WARCRAFT no image

Készült 2010. június 8. | írta Cascade

92

Ovi App Store: Frostshock!

Távírati stílusban: A Nokia telefonok gazdái mostantól használhatják az ingyenes Frostshock! app-ot az oldal tartalmának követésére. Semmi mást nem kell tenned, mint letölteni az Ovi App Store-ból a Frostchock! olvasó alkalmazást és voálá zúzás!

Hegedüs Petinek pedig köszönjük a tippet.

(Amúgy láttátok tegnap, ahogy Steve ismét megalázta a világot? 🙂 )

Ideninjázok egy témába vágó szavazást, hátha így nem fajul az ilynkor szokásos buta iphonefikázásba a kommentelés. Ehh, hová is gondolok, úgyis abba fog fulladni 🙁 – Hancu
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , , ,


 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=Sandwraith Sandwraith

  "Amúgy láttátok tegnap, ahogy Steve ismét megalázta a világot?" *turd* 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Delicate Chardonnay

  Steve is wowozik 🙂
  http://i.imgur.com/se56u.png

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Brathar

  iPhone FS! Reader mikor lesz? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Velvet

  Ja, az volt a kedvencem, ahogy majdnem elélveztek a már 3 éve is solastyear kategóriás videótelefonálásuktól. Ja boccs, náluk más lesz, mert náluk csak wifin fog menni és csak iphone 4-esek között. 😉

  De a slágermondat itt melóhelyen ez lett:
  "In 2009 the iPhone 3GS was twice as fast and brought out new features like video recording!"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  Igazából mit tud ez az App? Úgy értem van mobil oldala az FS!-nek, annál miben tud többet? (iPhone-om van, szóval nem tudom megnézni)
  Ja ha már itt tartunk, a mobil oldalról csak én nem tudok belogolni? Ha kommentet akarok írni, mindig át kell mennem a normális oldalra, mert a mobiloson sehol se találok login részt, komment mező meg csak akkor jelenik meg, ha be vagyok lépve.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Velvet

  És íme a legnagyobb forradalom:
  http://edge-cache.gizmodo.com/gizmodo/wwdc10/WWDC28.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  Na megjött az első hater, nyomassad csak koma, vicces vagy 😀

  Csak hogy kérdezzek is:

  - Az Evo-n kívül, ahol a premium kat. videotelefonálás fizetős (Qik), melyik másik telefonon tudsz videótelefonálni jelenleg, két kamerás megoldással? Sőt, ahogy írod, 3 éve már solastyear, tehát 2007-ben melyik telefon támogatta ezt a fícsört? 🙂

  - Melyik jelenlegi telefon tud hd videó felvételt ÉS vágást, szerkesztést, publikálást, valós időben, ha már a videós részbe is belekötöttél? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ARmES

  Van egy nokia E51, amin ki fogom próbálni az App-ot. Meg most újítottam egy Samu Galaxy Spica-t. Android nagyon ott lesz hamarosan. Kiforrottság in progress, de nagyon jó lesz.
  (Android, aki nem ismerné: ha nem értesz a kütyükhöz, minden ott van, ahol keresed, ha értesz akkor meg minden ott van, ahol akarod.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @8

  A kiforrotság még erősen progress, ugye (sajnos) és nyílt, ami azt jelenti, hogy olyan mint a linux és a felhasználói felületek esete (KDE, Gnome): olyanok is hozzányúlnak, akik nem értenek hozzá, ezért olyan, mint egy összehordott rakás kula, a W7 / OSX-hez képest 🙂

  A nyílt platformok fragmentációja olyan magas, hogy elriasztja az egyszerű felhasználókat, ugyanez történik jelenleg a droiddal is és a droidos app store-ban is: a cuccok 99%-a használhatatlan, ronda szemét, míg ez az arány az Apple-nél sokkal, de sokkal jobb, köszönhetően a szigorú review policyjüknek (ami szül néha baromságokat is, természetesen, semmi sem tökéletes).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  Az értelmetlen fikázásokat nyilván kibaszom a picsába, ha vitatkozni akarsz, akkor vitatkozz, ne fikázz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lacee1986

  @7

  A 2005-ben vett Motorola e770-es telefonommal már akkor tudtam "videotelefonálni" a 2 kamerának és a 3G-nek köszönhetően, igaz külföldön. Ezzel nem kötekedni akarok, csak egy megjegyzés.

