tényleg az történt amiről itt 40 poston keresztül megy a kakasviadal, elbaszták. Aki szereti a Star Wars világát, majd pár hónap múlva, ha minden rendbejön, kijavítanak dolgokat, lenyugszanak a hangulatok ugyanúgy folytatni fogják.
  Akinek nem tetszik, nyomja tovább az 1 gombos fightokat WoW-ban, ne pedig arra élvezkedjen és más játékokat írjon le.
  A többi értelmetlen posthoz meg (az enyém sem értelmesebb, de nem tudtam nem ide írni) kérdés: kit érdekel? Miért nincs annyi életed hogy az a sikerélmény számodra hogy egy fórumon igazat adnak neked?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 93. Sylien mondja:

  Amúgy meg...ha egy 13 éves kis kocka tudja hogy működik az AH, WoW-ban is majdnem mindenkinek van 1 bank karaktere...majd pont a BioWare-nek ne jutna ez a lehetőség az eszébe?
  Az, hogy mondjuk az inquisitor-omnak warrior cucc esett, és elküldöm mert később jó lesz, még akár az item-ek fel is halmozódhatnak, ezért bann...?
  Lehet hogy én vagyok naív, de ennyire nem lehetnek hülyék...ami szerződést meg elfogadtam, nem olvastam el, de valaki ha átnyálazza lehet hogy ilyeneket megtalál benne, hogy ez és ez tilos...
  Azt sem értem hogy minek kb. 1 hónappal kijövetel után már ott tartani hogy boost, meg farm...kedves guild társaim is cleareltek minden raid bosst, én meg szégyenkezve élvezem a játékot 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 94. dudi mondja:

  Én nagyon remélem, hogy nem fognak kivágni azért, mert kegyetlen sok kreditet csinálok AHval, mert az elég szemét dolog. Goldfarmereket ki kell vágni, viszont nem olyan áron hogy azt a playert aki mondjuk nem eladja a creditet, hanem csak és kizárólag ingame használja azt is kivágják az epic fail. Érdekes módon a wowban én anno reportoltam egy pár goldfarmert mert rontották az üzletet (Ulduar content környékén), és ki is bannolták őket. Mostanra gyakorlatilag nincsenek 7/24 AH goldfarmerek (vagyis ragna allinál nem nagyon van), blizz meg tudta oldani.
  Ne merjek majd szemét mennyiségű creditet csinálni mert jön a banhammer ?
  Ez azért valami übergáz HA igaz, remélem nem az, és csak a botolós gyökereket vágják ki. AH nálam külön egy kis játék volt a játékban, amolyan WoW-Tycoon :D. (BTW wow rekord 2 nap alatt +100k gold content patchnél még WTLKban)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 95. Sylien mondja:

  Amúgy milyen érdekes hogy azért nem sír a WoW-os társadalom hogy Blizz meg magasról tesz arra hogy az embereket bannolja...nem gond ha megvan neked Ony/Malygos/Al'ar/OS3D etcetc mount, mindenki need-elhet rá, bann nem jár...megy a ninja loot, mégha a leader tisztán el mondta a loot rule-t, amit megszegett? Nem baj, majd utánanéznek (sohanapján se).
  A sok gold seller aki spammeli a general chat-et is mind levan...khm...
  Ez jobb?!
  Még azért se jár semmi ha "Fasz" vagy "Szorosgoolyo" a karakterneve valakinek...pedig nem egy ticket-et írtam ezzel kapcs. is, még mindig mind fennt van armory-n...
  És én a goldsellereket a napjainkra értem és Ragna hordában...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 96. Rhamshadaron mondja:

  Sheza ügyesen dodgeolja a kérdést, hogy játszott-e egyáltalán a játékkal.

  Viszont igaza van. Nincs endgame tartalom a PVP nem érdekel, se itt se másutt, a PVEvel meg végeztem.

  Köztársaság nem érdekel, nem Sith nem érdekel, úgyhogy maradt az egy szem inquisitorom, akivel viszont mindennel végeztem (normalban kipucolt content, fullos hajó, stb. stb.).

  Az előfizetésemet (még) nem függesztettem fel, felhúzok egy sith warriort, kábé addig kapnak tőlem időt a devek, hogy összekapják magukat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 97. Sylien mondja:

  @dudi: Most milyen rekordok lehetnek...egy gem 400g! És ez még csak nem is az epic gem 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 98. MagonDead mondja:

  @Rhamshadaron: Becsszóra nem kötekedésből, csak érdekelne, ha a normal feletti fokozat nem érdekel, sem a PvP, akkor mire gondolsz még endgame contentre? Még 10 flashpointra és 4 operationre 2 havonta?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 99. Zebu mondja:

  oemgé

  Ha ideiglenesen lemondod az előfizetést, TŐRLŐDIK MINDENED. Igen. Törlődik. Mindened.
  http://www.swtor.com/community/showthread.php?t=125456)
  http://img849.imageshack.us/img849/4263/screenshot20120103at125.jpg

  Ezzel az utolsó szöget is beverte a BioWare a saját koporsójába. Ez egy vicc.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 100. Sylien mondja:

  Nem igazán olvastam el/néztem meg a linked, de ezmiez? Havonta fixen levonja a pénzt a bankkártyáról és ha 1 hónapot nem fizetsz akkor már annak minősül és delete?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 101. Sylien mondja:

  Najó, ha ez nem fake, ez komoly és nem változtatnak rajta s.o.s. akk bb SW:ToR én több pénzt nem dobok ki rád, majd tali FTP-nél!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 102. Zebu mondja:

  Player megkérdezett egy GM-et, hogy mi történik ha (wowos szavakkal) frozenné teszi az accountját. Az email erre a válasz. Deleted forever.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 103. Eredar mondja:

  @Sylien: A jpg file pl egy email egy GM-től hogy ha leiratkozol a fizetésről akkor véglegesen törlődik az accountod (nem volt agysebészet elolvasni 3 sort). Egyébként az a hobbid hogy a magyar nyelvű csúnya neveket reportolod? Nice... Nem azért de szerintem ezért egy GM sem fog büntetni soha senkit. Különben a blizz alkalmazhatna fordítókat 20 nyelvre hogy jogosan bannoljanak valakit. Ha nem akarsz ilyen neveket, kerüld a magyaros szervereket mint a leprát.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 104. MagonDead mondja:

  @Zebu: A köv oldalon már jött a válasz rá az adminisztátoroktól, hogy természetesen nem igaz. Saját sírját ásta volna meg, a GM félreértett valamit, vagy csak szimplán hülye volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 105. Sheza mondja:

  @invanity:

  Ha ennyire tetszik a jatek akkor miert nem azzal jatszol, vagy miert nem hagyod hogy magaert beszeljen? Rengeteg dolgot le lehet szurni egy jatekrol ha az ember semlegesen all hozza, az elvakult biodronenak meg mindenki aki nem egyontentuen dicseri "hater" lesz, ez vilagosan latszik a forumokon is.

  Ennek koszonheto az az embertelen mennyisegu seggfajas amit par ember ki tudott termel, egyszeruen nem ertem miert vedik ennyire bioware penztarcajat. Rosszabb lesz a jatekod? Gyozkodnod kell magad hogy jatszal(nem is olyan rossz jatek ez!!)? Ha tenyleg elvezned akkor rajonnel hogy az lenne a jatekelmenyed szempontjabol hogy az oszzes bugrol azonnal nyignanak forumon nem pedig a biodronekodas menne, mert arrol is van jopar kep az interneten, csak korul kell nezni.

  Felfoghatatlan mi visz ra egyes embereket hogy 2 heti jatek alatt olyan markahuseg alakuljon ki egy kozepszeru jatek irant hogy foggal-korommel vedjek. Nem, az hogy te szereted az nem jelenti azt hogy a nagykozonseg szamara is jo a jatek akik esetleg kritikus szemmel allhatnak hozza, de ettol nyugodtan jatszhatod.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 106. Sheza mondja:

  @Rhamshadaron:

  Igen jatszottam vele, meg nem veszem mert EA es bioware egyetlen fillert sem erdemel de swbuzi nyakszakall ismerosomtol megkaptam karacsonyra, csak direkt nem szeretem emlegetni mert orommel nezem ahogy lyukra fut a "DEHAT SOSEM ETTEL SZART, HONNAN TUDOD HOGY NEM OLYAN AZ IZE MINT A CSOKIFAGYINAK" csusztato biodrone.

