WARCRAFT Shaman 4.3

Készült 2011. november 27. | írta Attila

11

Shaman 4.3

 • Flametongue Weapon no longer increases spell damage. It now increases all non-physical damage done by the wielder by 5%.
 • Lightning Bolt has a new spell effect.

 

 • Wind Shear’s base cooldown has been adjusted to 15 seconds, up from 6 seconds.
 • Talent Specializations
 • Elemental
 • Call of Flame no longer causes Fire Nova to extend the duration of Flame Shock.
 • Earthquake damage has been increased by roughly 75%.
 • Elemental Fury now removes the cooldown from Chain Lightning.
 • Reverberation now reduces the cooldown of Wind Shear by 5/10 seconds, up from 0.5/1 second.
 • Shamanism now increases the spell power benefit to Lightning Bolt, Lava Burst, and Chain Lightning by 36%, up from 32%.
 • Enhancement
  • Improved Lava Lash now causes Lava Lash to spread a Flame Shock debuff from the target to up to 4 nearby targets. This excludes crowd-controlled targets and those who already have a Flame Shock debuff from the shaman.
  • Improved Lava Lash no longer increases base Lava Lash damage by 15/30%. This increase has been rolled into the base Lava Lash skill.
  • Mental Quickness has been redesigned. Instead of granting the shaman spell power, Mental Quickness now causes Enhancement shaman spells to behave as though the shaman has spell power equal to 55% of attack power. Enhancement shaman spells no longer benefit from spell power from other sources.
  • Maelstrom Weapon can now also proc from fully absorbed melee attacks.
 • Restoration
  • Ancestral Healing now also causes the shaman’s heals to increase the target’s maximum health by 5/10% of the amount healed, up to a maximum of 10% of the target’s maximum health, for 15 seconds. This effect does not stack if multiple Restoration shaman are present, and does not apply to heals from procs.
  • Riptide’s periodic healing coefficient has been increased by 50%. The initial direct heal is unchanged.
 • Tier 13 Item Sets
 • Tetszik(0)Nem tetszik(0)

  Tags: ,


  11 komment érkezett a(z) Shaman 4.3 poszthoz

  1. vazzeee mondja:

   Elemental Fury now removes the cooldown from Chain Lightning.
   Chain Lightning spam!! Az mennyiben fogja megváltoztatni a rotát? Azt állandóan spamolni fogják szerintem! 😀
   Nekem resto/encha shamanom van, nem értek az elementalhoz 😀
   És elég jó kis buffokat kap a shaman!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  2. Sandwraith mondja:

   @vazzeee:
   Ugyan én nem vagyok shaman, de PTR-en kipróbáltam az aoe rotát. Egyrészt egy felejthetetlen élmény volt, amikor csatlakozott mellém 8 shaman a Chain Lightning spamban ( kb mint itt 1 percnél: http://www.youtube.com/watch?v=PWLXQgt_FNA ) 😀
   Viszont én úgy vettem észre, hogy a robbantgatnék Fire Novával kb ugyanannyi a GCD kiesés miatt, mintha csak a Chain Lightningot spammolnám, illetve talán egy nagyon kevéssel több dps. Természetesen én max 4 targeten tudtam letesztelni, nem tudom, hogy pl ez egy FL skorpió trashen vagy egy Ragna HC translationben mennyire szuperál. De valami nagyon komoly volt látni, hogy GCD alatt castolom a világmegsemmisítőt, CD nélkül 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  3. Zengi mondja:

   Annak ellenére, hogy elég jó dolgokat kap a shaman azért a class legnagyobb problémáival (totemek úgy általában) úgy néz ki csak "Pandában" fognak érdemben foglalkozni. És ne felejtsük el (elemental shamanok), hogy a rendkívül op t12 2-es bonuszt (ezt kompenzálhatták volna egy erős searing totem buffal) valamint a rendkívül hasznos 4-es bonuszt (amit lazán talentként beépíthettek volna) elvesztjük. Pvp-sek továbbra sem kapnak defenzív cd-t Eq-t hiába buffolják még így is gyenge. Resto buffok szépek, és végre blue postban bevallották, hogy chain heal jump ranget nem tudják növelni, pedig 10 fős raideken így sokkal gyengébb a resto shaman, mint 25 fősön. Cement aoe lehet használható lesz, nem merek nyilatkozni mert nem játszok cementet. De őszintén nem fogja ez túlzottan érdekelni a shaman közösséget, mivel volt alkalmam figyelni ptr-es raideket, melyek során 1-2 shaman kolléga mindig beordította TS-en: "Unlimited Chain Lightning ezt figyeljed!!!" és ezzel a változással megvettek minket kilóra.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  4. lrdx mondja:

   Csak a "legfontosabb" dolog maradt ki a listáról (elementál szemszögből), hogy hülyére nerfelik a T12-t. Mostantól nem lesz folyamatosan kint hagyott fire elemental, úgyhogy -10-20% dps pápá. Mondjuk tényleg hülyén nézett volna ki, hogy előző tierrel kötelező szaladgálni, ha értelmes DPS-t akarsz tolni, de igazán csinálhattak volna pl. talentet belőle (mint ahogy a T10-ből keletkezett a Feedback)

   A FTW hogy mostantól 5%-al növeli a sebzést az szép, csak ugye cserébe mostantól nem ad 1k DPS-t ami kb. egy T12 HC gearben ülő sámánnál is 10% (szarabb gearben arányosan nagyobb). A millió goldos kérdés: X-10%+5% = ?

   Az "aoe" rota az CD nélküli CL-el faja, a Shamanism buff az jó-jó, de összességében közelében sincs az előzőhöz.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  5. Worgsoul mondja:

   hát összeségében jo kis változások ezek és örülök nekik.....
   chain lightning-nek a legjobban :)))))))..
   bár aminek a legjobban örülnék ha a lava burst frisitené a flame shokot a targeten
   a két elementált meg ugy lehetne használni mint a cement shámán farkasait petbáral meg velem mozognának nem a totemhez lenének kötve...
   elég idegesitö volt hogy leteszem a fire elementált és csak banbán ált egy helyben és néz ki a felyéböl pedig ott a boss amit üthetne...
   igazábol az lene a legjobb ha elvennék ezeket a totemeket és aura formájában kapnánk meg......
   most egy kicsit elrugzkodok de leginkáb az lenne durva ha az hasznavehetetlen érdekeségnek megfelelö nem roszul kjinéző earthquake helyet inkább fire elementálá át lehetne alakulni egy rövid idöre na az tuti lenne globál cd ara az idöre nem lene a lava burst-ön meg aoéban sebezne maga körül (aura formájában)...
   a másik kapnánk valami spelt amivel lehetne teriteni a mobok közt a flame shokot akkor már a menyekben járnék olyan tökéletes és hangulatos lenne az elem shaman...:)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  6. Worgsoul mondja:

   hopsz ez kimaradt az elöbb:))

   bár aminek a legjobban örülnék ha a lava burst frisitené a flame shokot a targeten
   Mert :igy nem idegesitene hogy egy global cd-n vannak a shok spelek anyira..
   a lightning bolt futás közbeni kasztolását meg igazán meg adhaták volna elem shaman talent Speckonak az jo lenne a töbieknek meg ugyan ugy grifelni keljen...:))

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  7. skaven mondja:

   nagyon nem szalltam el a resto bonuszoktol. kenyelmes volt a t12/4 bonusza, nem kellett matekozni a riptide-okkal a CH miatt. most hiaba novelik a riptide tickjeit, ha kozben a CHhoz nem nyultak, ujra visszajon a szopas, nem is pattan el eleg messze, de legalabb a hotot is bukjuk. a kettes bonusz helyett meg egy 9 toltetes water shieldnek is jobban orultem volna, par fighton rohadtsok ido megy el a megujitasara. a negyes bonusz meg... upgradelt troll racial, nem rossz, de meg igy is sehol nem vagyunk defenziv cd-k tekinteteben.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  8. Zengi mondja:

   Őszintén 10 fős raideken a t12 resto 4-es bonusz nem volt túl powa, márcsak azért, mert akire riptideot rakok az máris jobban áll hp-val így nem belőle indítom a CH-t, másrészt CH-t igencsak ritkán használ az ember, én max meleet healeltem vele eddig, illetve a stackolós részeken a healing raint támgotattam vele. Az Unleashed Lightning glyph pedig lehetne elemental passzív képesség, így a 4% LB glyph mehetne párhuzamosan, a másik 2 spec meg úgyse fogja használni, mert nem éri meg neki.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  9. FlameCutter mondja:

   Most így hirtelen eszembe jutott hogy a seasoned winds-nek mi értelme is van ha a resistance totem megteszi ugyanazt ?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  10. Zengi mondja:

   @FlameCutter: Nem vagyok benne biztos, de szerintem stackol a 2 resist.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  11. FlameCutter mondja:

   Ha 195 a cap hova stackel ?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)

  Vélemény, hozzászólás?

  Back to Top ↑