  Az IPhone-t nem tudom miért kell szidni. Szerintem már az első megjelenésekor lehetett volna benne videófelvétel, meg 2x gyorsabb, de akkor miből élne meg az Apple? 🙂 Sajnos nekem nem lesz soha, mert nincs rá annyi pénzem, és sajnálnám is rá. :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Velvet

  @7
  http://en.wikipedia.org/wiki/3_Skypephone_Series

  Nem vagyok hater, bár tudom, hogy mindenkire rá szokás sütni ezt a bélyeget, aki nem isteni kinyilatkozásként kezeli a keynote-okat.
  Van is otthon egy ipadem (meg egy fehér macbookom, bár az már elég öreg és nem is nagyon használom), mert azt valóban "revolutionary"nek éreztem. De tegnap szerintem teljesen indokolatlanul hangzott el ez a szó körülbelül háromezerszer. Én inkább ráncfelvarrásnak, szintre hozásnak nevezném a dolgot. Engadgeten amúgy találsz összehasonlítást néhány okostelefonnal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @11 És mennyit videótelefonáltál vele? És szerinted az Iphone-nal mennyit fognak? És szerinted, mivel a protokol nyílt lesz, mennyi felhasználási lehetősége van ennek, a telefonáláson kívül (embeddelhető)?

  És szerinted a skype mennyire örül most? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Velvet

  @13 szerintem azért túlbecsülöd a dolgot. Amerikában, ahol a legelterjedtebb az iphone se ez a legelterjedtebb okostelefon platform, hanem a blackberryk.
  Továbbá egy csomó embernek nincs is okostelefonja.
  Továbbá az iphone is már 3 (hamarosan 4) terméket jelent, amiből csak a legutóbbi tudja majd ezt, ráadásul egyelőre csak wifin.
  Nem hiszem, hogy a skype-nak bármi félnivalója lenne emiatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @13
  Sohasem a tech specekről szólt az Apple. Nem mellesleg, abban is elég erős az iphone 4, világ legdurvább kijelzője, aminek a közelébe sincs a többi gyártó és ugye az A4 is nagyon erős proci.

  A Jobs keynoteok mindig ilyenek, de azért a realtime hd videó editing, az iAds (még ha neked nem is tetszik), a 3w gyro, a teljesen integrált geolocation eléggé "revolutionary" szagú. Gyk. a többi gyártó szarik a részletekre és nem foglalkozik ilyen dolgokkal, mert szerintük nem szükséges.

  Mi ennek az eredménye? Az, hogy az iPhone 4-ből megint eladnak majd egy kazalnyit, megkaparintják a mobilos reklámpiacot és a többiek majd futnak utánuk (lásd App Store, eBook store, nyílt videó conferencing és még a maradék 1497 fejlesztői API ... ).

  Ezzel egyedül a Droid versenyképes jelenleg technológiai szinten és ott valóban csak a Google-n múlik, hogy mihez kezd. A többi gyártó meg annyira lomha és nagy, hogy esélytelen az időben reagálás (Sony Ericsson, LG, Nokia).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @14

  Persze, de most a smartphone piacról beszélünk, nem? A Blackberry meg más kategória, jól megfér a kettő egymás mellett, bár a Berrynél a szolgáltatás csomag az, ami nagyon vonzó az üzleti felhasználóknak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • hopp

  már kb 2 hónapja nálam van egy nexus one, ami pont azok miatt a dolgok miatt tetszett jobban az iphone-nál, amiket most beleraktak a 4-esbe 😀 mondjuk a google sky map miatt még egy orrhosszal vezet nálam az android.. iphone-ra nincs valami ilyen app? (aki nem ismeri: iránytűt, giroszkópot és gps adatokat figyelve kiszámolja, hogy mi látható az égen ott, amerre fordítottad a telefonod)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @14

  A skype azért nem örül szerintem, mert ha egyszer az Apple elkezd nyomni valamit, akkor azt meg is csinálja. Ha a videótelefonálást kimozdítja a PC-ről és átviszi használhatóan és ingyenesen a mobil platformjára, akkor az a Skypenak mindenképpen piacvesztést fog jelenteni.

  Jönni fognak a protokolra épülő appok hamarosan Macre és PC-re is, amivel a két világ máris össze lesz kötve, az Appletől megszokott, egyszerű, jól használható módon.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Harlek

  Kőkemény Nokia E51-el rohangálok már egy ideje, épp gondolkodom a váltáson, de még nem igazán sikerült eldöntenem, hogy mit is fogok venni. A harcban álló felek perpillanat a Samsung Wave, a Galaxy S és természetesen az iPhone 4. Mindegyik mellett és ellen szólnak érvek, de valószínűleg megint a pénztárcám fog dönteni. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lacee1986

  @13

  Kb havonta 1x-2x használtam, mivel nem láttam már akkor se sok értelmét. Ha csak pár percre hívtam fel valakit, arra tök felesleges, hogy lássam is az arcát (főleg akkor volt kellemes, mikor reggel hívtak így ). Viszont akkor nagyon jól jött, ha valakivel már nagyon rég nem találkoztam ( család, barátnő). IPhone-al nem tudom mennyit fognak. Nem tudok róla semmi adatot, és nem is követem. Csak megjegyeztem, hogy a technika nem új, igaz ez már biztos jobb minőségű, fejlettebb videotelefonálást tesz lehetővé.

