WARCRAFT no image

Készült 2008. augusztus 1. | írta Deathcrow

34

A nagy kékség

Northrend kalapálása mellett a kasztok egyensúlyozása is javában folyik Blizzardéknál. Lássuk a kékek posztjait, Ghostcrawler kissé aktív volt ma.:

Death Knight – alaposan átdolgozott talentfa várható

Valami ehhez hasonló alap-rotát képzelnek el a készítők, amiket tetszés szerint lehet változtatni frost/unholy spechez igazítva:

1) Icy Touch — 1 Frost — Pull a mob and get a Frost Fever disease on it.
2) Plague Strike — 1 Unholy — Get a Blood Plague disease on the enemy.
3) Blood Strike — 1 Blood — Do extra damage for getting both diseases up.
4) Blood Strike — 1 Blood — Do extra damage for getting both diseases up.
5) Obliterate — 1 Frost, 1 Unholy — Your diseases are going to expire soon, so time for a big hit.
6) Death Coil — Runic Power — You probably have enough Runic Power by now.

 • DK Tankbuff. Mind a 3! DK talentág kezdete és vége is tartalmaz majd olyan talente(ke)t, amik vonzóvá teszik a fát, s így ebből következően a DK bármilyen talenttel képes majd tankolni!
 • This is so cool: Frost változtatások napirenden. (Frost Fever, új disease, amelyre több frost-képesség is épül, mint a Blood-képességeknél)
 • Mind freeze változtatás. (Spell interrupt) Most már nem sebez, de nincs global CD-n.
 • Taunt-képességek finomhangolása: könnyebben tehető célpontra disease, s így a Blood Boil jobban használható.
 • Több rúnát használó képességek nem fognak több runic powert generálni. A balance miatt, y’know.

Hunter – Devilsaur és egyéb állatfajták

A Devilsaur tényleg az egyik az új “exotic” pet kasztból (csak full BM talenttel fogható be és használható). Több társa még nincs a játékban, de a béta előrehaladtával bekerülnek majd. A moth NEM! exotic pet.

A Devilsaur nagysága még kérdéses, ha “clipping” vagy takarásos problémákat okoznak (trónol egy dínó Dalaran postaládáján) akkor fájdalom, de kicsinyíteni fogják.

Mage – Új képesség várható

Shatter Shield talentbe megy, új mage képességen dolgoznak, hamarosan kiderül…! 🙂

Paladin – Finomhangolás alatt (Kell is, kicsit elszálltak a retricsicskák, haha)

Beacon of Light változások. Kevesebb mana? Esetleg nagyobb táv, vagy több heal? Még nem tudni, de valami lesz, hogy hasznosabb képesség legyen.

Priest – készülünk a raidekre

A Mind Sear tesztelése mellett elejtette Koraa, hogy hamarosan kezdik a raid-tartalmak tesztelését is. Híjá!

Discipline priest a raideken? Nem elképzelhetetlen…

Warrior – It is good to be imbalanced… as prot!

Főleg a warrior protection fához kötődő kérdések és válaszok

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , , , , , ,


34 komment érkezett a(z) A nagy kékség poszthoz

 1. redraven14 mondja:

  "kicsit elszálltak a retricsicskák"

  kurva vicces már bocs , még ha nem is paladinnal játszok...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Valkorn mondja:

  A worldofwarcraft.com talentkalkulátora szerint a Beacon of Light 780 manába fog kerülni és 990-et fog healelni 15 sec alatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Sorspöröly mondja:

  "Mind a 3! DK talentág kezdete és vége is tartalmaz majd olyan talente(ke)t, amik vonzóvá teszik a fát, s így ebből következően a DK bármilyen talenttel képes majd tankolni!"

  Hö?
  Csak én érzem, hogy kicsit kezd elszállni a dolog?
  Nekem palaként majdnem minden talentpontot a prot ágba kell tolnom, hogy csak tankolni tudjak, akkor hióogy is van ez teljesen?
  Remélem cserébe elég gyengécske tank lesz a DK.

