WARCRAFT no image

Készült 2008. október 25. | írta Roodie

223

Lecsap a bunkó!

Új béta build jelent meg a béta realmen. Pár apróbb változtatás:

 • Pár elixír ( arcane, firepower, frost power, greater firep., shadow power ) a korábbi 30 perc helyett 1 óráig hat
 • Két kisebb glyph változás
 • Apróbb death knight, druida, hunter, mage, rogue, shaman, warlock, warrior változások
Valamint kisebb paladin nerf. Hogy mik is? Lássuk csak….
 • Seal of Righteousness sebzése csökkentve
 • Seal of Light hatása és sebzése csökkentve
 • Seal of Wisdom sebzése csökkentve
 • Seal of Justice sebzése csökkentve
 • Seal of Command sebzése csökkentve
 • Seal of Vengeance alap és Judgement sebzése csökkentve
 • Seal of Blood alap és Judgement sebzése csökkentve
 • Seal of Corruption alap és Judgement sebzése csökkentve
 • Judgement of Light sebzése csökkentve
 • Judgement of the Wise 33% helyett 15% manát ad vissza
 • Judgement of Wisdom 2% helyett 1% manát tölt vissza
 • Righteous Vengeance Judgement és Divine Storm kritikusokra proccol, hatása dot lesz
 • Divine Storm fizikai sebzést okoz, de annak 25%-át gyógyítja a korábbi 20% helyett
 • The Art of War 5/10%-kal emeli a Judgementek, Crusader Strike és Divine Storm alap sebzését
Részletes patch notes a WotlkWiki fórumában.
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


223 komment érkezett a(z) Lecsap a bunkó! poszthoz

 1. warbalz mondja:

  oké, semmi baj.. Nerf Frost mage / Arcane Mage

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Faraleth mondja:

  mindig jóleső érzés azt hallani, ha nerfelik a retricsicskát, pláne ilyen szép délelőttön

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. kopterfield mondja:

  Némi demon lock buff:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Spectator mondja:

  Zsír, nerf retricsicska / A mageket meg eszükbe ne jusson nerfelni:P 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. flat mondja:

  Na kb ennyi volt akkor a vidám élet. 🙂 Szép volt, jó volt, de mindnyájan sejtettük, hogy ez lesz a vége a könnytengernek. Ezt is csak palákkal lehet megcsinálni. Nem is egyszer...
  De ez a két hét remek volt.
  Én igazán csak ezt sajnálom: "Judgement of the Wise 33% helyett 15% manát ad vissza".
  Hanemaztán próbáljátok ki a protpalát retri gearben. Nem saját ötlet, de a tesztek alapján remek. Arénában folyamatosan több dmg-t csinált, mint én retrin. Lehet, hogy velem van a baj... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Haargh mondja:

  Es 80on megint a beka segge alatt lesz a dps, thanks for nothing idiots.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Phobi mondja:

  Háááála az égnek! Mióta kijött a 3.0 a BG-ket elözönlötték a nevetséged 9000 hps (buffolt) AHs+kék geares retrinyomorékok. A legviccesebb, hogy akkora mellényük lett nem riadnak vissza nekimenni egy full brutal geares embernek akinek kb 300al több resije meg 5k-val több hpja van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Linadillar mondja:

  @2: Az itt a baj, hogy ezzel nem csak a "retricsicskát" nerfelték hanem a tank palákat is. Fuck off.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. kismarkez mondja:

  azér milyen érdekes patch előtt 1 kezemen megtudtam számolni hány retri pala volt 2k rating felett, mostmeg akárhányat inspectelek 70%-a 2000-2100 között mozog 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. flat mondja:

  @7
  Valóban túlzás volt, ez tény. De amint az előző hasonló témájú postoknál is elhangzott, 80on, megint csak kacagni fog mindenki a palákon.
  Lockok, druidok hosszú, nagyon hosszú hónapokig járhattak glóriával fejükön, miközben mindenki gyűlölettel vegyes irigységgel bámulta őket (szigorúan messziről). Hát nekünk ennyi jutott. Két hét + amíg a peccs kijön, de úgy vélem, hogy a sok helyeslő bólogatásnak engedve hamar meglesz.
  Lehet hátradőlni nyugodtan...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. exqtor mondja:

  Puff, ez ennyi. És persze, hogy most jártam le a retricsicskával, így csak teszten érezhettem ezt az örömöt :(. De tény, hogy haverom druidájával játszottam, és a sok zöld geares hülyegyerek gankelt mindenkit, és elhitte magáról, hogy jó. De azért ez eléggé durva nerf volt. Persze az arcane magekhez nehogy hozzányúljanak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Cambel mondja:

  Pontosan milyen arányú a sebzés csökkentés, erről mit lehet tudni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Sylas mondja:

  Nagyon szomorú az emberi hülyeséget olvasni majdnem minden hozzászólásban.
  Ha valaki megveri a kasztodat, azt azonnal nerfelni kell, de ha te karaktered az imba, ahhoz hozzá ne merjenek nyulni. Az a tény, hogy a paladinnak eddig is megvoltak az ellenfelei, akik nagyon hatásosan és gyorsan meg tudták verni. Igen, volt karakter akiket pedig mi vertünk meg.. nos ez a balance.
  Köszönöm minden kis nyomorék síró tetünek, hogy ezentúl megint ingyen honor lessz a paladin mindenkinek, és nem is lessz kihívás leölni. Tönkreteszitek mások játékélényét. De a ti karakteretekhez ne nyuljon senki!!!

  Az olyan kommentelők pedig, akik hallani akarják a "retricsicskák sírását" magukrol alkotnak képet az ilyen nevetséges hozzászólásaikkal. De nembaj. Ismét itt a Target Dummy, mozog két lábon, és meg tudjátok ölni.. jaj de jó szórakozás ez ugye??

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Cambel mondja:

  Megvan. Majdnem felezték a Judgementek sebzését 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Wolverine mondja:

  Cambel: sealekre és Judgement of Commandra 20%.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Sylas mondja:

  9# Kismarkez
  Neked csak annyit üzennék, hogy elég szomorú hogy ezt írod. Látható volt, hogy a paladin egyszerűen nem volt játszható karakter 2000-es rating körül, egyszerűen tul gyenge volt, ezért nem láttál szinte egyet sem.
  Most hogy kijött az uj rendszer, a paladinok is erős karakterek lettek mint a többi, így ugyanannyi lett belőlük mint előzőleg rugó druid warrior priest lock.. most ez komolyan meglep????

  Ha megnézed az összes arena bajnokságot, minden csapat -Rugó/mágus/pap--Lock/warrior/druida felállás volt.. ez normális szerinted??? akkor most hol a balance???
  De legalább értelmes commented volt.. köszönjük a hozzászólást.. ja mégsem bocs

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Dragoness mondja:

  #13 végül is tényleg tök normális hogy a max t5 szintü gearben lévő pala szarrá veri dpsben az összes t6os embert

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. Cambel mondja:

  Azért annyira nem kell feladni a harcot, jók leszünk még így is. Én kiegig mindenképp felnyomom még a palámat, aztán lehet a mainem helyett továbbra is folytatom, mert így a sealek és judgementek átalakítsásával végre jó játszani vele. Utolsók dps-ben semmiképpen sem leszünk azt még egyszer nem játssza el a Blizz mint anno BC-ben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. Coalcall mondja:

  Elhessentettem a csábitást, és nem retriztem az elmúlt két hét alatt.. A nerfért rinyáló többi csicskán meg jókat röhögtem.
  Most sem fájna a dolog, de ebben a formában majdnem annyira büntetés ez a protfának, mint a dps-nek.
  Remélem, igy azért nem teszik élesbe.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Xeww mondja:

  A retripaladin patch előtt sem volt soha freekill, azelőtt volt freekill mielőtt tömegesen spam-attackolták az EU fórumokat... rémlik valami? Azután minden patchben,minipatchben és minden blue post arról szólt hogy hogyan adják a QQ által elért buffokat a paladinoknak. És a 3.0 csak mindennek a teteje, teljesen elszabadult a retripaladin és abnormális dmg volt. A fő probléma az az hogy a paladinok NEM ÉRTIK MEG HOGY A PALADIN EGY HBYRID KASZT, ami NEM azt jelenti hogy egyszerre brutál tank,dps,heal hanem hogy a paladin főleg healer kaszt de rendesen tud tankolni is dpselni is, de a dpse nem 1 warlock vagy 1 rugó.

  Ezt kéne megéretni az emberekkel, hogy mi az hogy hybrid. De valahogy csak a paladinok nem értik meg hogy a dps metereken nem lesznek a rugó/lock/mágus felett. És ne hidd azt hogy rugó vagyok, shadowpriest a mainem és főleg azért háborít fel ami van a palákkal mert míg a palakát szétbuffolták és még mindig ment a QQ addig a shadowpriestel szinte semmit nem csináltak, van pár jó változás kezdetnek nemrossz de még mindig az egy gyenge kaszt PvPben főleg meleevel szemben de ahogy látom azért már legalább próbálgatják fixelni a problémákat.

  Az arcane/fire mágus meg ugyanaz mint a retripala. Hamarosan nerf-nukó lesz/kell oda is mert egyszerűen nem normális amit produkálnak, a vanish-invisel meg az extrahosszú blinkel facerollolják a meleet. Sőt akik elkezdték kiharcolni az arcane/fire mágus PvP speccé tételét azok még a retripaladinoknál is elveteműltebbek. A frost spec nagyon erősen PvP ág volt, és ez nyílvánvaló volt, sokkal több defense mint az arcane/fire de kevesebb DPS. De nem ezt nem értik meg ezek a wellfare arcane/fire magek kell brutál defense + brutál dps egyszerre! És ekkor ennyi erővel gyerünk csináljunk a CoH specből PvP viablet, a protection warriorból is és akkor ha már ittvagyunk a combat rugó is legyen full PvP viable brutál dps mellett! És tessék ittvannak az arcane mágusok akik leburnölnek mielőtt reagálni tudnál. Mágusok ti vagytok a következők 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Wildfire mondja:

  "Tiger's Fury - All ranks had a slight damage reduction. Rank 6 went from 131 to 80 damage."
  Most ez mi a ráknak kellett? Ok, ha +1 damaget fog adni, akkor is fogja használni az ember. De a hasonlóan gearelt rugók jelenleg 30-40%-al a feral druida felett vannak dpsben. Akkor meg?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Wildfire mondja:

  @20. Retri pala soha nem tudott se tankolni, se healelni. Healt kb 15 secig bírta manával, tankolást meg kb 3-5 ütésig. Szóval ennyire hibrid.
  A hibrideknek meg nem az a sirálmuk hogy a pure dpsek fölött legyenek, hanem hogy a közelében. Vagy ha nem is, akkor a supportjuk tegye őket nélkülözhetetlenné. Felőlem tolhat 2x annyi dpst egy rugó mint én, de nélkülem toljon 25%-al kevesebbet. Rögtön nem fognak kihagyni.
  Megjegyzem patch előtt a mage dpst is meg lehetett nézni - ha nem volt aoe, nem kellett sokat mozogni a meelenek, akkor ott figyelt közvetlenül a cica druida mögött. Vagy ha a hunter pet be külön volt mérve, azzal esetleg versenyezhetett.
  Szóval ez az igény mindenki részéről felmerül, aki egy fighton dpsként vesz részt. Mert 1 fighton belül még átöltözni se lehet, nemhogy áttalentolni. Anélkül meg nem igazán hibrid egy hibrid sem.
  Mellesleg az már egy elcseszett fight általában, ahol a dpsnek kell "beugrania" healer/tank pozícióba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Lustaa mondja:

  Ahj, de kár... A prot ágat műveltem egy darabig, és sajnos a fizikai sebzés amit osztott picsafüst volt, így ha bekövetkezett az OOM effekt, bizony fel kellett kötni a gatyát az aggro megtartására. Volt egy kis reménysugár most, hogy nem lesz ezzel többé gond, de nekem úgy tűnik, hogy egyik kézzel adtak, a másikkal meg elvettek. Meglátjuk mire lesz elég... Welcome to the World of 1000 post at FS!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. zolik mondja:

  látom néhányan már el is kezdték a hokizást a nagy örömre...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. erdoszellem mondja:

  „Moonkin Form - No longer has a chance to gain mana from AoE spell crits.”

  🙁 Mondjuk, ez tényleg elég erős volt, de szerettem ...

  A palákat meg sajnálom, de remélem, azért így is jó lesz a retri. Miért nem nyolcvanon nerfelgetnek? Nem értem. Addig komoly pvp úgy sem lesz, az outdoor pvp „királya” meg úgyis a rugó, azzal meg úgysem csinálnak semmit, ráadásul senkit nem zavar. Csak a retripaladin.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. suti86 mondja:

  Tény hogy imba volt a retri pala bg-n és ez azért kicsit vicces volt,de nektek nem az fáj hogy a pala volt erős, hanem ti voltatok gyengék, mert a blizz kicsit elcsesztet a class balance-okat. Buffolja azokat a kasztokat amikkel gond van. Persze azt nem lehet elvárni egy hybrid kaszttól hogy olyan dps-t osszon mint egy pure dps kaszt hiszen ez vicc, de azért érdemes lenne belegondolni h ha már van 1 dps ága akkor ne csak fejlődéshez használhassa. Nem szabad hogy egyenrangú legyen egy dps kaszttal de mondjuk olyan szinten legyen h élvezet legyen vele raidelni is. Jogosan sírhatna a többi hybrid kaszt hogy " hét én miért nem vagyok dps első és olyan imba mint a pala?". Lényeg hogy kicsit rendbe kéne rakni a kasztokat, bár megmondom őszintén megnézné hogy semmilyen változtatással mi lenne 80as szinten.
  Már alig várom az "ááá nerf DKs túl imbák jaj megvert egy DK most mit csinájak?" topicokat 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Shadow688 mondja:

  Az összes síró paladinnak:
  -van-e épkézláb DPS test ezekkel a változtatásokkal?
  -tesztelte valaki a változásokat PVP-ben?
  -volt-e innen valaki raiden/arénában bárhol, hogy tapasztalatból tudjon beszélni?

  Ha igen, akkor hajrá írja le.
  Ha nem, akkor várjátok ki a végét.

  Egyébként ugyanez történt anno hunterrel BC előtt az új talentekkel. Aztán jött a nerf. Igaz, hogy arénában nem jutunk 2k fölé, de ez irreleváns ha a BG és PVE szinten leversz mindent, ha megvan a skill hozzá. Én speciel örülök, hogy nem egy 10 éves veri le a sámánomat OG előtt kék pvp gearben, miközben én eléggé megszenvedtem anno s1/s2 cuccaimért (twink, most előre leszögezem, és igen a repetitív BG szenvedés).

