SWTOR no image

Készült 2012. november 8. | írta Roodie

29

SWTOR – F2P – November 15.

Gyorshír- a hivatalos Facebook oldalon közöltek alapján Star Wars: The Old Republic MMO november hó 15. napjától ingyenesen játszható, egészen az 50. szintig. Akit érdekel, hogy pontosan mi lesz elérhető, és mi nem, az a már ismert oldalon tájékozódhat.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


29 komment érkezett a(z) SWTOR – F2P – November 15. poszthoz

 1. Roodie mondja:

  Egyúttal banhammerrel a kezünkben várjuk az összecsapást, a "teljes bukta az egész játék, már halott volt, amikor megjelent" tábor és az "ez csak egy extended trial az ingyenélőknek, és még mindig ez a legjobb játék a világon" eszme seregei között!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. memphX mondja:

  Elég szánalmas a F2P concepciójuk a srácoknak, dehát legalább free a story, noha csak 2 karakterrel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Sodan mondja:

  @Roodie: Nem hinném, hogy nagy összecsapás lenne. Az ellentábor már réges-rég abbahagyta, talán soha nem is játszott. Tehát a felek elbeszélnének egymás mellett, így a vitának lényegében semmi értelme.

  Ezért az aktív SWTOR tábor részéről azt javaslom, ne reagáljunk az esetlegesen beeső néhány hater/troll megjegyzéseire, az csak értelmetlen trolletetés lassan egy évvel a játék indulása után.

  Sokkal érdekesebb lenne egy GW2 vs. WoW vita.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Kopi mondja:

  /irónia on

  "Legjobb játék a világon, amivel már senki sem játszik 2012" kategória büszke nyertese.

  🙂

  /irónia off

  Ui.: 2. helyezett: Diablo3

  Gratulálunk a nyerteseknek. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Holyhead mondja:

  @Roodie: Kedves Roodie, elárulnád, hogy mi az amit le LEHET írni a kommentekbe? Lassan már azt is rövidebb lenne felsorolni. 🙂 De egyébként nincs bajom ezzel, ugyanakkor mindenki, aki gondolkodik, beláthatja, hogy mindkét általad "bannolt" dologban van igazságtartalom. Nyilván kevésbé ironikus formában. Mondom ezt úgy, hogy egy percet nem játszottam a játékkal, tehát teljesen irreleváns vagyok, de ez a nyitókomment nálam leverte a biztosítékot, bocsánat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Oryon mondja:

  Számomra aki soha sem játszott a játékkal, de nagyon szívesen kipróbálná elég ijesztő, hogy a honlapon ez szerepel: Free to play: Story: unlimited Everything else: LIMITED

  Ezzel az F2P koncepcióval nem fognak sok játékos nyerni szerintem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Darden mondja:

  @Oryon: nézd meg a lotrot ott meg semmi sem free mégis bejött nekik még köldeiket is venni kell nem hogy ned contentet

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Drout mondja:

  Eddig nem volt free az SWTOR? Nekem úgy rémlik már jópár hónapja váltottak

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Drout mondja:

  @Drout: bocs, megnéztem, júliusban csak bejelentették ezt, azt hittem már rég f2p van 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. gabeei mondja:

  @Holyhead: A Panda egy sz@r. Hja, hogy már ezt se lehet? Akkor a TITAN az (igazából tök mind1, csak valamit lehessen sz@rozni). =D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Phantomhive mondja:

  Ez annyira Free2Play, hogy a srác záró arckifejezése derékba töri a marketing hablatyot, amit levágott.
  +1: szánalmas, hogy baltára cserélhető a lézerkard. call of dutyban mióta lehet vizipisztolyt használni?
  idióták dolgoznak a Biowarenél. Csak a grafikusaik ügyesek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Pouks mondja:

  @Phantomhive:
  Hát kövezz meg, de nekem bejön a balta :S Főleg, hogy a sok fénykard között már csak így lehetsz egyedi, na meg persze vibro sword-el... Amúgy companionnak is lehet adni 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Pouks mondja:

  Ja és "lézerkard"?! Mi vagy te?! -.- xD

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Never mondja:

