WARCRAFT Paladin 4.3

Készült 2011. november 25. | írta Attila

11

Paladin 4.3

A mágusokkal ellentétben a Paladinoknak bőven kijutott a jóból. Áttervezett spellek és Light of Dawn glyph, Holy buff, no meg a retri Paladinok is kaptak egy kis törődést.

 • Holy Radiance now has a 3.0-second cast time, no cooldown, and requires a player target. That target is imbued with Holy Radiance, which heals them and all group members within 10 yards instantly, and continues to heal them by a smaller amount every 1 second for 3 seconds.
 • Seal of Insight, when Judged, no longer returns 15% base mana to the paladin. Judging Seal of Insight still causes damage, and melee attacks will still restore 4% of base mana.
 • Seal of Truth, when Judged, now benefits from a multiplier of 20% per stack of Censure, up from 10%.

 • Talent Specializations
 • Holy
 • Clarity of Purpose now also reduces the cast time of Holy Radiance.
 • Illuminated Healing (mastery) now also applies to Holy Radiance.
 • Infusion of Light now applies its cast time reduction from Holy Shock critical effects to Holy Radiance, in addition to its current effects.
 • In addition to providing haste, the effect from Judgements of the Pure now increases mana regeneration from Spirit by 10/20/30% for 60 seconds.
 • Light of Dawn now affects 6 targets (base effect), up from 5.
 • Paragon of Virtue now lowers the cooldown of Divine Protection by 15/30 seconds, up from 10/20 seconds.
 • Speed of Light no longer triggers from Holy Radiance and no longer lowers the Holy Radiance cooldown. Speed of Light now only triggers from Divine Protection.
 • Tower of Radiance, in addition to its current effects, now also causes Holy Radiance to always generate 1 charge of Holy Power at all times.
 • Beacon of Light is triggered by Word of Glory, Holy Shock, Flash of Light, Divine Light and Light of Dawn at 50% transference and Holy Light at 100% transference. It does not transfer Holy Radiance, Protector of the Innocent or other sources of healing.
 • Protection
 • Vengeance for Protection warriors, Protection paladins, Blood death knights, and Feral druids has been redesigned slightly. It no longer ramps up slowly at the beginning of a fight. Instead, the first melee attack taken by the tank generates Vengeance equal to 33% of the damage taken by that attack. In addition, as it updates periodically during the fight, it’s always set to at least 33% of the damage taken by the tank in the last 2 seconds. It still climbs from that point at the rate it did previously, still decays when damage is not taken, and still cannot exceed a maximum based on the health and Stamina of the tank.
 • Threat generated by classes in active tanking modes has been increased to 500% damage done, up from 300%. This applies to druids in Bear Form, death knights in Blood Presence, warriors in Defensive Stance, and paladins with Righteous Fury active.
 • Retribution
 • Sanctified Retribution now increases the critical hit chance of Hammer of Wrath by 2/4/6%, down from 20/40/60%.
 • Two-Handed Weapon Specialization (passive) now increases damage by 25%, up from 20%.
 • Tier 13 Item Sets

Glyphs

Glyph of Light of Dawn now lowers the number of targets to 4, instead of increasing targets to 6, but increases healing by 25%.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: ,


11 komment érkezett a(z) Paladin 4.3 poszthoz

 1. Drusantia mondja:

  Sanctified Retribution now increases the critical hit chance of Hammer of Wrath by 2/4/6%, down from 20/40/60%.
  Az nem gyenge nerf...

  Holy palák szépen kapják a buffot, főleg ez az aoe heales rész durva. Kíváncsi vagyok mennyire fog kelleni az aoe heal (úgy hallottam eléggé) mondjuk egy hc bosson. Priest is kapott aoe-re némi buffot, csúnya világ vár a healerekre 😀

  Off: nem megy az oldal egy csomó böngészővel. Csak a tabletem (Asus transformer) alap böngészőjével sikerült feljönnöm.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. zenton mondja:

  kár, hogy mindez megint csak pve "buff".. holynál -1 sprint, retrinél -1 burst és továbbra is semmi mobility vagy control.

  bár 5.0-áig már ki lehet bírni az időt..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. DeluksZ mondja:

  "Sanctified Retribution now increases the critical hit chance of Hammer of Wrath by 2/4/6%, down from 20/40/60%." - ez azt jelenti h retri ágon van új 3 elosztahtó talent? Nem tudom, hogy kimatekozták e már az okosok (és valszeg nincs is alternatíva) de ennek mi értelme volt? utolsó 20%-on az összes retriapal kenterbe verte az arcane mageket? Nem vágom...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. warbalz mondja:

  Hát az elég gyenge kifejezés volt hogy a retri palák "törődést" kaptak 😀
  Nem akarok előre whineolni (pedig 6 éve vagyok retri pala), meglátjuk milyen lesz így a retri. Semmi bajom nem lesz ha a sustain dmg pvpbe felér majd egy warri/dk szintre (bár ezt erősen kétlem), így hogy gyakorlatilag totál lenullázták a burstünket.. Így a szárny kb már csak arra jó hogy +1 dispel mana cost az ellenfélnek, vagy segíthetünk derék gyenge mage társainknak még inkább lealázni minket. 🙂 Blizzardéknál viszont ránézhetnének tényleg a PVP Classok közti balance-ra(Ami BC óta nincs szvsz.). Bár tény Pandarival így az első infok alapján kicsit helyrekerül a világ 🙂 Másrészt viszont tetszik hogy a Holy Paladint egyre élvezhetőbbé teszik, nem csak a régi BC-s spam flash omg low hp Holy Shock + Light combo játszik. 🙂 Viszont a mi setünk lett a legimbább (S11 pvp set) !

