WARCRAFT no image

Készült 2011. február 7. | írta Attila

25

Warrior 4.0.6

Ez már a végleges patch notes-ból van, amint kint lesz a hivatalos oldalon is, jön a giga post. Szerdán tehát patch.

 • Charge now shares diminishing returns with stun effects.
 • Cleave damage has been reduced by 20%.
 • Hamstring now has a PvP duration of 8 seconds.
 • Heroic Strike damage has been reduced by 20%.
 • Inner Rage has been redesigned. It now reduces the cooldown on Heroic Strike and Cleave by 50% (to 1.5 second) for the next 15 seconds. 1-minute cooldown. It still cannot be used during Deadly Calm. This ability was originally designed to help warriors with rage capping, but the Heroic Strike and rage normalization changes seem to have solved that problem on their own. This new design will still allow warriors to burn off excess rage faster, at their discretion.
 • Recklessness now increases special critical strike chance by 50%, down from 100%, but lasts the full 12 seconds instead of allowing only 3 charges.
 • Slam weapon damage percent (at level 80+) has been increased from 125% to 145%.
 • Talent Specializations
  • Arms
   • Drums of War no longer lowers the rage cost of Piercing Howl.
   • Juggernaut no longer increases the cooldown on Charge, but instead increases the duration of the Charge stun by 2 seconds. In addition, Charge is usable in all stances, however, the talent now causes Charge and Intercept to share a cooldown.
   • Lambs to the Slaughter: Instead of granting 10/20/30% damage to the next Mortal Strike, Overpower, or Execute, it now grants a 10% buff to any Mortal Strike, Overpower, Slam, or Execute that stacks 1/2/3 times.
   • Mortal Strike cost has been reduced by 5 rage.
   • War Academy no longer buffs Heroic Strike or Cleave. It now buffs Mortal Strike, Raging Blow, Devastate, Victory Rush and Slam.
  • Fury
   • In addition to its current effects, Bloodsurge now also causes the next Slam to deal 20% more damage.
   • Bloodthirst damage has been increased by approximately 30%.
   • Raging Blow weapon damage percent (at level 80+) has been increased from 110% to 120%.
   • Single-Minded Fury bonus has been increased to 20%, up from 15%.
   • Unshackled Fury (Mastery) now grants 5.6% benefit per mastery point, up from 4.7%.
  • Protection
   • Charge’s stun continues to not trigger diminishing returns for Protection warriors who have the Warbringer talent.
 • Glyphs
  • Glyph of Rapid Charge has been changed from a 7% reduction to Charge’s cooldown, to 1 second off of the cooldown. This change is primarily to clarify the exact cooldown reduction this glyph provides.
 • Bug Fixes
  • Warrior abilities which were incorrectly assigned the sound effect for Mangle have been updated.
  • Battle Shout’s buff tooltip should not show incorrect values when the recipient is higher level than the warrior.
  • Heroic Leap and Thunder Clap no longer incorrectly scale damage with both Strength and Agility.
  • Forceful Deflection passive aura is now properly applying to warriors beginning at level 1.
  • The Victorious buff can no longer proc before the warrior learns Victory Rush.
  • The wording in the tooltip for Vigilance was inconsistent with other abilities and has been updated.
 • Items
  • The PvP warrior 4-piece set bonus has been redesigned. It now reduces disarm duration by 60% (does not stack with any Weapon Chains).
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: ,


25 komment érkezett a(z) Warrior 4.0.6 poszthoz

 1. Holyhead mondja:

  Imáink meghallgattattak. 🙂 A Fury buff nagyon örvendetes, és az új Inner Rage is bejövős, én pl. nagyon utáltam a Cleave meg HS CD-t, az Inner Rage meg annyival növelte a rage cost-ot, hogy tényleg leégett a raged 5 sec alatt 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Alexanderhun mondja:

  csak én hiányolom azt a sort hogy: "Slam now scales whit haste" ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. dacee mondja:

  Inner Rage: This ability was originally designed to help warriors with rage capping, but the Heroic Strike and rage normalization changes seem to have solved that problem on their own. This new design will still allow warriors to burn off excess rage faster, at their discretion.