  A valódi kérdés most az lesz, hogy a paladinok a megfelelő skillel képesek lesznek-e elérni valamilyen eredményt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. suti86 mondja:

  Tény hogy imba volt a retri pala bg-n és ez azért kicsit vicces volt,de nektek nem az fáj hogy a pala volt erős, hanem ti voltatok gyengék, mert a blizz kicsit elcsesztet a class balance-okat. Buffolja azokat a kasztokat amikkel gond van. Persze azt nem lehet elvárni egy hybrid kaszttól hogy olyan dps-t osszon mint egy pure dps kaszt hiszen ez vicc, de azért érdemes lenne belegondolni h ha már van 1 dps ága akkor ne csak fejlődéshez használhassa. Nem szabad hogy egyenrangú legyen egy dps kaszttal de mondjuk olyan szinten legyen h élvezet legyen vele raidelni is. Jogosan sírhatna a többi hybrid kaszt hogy " hét én miért nem vagyok dps első és olyan imba mint a pala?". Lényeg hogy kicsit rendbe kéne rakni a kasztokat, bár megmondom őszintén megnézné hogy semmilyen változtatással mi lenne 80as szinten.
  Már alig várom az "ááá nerf DKs túl imbák jaj megvert egy DK most mit csinájak?" topicokat 😀 Ja és nincs palám

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Phobi mondja:

  Más fórumokon, ahol azért jobban értenek a dolgokhoz ( bocs ) azt írják a népek, a retri palának lejebb veszik a BURST dps-ét, de a sustained dps-e változatlan, akár még jobb is lehet. Ezt már csak azért írtam be, hogy #13-mas nehogy felvágja az ereit, esetleg átmenjen emo ba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. Ex0dus mondja:

  A pala mostani Burst dmge tényleg röhejes egy kicsit, de ezzel az ész nélküli nerfeléssel megint csak azt fogják elérni, hogy 80-ra megin totál használhatatlan lesz mind a prot, mind a retri tulképpen bármire. Azt meg ugyan nem értem, hogy mitől lenne a pala sustained dps nagyobb mostantól, ha minden változtatás csökkenti a dmg ét, legalábbis ami itt szerepel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. Drame mondja:

  Hát ezzel a nerfel nem nagyon értek egyet. Patch elött szar volt a retri pala mint pve mint pvp be, most valamennyit húztak rajta, hogy jó legyen... Jó lehet h túl imba lett de akkor se kéne megin szarrá nerfelni. Persze a mage instant pyro ja megmaradt... 😛 meg sorolhatnám. Lényeg a lényeg persze a " retricsicskát nerfelik szarrá többi kaszt marad imba " 😀 Nah asszem palám megin megy a mélybe... /cry

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. narnia mondja:

  #22
  Látom te se mentél soha tovább Karazhannál ha ilyet írsz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Malebolge mondja:

  Várható volt hogy a sok nyomorék whiner miatt ez lesz, hunter-el már átéltem ezt, 2 hétig végre olyan amilyennek lennie kellett volna mindig, aztán nerf.

  Mondjuk mivel 70-80 prot leszek, nagyon nem izgat, remélem 80on mindenki megkapja a "magáét" és újra balance-olnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. Gundles mondja:

  @17 Lehet hogy azokkal az emberekkel kéne elbeszélgetni akiket a retripala "szarrá ver dpsben".
  Pala szerintem most tökéletesen van balanceolva PvEre, jó buffokat ad és kitolja azt a dpst amit mások. Remélem hogy tényleg sikerül úgy megoldaniuk a pvp problémákat, hogy ne gyengítsék nagyon instában.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. Detto mondja:

  Remelem az összes paladin gyülölő most boldog.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. Veralafutas mondja:

  Azt akartam mondani, hogy ÉÉÉÉÉDESANYÁÁÁÁÁÁÁÁM é - lé - relett - vasaaaaaaaaaaaal - VA!
  Meg még annyit, hogy #27. Ha nem ő írta volna le, akkor én.

  Ki az anyám mondta, hogy hülyére lettetek nerfelve, drága barátaim? Azt írják, hogy "kicsit lejjebb vettük a burst damaget, komáim, mert valóban elszálltatok egy kicsit, mert tényleg, mert esküszöm, hogy elbasztuk". Ezt írják. Menjetek majd patch után BG-be és nézzétek meg. Lehet, hogy még mingig fel fog állni a kuki, talán rá is rántotok, annyira nem lesz súlyos a probléma.

  Ne bőgjél már kicsi emo.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Fey mondja:

  /target paladins
  /point
  /rofl
  Ennyi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Battlemage mondja:

  Én retri palával játszom, és elismerem tényleg kell egy kis nerf nekik a burst dmg-ből, viszont ha ret palákat nerfelik akkor minimum ugyanakkora nerf dukálna az arcane mageknek és a balance druidáknak. MInd2nek nagyobb a burst dmg-e mint a retricsicskának. Főleg a balance druidnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. narnia mondja:

  #29 xD

  AM én jelenleg warrior/retpaladin felállásal probálkoztam arénába én 4/5 brutal pala 4/5 brutal.Hát volt olyan amikor első meccs én túl hamar kattintottam és erre a druida rugót lehozta 2v1be.Mert a crit végett az instant flashekkel kitartotta magát+divine storm és a judgement.Subjektív vélemény a paladinokra télleg ráfért aprobb nerf, de azért előtte télleg elég papír szar volt nem ártott neki a kis patch.Méghogyha így engem röhögve elver a full s2es pala is.Rugóról nem beszélve.Arms talenton odajön 10 sec disarm felrántom a pajzsot és annyit veszek észre hogy lejár a disarm és meghaltam.Full s3mas rugó így leveri a warriort akkor azzal is csinálhatnának vmit sztem.Mondjuk 2v2be nem mentem most 1900 fölé mert sok ott a counter setup ami hát csúnyán megtud szopatni de mind1.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. Xeww mondja:

  "Várható volt hogy a sok nyomorék whiner miatt ez lesz, hunter-el már átéltem ezt, 2 hétig végre olyan amilyennek lennie kellett volna mindig, aztán nerf."

  Há oylan vót amijennek kőne lennie, puskám durrogott cica karmolt és az emberek megfeküdtek. Bejó vót...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. Trivi mondja:

  Megmondom őszintén nincs palám és nem is lesz, 70en engem is elvertek de még így se akartam hogy nerfeljék, mert bétán a 80as premade dkmmal akár 2v1 be is vertem a retri palákat, úgy hogy 50%fölött jöttem ki a combatból. Ezzel nem azt akarom mondani hogy mekkora pro vagyok csak érzékeltetni szeretném hogy 80-ason már a nerfek előtt sem okoztak nagy problémát, és egyébként shamannal is ugyanugy legyalúltam őket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. Sr4c mondja:

  22: Te mi a lonyikkról beszélsz??
  "Retri pala soha nem tudott se tankolni, se healelni. Healt kb 15 secig bírta manával, tankolást meg kb 3-5 ütésig. Szóval ennyire hibrid."
  A retripala nem egy kaszt....omfg XD

  13: Az neked a normális, ha egy kaszt bárminemű másikat 2 ütésből kinyír...?
  Menj el wsg-zni 10 playerből 3-5 retripala ez normális? NEM! ez az amikor egy kaszt OP és mindenki akinek van abból altja az áttalentolja és kemény a kékzőld cuccában, hogy de skilles vagyok kinyírtam a s2-s3 akármit.

  Full S4 es 2200+os warriortól idézek:
  "Engem 1300 ratinges S2 geares pala 2 shotol kb. Kurvára, kibaszottul nevetséges. Viszont mióta prot vagyok elég könnyű szegényeket megcsukni."

  Ui.: HH tól szabadon:
  " HAHA-HA-HAHAHAHA! "

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. Haargh mondja:

  @36 tisztelt baratom, a paladin ugyanazt fogja csinalni mint 70en, vedelni a mana potikat, h legyen manaja, mert szetnerfeltek a JoTWiseot. Illetve azt nem fogja mert fightonkent 1et ihat. Ergo ott lesz a raidben a nagyrabecsult retri paladinod, es 3 perc utan autohitel es varja majd a manat a judgementre, h legalabb fent tudja tartani a replenishmentet. Hat az latatlanban is hatalmas damage lesz, mindenfele linkelt dps chart nelkul is megmondhato. Honnan tudom? Onnan h jopar builddel ezelott megcsinaltak mar ezt, lett is 0 sustained dpse a ret palnak. Nerf? TO THEGROUND BABY! Thanks.

  Arrol meg ne is beszeljunk, h tovabb nerfeltek a prot paladin agrojat es a holy paladin dpset. Utobbi akar mar a 600at is el fogja erni Sunwell gearben, mikozben mes healer classok 1700at is siman kitolnak. Balance, a seggem a balance.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. Slorasil mondja:

  Most jöttem rá,hogy hogy betudja aranyozni a napodat egy kis retricsicska nerf 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 45. perforator mondja:

  Nem tudom ki hogy van vele, de én hülyét kapok ettől a "hibrid class ne tudjon rendes sebzést tolni" témától. ha van egy talent ág, ami sebzésre van kitalálva akkor miért kellene azt kevésbé jól művelnie mint a többieknek? Ugyanúgy van neki életereje, manája és mindenféle képességei mint a többi karakterosztálynak. A legtöbb class rendelkezik már valamilyen support képességgel, ami jó hatással van a csapat teljesítményére. Hol itt a különbség, hogy a nyakába akasztva a hibrid jelzőt gyengébb teljesítményre legyen képes? Félreértés ne essék, ha túllőttek a célon a blizard-nál jogos az "ésszerű" nerf, de ugyan, hagy legyen már annyi ereje a retripalának, hogy vissza tudjon ütni..
  Ezt a mélyről jövő ellenszenvet a palák irányába pedig végképp nem értem. Mondjatok egy másik karakterosztályt az orkokon kívül, aki meghatározóbb alakja lenne az eredeti warcraft világnak mint pala (pontosabban kétkezes fegyverrel jól odacsapó pala :)) ..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 46. Haargh mondja:

  @42 Varj azt abszolut normalisnak erzed gondolom, h a prot warrior keresztbe megesz barmilyen castert, meleet, es meg megizzadnia sem kell. Azt is normalisnak erzeted gondolom a a 'skilles' warrior baratod FOTM volt kozel 1 evig kiegben es elotte ujabb 2 evet. Elegge 2fele szinten mered a mondanivalot. NERF a retpalt es a tobbiek szimplan skillesek ha elernek valamit. HAHAHHA. Nem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 47. Mjolnir mondja:

  én warriorként annyit mondanék hogy a paladin eddigse volt gyenge ezután sem lesz az mutassatok mégegy aksztot aki 10k feletti armorral rohangál dps el és healel és ugye ottvannak a bubijai ami ad mégegy életet neki egy jol gearelt protos palát alig tud melee sebezni 200-300akat ütök rá nevteséges (nemazért mert gyenge a gearem) holy pala meg isten ments hogy kaszoljon akár egy flash of lightot is retri meg leöl mielőtt 2-t lépnék és ugy ehhez hozzájön hogy aspellpoweres ujitással egy retripala is tol 5k feletti healcriteket , nekem warrior 1életem van nemtudok healelni bubizni . ezen kéne elgondolkozni mielőtt elkezdik a nyávogást a paladinok hogy mekkora szar lesz a karijuk mostantól ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 48. Haargh mondja:

  Mellesleg jo a topic cime. Lecsapnak a bunkok. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 49. otoaak mondja:

  20 Xeww Vedd mar eszre, hogy nincsenek tobbet hybrif kasztok az egesz wotlk errol szol. Nem igaz , hogy meg mindig vannak ilyen barmok akik ezt a 60000ezredik kek post utan se fogjak fel.

  27 Shadow688 Bocs de nem kell atomfizikusnak lenni (mongyuk en az vagyok de ez csak veletlen egybeeses) ahhoz, hogy lassam a nyilvanvaloan eltulzott dps nerfet, pve-ben hasznalhatatlan lesz a retri pala. PVE-be teljesen biztos, hogy ez a nerf padlora teszi a palakat tul sok a fizikai sebzes a ret palanal es a bossok armorjat ugye emeltek ha most a nerf miatt meg a mana is elfogy majd rosszabbul fogunk allni mint a BC-be mert mar nincs retri only support se.

  PvP-re szinten baromsag az egesz warriort talan meg lehet majd verni a tobbi kaszt (az itt nerfer sirokat leszamitva) nem olyan hulye, hogy melee rangeba maradjon a palatol, es most mar nem 6-10secig kene melee rangeba maradjak hanem sokkal tovabb ami kb. lehetetlen egy kicsit is wasd skilles playerrel szemben.

  Es a lenyeg azok akik itt sirnak mar hetek ota a nerfer egyetlen egy alkalommal nem irtaki teszteken alapulo konkret szamokkal igazolhato postot arrol, hogy igenis szukseges a nerf. A nerfer sirok 99% csak belebofog az eterbe es sirdogal a sajat banatarol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 50. Ex0dus mondja:

  Minden classnak vannak olyan ellenfelei akiket alapesetben 0 eselyuk van leverni. De ez már WoW kezdete óta igy van kb

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 51. Chardonnay mondja:

  Sok láma FOTM reroller most biztos nagyot néz 😀
  Az meg szánalmas, hogy minden retripala bizonygatja még mindig hogy jó volt ahogy volt. NEM VOLT JÓ. El volt baszva. Pont.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 52. erdoszellem mondja:

  #38. Battlemage: „Én retri palával játszom, és elismerem tényleg kell egy kis nerf nekik a burst dmg-ből, viszont ha ret palákat nerfelik akkor minimum ugyanakkora nerf dukálna az arcane mageknek és a balance druidáknak. MInd2nek nagyobb a burst dmg-e mint a retricsicskának. Főleg a balance druidnak.”

  Mit akarsz tőlünk, szegény baglyoktól? Csak nevetséges dagadt madarak vagyunk, akik viccesen tudnak táncolni. Tessék leszállni rólunk! 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 53. malibutomi mondja:

  Tényleg fasza..lejjebb vesszüka burts damage-et...
  Ehhez képest nerfelték az összes sealt/judgementet és elvették a manaregent....
  Dejólesz hogy megint a bossfightokon oom..és nem lehet vedelni a potit mint régen, majd állhatunk ott mint a fasz

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 54. Jimbo mondja:

  Blizz ugyanazt a hibát követi el, mint BC előtt, ide-oda kapkod, aztán nem győz nerfelgetni...
  BC előtt a hunterrel csinálták ugyanezt, most a palákkal, csak ahogy elnézem a palák nagyobbat kaptak.
  Sajnos azt kell, hogy mondjam Blizznél továbbra sincs meg a se a balance, se semmi jele annak, hogy tudnák mit akarnak egyes kasztokkal....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 55. Sagrahaa mondja:

  #1 az arcane mage nerf-el nagyon egyet tudok érteni!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 56. twymmio mondja:

  Mint mage azért annnyira nem zavartak a retrik mostanában. Mint warrior - annál inkább. Amúgy lehet. hogy sz/r volt a paladin eddig, de erről szóljatok Kornexie-nek is mert lehet ezt ő nem tudta...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 57. sathinel mondja:

  Akik a palákat védik valsz mindnek palája van.

  Van mage-m. Ha felrakja a bubit, és közel tud jönni akkor szinte instant kill vagyok ha jól játszik és jó gear van. Vagy kite-olom mint a warriort ha sikerül, és túlélem vagy halál. Warriornak legalább nincs bubija.

  Warrior: stun alatt majdnem megöl, és még instant healeli magát. 4 s4 gear van rajta, és volt bg ahol 1 pala 3 warriort irtott ki egymás után. Healer nélkül szinte esélytelen egy szintben eggyező gearelt palát lenyomni.

  A többi karimmal(8 lvl 70 nagyrésze full pvpcuccos kari) nem sokat nyomtam, de ha közeljött mindegy milyen gear szénnéüt.Bár ez látszik ha egy warriort 1 stun alatt szinte kinyír. Most ne arénát, hanem bg-t nézzünk ahol a trinket, stb nincs mindíg hogy kijöjj a stunból.

  Leggázosabb mikor 3 pala 2 retri 1 healer bevéd egy helyet. Szinte képtelenség őket lenyomni.

  Warriorral pl mage is verhető főleg hogy 1 cc-ből skillel is kijöhetek, és még van trinket is ha nagyon kell. Ilyenkor van pár sec esély hogy leöljem. Pala túl táp. Bár arcane mage is jó lett, de froston nyomom, és fire-n is voltam. Arcane mage tényleg kicsit táp. 7/8 t6-ban nyomom a pvp-t a mage-vel froston, fire-n nagyon megizzaszt, és fire-n szinte biztos leöl. Hunter keményen rá tud szállni egy mage-re , de warriorral ölhető. A rugó eddig is kemény volt most is az. Igaz a warriort nem kéne ennyire gyorsan lenyomnia, de szépen meg lehet vágni közben, és nem tudja magát healelni, bubizni. Amit még keményet láttam az a boomkin. Nagyon kemény dps-t tolnak a dagadtmadarak mostanában. De mind közül tényleg a pala volt ami kimagaslott a pvp-n mostanában. Ez egyetlen kaszt volt aminek nem volt most nagyon ellenfele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 58. kiserik mondja:

  Remélem azért livon nem lesz annyira durva ez a nerf. Ahogy számolgattam most kapásból, 12% alap sebzés csökkenés, a critek 25%-al kisebbek, kevesebb mana töltés és heal, de kapunk egy dotot, ami pvp-ben abszolult elhanyagolható lesz. Addig ok, hogy a burst dmg-ünk nagy volt, de valahol meg kellene azt is érteni, hogy egy retri pala pvp-ben semmit mást nem tud csinálni. Nincs cc, lassítás, root, interrupt, nincs semmi. Az 1 perces stunommal meg kitörölhetem, ha az alatt nem tudok sokmindent csinálni az ellennel.

