WARCRAFT no image

Készült 2011. december 6. | írta Attila

97

Repült a bazinagy banhammer

Lehetett sejteni, hogy nem lesz jó vége annak, ha valaki kihasználta a Looking for Raid rendszer exploitolhatóságát, mégpedig azt, hogy egy játékos több lootot is kivehetett egy boss-ból, mint amennyit a Blizzard eredetileg elképzelt. Tegnap este több játékos is kedves hangú levelet kapott, amiben arról kaptak tájokoztatást, hogy bizony csúnya dolog molesztálni a LFR rendszert, és ezért bizony átmeneti ban jár, egyes esetekben akár nyolc nap is.

Az eset pikantériája, hogy még a legnagyobb WoW PVE klánnak tartott Paragon se maradt ki a buliból. Bizony ők is huncutak voltak, úgy kirámolták a Dragon Soul boss-okat, mint a kis angyal! Ma reggel gyorsan kiadtak egy nyilatkozatot, hogy bizony szánják-bánják az esetet, és vállalják a következményeket.

As we were doing the first few runs, we noticed an unrealistic amount of tier pieces on some guilds’ armory profiles, which we thought was unattainable through normal means. We started looking into it, and found out that you can loot passed gear from bosses, regardless of save status, if you zone out and back into the instance. This did not provide the raid with any extra loot, but it did eliminate a major portion of the RNG that would have been involved in simply doing personal runs for everyone.

We acknowledge that using this unintended behavior, which was quite clearly a bug, to our gain, was wrong. The fact that others were using it as well is no justification for doing it ourselves. We apologize for doing it, and accept whatever consequences follow.

Ha valaki szereti a drámát, akkor érdemes körülnézni az európai fórumon és a Paragon honlapján.

UPDATE! A Blizzard végre kiadott egy hivatalosnak tekinthető közleményt is az ügyben. A ban mellett természetesen az ilyen család módon megszerzett tárgyakat is törlik.

Shortly after patch 4.3 was released, we became aware that some players were abusing an exploit to obtain loot from the same Raid Finder bosses multiple times in a single raid lockout period (one week). The Raid Finder loot mechanic is of course intended to only allow a person to roll on boss loot drops once per raid lockout period. The raid lockout mechanic has been a mainstay of the World of Warcraft rules since Onyxia and Molten Core, ensuring that no one can obtain loot from a boss more than once per lockout. Due to the nature of the exploit and the clear intent of those who abused it, they’ve been issued notices and given temporary suspensions from the game. We’re also working to remove all Raid Finder items from those who used the exploit.
Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


97 komment érkezett a(z) Repült a bazinagy banhammer poszthoz

 1. Zsaciku mondja:

  Ha mas csal akkor nekem is szabad... Mintha annyira ra lennenek szorulva...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. MagonDead mondja:

  @Zsaciku: Pont azt írja, hogy nem akarják magukat azzal mentegetni, hogy mások is csinálták és vállalják a következményeket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Lacu mondja:

  mintha korábban már itt az FS! fórumán valaki előre sejtette, hogy előfordulhat ez akár a nagyobb guildeknél is.. egyet értek a bannal, hogy ha csak egyet szabad, akkor egyet is lehessen.. ne kerüljék meg a rendszert! mindenki számára ésszerűvé tették, h tilos! és külön piros pont, hogy nem nézték el a Paragonnál ezt.. nem kell senkivel sem kivételezni!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Martinex mondja:

  @Lacu: Konkrétan egy Arena Junkies-os fúrumtémát linkeltek FS-re, ahol is a pvp társadalom buktatta le a nagy guildeket. Wakez-ről konkrétan töb kép is készült, ami elég hamar elterjedt a neten, de bukott For The Horde-os és Ensidia-ás is.

  Egyébként szerintem a 8 napos ban egy kicsit dúrva ezért. Mivel pvp-s vagyok, így nem járok raid-re, de így az LFR rendszerrel igen, mivel nem vesz el sok időt. Számomra eddigi legjobb fejlesztése a Blizznek. Voltam már jó párszor a héten, de valahogy egyszer sem zavart, hogy nem vittem loot-ot. Meglehet, hogy csak én nem vagyok Vér István, de engem marhára nem zavar, ha valaki kihasználja a bugot, nem adnék ezért több napos ban-t.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Verminaard mondja:

  @Martinex: Ha nem progress időszak lenne akkor én még kevesleném is a 8 napot. Nem lenne elrettentő ereje ha 1-2 napra tiltanák el. Így most kb a DS progress verseny ezeknek a guildeknek véget is ért. Érdekes következményei lesznek a Frostshock DS ligára 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Gundles mondja:

  @ Verminaard
  Ha nem egy hetes content hc DS, akkor ott lesznek még a versenyben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Martinex mondja:

  @Verminaard: Nem értem, hogy miért adnál még többet is. A hiba az hiba, a Blizzard a programozó, fejlesztő csapat, ők rontottak el valamit. Az hogy ezt valaki kihasználja, nah bumm. Nem dől össze a világ. Nem idokolja semmi a még nagyobb büntetést, amit te adnál. Egyébként nincs vége a progress-nek, mert nem egy loginnal játszanak a nagyobb guildek. Sem a Pargon, sem a többiek nem hiszem, hogy össze fognak tőrni, hogy egy-két dps-t cserélniük kell. Ha Sejta vagy Lazeil kapná a ban-t, azt mondom, hogy akkor tényleg kilőve a nyolc napra, mert ők a maintankok. Egyébként a guilden kívüli pve mindíg is a Vér Istvánkodásról szólt, ezt mindenki tudja, kár ezen siránkozni, sosem fog megváltozni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Verminaard mondja:

  @Martinex: a Terms of Use-ban feketén fehéren le van írva h. kalapács jár a program, desing, egyéb nem dokumentált hibák kihasználásáért. Ne mondja nekem senki, hogy csak úgy véletlenül történt meg vele a dolog és nem tudta, hogy ez nem jó így. (Külön érdekes h. a PTR 3 hónapja alatt ezt senki nem jelentette.) Hőbörögnie maximum annak van oka, aki véletlenül belekeveredett egy olyan pug-ba ahol ezzel játszottak, de szerintem ez a ritkább eset. A látványos bünti pedig azért kell, hogy legközelebb eszükbe se jusson megpróbálni, ki tudja hány olyan exploit van amit használtak guildek, de nem derült ki.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Endyr mondja:

  @Martinex: Erdekes, de minden alkalommal amikor valakiket bannolnak bugok kihasznalasa miatt jon par ember aki szerint tul durva ezt buntetni. Es minden alkalommal ilyenkor meddo vita kezdodik.