  A skype-ot nem hiszem, hogy nálam le fogja váltani, mivel jobban szeretek nagy monitoron beszélni, kényelmesen ücsörögve. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki arra használja mint én (kapcsolattartás a családdal).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aryx

  Ezeket a HD felvevős dolgokat jobb lenne elfelejteni. Néhány régebbi közép-felső kategóriás HD kamera képére voltak panaszok, akkor nehogy már egy levágott körömdarabnyi CCD, és optika normális 1080p os felvételt tud csinálni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @20

  Nem leváltásról beszéltem, hanem pl. arról, hogy ha az ismerőseidnek Iphoneja vagy Macje van, akkor ésszerűbb lesz egy olyan appot használni desktopon is, amivel mindkét világba lehet indítani hívásokat és nem külön használni két alkalmazást ugyanarra a célra 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @21 720p és demozták a keynoteon, még a kivetítőn is nagyon szép képe volt 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lacee1986

  @20

  Akkor elnézést, kicsit másra gondoltam 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Massivethug

  A Nokia 6280asom is tud videótelefonálni és az nem mai telefon:D

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Orabrav

  Nemhiszem h. atm olyan sok embernek lenne okostelefonja Mo-n.
  Ismerek még sok embert akiknek telefonálásra ott a régi feka/fehér még ha meg neten akar valami komolyabbatt laptop.

  AMugy azt hallotam a HTC okostelefonok a legjobbak. Iphone stb. meg inkább csak trendi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @25 Utoljára mondom el, a kérdés nem az, hogy tud-e, hanem az hogy HOGYAN tud ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @26 Azt hallottad? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.venustits.com/ Lokki5

  😀 Nekem egy jó régi HTC Kaiserem van, sokkal többet tud mint amennyit kihasználnék, úgyhogy valószínűleg az Iphone sem lesz soha az álmom... De jöhetne azért HTC-re is valami app! (bár a beninjázott szavazás alapján kevesen lennénk rá :S)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://gportal.hu/portal/naplopok/ ciao

  a munkahelyemen "nem szeretik" a kamerás mobilt, ezért 1 alap samsungom van. van egyátalán olyan okos telefon amin nincs kamera?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Orabrav

  #26
  mért igaz? (nem mintha lett volna kezembe egyáltalán ilyesmi, egyszer láttam itouchot de az meg nem phone)
  mert megbízható forrásból volt 😛 .

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  Kijelenteni, hogy márpedig az X telefonok a legjobbak, az Y meg csak trendi márkanevektől függetlenül nettó baromság, ezt remélem nem kell különösebben indokolgatnom. Az hogy egy ennyire szubjektív témát úgy ítélsz meg, hogy nulla tapasztalatod van vele, de "azt hallottad", arra utal, hogy khm, izé, szóval nem te intellektusod ragyogja be legfényesebben a Kárpát-medencét.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Velvet

  OFF
  @32 "szokásos buta iphonefikázás". Te se zárkózol el az általánosítástól, Hancu. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  33 - te nem látod a különbséget, ugye?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=Hendikep hectolight

  @9 hahaha
  az összes linuxra beküldhetsz javításokat, de nem biztos hogy elfogadják 🙂

  "mint egy összehordott rakás kula, a W7 / OSX-hez képest"
  hát egy példát hoznék fel a sok közül a beryl-t (alias vakulj meg paraszt system), amíg a májkrémszoft aerojához 1ghz-s proci, 1giga ram, 128 megás videókártya kell, addig a beryl többet nyújtva szarabb gépen is elfut.

  olyanhoz amit nem értuk nem kell beleszólni:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Borz

  #33 Nem általánosít csak mindig ez van 😛
  Az meg a legjobb, hogy teljes mell szélességgel fikázol valamit aztán meg bevallod, tulajdonképpen még soha sem láttál olyat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Ragnaros&n=Torkonrug%C3%B3 Atyaisten

  Csak jelezném, hogy a szavazásra annyiszor enged nyomni, ahányszor akarnék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @35 Beryllel, vagy nem Beryllel, az összes Linux GUI egy nagy rakás kula. Tudom, mert használtam eleget, KDE-t, Gnome-ot is. Enlightenment volt a legjobb a WM-ek közül, de azt saját magam raktam össze, magamnak.

  Se a KDE-nek, se a Gnome-nak nincs egy épkézláb interface dizájnere, mert open source és mert nincs aki kőkeményen diktálja az elvárásokat és a 'visiont': ezért olyan amilyen. A Microsoft is csak a W7-el erősített bele egy konzisztens, jól kinéző GUI létrehozásába.