  Adig jatszottam amig 50 nem lettem jedi tankkal, onnantol adtam tovabb tabla sorert szobatarsnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 107. invanity mondja:

  @Sheza:

  Olvasd el légyszíves mégegyszer a hozzászólásomat, legalább annyira vedd a fáradtságot ha válaszolsz, hogy oda is figyelsz mit irok.
  Megmondtam, hogy nem játszok vele és valószinűleg nem is fogok, de te újabban nem tudtál hozzáfűzni semmi érdemlegeset a vitához, mert ha valaki TÉGED itt le mer hurrogni az már a bioware pénztárcáját védi, csak hogy idézzelek.
  Ez a mérhetetlen rosszindualt egyenesen szánalmas, ahhoz képest, hogy most egy szar játékról beszélünk eléggé sokat lógsz az swtor fórumokon ahogy a hozzáállásodból kiveszem.
  Arra még mindig nem kaptam meg a választ, hogy mi alapján sorakoztatod fel ezt a temérdek marhaságot, fórumokról? Ne röhögtess.
  Amikor én elkezdtem WoW-ozni, és azt a fórumok alapján tettem volna, nagy ívben kerültem volna. Mert ez tény, hogy a játékosok 90%-a bele sem szagol a fórumokba, a maradék 10% fele meg csak troll, vagy éretlen hülyegyerekek.
  Várom a reakciód arra, hogy ugyan miért veszed minderre a fáradtságot, kit akarsz győzködni vagy lebeszélni?
  Tudod mit? Felejtsd el, mert megint csak jönnél a tőled megszokott hülyeséggel, szeretek vitázni de akkor nem ha nincs kivel.
  A 2 heti játékidőhöz amit emlegetsz, nem veszed észre, hogy ellent mondasz saját magadnak?
  2 heti játékidő alatt, hogy lehetnek hűk az emberek a bw-hez, ugyanakkor 2 héttel a release után te fáradhatatlanul sorolod a hibákat / bugokat. Nyilván van alapja, de kiváncsi leszek arra az MMO-ra ami 100%-osan, bugmentesen fognak a piacra dobni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 108. sientech mondja:

  @Sylien: szerk, sok sor lett közben így értelmetlenné vált amit írtam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 109. Sylien mondja:

  @Eredar: Nem kell ennyire retardáltnak nézni, csak a netem korábban nem akarta betölteni a linket, ezért kérdeztem...miután elolvastam meg is nyilvánult a későbbi kommentemben a reakcióm.
  És am. 1-2 példát hoztam csak fel, de mindez nem csak magyar nyelvű nevekre vonatkozik, volt már példa rasszista nevekhez is...am. már nem azért, de vagyok oly kedves hogy még le is fordítom ha magyar névről van szó, de azért ne legyen már egy karakter neve fasz, mégha ez magyarul is van...plusz volt már alkalmam magyar GM-mel beszélni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 110. Sylien mondja:

  De mind1 is, én itt lezárom, örülök a linknek amit post-oltatok, ha nem melóban leszek utána is nézek, mert ez a net halál...bízok benne hogy még néhány értelmes post esetleg ezekkel kapcsolatban felkerül 🙂
  Abban az esetben ha igen, és lesz embereknek alkalma rá, szerintem pár napot érdemes eltölteni mégha csak kipróbálás szinten is ezzel a játékkal, mert a questek tényleg jól, és nekem pl. az inquisitor tényleg bejött, ahogy azt vártam a videókból.
  WoW-ban meg mindenkinek sok sikert kívánok ahhoz amit csinál, legyen az PvP vagy PvE 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 111. Cathfaern mondja:

  Azért a wowos oldal is levehetné a rózsaszín szemüveget 🙂 Talán az utóbbi 1-2 patchet leszámítva amikor kijött valami nagyobb újítás, a wow is mindig tele volt, tele van hibákkal. Instance full, folyamatos lagok, ölhetetlen bossok, balancet hírből nem ismerően elszállt (vagy lehagyott) dps kasztok, stb... csak a hírnév és a hype mindig húzta annyi ideig, hogy legyen idő ezeket kijavítani, és ne menjenek el az emberek. Egyelőre az SW:ToR-t is húzza a hype, szóval semmi para, ha összekapják magukat, akkor ebből még bármi lehet. Csak ott van az a HA... és egyelőre én nem sok jót látok ilyen téren. Annyira nem követem a híreket, de wowban kieg után gyakorlatilag naponta jönnek a méteres hotfixek... ez sw:tor-ban is így van? Mert nem sok ilyen hírt láttam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 112. MagonDead mondja:

  @Cathfaern: Eddig 2 vagy 3 kisebb patch volt, azért egész fontos dolgokat javítottak, elvileg holnap lesz a köv. Huszadika óta nem rossz, pláne ha tényleg jön az első content patch még januárban. (Szerintem kizárt, de ígérték.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 113. Sylien mondja:

  Az tuti vicces volt amikor Rhyolith Hc-n átmentünk p2-be és a boss friendly target lett, BGn 1-2 ember kivételével mindenki DCt kapott (aki nem tudott időben visszalogolni kapta is a deserter-t)...DS-ben bele lehet blinkelni a hajóba, amitől instant meghalsz...vannak ilyen szép dolgok xD
  De nagyon nem foglalkoznak vele az emberek, mert úgyis helyre hozzák...SW:ToR meg még új, nem szabadna hibának lennie...gondolom ezt gondolják 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 114. sientech mondja:

  @Cathfaern: Ha swtor-t bántók csak fele annyira túloznak és sarkítanak mint te most, akkor nincs azzal a játékkal semmi baj.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 115. Sheza mondja:

  @invanity:

  Ugy van, elvezem a tortanic es biodrone esemenyeket miota DA2 megbukott, azert olvasgatom gyakran a forumot es screencappelgetem a fanfaszsagokat. Baj? Ha nem olvasnam gyakran a forumot akkor meg azt mondanad hogy nem olvasom eleget.

  "90%-a bele sem szagol a fórumokba, a maradék 10%"

  Szazalekokat en is tudok a seggembol kihuzgalni.

  "2 heti játékidő alatt, hogy lehetnek hűk az emberek a bw-hez"

  Hala a vevoszolgalatnak es bioware elbaszott hulyesegeinek mar nem azok. Warhammer onlinenak egy honap alatt sikerult csokkenest produkalnia pedig az is szepen indult es ott is hasonlo szarokon csuszott meg.

  http://kepfeltoltes.hu/view/120104/failhammer_online_www.kepfeltoltes.hu_.png

  "Nyilván van alapja, de kiváncsi leszek arra az MMO-ra ami 100%-osan, bugmentesen fognak a piacra dobni."

  Durva csusztatas. Nem a bugokkal van a baj, mert minden programban lesznek bugok, hanem az elofordulasi aranyukkal van a gond, es azzal hogy allnak hozza a feljesztok. SWTORt egy kesz jateknak nyilvanitottak igy, csak azert hogy a karacsony elotti kaszalas meglegyen. + egyeb gennyes trukkok, pl az "elfogyott" digitalis(!) verzio amibol persze az ot dollarral dragabb deluxe verzio elerheto volt, extra ot dollar volt az elorendeles kedvezmeny helyett es ilyenek. Onmagaban egyik sem lenne dealbreaker de annyira hihetetlenul igyekszik bioware egy gyenge jatekot hypeolni es mar extra penzeket lerangatni rola hogy ebbol csak dragon age 2 fele pofaraeses johet. Kar erte, szimpatikus srac volt ez az SWTOR amig el nem esett a startvonalnal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 116. Sylien mondja:

  @Sheza: Start-tal kapcs. am. azt nem értem, hogy azért tudhatták volna hogy mennyi player lesz (pre-orderek, online rendelések, eladásokból, etcetc) és még sem tudták a szervereket megfelelően megcsinálni...?! Ez mégsem egy LoL hogy bő fél órát várj arra hogy beengedjen a szerver raid időben...
  Sok piros és fekete pontocska gyűlt össze szegény játéknak, várom mi lesz a vége...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 117. Primedouche mondja:

  Véleményem szerint az itt örjöngő emberek nem is játszottak soha a játékkal és úgy tünik mindenkiből kitudja hozni a konkurencia a vérpisti szindrómát 🙁

  Egy kis társasággal játszok az Ahto city-n, ami az egyik legnagyobb szerver, waiting time szinte sosincs, ha van is, az teljesen elfogadható. Szerver kapacitást nagyon gyorsan fixelték 1-2! (nem több) szerver kivételével!!!

