World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT no image

Készült 2007. július 12. | írta Attila

24

Nihilum interjú

Hát igen… Befutott a geek generáció. Ki gondolta volna évekkel ezelőtt, hogy olyan emberek fogják az érdeklődésünket felkelteni, akik napjaikat egy feltuningolt PC előtt egy videojójátékkal töltik? Na de hagyom a filozófálást arról, hogy a “Zinternet” hogy változtatta meg a világot, mert hosszú lenne viszont kevéssé érdekes. A lényeg az, hogy jöjjön most egy interjú a Nihilum két oszlopos tagjával Thomas “Kungen” Bengtssonnal és Ghorokkal.

Nahon kolléga nem volt rest lefordítani az interjút.

Riporter: Sziasztok, mutatkozzatok be, kérlek!
Ghorok: Ghorok vagyok, a Nihilum egy class leadere, és sámánnal játszom.
R: És te ki vagy?
Kungen: Helló, a nevem Tomas Bengtsson és én vagyok a Nihilum guild- és raid leadere, a játékbeli nevem pedig Kungen.
R: Nem szerepeltetek valami jól ezen a meccsen. Hogyan gondoltok vissza rá, mi ment rosszul?
G: Mit mondhatnék? Nem rosszul mentek a dolgok, csak tapasztalatlanok vagyunk és csak kábé három napot, cirka 30 meccset játszottunk együtt ezzel a felállással. Ilyen feltételek mellett nehéz lenne legyőzni olyan srácokat, akik hat hónapja játszanak együtt. Rengeteg előnyük volt, ha így nézzük.
R: Nagyok vagytok a WoW közösségen belül. Mi tett titeket ilyen jóvá?
K: Nehéz megmondani. Jó vezetőink és jó közlegényeink vannak, akik mind nagyon aktívak. Nagyon akarjuk, hogy a legjobbak legyünk, és ez a legfontosabb.
R: Amikor WoWozni kezdtél, gondoltad volna, hogy idáig jutsz?
G: Nem, igazából nem. Meghívtak a Nihilumba, akik már akkor a legjobbak voltak a szerveren. Úgy voltam vele, hogy “hű, ez király”, aztán továbbmentünk egy lépéssel, és sokkal mókásabb lett a dolog. Nem hittem ilyen sikerben, tényleg nem.
R: Körül tudnád írni a PvE és a PvP közti különbséget azoknak, akik nem ismerik a WoWot?
K: A PvE-ben olyan szörnyek ellen harcolsz, amiket a Blizzard készített, PvP-ben pedig más játékosok ellen állsz ki. Óriási a különbség.
R: Mi teszi a PvE-t érdekesebbé vagy jobbá a PvP-nél?
K: Ez egy PvE játék. A PvP később kezdett növekedni, a Blizzard pedig leginkább a PvE tartalom javításán dolgozik, így természetszerűleg a PvE jobb.
R: Rengeteget játszotok. Van valamilyen alsó limit, hogy mennyit kell játszanod, hogy a guildben maradhass?
G: Nem, egyáltalán nincs ilyen alsó határ. Akkor játszunk sokat, amikor új dolgokat kell legyőzni. Olyankor – lássuk csak -, olyan öt órát raidelünk naponta, egy héten öt nap. A péntek és a szombat mindig szabadnap. De csak olyankor, amikor új bosszokat ölünk. Azután, függően attól, hogy le tudjuk-e győzni vagy nem, többet vagy kevesebbet játszunk.
R: Hogy választottátok ki azt az öt embert, aki eljött ide az ESWC-re?
K: Ez az az öt ember, akivel együtt jártunk battlegroundokra. Csak kiválasztottunk öt embert, akiket érdekelt a PvP, és akik kellően jól ismerik egymást. Ennyi, nem próbáltunk csupa sztárokból álló csapatot kiállítani, leginkább úgy játszunk, mint öt barát.
R: Mit terveztek, mennyi ideig játszotok még WoWot? Meddig lesz még mindig szórakoztató?
G: Minden attól függ, milyenre fejlesztik. Jelenleg, mivel nincs semmi, amit ne győztünk volna le, kipróbáljuk a PvP-t. Legközelebb már valószínűleg jobb felállással és valószínűleg sokkal több gyakorlás után, függően attól, mennyi PvE tartalom jelenik meg addig. Arra is kell időt szánnunk.
R: Elég erős vita folyik arról, hogy a WoW jó e-game-e vagy sem. Mit gondolsz erről?
K: A legfontosabb dolog, hogy ha egy e-sport népszerű, akkor az jó is. Úgy gondolom, egész jól teljesít. Van egy kis gond azzal, hogy a jó felállás túl fontos, ezért természetesen az lenne a legjobb, ha mindenki ugyanazzal a felállással és gearrel játszana.
R: Hogyan működtök együtt a Mousesports-szal, és mit nyertek belőle? Fizetést, utakat, valami mást?
K: Nem mondhatunk el mindent. Elvisznek minket eseményekre meg ilyenek, de a dolog többnyire bizalmas.
R: Nagyon köszönöm, és sok szerencsét nektek a WoWhoz a továbbiakban!
G és K: Köszönjük.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


Back to Top ↑