  Gratulálok, mintha eddig is olyan sok rage lett volna a warrinak, ahogy nem tudta volna mivel leburnolni magát... A cleave nerfhez ugyszintén, mostmár nem csak a whirlwinded fog 3k-t sebezni, hanem a cleave is. Heroic strike nerf jogos, bár a prot warrit és érinti, igy kisebb lesz az aggro. Ez a fury meg elég lol lesz, nem értem miért játsza el azt a blizzard(más classoknál is), hogy kb tökre leszarja hogy a PTR alapján egyes képességek mennyire OP-k, aztán kihozza livera és 1 héten belül hotfixi inc. Asszem hydramisten lattam 1 képet, ahol a warrior(igaz full cdvel) 3300 resibe 70k raging blow combot tolt, a druidnak közbe sikerült egy 1500!-as lifebloom ticket healelnie magán. Érdekes lesz...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Kockahas mondja:

  Kép= Win, made my day, lol, fasza, no1, kiszedi! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Holyhead mondja:

  3@ Olvas már el még egyszer azt az Inner Raget, aztán gondolkodj már rajta egy kicsit...

  "Usable when you have over 75 Rage to increase all damage you deal by 15% but increase the rage cost of all abilities by 50%. Lasts 15 sec." - ez volt

  "Inner Rage has been redesigned. It now reduces the cooldown on Heroic Strike and Cleave by 50% (to 1.5 second) for the next 15 seconds. 1-minute cooldown."

  Most szted a kettőből melyik eszik több raget?? A régi inner raget ellőtted, eltoltál 2-2 spell-t és szépen meele ütlegelhetted a bosst mert 0 ragen voltál....Így legalább több ütésből fog elfogyni a rage , remélhetőleg, és az alatt a meele swingek talán vissza is hoznak elegendőt ahhoz, hogy ne kelljen szünetet tartani a rotában...

  Egyébként meg nézd meg a Paragon / Method / random topguild Recountját random heroic killshooton, és a warrik kb 15+-os helyeken tanyáznak most...holott ez pure dps class..szóval sztem nagyon is a helyén van a buff, pláne, hogy mekkora szar érzés már ilyen hátul lenni azok után, hogy a wotlk-ban eléggé elől voltunk... Egyébként meg a fury buff az pve buff, szóval nem értem a pvp-s példát. PvP-zni armsban kell oszt kész. Sose lesz tökéletes pve-pvp balance , kb 1000x kitárgyaltuk már ezt itt is..most lehet h a pvp lesz kicsit szarabb, na és? ... Még mindig azt mondom, hogy inkább a pve legyen balanced, abban több ember érintett. Persze ez szubjektív vélemény, de hozzá kell tennem, hogy 2.2k ratinbgen 3vs3-azok, csakhogy ne mondd, hogy biztos mert nem pvpzek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Holyhead mondja:

  Olvasd* wtb edit 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. nyel mondja:

  5. "holott ez pure dps class.." Kis fogalmi zavar, Pure DPS class: Mage, Lock, Rogue, Hunter
  Tank DPS Hibrid: Warrior/DK, Tank/Heal/DPS hibrid: Druid, Paladin, DPS/Heal Hibrid: Sámán, Pap.

  "PvPzni Armsban kell..." "PvEben több ember érintett" A végén írtad, hogy szubjektív vélemény, ez kicsit javított rajta 🙂

  Amit hiányolok, mert idegesítő bug, az a mögécharge pve-ben... javíthatnák. 🙂

  3. 2 warrior 3500 resimmel pap bubival, hotolva, GCD alatt ölt meg. Mindkettőnek meccs végén dingelt az 1000 CP öcsi ha jól tévedek... (a 3. emberük pala volt)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Arilian mondja:

  "és a warrik kb 15+-os helyeken tanyáznak most…holott ez pure dps class.."

  Hú ez engem is mellbe ütött:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Zengi mondja:

  Ezt a hibrid classozást ideje lenne elfeljeteni, jelenleg egy rugó megfelelő talentekkel jobbat healel magán, mint egy elem shaman... (erőforrás igényét tekintve nem csak hps).

  Szóval Cataval véget ért ez a móka, nem véletlen, hogy 10-es szinten választasz, hogy arms, fury vagy protection warrior kívánsz-e lenni és utána a character screenen is akként vagy feltüntetve. Jelenleg ebben a játékban nem 10 hanem 30 class van, melyek 3-asával class családba rendeződnek és megosztanak bizonyos képességeket és tulajdonságokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. SleepWalker mondja:

  Inner Rage-en fölös vitázni, mivel 8% hittel nem lesz raged cleavet "szpemmelni". RB és BTre se nagyon, de ez majd kiderül. Ennél fosabb úgy sem lehet. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Nardol mondja:

  Mesteri a kép!

  @2: azt már nem hotfixelték live-ra? (mintha ez rémlene valamiért)

  @5: “PvPzni Armsban kell…” nem kell, csak lehet. Ettől szép a wow (Ld: Swifty). Van ott burst.