  Annyiban egyetértek a Blizzel, hogy még most próbálják belőnni, hogy milyen részt szánnak a retri paláknak, talán még jó is lehet, bár kétlem, hogy 80-on lesz egy kis értelme is retri palával játszani.

  Aki meg jön itt a nagy hibrid szöveggel, nézzen magába, hogy egész BC alatt hányszor emelte fel a hangját a pala hibridsége mellett. Annyira voltunk hibridek, mint egy hibiszkusz. DPS nem volt, tanknak elment, de legtöbbünk gyógyító szerepkörben munkálkodott, mert arra volt jó a paladin, mint kaszt. Egyetértek azzal, hogy a pala hibrid, legyen is az, de akkor mind a 3 ága legyen használható minden környezetben, és egy raidben legyen létjogosultsága mind a 3 ágának.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 59. Dragoness mondja:

  #34 végül is mindenki egy noob aki eddig top dps volt mi? De nem baj már megszokhattam volna hogy kb ez a válasz mindenre

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 60. Tenuith mondja:

  /evillaugh
  Tényleg meg kéne érteni a hybrid jelentését, cement sámli a mainem és teljesen tiszában vagyok vele, hogy bármelyik dps class odaver akár rosszabb gearben is, mert nekik ez a dolguk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 61. Lustaa mondja:

  52: Hehe.

  Már megint ez a hibrid téma...
  Én sajnálom a hibrideket, szinte mindig tank, vagy healer hiány van.
  És akkor jön a "lécci talentolj már át, és healeld/tankold le nekünk a (insert instance name)-t".
  Ha ekkora büntetés a hibrideknek, hogy ennyi elvárásnak megfeleljenek, (meg két setet össze kelljen szedniük, vagy 3-at a normális működéshez) lehessen egy kis örömük az életben, hogy nem feltétlen legutolsók a damage list-ben...

  Nem tudom ki hozta fel, hogy volt WSG-n, ahol 10-ből 4-5 retripala volt. Én meg láttam nem egy AB-t, ahol meg 15-ből 7-8 rugó volt... És akkor mi van? Semmi. Nerf rouges mi?!?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 62. Haargh mondja:

  Mindenesetre GC Beta forumokon a kovetkezoket irja:

  Yup, that is totally fair and we understand the concern. We were in a tough spot because we couldn't very well just let the class be broken this time in the other direction just because they were lolret before. It's our fault the spec was OP this time -- the players didn't do anything wrong. If we see Ret no longer participating in raids, Arenas or instances in LK, we'll take action.

  Ezzel sztem le is lehet zarni a vitat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 63. N4nd1t0 mondja:

  fenébe...pedig már azt hittem jól indul a napom...de ugy látszik a retriknek megin nem kedvez a blizz :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 64. Halfhorny mondja:

  elvették a manaregent?
  ugye ezt nem gondoljátok komolyan?
  a felére csökkentették
  a mostani felállásban egyszerűen nem tudott kifogyni egy retripala manából
  pve-ben pedig?
  megnéztem a legutóbbi Brutallus wws-t, magának a palának 18.5k manát töltött vissza a wise és 14k-t a wisdom judgement
  nekem mm hunterként 24.4k-t töltött vissza a wisdom judgement
  a replenishment-nek szinte nem is volt alkalma tölteni mert szinte az egész harc alatt nem mentem le 90%-ról alacsonyabbra...

  nem hinném, hogy akkora érvágás lenne, ha fele annyit töltenének majd ezek a cuccok

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 65. Tenuith mondja:

  @62
  I totally agree

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 66. Gornek mondja:

  @60. Ezzel a témával azért nem értek egyet. Van nekem egy high warlord sámánom, és anno még a jó kis epic pvp gearben igencsak szeleteltem a népet a kis hybrid orc cement sámánocskámmal és nem kellett félnem hogy, jajj ott egy pure dps class, akkor ő most tutira le fog zúzni mert ő pure dps class.
  Szóval ez nem egészen igy van. Mellesleg feral druida is tud elég szépeket karmolászni hybrid léttére.
  Az új retripaladinról(mivel nekem olyanom is van) annyit mondok szerintem tök klassz volt az uj retri talent. Világ életemben retri voltam vele, még anno a nagy BG-zős honor farmer korszakban tetszett meg a retripala, mindig is akartam egyet de azon kivül hogy felvittem 60-70 re nem igazán játszottam vele mert már messze nem ért annyit sem mint még annak idején mikor komoly fightokat vívtam 1v1 ben az ellenséges rank14 es palákkal. Ott azért eléggé megizzadtam hogyha télleg le akartam verni őket.Azóta kb. nemsokat ért a retripala. Most jó erős lett, de ugy istenigazábol. Ezzel szerintem nincs is baj. Igazán ráértek volna majd 80 on nerfelgetni. Még nem vagyunk tisztában mennyire is lesz ez nerf meg minden, de bizonyára lényeges változások lesznek. A végére meg csak annyit irok hogy, az S1/S2 es retripallámmal olyan vicces volt nézni az S3 as warriort ahogy elfenekeltem és utána hisztizik merthogy ő arénában mekkora sztár meg minden 😀 istenem healer nélkül nemtud mit kezdeni magával... úgy már a játék nem menő. Sírnikő 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 67. nadjp mondja:

  Egyfelol senki se sirjon amiatt, hogy 80on milyen lesz a pala, mert errol meg egyikunknek sincs foglama. Masfelol, aki ugy hiszi, hogy a retripala jelenleg balanced, az surgosen kerje ki orvosa es gyogyszeresze tanacsat. Ha valakit levernek 5% hp-ra onnan visszahuzz magat 100%ra es aztan egy 10seces stun 4secje alatt lever barkit... nnna az nem a balance.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 68. Lustaa mondja:

  62: Öröm, boldogság...
  De most szerintetek mi értelme volt live-ra tenni azt a buildet? A testrealmen nem látták ugyanezt? Mi értelme akkor a testrealmnek? A nagyobb bugokat kiszűrjék? Minősítsük a palák szárnyalását észre nem vett bugnak? Nem akarok oda kijukadni, hogy szarul végzik a dolgukat, de szarvashibának azért nevezhetném?
  BC release előtt ugyanez volt hunterekkel. Nem tanulnak a saját hibájukból? Vagy ez csak arra jó, hogy kicsit felborzolják a kedélyeket, kicsit felrázzák a wow-közösséget a fórumokon is WoTLK előtt? Nem folytatom, mert Conspiracy szaga lesz a végén. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 69. Gornek mondja:

  Azt ugy hivják hogy FUN. Eddig a paladint volt FUN legyilkolászni. Most ő gyilkolászik. Előfordul, és az összes retripala nevében üzenem a sirógépeknek hogy kapják be az összes kisujjunkat. Amig nem lesz változtatás keményen vörösre verjük a picsácskátokat 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 70. sznupi mondja:

  Először is gratulálni szeretnék a sok síró, nyafogó, kárörvendő emberkének aki most széles vigyorral a száján röhög, hogy jól megszívták a paldinok.

  Másodszor, ez csak bétára megy fel jelenleg, live-ra nem jön kiegig az tuti, szal ne örüljenek annyira azok a kárörvendő emberkék, arról nem is beszélve, hogy ez most kb "csak megnézzük" ilyen nerffel mire lesz képes a retribution Paladin, aztán ha sokat nerfeltek, úgyis visszavesznek belőle, szóval örüljetek csak, majd meglátjuk mi lesz.

  Aztán ha belegondolok az arcane mage nem tol ki hihetetlen burst damaget? Szóval az fel se tünik csak egy olyan classnál aminek eddig szinte használhatatlan volt egy talent fája PvP-ben meg PvE-ben is?
  Fura módon más unbalanceolt dolgokat kurvára nem vesz észre senki csak a retribution paladin hirtelen megnövekedett damaget.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 71. erdoszellem mondja:

  Felejtsétek már el a hibriddumát! Nyolcvanadik szinten már nincs hibrid! A talentágak annyira elkülönülnek, hogy a „hibrid” már csak arra a feladatra lesz képes, amelyikre a pontjait tette. Annak pedig, nincs mese, meg kell felelnie az összes követelménynek, amelynek a „pure”-nak nevezett kasztok megfelelnek. (Kivétel a feral druida tank/dps képessége, de a cica-dps kisebb is, mint pl. a moonkiné) Vagy, a „pure” classok ne adjanak SEMMILYEN buffot, az legyen a hibridek dolga! Most adnak (kivétel a rugót). Akkor miről beszélünk?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 72. Detto mondja:

  @48 /agree

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 73. kiserik mondja:

  Nadjp, a stun még mindig csak 6 sec (glyph-el max 8, ha egyáltalán összeadódnak), és szerintem a normális retri palák mind elismerték, hogy kell a nerf, viszont ha csak egy képeséget megnézünk: Divine Storm: 12% of base manába kerül, míg a Judgement of the Wise visszaesik 15% of base manára. Ergo ha folyamatosan judgementelünk, akkor a DS-re elmenő manát tudjuk visszapótolni, a többi mind megeszi. Ha még ezt is mellé gondoljuk, hogy a kiegben azt akarják (remélem jól tudom), hogy a warrior meg DK cuccok is jók legyenek nekünk, tehát nincs int, kevesebb mana, akkor már meg lehet érteni, hogy miért is lesz használhatatlan a 80-as pala így 70-es szemmel 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 74. Rebellion mondja:

  Én csak azt nem értem, hogy miért kell a mézes madzagot a PTR-en elhúzni, amikor utána meg csak szpunk egy nagyot...
  Mindenki a retripalákat csicskázza, de azok 90%ban vagy Arcane mage-k (LOL) vagy rugók, amik már jódarabja egy nerfet nem kaptak druidáról nem beszélve (resto). Őket miért nem nerfeli a Blizz? Ő esetükben miért nincs olyan, hogy "Kellett ez a nerf nekik" Na mindegy, úgyis az van amit a Blizz csinál, a blizz meg azt csinálja amit a 10 éves kis kölykök sírnak nekik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 75. Field mondja:

  palával játszom már egy ideje így nemtudok elvonatkoztatni a dolgoktól! Az nem kérdés, hogy 3.0 eljöttével minden kaszt jobb lett, és az sem kérdés,hogy a palat érte a legnagyobb "buff"! DE ez csak azért ilyen feltűnő, mert eddig a béka feneke alatt volt.....és hogy most jön szembe, és agyonütött? ez fáj annyira? megértem.... nekem is fájna ha most a fejsze "rossz" végén állnék..... csak aza fura, hogy azt most sokan elfelejtik,hogy BC alatt mi álltunk a "rossz" végén.....és ezti skéretik már elfelejteni, hogy hybrid... wrathban nem karnak hibridet MINDENKIT "egyenlő" szinte akarank hozni...nyilván nemfog menni!
  Csak aztnem értem,h embereknek miért fáj az, hogy a pala is egyenlő eséllyel indul? TÉNY!!!! hogy a burstje NAGY volt,de sztem ezt meg lehetett volna oldani, ha mondjuk a holy dmg resi függő stb.
  DE ami a legnagobb szívfájdalmam, hogy így a prot palakat is lehuzzák, mert már 1 warri is "képes AOE tankolni" az meg tény hogy 1 targetre jobb....vérzik a szívem..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 76. Wildfire mondja:

  @32. "Látom te se mentél soha tovább Karazhannál ha ilyet írsz."
  Archi nerf előtt megvolt. Most jönnek az érvek is, ha már a jövőbelátás besült?

  @42. "A retripala nem egy kaszt….omfg XD"
  Pedig egy adott combatban, de. Tanulmányozd csak a "Talents" nevű csoda ikont a wowban, rá fogsz jönni miért.

  @57. "Vagy kite-olom mint a warriort ha sikerül, és túlélem vagy halál. Warriornak legalább nincs bubija."
  A bubinak az időtartama nem kb ugyanannyi mint az ice blocké? Mert akkor kivárod míg leesik róla, és blink.

  @60. "Tényleg meg kéne érteni a hybrid jelentését, cement sámli a mainem és teljesen tiszában vagyok vele, hogy bármelyik dps class odaver akár rosszabb gearben is, mert nekik ez a dolguk."
  A probléma csak az, hogy pl a hunter (pure dps class) is odaver neked, és az ugyanúgy ad raid supportot, mint te (aki hibrid). Szóval ok, a hibridnek ne legyen akkora dpse, de akkor vegyék el az _összes_ raid supportot _minden_ pure dps, tank, healer classtól. És itt nem csak a dps növelő dolgokat értem, de pl prot wari ne tudjon demoralizing shoutot meg thunderclapot nyomni, mert - közvetve - azzal is a raidet, a healereket segíti.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 77. Anphalas mondja:

  Azért kíváncsi lennék,hogy az ilyen "lol noobok a paladin hibrid,nem dépées" típusú commentelők közül hányan értékelnék,ha a warriortól elvennék az arms/fury ágakat,a priesttől meg a shadow-t.Vajon mekkora sírás lenne abból,ha a priestek csak holy-ként mehetnének bárhova,a warrikat meg csak prot ágon tolhatnák.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 78. Sheza mondja:

  Ja, az összes warrior, priest, hunter,warlock, druid, mage, shaman, rogue mind gyenge és a retripala jó ugye? A nagy lószart, meg mindenki aki nem tud megölni egy palát az láma és csak a skilles emberek indítanak retripalát. Biztos dagadt a kuki rendesen mikor kék PvPgeares/normálinstás gearben vengeful gladiatorokat le tudták csapni(láttam, megtörtént) meg hogy 2-3 ember kell hogy egy palát leverjen és egy így is meg fog halni de nem te vagy skilles hanem a classod OP. Ezen az se változtat hogy előtte évekig nem volt OP. Most az, egészen eddig a patchig. Mert nehogy azt mondja már valaki hogy normális hogy HCban egy S1-S2 geares pala túldpsel sunwell geares lockot meg T6 geares rugót meg T5-6 geares firemaget.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 79. vizoo mondja:

  #78 Ha egy s1-s2es pala túldps-el egy sunwelles lockot, akkor én inkább a lock háza táján néznék körül, nem a palát nerfelném szarrá. Ezen gondolkozz el...

  Első ránézésre ezek a nerfek nagy érvágást jelentenek pve szempontból (nem foglalkoztat a pvp). Majd meglátjuk live-ra mi lesz belőle.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 80. otoaak mondja:

  67 Mer ne lenne fogalma? Most is tolom a tesztet a betan. Es nem tetszik amit latok a mana ha lassan is de elfogy ha heal is kell akkor meg eleg gyorsan elfogy ez teljesen ok szintezesnel vagy akar pvp-be, raiden viszont kezelhetetlen, 1 potival nem lehet manaregen gondolakt megoldani retrikent meg nem iagazn lehet manaregenre otlozni. A critek csunyan kicsik lettek oszinten szolva a 25% inkabb 30-33% ez gondolom a fizikaiva tetelnek koszonheto az alap sebzes is sokkal kevesebb, bossokon ez meg jobban felmegy majd akar kozel 40%-ra is ami hihetetlen durva nerf. A DS heal tovabbra is eszrevehetetlen szinte. A felpakolt dot nagyon keves es csak bossfighton lesz erezheto hatasa foleg azer mert nagyon ritka, hogy egybol felmegy es nem is lehet fixen fenntartani, keveset tickel le lehet szedni es kell akar 4-10sec is mire felmegy pvpre egy vicc, kb annyit er mint a warri rend. Masreszrol a felsorolt judgementek sealek stb. sebzese ugyan nerfelve lett de nem veszesen valamennyit csokkentettek rajtuk ez erezheto is de szinte semmi a tobbihez kepest ott nem vesztettunk sokat. Osszessegeben 70-es szinten (van 70-es karim betan meg egy 80-as premade) kevesbe erezheto a nerf hatasa, teljesen olyan mintha 70-re gyurtak volna ki a palat gondolom mindenki meg is lesz elegedve azzal amit produkal pvp-be valoszinu csitulni fognak a kedelyek bar akinek eddig nem ment a ret pala kill annak ezutan se lesz konnyu dolga. 80-on viszont nem lesz jo se pvp-re se pve-re szintezni viszont egesz jol lehet retrikent...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 81. Jimbo mondja:

  Yup, that is totally fair and we understand the concern. We were in a tough spot because we couldn’t very well just let the class be broken this time in the other direction just because they were lolret before. It’s our fault the spec was OP this time — the players didn’t do anything wrong. If we see Ret no longer participating in raids, Arenas or instances in LK, we’ll take action.