  Banhullám huh? Én is sokat káromkodok, nem whisben, bg és general chaten, rasszista beszólások is mennek, és semmi. A supportnak 100%, hogy nincs ideje ilyesmire, igy is teljesen el vannak havazva. Azt én is elismerem, hogy a support egyelőre nem teljesiti túl magát.

  "Tele van bugokkal,endgame content nélküli játék?" RENGETEG időt eltöltöttünk már a játékkal, és bár vannak bugok, de ezek nem ruinolják a játékélményt, szóval én nem értem ezeket a hihetetlen túlzásokat, amikkel itt előrukkoltok.
  De a legfontosabb, hogy a játékon belül ABSZOLÚT NEM TAPASZTALNI NEGATIV HANGULATOT. Mindenki jól el van és élvezi a játékot, sőt én csak pozitiv hozzáálással találkoztam, pedig elég sokat beszélgetek random pvp-ekkel és a generált is gyakran használom questelés közben. Az, hogy a fórumon mi van, az egy másik dolog. A játékosok 5%-a megy fel fórumra, az is azért, mert épp kiakadt. Ebből itélni idiotizmus. Természetesen nem várom el itt senkitől, hogy használja a kicsi agyacskáját, haters are gonna hate, stay the FUCK AWAY from swtor! Ty

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 118. Eredar mondja:

  @Primedouche: Jaj, nehogymár a wowosokra kend... Én az vagyok, sosem játszottam swtorral, nem is fogok, a "konkurencia pedig azt hozza ki belőlem" hogy magasról teszek rá. Az hogy van pár mélygyökér aki itt éli ki magát amíg téli szünet van a gimiben, hát ez van. Ilyen lett az emberiség.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 119. Sheza mondja:

  @Primedouche:

  ". A játékosok 5%-a megy fel fórumra, "

  Seggbol adat rulz. Ha jatszik valaki a jatekkal akkor az a kifogas DEHATTEISJATSZOL ha meg nem akkor DEHATTENEMTUDHATOD.

  En tisztelem annyira egy atlagember intelligenciajat hogy kepes videokbol, rendelkezesre allo adatokbol is leszurni hogy jo-e egy jatek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 120. Eredar mondja:

  @Sylien: Ez nagyon tetszett... (válaszolva az előző kommentedre, nem néznélek retardáltnak ha nem adnál ilyen magas labdákat...) Szóval az eladásokból tudhatta volna az EA hogy mennyi szerver kell majd? Megjelenés ELŐTT tudnia kellett volna az ELADÁSOKBÓL? Ha még meg sem jelent, konkrétan nincs a boltok polcain, honnan vettek volna eladási adatokat? 😀 Blizzard pl akkor ment még szervert venni amikor látta a kígyózó sorokat a boltok előtt. Megjelenés előtt csak remélni tud egy kiadó, jósolgatni nem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 121. aylo mondja:

  Pedig pont az nem jon at a videokon, ami szamomra az egyik legnagyobb eleterzes benne: harman haladunk egyutt es mivel light-dark vegyes a csapat, lehet izgulni: hogyan alakul a parbeszed, amit persze azonnal kommentelunk ventrin. Bonuszban ugye harom kaszt sztorijat is latom.
  Na ezt hagyja ki, aki csakazert is par nap alatt vegigrohan a cselekmenyen. Nem veletlen az a franya social pont, ha mar csapatjatekrol van ugye szo, vagy mi is lenne az mmo-k lenyege.
  Bugok vannak, par durvaba is belefutottunk, de olyanba meg nem, amit ne tudtunk volna onerobol athidalni. Persze konnyebb sirankozni es varni a gm-t a sultgalambbal 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 122. Galleoth mondja:

  Nah, nem akarom a feszkót generálni, ezért csak válaszolok.
  Azért volt queue start után, mert nem akarták, hogy a preorderesek által feltöltött serverekre menjenek a friss karik nagy többségben, kb. ezt akarták meggátolni.
  Ekkor aztán 2 dolog fordul meg az ember fejében:
  -Miért nem tiltották le egyszerűen az új kari reggelést a high pop. szerverekre startnál, hisz egyébbként felmerül, hogy "te szívsz más miatt". A válasz egyszerű: Tegyük fel, hogy a haverjaid vettek preordert, bementek early accessel egy olyan szerverre, ahol közben feltöltődött a pop. Szerintem Te nem örülnél, ha nem tudnál velük játszani, és gondolom ezzel elég sokan vannak így, ezért is nem ezt a módszert alkalmazták.
  -Akkor minek volt egyáltalán early access? Hát igen, ez elég bonyás kérdés. kb. akinek volt early access az örült, akinek nem, az nem. Szerintem csak a saját helyzetét bonyolította a cég, de ez csak magán vélemény.

  A fórumos témához pedig: A fórumra a thread starterek elenyésző %a megy azért írni, hogy kedves cégbácsi, jó a game. A threadek 80%a (igen, szeretek random számokkal dobálózni azok után, hogy túlságosan sok betás fórumot olvastam), kb. ugyanarról az X témáról szól, és csak nyígnak, hogy mi nem jó, de ez kb. minden játékban, minden területen így van.
  A fórumokat pedig azért clearelték béta után, mert kb. 100 darab ugyanolyan thread van minden témában, mert az, hogy megnézze a random_cryrageguy123412, van-e olyan téma, mint az övé, az már meghaladja azt az idő, és ész mennyiséget amit ő be kíván fektetni.

  Akik szeretik a drámai "le****ták a beta teszterek reportjait" dobálni, azoknak üzenem, hogy akkor nem futna a game, mert annyi crashelne maga a server is, és nem csak a kliens, és az Rodeó kártyások már megostromolták volna a cég épületét, mert nem képesek levenni a shadow-ot.

  A game túl korán lett kiadva, igen ez így van, csak tudod ez egy gazdasági döntés volt, hisz '12 első fele ennek a piacnak a telítéséről fog szólni, és gondolom nem akarták, hogy az swtor bekerüljön, a "melyik játékot vegyem meg a 4-5 közül?" cilinderbe. A játék bugos, némelyik csak kellemetlenséget, némelyik komolyabb fejfájást okoz. Ezt szerintem mindenki belátja, és azt is, hogy amíg az emberek a fórumokat, és a supportot spammelték lement egy karácsony-újév szünet, amit gondolom a dev team nem a munkahelyén töltött. Engem is zavar, de nem gátol meg abban, hogy gameljek, és nem ösztönöz arra, hogy az eltelt munkaszüneti napok alapján ítéljem meg a játék jövőjét.

  Jah igen, és csak jelzem, hogy ha jól számoltam 5 komment született arra alapozva, hogy az emberek nem voltak képesek egy "next page"et nyomni, mert nekik az is elég, ha valami alátámasztja amit szeretnének, hogy igaz legyen. Az ilyen random rémtörténeteken alapszik a legtöbb wordbreaker bejelentés. Nem bántás, csak észrevétel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 123. Zake mondja:

  @Sylien:
  Két hete jött ki a játék, ha te már raidelni akarsz, akkor csak várd ki a sort.;) Ez a legsokadrangúbb probléma szerintem egy új MMO-val. Egyébként kíváncsi lennék hogy a többi MMO-nál mennyit és meddig kellett várni amikor elindultak, mert sokak szerint akik több játék startjánál ott voltak ez még elég problémamentes indulás ebből a szempontból... Csak a játékosnak ugye minden azonnal kell, mert rohanni kell a raideléssel.