  En asszem most nem nyitok ilyen vitat, de azert orulok, h a Blizzardnal olyanok dolgoznak, akik ha elore megmondjak, hogy seggberugunk ha vetesz a szabalyok ellen akkor utana seggbe is rugjak oket.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Tooma mondja:

  @Martinex:
  Bocs, de ez koránt sem tartozik a "creative use of game mechanics" témába. Már hónapok óta mondogatják, hogy nem lehet egy bosst többször lootolni egy héten. Ez alól nem lehet kibújni azzal, hogy "de a blizz nem oldotta meg az XY exploitot". Itt is ugyan úgy megvannak a tövények (ami alól nem lehet kibújni a tudatlansággal), amiket be kell tartani, hogy mások is élvezhessék a játékot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Lacu mondja:

  @Martinex: én arra gondoltam, hogy itt felvetette valaki azt, hogy karakter cserével és loot átadással lehet játszadozni a "szabály" figyelmen kívül hagyását... @Mailman: http://139.162.145.242/wow/2011/12/01/bugok-a-patch-ben/ -téma alatti cikkre gondoltam.. remélem, így kicsit konkrétabb, h mire is próbáltam gondolni..
  @Verminaard: elvileg azért kaptam 8 nap bant, és nem 9et vagy 7et, mert így egy teljes "resetből" kiesnek.. nem hinném, hogy a végeredményt komolyabban be fogja folyásolni ez az egy hét...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Nouse mondja:

  Ha ugyanazért az exploitért valaki nyolc nap bant kapott valaki meg csak hármat, akkor annak az az oka, hogy már volt büntetve az account. És emlékezünk még WotLK-re, amikor egyes topguildek tagjai voltak már banolva három napra.

  Nyolc napos bant eddig még nem is nagyon osztogattak (vagy legalábbis nem volt nagydobra verve), nincs is szó a hivatalos Blizzard lapon ilyenről, úgyhogy inkább ez, mint örökre lezárt account.
  http://eu.blizzard.com/support/article.xml?locale=en_GB&articleId=50070

  -----

  A személyes véleményem meg az, hogy a Blizzard bekaphatja, ez elsősorban az ő hibájuk. Túl egyszerű volt "exploitolni", és mint ahogy a mondás szól, az alkalom szüli a tolvajt. Az alkalmat ők csinálták, és hiába volt leírva a fórumon már szerdán a loot hiba (egy Frostshock kommenter kezdte a threadet az európai fórumon, azóta törölve), nem volt hivatalos közlemény róla, csak szombaton. Szerintem sok ember visszafogta volna magát csütörtökön és pénteken, ha szépen, kék betűkkel le van írva, hogy állj!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Kukac mondja:

  Én is túlzának tartom a 8 napot. A probléma az, hogy csak az számít bugnak, amit a blizzard elismer. Ragnarosra úgy csinálták a frost patchet, hogy ne lehessen benne állni, hanem át kelljen rajta futni. Persze a guildek rájöttek, hogy lazán elférnek benne. Egy contentel később ki is vették ezt a nehezítést. Akkor ez most bug vagy working as intended? Ezért nem kellett volna banolni mindenkit, aki HC Ragnát megölte?
  A LFRben is csináltak egy hibát. Természetes, hogy ki fogják használni a HC guildek, mert előnyt ad nekik, ez nem kérdés. LFR farmolható a bug nélkül is, nem értem miért csinált ekkora felhajtást belőle a Blizzard. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb loot, ami LFRből esik gyengébb, mint az FL HC loot.
  Azért elég nagy visszaesés lesz a Paragonnak is. Taktikázni fognak tudni, de lehet, hogy lassabban fognak progresselni a hiányzó emberek miatt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Verminaard mondja:

  @Nouse: Tök ciki magamat ismételni, de annyira dühít ez a hozzáállás h. a Blizzard hibája. Nem ők tisztában vannak vele, hogy előfordulhatnak ilyenek ezért hoztak erre szabályt. Ez olyan mintha az, hogy áthajtasz a piroson az a közlekedési vállalat hibája lenne, mert nem tett oda téglafalat amíg nem szabad a jelzés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. poulan mondja:

  @Martinex:
  " Egyébként nincs vége a progress-nek, mert nem egy loginnal játszanak a nagyobb guildek. Sem a Pargon, sem a többiek nem hiszem, hogy össze fognak tőrni, hogy egy-két dps-t cserélniük kell. "

  Azért azt ne állítsd már hogy TOP Guild-ek 3-4
  loginnal rendelkezik ,mert falnak szaladok. Azért akár mekkora Top guildek meg szponzorált csapatok náluk sem a csapból folyik a pénz ... Ergo a Progress-ben még ha kicsivel is de visszább lesznek szorulva !
  8 Nap legalább elrettentő statuáció

  Tooma -nak igaza van !! " Itt is ugyan úgy megvannak a törvények (ami alól nem lehet kibújni a tudatlansággal), amiket be kell tartani, hogy mások is élvezhessék a játékot. "

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Proxybug mondja:

  Gondolom a 8 nap azoknak járt akik már, belekeveredtek valami huncutságba.
  Nem rendeltetésszerű működés volt, ezzel bárki tisztában lehet hc guild tagok közül.
  szvsz teljesen jogos a slap.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. napalmdeath mondja:

  Tegnapelőtt történt Twisting Nether-en DK-mmal LFR-ben, hogy vállas tokenből kettő esett. Természetesen mindkettőre need, és (marha nagy legendás mák) mindkettőt megnyertem. Jó, egyik ment DPS gearbe, másik tankba. It's my lucky day.

  Akkor most én is bant kapok?
  - nem használtam ki szándékosan bugot
  - nem használtam semmiféle ismert vagy ismeretlen exploitot
  - nem próbálkoztam semmiféle dologgal, hogy "plusz" loothoz jussak

  Egyszerűen csak bemákoltam mindkettőt ugyanabból a bossból. Ha ezért lebanolnak, akkor tuti menni fog anyázó levél. Amúgy nem értem miért a játékosokon verik el a port azért, mert szar munkát végeztek, és tele van buggal/exploittal a patch. No persze, könyebb utólag banolni, mint előre +1 hetet rászánni a tesztelésre. Ráadásul a teszterek maguk a játékosok PTR-en, és egy kanyi fillérjébe nem kerül Blizzardnak, sőt, a PTR-es játékosok fizetnek azért a normal előfizetéssel, hogy tesztelhessék az új contentet. OMG?