  Az 1G proci, 1G ram meg 128 megas videókártya ma már telefonokban van, senkit nem érdekel a kacatpiac ez alatt ... a fejlődéshez, meg a látványhoz bizony erőforrás kell, a 80x25-ös terminálhoz persze nem 🙂

  (Ki beszélt itt javításokról amúgy?)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • random nab

  Úgy látom kihaló állatfaj vagyok már, hogy nekem egy telefon csak mezei telefonálásra kell...:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://tomface.extra.hu/ Karkaroff

  Cascade, a kérdésedre válaszolva a 4 éves SE K800i-m is támogatja a videótelefonálást, elöl vga, hátul 3.2MP kamera, ugyanúgy egy gombnyomásra kényelmesen lehet váltani a kettő között. Miért nem használtam? Leginkább a kezdeti díjszabás miatt, ami elrettentett. Jah és akkoriban már a kezdetleges alkalmazások (video editor) és tudta használni ezen kamerákat.

  Én is néztem ezt a tegnapi bemutatót, csalódtam picit, hogy tényleg az új 4g-vel volt tele az internet hetek óta, és nem valami prototípussal. Épp telefon vásárlás előtt vagyok, eddig nálam a 3GS azért nem jöhetett szóba, mert eléggé tech spec. őrült vagyok, és papíron alulmaradt a HTC Desire-vel szemben, viszont a 4G-nek annyira meggyőző paraméterei vannak, hogy szerintem amint kapható lesz itthon, instant get 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  "Leginkább a kezdeti díjszabás miatt, ami elrettentett. Jah és akkoriban már a kezdetleges alkalmazások (video editor) és tudta használni ezen kamerákat."

  Na, pont ezért nem hozta be eddig ezt az Apple, mert vagy jól csinálják, vagy sehogy. A félmegoldások senkinek sem jók.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nightstalker

  "az összes Linux GUI egy nagy rakás kula." Velemenyed tiszteletbentartasaval meg kell jegyezzem, hogy nem ertek egyet. Ha annyira kula lenne, az szopo lenne, mert felesegem folyton engem ba...nyaggatna a sorozatainak a letoltesevel, a levelezesevel meg minden csipcsup szarsaggal, amiket ubuntu-n intez. Tudom, mert elotte windowmakert hasznaltam es minden szarsaggal nekem kellett foglakozni. Na, az - bar en szerettem, mert kezreallora konfigoltam, sok gyorsbillentyuvel - kula volt, a szo vegfelhasznaloi ertelmeben. Amit most hasznalok, az nem tokeltes, de a kulatol is messze van.

  Nem meggyozni akarlak, ha szerinted mind kula, OK, az en felhasznaloi elmenyem (bullshit) nem fogja csokkenteni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • esnull21

  szépen hangzik ez a realtime hd video editing, de kiváncsi lennék, hogy mennyire lehet kényelmes egy kis ****nyi panelen vágni effektezni stb. már hogy átlagusernek, nem a "bay féle iphone4el forgatjuk a transfomers 5öt" emberkéknek ugye.

  szép meg jó hogy van benne ilyen, pár százzal többet lehet eladni emiatt, de ez nekem erősen "jo-jo-de minek" illatú. ha nagyon meg akarod vágni akkor egyszerűbb gépen egérrel mint az ujjad hegyével.

  Mondjuk ha nem kerülne annyiba amennyibe fog, meg nem lenne ez az "strict policy", még lehet meg is gondolnám.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @42 Nyilván asszonykádnak mások a szempontjai, mint nekem, nincs ezzel semmi gond sem. Én ugye napi 12-16 órákat dolgozok gépen, megjártam a hadak útját durván, kezdve dos-os editoroktól és a sco unix terminalon keresztül a windows 3.1-ig, aztán a linuxos windowmaker / enlightenment kombón keresztül a gnome, kde szörnyekig.

  Aztán kikötöttem az OS X-nél és azóta vissza sem néztem. Unix ez is, csak épp olyan gui van rajta, ami nem vonja el a figyelmet és az erőforrást mástól, egyszerűen csak működik, ízléses és ha nem akarom, még egér sem kell hozzá, mindezt egy fullos bsd-n. Fejlesztésre nincs jelenleg ennél jobb.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Xeww

  Cascade nekem van egy kerdesem. Itthon miert 150-180 egy Iphone? mert tegnap neztem hogy amcsiba 99-299 dollarok az iphonok tipustol foggoen itt meg kurvadraga, meg is lepett hogy ennyi embernek van.