  @aylo:
  Szóval a bugokat a játékosnak kell megoldania?:) Aki nem futott bele komolyabb problémákba, az persze, hogy azt fogja mondani, hogy "nem értem mit sírtok, nekem semmi bajom nem volt vele!"... Jó neked, de sokaknak meg volt, és nem feltétlenül olyanok amiket ők meg tudtak oldani, és ettől még nem feltétlenül hülyék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 124. Mithorn mondja:

  Fejlesztők szerint payment info automatikusan törlésre kerül Ban esetén.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 125. Mithorn mondja:

  Ja igen és még valami Ilum-on pvp területen lootolásért végül is nem adtak bant pedig a fickó napi 8 órán át lootolgatott (itt maga ez elkövető ír róla, mit tett és miért és, hogy mit kapott).

  http://www.reddit.com/r/swtor/comments/nx3i4/swtor_bans_from_going_to_ilum/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 126. GnomePaladin mondja:

  @Sheza:
  "En olvastam a Nok Lapjaban Vekerdynek a pszihologus rovatat es szerintem beloled a peniszirigyseg beszel, a labujjad gorbe, a honaljad pedig szoros, ha mar posztokon keresztul diagnosztizaljuk egymast."

  A nők lapját nem nagyon olvastam, 2 évig tanultam az ELTE PPK-n csak aztán közbejött az élet. Péniszirigység, görbelábujj, szőrös hónalj teljesen korrekt gratulálok, mondjuk túl sok elemzési készség nem kellett hozzá, mondjuk ha nő lennék akkor egyet ki lehetne hagyni.

  "Ki kell mondani: az SWTOR egy hatalmas bukta lett ami nem valtotta be a hozza fuzott remenyeket, a sztori es a draga szinkronhangok nem viszik el a kontenthianyos, bugos jatekot a hatukon, plane nem a bannolgato supporttal."

  De Facto ugye?! Más vélemény nincs, nem lehet, más szempont nem létezik. (tényleg tudok egy jó pszichológust ha gondolod privátban küldöm a számát)

  "Lehet elvezni a jatekot, senki nem tiltja meg csak idonkent jo ha valaki kinez a hype rozsaszin kodebol."

  Rózsaszín ködben sosem léteztem (WoW-nál sem, SWG-n szocializálódtam úgyhogy tudom mi a béta állapot), pontosan tudom hogy rengeteg gond van a játékkal, csak fel tudom fogni az eszemmel hogy ez hozzá tartozik egy ilyen nagy project release-ével, átestem már páron (és most nem játékra gondolok). Akkor lesz gond, ha úgy február - márciusra nem orvosolják a problémák jó részét.

  "En peldaul kimondottan orulok hogy blizzardot folyamatosan ostorozzak a forumon, mert igy veszik ra hogy javitsa a hibait, latjak hogy van reakcio ha elbasszak, biowarenel meg ulnek a seggukon, hallgatjak ahogy a biodroneok csuruszkolik a tokajukat es begetnek hogy “SWTOR A LEGJOBB JATEK MINDENKI AKINEK NEM TETSZIK AZ MENJEN VISSZA PANDAZNI XDDD” es ez nem hiperbola volt, olvasgattam a forumokat es TENYLEG ilyenek, milyen hozzaallasa lesz egy fejlesztonek ha ilyeneket lat? Azt hiszi minden rendben lesz, kitorli az osszes hibat jelento posztot mert “azok ugyis csak 4chanes trollok”(mint ahogy DA2nel eljatszottak) es gyorsan patchelik hogy a stablistaban lemaradtak fejlesztok gyerekeinek a nevei(nem vicc)"

  Erre nem tudok mit mondani, mert a fórumokat nem bújom, azt egyszer eljátszottam még a blizzarddal, és utána két hétig nem szívesen léptem be wowozni. Annyit tudok mondani, hogy az elmúlt 3 hétben három négyszer jött patch a játékhoz, tehát az hogy nem foglalkoznak vele azt erős túlzásnak érzem

  A több fröcsögés, arra nem válaszolnék!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 127. Kukac mondja:

  Azért a supportról elég sokat elmond az, hogy nem tudják leírni a bolygó nevét. A levélben folyamatosan Illum-nak nevezik Ilum helyett.

  Egyértelműen látszik, hogy a játék logikája el van cseszve, és az csak a BioWaret minősíti, hogy banal próbálja megoldani a helyzetet.

  Mit szólnál, ha a wowban banolnának azért:
  - mert nem 5, hanem 10 epic gemet teszel be AH-ba
  - ha banolnának azért, mert altos karit használsz az AH-zásra
  - ha banolnának azért, mert a haverodnak whisperben leírnád, hogy "fuck"
  Ha Blizzard is így állna hozzá, akkor már nem wowoznák

  A fele post arról szól, hogy biztos azért banolták őket, mert külső bottal farmolnak, vagy mert lenyúlták mások accját. Ha ilyen okok maitt kapták volna a bant, akkor azt írták volna a levélben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 128. Abrt mondja:

  @GnomePaladin: imádom a piszichológus hallgatókat. olyan mókás, hogy megtanulnak két idegen szót és pár magatartás mintát egy szép színes könyvből, és máris azt hiszik hogy mindenkit meg tudnak fejten. 'árad a szorongás stb...' imádom a bölcsészeket 🙂 olyan aranyosak 🙂 viszont hogy ne offoljak. nem nagyon próbáltam még az sw:tort, de csak ha a fele igaz annak, amit hallottam róla, akkor kössz, de kössz nem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 129. GnomePaladin mondja:

  @Abrt: ha azóta átnyergeltem informatikusnak akkor még mindig bölcsész vagyok, csak érdekelne, hogy most akkor kerek fejnek számítok 2 év PPK után, vagy kockafejnek 17 év informatika után?

  " nem nagyon próbáltam még az sw:tort, de csak ha a fele igaz annak, amit hallottam róla, akkor kössz, de kössz nem."
  Hát igen, hallomás alapján könnyű ítélni. Pl. sokan mondják hogy a fű rossz...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 130. Mithorn mondja:

  @Zebu: Kár, hogy nem igaz, a játék FAQ-ban le van írva ,hogy nem törlődik semmi, a másik, hogy magában a fórumpostban is válaszolnak rá.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 131. Galleoth mondja:

  @Kukac:
  Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom, de 1-2 ember munkája alapján azért én nem írnám le több száz ember munkáját, szerintem Te sem örülnél, ha hasonlóan tennének mondjuk a munkahelyed kapcsán veled.
  Ha már felhoztad, hogy a Blizzard az érinthetetlen etalon, akkor hoznék neked pár tényt:
  -Mikor kijött a Cata, aki lement Twilight Highlandsre az annyi herbet talált ott, mint más egy hét alatt, a bugot kb. 20-30 óra alatt kivették. Az alchemys epic trinket DSelhető volt, kb. heteken át, aki rájött gusztustalan mennyiségű pénzt szedett ki. Ezeket a hibákat Blizz bejelentés nélkül, _TITOKBAN_ szedte ki, hogy az emberek ne hánnyanak fost, mert ilyen megtörténhetett a wowban. Sorolhatnám még, de nem ez a célom.
  -Gondolom az emberek többsége még emlékszik arra, milyen volt a WotLK release. A játék _KEGYETLEN_ bugos volt. A questek, az insták, random DCk, szerintem nem kell részleteznem. 2v2 arénán a 2 blood DK ölhetetlen volt (logikusan, ha azt veszed, hogy a 2 csapat skill és gear értéke megegyezik), Naxx annyira bugos volt, hogy a fightok fele nem működött megfelelően, lagg volt a grafika miatt, folyton DCztetttek az encounterek. Egy mage a PVE kontent felét lesolozta (persze ezt 24 órán belül fixelték). Ha tegyük fel nem vettél volna WotLK-t, és a Blizz fórumokon keresztül szeretted volna eldönteni, hogy jó-e a játék, akkor azzal szembesültél volna, hogy a quest, a PVE, PVP kontent _TELJESEN_ bugos. Én akkor is játszottam, engem ez sem érdekelt, mert a játék jó volt, és egy hónapon belül javították a dolgokat.