  Egyre genyóbb fos ez a Blizzard.. lehet mégsem veszem meg Diablo III-at?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. sunyika mondja:

  Kicsit ez olyan, mint a forma 1-ben, amikor próbálják megtalálni a top csapatok a kiskapukat, viszont ha valaki talál valamit, akkor a másiknak vagy le kell másolni, vagy jelenteni az FIA-nál (felügyelők), hátha megbüntetik érte a csapatot, és így azok nyernek az egésszel, akik nem kezdték el utánozni. Ez esetben a paragon rosszul döntött, nem kell ezért keresztre feszíteni őket, fordított esetben nagy előnyük lett volna, megpróbálták de nem sikerült, ez van. A versenyre meg igenis befolyással lesz ez az egész, azért 1 hét az rengeteg idő, azt behozni egy world 1st-ért versenyző csapatnak (szinte) lehetetlen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. sunyika mondja:

  @napalmdeath: ember.... értelmezd a helyzetet mégegyszer, és talán le fog esni, hogy hülyeséget írtál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Verminaard mondja:

  @napalmdeath: van aki elolvassa a korábbi kommenteket is ? 😀 Ígérem többet (ebben a posztban) nem ismételek.
  Exploitolás lsd piros lámpa téglafal. Ha a PTR X hónapja alatt nem derült ki (ami számomra amúgy igen érdekes) akkor miből gondolod, hogy +1 hét teszt alatt kiderült volna. A Blizzard soha senkit nem kényszerített fegyverrel arra h. menjen PTR-zni, ez egy lehetőség, amit biztosít és nyilvánvalóan ez nekik is jó, de biztos, hogy megvan rá a saját teszt közönségük is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Vilendor mondja:

  @napalmdeath:
  Mit nem lehet azon felfogni, hogy mi a különbség "egy héten egyszer lootolhatsz 1 bosst" és a "2 tokent vittem egy bossból" között?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Martinex mondja:

  @Verminaard: Elfogadom az álláspontodat, egyszerűen úgy gondolom, hogy ez egy játék. Számomra akkor is dúrva még a 8 napos ban is, nemhogy a több. Ahogy Nouse és én is írtam ezt a hibát a Blizz követte el, számos ilyesmi volt már megtorlás nélkül a WoW történetében, mind pve, mind pvp részről.

  @Endyr: Semmi vita nincs az egészben. Verminaard leírta a véleményét és én is a magamét. Ebben semmi rossz nincs, amíg nincs személyeskedés. Egyszerű véleménycsere.

  @poulan: A Paragonnál mininmum feltétel, hogy két aktív loginod legyen. A többieknél nem tudom, de szerintem náluk sem könnyebb a bejutás, mint a Pargonnál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Proxybug mondja:

  Kiváló ötlet nem megvenni a dio 3 at, még csak az kéne hogy Mf el bandukolj a csapatban leghátul.. mert a mentalitásod kb ez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. kakaoscsiga mondja:

  @napalmdeath: Minden héten egy adott bosst egyszer lootolhatsz, értsd ha 3 lootot viszel / boss, akkor hármat, legyél boldog vele. De ha csalással ezt a tízszeresére növeled akkor az már ejnye-bejnye, ezt beláthatod te is.

  Aki ptr-en tesztel, az ingyen munkát végez a blizznek, ezzel minden egyes ember tisztában van és magasról leszarja, ki miért, embere válogatja. Van aki ennyire unatkozik, van aki a progresszben akar előnyt kovácsolni, a lényeg, hogy mindenki nyer rajta, blizz is, ők is. Ha nem akarják csinálni, ne csinálják, majd csinálja más.
  Biztos megijedtek, hogy nem veszed meg a D3-at.

  Amúgy a legelső kommentelővel értek egyet, ez a bocsánatkérés a paragon részéről sem több, mint egy nevetséges kötelező post, tipikus kamuduma, csak azért csaltunk, mert kémeink jelentették, hogy mások is.

  Egy bocsánatkérésben bocsánatot kell kérni, nem pedig bocsánatot kérni de azért még megemlíteni, hogy izébigyó azért mert nahát.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. Nouse mondja:

  @Verminaard: A hasonlatok megalkotásának első szabálya: ne is kezdj bele a hasonlatba! Piros lámpa téglafal ugyanúgy nem állja meg a helyét, mintha én azt mondanám, hogy ebben az esetben a Blizzard elfelejtette még a lámpát is ketenni.

  Exploit volt? Igen. Büntetést kapnak az emberek az exploit miatt? Igen.
  Blizzard elkúrta? Igen. Blizzard kap büntetést? Nem.

  Ez a problémám, röviden.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Verminaard mondja:

  Nem fogunk dűlőre jutni úgy látom 🙂

  Számomra a"...serious violations of these Terms of Use... (i)Using or exploiting errors in design, features which have not been documented, and/or "program bugs" to gain access that is otherwise not available, or to obtain a competitive advantage over other players" felér egy piros lámpával, de biztos engem neveltek rosszul. 🙂

  És tulajdonképpen a Blizzard is kap büntetést, hiszen biztos lesznek olyanok akik ezen felháborodnak és elpártolnak. Látod napalmdeath se veszi meg a dió3-t 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. Zake mondja:

  Én csak azt nem értem, hogy ilyenkor miért csinálja minden progress guild ezt, miért nem jelentik a Blizzardnak ahogy azt kellene...? Számíthattak volna rá hogy ez lesz. Vagy azt gondolták hogy majd a Blizz szerint ok lesz hogy egy héten fullra felöltözöl a RF-ből...?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. Endyr mondja:

  @Nouse: csak kivancsisagbol szeretnem hallani a velemenyed errol (a sztem nagyon hasonlo, de kepzelt problemarol):

  Tegyuk fel, hogy Nagrand egy eldugott reszen veletlen leolsz egy 5 hp-s nyulat es meglepodve tapasztalod, hogy ilvl 384-es epic volt nala. Megvarod a respawnt es 2 perc mulva ujra lootolsz egy epicet. Ugy dontesz csendben maradsz es kiszeded a teljes felszerelest.

  Vajon jogosan fog-e bannolni teged a blizzard emiatt? Volt-e piros lampa avagy nem? Hiszen ez csak egy bug amit ok hagytak benne, vagy nem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Proxybug mondja:

  "Tegyuk fel, hogy Nagrand egy eldugott reszen veletlen leolsz egy 5 hp-s nyulat es meglepodve tapasztalod, hogy ilvl 384-es epic volt nala. Megvarod a respawnt es 2 perc mulva ujra lootolsz egy epicet. Ugy dontesz csendben maradsz es kiszeded a teljes felszerelest.

  Vajon jogosan fog-e bannolni teged a blizzard emiatt? Volt-e piros lampa avagy nem? "

  Ez a nem rendeltetésszerű működés, szörnyű bevallani. (nem lehetne hogy equippedet dobjon az a nyúl? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. Martinex mondja:

  @Endyr: Ez a tipikus esete annak, ha a való életben találsz egy 20ezrest a földön és felveszed vagy sem. Ha felvetted, akkor elloptad? Persze, hogy nem. Miért a te hibád lenne, ha lootolsz valamit és nem osztod meg mással. Az ember hibája volt, hogy elhagyta a pénzét, ebben az esetben a Blizzard hibája. Persze szerintem nem jó a hasonlatod a jelenlegi témához, de ha ezt a hasonlatot vesszük alapul, akkor nem hibás, aki kilootolja a nyulat.

