WARCRAFT no image

Készült 2011. június 15. | írta Attila

20

Piros betűs részek

Az este megint bekerült néhány új infó és frissítés a PTR patch notes-ba. Nézzük!

General

 • New Daily Quests: The Regrowth and Molten Front
  • A large assortment of all-new daily quests and rewards are now available in Hyjal, where players can help the Guardians of Hyjal push back the allies of Ragnaros and establish a forward operating base in the Firelands! In order to partake in the Regrowth and Molten Front daily quests, players must have at least completed Mount Hyjal up to and including the quest Aessina’s Miracle. Once this quest has been completed, players should speak with Matoclaw in the Sanctuary of Malorne to take part in the Regrowth efforts.
 • New Quest Chain: Elemental Bonds
  • A New quest line is now available to level-85 Horde and Alliance characters, bringing brave adventurers to Thrall’s aid. The Call of the World-Shaman, the quest which will point players toward Thrall and The Nordrassil Summit, can be obtained at the Earthshrines in Stormwind or Orgrimmar.

 • New Legendary Item: Dragonwrath, Tarecgosa’s Rest
  • Steadfast raiders have an opportunity to embark on a series of quests to create an all-new legendary caster staff. In order to begin the process of assembling the staff, players must first kill a Molten Lord in the Firelands. Once a Molten Lord is killed, players can accept the quest A Legendary Engagement from Ziradormi in Grommash Hold in Orgrimmar, or Coridormi atop the Wizard’s Sanctum in Stormwind. The legendary item questline is only available to druids, mages, priests, shaman, and warlocks.

Currency

 • Conquest & Honor Points
  • The game now separately tracks different Conquest Point caps for Battlegrounds and Arenas. The cap for Arena rating will always be 2/3 of the cap for Rated Battleground rating at any given Arena rating. Players may earn a total number of Conquest Points per week equal to the higher of these two caps, but once players have reached the cap for either Arenas or Battlegrounds, they can no longer earn Conquest Points from that source. Conquest Points from Battleground holidays only count toward the total Conquest Point cap.
   • Example: During the first week of Season 10 everyone starts with a rating below 1500. Therefore, the cap from Rated Battlegrounds will be 1500 and the cap from Arena rating will be 1000. In the first week, the character wins enough Arena matches to reach the 1000 point cap. After that point, Arena wins will no longer grant Conquest points for the week. However, the character can still earn up to 500 additional points, but can only earn those points from either Rated Battlegrounds, or from the Conquest Point bonus for holiday and/or daily random Battlegrounds. The following week the cap will be recalculated based on the character’s ratings, and it is possible Arena rating could now generate the higher cap. The second week, the character’s cap from Arena rating is 1600, and the cap from Rated Battlegrounds is 1500. The character has a total cap of 1600 Conquest points for the week. Up to 1500 points can be earned from Rated Battlegrounds, but the last 100 must come from a different source. (Dögöljek meg, ha értem.)
 • Valor & Justice PointsThe number of Valor Points awarded for killing a boss in the Firelands is 120 in 10-player mode, and140 in 25-player mode.
 • The number of Valor Points awarded for killing Occu’thar in Baradin Hold is 120 in 10-player mode, and 140 in 25-player mode.

Dungeons & Raids

 • Raid Profiles have been added which allow players to save the raid window user interface layout based on type of content (i.e. 10-player raids, 25-player raids, Battlegrounds, etc.) for future use.
  • Players can select PvE, PvP, specialization, and group size. Each Raid Profile type will then automatically setup going forward.
  • This feature is available for 5-player content as well when Use Raid-Style Party Frames is selected in the Interface options.
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags:


20 komment érkezett a(z) Piros betűs részek poszthoz

 1. fects mondja:

  "Dögöljek meg, ha értem"

  Nem jár senki rBG-re. Mostantól csak arénából nem tudod megszerezni a heti cap-et conquestből, menni kell rBG-zni is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Sarun mondja:

  Én úgy értelmezem ezt a capet, hogy mostantól csak rated bg-ből lehet elérni a conquest capet. Tehát, ha valaki 2000-es rated bg capen van, akkor arénából azon a héten csak 1333 pontot tud szerezni, a maradékot rated bg-ből, vagy random/holiday bg-ből kell megszerezni.
  Viszont, ha valaki csak arénázik és nem rated bg-zik, akkor ha 2000-es arena ratingen van, az annak megfelelő capet akkor sem tudja teljesen elérni arénázással, csak a rated bg-s ratingjének a 2/3-áig, ami default 1000. A maradékot meg muszáj leszel rated bg-ből és/vagy random/holiday bg-ből összeszedni. Annyi, hogy ha magasabb az arena ratinged, akkor nem fogod tudni az egészet kiszedni rated bg-ből, hanem csak azt a mennyiséget, amit a rated bg szab meg.
  Szóval szerintem egy 2000-es aréna, 1500-as rated bg capes emberke heti conquest szerzése így néz ki: 1000 pont arénából + 1000 pont rated bg-ből és már meg is van a cap. Vagy 1500 rated bg-ből (ez a max neki) + 500 arénából, ha esetleg azon a héten többet rated bg-zne. (ezekből a pontokból nyilván kiválthat a héten 7*25 random/holiday bg, de az a 175 pont elhanyagolható mennyiség).
  Összességében az arénások megkapták a szopóálarcot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Simulacra mondja:

  1. azért nem járnak rBG-re emberek mer puggal nagy eséllyel kikapsz, míg saját csapatot összerakni sokaknak nehéz, mer nincs 10 ember guildbe aki pvpzne és hajlandó ki is ütni előtte a full geart.
  2. Ebbe még van 1 kis csavar is, ha jól értelmezem, miszerint ha nem az elért nagyobb rating-ű kategben tolod, akkor nem lesz meg a cap-ed következő héten. Ez mondjuk kicsit hülyeség szerintem, mert ezzel a rBG-t max 1-2 hétig élesztik fel, ha rászánják magukat arénások, hogy tolják cap-ért, mert utána bőven ráver aréna rating rated-re.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Simulacra mondja:

  Hmm, helyesbítek, előttem commentelőnek nagyobb valószínűséggel van igaza, kifelejtettem ezt a hülye 2/3-ot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. azta mondja:

  * megint kezd egy kicsit sok lenni belőled *

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. zero977 mondja:

  "players must have at least completed Mount Hyjal up to and including the quest Aessina’s Miracle"

  Aki a másik zónában, a víz alattiban fejlődött és Hyjalt kihagyta, annak ez picit kellemetlen ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Attila1234 mondja:

  @6

  Még nem késő megcsinálni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Khas Dylar mondja:

  @6 Vagy rászánja azt a 4-5 órát még, ami a patch kiadásáig hátralévő kicsit több mint egy héten van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Sarun mondja:

  @4
  Igen, sajnos az úgy van megadva, hogy mindig a 2/3-a a rated bg-nek, bármilyen aréna ratingen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. fects mondja:

  @3 "azért nem járnak rBG-re emberek mer puggal nagy eséllyel kikapsz" - a sokat emlegetett Ghostboci írt okosságokat ezzel kapcsolatban az elmúlt hetekben. A fő gond az, hogy egy pug-nak ki kellene kapni 10x, mire lesüllyed a ratingja oda, ahová a tudása miatt tartozik, de ezt sokan nem várják meg, inkább hagyják a francba. Így nagyon kevés pug van, és még ha sokáig ki is tartana a pug, akkor is jó eséllyel egy sokkal magasabb ratingú csapattal kerülne össze, akitől lazán kikap, mert a többi hasonló pug nem volt kitartó.
  4.2-ben ez érdekesen fog alakulni, remélem a guildemben lesz 10-15 ember, akikkel lehet majd menni, mert legalább ennyien arénáznak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. ilovedeep mondja:

  akkor az a rész most javitva van hogy a tier 11 teljesen kivehető justiceból? 10chogall killből még mindig nem esett a vállas .. " Applicable tier 11 items now cost Justice Points."

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Attila1234 mondja:

  @11

  Csak azok a tier11-es cuccok, amikhez nem kell token. A sapkát és a vállast a patch után se lehet megvenni Justice-ért.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. zero977 mondja:

  @7

  Az lesz, csak sajnálom rá az időt :))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Khas Dylar mondja:

  @13 Mondd meg a login nevedet és a jelszavadat (ha van Authenticatorod, azt dob át) és egy sörért megcsinálom neked 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. Trist mondja:

  Az összes (Dögöljek meg, ha értem)-nek:

  Annyi az egész, hogy az _arénás és az rbg-s capet függetlenítetté_ egymástól.

  Example:
  Az első héten arénából csak 1k pontot lehet kiszedni a többit rbg-ből v daily bg-ből kell kiszedni

  Ha első héten vaki felviszi az aréna ratingjét 1600ra akkor második héten a TOTAL CONQUEST CAP-je 1600 (és az arénás conquest cap-je is ennyi) viszont rbgből ugyanúgy csak 1500at tud kiszedni. (ergo ha az adott héten csak rbgzni akarna akkor csak 1500a lenne, ahhoz hogy ki tudja szedni az 1600 pontot mindenképp kell mást is tolni)

  Így érthetőbb?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Trist mondja:

  *Annyi az egész, hogy az _arénás és az rbg-s capet függetlenítették_ egymástól.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. KennyMc mondja:

  @16,
  Pl. ha 2k-n lesz a ratedbg capem, arenaból meg 2,8k-, akkor ratedbgből csak 2k-t fogok tudni kivenni? És fordítva is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. Trist mondja:

  @17,
  rbg-ből max 2k-t arénából max 1333-at az össz mennyiség amit össze tudsz szedni az adott héten az 2,8k

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. KennyMc mondja:

  @18,
  Értem, szóval a blizzard megint elkúrta a conquest rendszert 😀 Kár érte.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Jabba boy mondja:

  A szövegben van egy kis ellentmondás, azért nem tiszta a dolog sokaknak. A 'definícióban' van egy olyan mondat, ami azt állítja, hogy akármekkora is legyen az aréna ratinged, a hozzá tartozó cap nem lehet, csak kétharmada a RBG capnek. A példában ennek ellenére azt írják, hogy második héten a játékos aréna rating alapján származtatott cap-e 1600, mivel ez a magasabb rating, ez a maximális cap is, a RBG-é meg 1500. Ha a kétharmados szabály érvényes lenne, akkor aszerint a max cap 1600 az aréna rating miatt, 1000 az arénát nézve, és 1500 az RBG-nél - de ugye nem ez a helyzet, a példa szerint az aréna cap megegyezik a max cappel, ami egyébként is az aréna ratingből származik.

  Tehát ha második héten valaki felviszi magasabb ratingre az arénát, akkor annak teljes mennyiségét megszerezheti onnan, de csinálhatja azt is, hogy RBG-ből kiszedi, amit a raitng megenged, és a cap maradék részét kitölti az arénás pontokkal.

  A kétharmados szabály szerintem csak az 1500 rating alatti minimum capre vonatkozik. Agyrém is lenne, ha nem, hisz ha valaki elvinné 3000 ratingre az arénát, de RBG maradna 1500 capen, akkor a kétharmad miatt arénából kiszedhetne 1000 pontot, RBG-ből 1500-at, random/call to armsból még 175-öt, ez összesen 2675, és 325 pontot nem tudna sehonnan sem megszerezni, holott a maximum cap-e elvileg 3000.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  36 User(s) Online Join Server
  • feco
  • Strayhand
  • Khas Dylar
 • KOMMENTEK

  • Iblys on Dragonflight Collector’s EditionCsak feltételezés, de talán azért is egyre drágább (már a szar eur árfolyamot leszámítva) mert egyre kevesebbet csinálnak belőle. Minél
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionAlapvetően semmi baj nem lenne egyébként ezzel, de amíg látod, hogy mit adtak régen kevesebbért, és mellé teszed, hogy mit
  • Professor J on Dragonflight Collector’s EditionA Starcraft 2: Legacy of the Void CE volt az utolsó fizikai CE, amit 2015-ben még 22 ezerért vettem. Azóta
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionSőt, most megnéztem, szállítással együtt 147 euróra jönne ki. Mai árfolyamon: 59.000 Ft. (Szállítás nélkül 130 euró, 52.000 Ft) Tudom,
  • lelelio on Dragonflight: Még idénHisztit az r/hungary-n, kérlek
  • Professor J on Dragonflight: Még idénHasznál eurot a magyar is, ha külföldről EU-n belülről rendel, főleg ahol euro a fizetőeszköz. Vagy pl. Steam és társai,
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénOrosz-Ukrán háború mi? A horváth kuna az euróval szemben 2010 óta 10%-os intervallumon belül van. A magyar aranytallér meg 260
  • Professor J on Dragonflight: Még idénArról, hogy többek közt az orosz-ukrán háború miatt közel 400 forint az euró, átlag halandók semmit nem tehetünk. Ami jóval
  • Darkpep on Dragonflight: Még idénNekem a pofam szakad le, hogy ennyit elkernek erte, egyre dragabb mint az ifos is. Grrrr
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénNem, mert nem veszem meg :D.
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionTöbb lesz az annál. 129 euró, jelenlegi árfolyamon majdnem 51k. Egyébként rendkívül "kreatív" ajándék a kitűző, a SL után ismét
  • Hard3n3d on Dragonflight: Még idénAki a megjelenés óta játszik az már bele tolt kb 1 millió Ft ot szerintem ez már nem oszt :)
  • Teli on Dragonflight: Még idénTi az idei megjelenésen vagytok kiakadva, nem pedig azon, hogy egy X+1-ik küldetéspatchért 19 700 forintot kérnek el???
  • Attila on Dragonflight: Még idénMeg mertem volna rá esküdni, hogy nem fog megjelenni 23 nyaráig. Ilyen tempó mellett akár már a héten be kellene
  • csabe on Dragonflight: Még idénJó vicc :D Azt akarják beadni hogy 6 hónap alatt lezavarják a bétát és megjelenik idén a Dragonflight??? :D Ha