  Azért Én nem hinnék fenntartás nélkül a Blizznek, ezt a figyelünk és cselekszünk dumát mát párszor eltolták...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 82. Sr4c mondja:

  76: Inkább ne erőltesd 😀 én sem erőltetem hogy megértsd, vagy mond hogy bocsi rosszúl fogalmaztam.
  retri ágon soha a büdös életbe nevárd, hogy kihealesz, vagy betankolsz (nem SP HC ra gondolok mielőtt jön a nagy farokverés)

  Szánalom a retri pala a jelenlegi állapotban, sok más kaszt is OP, de ez a legfeltűnőbb, ennyi ezt nerfelik előszőr.
  Ennyi mára...ennyi nekem elég volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 83. milan87 mondja:

  Hát ezen is túlvagyunk! Kicsit fájó de vmit tenni kellett az tény. Mondjuk a mana regenben tett változás kicsit erős 33%-ról 15%. Habár a fórumokon még bíznak benne hogy ez csak elírás meg végülis ez csak béta egyenlőre! (20-25%al kiegyeznék mert tényleg imba a 33% de a 15% szerintem vicc).

  De akkor térjünk a lényegre mert minket eliontéztek kegyetlenül és más classhoz hozzá sem nyúltak pedig a warriror egy bladestorm alatt simán kifiléz pedig plétes vagyok 😀
  nade komolyan a warriorok és a magek meg a moonkin is hasonlóan imba (simán felvették a versenyt bg-ken instákban (tegnap pl egy instában egy arcane mege-el versenyeztem a dpsért és simán lenyomott amiből jön a kérdés ha a mi dpsünk túl imba akkor az övék az nem?)).
  Szóval mostmár mi túlvagyunk rajt megkönnyebülhetünk vagy sírhatunk kinek hogy tetszik de én várom a végét 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 84. Drax025 mondja:

  A palával , pala szemszögből nem volt gond PvE és PvP terén sem (3.02) , ebben 100%-ig biztos vagyok
  nem pala szemszögből is csak a pvp-vel van gond , legfőképpen azzal hogy összevonták a critet. Rugo vagyok jöhet a fikázás h milyen tetves op szar class de akkoris elég vicces volt amikro odajött a pala , normalattack 3k SoC 3,5 DS 3,5 és kb még volt egy cheat deathem hogy integessek 1et, trinket ugye már nincs mert ha nem szedem le a 6 sec stunt , nemcsak megöl de a karimat is kitörli, a restoshamanommal már egy fél heroismos healing wavet elnyomok arenában amíg leüt, de ha valami gond lenne , az összevont critek miatt spamolja magára és a társára a 7k!-s hl-eket...a 2k-s instant fl-röl ne is beszéljük..DE még bubit nem nyomott, szal elég poénnak gondoltam hogy ha vki friss retpal zöld gearben egy másik retpal haverjával akkor 1800 a min. ha már s2ben vagy akkor szerdán jön az s4 váll...
  az arcane mage sem piskóta de azzal minden classal lehet valamit kezdeni ha értesz hozzá.

  szal akárki akármit fikáz én örülök ennek mert ha ez a post jelent volna meg sürgősen és ez így maradt volna akkor abbahagytam volna a wowos pályafutásom és sztem nem lettem volna 1edül...kkthxbie

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 85. Dvid mondja:

  #77
  Amirol te beszelsz az letezo dolog volt a WoW-ban bizony kozel 3 evig...

  Mindenesetre a nerf szukseges volt, ezt meg egy ertelmes paladin sem vitathatja. Nem kell romma nerfelni a retrit, de egy picit enyhiteni kell ezen a dolgon. Bar most mar nem jatszom palaval, de van nekem is egy, es megsasoltam, nagyon durva. Tul durva. Kell talalni valami koztes megoldast, hogy ne legyen (ujra) hasznalhatatlan, de ne legyen olyan cseszett OP mint most.

  Megjegyzem azert nem kell a martirt sem jatszani, S3-ban eleg sok retri palas teamekkel talalkoztam 3v3-ban, nem csak alacsony ratingen, ugyhogy volt azert keresnivalo. Bar teny hogy a kasztban tobb potencial volt mint amit beletettek, most meg kicsit tul sokat kaptak.

  Bar oszinten szolva nekem - disc papkent - az a velemenyem hogy majdnem mindegyik dps kaszttal elszaladt a lo. Vagy inkabb csak a pap maradt el nagyon durvan? Mindenesetre azt erzem hogy hiaba minden gear amit osszeszedtem, S2-es ficsurok tudnak neha csunyan elkalapalni. Priest buffrol bezzeg nincs most szo...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 86. Field mondja:

  #84
  OMG
  "mert ha ez a post jelent volna meg sürgősen és ez így maradt volna akkor abbahagytam volna a wowos pályafutásom és sztem nem lettem volna 1edül…kkthxbie"

  remélem nem is mardasz!!!!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 87. Haargh mondja:

  @82 teny. Ugyanez volt a helyzet Vanilla wow es BC kozott is. Eros retpal -> nerf beta alatt -> beka segget markolasztak kozel 1 evig. Mivel a beta teszteles rovidesen lezarul, ketlem hogy kepesek lennenek normalisan balaszolni jelenleg, szoval csak imadkozni lehet, h ne kovessek el ugyanazt a hibat. Senkit nem erdekelne, ha nem ernek el a rugok dpset, de ne kelljen mar a feral tankokkal versenyezniuk.

  Nem artana magaba szallni nehany embernek, ha nem kepesek kiteolni egy paladint mindesetre. Sot meg egy meleenek sem kellene feltetlenul sirnia, egy kezemen ossze tudom szamolni hanyszor disarmoltak ez alatt a 2 het alatt. Pedig volt koztuk jopar Brutal gladiator geares warrior. Na ugye gear =/ skill. Ha vennek a faradtsagot az emberek es megtanulnak vegre h hogyan lehet counterezni egy retpalt, kevesebb lenne a siras forumokon. Na persze eddig nem volt erre szukseg mert odamentel es szetlotted mikozben utogette a 400akat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 88. Drax025 mondja:

  #86 jah kb ilyen belemerülős-átérzős replykre számítottam 😀 nem csalodtam , a lényeg hogy álláspontodat szilárd érvekkel támasztod alá

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 89. Coalcall mondja:

  Fejezze már be ezt a hibridkedést a sok "pure" kéremalássan, főleg, ha nincs vele tisztában, mit jelent.
  A retri az simán dps-ág, retri talenten és gearben a büdös életben nem fog se tankolni, se healelni, egész egyszerűen, mert nem bír. ugyanígy a protból se lesz dps, maximum ha visz magával a zsákban egy spellpoweres szettet, beszállhat a healbe offként, ott, ahol elég egy tank is.
  A retri meg még ennyit sem fog multitaszkolni.
  Addig okés, hogy tényleg kicsit túlbrutalizálták, ebböl akár vissza is vehetnek, de azért a porba alázni újból nem kéne

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 90. Darksoldier mondja:

  HAHAAHAHAHAHAAH
  "TO THE GROUND BABY ! "

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 91. Field mondja:

  #88
  így van, menj Isten hírével

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 92. Menorel mondja:

  Én majd csak azon fogok röhögni, amikor kijön az OP kasztok által annyira várt 3.0.3-as patch benne a hatalmas retripaladin nerffel; majd szépen bevonulnak a _NAGYOK_ bg-ni, arénázni és a retri paladin ugyanúgy ketté csapja őket. Merthogy ez lesz...
  A burst dmg nem fog változni, tény, hogy a képességek elszenvedtek 5-20% körüli átlag csökkenést, de a retri pala képességekben jócskán volt eddig is tartalék. Akiket most megtudnak ölni a retripalák egy hammer of justice (gyk. stun) + repentance alatt, azok ettől a módosításoktól is ugyanúgy el fognak dőlni.

  Most komolyan, ez a nerf?
  - Judgement of Command Holy damage reduced from 56% to 45%.
  A sealek is átlagosan ennyivel csökkentek. De attól ezek még továbbra is holy sebzést osztanak.
  Jahogy a Divine Storm holy helyett fizikai sebzést oszt ? Na bumm, tényleg azt hiszi bárki is, hogy egy 10 másodperces CD-s képesség vitte a DPS-t ?
  Ha még nem tették volna meg, akkor szépen befáradnak a retri paladinok a legközelebbi AH-ba és megveszik a 10% dmg növekedést okozó Glyph of Judement-et, plusz mellé berakják a seal of command procát 20%-kal növelő Glyph of Seal of Commandot. Az eredmény ugyanaz lesz, egy stun vagy max stun+rep alatt szétgépelnek mindenkit. A sebzés nagy része továbbra is holy, úgyhogy lehetsz olyan gearben amiben akarsz. Csak azok a karakterek fognak hatékonyan a retri palák ellen védekezni, akik ki tudnak jönni a stunból vagy eleve meg sem kapják, vagy stun állapotban nagyon komoly sebzés csökkentő képességeik vannak a megfelelő talentekből.

  Ez az egész hatalmas pala nerf - így alaposan elolvasva a konkrét változásokat - sokkal inkább egy vicc a blizz részéről, mintsem komoly változás. A retri paladin "hatékonysága" nem abban van hogy 1-1 képessége nagyon erős, hanem abban, hogy nagyon gyorsan tud elnyomni egy-egy burst kombinációt, amihez ha még beprocol 1-2 dolog akkor tuti fekszik az ellenfél, ehhez ugye még hozzájön pluszba az hogy a sebzés nagy része holy, ami ellen se armor, se resistance nem véd...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 93. CivDav mondja:

  egyébként felhívnám mindenki figyelmét hogy ebből összesen ami a retripalát érinti az: seal of command kissebbet üt (bár a wiki szerint 0,56 valami helyett 0,56 valami amit ugyan nem értek de nem tűnik túl nagy nerfnek), a divine stormra hat az armor(na igen), az art of war 10% dmget ad nem 20%crit dmget ami, ha nincs 50%crited akkor igazából buff nem nerf, ja és kevesebb manát ad a judgement. ugyhogy igazából kapunk egy közepes nerfet egy kis buffot meg egy valamit amit én még nem tudtam értelmezni(0,56->0,56) . ja meg pveben kaptunk egy nerfet a manavisszatöltő judgement ügyében ami véleményem szerint pveben elég szopó lesz mert a retripala nem arról híres hogy oly sok manája lenne, de ez a pvpt gyakorlatilag egyáltálán nem érinti.
  összeségében nem kaptam a szívemhez csak azt sajnálom hogy lehet hogy napiqzás közepette 20mobonként le kell majd ülnöm inni.
  u.i.: egyébként lehet hogy már írt valaki ilyen szép summázást és mindez már lerágott csont de most jöttem fel és nincs kedvem 86 kommentet elolvasni:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 94. Bryan mondja:

  Szerintem az emberek megszokták hogy ez a "hibrid" dolog hogyan működött BC-ben ezért van most ebből sok nézeteltérés, egyébként ha valaki jobban megnézte amit itt sokan "hibrid dps"nek neveznek az valójában ugyan olyan dps volt mint amit "pure"-nak hívnak annyi eltéréssel hogy kevesebb saját dps-t tolt viszont mellette támogatta a raidet.

  De nem azzal támogatta a raidet hogy ő "hibrid" és enhancement ágon hirtelen elkezdte healelni a többieket 😀 hanem azzal hogy lerakta a totemjeit és a bloodlustját aminek köszönhetően a raid dps-e(a bloodlust esetében TPS illetve heal is változott) megnövekedett.

  Előzőekből két dolog következik, egyrészt a DPS-e valójában nem volt kisebb mint a "pure" kasztoké hiszen ha megnézzük hogy a raid dps hány %-a köszönhető neki akkor nem csak a saját dps-ét kell számolni hanem azt a növekményt is amit a supportja okozott a többi kaszt esetében.

  A másik hogy a "hibrid" teóriák már BC-ben sem voltak igazak hiszen senki sem a hibrid(jelentse azt hogy képes több szerep ellátásra) mivoltából fakadóan segítette a raidet, tehát annak hogy volt heal/tank illetve dps ága nem befolyásolta a szerepét.

  Tehát a kasztok személyes DPS-ének beállításakor a blizzard nem azt vette figyelembe hogy milyen talent ágai vannak a DPS-en kívül, hanem azt hogy milyen support-ot tud adni.

  Mi ennek a hatása a WotlK-ra?

  Mivel minden kaszt kapott support képességet(elnézést ha tévedek) ezért a személyes dps-ük elméletben közel kell hogy legyen egymáshoz illetve a supportjuk egymáshoz viszonyított mértékében térnek el. Ebből következik hogy elméletileg a WotlK-ban a damage meter adatai relatívak lesznek.

  Lábjegyzet a "hibrid" témán rugózók számára:

  Ha a hibrid olyan class aminek talent ágai nem csak egy szerep ellátását teszik lehetővé, tehát van külön tank és vagy dps és vagy healer talent fája akkor a Warlock, Rogue, Mage, Hunter négyesen kívül minden kaszt hibridnek minősül.

  Ha igaz az hogy a hibrid egyik specializációján sem képes maximumot nyújtani akkor, a warrior nem lehet a legjobb tank, viszont ha nem ő a legjobb tank akkor ki? A Druid és a paladin sem lehet a legjobb tank hiszen ők is hibrid classok.

  Ennek ellenére mégis minden Boss esetén megvolt hogy melyik Tank típussal a legjobb lejátszani a fightot. Holott elvileg minden tank típussal vért izzadva kellett volna megoldani a feladatot hiszen a "pure" tank nincs jelen a játékban az összes többi meg csak másodhegedűs 😀

  Ugyan ez vonatkozik a healerekre is.

  Final Thought:

  Lényegében a játékosok egy része beskatulyázta rendszeresen a classokat annak megfelelően hogy melyik ága volt a legerősebb, állítva hogy akkor a többiben nincs is értelme játszani vele. Ebből következően kialakult egy nézet miszerint mivel a warriornak a dps ága nemvolt valami erős ezért ő valójában kizárólag Tank, a paladin meg kizárólag healer, aki mást állított az meg noob 🙂

  Mi a cél WotlK-ra Blizz részről?

  Ne legyen egyik class se beskatulyázva illetve minden classal egyenlő eséllyel lehessen bejutni raidre.

  Ennyi voltam bocs a wot-ért.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 95. Crimen mondja:

  Nem tudom feltünt-e, hogy ez még csak bétán van tehát teszt alatt.... Majd ha már rendes szerverre is felrakták akkor sírjanak a Palák (nem értem mért szeretnétek minden "ágat" 100%-osan jóra ilyen az életben sincs.... valamiben jóvagy valamiben nem egy matek tanár se megy feltétlen az Operába énekelni...) mellesleg nekem is van palám tény még nem 70es de ettől függetlenül sztem jó buff nélkül is 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 96. An0nym0us mondja:

  Nemtom miaszart sírnak a retrik...az összes Retri ismerősöm is megmondta, hogy ez kegyetlenül OP volt ez a buffolas...es mar szerintuk is tulzas...sok vérPistike...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 97. kerreg mondja:

  Nem az volt a baj, hogy ha valaki lenyomja az általad képviselt kasztod, akkor nerfelni kell azonnal azt aki lenyomott.
  Hanem az volt a baj, hogy egy friss 70-es retripala is, kék+zöld gearben, egy hammer of justice stun után, az elkövetkező 3 másodpercben, full PvP geares játékosra is ki tudott rakni kb. 7-8000 damaget. Ez egy epic gearben simán 10.000 damage felett van. Kb. 3 másodperc alatt.
  Ha erre valaki azt mondja nekem, hogy nem OP, akkor az vagy hazudik vagy paladinja van. 🙂

  A másik téma a mágus, amit láttam pár hozzászólásban.
  A paladin alapból NEM damage class.
  A mágus viszont alapból damage class.
  A paladin tudja magát gyógyítani, buborékot felhúzni stb.
  A mágus ki tud rakni nagy damaget, és itt kb. véget is ért a történet.