  @Proxybug: Ebben az esetben equippedet-et dob, mert a 20ezres is átadható, akárcsak az epic tárgy 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. Proxybug mondja:

  A 20 ezres példa azért rossz, mert csak egy alkalmas, itt meg nyulra rátapos, kiköhög egy tárgyat, majd megint és megint.

  Egész guildek abulzálták szegény nyulat és ötlöztek fel sokkal gyorsabban, mint ahogy lehetett volna. Jogos, hogy jött a vadőr.

  Mellesleg volt valami autópiacnál is, hogy az egyszeri feledékeny ember valami 500k forintot hagyott a kocsit tetején aztán amikor elindult meghintette az utat - fel is szedték. Holott abban a tételben, megintcsak nem helyes.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. Plevi mondja:

  annyira egy értelmű volt h ha megcsinálják és rájönnek a blizzesek ki lesznek bannolva és rájöttek, (nem tudom h gondolhatták ezt, hogy ha ők armoryról kiszúrták a többi guildet akkor a blizz őket nem fogja kiszúrni) meg is érdemlik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Szolo mondja:

  A ban jogos, ha csaltál, az nem kérdés szerintem. A mértékét pedig a Blizzard 1d8 módszerrel határozza meg, ami nem igazságos, de le kell nyelni, vagy az ajtón keresztül bármikor távozhat az illető.
  A hírek szerint viszont mindenki kap ban-t, aki a hibát kihasználóval egy raidben volt a kérdéses időpontban. Még olyan is kapott ban-t, aki belefutott a hibába, lootot eldobta, ticketben jelentette a hibát, GM megköszönte a segítségét, játékosnak semmi haszna nem lett a dologból, de még idejét is elvitte a ticket és a GM felhomályosítása

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. vizoo mondja:

  Pletyka kering, hogy ugye az alap a 3 nap ban, akinek már volt gondja a "hatóságokkal" az megkapta a 8 napot. Akinek pedig ez már a sokadik (mondjuk 3.?) ilyen esete, annak a 8 napos ban=véglegessel.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. Alopex mondja:

  Ennyien nem olvasnak EULA-t? Abban feketén-fehéren benne van, hogy bármiféle programozásbeli hiba kihasználásáért a játékos a felelős és egyedül csak és kizárólag ő.
  Lehet vele nem egyetérteni, de akkor meg nem kell játszani a játékkal. Szerintem így, hét év után már mindenki keni-vágja a szöveget, hiszen minden patch után a képedbe nyomják az egészet és csak akkor lehet OK-t nyomni, ha a végére értél.
  Jah, nos igen... el kéne olvasni hébe-hóba (pl változás van benne), nem csak vadul áttekerni.
  Ha lenne egy írt törvény, hogy a talált 20 000 Ft-ot megtartani bűn, de nem tudsz róla, akkor az téged minősít, nem azt, aki elhagyta a pénz. Fenékbe fognak tenni érte.
  Lehet azt mondani, hogy a Blizzard elúrta. Na és? Az EULA-ban te vállalod minden belépéskor, hogy az ilyen jellegű hibákért kizárólagosan viseled a felelősséget. Tehát aki kihasználta ezt a bugot, az annak teljes tudatában tette, hogy ő most buggal visszaél, és tudja, hogy ezért fenékbeszeretkezi a Blizzard előbb-utóbb. Egy sem állíthatja, hogy nincs tudomása erről, mert a játékba való belépés feltétele, hogy elfogadd az EULA-t, meg a társait, amiben ez természetesen benne van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. Martinex mondja:

  @Proxybug: A példa alapjában rossz erre az esetre, mert a kérdés az, hogy szabad e kilootolni a nyulat vagy sem és ahogy a 20ezeres példa is mutatja, igen szabad, mert nem a játékos hibájából, hanem a Blizz hibájából keletkezett ez a probléma. Csak hogy értsd, felveszed a huszast, majd másnap is találsz egyet, majd azután is és így tovább. A példa ugyanaz, meggazdagszol, legálisan. Viszont ez a példa nem tükrözi az LFR hibáját.

  @Alopex: Látom soha nem tanultál jogot, ami nem is baj, de akkor nem kell nyilatkozni olyanról, amit nem tudsz. Nézzél egy picit utána a dolgoknak mielőtt dobálod itt az igét!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Nouse mondja:

  @Endyr: Teljesen függetlenül az aktuális esettől, ami nyilvánvalóan bug és exploit, és ezt azoknak is tudniuk kellett volna, akik csinálták; az általad leírt esetről hogyan tudnám megállapítani, hogy bug vagy feature? Ok, majd 7 év wowos tapasztalattal írtam volna ticketet (és már írtam is egyszer egy súlyos, bár csak vélt exploit lehetőséggel kapcsolatban). De hogyan tudná megállapítani egy olyan ember, aki pár napja kezdte a wowot?

  -----

  Vegyétek észre, hogy én nem menteni akarom azokat, akik exploitoltak. Főleg nem azokat, akik már visszaesők. De próbáljátok továbbgondolni: az emberek hülyesége vajon mentesíti a Blizzardot a felelősség alól? Három nap gyors vagy lassú reakció? Gondolhatták ezek az emberek, hogy ha három napig egy szó sincs róla, akkor zöld a lámpa?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Delfi mondja:

  @Alopex: A húszezres példa már csak azért is rossz, mert azt a jelenlegi törvények szerint is be kell vigyed a jegyzőhöz. 🙂
  Pont amiatt került ez szóba pár hete, hogy az az idióta fent hagyta a kocsi tetején a vételárat, és végig borította vele az utcát. 🙂

  Tipikusan mutatja, hogy kinek milyen a hozzáállása az etikához. Az FS kipostolta már egy hete, hogy milyen bug van, ehhez képest az én ismerettségi körömben nincs senki sem kibannolva. Egyszerűen nem rezonál az ember erre, mert nem korrekt dolog, és aki ezt nem érzi, annak igen érdekes lehet a neveltetése.
  Mondjuk én rendre meglepődök, amikor a ninjázást védik a népek, mert az "teljesen rendben van, hiszen mindenki csinálja, csináld te is, és akkor nem zavar"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. Proxybug mondja:

  "De hogyan tudná megállapítani egy olyan ember, aki pár napja kezdte a wowot?"