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. warbalz mondja:

  Ja és tudom h double post meg utáltok, de seteknél kihagytátok holy-t és retrit linkeltétek 2x. Csak észrevétel 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Ragle mondja:

  @warbalz:
  Nézd inkább úgy, hogy minden 5%-al erősebb lesz, ráadásul a Judgement még annál is többet fog sebezni majd. Ha úgy nézzük, akkor Hammert nem dobálunk olyan sokat egy-egy harcon, és egy része azoknak alapból crit lenne. Szóval lényegében olyan hatalmas DPS-t nem veszítünk egy hosszú harcon. Sőt én biztos vagyok benne, hogy csak nyerünk, és ez valójában inkább buff, ha összességében nézzük az egészet, mint nerf.
  PvP-ben meg nem ezen múlik a retri sikere, hogy szárnyak alatt mit alkot a kalapácsával. Ennél jóval összetettebb a dolog. Meg ahogy mondtad, azt eddig is ledispellezték / lelopták, ha tudták.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Sandwraith mondja:

  Hiába dispellezték le, a Blizzard úgy gondolja, hogy ez nem jó, ezért nerfeli. Ez PvE-ben sem kis nerf, akárki akármit gondol. Viszont ezzel nem nyertünk 3 pontot, ugyanis még mindig csökkenti a szárnyak CD-jét 1 perccel, az pedig nem egy rossz dolog. De amúgy is, 20% alatt ez a kalapács nem váltotta meg eddig sem a világot. Hova tovább, a dps-em ettől nem sokkal vagy egyáltalán nem nőtt 20% alatt (igen, dobálom én is). Viszont felettébb hasznos dolog tud lenni pl. Ragna HC 2. translation alatt, amikor egy addod még van kb 30k HP-val és ha nem critel a kalapács, akkor wipe. Ilyenkor jól szokott esni az a 40-50k crit, ami felvillan 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Ragle mondja:

  @Sandwraith:
  Igen, a kalapácsra nézve nerf, de össz DPS-t nézve egyáltalán nem biztos, hogy nerfelve lett a paladin. PTR-en nem voltam, ezért nem tudom ezt biztosra kijelenteni, de szerintem így van 🙂
  Viszont a retri pala eddig is a többi DPS kaszt alatt volt általában, ezért nem teljesen értem, hogy miért kaptunk egyáltalán nerfet bármire is. Az, hogy a burstot le kell nerfelni, az valami nagyon óvodás QQ a többi kaszttól. Nekik nincs burstjük, amikor CD-ket használnak, vagy proccol valami? Dehogynem. Na meg arénában olyan egyszerű kikerülni a retri pala sebzéseit, hogy az külön vicc kategória. Millió lehetőség van rá, nem csak a dispell. Kiteolás, Def CD-k, oszlopok, CC.
  Aztán ez nem a szokásos QQ, mert teljesen jó a pala arénában, legalábbis én meg vagyok vele elégedve (és nem OP, mert másik három kasztú karakteremmel röhögve verem el a legtöbbet). Csupán nem értem, hogy mások mit hisztiznek már kb hat éve folyamatosan egy-két palaképesség miatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. warbalz mondja:

  @Ragle:
  PvE-ben talán annyira nem érezhető, de én a PvPsek táborát "erősítem", és ott ha nem is a világot váltja meg, de azért elég aranyos volt dobálni 30k-kat amikor volt akkora pressure a targeten hogy nem értek rá lopkodni 🙂 Ezért sajnálom kicsit hogy ezt elvették, valamint ezért mondtam hogy meglátjuk mi sül ki a +5% dmgből meg a judgement buffból. Azt el tudnám viselni ha olyan lenne a Judgement mint régen, tehát az egyik legtöbbet sebző spellünk :)) Viszont azt sajnálom hogy nem nyúltak hozzá a Retri survival abilityjeihez. Szerintem most ott tart a retri, hogy meglátják és "omgretrizerghimdownlol". Legalább freedomot megcsinálhatták volna dispel immune-ra. De majd Pandaria ! 🙂 Ott úgy érzem a Retri megállja majd a helyét ! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. theszoki mondja:

  a nerfröl annyit, hogy http://simulationcraft.org/430/Raid_T12H.html

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. warbalz mondja:

  @theszoki:
  Remélem tudod hogy ez azért simulationcraft, mert úgy nézik ezt a dps-t h semmi mozgást csak full dps time. Valamint eddig szerintem senki nem nagyon feszegette azt hogy PvE-be übernerf lenne, inkább a PvPre van hatása 🙂 de mondom 1,5 hét és megtudjuk mi lesz 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