  Azt nem veszitek figyelembe, hogy a mágus pl. clothot hord, tehát jobb esetben is van mondjuk 3500-4000 armorja.
  Gyógyítani nem tudja magát, tehát amit benyelt damaget, az úgy is marad.
  Az olyan dolgokat meg, mint pl. az arcane power, talentelve 2 percenként tudja használni, (alapból 3 perc), ami igaz hogy 30%+ damage, viszont 30%+ mana is. Ilyenkor a mágus kb. 15 másodperc után nulla manán van.
  Egy mágus addig jó, amíg ki nem fogy a manából, utána free HK. A paladin viszont nulla manával is simán tud ütögetni 1500-2000 normál critteket. Ennyit erről.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 98. Edorius mondja:

  Blizzard engedett a sírásnak. Helyes. Senki nem kezd oktalanul sírni. Most megvolt az ok, itt a helyes válasz. Aréna semmiből se áll, csak retri palákból, a retardinok mindent kihealelnek és stun alatt ölik az embereket? Itt a válasz. Kék noobok brutalokat gankelnek. Megoldva. Nem kell sírni, nem fog fájni, ez így jó. Sok retri meg megsértődik meg mostmár csinálni is kell valamit hogy megöljenek valakit. Nehogymár a rőzse vigye a nagyanyót.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 99. Anphalas mondja:

  #85.Érdekes,én valamiért nem emlékszem,hogy olyan rengeteg prot warri szaladgált volna preBC BG-ben.De az is mintha rémlene,hogy mindig volt arms/fury warri a raidben,akik dps-eltek MC-ben,BWL-ben.Na mindegy,biztos az én memóriám kezd megkopni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 100. Coalcall mondja:

  nem a retrik sírtak elsösorban...
  a legtöbb retri egyetértett abban, hogy egy pici nerf tényleg kell, csak mértékkel, ne legyenek már ugyanolyan hurkák, mint BC-ben.
  A topik elsösorban a "hehe-navégre-köcsögretricsicskák-most-végre-meg-lesztek-alázva-rohaggyatokmeg-hehe" -féléktöl volt hangos.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 101. Ginsay mondja:

  Hát, ideje volt, de azért igy sem lesz gyenge, elnézve ilyen 10-15% coeff nerfeket kapott kb, ill kicsit kiegyenlitettebbé tették a dps-ét, de szerintem még igyis lecriteli a fejemet egy stun alatt.
  Lock buffot thx 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 102. grindcore mondja:

  ideje volt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 103. Gornek mondja:

  A retpala most 4 képességgel arat
  - kapott kibasok spelldmg-t (majdnem annyit healel lóf*sz manából mint a discipap)
  - melee crit rating= spell crit (kb minden 3adik healje crit)
  - manája úgy jön vissza mint atom ( kb 10perces 3v3 után a pala tolt 70k heal-t, csilliómillió dmg-t, és maradt 90% manája...)
  - instant healek ha critet üt.

  Jogos volt a palákat tápolni, csak az a baj hogy rosz időben tették meg...
  Most kajak OP meg minden, (lásd Ony-t solozik, amit még a hunter tud solozni, Talán még a lock), de 80on télleg nagyot fognak szívni.

  Még a rugóknak a Sub ágát látom kakinak. Oks kaptak 5 perces prepát, eva sprint vanish CD csökkentés (thx blizzard), kapott shadow dance-t, ami szintúgy imba, de ha kitalentolja a shadow dance-t ugyanolyan dmg-je van mint eddig, sőt még picit kevesebb is!!!! Nagyon jó azt hallani hogy lvl 80-on mit fog csinálni a rogue? Még mindig Hemo-t spammolni :S

  Nemkérek flame-t a rugó OPsága miatt, csak akkor ha van rugód, és ismered is!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 104. milan87 mondja:

  97#
  Nem azért mert én egyetértek sok változtatással ami a retriket ért most de nehogymár aztmond hogy szegény mage-k mert elszáll az agyam 1 perc alatt. ja hogy van bubink? nektek az iceblokk az mi? meg minek vagyok plétben az csökkenti a spell sebzésedet velem szemben? és még ottvan a sebzéselnyelő bubi meg blink ami miatt sosem leszel 6secig a stunn alatt. Szóval nemazt mondom hogy a retriknek sírni kell de egy mage neszóljon semmit szerintem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 105. narnia mondja:

  Barátom ha téged egyszerűen elver egy warrior és mage vagy ráadásul frost akkor elég n00b lhetsz ne haragudj 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 106. kerreg mondja:

  105.
  Mint ahogy írtam vala.
  "A paladin alapból NEM damage class.
  A mágus viszont alapból damage class."

  A paladin a sebzésen kívül tud gyógyítani is.
  A mágus amit benyalt damaget, az ott is marad, és most egy pala ellen a mágus, clothban, igencsak nyeli ám a damaget.
  Az egyetlen talán ami OP a mágusnak, az az arcane barrage. Nekem pl. 3 másodpercenként 3-4000 damage -HA- crittel. Alapból 1500-2000. Ennyi sebzést meg minden class ki tud rakni.
  Ha meg kiblinkel a mágus a stunból, akkor van egy ilyen repentance nevü spelled.
  De ne nekem kelljen már elmondani ezt egy palának. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 107. Rebellion mondja:

  #97 a magenek is van ice blick ami tudtommal ugyan annyi ideig tart mint a divine shield. erről ennyit, a másik meg az, hgy miért ne lehetne végre a paladin is rendesen melee dd?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 108. kerreg mondja:

  108.
  De megint nem veszed figyelembe azt, hogy a retripala a buborékban is vígan rakja ki a damaget, a mágus ice blockban, meg csak vár és vár és vár...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 109. Gornek mondja:

  Glyph of Evocation
  Major Glyph
  Classes: Mage
  Requires Level 20
  Use: Your Evocation ability also causes you to regain 60% of your health over its duration.

  Ha healelni akarsz magadon. 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 110. milan87 mondja:

  106#
  barátom látom nincs palád

  és ezzel befejeztem mert nincs értelme olyanokkal vitatkozni akiknek nincs palájuk ami a jelenlévők 70%-a (ők érzik át a nerfet és tudnak véleményt alkotni erről, hogy ez erős vagy nemerős, a többiek max annyit látnak hogy kellett a nerf ami tény)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 111. Gornek mondja:

  109. ha jó időben nyomod, akkor a pala belenyomja a "7-8k" dmg jét a blockba. Ehhez csak érzékelned kell mikor tol dmg-t (de erre addon is van, Afflicted a neve, ami a target CD jeit mutatja)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 112. Vald mondja:

  Retrinerf...[evil laugh] [destroy world] Ahahahahaha! 😀 (Tudom, nagyon konstruktív voltam, de éppen egy pala sír nekem a ventrin 😀 )

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 113. lori mondja:

  *'tard*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 114. Sheza mondja:

  108# a mage nem rohangászik és healeli magát közben, és nem fájdítja a szemem rózsaszínnel

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 115. kerreg mondja:

  Akkor szerintetek tényleg nem imba az, hogy pl. a papom (másik karakter), akinek van majdnem 500 resilience, majdnem 12k health, rajtam van 1 renew, 1 mending + a shield. Majd odajön 1 retripala, rámver kettőt, és a shield hipphopp eltünt, majd a következő 2 ütés után a health is kevesebb lett kb. 4-5000-el. Vagyis maximum 3-4 ütés után, amiből minimum az egyik holy, maradt 2/3 health a papomnak. -shield, - mending. És a pala még nem stunnolt, nem használt bubit, nem gógyított magán, csak odajött és elkezdett ütni.
  Nos, ha ez nem igényel nerfet, hát akkor én kérek elnézést, mert ezek szerint valamit nagyon elnéztem, de tényleg.
  Úgyhogy akkor ezúton is elnézést kérek az összes retripaladin félistentől. Have fun.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 116. Gornek mondja:

  116. Istenem, ennyit rinyálni?!?!?! Mindenki tudja hogy imba, ki is sírták hogy legyen nerf, nösze. Mi kell még?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 117. Huntard mondja:

  Mielott repulnek a kovek, nem olvasstam vegig de! Palak miatt van siras? 1 mage kb minden class-t kette rant a retri palat ugy olte meg hogy a HPja nem is kopott, azt hozza tennem hogy a pala is hasonlo gearben volt mint a mage,2-3 S4 tobbi S3. Es igen, PVP nerf a palakra hm hat ezzel azt ertek el hogy PVEben is romra nerfeltek. a wawrriorok 2/3K-s shield slamjevel nem kellene vmit kezdeni? eleg durva latni amikor trashen a DPSe 1 prot palanak a DPS classokal vetekszik.A blizz rossz iranyba megy. es QQ vege account canceled.Nalam ennyit ert el a pvp/pve unbalencedseg, es ez nem csak 3.0tol erik,hanem edig is. ami edig is tap volt meg tapabb ami meg rossz volt meg rosszabb, a palan javitottak ami engem nem erint mert nincs palam,de vissza is nerfeltek, talan meg rosszabbra is.Good luck a tovabbiakban a WoW jatekosainak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 118. Faszomat mondja:

  * hahaha, retri tears are teh sweetest ahaha, owned, ololol, l2p, rotflol, qq moaaar, ahahaha, Macsika, lol lol lol /wrist /wrist /wrist ahahha Macsika a keménygyerek, ololol - Cas *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 119. James mondja:

  #56
  "Amúgy lehet. hogy sz/r volt a paladin eddig, de erről szóljatok Kornexie-nek is mert lehet ezt ő nem tudta…"

  Ja, valszeg nemtudta, és ezért volt HOLY majdnem egy évig? :O

  #92 Menorel

  Ne égesd már a palákat a hülyeségeiddel kérlek! Te valószínüleg nemnagyon pvpztél eddig vagycsak szimplán ostoba vagy.
  "A sebzés nagy része továbbra is holy" Aha. Nézzük csak: a judgement holy akkor van még nekünk egy SOC - ami már fele akkorát fog sebezni mint a sima "fehér" ütés - és akkor van még nekünk a... mi is?
  Consecration, retri aura ezeket inkább a vicc kategoriába sorolnám. Ja igen, még ottvan a hammer of wrath, csak ezekután megnézem mennyire fogsz te valakit (főlleg healer kasztot) levinni 35% -ra.
  Mivel szerinted az a -20% dmg csökkentés az semmi....

  Ja és valahogy elkerülte a figyelmedet a legnagyobb nerf méghozzá a judgement of the wise:
  lehet még nemtudod, de 80on a retri setteken nemlessz intellect, 0 azaz NULLA, szóval kb jó ha lessz
  4-5k manád, nahmost egy példa: egy DS manaköltsége 12%, a judgement -é 5%, ebből csak 15% mana jön vissza és talán ez a kis matematikai számolás még neked is megy (bár kétségeim vannak efelől) szal 2% manát máris vesztettél, holott csak egy szaros semmitnemérő DS -t toltál el. Ha kapsz majd egy manaburnt már megis vagy b@szva mint ezelött...

  De majd úgyis meglátod 80on (persze ha lesz elég kitartásod hozzá).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 120. fandb mondja:

  retri palával játszom high-end pve szinten (patch előtt is nem csak a hűű de nagy buff utan) dmg nerf kelett ez tény mindenki tudja minden retri pala tudja tudta semmi baj nincs evvel. az igazan nag baj a judgement of wiseal van... 15% base mana? ez most komoly? a divine storm kerül 12% base manaba....... no comment. ha cdre nyomom judgementet, crusader strikot, divine stormot is oom leszek 2 perc alatt nemhogy pvpben healelek lol.mana potit ugye 1 szer ihatok fight alatt a replenishment meg kb szar sem ér nekem mert warrior gearrel lesz 5k manam. sirás igen sirás a javából na ezaz amire nem szamitott 1 pala sem ez az igazan nagy érvagas. Az egy dolog hogy pvpben nincs semmi olyan dolog a pala kezeben amivel arena környezetben viable lenne ( a burst dmgén kivül amit ugyancsak nerfeltek).
  Nos Pvp része a dolognak : Most baromi erős a pala oké kelett a nerf semmi baj vele a baj ott kezdődik hogy (mint már irtam) semmi nincs a palaának ami mass need arenara, interrupt,cc,healing debuff, továbbá baromi kiteolható manabol eddig is kifogyott msot is kifog csak gyorsabban. nem kell nagy zseninek lenni ahhoz hogy megint nem fog érni semmit a pala. Burst dmg iszonyatos lvl70re lvl80 on (betaval rendelkező felhasznalo nagyok ) a healerek megint csak "pain in the ass" jön még az uj resilence fix is(ha jól halottam resilence cappel 33%crit dmg reduction).
  Most jönnek az okosok biztos hogy megerdemeltek to the ground baby evvel semmi baj nincs egy bizonyos szintig ez mar igy ilyen formaban nem balance hanem télleg to the ground baby.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 121. Faszomat mondja:

  *...*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 122. Dreadpap mondja:

  Fene pedig most akartam lekezdeni 2 pala 1 disc pappal tolni 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 123. Faszomat mondja:

  *...*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 124. kerreg mondja:

  119.
  "Macsika Chromaggus EU jöhettek pofázni akinek nem tetszik vagy élőbe is, megbeszéljük. "

  Az ilyeneket szerintem ne erőltesd, mert ha szembetalálkozol egy olyannal, aki félkézzel veri ki a fogaidat, akkor lehet hogy sírni fogsz, és nem a palanerf miatt. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 125. fandb mondja:

  bocsanat de belinkelem ezt csak hogy látszon mekkora nerf ez igazabol :

  Crusader strike: 8% base every 6 sec.
  Divine Storm: 12% base every 12 sec.
  Judgement: 5% base every 8 sec.
  Consecration: 22% base every 10 sec. (glyphed)

  This is the bare minimum used in a rotation.

  Mana used every minute:

  10 x CS = 80 % base
  5 x DS = 60 % base
  7.5x J = 37.5% base
  6 x C = 132 % base

  total = 309.5% base

  Total mana regened:

  15% base every 8 sec
  25% base every 60 sec

  Total: 137.5% base

  That means we loose more then our entire mana bar in less then a minute. Judgement of wisdom has been changed to 2% of max mana which for ret isn't that much.
  Even taking consecration out of the rotation (which leaves a very crappy rotation at that) means we'll loose 40% of our mana every minute.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 126. Jimbo mondja:

  #119-s gyökeret miért nem banhammereltétek még le?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 127. Gornek mondja:

  119. figyu, te írtad: discpap rogue retpala. Megnézném a te nagy skilledet ezzel a setuppal még pecs előtt... Sztem még az 1400at is alig dingelnéd meg XD Sutyerák, ilyen embertől elkéne venni a wowot...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 128. Sheza mondja:

  119# Egy átlagos retripalát láthattunk hölgyeim és uraim.