  Nem vagyok sem fan boy, sem hater, és attól, hogy a véleményünk nem egyezik még nem kell kategóriákba rakni az embereket. Én mind2 játékot megvettem, mind2 kegyetlen bugos volt, de fel tudod dolgozni, annak ellenére, hogy engem is zavarnak a bugok, de tudom, hogy 1 hét munkaszünet alatt nehéz kijavítani a hibákat.

  Az AHs dologról: Gondolom csak elolvastad a postot, és benyomtad, hogy jajj a Blizzardnál ilyen nem történhet meg.
  Szeretném tisztázni, hogy a Biowares bannok nem azoknak az ártatlan srácoknak mentek, akik lementek Ilumba questelni, és véletlenül kiszedtek ládákat. Azokat a gold farmerek bannolták, akik később IRL valutáért adták el a szerzett crediteket, ami szerintem minden MMO szabályzata tilt.
  Nem az AH cápákat bannolták, akik kiveszik a matsokat, és még reális haszonnal visszarakják, hanem azokat, akik ki exploitoltak kegyetlen mennyiségű pénzt, és abból egyeduralták egyes szerverek AHit.
  Ez a haverodra meg ráwhispelsz, hogy f***, és bannt kapsz, szerintem aki ezt komolyan vette, az ne nézzen horror filmeket, mert nem fog tudni éjjel aludni.

  Gondolom, azért van ilyen egyedi, kifinomult, logikus véleményed, mert annyira érdekel a dolog. Ha csak fröcskölni akarod a ..... , mert annyira unatkozol, akkor szerintem menj, és csinálj valami házimunkát, annak legalább haszna is van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 132. Melondothir mondja:

  Élvezet volt végigolvasni a cikket és a sok kommentet. A cikkben két kulcsszó hangzik el. Az egyik a közszolgálati. Ez a cikk akkor lett volna közszolgálati, ha szerepelne benne a Bioware hivatalos álláspontja. Ha a cikk megírásakor ez még nem volt elérhető, akkor updatelni kellett volna a cikket. Ennek hiányában pedig ez a cikk mendemondákra, fórumbejegyzésekre és félértesülésekre épül és ezt próbálja tényként eladni. A másik kulcsszó a flémindító. Mivel nem korrekt a cikk, így erről nem is írok semmit, mert Hancu nem szereti a kritikai megjegyzéseket és törölne.

  4 kép van mellékelve , mint bizonyíték:

  - első kép: egy fórumbejegyzésről, ahol a postoló leírja, hogy az f betűs szó miatt kapott figyelmeztetést, pedig azt csak whisperben irl barátjának írta. Én még nem láttam olyan bannolt/figyelmeztetett játékost, aki ne sírt volna fórumokban (lásd WoW), hogy őt aztán semmiért, jogosulatlanul bannolta a Bioware/Blizzard. Az esetnél a legvalószínűbb, hogy valakit elküldött a búsba, beszólt neki és az illető játékos reportolta. De tegyük fel, hogy a leírtak igazak és az illető tényleg irl barátja, akinek kedvesen beszólt. A rendszernek honnan kellene ezt tudnia? Ebben az esetben azonban van is megoldás. Ennek az állítólagos barátnak kell ezt jeleznie ....

  - második kép: levél, Ilum boostolás/láda campelésről. Az időleges ban jogos és egyben jó figyelmeztetés a későbbiekre.

  - harmadik kép: levél, nagy aktivitásról a GTN-ön, vétel/eladás. Nem tudjuk mi az a nagy aktivitás. Amennyiben ez ipari méretű és egyértelműen a kereskedelem uralása a cél, cápázás, akkor jogosnak vélem, hogy elejét akarják venni annak, mint pl. ami WoW Ah-ban van. Figyelmeztetést kapott érte az illető.

  - negyedik kép: ez egyértelmű hiba a rendszerben. Ez az első banhullám a rendes előfizetési szakaszban, erre nem gondoltak. Ez egy feature hiba, megoldása azonban nem egy nagy dolog. Ettől azonban nem kell fizetnie a játékosnak a bankkártyával. 2012-öt írunk: a bankkártyával kapcsolatos ügyek elintézése történhet telefonon vagy online is azonnal, ahol egyből letiltható a kifizetés. De ha ezek a funkciók nem elérhetőek, bemegy a bankfiókba és elintézi. Nem esik nehezemre leírni még egyszer, hogy ez egy hiba a rendszerben, viszont a megoldásáig a véglegesen bannolt játékosnak több lehetősége is van .

  A Bioware hivatalos állásfoglalása és a helyzet tisztázása elérhető 2 napja. A téma iránt érdeklődőknek javaslom annak elolvasását.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 133. evoken mondja:

  @Galleoth: ott voltam LK releasekor de semmi ilyesmi problémákra nem emlékszem amiket irtál. A raidek lagoltak mint állat ez tény, de az encounterekkel semmi gond nem volt. Persze raidelni nem nagyon lehetett csúcsidöben de meg is kaptuk érte az ingyen napokat, még ha nem is számított túl sokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 134. Vince mondja:

  *jó haver vagy, de ezt akkor se csináld, köszi*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 135. Vince mondja:

  *tényleg nem szeretném, ha elmérgesedne a helyzet*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 136. Kukac mondja:

  "Mikor kijött a Cata, aki lement Twilight Highlandsre az annyi herbet talált ott, mint más egy hét alatt, a bugot kb. 20-30 óra alatt kivették"

  20-30 óra, kiváncsi vagyok hogy a BioWare mikor fogja fixelni a ládákat... ja nem, nem fogja, ő inkább banol.

  "Az alchemys epic trinket DSelhető volt"

  Tudom, kb 40k-t kerestem azokon a noobokon, akik ezt nem tudták.

  "WotLK release. A játék _KEGYETLEN_ bugos volt"
  Kegyetlen bugos? Ja hogy te tört szerveren játszol, értem.
  Én úgy emlékszem, hogy úgy szinteztem fel lvl80ra, hogy alig találkoztam buggal a questekben. Nem volt olyan, hogy questet nem tudtam volna megcsinálni.
  Továbbá WotLK alatt is csak Naxx elején volt raid lag, de mivel ott még nem voltak hard modeok, még laggal se volt kihívás Naxx. A dungeonok mind működtek probléma nélkül.

  "Naxx annyira bugos volt, hogy a fightok fele nem működött megfelelően"
  Melyik fele? Túlozni én is tudok. Konkrét bugokat mondj. Mert én egy durva bugra se emlékszem Naxxból.

  Attól hogy írsz erre a hírre 10 commentet arról, hogy milyen jó az SWTOR, még nem lesz jó. Kiadták bugosan a játékot, és azzal próbálják őket védeni, hogy nem a fejlesztők döntése volt. Gyakorlatilag nincs end-game és pvp kontent. Ilyen játékért tuti, hogy nem fogok 45 eurót kiadni. Mindenki azzal érvel, hogy érdekes a szintezés. Szintezésre ott vannak a single player játékok, amikért nem kell havidíjat fizetni.
  De nem ez az első MMO, amit overhypeoltak, aztán most már a kutya se játszik velük. Az SWTOR-nál még mindig tart a hype, de lassan el fog fogyni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 137. Zake mondja:

  @Kukac:
  Az egy dolog hogy te nem találkoztál buggal, de ettől még mások szophattak, ha összeadjuk hányan mennyivel akkor bizony az sok lesz. Úgyanez vonatkozik egyébként a SWTOR-ra is! Pl. nyilván akinek fut a játék rendesen, az kiröhög engem hogy hülye vagyok, mert az én gépemen nem fut jól, szóval biztos én csesztem el valamit, persze egyébként más mai játékok simán elfutnak...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 138. Abrt mondja:

  @GnomePaladin: nem nagyon értem a kérdést. mi köze a fej formájának ahhoz, hogy fél év bölcsészet után pontosan megfejted az emberi természet mikéntjét és olyan pszichoanalízist adsz két hozzászólásból, hogy anyám nem tudna olyat? tudod ez azt juttatja eszembe, mikor félév közgáz hallgatás után, mi voltunk a világ legjobb gazdasági szakemberi, és mindenki értett mindent. most már persze mosolygunk rajta a srácokkal egy sör mellett, de akkor mi igenis 'értettünk' hozzá 🙂 ezen mosolygok 🙂
  igen és azt is mondják, hogy rákban meghalsz, attól én még nem akarok rákos lenni... nem gondolom, hogy egy szubjektív értékítéletbe bármilyen szinten is érdemes lenne belekötni. mint tudjuk: minden dolog annyit ér amennyire a fogyasztó értékeli. nekem ez a program nem ér annyit, hogy megvegyem, más persze érhet. ennyi 🙂

  várom a pszichoanalízíst 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 139. Hancu mondja:

  @Kukac: @Galleoth: Drága emberek, végtelen plusz egyedszer kérem, hogy próbáljuk már meg a békés egymás mellett élés jegyében a két játékot egymástól függetlenül, önmagukban kezelni, és ne legyen érv az egyik mellett, hogy "de a másik mekkora fos".