  @7: a pure dpsen én is meglepődtem 🙂 Bár WOTLK alatt tank warri is top dps volt 5 fős randomban (muhaha).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. knier mondja:

  Lambs to the Slaughter: Instead of granting 10/20/30% damage to the next Mortal Strike, Overpower, or Execute, it now grants a 10% buff to any Mortal Strike, Overpower, Slam, or Execute that stacks 1/2/3 times.

  Na ez most nem teljesen világos. Szóval felstackelem egy overpower- MS-slam-elm 3 stackre, és pld a következő OP-em az +30% ?

  #2 de , nekem is hiányzik QQ
  # Arms warrior PvE-ben is megállja a helyét szvsz

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Nardol mondja:

  @12: akkor tévedtem, mea culpa. Pedig volt róla szó nem? (valami rémlik de lusta vagyok gúglizni)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Gumbo mondja:

  Arms simán jó pve-re is. PVP cuccban, pvp talenttel 10k dps-t toltam HCban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Klapiklapp mondja:

  #10
  ezert van 20% hit-ed:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. dacee mondja:

  #5 Lehet rosszul fogalmaztam, de akkor leírom még egyszer. Mivel eléggé szar a rage regenje a warrinak, igy tutira megérte 100 ig felütni majd eltolni az innert és leburnölni magad vele, ja nem. De ezek után majd te biztos felütöd 100ig eltolod, és spammeled majd neki az összesen 35% al lenerfelt HS-t és 20% al lenerfelt cleavet. Miaz hogy a fury buff az PvE buff? ha valamit buffolnak akkor azt csak PvE re vagy PvP re? akkor nem értem minek ez a sok balance. "PvP-zni armson kell oszt kész" , te biztos nem játszottál s5 be akkor. A PvP-s példa arra szolt, hogy éppen elég az ha allin cdvel a warri kitol 100k dmg-t majd 3sec alatt 3k+ resibe, képek, videók vannak róla (nézz utána miután megint belekötnél), tuti lesz esélye kihealelni akárkinek 3v3ba. A 2200 ról meg csak annyit, hogy már a legutolsó vér pisit eléri ha akarja.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Goodone mondja:

  Meglepődtem azon, hogy eredetileg mire szánta a Blizzard az Inner Raget. Elkölteni a fölösleges raget? 🙂 Vicces.

  6 éve tankolok már a warrior-mal és sose volt még ilyen mint ami Cataclysm-ben most. Folyamatosan rage hiánnyal küszködök, főleg single targeton. Lassan egyre többen ilvl350 fölött vannak mint én és egyre többen húzzák le a mobot. Tudnék bele még aggrot pakolni de nincs rage. A heroic strikot már régen kivettem a rotációból, mert azzal még hamarabb elfogyott a ragem. Gondolnál az ember hogy expertise és hit rating gondok vannak de:

  - Expertise: soft cap megvan, a hard capből még le kell faragnom 6,5%-ot.
  - Hit rating: lvl83+ 0,31%
  - ilvl: 351

  Kérdem én mi lehet akkor a baj? Kieg előtt sose kellett arra várnom hogyha procolt a revenge akkor legyen hozzá ragem is hogy elnyomjam. Bosszantó sokszor a rage hiány.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. zenton mondja:

  "warrior pvp burst túl nagy. nerfeljük a mobility-t!"
  ez a juggernaut meg főleg a charge változtatás már megint nem az, amit csinálni kéne... eddig is haldoklott a stance dance, ezután shield wallon kívül warrior nem fog kiváltani battle stance-ből.. a charge diminishing return meg az egyik legnagyobb hülyeség, ami létezik, a hamstring 8 sec-el együtt. egyedüli melee, aminek a lassítása 50%-os, és ha eddig nem ugrották el a charge-od, akkor ezután már immune-ok is lesznek, szal még el sem éred, főleg ha snare is van rajtad.
  és persze ott a heroic leap, még jó, h az esetek felében "no path avaible" van.. nerfelték volna a throwdown-t meg a leap-et, senki sem kérte őket.