  BTW a gcd nélküli spell interrupt se gyenge.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Keiichi mondja:

  na mit kap a mage? uj kaját vagy esetleg uj idézhető kötényt a viz felszolgáláshoz, vagy esetleg Portálhoz idézhetö bőrfotelt a sok ismeretlen portál kunyeráló noobhoz, hogy az utazás fel ne sértse a finom talpukat?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Regron mondja:

  #3 sztem így van ez jól. az én szerverem egy hc runra 10 perc 3 tagot szerezni, aztán még 1 óra tankot. de ált előtte fölbomlik a group.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Brebbia mondja:

  Nagyon várom már, mit sütnek ki a Shatter Shield helyett. Gyakorlatilag most nincs új spellünk, a FFB az elemental buildeket leszámítva nem használható. Ráadásul több class 3 új spellt is kapott. Szóval jöhetne akár 2 extra képesség is. Így SS nélkül sokat esett az Arcane és Fire PvP használhatósága, valami jó kis reaktív pajzs kéne, nem feltétlenül absorb (glass cannonként jó lenne egy rövid buff, ami minden bekapott magic damage X%-át odaadja spellpowerként, elég durva X értékkel, hogy nagyon ne legyen kifizetődő addig a maget lőni). A másik, sok fórumon támogatott ötlet a spellsteal mintájára magának a castolt spellnek az ellopása, amit aztán a mage felhasználhat pl. fél percen belül.
  Mindenesetre remélem, nem valami FFB-szerű kacattal szúrják ki a szemünket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. M mondja:

  #3
  nem csak a DK-nak lesz gcd nélküli interrupt képessége, a kick, pummel, shield bash, silence se kerül gcd-re wotlk-ba úgy tűnik

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. shaunyi mondja:

  # kick+pummelröl is lefogják venni a gcdt, CSn meg spell lockon meg eddig sem volt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Daforth mondja:

  @3 gyengecske Dk tanknak mi ertelme lenne aruld mar el nekem?

  A DK-t ket szerepre tervezik: tank es melee DPS. Nincs caster dps vagy healer funkcioja. Mindharom talentfat alkalmassa akarjak tenni a ket szerep betoltesere. Hasonloan, ahogy a feral druida is kepes ugyanazon a talentelesen dps-eleni es tankolni is, mivel a feral errol szol. Mi a frasz bajod van ezzel?

  A DK talentfak kozotti kulonbsegek valoszinuleg a pvp-ben illetve utility-ben jonnek majd ki.

  Az meg gyenge kifogas, hogy protpalanak majd minden pontjat a prot agra kell tenni. Persze mivel AZ az o tank aga. A definitiv heal es a definitiv dps ag mellett. Palaval eldontod melyik szerep a szimpatikus es arra talentelsz. DK nem valaszthat szerepet, neki mindig dps/tank szerepe van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. shaunyi mondja:

  ja hopp látom elöttem már beirták soz 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Kavics mondja:

  @3 Ha a 2 talent váltogatást megcsinálják, akkor meg neked is szerintem rettentően mindegy lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Davj mondja:

  # rugónak 3 melee dps ága van nekem meg feralra kell talenteznem? szemét rugók!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Wildfire mondja:

  @12. Aztán azt is nézd meg, hogy a 3 talentág közül hánnyal tűrik meg a rugót raideken. Csak nem 1? Ja, hogy a DK is valójában csak 1 talentágon tud majd tankolni, a másik kettő már 10 fősbe is fika lesz? Ok, túltárgyaltuk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. dannee mondja:

  apropo kékség:)
  opt in röl van hir?:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Wildfire mondja:

  @6. Ez a frostfire bolt azért lesz jó, mert egyszerre tudja aktiválni a Fingers of Frostot (ami ha jól értem PVE frostbite), meg az ignitet?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Sorspöröly mondja:

  @9.
  Nem kifogás, csak aki _CSAK_ tank szerepre adja a fejét, ergo semmi másra nem jó (kivéve a druida ugye, a mi kis szívünk csücske svájci bicska class), annak elvileg kellene, hogy valami előnye legyen azzal szemben, aki azt csinál, amit akar. Szerintem ennek így kellene,hogy működjön.

  Más példával: Heti ~30 órát eltöltesz kemény progress raideléssel, magyarán bele teszed az időt, energiát, akkor elvileg előnyben vagy azzal szemben, aki csak napi ~2 órát csak funol, esetleg letol egy napi HC-t. Lehet, hogy nem a legjobb példa, ez jutott eszembe.

  Egyébként lehet hogy ez csak nálam ilyen rossz beidegződés.. Párszor már leírtam azt, amikor SSC-ben bossig güriztem a trashmobokon, bosson (karatés) meg kiküldtek, és jött egy feral druid, mondván, miután az ő targetjét megfektetik, tud dps-t osztani.