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 140. zolik mondja:

  @Galleoth:
  Nem válaszoltál arra, hogy hol játszottál, mert hogy nem official szerveren, az fix!
  Ráadásul konkrét bugokról sem írtál, csak "há a fele bugos volt". Ez semmi.
  Én 2005 óta WoW-ozok, és valószínűleg már rég abba hagytam volna, ha azoknak a híreknek amiket a postban írtak a fiúk, csak a fele is igaz lenne!

  Ha ilyenekért bannolnának a wowban kb a játékosok 20%-a azonnal repülhetne.

  Amiket olvasok az swtor-ról, az mind olyan ami csak megerősít abban, hogy hamarosan a régi SW mmo sorsára fog jutni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 141. Kukac mondja:

  @Hancu:
  Eléggé nehéz nem összehasonlítani a két játékot, az öreg MMOt és az új próbálkozást. Szerintem ha új MMO jön ki, akkor azt mindig hasonlítják az többihez. Nem írtam és nem is gondolom, hogy fos a SWTOR, de szerintem nem is jó annyira, hogy stabilan lekösse a játékosokat. Szerintem annyit pont lehet vele játszani, mint egy single player játékkal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 142. Brillight mondja:

  @Eredar: edit

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 143. Melondothir mondja:

  Látom a legutóbbi normális hangvételű hozzászólásom megint kicsapta a biztosítékot a szerkesztők között és törlésre került. A korrektség az, ami hiányzik ebből a blogból.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 144. HeiNeKKeN mondja:

  @Melondothir: Mivel ez egy blog, amit nem te fizetsz, miért lepődsz meg ha valamelyik szerkesztőnek nem tetszik és törli/figyelmeztet/editál?
  Széllel szembe hugyozni simán lehet, csak hülyeség. 🙂

  Hogy valami topic-on is legyen:
  A játék perpill olyan, amilyen; akinek tetszik annak tetszik, akinek nem annak meg nem.
  Az mindenesetre látszik külső szemlélőként is, hogy voltak/vannak gubancok, a kérdés hogy ezekkel mit kezdenek a Bioware-es felelősök, illetve hogy meddig tolerálja a játékosközösség.
  Még 1-2 hónap és úgy is kiderül, hogy megáll-e a lábain, vagy összeesik mint előtte már sokan.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 145. brusu mondja:

  Kukac, remelem te magad sem hiszed el amiket leirtal, hogy valoban ilyen dolgokert lettek azok az emberek bannolva mint :
  - mert nem 5, hanem 10 epic gemet teszel be AH-ba
  - ha banolnának azért, mert altos karit használsz az AH-zásra
  - ha banolnának azért, mert a haverodnak whisperben leírnád, hogy “fuck”
  Mert ha igen, akkor sajnos szomoruan kell tudomasul vennunk olvasasi vagy szovegertelmezesi visszamaradottsagodat. Masszoval, te tenyleg ilyen h*lye vagy oreg?
  Masok pedig, akik egy fs-en blikk stilusban kirakott hir es az oda szuletett kommentek alapjan itelnek meg egy masik mmo-t, azoknak csak gratulalni tudok. Menj el egy haverodhoz, probald ki es meglatod milyen, de hogy par troll velemenye alapjan itelkezel, nem a legeszesebb dolog hidd el.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 146. Attila mondja:

  @Melondothir: Mielőtt elrohansz Brüsszelbe, szólok, hogy nem látok tőled egy törölt commentet se. Nyugodtan írd le még egyszer a keszekusza kis gondolataidat, de azért olvasd el mielőtt rányomsz a gombra. Biztos, ami biztos. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 147. Vilendor mondja:

  Beszállok én is.

  Bizony bug az van bőven swtorban, íme pár amikkel találkoztam és engem is érintettek: napokig nem működött leveles láda, nem tudtam pár questet leadni, folyton kifagyott egyik karakterem mikor a hajójára lépett, a companion sokszor meghibban és fekve csúszik az ember után a földön, néha eltűnik másodpercekre, magától változik a karakterem szemszíne (igen, kikapcsoltam social fül alatt a sith romlottság megjelenítését) és engem is elért az, hogy az erősnek mondható gépemen minimum grafikai beállításokkal játszok, hogy ne lassuljon be az egész (wow-ban ultra grafikán 40-60 fps a 25fős raidek közben)

  És ezek csak a bugok. Ott vannak még a gyerekbetegségek, sokszor úgy érzem, mintha vissza mentem volna 7 évet az időben és a vanillával játszanék: Gyalog futkározás órákon át feleslegesen hatalmas távolságokra, rengeteg group quest és flashpoint használható LFG rendszer nélkül, makrók hiánya, AH használata túlbonyolított (nem lehet valamire csak úgy rákeresni név beírással, meg kell adni 3-4 alkategóriát előtte. Mai napig nem jöttem rá shadowsilk például hogy található meg), a talent ágak túlbonyolítottak és sokszor feleslegesek, nincs dual talent, nincs dual fejlesztett class (pl. Inquisitor lehet Assasin(tank) vagy Sorcerer(healer), de lvl10en eldöntöd melyik és nincs vissza út. Druid tank/healer main kari után ezt nehéz megemésztenem), az instákban a rengeteg animáció miatti várakozás a sírba visz mert persze mindig akad valaki aki végig akarja nézni őket és ott várhatsz rá stb stb.

  A másik ami zavar és még sosem láttam senkitől leírva: szerintem swtor is csak egy wow klón. Ugyan azt, ugyan úgy csinálod mintha wowoznál, csak más az animáció és sima kard helyett pirosan világít amit itt fogsz. Értem én, hogy a spanyol viaszt már nem lehet feltalálni és amit tudtak megtettek, de első hét után már volt olyan, hogy hirtelen nem is tudtam most épp melyikkel játszok.

  Végül pár tény mielőtt valaki nekem esik:
  WoW: Nagyon régóta játszom, de már wotlk óta csak heti 2-10 órát maximum, abszolút nem vagyok fanboy, igazából halálosan unom a játékot és rég otthagynám ha lenne vonzó alternatíva.
  StarWars: Ezért se igazán rajongok, mindig is Trekkie voltam, de szívesen eljátszok ebben az univerzumban is, elfogultsággal vagy utálattal itt sem vádolhat senki. Két karival játszok 37 és 18as szinten, jelenleg kb napi 2-5 óra ráfordítással.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 148. Aleph mondja:

  * Köszi, hogy nem offolsz! 🙂 *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 149. Kukac mondja:

  @brusu:
  Szerintem inkább a te szövegértéseddel, vagy angol tudásoddal van a gond. Azt mond meg légyszíves, hogy melyik levélben írják azt hogy exploit vagy gold árulása miatt bannolták volna az accountokat.

  Én azt hiszem el, ami le van írjva, és amiről egyre több screenshot kerül elő:
  "The character **** was flagged do to high activity on the Galactic Trade Network."
  Ez arról szól, hogy sokat AHzott és ezért bannolták. Egy szavat nem írnak goldfarmerekről, gold eladásról, vagy exploitról. Sokan vannak, akik szeretnek AHzni, és akár napi több órában is ezzel töltik az időt, és úgy néz ki, hogy ez nem tetszik a BioWarenek.