  123# Neked nem úgy volt hogy fúj-fúj blizzard szarleszawow megyekWARozni?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 129. Anphalas mondja:

  #129.Ezt most hagyd abba!Minek kell borzolni a sötét tahók idegeit azzal,hogy te is sötét tahóként viselkedsz?És nem,ez nem egy átlagos retri pala.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 130. Gornek mondja:

  fandb, ezt csak pve re nézd sztem. mert ált pvp ben ugyse nyomogatod mindet annyiszor ahányszor le van írva. talán azért mert a palát stunolják, CC zik, stb, és emiatt nemfogod mindet eltolni. meg sztem a Consecrationt is inkább már csak 1v1 be használják, mint arénában, de lehet éntom szarul.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 131. Anphalas mondja:

  #132.Nyilván egy dps rotation csak pve környezetben értelmezhető,hiszen pvp-ben minden szituációfüggő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 132. Gornek mondja:

  WTB Edit: ráadásul 1. Faszomat néven jösz fel pampogni, amire arra lehet utalni hogy most csináltad az acc nevet, nemmernél feljönni az igazi FS neveddel. Már ezért is csicska vagy.
  2. olyan szöveget tolsz, mit egy óvodás, ami szintúgy csicskaságodra utal.
  3. nak azért vagy csicska mert BC legvégén szeded ki szinte a Brutál vállast, majdnem 4 hónappal S4 után. Ha olyan skilles vagy hamarabb is elérhetted volna.
  Végeredményként, sztem nevezhetnél az év csicskája címére, már most így november környékén... Szánalmas

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 133. ARK mondja:

  nem játszom palával jó ideje, BC előtt 60on megragadt, nem véletlenül. Szánalmas, amit a blizzárd művel ezzel a kaszttal hosszú hosszú ideje. Egyetértek a nerf 1 részével ami a burst dmg-et illeti, a többivel nem. Ahogy Thorwald régi klántársamat idézem : A pala szar! és ez lvl 80-on így fog kinézni: A pala törölve!

  121.fandb , egyetértek veled.

  Azok az értelmiségiek, akik mind1 milyen kasztnál, nerfért rinyálnak azonnal, mert azokat buffolták, 0 indoklás 0 értelem, szánalomra sem méltóak. Retricsicskázók ugyanaz. Ez a rendőrdobáló színvonal, az iqfighter. Aki a rendőr megdobálásában látja a problémáinak megoldását.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 134. Field mondja:

  #134
  ott a pont!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 135. replika mondja:

  * szerintem takarodj vissza onnan ahonnan jöttél, meglesznek azok a raidek nélküled is szerencsére, te kis nyuszika teee :)- Cas*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 136. fandb mondja:

  természetesen pvere vetettem föl pvpre nem hasznalsz conc de hasznalnal healeket (bar azt sem fogja manad engedni)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 137. Meltoor mondja:

  Nem volt OP a paladin, sohase.
  Végülis tegnap láttam egy palading S3 válassal és S4 fegyverrel zöld gemekkel/enchant nélkül.
  http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=Kelway
  Nem OP.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 138. body mondja:

  Palák előtt rendesen elhúzták a mézes madzagot, a kis naívak azt hitték, hogy ez így is marad. ^^

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 139. fandb mondja:

  138 van különbség OP és használhatatlan között most op a patch utan hasznalhatatlan lesz.... dmg nerf oké jotw nerf nem oké

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 140. Pocok mondja:

  nem olvastam el az összes commentet, DE...

  ...mivel egész kieg alatt a retrik csak szívtak, ez tény, mindenki tudja, ezért remélem lich kingben végig táp lesz, aki meg emiatt sír, nem akarok közhelyeket mondani de... L2P

  Aki meg azt mondja, hogy akkor most kitörlöm a karimat, meg abbahagyom wowot emiatt, az szánalmas!

  Igen, paladin vagyok, prot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 141. pontiacgto mondja:

  #2 warbalzt nem bántani ha van retri pala aki télle gnem csicska akkor az ő szegény csórikám brutál mace val és venge vállassal

  ÉS TÖRP

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 142. pontiacgto mondja:

  #138 jaja és nézd meg a bracerét, övét és cipőjét:) de ez sztem inkább boostolt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 143. xanax mondja:

  #119 szerintem pecs elött be se mertél loggolni a paláddal nem hogy bg-re vagy netalántán ARÉNA master közelébe menni. most meg gondolom 2k+ rateval és s4 vállasal feszítesz sw főterén.
  pontosan az ilyeneknek találták ki a nerf intézményét. meg is érdemélitek. menj inkább és játsz a p*cs*ddel. az legalább alapból nerfelve van.
  TO THE GROUND BABY !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 144. raff mondja:

  @119 HANCU!!!! A segitségedért kiált a nép RETARDHAMMERT!!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 145. Menorel mondja:

  #120 James: Az lehet hogy én szimplán ostoba vagyok, de legalább nem vagyok lekezelő felsőbbrendű, amit te nem mondhatsz el magadról. Amit leirtam az szerintem megáll. Továbbra is a kiosztott DPS nagy része Holy. Ha a "nagy része" jelzés nem fedi a valóságot, akkor maradjunk az "egy része" kifejezésnek, az már csak nem fáj.
  A mana problémával kapcsolatban meg annyit, hogy ez _szerintem_ PVP körülmények között nem feltétlenül a legnagyobb probléma. PVE-ben ez már tényleg gond, de ott azért mögötted áll egy komplett raid, amiből nem kevés supportot kapsz. Had ne soroljam fel, hogy mennyi forrásból kap egy PVE retri pala mana-t, beleértve közvetlenül a raid heal-t is.

  A hozzászólásom mindösszesen csak annyit akart tartalmazni, hogy koránt sem akkor nerf ez mit amekkorának azt itt beállítják. Legalábbis MOST nem olya nagy nerf.
  lvl80-on biztos nagy nerf lesz, de előbb érjünk el oda. Addig még ez sokat változhat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 146. pontiacgto mondja:

  *ált. isk. 2. oszt. --->*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 147. Vikthor mondja:

  #43:
  Ami tart (bár ezt sem hiszem) még egészen 3 hétig, amikor is lehet szintezni és lvl71-en már ott a percenkénti manatöltés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 148. Hemo mondja:

  #13:

  Hát te naon hülye vagy azt még te írod az emberi hülyeséget pala mindent one shotolt és az egész game 3.0 óta unbalanced no de mind1 mert 80ra vannak ezek a cuccok és vicc amit műveltek a palával jó aláírom h eddig szar volt nah de azért ennyire nem h mostmár mindenkit one shotoljon:P! jah és igen spellpowert a healereknek hagyj legyen sok double healer setup!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 149. fandb mondja:

  percenkenti manatöltés egy vicc pvpre dispell ftw

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 150. Cascade mondja:

  Mi lesz itt ... 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 151. Cascade mondja:

  Nem a pala nerfen szórakozom jól, hanem ezen a pár idiótán, akinek elgurult a gyógyszere ...

  A nerfről egyelőre nem tudom mit gondoljak, elég keménynek tűnik, a komolyabb arcok tesztjei alapján kicsit túllőttek a célon a fiúk ... de aztán, hogy 80-on mi lesz, az még ugye eléggé ködös 🙂

  Szerintem a pala PvE rendben volt, én csak PvP nerfet toltam volna, de azt jelentősebbet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 152. Cascade mondja:

  Úgyértem nem volt kiugóran durva a ret palánk dps-e PvE környezeteben, bár a patch előtti állapotokhoz képest sokat javult (de sok más kaszt is).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 153. kerreg mondja:

  Bár azt mondom, hogy ne nerfeljék a palákat, maradjon minden ugyanúgy ahogy most.
  Kivéve azt, hogy akkor az eddigi, arcane, frost, shadow, fire és nature resist mellé rakjanak be egy +holy resistet is. Meg holy resistes itemeket, scrollokat, stb.
  Így mindenki jól járna, nem lenne nerf, és végre nem 2-3 másodperc alatt húzna ki egy retripala.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 154. Wildfire mondja:

  @82. Nem gondoltam hogy értelmes ember képes indirekte lenoobozni egy szó elírása miatt. Innen kezdve készülhetsz hasonló rekacióra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 155. triaz mondja:

  Na hát végigolvastam....ez már egy achievementet megérne.
  Paladinoknak csak annyit üzenek, hogy ha szerintük az normális, hogy a 8k hp-s zöld geares pala feldobja a bubit és kettészeli 3 sec alatt a 12k hps t6 lockomat (s3ban is kiprbáltam 14k hpval+400resivel 5 secig tartott neki), akkor menjenek orvoshoz. És nem én sírok hanem ők...én csak nevetségesnek tartottam a dolgot, és inkább nem foglalkoztam vele. Most itt a nerf és bőgnek, hogy majd megint semmit nem fognak érni. Dehogynem...szépen a többi class szintjére lesznek hozva. Ha meg 80on gyengék leszenk kapnak egy buffot és ugy már midnen OK lesz.
  Lockom van, tudom milyen jó volt ownolni mindenkit felguarddal BC elején, de azt is elismertem hogy túl OP és nem sirtam a DOT nerfért sem. Eddigis ownoltak a rugók, most is fognak, elfogadom, mert tudom hogy warrit, maget meg nem tudjak megverni. De az hogy a pala 3 emberen átsétál egyserűen nevetséges. Nyilván a blizzárdosok jobban értenek a classokhoz és a játékhoz mint közülünk bárki, valószínüleg midnent okkal teszenk, és jól. Ha sírni akartok a pala nerf miatt üljetek össze egy sör mellé és búslakodjatok. Normális palák beismerték, hogy nagyon OP mot a pala, a kék gearesek meg zokognak, mert jön a nerf és mást hibáztatnak, mert tudják hogy most már majd munka is kell egy killing blowért (gear és skill).
  Mellesleg van egy feral druidám is, amivel azet el-el veregette a palákat, de csak úgy ha midnen CDt betoltam.
  Ennyi...nem kell sírni, én Lock létemre nem sírok, amiert jelenleg semmit nem ér egy talenten sem a classom (mert most tényleg nem), talán majd a +5% dmg buff után jok leszunk 🙂 !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 156. triaz mondja:

  #156 (végén azt hogy a lock semmit nem ér, PVEre értettem BT-re é Sunwellre, de lehet PVPben sem ér sokat most a lock)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 157. Archie mondja:

  Nem értem a blizzardot, nem lett volna egyszerűbb egy Holy-spelldamage típust+resistance táblát helyezni a játékba? Plusz a resilience ugye, szvsz a trollok 90%-a szemet hunyna a palák tettei felett, ha működne a spelljeik ellen. A paladin a szélsőségek kasztja, ha csak a sebzést nézzük, vagy olyan tockosokat oszt, amitől a fal adja a másikat, vagy lomhább, gyengébb ütéseket visz be. De a megítélésük is ilyen, vagy rózsaszín bubifutár, retricsicska, esetleg prot"a végsőkig kitartok"pala.

  A másik, a hibrid-téma. Erről már beszélni sem érdemes, az egyetlen hibrid kaszt (manapság!) a druid, és ő is kizárólag a Feral ágon (amennyiben a "hibrid" jelentése az, hogy több szerepre képes, egyszerre - én így értelmezem). Sarkítottam a dolgot, boomkin offhealerek és resto sámli casterek kíméljetek, amit mondani akarok, az az, hogy 70-en, és később 80-on már nincs értelme PvE-ben hibridekről beszélni, mivel olyan szinten elkötelezik magukat valamilyen szerepkör mellett, hogy a többi képességük épp' csak jelzésértékű. Aki pure-dpsként szeretne előttük végezni okozott sebzésben, az tanuljon meg játszani, hiszen nekünk általában 3 (!) ág áll a rendelkezésünkre, és MIND valamilyen úton-módon sebző képességeket erősíti. A lehetőségek tárháza... Nekik csak 1, max 2 specük van erre! Szar dolog ám, ha csak egy van, és azt is teljesen szétnerfelik, teljesen eltérő szempontokra hivatkozva (amik akár még korai, vagy idejétmúlt "eszmékre" épülnek).

  Ez a hónap, a kieg megjelenése előtt már ezekkel a nerf this-buff that sírásokkal fog eltelni sztem, majd 80-on meglátjuk, addig mondjuk vitatkozzunk azon, legyen-e Paladin-only a Frostmourne...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 158. Dvid mondja:

  Anphalas (#99)
  En egeszen pontosan a papos reszere gondoltam, shadow papot BC elott nem lattal komolyabb raidben, de ugyanigy retri/prot paladint, balance/feral druidat. Warrior egy igen ritka kivetel volt ezek kozt, semelyik masik kaszt nem volt kepes ket, teljesen kulonbozo feladatot ellatni. Komoly raideken legalabbis. Nekem papom van, es csak funbol mehettem egyszer-ketszer molten coreba es bwl-be, egyszeruen szinte semmit nem nyujtott a raidnek a SP, egy konnyen kifogyo dpsen es egy shadow weavingen kivul.
  Szoval igazad van, en csak a priest reszre utaltam, ez okozza a felreertest.
  De ha mar itt tartunk papnak hany hasznalhato raid buildje volt most BC-ben? Ketto. Ahogy paladinnak is nagyreszt. A kulonbseg az, hogy szerintem disc pap nem lesz tovabbra sem must have kb egy szem ertelmes buff miatt amit a raidnek fog tudni adni (grace).

  #154 Es milyen statodat aldoznad be a holy resist miatt? Most talan oltozik barki is shadow resistbe a lockok/papok miatt, vagy frost resistbe a magek miatt? Nem. Meg arenaban megcsinaltak S2-ben ha pap/lock teamet meglattak felrantottak sokan a BT-s shadow res gearuket, de ezen kivul ep embernek nem jut eszebe resistre oltozni. Nem ez a megoldas...

  Meglatjuk mit jelentenek ezek a nerfek a gyakorlatban, aztan van mirol beszelni.
  Kulonben minden rendben is lenne csak a papokat buffoljak mar a tobbiek szintjere mer szanalom hogy hihetetlen mertekben csokkent a tulelokepessegem. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 159. Harpell mondja:

  Nem ezen kéne sírni, hanem, hogy nem bírnak téglalap alakú papírt gyártani, így nehéz megcsnálni az ábgeo házit:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 160. Ginsay mondja:

  Cascade: hát a mi retpalánk meg irtózatosan első a bossok többségén, trashen meg 20-30%ot ver oda a halandó classokra, kijárt ott is a nerf. Lehet túl sok lett, bár coeff nerfekből nem tudom megitélni mennyi a raw dmg csokkenes.
  Viszont az biztos hogy ha ilyen lett volna a ret pala, vagy akár a pala egészében a többi classhoz viszonyitva a preBC wow során, akkor tuti nem rerollolok a kieg előtti hónapban lockra. Évekig annak is örültünk volna ha minimálisan is, de használható DD vagy tank lett volna, most meg azért megy a whine mert már nem lesz a legjobb dps minden tekintetben... azért kapjunkafejünkhöz pls.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 161. triaz mondja:

  #160
  A rajzlapok téglalap alakuak 😀 !
  Az ábgeo meg pite tantárgy 😛 !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 162. lokpowa mondja:

  Engem egy dolog zavar ebben a nerfben, a mana visszatöltés, nem tudom mennyire lesz mana probléma a 15% visszatöltéssel. Szerintem is elfér a nerf, de csak ésszel, nem kell megint a süllyesztőig nerfelni. A burst DMGen kell változtatni, de ne ugy, hogy utána semmire se legyen jo a pala.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 163. milan87 mondja:

  Na igen jobban utánaolvastam az egésznek és az derült ki hogy a változásokból 1-2 jó (mármint nem nekünk hanem a többeieknek hiszen csökken százalákosan a dps ezenkívül a burst nagyon). DE:
  - a judgement of the wise 33%-ról 15%ra esés miatt 1-2 perc alatt elfogy a mana még a divine plea használatával is ami elég durva egy bossfight tekintetében meg PvE-re egyáltalán.
  - az a bleedszerű cucc meg egyszerűen szar, mert semmitérő, talán egy nagyobb fightnál pl egy bosson ér vmit de ottsem sokat
  szóval ezt a két változást megbaszhatja a blizzard.
  Ja és rájöttem a megoldásra:
  Nem itt kellene sírni minden retripalának mert nincs érteleme itt maximum a 10évesekkel és a TO THE GROUND BABY típusú gyökerekkel lehet vitatkozni azon, hogy de eddig milyen imba volt a pala, hanem be kell szépen lépni és sírni a hivatalos fórumokon, mert ez az egyetlen megoldás. Így működik ez a játék ezekszerint sírni kell és megkapod szóval minden pala jöjjön és sírjon.
  Ja és azt hogy miért volt jogos ez a nerf kurvára abba kéne hagyni mert ki nem szarja le és mindenki tudja hogy jogos volt, csak a sok okostojás nemlátja, hogy melyik nerf mitjelent és melyik oltári kibaszás és melyik nem.
  Szóval nemártana érteni hozzá mielőtt hozzászóltok! KÖSZI!
  u.i.: mielőtt jönnétek megint hogy milyen imba volt a pala nemkell mert tudom ugyanis van egy véletlenül és egyetértek a változtatások nagyrészével amint már az elején is írtam

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 164. Gendolf mondja:

  156
  triaz
  Nem akkarlak megsérteni de egyszerüen hülyeséget állitasz a lock szét verésével kapcsolatban.De legalább finomult a 61-es zöld palahoz képest amit a multkor állitot valaki.
  Egyébbként mindig is nevetséges volt régen az hogy olyan gyenge a pala dps-e,hogy egy papirruhás lockot 10 ütésel sem ver agyon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 165. Anphalas mondja:

  #159.Igen,egyébként én is tisztában vagyok ezzel,preBC druiddal raideltem,de szerintem inkább az okozza a félreértést,hogy bár ez valóban volt,de a jelenlegi class-rendszerben nem létezik "pure tank" és "pure healer".Ezáltal gyakorlatilag értelmét veszti az egész öngerjesztő "de a hibridek ígymegúgy" hiszti.(Nem tőled,hanem úgy általában.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 166. triaz mondja:

  #165
  Jo ok beismerem túloztam, mert a 3 illetve 5 secet csak viszonyitás miatt irtam, de azta akartam érzékeltetni, hogy sokkal gyengébb geares pala elvert egy stun alatt. Ami nem azert OP mert én über pro vagyok és lehetetlen elverni, csak a gear különbség miatt. Szószerint OWNolt, sokkal rosszabb gearben, pedig azert nem vagyok béna én sem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 167. replika mondja:

  *mehetsz haza, gyökér*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 168. triaz mondja:

  http://www.wowhead.com/?forums&topic=48283

  Kicsit a zombie eventről :P!
  Ha még nem linkelték volna.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 169. Ired mondja:

  Azt irjatok nehanyan, hogy a holy dmg-re nincs "resi"?
  Holy resistance valoban nincs, de a resilience azert ugyanugy vonatkozik a holy sebzesre is, nemde?
  Resist akkor jatszott utoljara szerepet arenaban, amikor meg lehetett geart cserelni.

