World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT no image

Készült 2007. május 26. | írta Csülök

25

Raidelés PVP cuccokban? Nem.

Délelőtt előkerült egy érdekes téma, mégpedig az hogy vajon az imbának kinéző, skill és időráfordítás nélkül megszerezhető (haha) PVP epicek jobbak-e PVE-re, mint az igazi játék során hosszú hónapok alatt összegyűjtött DKP-ből megvásárolt PVE epicek.

Természetesen a kutatást a theorycraftok otthonában kezdjük, Elitist Jerks Class Mechanics & Theorycrafting forumboardján. Célunk az lenne, hogy valamilyen rendszer szerint értékeljük a különböző itemeket, olyan számrendszerrel osztályozzunk, amely a talentek, racial traitek, spellek figyelembevételével dolgozik. A nemes egyszerüséggel Rogue DPS spreadsheet-nek nevezett táblázat éppen ebben segít. Azért választjuk a rugókat mert náluk a legkönnyebb a számolás.

AEP-nek (agility equivalence point) hívják azt a számértéket, amely a talentek alapján meghatározza melyik DPS statunk mennyit ér. 15/41/5 -s talentbuild értékeit bepötyögjük, megadjuk hogy PW:Fortitude, MoTW, Battle Shout, Mangle, Improved Hunter’s Mark, BoK, BoM, Warp Burger és Flask of Relentless Assault raidbuffokat használunk, mire az kiszámítja:

1 Agility = 1.00AEP
1 Strength = 0.56AEP
1 AP = 0.51AEP
1 Hit = 0.87AEP
1 Crit = 0.78AEP
1 Haste = 1.19AEP

Ezek a számok sokszáz egyenlet segítségével jöttek ki, tényként is kezelhetjük őket annyi munka, ellenőrzés és gyakorlattal történő összevetés van mögüttük. Tökéletesen mutatják a statok mennyit érnek egymáshoz képest, így egységesen lehet DPS-t mérni velük. Ha változtatunk a talenteken természetesen ezek az értékek is sokat változhatnak, lényeg hogy most a PVE-ben érdekelt max DPS talenteinkre jellemző értékek. Következő lépésben egy ShadowPanther féle max DPS táblázatot kapjuk elő, mely tartalmazza az összes 70-es szinten használható rogue itemet, kéket epicet, PVP-ből szerezhetőt, PVE-ből szerezhetőt, craftolhatót, vendornál vásárolhatót. A táblázat felső soraiban az előző csodában kapott értékeket bemásoljuk. Mivel a DPS-ünkbe nem szólnak bele, staminanak, dodgenak, resiliencenek és armornak 0-t adunk. Rendezzük szépen MAEP (maximum dps AEP) szerint a táblázatrészeket és végre elérkeztünk az érdekes részhez.

Head slotra a Gladiator’s Leather Helm csak a 10-ik helyet foglalja el a kerek 90-es értékével, előtte ők sorakoznak csökkenő sorrendben: T6 sapka (157-es érték), Engineering sapka (126), T5 sapka (115), T4 sapka (111), 50 Badge of Justiceból vásárolható sapka (110), Netherspite drop Karazhanból (105), egy kék quest reward (98) és a Cobrascale Hoods amit a Leatherworkerek craftolhatnak (91). Kitűnően látszik, hogy max DPS-re és így PVE-re a Gladiátor sapka szar. A játék bármelyik részén tevékenykedve jobbat kapunk, legyen az craftolás, heroic farmolás vagy 10/25fős raidelés. Az is jól látszik mekkora a lemaradás…

Nézzük a chestslotot. Gladiator’s Leather Tunic most a 9. 83 ponttal. T6 chest (150), Supremus loot Black Templeből (133), Karathress loot SSC-ből (121), Doomwalker loot (112), T4 chest (105), Leatherwork craftolt chest (103), T5 chest (103) és végül Nightbane loot Karazhanból (102). Újfent az látszik hogy a játék bármely részében tevékenykedve jobb armort kapunk max DPS-re mint a Gladiator chest.

Lássuk a fegyvereket mert picit fordítottabb lesz a helyzet. Kezdésnek azok közül is a Fist Weaponöket. A lista rövid lesz, a Gladiator’s Right Ripper a legjobb main hand fist weapon erre a célra is, utánna nem sokkal lemaradva következik a gonosz farkas mancsa és a pengekezű gonosz ork letépett keze. Offhandre más választás nincs, a Gladiator’s Left Ripper nyer itt is.
Main hand daggerek terén viszont a többi armor slotra megszokott a helyzet, igaz picit gyengébben. Fang of Vashj, Heartrazor és a Malchazeen is jobb a Gladiator’s Shankernél, mögötte kis lemaradással jön a többi. Off hand daggerek között ismét a Fang of Vashj, Heartrazor és egy másik Karazhan drop előzi be a Gladiator fegyvert.

Nyílván nem fogok minden egyes slotot végigelemezni, azt mindenki megteheti maga a fent leírt két táblázat segítségével, vagy akár az EJ fórumon kicsit kutakodva a saját classának készített táblázatokat használva. Hasonló eredményekre fog jutni. De összességében elmondható, hogy a Gladiátor és General cuccok messze nem a legjobbak PVE-re, 1-2 sokat emlegetett kivételtől eltekintve a játék bármelyik terén jobb cuccokat szerezhetünk bárkinek PVE-re.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


Back to Top ↑