  Másrészt meg nem nagyon néztem még utána, de érdekelne az új tankolási mechanizmus (crushing nélkül milyen változások lesznek, stb..), meg egyáltalán hogyan fog működni a DK.
  Gyakorlatilag most egy az egyben feral druidának látom, leszámítva, hogy más spelljei vannak. Gondolok itt pl a pajzs nélküli tankolásra (nyilván lesz valami durva buffja, ami az armorját iszonyatosan növeli, gondoljunk csak bele, 70-en mennyi armort ad egy pajzs...).

  Szóval érdekes lesz a dolog.
  Egyet remélek, hogy nagyon kevés tank&spank egytankos fight lesz a kiegben, és nem csak 1-2-3 tank/raid lesz a setupokban.

  Sokadrészt meg továbbra is úgy vagyok ezzel a DK dologgal (ez volt az első benyomásom is), hogy az elbaltázott paladin (azért nézzük meg mi lett a ksztból a BC végére... tanknak a legnehezebben kezelhető, dps-ben vicces, mozgás közben pedig nem tud healelni, és csak 1 target healer) működő verziója lenne, vagy nem tudom.
  Hozzátenném, hogy első karakterem allis volt még az elején meguntam, és gondoltam a horda oldalon van a DK, mint paladin horda edition. Lehet ez is kicsit növeli az ellenszenvet. 🙂

  Sorry, hogy így fostam a szót, lehet belekötni, van mibe. 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Sorspöröly mondja:

  @11
  Még nem nagyon néztem utána enneka dual talent dolognak sem (Van róla már valami konkrét infó egyáltalán?), de ha mondjuk úgy lesz megcsinálva a dolog hogy mondjuk off combatban lehet váltani, akkor máris befogtam a pofám. 🙂
  Bár szerintem hasonló lesz, mint pl a Guild Warsban működik a dolog.

  @13
  Jah, ezért vagyok kíváncsi a dologra működés közben, hogy ez a minden fa alkalmas tankolásra dps-re, mennyire fedi a valóságot, kicsit nekem sci-fi, de ki tudja?! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. r----c mondja:

  állj hátra és healelj.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. loderick mondja:

  #17 annak az elbaltázott paladinnak mind3 talent ágát megbuffolják wotlk-ban szal nem kell sajnálni.
  Tankoláshoz meg gondolom továbbra is tank gear kell ami avoidencet ad és emaitt nem kell félned h a dps gearben lévő dk egyszer csak presencet vált és már tankol is mert több az armorja.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Daforth mondja:

  Sorsporoly, erzelmi alapon nem allok le vitatkozni mert nincs ertelme. En a mage-eket utalom 🙂 Na, jo annyira azert nem 🙂

  Egy igen eros alapvetest kellene megerteni. Ebben a jatekban a class NEM adja kapasbol es egyertelmuen, kikerulhetetlnul a csapatjatekban betoltott szerepet. Vannak MMO-k ahol igen.
  Itt nem. Itt megbolonditottak (eleg rendesen) a dolgot a talentekkel. Vannak classok melyek csak dps-re valok (kis support, kis cc, eseti tankolas, de a szerepuk akkor is dps), lasd hunter,rugo,mage,warlock.
  Nekik az osszes talentfajuk errol szol, dps kontra cc kontra utility varianciaban. Az osszes tobbi class valaszthat szerepet! Ez egyszerre elony es hatrany is, elony mivel tobbfajta szerepben is jatszhatasz a karaktered "elete" soran, hatrany mert sok esetben egy szerep kivalasztasa nagymerteku specializacioval jar, aminek hatranyai is lehetnek. De! Mindemellett nem veszti el a masik szerep(ek)hez kapcsolodo kepessegeket, csak azok hatekonysaga kisebb. Elemental saman tud healelni magan tovabbra is, boomkin tovabbra is tud macskaban sunnyogni, healelni esatobbi.

  A DK uj class. Mas (johogy). Nem akartak pure dps-nek (dps van dogivel, raadasul a dps aggal rendelkezo hibrid classok dps rendesen megno). Nem akartak pure tanknak, healer szerep meg jellegebol adodoan felettebb mokas lenne. Igy tank/dps szerepre tervezik. Az is logikus valasztas, hogy ez a ket szerep (gear valtassal) egy raid folyaman valtogathato legyen, igy nagyobb tere van a raidnek. A tank szerepkort erositi, hogy tankhiany inkabb szokott lenni mint dps. Igy teljesen rendben van, hogy a DK mindegyik talentjen tud dps-elni es tankolni.