  Masreszt eroteljesen vitatkoznek azzal, hogy wotlk-ban nincs olyan, hogy hybrid. PvE-ben talan tenyleg nincs. De PvP-ben igenis van. Az, hogy a pala (vagy samli, esetleg druid, legyen enhance, enchant, feral v. moonkin) majdnem ugyanannyi, ha nem tobb dmg-et oszt mint egy pure dps kaszt, ugyanakkor fel tudja magat healelni egyertelmuen OP, es tarthatatlan pvp szempontbol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 170. Twk mondja:

  még még még ennyi nem elég xD

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 171. GnomePaladin mondja:

  Ez tényleg hihetetlen! két héten belül cca 500 post retri paladin nerfről... hát ez több mint fun! Tényleg nem unjátok még? Higgyétek el SEMMI értelme a szájkaraténak! Semmi, ettől nem lesz jobb/szebb/rosszabb/csúnyább napod. Mindegy, végigolvastam és rá kellett jönnöm, hogy mekkora barom mindkét oldal. Csak egy ötlet! Próbáljatok meg játszani (bármilyen furcsa a WoW egy játék, remélem meglepődtetek), a sírást már általános iskola 1. osztályában abba kellett volna hagyni! 🙂

  OFC akinek nem inge....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 172. triaz mondja:

  #172

  Nekem jobb lett a kedvem Tőle, mert kárörvendő vagyok 😀 !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 173. GnomePaladin mondja:

  @173 gratulálok! nekem tudod mitől szokott jó kedvem lenni? Pl. a szextől, vagy a kisfiamtól esetleg a WoW-ban valami pozitív eseménytől... de ha gondolod ismerek egy jó pszichológust... 🙂 😈

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 174. Anphalas mondja:

  #172.Sőt,annak sincs semmi értelme,hogy kipostoljanak mindenfélét a blog készítői,mert aki akarja,úgyis megtalálja a neten.Sőt,tulajdonképpen a netre sincs értelme kitenni,hiszen minden bennevan a WoW file-jaiban,csak elég ügyesnek kell lenni.

  /facepalm

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 175. otoaak mondja:

  158 aggree

  PvP-ben nem gyengult meg a burst annyira mint azt sokan szeretnek, 70-en meg mindig nagyon eros. A pala jelentosen tulutotte a jelenlegi max. hp-kat ezert 70-en alig lehet majd eszrevenni a valtozast aki eddig melee rangebe engedte a palat az ezutan is meg fog dogleni 70-en! 80-on! mar nagyon mas a helyzet ha rekord mennyisegu crit jon be akkor is legalabb 15-20 sec mire levagsz valakit es ehhez vegig melee rangebe kell maradni ami szinte keptelenseg ugy, hogy semilyen lehetoseged nincs a futason kivul melee rangeba maradni. A ranged dps-nek ingyen hk lesz a pala a warrior meg rugo burst dpst elnezve oket meg nem nagyon kell felteni.

  Szintezni jo lesz a retri ag mert az meg mindig nagyon megy bar idonkent azer le kell ulni inni nem ugy mint eddig, persze ez jogos is valamilyen szinten bar van mas kaszt is aki megallas nelkul tud haladni.

  Raid kornyezetben viszont nagyon visszaesett a dps, trashen a burst miatt meg egesz jol lehet tartani a lepest bossokon viszont siralmas. Nem csak a sebzes keves de a mana is elfogy az 1db potival nem lehet manaregen gondokat megoldani. 2-3 perc utan elfogy a mana potival egyutt ami 8-10 perces bossfightokra nem igazan idealis.

  Biztos vagyok benne, hogy tovabbra is marad a siras domping egeszen addig amig 80-ra nem erunk aztan fel haromnegyed ev mulva pedig elkezdik ujra buffolni a palat mert teljesen hasznalhatatlan lesz. Orulhetunk annak, hogy a jelenlegi helyzet kulonosebben nem valtozik a palak tovabbra is szetvagnak 70-en szinte barkit, 80-on meg johet a reroll es el lehet tenni megin a sullyesztobe a retri palat a kovetkezo kiegig amig megin nem jon egy ilyen rovid idoszak.

  Mindenesetre ha mar igy kell legyen vagy igy alakult akkor azer meg annyit megtehetne a blizzard hogy elveszi teljesen a burst damaget amiatt lett most szetcseszve minden es legalabb raidre megcsinalja, hogy hasznalhato legyen a retripala ha mar PvP-be nem lehet a free kill meg a half god koze beloni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 176. ollord mondja:

  palával kezdtem a játékot 2007 január környékén felhuztam 70-re, majd rájöttem hogy elég használhatatlan, inditottam egy huntert, felhuztam 70re, majd meguntam. reménykedek, hogy a pala használható lesz 80on... bármilyen talenten...

  nerf blizzard

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 177. replika mondja:

  * Pihenhetsz. *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 178. replika mondja:

  * Ja, és jól sértődj meg, aztán húzz el a vérbe! *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 179. ARK mondja:

  *'tard*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 180. triaz mondja:

  #174
  "gratulálok! nekem tudod mitől szokott jó kedvem lenni? Pl. a szextől, vagy a kisfiamtól esetleg a WoW-ban valami pozitív eseménytől… de ha gondolod ismerek egy jó pszichológust…

  Nyilván csak poénkodtam, de ismerek egypár olyan embert, akik ismernek olyant hogy irónia...kell a számuk? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 181. shaime01 mondja:

  érdekes.. mindenkinek az a problémája hogy nincs esélye retri pala ellen de amikor 3 éven át a retri pala ugy halt hogy az ellenfél hpja meg sem mozdult az teljesen rendben volt csak amikor az áldozatbol lesz a vadász már nem vicces .

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 182. Petibaba mondja:

  ejj vannak itt vicces kommentek. asszondja ugyanolyan dps-t tol DE fel tudja magát hílelni EGYÉRTELMŰEN OP:D Akkor a lokk ugyanolyan dps-t tol de fearelget a világba, EGYÉRTELMŰEN OP, a rugó ugyanolyan dps-t tol de stunlockban tud tartani míg meghalok UGYANOLYAN OP, a mágus ugyanolyan dps-t tol de eltudjamagát messzire blinkelni UGYANOLYAN OP, és sorolni lehetne sokáig. Kiveszel képességeket felbélyegezve a te olvasatod "OVERPOWERED" jelzőjével... Tudod mi nem OP egyedül? a núbok inteligenciaszintje. na az UP...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 183. GnomePaladin mondja:

  @175 A hírértéket, valós információt és a parttalan (meddő, értelmetlen) vitát (hisztit, kárörömöt) összekeverni... nos az a /facepalm
  Meg itt az ideje tanulnod egy kis írott stilisztikát, mert szénné röhögtem magam a mondatszerkezeteden.

  @181 értettem amúgy!... azért volt a "smile" és a "twisted" a végén... de amúgy az Irónia valami olyan állam ahol a golyóstollak élnek nem? 😀

  Ne adjátok fel egyre szórakoztatóbb! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 184. GnomePaladin mondja:

  sorry a szóismétlésekért... és WTB edit gomb 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 185. Thigas mondja:

  Olvasgattam a kommenteket és én is valóban egyetértek a paladinok nerfelésével. Mindenek előtt van paladinom ezt szeretném leszögezni, és tudom milyen volt patch előtt (tehát nem a levegőbe beszélek). Véleményem szerint a legnagyobb gondja az volt ennek a kasztnak, hogy pillanatok alatt kifogyott manából, amit a judgemenet átalakításával orvosoltak is (bár levették 15%-ra ami már szorossá teszi a dolgot ha healelni is akarsz). Tetszik ahogy átalakították a sealeket, a blessingeket és a judgementet, sokkal könnyebben kezelhető így. Ezen kívül amire még szüksége volt az a spellpower és még 1 instant ütés(divine storm) amit szintén meg is kapott. Nagyjából ezzel a 3 dologgal meg is volt a kellő buffolás, viszont az, hogy instantba healeli magát Flash of lightal és a hasonló okosságaival már undorító. Úgy gondolom, hogy egy olyan kasztot, ami rendelkezik CC-vel, nem nagyon kéne ilyennel felruházni. Ha heal kell neki akkor toljon egy stunt vagy egy repentancet és kasztoljon ki egy healt, meg lehet oldani, én is mindíg megoldottam. A másik dolog a hammer of wrath. 35%-tól tolhatod ami szerintem magas, jó volt az a 20% (retri palának meg pláne magas 80% feletti criteséllyel). Mindenképpen vissza kellett szerintem rakni 20% alá, valamint a casting time-t is visszaállítanám, nem volt sok az a 0.5 sec. Szintén pozitív, hogy a judgementek sebzését is csökkentik mert baromi nagyot sebez pl judgement of command. Amivel egyet értek még, hogy divine storm legyen fizikai sebzés, a commandot viszont tegyék vissza 70%-ra. Ha ezt így megcsinálnák, akkor kapnánk egy olyan kasztot ami nem fogy ki manából 2 sec alatt, baromi jó damage-t tol ki magából is és nagyon jól lehetne alkalmazni supportként.
  A végére még annyit, hogy csak azrról mondtam véleményt, ami leginkább érezhető tényező a paladinon, az apróbb dolgokról hogy pl. ad 3% hastet meg 2% +dmg-t nem tettem említést, ezekkel abszolút egyet értek, mivel ezek az apró dolgok teszik érdekleté a raideket abban, hogy vigyenek retripaladint is magukkal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 186. Ired mondja:

  hehe, ok 🙂
  nyilvan a dps, heal, kozelkerules-tavolmaradasi lehetosegek, dmg-csokkento/elkerulo abilityk es cc-t egyutt vizsgalva lehet egy kasztrol-specrol eldonteni, hogy OP vagy nem OP
  talan nem hagytam ki semmi lenyegeset.
  a hozzaszolast a "hybrid marpedig nem letezik-ugyanakkora dps-t mindenkinek" gondolkodasmod ellenpontjanak szantam inkabb.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 187. Ired mondja:

  jah.. manahaztartas maradt ki 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 188. Anphalas mondja:

  #184.Már ne is haragudj,de te vetted egy kalap alá a hisztit és az értelmes véleményeket,amiket itt és az előző ilyen témájú topikban az emberek kifejtettek.Csupán erre próbáltam reagálni a hozzászólásommal,de ha a mondatszerkesztési hibáktól is elvonatkoztatsz,talán majd megérted,és nem kell elmagyaráznom.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 189. Shai mondja:

  nem ertem miert irjatok, hogy "miert nem 80on nerfelik" "jaj 80on meg szar lesz".

  ez a nerf a BETA realmen van, vagyis level 80 alapjan nerfeltek es nem az alapjan ami liveon van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 190. GnomePaladin mondja:

  @189 sigh... hogy te is értsd: "parttalan vita" elég sok mindent elárul, az hogy még zárójelben odaírtam hogy a parttalan vita milyen elemeket tartalmaz az ne zavarjon. Tudod ha zárójel nélkül olvasol valamit annak is értelmes mondatnak kell lennie. Sosem állítottam hogy értelmes vélemények is vannak, a topicban, csupán azt próbáltam mondani hogy ennek SOHA nem lesz vége. Ezt tavaly eljátszottuk a lockokkal (lehet hogy tavaly előtt volt) aztán a druidákkal, majd megint a lockokkal néha a hunterekkel... stb. Az egyik oldalnak nem tetszik nyilván a pala nerf, a másik oldalnak meg tetszik. Ezt fejti ki mindkét oldal 500 fölötti megjegyzésben, gerjesztve a flame-t és a banhammert, kulturáltan, kulturálatlanul, annak biztos tudatában hogy valaki biztos "belémköt"... vagy ha nem akkor már belekötött egy hasonló tartalmú bejegyzésbe mint amit én írtam, és azt személyes sértésnek veszi, és jól válaszol. Én mint pszichológus ezt rendkívül mókásnak tartom, mindazonáltal értelmetlen és hülyeség, mert SENKINEK nem lesz igaza.

  Amúgy rájöttem hogy te spórolsz a karakterekkel... majd a szakdolgozatodnál problémás lesz, mert ott kell a karakter mennyiség. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 191. otoaak mondja:

  190 Nekem van betan 70-es es 80-as palam nem a levegobe beszelek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 192. dornie mondja:

  Ez a fajta nerfelt manaháztartás nem 80 on lesz szar hanem már most szar

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 193. GnomePaladin mondja:

  "Sosem állítottam hogy értelmes vélemények is vannak, a topicban"
  basszus szóval ezt a mondatot így akartam írni: "Sosem állítottam hogy értelmes vélemények NINCSENEK a topicban"
  még mindig WTB edit gomb

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 194. kiserik mondja:

  186: Thigas: megfogadtam, hogy ebben a témában már nme írok semmit, de ezt nem tudtam megállni. Te ezt most komolyan gondoltad, vagy csak unatkoztál, és amit összehallottál azt leírtad ide?

  "bár levették 15%-ra ami már szorossá teszi a dolgot ha healelni is akarsz"
  nem, nem akarok healelni, de sajna anélkül is kifogyok a manából a bossfight elején, mint a sicc...