  Szerintem érdemes kipróbálni, pár hónapig játszottam vele addig lekötött a játék, de újrakezdeni nem fogom, maximum ha nagyon unatkozok.
  A fejlődés része szerintem a legjobbak között van az MMO piacon (másik top nekem GW2), a különböző classok storylinejai élvezhetőek, az endgame PvE kicsit laposra sikeredett szerintem, de viszonylag sok embert láttam operation gearben, tehát valószínűleg csak egyéni dolog hogy nem tetszett (WoW raidelés se köt már le).
  PvP rész szerintem egész ötletes, Hutball warzonet kifejezetten pörgősnek, élvezhetőnek találom. Van rated PvP is, de amikor azt bevezették már nem játszottam, tehát arról érdemben nem tudok írni.
  Harcrendszere WOW-hoz hasonlít, azzal a különbséggel, hogy nincs auto attack, de van helyette spamelhető ingyenes támadás.
  F2P korlátozásokat elnézve néhány dolgot túlzásnak tartok (action barok korlátozása, flashpoint/warzone hetilimit, főleg hogy artifact(epic) geart nem is tudsz használni ha nem fizetsz).
  Illetve azt tartom furcsának, hogy az eddigi előfizetett hónapokért járó Cartel Coin-t csak akkor kapod meg, ha f2p aktiválásakor aktív előfizetett accod van.

  TL;DR: Ha úgy gondoltad, hogy kipróbálnád, de megvenni nem akartad, egy próbát szerintem megér.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. SleepWalker mondja:

  A probléma ott kezdődött, hogy az EA fontosnak tartotta fél készen kidobni és azt várták, hogy 100 milliós lesz az előfizető tábor. Kb most kellett volna startolni és minden pörfektül alakul. Mégis aki szereti az SW világát és nem ragaszkodik a WoW szintű hc progresshez, annak ez tökéletes játék. A raidek egyre jobbak, kíváncsi leszek f2p után ( ami lekötötte őket már elég régóta ) nekiállnak-e pörgetni a contenteket ahogy megigérték. Jöhetne új fp, ill. ahogy ígérték a régieknek csinálni hm-od.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Cathfaern mondja:

  @Sodan:
  Szerintem a GW2 vs. WoW vitának pont annyira van értelme, mint a dobostorta és a rántotthús vitának. Mindkettőben van liszt, de kb. itt vége a közös pontoknak 🙂

  @Holyhead:
  Minek után nagyon nincs változás sem WoW, sem SWToR terén, ezért csak ugyanazt lehetne elmondani 1000x-re is, mint ami már le lett írva kommentekben... szvsz ezért írta azt Roodie, hogy fikázós kommenteket felejtsük el. Teljesen jogosan szerintem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Phantomhive mondja:

  @Pouks:
  Megkovezni nem foglak, de nem tartod illuziorombolonak, h Jedi - mondom Jedi- letedre egy baltaval haritasz lezerpisztoly lovest es vagsz kette embereket?
  Jedi -mondom Jedi- letedre? 😀
  Azt hiszem oregsegemre konzervativ lettem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. Livenell mondja:

  Swtor már akkor is egy hulladék volt mikor kiadták és a sok ember elment és megvette majd rájött hogy egy darab fával jobban el lehet szórakozni. de most hogy kb 2 en kockulnak vele és freere tesznek pár dolgot még jobban egy hajléktalan porfos játék lett. HAHA

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. kindzsal mondja:

  @Cathfaern:

  Hm erdekes en jatszottam mindkettovel megsem latom azt a hirhedt kulonbseget amire mindig hivatkoznak. Mindketto MMO mindkettoben van PvE/PvP, meg valami jomokanak hazudott Mass PVP is. Van itemizacio van legendary, van AH van chat van combat log es van trait (talent) rendszer. Ebben is gombokat kell nyomkodni, hogy mindenfele nagy varazslat tortenjen. Ami kulonbseg az a grafika a dodge gomb meg a globalis nevfoglalas es globalis AH (persze meg nehany aprosag de a teljesseg igenye nelkul tortent a felsorolas).

  Es igy jobban elmelyulve a jatekban casualnak se mondanam, vannak 2 oras instak minden mindenfele bossal aminek meg kepzelejetek Phase-i is vannak am...akar 3 is.:D A lenyeg igenis osszehasonlithato szerintem, de ertheto modon grafikat nem sok ertelme van, viszont a kezelhetoseget a kenyelmi funciokat a zenet az osszehazdudott "lore" -t stb. Egy ilyenkre en is kivancsi lennek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. kindzsal mondja:

  Edit: tudom mar hogy nincs talent rendszer a WoWban hanem kepesseg valasztgatos, akkor hasonlitsd ahhoz:, sem a trait sem a kepessegvalasztgatos rendszer nem egy nagy "was is das".

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Pouks mondja:

  @Phantomhive:
  Érthető az álláspontod, de valóban konzervatív vagy 😛 Sok playernek alapból buckalakós social gearje van (ami csak egy "skin"), ahhoz mennyivel jobb már egy balta 😀
  Nade mind1 is, mivel csak az veszi meg aki akarja.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. sunyika mondja:

  @Sodan: Néha be szoktam nézni a játékkal foglalkozó magyar oldalra, na amik ott mennek, az elég bicskanyitogató.