  Viszont az Iphone 4G, az sztem gyonyoruen lett megcsinalva es az uzletemberket is probalja megcelozni a szolid,szegletesebb igenyes formakkal. Nagyon elgondolkodtam rajta, hogy venni egyet csak amcsiba 299 dollar, itthon meg 150e akkor nemfogok, annyi penzem nincs meg egy telefonra nem adnek ki annyit :).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @43 A multitouchal azért elég jól el lehet ám boldogulni. Amúgy abban igazad van, hogy a használhatósága még kérdéses. De ugye, az Apple pont ebben nagyon erős, úgyhogy van remény 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @45 A független amcsiban is 600 USD körül kezdődik, már ha van. A 199 USD, amit kint látsz, az ugyanaz, mint nálunk a T-Mobil hűséges / fix előfizetéses darabjai.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  37 - Hm, elvileg cookie alapú blokkolás van benne, másodjára "Thank you, we have already counted your vote." üzenetet kellene kapnod.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Ragnaros&n=Torkonrug%C3%B3 Atyaisten

  #48: Most is nyomhatnék rá mégegyet... FF3.6.3 és WinXP. Akár be vagyok logolva, akár nem az FS!-re, enged rányomni. o_O

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Xeww

  Ah, akkor felejtos tema az iphone 4g ha csak nem nyerek lottot mivel n95 nekem eddig jo van benne 5 megpixeles kamera es egy flottaban vagyok szal ennel olcsobban nem fogok telefonalni :D. Mindenestre a 4g eleg utosen nez ki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • azta

  De a percenkénti wap árat fizetni kell gondolom érte 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  49, de ne azt nézd, hogy enged-e rányomni, hanem nyomj rá 🙂

  ha nem kapsz a fejlécben "bocs, már szavaztál" üzenetet, akkor bekapcsolhatom az ip-alapú szűrést is, bár azzal meg jól kitolok a helyi hálózatból, közös ip-ről érkező olvasókkal

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Ragnaros&n=Torkonrug%C3%B3 Atyaisten

  #52: Sry, akkor megzavart, hogy nem az eredményt mutatja. "Thank you, we have already counted your vote."

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Borz

  @45 bemész a hivatalos eladóhoz itthon sem 150-180 nál kezdődik, csak a kártyafüggetlenek, azt hiszem már 10e huf ért lehet kapni persze magas havi dijjal.
  Ha meg nem sajnálod érte a havi 5forintot ami szerintem az átlag előfizetésekhez viszonyítva teljesen normális díjszabással rendelkezik,( ár érték arányban) hozzávéve azt hogy teljes mértékben ki tudod használni a telefont vele. máris "csak" 70-80e forint. ami meg ugyanaz mint kinn. (ha meg az átlagbérhez viszonyítod akkor szerintem ott a drágább, bár nem számoltam ki pontosan)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Orabrav

  *retard*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bithalver

  /on: jippi !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Darnell

  *ezt ne itt, köszi*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Anarki

  @27
  @25 Utoljára mondom el, a kérdés nem az, hogy tud-e, hanem az hogy HOGYAN tud …

  Szerintem pont nem ez a lényeg. Maga a technika nem újdonság, valóban voltak telefonok már 2-3 éve, amikkel lehetett videotelefonálni. Az meg eléggé egyértelmű, hogy a 4g jobban fogja ezt tudni, de ezt valamilyen szinten az ára is tükrözi. 1 év múlva meg lesz egy másik ami még szebb,élesebb képet ad majd, de feltételezem akkor arra majd senki nem süti rá, hogy omg mekkora újítás, hacsak nem az 5g lesz a kérdéses készülék :DD
  Amúgy azzal is egyetértek, hogy kérdéses lesz a használhatósága az editingnek, aki komoly dologra használná, az úgyis inkább egy nagyobb monitoron végzi, mondjuk el lehet vele bohóckodni, a multitouch elég sokat dobhat rajta, ettől függetlenül szerintem ez ilyen trendi funkció lesz :D, ezzel semmi baj nincs mellesleg.
  Skype szerintem nem kell, hogy aggódjon, annyira nem elterjedt az iphone, nem vagyok benne biztos, hogy sok olyan baráti, családi kör lenne, ahol mindenkinek ez lenne.
  azt azért mindenképp hozzátenném a kommenthez, hogy csak a videofonálásról, és edetingről szólt, a többi funkció közt valóban van új, meg használható, de azért akad erősen olyan is ami csak e-peen növelő(mondjuk ez kb minden telefonban/laptopban van egy kis bónusz ár kedvéért 😀 ), úgyhogy kéretik nem vérbefogó szemmel iphone fikázónak nevezni, ty

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MarksmanJoe

  Jómagam is telefonvásárláson töröm a fejem, viszont én abban reménykedek, hogy ha kijön a 4G, akkor lenyomja a 3G árát, én pedig jóval olcsóbban megvehetem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  annyira lenyomja, hogy valószínűleg abba is hagyják a gyártását