  A cc kaszt, meg 80% feletti crithez már hozzá sem merek szólni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 195. ThorsHUN mondja:

  #190
  LOL ezt ugye nem mondod komolyan?
  A LIVEra a beta alapjan jott ki a cucc... ezt a nerfet a LIVEon valo sirasert kaptuk akarki akarmit is mond...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 196. ThorsHUN mondja:

  #186
  Ezek az apro dolgok amiket kb mindenki magasrol leszar...
  A dolgok amiket mondtal nevetsegesek es csak arrol gyoztek meg, hogy te a paladinoddal tankolsz vagy healelsz. De hogy nem pvpztel az 100.
  Csak egy pelda:
  HoW - vissza a 0,5 sec cast timeot?? Joember hol elsz te? Cast time-al hasznalhatatlan vacak volt...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 197. Anphalas mondja:

  #191.Szerintem elbeszélünk egymás mellett,úgyhogy inkább hagyjuk is.(Egyébként nem lesz gondom a szakvizsgámmal,ezért ne izgulj.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 198. otoaak mondja:

  Ugy altalaba a sok fasznak aki idejar sirni:

  Lenne aki ehez a topickhoz pala tulajkent epito jelleggel szolna hozza attargyalva a nerf miben letet csak televan siro rivo faszkalapokkal a topic akik allandoan belebofognek mindenbe. Szal nem eleg, hogy nerfelnek minket de meg beszelni se tudnak rola a palak egymas kozt, mer mindenki idejar vinnyogni a fasz kivan mar a sok bunkoval. Persze ha en ertem felre az ilyen jellegu topickok celjat akkor en kerek elnezest....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 199. dornie mondja:

  #186
  Szerintem te nem tudod miről beszélsz 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 200. ollord mondja:

  199 ez nem topic, hanem egy post egy blogon 🙂

  itt igazán nem értelmes vitatkozást, beszélgetést kezdeményezni, mert csak az sül ki belőle: fasz, nerf lp2, béna vagy, stb...

  sajna 🙁 ezért nem is érdemes próbálkozni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 201. ollord mondja:

  viszont szerintem én is, és a többiek nevében beszélve is várnánk a zombi eventről szóló új infókat...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 202. dornie mondja:

  #201
  Teljesen egyet értek!Éppen ezért van az ,hogy mindig írni szeretnék valamit...aztán belegondolok ,hogy mi lenne belőle vagy mit érek el vele...aztán kitörlöm amit akartam:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 203. ollord mondja:

  igen kellene egy korrekt rendesen moderált forum... avagy már működik az FS forum, az jó volt anno

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 204. Shai mondja:

  #196 "akarki akamit is mond..." szoval az a fajta vagy, aki szerint midnig cska o tudhat mindent jol:) nincs is ertelme vitatkozni veled.

  akarhany reportot nezek betas raidekrol a ret pala midnig midnenhol elol van. olyan 10-20% dps vesztest teljesen jogosnak tartok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 205. KingCobra mondja:

  sziasztok. Van paladinom amivel ujjabban retrizek és nem a 3.0 ota picivel elötte mert kellett swpbe retri paladin igy sikerult kiszednem egy jo kis geart. egyetértek a nerfel tenyleg kell de ne foggyak ki raiden manabol sirva könyörgöm...
  pvpzek is és IGEN van olyan akit leverek par ütessel...meg persze olyan bg ahol egyedul befoglalom BSt arathin 5 ellen. de lehet hogy ez nem azert van vagyis nem CSAK azért mert nagyon jo lett a paladin hanem mert ők voltak bénak? ezen kéne elgondolkozni. mert volt olyan mage hiaba volt bubi hiaba a trinket a stun meg retkes repentance nem birtam megolni. de nem azert mert bena vagyok egyszeruen jol hasznalta a karakteret, blink..block...frostnova...trinket. és voila levert. ő biztos nem sir a nerfért max csak annyit amennyit ténylegesen megérdemel.
  mivel tanknak inditottam a paladinom lehet h áttérek megint arra 80on ha hasznalhatatlan lesz. vagy folytatom ujra lockal. de a lvl 80 még messze. Addig lehet nem egymas veret kene szivni skacok hanem jatszani és taktikat valtoztatni a csicskak ellen 🙂
  eddig sehol nem volt a retpala most hogy mar ellene is kikell dolgozni uj taxot mar siras megy...
  druid mage lock rugo...qrvara nem kéne itt sirni nektek föleg nem. ti szarra tudjatok paladint sz*patni az h van eselye h lever titeket 5 sec alatt benne van a jatekba. amugy vette a faradtsagot vki is hogy nem vmi ellen hanem vmiert alljon ki a sajat kasztjan kivul amivel jatszik? sztem a priestek igazan kaphatnanak valamit mert ha valakinek van joguk sirni na ők azok. majd lvl 80on visszalehet terni a paladin temara sztem addig mindenki pszt és probaljo nemmegtanulni jáccannii a sirás heyett. ja és persze azoknak akik a lvl 2000 ratinges paladinok miatt sirnak...az itt a gond hogy mostmar nem csak a mexokott kombokat kell leverni hanem ittis van valtozas es uj taxokat kell kidolgozni mar?:) jaaaj istenem...no mindegy.
  UI: tenyleg elismerem a nerfet de mértékkel hogy még legyen esélyem és kedvem BGzni 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 206. Thigas mondja:

  195. Igen, komolyan gondoltam, CC-kasztot úgy értettem, hogy van neki stunja meg repentanceje, szal ha pvp-ben akar magán healleni ne instant flash of lightot toljon, hanem repentancet mondjuk és úgy kasztoljon ki valamit és ha rajtam múlott volna akkor meghagytam volna azt, hogy 33% manát kapj vissza. Amúgy meg ez csak az én véleményem volt, hogy sztem így egy normális kasztot lehetne faragni belőle...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 207. Rebellion mondja:

  Egyénként meg erősen kétlem, hogy ha más kaszt kapna nerfet engednék e így elszabadulni a poklot a kommentekben... meg miért utálja/Utálta már eddig is mindenki a retri paladinokat? Miben rosszabbak mint egy Druida?hm?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 208. Thigas mondja:

  A 80% feletti critet meg úgy érettem, hogy hammer of wrath retriágon kb akkora criteséllyel bír, ennyi

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 209. wildor mondja:

  @206: "pvpzek is és IGEN van olyan akit leverek par ütessel…meg persze olyan bg ahol egyedul befoglalom BSt arathin 5 ellen. de lehet hogy ez nem azert van vagyis nem CSAK azért mert nagyon jo lett a paladin hanem mert ők voltak bénak? "

  HAHAHAHAHA...HAHAHAHAHHAAAA. HAHAHA.

  ...levegőt vesz...

  HAHAHHAHAHAHAHAHA....

  na ezt ugye te se gondoltam komolyan, amit leirtál 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 210. wildor mondja:

  de várj, ha esetleg nem értenéd.
  ott, ahol 5 - legyen akármilyen fakezű buttonclicker is - nem bir el 1-gyel, szerinted minden working as intended????

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 211. maexxan mondja:

  *retardhammered*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 212. maexxan mondja:

  most nem értem ki és mért írta át a commentem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 213. Gaiwer mondja:

  Csak egy kérdés, mivel nagyon sokat láttam az "omg elfogy a manam" tipust. Mi a szarra való a mana ha nem arra hogy elfogyjon basszus? lassan eljutunk oda, hogy a rogue/warrior/dk fog a legszarabbul járni mert nekik nem konstans max az energy/rage/rp miközben az összes szerencsétlen manauser 95% on van 15 perc után is... a kibaszott mana 20 év óta arra van kitalálva hogy azt elhasználd. nem is tudom mikor láttam utoljára oom embert akár raiden, akár arénában (max healert, de azt is max 5 perc folyamatos basztatás után) de még bgken is ritka...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 214. Thigas mondja:

  Igen, valóban arra való, hogy elfogyjon, de nem mindegy mennyi idő alatt fogy el. Warrior a mainem, és azzal ilyen gondom nincs, de palával nagyon szar volt, hogy BG-n 1 perc után oom lettem, ha pedíg mondjuk arenában vok és nem engem nukeolnak, akkor még healből se kapok manát, kifogyok és annyi voltam. Mondhatnád, hogy üljek le inni, de nem mindíg van rá lehetőségem. Igenis kell az a manaregen sztem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 215. ThorsHUN mondja:

  #211
  Nezd ha ot akarmilyenkaszt nem bir el egy masikkal... ott barmi elofordulhat:)
  Nem hiszek a nepmesekben, amit leirt a srac olyan max torton lehet sztem:)

  #214
  Nah akkor vesd ossze az elmeletedet a blizzardos warricuccos retripaladinok elkepzelessel. Ugyanakkor az energy/rage azert imba, mert folyamatosan jon vissza elore lathato intenzitassal... a kepessegek nem mindegyike CDs, van amit addig spammelsz amig kifogysz rage/energybol... a palanak minden sebzo kepessege CDs (iranyitott, nem proc alapu sebzes)
  Ezert van bajban a blizz... mert a nagy sebzesu (ketkezes fegyo) tamadasokra CDt kell rakjon, hogy ne legye durva burst... Ugyanakkor ha kicsit sebez/lassan sebez, akkor buko a PVE helyzet. Ha nagyot sebez, kicsi a cd, akkor pvpben gyilkos...
  Mana:
  Igen a retripala total mas, mint a tobbi manaalapu class. Eddig villamhamar el lehetett burnolni a manajat. Ezt valtoztattak egy olyanra, hogy nem fogy ki bossfight kozben. Nem kell leulnie inni...
  Kicsi de kellemes tap. Ami vkiknek (huntik sirtak asszem) baszta a csoret es sikeresen kisirtak (ennyit a #205oske "mertteaztanjobbantudod" szovegehez... a Blizzes csoka korabban irta, hogy a nerf nem azert jon mert engednek a sirasnak, hanem mert tul eros a pala 70en... (magyaran engednek a sirasnak...)) ha mar ok nem kapnak ilyen jo manavisszatoltest akkor a palak se mar...
  Koszi...
  Fogyjon amugy a mana baszki, de toltodjon is vissza...
  Amugy ki lehet szamolgatni... 8 secenkent jon vissza 15% base mana. Mennyi hasznalodik el? Csak a consecration foldon tartasaval 22% base mana / 8 sec... divine storm 12% 10 seceknent ismetelve, CS 8% 6 secenkent... a judgement 5% base mana 8 secenkent...
  Warri cuccban base manad van. Szamold ki hany sec alatt fogysz ki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 216. phatseraph mondja:

  hi all

  lehet én vagyok a hülye de már vagy háromszor átolvastam a wow eu-n fellelhető 3.0.3 PTR pala peccsnótokat és nem találok JotW nerfet... lehet időközben megváltoztatták?
  vki erősítse meg pls 🙂 ty

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 217. Nardhuur mondja:

  Azért nem kicsit kiábrándító volt 430+ resilienceben amikor 2shotolt a kék-fél s2-ben levő gagyipala. Nem volt normális. Amúgy meg leszartam, többet nem jártam bg-n. A casterek szívnak most amúgyis, teljesen mindegy hogy az warlock, priest, mage. A melee-t kissé vissza kéne fogni, mert ami most van, az minden csak nem ok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 218. ThorsHUN mondja:

  #218
  "A casterek szívnak most amúgyis, teljesen mindegy hogy az warlock, priest, mage."
  LOL? Priestben teljesen igazad van. Eddig akarmilyen talenttel tudott ervenyesulni BGn, Disckent agyonverhetetlen volt, most meg disckent van egyedul eselye... es ugy sem 1v3ban
  A mage-ek viszont... fenykorukat elik basszus... jo persze oket is agyonbaszarintja par class, de pl palat siman lehet veluk alazni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 219. ThorsHUN mondja:

  Nah megneztem betan. 2 target dummyt utottem es Judgement of the wisdommal masfel perc alatt fogytam ki manabol ugy hogy az utolso 15-20 secben mar nem volt consecre manam... a 2 80as szintu dummyba vertem 1450es DPSt. (mondjuk itt nem tickelt a dot a crit judgementekre meg DSre)
  Ugyanezt eljatszottam 70en LIVEon. 1362es DPS, mana gond nem volt oc...

  Beta: 3300 AP 25% crit
  Live: 2247 AP 35% crit

  Koszi blizz...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 220. kiserik mondja:

  #218

  Ezeket a hozzászólásokat szeretem. Én S2/S3-ban nem tudok 2 shotolni egy lockot, max ha 7k hp-ja van, az ugye meg messze van a 430+ resitől. Nard, ezt te sem gondolhatod komolyan... vagy ha igen, akkor ott már nem csak a palával van a gond 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 221. Thigas mondja:

  Én azt mondom, a paladintól valóban el kell venni 1-2 dolgot, de hogy nem a manavisszatöltést az tuti. Ezen a 15%on szerintem fognak még változtatni. De így is jobb mint a semmi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 222. James mondja:

  #146 Menorel

  Bocsánat, kicsit elragadtattam magamat.
  Csak tudod az a gond, hogy a nerfért sírók 90% -ának fogalma sincs a retri képességekről és magáról a retri kasztról. Össze-vissza baromságokat beszélnek hogy 10 seces stun stb. Egyszerüen csak arra alapoznak, hogyha leöli őket egy retri pala, akkor a retri máris OP (mivel eddig nem ölte le őket, amihez tulságosan hozászoktak), nahmeg arra amit másoktól hallanak vagy olvasnak (amiket persze megintcsak tudatlan emberek állítanak/írnak). És ezért nemtetszett amit írtál, mert ezzel csak azt "hírdetted" hogy "á ez nemis nerf, ezután is szétcsapnak mindenkit a retrik" és a sok tudatlan ember ezt elolvasva elis hiszi, beindul a láncreakció és megy egyből sírni a fórumokra hogy a retri pala így Op meg úgy. Persze az hogy mire is alapozzák ezt már rég nemlényeges, mert sokan álíltják ezt akkor biztos úgyvan...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 223. athace mondja:

  #138, 143
  Bár tudom, hogy már meghalt ez a thread, úgy éreztem mégis le kell írjam, hogy mennyire meglep az emberi ostobaság. Az esetleg fel sem merül az ilyen okos emberek fejében, hogy holyként lett meg personal, valamint holykent lettek kivéve retri cuccok? 1-2 hét funolásra retalent, de fog a fene honorfarmolni retri kiegészítőkért, főleg patch előtt. Bunnies are smart.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  34 User(s) Online Join Server
  • DemonMaster
  • Pooshi
  • Myti
 • KOMMENTEK

  • csabe on Legyőztük a Lich Kinget!Erre is ráférne egy 4K remaster. :D
  • Kalandor on Legyőztük a Lich Kinget!Olyan nincs, hogy valaki ne linkelje be ide... https://www.youtube.com/watch?v=uFsPvLpPBg0
  • Adi91 on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelBenne van persze a Forint gyengülése is abban, hogy ilyen eszméletlen drága lett a Collector's, de amikor a Legion Collector's
  • Bermuda on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelSzerintem ma már jobb ki sem írni az ilyesmit forintban. Amúgy én arra tippelek, hogy Mikulás bácsi hozza, de ha
  • Kvarclovag on Elindult a bétaEzt megcáfolnám! Én még nem vettem meg, csak előfizető vagyok, de kaptam béta hozzáférést. Annyi a gond, hogy nem érdekel,
  • Azuran on Egy Dragonflight Collector’s Edition rendelMár június óta lehet. Én kicsit közelinek érzem azt a novembert, szerintem december eleje lesz belőle. Még csak most indult
  • ben2 on Cataclysm Classic kérdőívLétezik egyáltalán olyan, aki szívesen játszana a Cata-val? Az egész vanilla mozgalom a Cata miatt kezdődött.
  • PTR01 on Tennivalók a DragonflightigEgy tennivaló van, elfelejteni ezt a borzasztó kieget.
  • Attila on Elindult a bétaKimaradt a PTR post, mert épp nem voltam akkoriban gép közelében, amikor elindult. A classokkal kapcsolatos változásokat már nem szoktam
  • Kvarclovag on Új Death Knight mountOké, bevált a trükk! Már logolok is! :)
  • Darkpep on Elindult a bétaMivel nincs poszt róla így ide kommentelem: Már ilyen jól állnak classok-kal, spellek-kel, talent-tel, hogy már PTR is van belőle?
  • Darkpep on Elindult a bétaNem csak aktív előfizetés kell hanem meg is kell vedd a Dragonflight valamelyik részét. Én se adnék bétát annak aki
  • Vordengo on Elindult a bétaVan egy csillaggal jelölt rész az ezzel kapcsolatos hírekben a blizzard oldalán ahol jelzik, hogy kell hozzá előfizetés. Ez eddig
  • Hatba on Elindult a bétaKiváncsi vagyok kell e aktív előfizetés a bétához való bekerülésre.
  • ben2 on Pénzért mindentNorthrend Mythic Update: instant lvl80, full WotLK raid gear, 500k gold, 500% flying mount,teleport anywhere with 0 cooldown, scroll that