  Részemről azt tudom mondani, hogy megvettem a játékot indulás után kb 1 hónappal. Én adtam neki esélyt, tényleg adtam, de lvl 50 után kb egy hónap szenvedés ment csak (aktívan raideltem közben). Bedőltem a hatalmas hypenak, azóta is szégyenlem magam érte :S. Most, hogy bejött a F2P játszani biztos nem fogok, de legalább talán eladhatom az accountomat, mert lesz rajta pár coin. 🙂
  Viszont akit esz az unalom, annak javaslom, hogy tegye fel, fogja fel úgy, mint egy single player RPG-t és csak vigye végig a történetet, arra tökéletes a játék. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Cyrus mondja:

  @sunyika: nekem pont ez a tervem,kb ennyit is ér az egész,ha feleannyira mókás mint a kotor-ok voltak már megéri letölteni,főleg hogy ingyé van 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. Neyssa mondja:

  Na végre! Ezt vártam! Én a Cataclysm-re abbahagytam a WoW-ot (az egy katasztrófa volt, fél évig húztam a kiegben), idén januártól júniusig SWTOR-t nyomtam és nagyon élveztem! Aztán jött a nyár (nyáron valahogy sose jut időm játszani, végre meló után nem hideg van sötét és a legjobb program a számítógép, hanem parkban sörözés a haverokkal késő estig). Hallottam hogy ingyenes lesz az SWTOR, gondoltam akkor már nem megyek vissza fizetősre, megvárom az ingyenest. Pandára visszajöttem WoWozni, de így hogy a star wars ingyenes, tudok mindkettővel játszani és úgyis itt a tél, hideg, szuper!

  Nagyon vicces amúgy a kommenteket olvasni a star wars vs WoW-ról. Elképzelhetetlen hogy valakinek mindkettő bejön, mindkettővel szeret játszani, és megtalálja az egyikben azt ami a másikból hiányzik? Hagyjátok már ezt a fekete-fehér dumát, elfér egymás mellett pár játék...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. Laxius_ mondja:

  Nem fér meg. WoW melett kizárólag diablozni lehet, különben megkövez a közösség, azt a bünös rövidítést, hogy GW2 keresztrefeszítéssel és trágyadobálással jutalmazzák.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. koxy mondja:

  - Item grade korlátozva van
  - heti MAX 3 BG (rated arena szerintem még ennyire sem elérhető)

  PVP szempontjábol semmi értelme az egész f2p modelljüknek. Szórakoztató a BG meg mindend, de heti 3... Következő mi lett volna? 1 keybind átállítása 1 cartel point? :D:D:D

  Most akkor free to play vagy nem? Tényleg jó a game, de hogyha ilyen mennyiségű contentet csak fizetve lehet igénybevenni, akkor ezzel normálisan (fizetve) csak az fog játszani aki már megunta az összes jelenlegi MMO-t ami a piacon van.

  Én még mindíg azon a véleményen vagyok, hogyha egy ilyen mmo-ért pénzt akarnak kérni akkor ezt 7-8 évvel ezelőtt kellett volna kiadni. (nem a wow miatt, hanem a játékok fejledtsége miatt)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Nilufar mondja:

  @koxy: Nemcsak a pvp van korlátozva. Heti bérlet van az instákra, ettől külön heti bérletet kell venni ha raidelni is akarsz. Epiket se vehetesz magadra ahhoz is külön engedélyt kell vásárolni. Ingyen kb. semmit se lehet csinálni a karakter 50re húzásán kívül. (Ebből is összesen 2 lehet a free accounton és a prémiumon is). Szerintem túl sok lett a korlátozás. Ezzel még azt a néhány embert is el fogják riasztani akiknek esetleg bejönne a játék és fizetnének egy-két kisebb kiegészítésért. Meg Augusztus végén kijött egy játék ami nem Wow verő nem tökéletes, de elég jó kis game lett. Havidíj nélkül és egy rendkívül baráti mikrotranzakciós rendszerrel. (Kb. mindent megvehetsz goldból ha van türelmed hozzá, sever transfert is pl.) A havidíj nélküli játékhoz holnap jön egy nagy content patch teljesen ingyen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. koxy mondja:

  @Nilufar:

  Tudom, hogy nem csak a pvp van, de engem a játék az a része érdekel, mivel a skillek milyenségéböl nemhiszem hogy egy izgalmas PVE fightot ki tudnának hozni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. vaksijoe mondja:

  Hello nem tudom hova irjak ebben az ügyben de van még tagfelvétel? F2P s player vagyok

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