  ...demagóg sarkítás ez:D

  pár napja, és t13 aha persze.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. Nouse mondja:

  @Proxybug: Nabazz, olvasd el már az első félmondatomat is. Del plx!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. Alopex mondja:

  @Martinex:
  Hát, ha aláírsz egy szerződést (értsd: belépsz a játékba, mert ugyebár azzal elfogadod, hovatovább aláírod az EULA-t, meg a másik 2 társát is), akkor hiába tekeregsz az abban leírtak ellen... saját magad raktad a fejed a penge alá, kár sírni, hogy elvágta a torkod. Szépen le van benne írva, hogy a bugkihasználás 100%-ban a playerek sara, és mint bűnösöket, szépen meg is kukizzák. Sőt, az is bele van írva, hogy a Blizzardnak nem kötelessége lehetőséget adni a jogorvoslatra. Olvasd el szépen, érdekes dolgok vannak benne. És mivel minden alkalmmal elfogadod, ha belépsz a játékba (ahogy erre ki is tér, természetesen), minden egyes alkalommal be is kell tartanod és adott esetben be is tartatják veled.
  Olyan meg ugyebár fizikailag nem létezik, hogy ne ismernéd azt a bizonyos EULA-t, hiszen minden alkalommal az orrod alá tolják. De különben is, a törvény nem ismerete nem ment fel a hatálya alól, ugyebár, ahogy a régi bölcsesség mondja.
  Summa summarum: A bugok kihasználásért ban jár. EULA-ban benne van. EULA-t meg önként és dalolva elfogadod. Tekeregni felesleges.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. warruth mondja:

  Úgy emlékszem, ilyen már francia országban is történt. Csak ott "Le Banhammernek" hívták.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. Martinex mondja:

  @Delfi: Nah, van itt aki vágja a dolgot 🙂

  Tehát akkor Endyr példája miért is nem jó a példa: ha találsz egy nyulat, ami epic-et dob, jelentened kell a Blizznek, ami a pénz esetében a jegyző. Ám, mint már többszőr írtam, nem jó példa Endyr példája erre az LFR-es esetre, én csak a 20ezeressel mutattam be, hogy miért is nem jó.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. Martinex mondja:

  @Alopex: Honnan veszed, hogy én nem tartom be? Látom betaláltam nálad, mert nagyon támadsz 🙂 Nem az EULA-ra írtam, amit írtam neked, hanem a talált pénzre. Egyébként nézd meg a karimat, meglátod, hogy mennyire izgat a pve és mennyire érint az LFR bug. Olvasd el az elejétől a kommenteket és meglátod, hogy én konkrétan mi miatt nem értek egyet a bannal. Én már csak ilyen vagyok, ha téged bannolnának, melletted is kiállnék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 45. Alopex mondja:

  @Delfi:
  Nos na igen, a 20 000 Ft-ot, a talált értéket szépen le kell adni. 🙂 Nem is tudom már hány telefont adtam vissza a gazdájának... persze a párom telefonját, mikor eltűnt, azóta se lelik sehol... meh... száradjon ki a megtaláló szeme és csipegesse ki a varjú.

  Szintén zenész, se engem nem banoltak még, se ismerősömet se. Egyszerű a szitu, amiről tudom, hogy exploit gyanús, azt hagyom a fenébe. Más megégeti vele magát, én nem. Vicces nézni ilyenkor a sírásokat, meg a védéseket 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 46. Haargh mondja:

  Reszemrol nem alltam volna meg 8 napnal, perma ban es viszlat. A patchnotesben VILAGOSAN le volt irva, hogy 1 bosst egyszer lehet lootolni egy heten lfrbol, ennek ellenere ezek a jatekosok szandekosan es valoszinuleg elore kitervelve exploitoltak a lootrendszer hibajat, fel sem merul esetukben a vetlen eshetoseg. Hogy lehet magyarazni 18-19 bosskillt maskeppen?
  Es ezt valoszinuleg a guild jovahagyasaval csinaltak. Azt nem mondom, hogy az egesz guildet ki kellene banolni legalabb 72 orara szerdatol kezdve, de az biztos, hogy a vetkeseket eltakaritottam volna vegleg a jatek kozelebol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 47. Delfi mondja:

  @Nouse: Három nap egy bugfixre igen gyors reakció, főleg ha egy ilyen komplex játékról beszélünk.
  Ne feledd, hogy úgy kellett végrehajtani a javítást, hogy közben nem dönthetted be az adatbázist, nem állíthattad le a szervereket, és az élő szervereken kellett bestoppolni a lyukakat. Persze, Rambó is kemény, megvarrja a sebeit, de azért te is elhúztad volna a szádat, ha a Blizzard bejelent egy teljes rollbacket, hogy biztosan minden lopott item kikerüljön a játékból. Tudod mi meló logot elemezni? Több millió normális játékos használta a raid findert, és közülük kellett kibányászni azokat, akik csaltak vele. Azok az alkalmazottak, akik ezzel foglalkoztak, mind-mind dolgozhatott volna azon, hogy neked jobb játékot fejlesszen, vagy éppen gyorsabb kiszolgálásod legyen a problémáidnál. Ha erről az oldalról nézed, akkor mégsem olyan szép a menyasszony, nem?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 48. Proxybug mondja:

  @Nouse:
  olvastam. De szája van, ujjacskák vannak, megkérdezi.
  (másik fórumon részletesen leírták a menetét a dolognak) ilyenformán még az amúgy zombi agyúak is teljesen tisztában lehetnek vele, hogy tilosban járnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 49. Nouse mondja:

  @Delfi: Nem a patchelésre gondoltam, hanem a figyelmeztetésre, amit még a patch előt kiírtak a fórumra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 50. Martinex mondja:

  @Alopex: Ha nem adtad vissza a talált telefont, akkor a Paragon-os Wakez miért is érdemel bant? 😀 A játékban nem csinálsz "törvényletenséget", de az életben meg igen? Hmmm, akkor megértem, hogy miért is támadtál nekem. Fura egy kicsit a gondolkodásod. Én pont ezt mondom, hogy ez egy játék és marhára nem érdekel, hogy te vagy bárki más ellopja a lootot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 51. Nouse mondja:

  @Proxybug: Még mindig kimarad az a rész, hogy azt Endyr példájára írtam és nem az LFR-re?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 52. Alopex mondja:

  @Martinex:
  Olvasás fail. Mondom: Nem is tudom, hány telefont adtam vissza.
  Nem baj, betudom, hogy front van 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 53. Zake mondja:

  Szálljatok már le a példákról. Kit érdekel hogy melyik példa rossz meg melyik nem.:P Van EULA amit elfogad mindenki, abban benne van hogy exploitot kihasználni offense. Pont azért van benne, hogy a Blizzardot felmentse az ilyen hibák miatti felelősség alól. Egyébként nem csak a Blizzardot védi, hanem a játékosokat, mindazokat akik nem tudnak/akarnak visszaélni az ilyen hibákkal... Az hogy valakit nem zavar mert nem PvE-zik, másokat még zavarhat mert ők nem akarnak beállni a hibát kihasználók sorába, és ezért hátrányhoz jutnak. Ennyi erővel mondd azt, hogy aki becsületes és nem használja ki a hibát, az a saját hülyeségének köszönheti hogy lemarad és meg is érdemli. Gratulálok, ez a jó hozzáállás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 54. Gundles mondja:

  Azt hiszem sok esetben volt értelme a vitának, hogy az adott szituáció exploit-e vagy sem, mert sokszor tényleg nagyon keskeny a határ. De ez pont nem egy ilyen szituáció. Egyértelműen úgy volt beharangozva az LFR, hogy hetente egy bosst egyszer lootolhatsz. Azt nem mondom, hogy az világos, mit értenek egy boss egyszeri lootlása alatt,

  mert ezt lehet úgy is értelmezni, hogy akkor mentődsz be a bossra, ha vittél belőle lootot (ez szerintem egy jó megoldás lenne, a patch notesból az jött le nekem, hogy ilyen lesz)

  vagy lehet úgy értelmezni, hogy akkor mentődsz a bossra, ha needeltél valamit, függetlenül attól, hogy te nyered-e (ez egy köztes megoldás, de legalább csak olyan bossra ment, amiből esett használható loot)

  vagy lehet úgy is értelmezni, hogy akkor ment a bossra ha megölöd, függetlenül attól, hogy passolsz mindent (ez a normal raidhez áll legközelbb, nekem így működött a héten)

  De azért az látható, hogy ez nagyon messze van attól, hogy valakik ki-be zónázgatással, meg master looterrel addig farmolják az instát, amíg meg nincs az összes loot ami kell. A ban teljesen jogos és méghozzá pont azért, mert ez egy játék, és mint olyan, vannak benne szabályok, amit mindenkivel betartat a játékvezető (Blizzard). A focista se követ el törvénytelenséget, ha kézzel paskolja a kapuba a labdát, de attól még nem lesz szabályos és ha a játékvezető észreveszi, ki fogja állítani, a gólt meg nem adja meg. Ez mindenhol így működik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 55. Holdmancs mondja:

  Jogos a ban! Lemaradtam a lopásról, nehogy má elhúzzanak cuccilag! 😀
  Vér István

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 56. Verminaard mondja:

  @Gundles: Eredetileg én is így értelmeztem ám, hogy hetente 1 bossból 1x vihetsz lootot, vagyis addig farmolod amíg egyszer nem nyersz valamit. Annak úgy lenne értelme. 6 nap után nehéz lenne messzemenő következtetéseket levonni, de én nem látom mi érdeke lenne bárkinek lemenni azután megint, h. 1x már kitakarította a héten.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 57. Zake mondja:

  Érdekes hogy hányan gondolják logikusnak azt hogy csak akkor mentődj le ha vittél is lootot a bosstól. Nem igazán értem hogy ez egyáltalán hogy jutott az emberek eszébe, normális raideken is egyszer lootolhatod a bosst, itt miért kellett volna máshogy lennie...?:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 58. Nouse mondja:

  A Vodka állítása szerint exploit nélkül (locked kari nem vitt lootot, minden körre behoztak pár unlocked maint) farmolta az LFR-t mégis ki lett banolva.

  Namost azt szerintem még guilden belülről se tudják leellenőrizni, hogy suttyomban nem-e tradelt valaki át lootot (hacsak tényleg nem disseltek minden fölösleges lootot), mert ha történt ilyen, az befeketíthette a teljes raidet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 59. Verminaard mondja:

  Azért mert így nincs sok értelme annak, hogy van e lockout rajta vagy nincs. (Értem, hogy így nem kell ugyanannyi bosst ölt embereket toboroznod, hanem bárhol be tudsz csatlakozni, de én ezt nem érzem olyan nagy segítségnek)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 60. Lacu mondja:

  @Gundles: Ellenben én úgy jártam, h egyetlen bossra mentem csak be, lootoltam is, majd normál raiden ugyan a loot kiesett (azt nem nyertem meg) arra is tudtam dobni..

  szerintem a blizz akkor csinálna a legnagyobb butaságát, amikor a 10/25öt egy idre hozta.. és még azonos lootra is rakta.. jó volt anno a 10 / 10hc-25 / 25 hc megoldás is.. tény, hogy akkor 4 féle loot táblát kellett csinálni, és több creativitást igényelt, de most ez van, ezzel kell megelégedni...

  LFR megoldás azért van, hogy mindenki láthassa az adott raid instát összes bossal, mégha gyengébb itemet is kap.. és kénytelen 25 (akár ismeretlen) másik playerrel együtt működni..
  sok pró és kontra érv szól minden mellett, de mindenhez társulnak szabályok! ami mindenkire volnatkozik! a nem tudás az nem mentesít.. de ők bizonyára tudatosan csinálták, amit...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 61. Uwa mondja:

  Zake: Gondolom azért jutott sok embernek ez az eszébe, mert a lootok csak minimalisan jobbak mint a 3 új ötfősben, ellenben a nehézsége meg sem közelíti:) Amugy rettentő idegesítő amikor végigmész rajta, nem dob/nem tudst vinni semmit, majd mész még egyet, mert mondjuk segitesz valakinek és minden kiesik, csak szep pirossal áthúzva. De van egy olyan érzésem hogy ki lesz még sirva a rovidebb reset, és vidáman fogok gondolni a mostani önkéntes rendőrökre, akik szerint mindenkire halál aki megszegi a szent elua-t.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 62. NoPara mondja:

  @Martinex:

  Nah, olvasd el még egyszer mit írt kedves Alopex. 🙂

  És szerintem ő nem "támadt" senkire, csak le írta a véleményét, ami teljesen korrekt volt! Te ragadtál meg minden hozzászólásába egy részt amibe bele tudtál kötni. (vagy alapból a leglényegtelenebb részt ragadtad meg, vagy alapból félreértelmezted)

  Amúgy én teljesen azon a véleményen vagyok, -mint remélem sokan mások- ha egyszer elfogadod az EULA-t, és abban szépen le van írva hogy ezért ez és ez jár, továbbiakban a blizzard dönt a szankciokról, akkor nem érdemes -és értelme sincs- vitatkozni hogy ki mit vétkezett. Továbbá felesleges hasonlatokat is felhozni, amikor konkrétan 5 sorba meg tudtam fogalmazni -remélem érthetően- a lényeget...