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Xeww

  en azt olvastam h mar 99.9% hogyha kijon a 4g akkor nem gyartanak tobb 3g-t de most terjed h lehet h 1 evet kesik a 4g!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.blackravens.net Cascade

  @61 1 évet késik? Június 24.-én adják ki, 3 hét 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pluhi

  Nincs ez az Iphone kijelző felbontás az emberi szem felbontóképessége felett? 1 fokperccel számolva 30 centiről nézve a 3.5"-est, az olyan 800x570-re jön ki, ha nem szúrtam el. Persze nem sokkal nagyobb ennél a 960x640, de ennél feljebb menni valszeg nincs értelme. Kezd kikupálódni a cucc, multitask van végre, bírja az akksi is. Jöhetne egy verzió normál kijelzővel, HD baromságok nélkül. Olcsóba, gyorsba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  én jelen esetben nem az iphone-t fikáznám hanem Jobs-ot ha már megemlítettétek 😀 az IDDQD egyik cikke különösen "szemfelnyitó" volt

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  63 - De, kb. 300 dpi-vel látunk, azért volt értelme efölé menni kicsit, mert így a régi cuccok grafikáit könnyű felskálázni, lévén pont kétszeres mennyiségű pixel van most keresztben is meg hosszában is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lAce

  @15, Cascade

  "Gyk. a többi gyártó szarik a részletekre és nem foglalkozik ilyen dolgokkal, mert szerintük nem szükséges."

  Jajj, pls ezt a bullshit-et hagyd kérlek. Steve hányszor eljátszotta ezt a "a felhasználóknak nincs rá szüksége" dolgot? Bluetooth nem volt az eredetiben (2007-et írtunk akkor!) és a 3gs-nél is azt trillázták, hogy "a felhasználóknak nincs szükségük multitask-ra". Persze a következő revízióban már "forradalmasítjuk a piacot" marketinggel hirdették, hogy belekerült a funkció.
  Le merem fogadni, hogy fél-egy év múlva már a szifon is tudja kezelni a flash-t, mert képtelenek lesznek megdönteni a piacot (több irányból is jött a kritika nagyvállalatoktól, hogy nem fognak pénzt feccölni a meglévő tartalom konvertálásába)...

  "Jönni fognak a protokolra épülő appok hamarosan Macre és PC-re is, amivel a két világ máris össze lesz kötve, az Appletől megszokott, egyszerű, jól használható módon."

  igen, mint pl. az itunes, ami mára egy lomha, túlfunkcionált halmazzá vált.

  ---

  tegyük hozzá, semmi bajom a szifonnal, remek kis készülék a maga, felülről korlátolt kategóriájában, csak ezt az istenítést ne...

  a szifon, meg a blackberry a olyan embereknek való, akik lusták, illetve megelégszenek azzal, amit tálcán leraknak eléjük. ami lehet, hogy időnként csak egy papírvékony sonkaszelet egy steak helyett.
  Ennek ellenében van ott az android, ami azt mondja, hogy mindent szabad, ami persze kicsit káoszhoz is vezet a tengernyi appal, de nem is fogják egyik napról a másikra kikapcsolni a tetheringet, vagy a wifi scannelést.
  A quality controllnak megvannak az előnyei és hátrányai is. De ez a szép, hogy mindenki eldönti, mire van szüksége.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lAce

  Ahogy HH is írta a webisztánon, hardware-ben már nem nagyon van hova fejlődni, a legtöbb fejlesztő elérte a szegmens határait. Innentől már csak olcsóbb árral, jobb szoftverrel, nagyobb üzemidővel lehet versenyezni.

  PS: Tegyük hozzá se androidos eszközöm, se szifonom, és a blackberryvel is csak annyi a kapcsolatom, amikor kinyomom a kollega idegesítő csengőhangját, mert az irodában hagyta a készülékét. Arra használom a telefont, amire való, telefonálásra. Erre meg jó egy nokia is. Ki a fenét érdekel a buszon, hogy béla twittelt, vagy Juci új myspace fotót töltött fel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  "Arra használom a telefont, amire való, telefonálásra. Erre meg jó egy nokia is. Ki a fenét érdekel a buszon, hogy béla twittelt, vagy Juci új myspace fotót töltött fel."

  Welcome to 1990! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ministry.Paladin

  Iphone lenni jó! Iphone lenni szép! Iphone megérte mint befektetés már 2 éve teljesen jól működik! Iphone van akkor féltégla sem kell, önvédelmi szerepe is lenni jó. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Maszek

  "leszbikus thaiföldi ikerlányok" 5%?
  Ennyivel már be lehet jutni a parlamentbe 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lirion

  Steve nem alázott meg semmit. Az egyetlen dolog, amiben kimagasló az iphone 4, a kijelzője, bár voltak már korábban is 300 dpi fölötti kijelzős telefonok, smartphone is. Amúgy frankó a cucc, csak a körítés a gusztustalan..