  A BioWarenek most pont az kellene csinálnia, hogy ha valamit elszarnak, akkor elnézést kérnek érte, kijavítják, és nem random banolgatni kezdik az embereket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 150. Hancu mondja:

  @Melondothir: Könyörgöm, olvass mást akkor, ha ennyire mocsokszarszemétszarinkorrekthulladék férgek vagyunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 151. Brillight mondja:

  @Hancu: Ehh, ti szemetek, kicsináltátok a fórumot! ^^ (sarcasm)

  Amúgy szerintem felesleges vitatkozni itt, hogy BioWare mennyire szemét. Ha tényleg fejetlenül bannolgattak, úgyse fogják bevallani, hogy bocsi, de felvettünk 5000 supportert, akiknek a 90%-a a WoWból szabadult, mert onnan kibannolták őket és úgy gondolták, hogy itt lehetnek istenek. Szóval a bűnbánásra hiába várunk, majd kitalálják, hogy a bannhullám az a gold farmerek voltak etc etc.

  Kicsit off és vélemény (akit nem érdekel ne olvassa!)
  Azt már kifejtettem fentebb, hogy a játékos korán adták ki, és nekem nem tetszik (igen WoW fan vagyok, meg lehet kövezni), de WoW után nekem a best az a Lineage 2. Abba nagyon sok jó ötlet volt. Lineage meg nem tudom pontosan de vagy 5 éves játék. Az SWTOR nekem feleannyi játék élményt sem adott mint Lineage, pedig az a tipikus koreai farmolj le 5 milliard mobot a questert es meg van a szint...

  Valaki fentebb írta, hogy WoW WOTLKban milyen bugos volt. Naxxban és ICCben nem találtam bugot. Questek jól működtek. Az oké, hogy Ulduarnál és ICCnél a Ragnaros server behalt, így átraktuk a raid időpontjainkat másra 🙂 De új content ezzel élni kell, ettől függetlenül szerintem a WoW Support és Dev még mindig a világ TOPjába tartozik.
  Az egyetlen bugos content az Ulduar volt, ahol bejöttek a HMek. De pl. Ignis trash bugolt, nem esett le rólad ott a tűzdebuff még miután beleálltál a vízbe akkor se. Vagy miután meghalt mindenki, és egyszerre befutottatok a debuff valahogy rádspawnolt. Vagy Thorim HM egyből bekapcsolódott 🙂 Mimironnál is volt egy bug, amikor p4ben nyomta a Shock Blastet (melee rangeből kifutós téma, asszem ez a neve) és rácombózta a Barrage-t és a tank után közben forgott, mozgott a boss. Nagyon nagy mázli kellett, hogy megöljétek a bosst. De ezeket a bugokat a következő héten fixelték.

  Másik nagy téma általában MMOkban a class' unbalance folyamat benne van a WoWba, de dolgoznak rajta, de tudjuk sose lesz tökéletes Balance, mert mindenki azért sír, hogy ő legyen a legkirályabb DPS/HPS/TPS terén 🙂 Személyes véleményem szerint az, hogy minden classból kellett vinni, mert úgy voltak meg a raid buffok az jó volt, sajnos kiszedték a 10 fős guildek miatt. Van előnye és hátránya. De ettől függetlenül szerintem a legjobb az lenne pl., hogy a pure DPS classok +200 dps-el többet tolnak a hibrideknél. Pl. mage toljon +200 DPSel többet, mint egy balance druid, aki ha nincs spot másik 3 speccet ágat is választhat. Persze ez csak az én véleményem. De a class balanceokra visszatérve SWTORban is meg van ez a probléma, bounty hunter futás közben agyonlő PvPben, nem tudsz elfutni kb. előle... Inquisitort melee megcsapja mint a szart. Melee meg fennt emlitett bounty hunter ellen hatástalan. De mind1. Ez van.

  Nem követem figyelemmel az SWTOR patcheket, de valaki tudna dobni egy linket, hogy a megjelenés óta a patch noteokba miket írtak javításnak?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 152. Eredar mondja:

  Egyébként kik ezek a júzerek? Alig látok ismerős neveket. Honnan jöttek és mikor? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 153. Sheza mondja:

  @Eredar:

  Flameszagra gyul az eji vad.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 154. Galleoth mondja:

  Szóval Naxx bugok:
  A legszembetűnőbb az KT-n a folyamatos DC-k, szerintem ezt minden egyes raidben ott volt, főleg p2 ben. Sapphironon ugye a frost tomb bugos volt, nem mindig adta meg a LoSt. Razuvious előtti trashen a groupok szerették a healereket chain strangulate (nem vagyok biztos, hogy pont ez volt a neve) olni. A bosson 25ösben nem lehetett ledobni az MC kristályt, tauntnál volt, hogy playerrre aggrózott, nem a traineere. Loatheben a spóra nem applyzódott rendesen, Heigan durva DC forrás. Maexxna úgy volt megírva, hogy az X edik raid stunnál felrakta a heal csökkentőt, és ezzel a gyengébb tankoktól el is búcsúzott, néha meg működött rendesen. A pókos nőnél 25ben nem mindig esett le az enrage a tranqulizinggal (bár ez nem igazán számított ,mert az a boss totál faceroll). + a trashek között is volt 1-2 bug, a healjüket is csökkentették a DK szerűeknek. Valamint ott volt a grafikai hiba, ami nagyon lehúzta az FPS-t, és az is volt, hogy DCztette az embereket. Aki nem találkozott ezekkel, azon kicsit meglepődök, de képes vagyok feldolgozni lelkileg. Ám az alaptalan "denemigazadvanám!"-mal senki sem lesz laza srác.

  Az swtorban a lagg problémákra elég sok megoldás van, a játék valóban nincs jól optimalizálva, valóban sokkal több memóriát használ, mint kellene, de elég sok módszer van arra, hogy ennek hatásait csökkentse az ember. Aki viszont erre lusta, és még esetleg a gépe sem túl erős, az szerintem ne várjon sokat. Azoknak meg akik a "16 gigaramom van 2 óránként megtelik, Skyrim max grafikán 40 FPSel megy", de az swtor meg kifagy neki, annak azért üzenem, hogy beállhat bűvésznek, mert ez a valóságban nem így van.

  Kukac, nem tört szerveren játszom, nem tudom te mikor vetted meg a wotlk-t, de én release reggelén, nagyzolj nyugodtan, engem nem zavar, de a játék bugos volt, és azt állítani, hogy nem, az téged minősít, nem a gamet. Ugyan úgy volt bugos quest, (valami harpoon-os lődd le cucc, persze az fixelték kb. 2 nap alatt), a tundra mamut üléseibe mountostól száltál be, AB-n ki lehetett ugrani az engis cuccokkal start előtt. Dalaran, WG is kegyetlenül megette a gépet, a gyengébbekkel Dalába tetted a HSed, 5 perc volt mire kiértél (természetesen volt az underbelly, ami azért sokkal használhatóbb). WG játszhatatlan volt gyengébb gépeken, aztán megbuherálták, tönkretették, és kivették kb. 1 hétre. Az összes olyan quest, ahol pl. egy krokker hátára kellett felülnöd bugos volt, ha mounttal nyomtál rá akkor mentél a mountoddal, ami állt szegény kroki hátán. Még sorolhatnám, de nem ez a célom.

  Nem jött át az embereknek amit mondani akartam. Nem akarom összehasonlítani a gameket, hogy melyik mennyire bugos. Azt szerettem volna megmutatni, hogy mindent bugosan adnak ki, és a kezdeti állapot alapján megítélni a gamet nem feltétlen logikus dolog. Szerettem wowozni eredeti szerveren, és a felsorolt bugok pl. engem egyáltalán nem zavartak (a naxx,WG,blood DK-t kivéve), szerintem a játék teljesen élvezhető volt. Nem vagyok swtor fan boy, felfogom, hogy a game bugos, sőt azt is, hogy a cég nem random srácokat bannol, akik szeretnek AHzni, hanem azokat, akik egyed uralják az AHt, ezzel más játékát tönkretéve.