  Uwa
  Szerintem az EULA nem szent, nagy része baromság, és logikátlan (najó nem a nagy része, de egyes részei tényleg azok), de ha egyszer elfogadod, akkor teljesen felesleges ezen agyalni hogy blizzard mekkora egy gerinctelen csapat, aki a saját hibáiért a "szent" játékosokat bünteti, akik tejelnek nekik X csillió dollárt, és csak játszani akarnak. ":("

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 63. tmaster mondja:

  Újabb patch, újabb expliot... Én máig tartom a nézetet, miszerint ha a Blizz nem akarja hogy exploitoljunk, ne adja ki félkészent a patchet. Bann-t osztani azé mert valaki megint ügyesen felfedezett valamit, a furfangosság kárára megy. Én azt mondom, használd ha van, külömben miért van benne és ezé nem kellene büntit osztani.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 64. Neldiah mondja:

  magyar klánokról tudni valamit? érdekes számok vannak a raid finderes killek alatt pár helyen=)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 65. Gundles mondja:

  @tmaster

  Blizzard is hasonlóan gondolkozi. Benne van az EULA-ban, hogy használhatja a bannhammert és használja is. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 66. vadas mondja:

  @Martinex:
  A probléma a következő a gondolatmenettel, jogilag, ha te találsz 20 ezer forintot, azt te köteles vagy leadni a rendőrségen, és X idő után (azt hiszem fél év), ha senki nem tudja bizonyítani, hogy az a 20 ezer forint az övé volt, akkor te, a megtaláló, megkapod...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 67. Nouse mondja:

  Egy másik összefoglaló, azt hiszem Methodos posztolta.

  1) This is a game, we are not stealing anything.

  2) It doesn't affect 99,99% of you, and you probably have no idea how we would use this gear and for how long, but still so many people feel entitled to have strong opinions on the matter.

  3) Many exploits haven't resulted in a ban in the past. Even tho some top guilds used them, you (all) are the first to completely ignore them when you reckon "X is a good guild, Y is the best, etc.."

  4) Using an exploit is never obvious for top guilds. Decisions have to be taken rapidly, on the move.

  5) We have spent the last 5 months farming Firelands with up to 5 groups a week for legendaries. We are only playing this game for this very week of progress and the commitment needed is quite energy draining. Banning 3 days and removing gear is punishment. Banning 8 days is giving you the big middle finger and screwing 5 months of preparation on top of the week of vacation people took from their work. It doesn't really look fair to me to simply impede you from playing the only week of the year you really want to.

  6) Quite frankly, it's clearly our fault for exploiting, no one say otherwise. But much much more than that, it's the fault of Blizzard inconsistency in their behavior. Trust me, if all the past exploits had resulted in a ban, no one would have exploited this, ever.

  7) Does it set an example? Hell no, we all know that tons of future bugs will be exploited and nothing will ever happen.

  8 ) What of the race? Well think whatever you want on the matter, but I personnally don't play just to get "world first". I play to compete with other guilds and quite frankly, we all found ways to get an edge at some point. Those "innocent" guilds that will rush Heroic modes while 95% of their competitors are on the bench waiting, I feel bad for them. Maybe it's what they need to actually get decent rankings, one day isn't enough for US guilds? Anyway, if, by some extraodinary means, one of the banned guild takes a world first, I would disband my so-called competitive guild if I were you.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 68. Nouse mondja:

  Ez az arc is megér egy ódát. Többszörös Faction Change két karin, így raid ID, valor cap reset (az alton azért, hogy meglegyen a BoE csizma). Full 397-es szetbónusz, 11/16 itemje Dragon Soulból van, 395 avarage ilvl equipped.

  http://us.battle.net/wow/en/character/frostmourne/Chrisjudd/advanced

  Ezért papíron ő is megérdemelne egy bant, mert többször lootolt egy bosst egy héten.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 69. Augustmoon mondja:

  Most arról vitatkoztok, hogy egy tisztességtelen dolgot jogos-e büntetni. Ez nyilván a top guildeket érinti leginkább kellemetlenül, nekik fontos a world first. Pont ezért kell a 8 nap ban, a 3 nap szinte semmit sem számítana, egy hét alatt még a paragon sem tolja le a heroic módokat.

  A magánvéleményem pedig az, hogy elképesztő morális válságban van a világ, akár a kommentelők egy részét, akár azt a valószínűleg method-os idiótát nézem.

  Manapság nagyon népszerű nem tisztességes, de törvényt nem sértő dolgokat csinálni. Ebben az esetben még "törvényt" is sértettek. Ezek után a minimum ez a büntetés amit kaptak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 70. Klapiklapp mondja:

  @Nouse:

  ez a raid ID reszet mar egy ideje nincs faction change utan es US-ben mar 2ik het kezdodott a mai nappal. Tudod ok kedden kapjak a resetet. A kollega nem exploitolt , egyszeruen csak faszmaker.

  Amit a Paragonosok csinaltak meg szinte az osszes top 20as guild az teljesen ertheto. Attol kezdve ,hogy egyik guild megcsinalta nekuk is hazardirozniuk kellett mert ha veletlenul nem bannoljak a konkurenciat , amire lassuk be volt mar pelda , ok kiesnek a versenybol. Ez egy olyan dolog volt ,hogy meg kellett tegyek ha versenyben akartak maradni. Igy utolag konnyu okosnak lenni , de ahogy a Methodos gyerek is irta ott helyben kell meghozni a donteseket es csak igy maradhattak kompetitivek barmennyire is gusztustalan a dolog ez a WOW:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 71. Nouse mondja:

  @Klapiklapp: De működik, 4.2-ben a STARS trükközött vele. Nézd meg az activity feedjét, ma még nem vitt lootot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 72. branson mondja:

  Én meg csak szállóigésítenék egy híres mondatot:

  "Fix your goddamn buggy bullshit half-assed encounters." * (az encounters helyett mehet mindig az amiről szó van: patch, content, system stb.)

  * idézet Muqq-tól (exNihilum-Ensidia-Manaflask f*szomtudjamármi), aki magától Tigole-tól (Jeffrey Kaplan, Blizzard vezető játék dizájner) idézte a mondatot, amikor bannolták őket a Lich King idején.

  Egyetértek tmaster-rel: ne adjanak ki félmunkát és akkor nincs sírás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 73. Delfi mondja:

  @Klapiklapp: Ha a másik doppingolt, akkor nem eljárást kell indítani ellene, hanem le is lőheted, hiszen a versenyben minden megengedett?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 74. Nouse mondja:

  @Augustmoon: Morális válságban részben azért van a világ, mert azok akik hozzák a törvényeket magasról leszarják őket. Párhuzamot lehet itt vonni a wowwal, mert itt a szabályokat a Blizzard hozza, de nem konzekvens az alkalmazásukban. Lásd zYN@Paragon mondanivalóját:

  I'll start with a small bit of very recent history. STARS exploited the Faction Change lockout reset just during the previous tier, Firelands. They got a World First kill on Shannox and got to practice other bosses. They got loot. Punishment for this? The heroic mode was closed for rest of the reset. A few other guilds abused the FC to hoard as much gear as possible for the upcoming Heroic Ragnaros kill. Punishment for this? None. This is a bug that was fixed with the server transfer service already, and one that I've personally reported - so it's not like Blizzard didn't know it existed.