  A videotelefonálás pont annyira újdonság, mint az mms küldés, ha drága lesz, ugyanúgy nem fogják használni iphone-n, mint eddig máshol, ha meg olcsó lesz, más telefonon is fogják használni a funkciót. Különben sem értem, mi olyan baromi bonyodalmas meg nehéz egy bármilyen más telefonon a videohívásban.. ráböksz, hogy opciók, aztán kiválasztod a videohívást, ezen aztán rengeteg mindent lehet ám finomítani.

  A multitaskban semmi újdonság nincs, leszámítva, hogy ha a programot nem upgradelik, akkor nem fog tovább futni a háttérben, hanem ugyanúgy megáll, mint eddig.

  BT fájlküldés és FM adó/vevő továbbra sincs benne.

  De azért vicces ez a hatalmas hype és kultusz, ami ezt a telefont övezi. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • ollord

  *nem kell ez ide, köszi*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Earthen+Ring&cn=Azshade Yv@n

  Nekem ez az első iPhone, ami tetszik kinézetileg. 🙂

  Az újdonságai közül viszont egyedül a multitask és a klafa kijelző az, amit említésre méltónak találok, a többi funkciója inkább a párszor használatos jópofa cucc kategória.

  Én inkább abban látnék fantáziát, hogy ha már ott a tápos hw a telefonban, gps meg minden egyéb anyám kínja, akkor működjön a készülék USB host módban, tudjam rálökni a fényképezőt(valódit mármint), geotagelni a képeket, és instant feltölni fészbuk/picasa/tökömtudjami webalbumba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cit

  Nekem az lenne a kérdésem, hogy oké, hogy a független drágáb de azon nem tört verziójú oprendszer fut ami egy csomó hátránnyal jár? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha bemegyek xy boltba és veszek egy iphone 4-et függetlenül az mennyire legális és mekkora esély van arra, hogy átvernek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Uwa

  Na meg ket harom szifon verzio es mar jailbreak se kell hozza,mert alapbol tudni fog mindent, amire most még azt mondja Jobs Ur hogy felesleges. Mar csak az uzemidovel kell valamit csinalniuk, szepek azok a labor adatok, de valahogy eloben nem birja soha egy napnal tovabb, legalabbis a 3g es a 3gs. (kozepesen nyustolve 6-7 orat se:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aryx

  Úgy tényleg nyüstölve (pl kisrádiónak használva a balatonparton) a régi telók sem bírták napokig. Az, hogy nem volt benne annyi funkció, hogy lemerítsd, az egy dolog. A konnektorok és USB-s szabványtöltők idejében nem hiszem, hogy bárhol probléma lehet az egy napos üzemidő. Ez legalább annyira gyenge érv, mint felhozni azt, hogy a multitask gyorsabban merít...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szelley

  *privi.hu --->*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://executioner.webege.com Krinya / Executioner @ Tauri (HU)

  @8: Fogalmazzunk másképp: Az Android a mobilok linuxa.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://executioner.webege.com Krinya / Executioner @ Tauri (HU)

  @52,53: Ha szavaztam, bejön a "Thankyou" szöveg, ha újra akarok szavazni akkor a "We already counted"-szöveg jön, de akkor is beleszámolja... A Régi Poll-R szavazások jobbak voltak sztem...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Solisar

  Cascade-dal egyetértek.

  A legjobb Apple-rivális szerintem a HTC. Nagyin jó dolgokat adnak ki (látásra, nem próbáltam). Pl. ott a HTC HD2. Mindenben verte az iPhone 3GS-t (1 GHz Snapdragon proci elég jól hangzik), ha elolvassuk a specifikációkat. Ha viszont bekapcsolod, még az iPhone is jobban teljesített. Nekem touchom van, a 3GS-énél jobb procival, és a haverom netbookját is megverta az alábbi tesztben:

  -wifi bekapcs
  -böngésző elindítása (kilépett állapotban, még az iPodon is)
  -egyik honlapra felmenni, két linket megnyomni
  -letekerni, pdf-et megyitni
  -egy listában megkeresni az R-betűsöknél az én kódomat

  ugye látható, hogy a laptopnak voltak előnyei: gyors tekerés, keresés a pdf-ben stb. de így se volt gyorsabb. (és akkor még nem használtam buheráló appokat)

  Hardverben fizetsz érte másfélszer annyit, mint egy másikért tennéd. De szoftverben megkapod a kompenzációt szerintem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Solisar

  @71 http://www.tomsguide.com/us/Apple-iPhone-iPod-FM-Receiver,news-4855.html

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Lirion

  @81
  1. Kit akarsz meggyőzni egy 8 hónapos cikkel?
  2. A user szempontjából lényegtelen, hogy a hardver benne van-e, ha nem tudja használni olyan, mintha ott se lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://retripala.freeblog.hu/ ThorsHUN

