World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT no image

Készült 2007. május 29. | írta Deathcrow

51

Blizzard Interjú: Della Bitta

della.jpgAz Amped eSports interjút készített az egyik Blizzard főnökkel, a WoW esporttá válásáról és hátteréről.

Üdv Paul, néhány szóban ha el tudnád mondani milyen pozícióban dolgozol a Blizzardnál?

Sziasztok, Paul Della Bitta vagyok, A Blizzardban CM (Community Manager) állást töltök be, az összes franchise (Warcraft, Starcraft, Diablo) CM csapatát felügyelem és az eSports részleg vezetője is vagyok.
ESports részleg? Hogy alakult ki a Blizzard ilyen témával foglalkozó csapata?

A Starcraft és Warcraft III versenyek kialakulását és népszerűségét mi is figyelemmel kísértük, így néhány éve megalapítottuk ezt a részleget, hogy hivatalos versenyeket is rendezhessünk. Először csak online, a Battle.net rendszerén, aztán a WarCraft 4. szezonját már élő lanos versenyekkel is bővítettük Amerika, Korea és Európa városaiban.

Hogy jött az ötlet, hogy WoW is E-Sport legyen?

A Burning Crusade aréna rendszere, az armory ladder-részlege biztosította a hátteret ehhez. Így belevágtunk ebbe a tornába, először is felmérve az igényeket és az érdeklődést.

Véleményed szerint milyen az 5 vs. 5 torna eddig?

Szerintünk sikeres a torna, mivel sok olyan embernek adatott lehetőség, akik nem pro-szinten játsszák ezt a játékot. Vannak hibák, azokon szeretnénk majd kijavítani, néhányon változtatni a következő szezonban.

A legnagyobb gond, hogy a kvalifikáció végén a top csapatokból nagyon soknak nem volt tiszta az accounjuk az EULA szerint, így ki kellett zárni őket.

Koreai és amerikai csapatok szenvedtek a legtöbbet a Disqualification miatt, szám szerint a továbbjutó csapatok közel felét kellett kizárni. Meglepett ez titeket?

Őszintén szólva nem készültünk fel erre. Európában nem volt ilyen nagy gond, ott a csapatok nagy része első accounttal ment.

Eredetileg azokat a játékosokat akartuk díjazni, akik level 1-től 70-ig húzták karaktereiket, de belátjuk, hogy nem erről szól az esport.
A jövőben változtatni fogunk, szeretnénk, ha a pro játékosok játszanának és versenyeznének WoW alatt, a következő hetekben nagy bejelentések lesznek ezek kapcsán.
Aki arénázni akar, annak először is kell egy 70-s karakter plussz nem kevés idő a felszerelés megszerzésére. Ahhoz, hogy elkezdhesd egyáltalán játszani a WoWot, mint esportot iszonyat sok időt kell már a felkészülésbe beletenni. Ebben lesznek változtatások?
Elég sok brainstorming ment már erről a témáról. A pro PvP playereknek gyakorolniuk kell, folyamatosan napi szinten és azt nem lehet megcsinálni velük, hogy mind a három dologra kényszerítsük őket: 1. gyakoroljanak 2. grindeljenek 3. PvE instázzanak lootért.

Ebben a témában is lesz a közeljövőben tisztázás.
WoW az idén lett esport. Ebben segítségetekre volt a WSVG jelenleg is zajló 3 vs. 3 tornája. Milyen a kapcsolatotok velük?

Megtiszteltetés, hogy felvették a WoWot, mint versenyszámot oda. Segítünk nekik, amiben csak tudunk. Tartjuk a kapcsolatot, velük együtt dolgozunk, tanulunk a hibákból és figyelemmel kísérjük, hogyan alakul a torna.

Dolgozunk azon, hogy az érdeklődők is követhessék a meccseket. Spectator mód készülőfélben van.

Blizzard és az eSports. Látszólag ez a két dolog már elválaszthatatlan egymástól. Hogy fog ez hatni a Blizzardra? Mik az elvárásaitok az eSports kapcsán?

Blizzard, mint cég teljesen a játékosok alá rendeljük magunkat. Ahogyan a Starcraft népszerűsége nőtt Koreában és versenyzerűen kezdték játszani a játékosok úgy ébredtünk rá, hogy játékainkat versenyszerűen, pro szinten is lehet űzni.

Innen indult az, hogy a Battle.net rendszerünkbe a játékosokat segítendő beépítettük a ranglétrát, amely a Warcraft III idejére már teljesen lerázta gyermekbetegségeit. Ezen kívül az egyszerű multiplayer játékkal elősegítettük, hogy könnyedén lehessen versenyeket rendezni.
Az eSportot a Blizzard minden erővel támogatja, s ezt majd a Starcraft II-ben meglátjátok. Véleményeket kapunk és várunk régi pro játékosoktól és olyan csapatoktól, akik világversenyeket rendeztek Starcraft kapcsán.

Rob Pardo, a Game Design alelnöke is megerősítette, hogy a Starcraft 2-t verseny-játéknak készítik. Ezen megy majd a munka, a polírozás. Az SC2 amikor kijön már közel olyan állapotban lesz, hogy akár rögtön lehessen versenyt indítani.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , , ,


Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  61 User(s) Online Join Server
  • Lusankyahnn
  • HomePlanet
  • Tadzu
 • KOMMENTEK

 • RECRUIT

 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • FACEBOOK

 • Haverok