  Aki nem képes elszakadni attól, hogy az swtor életképtelen wow klón, annak szeretném elmondani, hogy az swtor nem wow klón, a játék felépítése MMO felépítésű, nem wow, és pontosan emiatt nincs benne egy csomó wow sajátosság. Nem wow klónnak készült, ha az lenne, akkor 3 gombot kellene nyomkodni, amiből az egyik a "join randomHC queue". A questelés teljesen más, a krafting rendszer teljesen más, a harcrendszer teljesen más, sokkal több ability, teljesen más a healing, etc,etc, aki akarja lát a szemétől, aki nem nem.

  LFG rendszer van egyébként, csak nem az az 1 gombos style, mint wowban. Bár ezen kár lovagolni, mert ha a "8éves vagyok, bejöttem dps talenten healeni, nem tudom mit kell csinálni, ha kiwipeoltatom a groupot az első trashen, az biztosan nem az én hibám" típusú emberekkel még a group questeket sem lehetne letolni, nem hogy az FPket.

  PS. ICCben óriási bugok szunnyadtak, csak nem feltételen kürtölte szét blizz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 155. Zake mondja:

  "A questelés teljesen más, a krafting rendszer teljesen más, a harcrendszer teljesen más, sokkal több ability, teljesen más a healing, etc,etc, aki akarja lát a szemétől, aki nem nem."

  Aha, tényleg. Na jó, nem.:) A questrendszer ugyanaz. Mégis miben más? Ja tudom, hogy beszélnek az NPC-k. Egy darabig szórakoztató, de én pl. Coruscant után "átugrottam" 2 bolygót, csak a fősztorit csináltam meg, mert meguntam a side questeket, menj ide meg oda, rakj le 5 mozgásérzékelőt, közben ölj meg 10 buckalakót, gyűjts össze tőlük 5 sand crawler alkatrészt. Ugyanaz pepitában, mint pl. a WoW-ban. (Mondjuk plusz pont hogy nem csak a grindoló küldizéssel lehet fejlődni, hanem pl. PvP-vel is, ami még pénzt is ad.) A crafting rendszer annyi hogy nem te craftolsz, hanem a crew-dat küldöd el, saját botokat kaptál. Én ezt nem látom olyan forradalmi innovációnak, de ízlések és pofonok. A harcrendszerre sem mondanám azért hogy teljesen más, attól hogy több skill van (ami vagy jó vagy nem, erről lehetne vitatkozni), még nem lesz teljesen más, de azért egy kicsit más a feelingje, nekem pl. tetszik.

  Aki akarja, lát a szemétől, aki akarja az meg belelátja hogy teljesen más, miközben apró eltérések vannak csak. Inb4 WoW fanboy lennék, a WoW-val már nem játszom, mert úgy érzem hogy "nem éri meg", nem adja már ugyanazt a szórakozást, mint régen. Egyelőre győzködöm magam hogy milyen jó az SWTOR, de, noha feelinges, nekem pl. nem ad többet, mint a WoW, szóval egyelőre nem látom miért fizetnék elő rá, ha a WoW-ra sajnálom a havidíjat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 156. Ezri mondja:

  @Galleoth:
  Sapphironon ugye a frost tomb bugos volt, nem mindig adta meg a LoSt. Azok a troll-magek voltak nem? 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 157. Ragle mondja:

  @Galleoth:
  Én hét éve folyamatosan játszom, minden raiden ott vagyok már az első napokon, de naxx 40 (Thaddius) óta nem lagoltam sehol sem. A hiba inkább nálad lehetett.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 158. Brillight mondja:

  @Ragle:
  Nem támadni akarlak, leszögezem előre, de tény, hogy új content patchnell, legalabbis ulduar és icc idején ragnaros megállt 5 percekre, ezt bizonyítani tudom, ekkor gondolkoztunk el a free emigen másik szerverre, és amikor rendeződött a lagg, mert átcsoportosították az insta szervereket el is vetettuk a dolgot.

  Ami a bugokat illeti, frost tomb nem volt hibás naxxban már az első héten toltam naxxot. Bár az igaz, hogy mi magek voltunk olyan gecik, hogy beálltunk a frost tombot kapó ember mellé és IBztünk, így nem lehetett tudni, hogy melyik az eredeti. És a raid fele a magek mögé állt be és die. Ezután lett az ottani tomb színe fehéres kék.

  Ulduar HMjein voltak bugok. Ez tény. De fixelték 1 héten belül.

  De WoWba még soha se volt táncolok az életemért bug, ami megint csak BioWare-t minősíti. Mert az oké, hogy változtatnak egy skillen és bugot okoz, de tánc? Ne röhögtessenek már, mi köze van a táncolásnak a combathoz?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 159. Abrt mondja:

  @Brillight: ezek szerint a wowban kevesebb, mint az sw:torban 🙂 egyébként a wow-ban is voltak érdekes bugok, meg viccesek is, gm féle emberi hibák (pl mikor uldunál odaadták a playernek a one shotolós itemet). viszont az, hogy a wow 7 évvel ezelőtt milyen volt nem kéne, hogy bármilyen szinten is befolyást gyakoroljon az sw:torra, amit szeritem a nem ilyen állapotban kellett volna kiadni. ettől eltekintve jó kis single player játék lett 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 160. MagonDead mondja:

  @MagonDead: No, akkor itt az AH-s eset megválaszolva: http://www.swtor.com/community/showthread.php?p=1207977#edit1207977 . Felhívnám a figyelmet a "No-one has been banned for their actions on the GTN." részre. De jó volt azért ezen hisztizni ennyit. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 161. Sheza mondja:

  @MagonDead: \

  ez tipikus damage control, mikor unbannolnak embereket akiket eddig bannoltak

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  33 User(s) Online Join Server
  • HomePlanet
  • Anuradha
  • Khas Dylar
 • KOMMENTEK

  • Iblys on Dragonflight Collector’s EditionCsak feltételezés, de talán azért is egyre drágább (már a szar eur árfolyamot leszámítva) mert egyre kevesebbet csinálnak belőle. Minél
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionAlapvetően semmi baj nem lenne egyébként ezzel, de amíg látod, hogy mit adtak régen kevesebbért, és mellé teszed, hogy mit
  • Professor J on Dragonflight Collector’s EditionA Starcraft 2: Legacy of the Void CE volt az utolsó fizikai CE, amit 2015-ben még 22 ezerért vettem. Azóta
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionSőt, most megnéztem, szállítással együtt 147 euróra jönne ki. Mai árfolyamon: 59.000 Ft. (Szállítás nélkül 130 euró, 52.000 Ft) Tudom,
  • lelelio on Dragonflight: Még idénHisztit az r/hungary-n, kérlek
  • Professor J on Dragonflight: Még idénHasznál eurot a magyar is, ha külföldről EU-n belülről rendel, főleg ahol euro a fizetőeszköz. Vagy pl. Steam és társai,
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénOrosz-Ukrán háború mi? A horváth kuna az euróval szemben 2010 óta 10%-os intervallumon belül van. A magyar aranytallér meg 260
  • Professor J on Dragonflight: Még idénArról, hogy többek közt az orosz-ukrán háború miatt közel 400 forint az euró, átlag halandók semmit nem tehetünk. Ami jóval
  • Darkpep on Dragonflight: Még idénNekem a pofam szakad le, hogy ennyit elkernek erte, egyre dragabb mint az ifos is. Grrrr
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénNem, mert nem veszem meg :D.
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionTöbb lesz az annál. 129 euró, jelenlegi árfolyamon majdnem 51k. Egyébként rendkívül "kreatív" ajándék a kitűző, a SL után ismét
  • Hard3n3d on Dragonflight: Még idénAki a megjelenés óta játszik az már bele tolt kb 1 millió Ft ot szerintem ez már nem oszt :)
  • Teli on Dragonflight: Még idénTi az idei megjelenésen vagytok kiakadva, nem pedig azon, hogy egy X+1-ik küldetéspatchért 19 700 forintot kérnek el???
  • Attila on Dragonflight: Még idénMeg mertem volna rá esküdni, hogy nem fog megjelenni 23 nyaráig. Ilyen tempó mellett akár már a héten be kellene
  • csabe on Dragonflight: Még idénJó vicc :D Azt akarják beadni hogy 6 hónap alatt lezavarják a bétát és megjelenik idén a Dragonflight??? :D Ha