  Raadasul ahogy kollegak mar emlegettek, a dual talenteles (ha okosan implementaljak) enyhit a specializalt hybridek bajain.

  Szoval, mi a problema azzal, hogy a DK tank/dps minden agon?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Daforth mondja:

  Bar, megjegyzem, szerintem az emberek tobbsege a dual talentelest pve es pvp talentek valtogatasara fogja inkabb hasznalni 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. orbitron mondja:

  Megint "sok" info a warriorrol. 🙁 Nem tudom mért tüntetitek ki ilyen túlzott figyelemmel. Örülök, hogy lesz a DK is aki tankolni fog, bár a híreket olvasva egy kicsit úgy tűnik, hogy volt egy halom elképzelés brainstormingoltak, kifejlesztették, megvalósították, aztán most megpróbálnak valamit hekkelni ezzel a csomó 5lettel. De kérdem én: mi lesz veled warrior?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Daforth mondja:

  Mi lenne? Emlekszem amikor hasonlo idoszak volt csak TBC-vel ment a siras, hogy mi lesz veled warrior, ha jonnek a duduk es betankolnak mindent. Aztan megsem lett warrior armageddon, szepen kialakult a dolog, megvolt a prot wari helye is, a dps wari helye is meg a duduk helye is. Nem erdemes elore panikokni, ki fog alakulni. Warik voltak, vannak es lesznek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. hexen mondja:

  http://wotlkwiki.info/index.php/Barbershop#tab=Hairstyles
  óó ez nayon imba csinálom gnóm punkot seperc alatt ha kijön wtlk 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. orbitron mondja:

  23: Akkor félreértettél. Nem pánikolok, csak nem jön az infó róla. Megnézegettem a talentfát, hát annyira nem estem hasra a változástól. A tankspoton is foglalkoztak a változásokkal, elég hosszan ecsetelték, hogy melyikkel mi a baj. (nem akarom az egészet újrapostolni, az eredeti írást megtalálod ott) Én csak azt nem értem, hogy mért nem jön egy jó kis cc a warrinak is. Nem mondom, hogy a prot warri is tudjon cc-ni, de mondjuk egy kétkezes karddal arcontörülök egy mage-t, akkor mondjuk egy álltörés dukálna a cloth-osnak, ami x másodpercig ko-zza, de nem, ez még mindig nem érkezik meg. "Mindenki" tud cc-ni, de a warri pl mért nem? Hát ilyenen morfondírozom, egyébként meg gyakorló warriként nem kenyerem a sírás. Csak ha már változnak a dolgok, akkor változzanak errefelé is a szelek. De úgy gondolom, hogy valamiért a blizz nem szereti a warrikat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Spellbreak mondja:

  #24 Amagad a humanok ellopták a blood elfek dragon ballos séróját :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Sorspöröly mondja:

  Felvetődött a tankhiány:
  Nem tudom, én nem vettem észre. Sőt, épp a fordítottját tapasztalom.
  Mióta tankot játszok, azóta csupa olyan guildben voltam, ahol van tank bőven. Néha még több is, mint kellene.

  Mondjuk pugokkal érdekes a tapasztalatom, mert amikor még pugokkal jártam, akkor még a paladin tankot szinte nem is ismerték a népek, szóval leginkább azokkal jártam instázni, akikkel már összehozott a véletlen, és tetszett nekik, amit csinálok (_ahogy_ csinálom by Cingár. :P). Viszont nagyon ritkán kaptam whispert amikor a palámmal játszottam, hogy van-e kedvem menni x instába.
  Ami röhely, hogy amikor a dps warrimmal játszottam, akkor meg elgondolkoztam egy "Hi! Sorry m8 i am dps." makrón.
  Szóval lehet hogy kicsit ködösít nálam, hogy anno nem ráncigáltak folyamatosan instába, meg már az idejét sem tudom, mikor voltam utóljára pugban... Az viszont biztos, hogy rengeteg tankot, és ráadásul nagyon jókat ismerek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. loderick mondja:

  #27 nemtom meik szerón játszol de mi szerónkon ha tank karival belépsz lfg-be 1 percen belül invelnek mert tank hiány van. anno tényleg nem volt keresett a pala tank de msot az a legjobb hc instára tanknak, még jobban viszik mint warrit bár mondjuk nem nagyon tudnak válogatni mert egyikből sincs túl ok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Anphalas mondja:

  Sorspöröly,reroll DK!Vagy még bölcsebb tanács:"More pew-pew,less QQ!"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. Daforth mondja:

  @25, orbitron. Ok, bocs, akkor felreertettelek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. Deathcrow mondja:

  Nyugodjatok már le a retricsicska szövegen, másfél éve játszom a paladinnal és jelenleg a bétában is retribution talenten vagyok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. Pocok mondja:

  Ez a mindhárom talentággal tud tankolni... talán egy picit túlzás... ha csak 2 lenne olyan mindjárt más lenne a helyzet. Amúgy meg, ha tényleg lehet váltani talentek között akkor meg tényleg mindegy.

  Protpalával nyomulok, kieg után is maradok az.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Nelsonka mondja:

  nem...tudod a retricsicskázással az a baj h már unalmas 🙂 és ha vki mindig ua. az egy viccet meséli, akkor az az emeber is unalmas lehet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. Sorspöröly mondja:

  @29
  Nem vonz a DK egyáltalán. Maradok protpala. Amúgy nem sírásra szántam a dolgot, sajnálom, ha ez jött le. Csupán leírtam a véleményem valamivel kapcsolatban, mert kíváncsi voltam másokéra is.
  Kicsit egyhangúak lennének a commentek, ha mindenki csak azt írná, hogy fúúú de jó nesz... need, meg hasonlók; vagy éppen hogy fúúj de szar, stb...
  Szerintem normálisan kifejtettem, hogy miért gondolom azt a DK-ról, amit gondolok, ráadásul nem is gondolom, hogy attól még hogy én így gondolom, mindenkinek osztania kell a véleményem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  33 User(s) Online Join Server
  • Myti
  • Roodie
  • Omi
 • KOMMENTEK

  • csabe on Legyőztük a Lich Kinget!Erre is ráférne egy 4K remaster. :D
  • Kalandor on Legyőztük a Lich Kinget!Olyan nincs, hogy valaki ne linkelje be ide... https://www.youtube.com/watch?v=uFsPvLpPBg0
  • Adi91 on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelBenne van persze a Forint gyengülése is abban, hogy ilyen eszméletlen drága lett a Collector's, de amikor a Legion Collector's
  • Bermuda on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelSzerintem ma már jobb ki sem írni az ilyesmit forintban. Amúgy én arra tippelek, hogy Mikulás bácsi hozza, de ha
  • Kvarclovag on Elindult a bétaEzt megcáfolnám! Én még nem vettem meg, csak előfizető vagyok, de kaptam béta hozzáférést. Annyi a gond, hogy nem érdekel,
  • Azuran on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelMár június óta lehet. Én kicsit közelinek érzem azt a novembert, szerintem december eleje lesz belőle. Még csak most indult
  • ben2 on Cataclysm Classic kérdőívLétezik egyáltalán olyan, aki szívesen játszana a Cata-val? Az egész vanilla mozgalom a Cata miatt kezdődött.
  • PTR01 on Tennivalók a DragonflightigEgy tennivaló van, elfelejteni ezt a borzasztó kieget.
  • Attila on Elindult a bétaKimaradt a PTR post, mert épp nem voltam akkoriban gép közelében, amikor elindult. A classokkal kapcsolatos változásokat már nem szoktam
  • Kvarclovag on Új Death Knight mountOké, bevált a trükk! Már logolok is! :)
  • Darkpep on Elindult a bétaMivel nincs poszt róla így ide kommentelem: Már ilyen jól állnak classok-kal, spellek-kel, talent-tel, hogy már PTR is van belőle?
  • Darkpep on Elindult a bétaNem csak aktív előfizetés kell hanem meg is kell vedd a Dragonflight valamelyik részét. Én se adnék bétát annak aki
  • Vordengo on Elindult a bétaVan egy csillaggal jelölt rész az ezzel kapcsolatos hírekben a blizzard oldalán ahol jelzik, hogy kell hozzá előfizetés. Ez eddig
  • Hatba on Elindult a bétaKiváncsi vagyok kell e aktív előfizetés a bétához való bekerülésre.
  • ben2 on Pénzért mindentNorthrend Mythic Update: instant lvl80, full WotLK raid gear, 500k gold, 500% flying mount,teleport anywhere with 0 cooldown, scroll that