  Annyira tudtam, hogy Cascnak almastelefonja van:) Az osszes homokos ilyennel rohangal (aztan nem felreerteni, komolyan gondoltam 😛 😀 )

  Amugy meg nekem egy HTC Desire-m van, de nagyon kiprobalnek egy iPhone-t is. Nem vagyok az a telefon valtogatos fajta, de nagyon kivancsi lennek milyen is lehet az iPhone. Az android alapbol tobb szabadsagot nyujt (az apple is igazan megoldhatna mar ezt a widget kezelest es testreszabast), az iPhone kotottebb, viszont az apple app ellatottsaga fenyevekkel jobb (sajnos).

  Amugy a Skype helyeben villamhamar fejlesztenek egy videotelefonalos app-ot androidra (igaz egyelore nem sok Androidos cuccnak van elolapi kameraja).

  Az Apple-t utalom. SJ-ot meginkabb. Mondja a baromsagait a sok birka meg bologat es megeszi (pl az iPhone 4 is TFT-t hasznal AMOLED helyett... es a sok birka fanatikus meg mondja, hogy jobb a TFT az AMOLEDnel...)
  Amire kivancsi lennek az a kompatibilitas es a multitask. Ezeket hogyasn sikerult megoldaniuk (mert ugye konnyen volt villamgyors, ha nem multitaskolt az iPhone eddig).

  Az iPhone-t nem, viszont az Apple-t es a sok fanatikus birkat elitelem:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://retripala.freeblog.hu/ ThorsHUN

  Jah es FM radio!!!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://retripala.freeblog.hu/ ThorsHUN

  71
  Ezt mondom en is vazze...
  Hanyni tudok ahogy kurvabuszken odaallnak es elmondjak, hogy igen vadi uj es vááá es hudekurvajok vagyunk es igen... multitask... videohivas... mms... videotelefonalas...
  mintha ok talaltak volna fel annyira unneplik magukat.
  Sehol mashol nem latsz ilyet vazze...

  Amugy:
  Az androiddal egy bajom van. Keves a jo app es torrentrol egy csomo iPhone cuccot tudnek leszedni mig androidbol alig akad egy-ketto...
  Plusz:
  Rendkivul rosszul vannak megirva pl pdf nezegeto. Isszonyat lassu. Excel nezegeto/szerkeszto. Szinten lassu. Pedig hardverben odabasz a Desire a 3gs-nek csak ugye nincs optimalizalva az app:S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Lightbringer&n=Sajt Kisdead

  Hancu, mikor lesz adblocker flémindító? Már unalmas az iphone vs rest-of-the-world flém és nem is tudok hozzászólni. 🙁 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hancu

  Adblockeren nem lehet olyan jókat flémelni, az ember vagy nem használja, vagy használja, és gyárt mögé valamiféle ideológiát (itt mondjuk van némi humorpotenciál), vagy használja azértmertcsak, és röhög hogy jól kibaszott valakivel - az ilyennel meg nem lehet mit tenni, vagy kinövi majd egyszer, vagy nem. Viszont a flémek igazi hősei, a leginkább irigységből, és divatból táplálkozó "semmit nem értek hozzá, de gyűlölöm mint a szart" típusú emberek itt alig, vagy egyáltalán nem jelennek meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bounty

  Esetleg lehetett volna oprendszer alapján. Pl. az android ugye nincs kinn, így az ikerlányokat választottam, mert huawei gyártmányú a telóm, de ugyanazok futnak rajta, mint mondjuk a htc nexus 1-en vagy desire-on.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szelley

  Maemo / MeeGo FTW! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Lightbringer&n=Sajt Kisdead

  Ok, igazából mindegy, milyen flém, csak ne ájfón legyen már megint! 😛

  Szerintem eleve nyomorék az Apple, hogy sérült gyümölcsöt használnak logóként. Ott van az Apple Records, ők már több pert is nyertek az Apple Computer ellen, mert nekik nem sérült a logójuk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sientech

  #85 az egész hozzászólásod értékét veszti emiatt a birkázós duma miatt. az összes ember aki ezzel jön azt hiszi hogy ő a non plusz ultra megmondóember ízlésetalon, és az esetek 100% ában egyértelmű hogy ez csak a fejükben van így. én úgy vagyok az sj fikázó arcokkal, van elég halódó vállalat akár az országban is. menj oda, húzd ki a szarból, majd kezdj el a fejére nőni a konkurenciának, és 5 éven belül mindenki rólad és a sikertörténetedről beszéljen. a lehetőség adott.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://retripala.freeblog.hu/ ThorsHUN

  91,
  Megtennem, de ahhoz egy csomo birka kellene;)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