  5: őszintén szólva nem értem ezt a nagy pve balance-ot.. hacsak nem vagy paragornos, akkor mit számít, hogy te vagy a haverod tol-e 100-al nagyobb dps-t? persze tudom, elvakult köcsög pvp-s vagyok, de ahogy téged nem érdekel a pvp balance, engem a pve hagy hidegen
  (egy side note-ként, nem bántásképp, de 2.2k catában már nem nagy rating)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. Mayer mondja:

  @18 zenton
  a, Azért a stance dance továbbra is megéri (ha nem is a passzív bónuszokért amik mellékesen baromi jól skálázódnak gearrel, de SR, cd-k használatáért).

  b,Azért egy burstre képes plateként ne azon akadjunk le hogy nem tudunk stunlockolni embereket, a charge/intercept továbbra is odavisz az ellenhez, csak stunolni nem tudod majd - hamstringelni/shoutolni viszont de.

  c, PvEben jelenleg nem 100 dps a különbség, setuptól függően egy-egy class nagyon elhúz, (4.0.3a survival hunter kb 60-70%kal több dpst tud kinyomni magából ilvl 340-360 gearben mint hasonló geares mage) ez azért nem kis dolog, lévén a raid sikere (és a jutalom) a setuptól és a teljesítménytől függ, nem a befektetett időtől - ahogy te is leírtad 2.200 nem olyan nagy manapság.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. zenton mondja:

  19:
  a.) a gond az, hogy shield wall, shield block és recklessnes-en kívül mindent tudsz már minden stance-ben használni. és mivel most már gyakorlatilag nem fogsz interceptelni, és van pummel battle-ban is, egyszerűen nem éri meg a gcd-t sem az, h te zerkerbe válts akármikor is.

  b.) félreérted, nem stunlockolni akarjuk az embereket, hanem interruptolni meg odaérni hozzá. a charge-intercept-intervene az egyik legjobb, legélvezetesebb dolog volt a warriban, emlékszem hogy örült mindenki, amikor a horribilis s5 után megkapta a warri a juggernaut-ot. a skillcap emelkedéséről nem is szólva. A gond a diminishinggel az, hogy hiába visz oda, nem stunnolja le, és egyszerűen odébbfut. eddig is voltak gondok azzal, hogy charge-ból egyszerűen kiugrottak az ellenfelek, és ott totyogtál utána. ezután még inkább így lesz.

  c.) ezt így meg tudom érteni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. zenton mondja:

  wtb edit: meg az intervene-en kívül.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Holyhead mondja:

  Anno, nagyon nagyon régen, már nem emlékszem, hogy kicsoda, de írtak valami ilyesmit, lehet pont ezen a fórumon:"A blizz egyik legnagyobb baklövése az volt, hogy a pvp-t behozták a WoW-ba". És nem azért mert a pvp szar, vagy a pvp rossz dolog, hanem azért mert nincs elkülönítve, tehát ugyanazok a spellek és mechanizmusok mennek, mint pve-ben vagy RP-ben (xD). Nem külön elzárt tér, külön talenttel, más szabályokkal, hanem ugyanaz mint a pve. Ebből adódik az ÖSSZES balance probléma kb. mióta a pvp bekerült. Persze lehetne a pve rész az elzárt ugyanúgy, ebből a szempontból ez teljesen mindegy, de rengeteg problémát okoz élvezhetőre balancolni a pvp-t és a pve-t EGYÜTT, EGYSZERRE. Ez mindennek a forrása, szerintem ez a fő probléma.
  Mindenkitől elnézést akit bánt a kifejezésem, hogy armsban kell pvpzni. Biztos azt szűrtétek le, hogy "nézd már a noob, azt hiszi a prot meg a fury nem megy pvpben". Tegnap respecceltem arms-ra, fury-ról, addig abban arénáztam. A különbség csak az, hogy az arms-al kb. 3x olyan hasznos vagyok. Persze, jó a prot is, jó a fury is, kinek mi jön be, ez teljesen szubjektív dolog, DE szintén valamikor nagyon régen amikor még wowozni kezdtem és a "nagyok" tanítgattak akkor is így mondták: Arms a pvp spec, Fury-ba mész instákba, protba meg tankolsz fiam. Ez sztem a wotlk-ba nagyon jól látszott is, BC-ben még nem volt ilyen korrekt, mert a fury tbh. egy kalap sz@r volt. De ha nem tévedek ez mindig is így volt tervezve, minden specnek megvolt a szerepe. Pl. mageknél is Frost az általános pvp spec, persze voltak kivételek, vannak is, a fire is használható, elfogadom.
  De ha mindenki a dedikált pvp spec-t használná pvpzni, a tank meg/pve dps specceket meg pve-ben csak, akkor SOKKAL könyebb lenne balanceolni, úgy gondolom. Nem ismerek minden class-t teljesen, nem biztos, hogy miden talent tree-n van ilyen csak pvp vagy csak pve spec, nyilván itt bukik meg az elméletem, de lehetne. Vagy ha kötelezően csak 1 talent lenne pvp-re mindenkinél, akkor mindjárt jobban balancolható lenne. De ez egyenlőre csak képzelgés, saját őrült eszmefuttatásom, így helyén kell kezelni, ok? 🙂 Még egyszer bocsánat a pontatlan pongyola megfogalmazásért, valóban nem pure dps class, és valóban nem csak az arms használható pvp-ben, más kérdés, hogy szerintem azt kellene. Mindig is kettős érzelmeket váltott ki belőlem a prot warrik és palák látványa a BG-ken, arénákban. Szerintem az nem oda való és kész 🙂 Nem ide van kitalálva. És ha az ability-ket vizsgálod akkor is feltűnik, hogy arms-ban sokkal több az olyan spell ami nagyon hasznos pvp-n, kifejezetten az, szinte látszik, hogy sokkal inkább erre van kitalálva mint másra. De lehet csak én látom így elfogadom. Remélem így már mindenkinek tiszta, hogy miért írtam azokat amiket írtam.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Holyhead mondja:

  Jah és egyszerűen azért pve buff a fury buff, mert a pve low dps miatt buffolnak, legalábbis gondolom 😛 (bocs a dupláért, ez lemaradt)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. SleepWalker mondja:

  #15 patch után nem lesz 20% hited és HSt is csak arra fogod használni, amire alapból kitalálták.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. Gundles mondja:

  @17 Lehet pont az a baj, hogy most nem menő a hitcap, expcap elérése tankként 🙂 Warriorommal van 8 expertisem, meg kb 2%hitem, amiket még lejjebb dolgozok majd pár jobb cuccal, és amúgy full masterys/avoidancos cucc. Hc instában bossokon valóban vannak ragegondok, mert kb meg se üt a boss, vengance se megy fel 2k attackpower fölé, viszont raides bossokon semmi probléma, 2 vagy több targetnél meg shieldspecből jön a rage ha blockolok. Úgyhogy szerintem érdemes lenne megnézned inkább ilyen jellegű cuccokban és a healerek is jobban fognak szeretni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  37 User(s) Online Join Server
  • Anuradha
  • HomePlanet
  • Lina_Inverse
 • KOMMENTEK

  • Iblys on Dragonflight Collector’s EditionCsak feltételezés, de talán azért is egyre drágább (már a szar eur árfolyamot leszámítva) mert egyre kevesebbet csinálnak belőle. Minél
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionAlapvetően semmi baj nem lenne egyébként ezzel, de amíg látod, hogy mit adtak régen kevesebbért, és mellé teszed, hogy mit
  • Professor J on Dragonflight Collector’s EditionA Starcraft 2: Legacy of the Void CE volt az utolsó fizikai CE, amit 2015-ben még 22 ezerért vettem. Azóta
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionSőt, most megnéztem, szállítással együtt 147 euróra jönne ki. Mai árfolyamon: 59.000 Ft. (Szállítás nélkül 130 euró, 52.000 Ft) Tudom,
  • lelelio on Dragonflight: Még idénHisztit az r/hungary-n, kérlek
  • Professor J on Dragonflight: Még idénHasznál eurot a magyar is, ha külföldről EU-n belülről rendel, főleg ahol euro a fizetőeszköz. Vagy pl. Steam és társai,
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénOrosz-Ukrán háború mi? A horváth kuna az euróval szemben 2010 óta 10%-os intervallumon belül van. A magyar aranytallér meg 260
  • Professor J on Dragonflight: Még idénArról, hogy többek közt az orosz-ukrán háború miatt közel 400 forint az euró, átlag halandók semmit nem tehetünk. Ami jóval
  • Darkpep on Dragonflight: Még idénNekem a pofam szakad le, hogy ennyit elkernek erte, egyre dragabb mint az ifos is. Grrrr
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénNem, mert nem veszem meg :D.
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionTöbb lesz az annál. 129 euró, jelenlegi árfolyamon majdnem 51k. Egyébként rendkívül "kreatív" ajándék a kitűző, a SL után ismét
  • Hard3n3d on Dragonflight: Még idénAki a megjelenés óta játszik az már bele tolt kb 1 millió Ft ot szerintem ez már nem oszt :)
  • Teli on Dragonflight: Még idénTi az idei megjelenésen vagytok kiakadva, nem pedig azon, hogy egy X+1-ik küldetéspatchért 19 700 forintot kérnek el???
  • Attila on Dragonflight: Még idénMeg mertem volna rá esküdni, hogy nem fog megjelenni 23 nyaráig. Ilyen tempó mellett akár már a héten be kellene
  • csabe on Dragonflight: Még idénJó vicc :D Azt akarják beadni hogy 6 hónap alatt lezavarják a bétát és megjelenik idén a Dragonflight??? :D Ha