  When Cataclysm rolled out, we had a pretty tough situation to face at Magmaw. We paged a multitude of GMs to ask whether or not it would be OK to actually kite the adds instead of killing them. The answer we got back was a resounding "No, you can not. That would be exploiting the game mechanics and would lead to a ban." Okay, fine, we drop it and work on other stuff. What happens next? Guilds kill Magmaw using the kiting tactics. The punishment for doing so? Nothing, despite Game Masters explicitly telling us it was against the rules. So we're screwed out of a few World Firsts as a result.

  Atramedes is yet another one of those sad chapters. It's the single hardest boss that I can think of that has existed in the game pre-nerf. Yet hundreds of guilds killed him. Not a single one of those was a legit kill. The punishment for this? Absolutely nothing. Unless you count free loot as a punishment.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 75. Klapiklapp mondja:

  @Delfi:

  Vagy legyenek ok a moralitas szobrai es ha nem kapnak bannt akik exploitoltak akkor keszulhetnek a kovetkezo contentre majd fel ev mulva. Ne legyel mar hulye, ez nem ilyen egyszeru. Ok ezert jatszanak , ezert az 1-2 hetert amit tart a verseny es barmit , igen barmit meg kell tegyenek ahhoz hogy versenyben maradjanak. Etikatlan ? Az hat, de kit a faszt erdekel? A legrosszabb az ,hogy olyan emberek pampognak akik fel sem fogjak ,hogy mi is tortent csak ha vert latnak akkor meg tobb kell.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 76. tntmaxy mondja:

  Dejó hogy már visszavonultam, most én is "élvezhetném" a 8 nap kényszerszünetet.
  Ebben még az a slusszpoén, hogy sokan kivettek szabadságot erre és a következő hétre melóhelyen, progress miatt. Maxicumi.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 77. Charmed mondja:

  Azt mondjuk nem értem, hogy egy top klánban ahol még az altok altjai is heroic Firelands gearben tolják, mit lootolnak egy LFR raiden.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 78. Delfi mondja:

  @Klapiklapp: Tudod az szomorú, ha én vagyok a hülye, mert én bizony ki is bannolnám őket végleg. Ez nem verseny, ez csótányság. Van egy régi fogalom, ha elmész egy múzeumba, ott még találsz belőle, úgy hívják fair play.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 79. Augustmoon mondja:

  a fő probléma ebben a megjegyzésben rejlik: "etikátlan? ki a faszt érdekel?"

  egyszerűen nem tetszik a hozzáállása sok embernek, de ez az én egyéni problémám (illetve nem, de a többség szerint igen)

  az, hogy hiba van a rendszerben, nem jelenti azt, hogy akkor ezt addig lehet kihasználni amíg meg nem oldják

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 80. Khas Dylar mondja:

  @Charmed: Tier13 4-es setbonus-t "lootolnak", ami valószínűleg megéri a cserét.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 81. Klapiklapp mondja:

  Az a nagy problema @Delfi:

  nice nice...mondogasd csak majd ezt magadnak mikozben lepten nyomon rugjak a segged. Nem azt mondtam ,hogy egyetertek a top klanok donteseivel csupan csak azt ,hogy ertheto mit miert csinaltak.
  Ha mondjuk nem exploitolnak mindenki kedvenc finnjei es akik kiszedtek a geart nem kapnak bannt es el sem veszik toluk a geart ,csak beraknak 1 kis hotfixet es ezert bukjak a WF versenyt es bejonnek a 10en ixedik helyre akkor mindenki azt mondana ,hogy mekkora barmok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 82. Klapiklapp mondja:

  mi tortent az edig gombbal?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 83. menpe mondja:

  az ed(d)ig volt 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 84. Klapiklapp mondja:

  EDIT csak sotet van:P

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 85. Vincentcloud mondja:

  A probléma nem az hogy csaltak/exploitoltak/kiminekhívja, mert nekik ez számít, a probléma az hogy még nekik áll feljebb miután megcsinálták és meg lettek miatta ba...va, ez az elcseszett hozzáállás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 86. tntmaxy mondja:

  A probléma inkább az hogy ilyen brutális bugokkal adják ki a patcheket, annak ellenére hogy a fizető játékosokkal teszteltetik le (PTR).
  A röhej pedig az, hogy olyanokat is felfüggesztettek akik nem vettek részt az LFR exploitban, és vannak akik megúszták. Mindengyik esetre tudok konkrét példát Methodon belül, de ugyanez a tapasztalat a többi top guildnél is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 87. mukimano mondja:

  @tntmaxy:
  Azert a minden szabad amit nem tilos nem eppen fair felfogas. Mondhatnam, hogy eso utan koponyeg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 88. tntmaxy mondja:

  @mukimano: Ebben igazad van. Nem fair hozzáállás. Tudták nagyon sokan már az elején hogy ez az LFR exploit erősen banszagú, de mégis mindenki megkockáztatta. Hogy miért? Úgy volt vele mindenki hogy mi van ha a másik csinálja és megússza, akkor hatalmas előnyre tesz szert és veszélyezteti a többieket a worldfirst Deathwing killben. Igen tudom, ez alapvetően unfair gondolkodás, de ez van. Ilyen a való élet is, sajnos. Ezt a mentalitást látják és tapasztalják az emberek szinte mindenhol.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 89. Kukac mondja:

  Aki még mindig azt gondolja, hogy megérdemelték, itt egy lista, amit MMO-n találtam:

  "
  Magmaw: Kiting adds away from the room because they were unkillable.
  - No Action from Blizzard
  Atramedes: Standing outside the room completely eliminating the key abilitys in the fight.
  -No action from Blizzard
  Al'Akir: Have half the raid being afk outside the fight during p1.
  -No action from Blizzard
  Halfus: Use discs priests and bypass the MS effect mechanic.
  -No action from Blizzard
  Theralion: Use Guardian spirit or Shaman totems to bypass the Blackout mechanic.
  -No action from Blizzard
  Council: Kick earthshield and the boss wouldnt do earthquake.
  -No action from Blizzard
  Cho'gall: Kite the big adds like a baws.
  -No action from Blizzard
  Sinestra: Not finished at all.

  Bethilac: Have mages invis ontop of the net so the boss wont do devastation on the raid.
  -No action (still works to this date )
  Rhyolith: Go afk and let pets kill the boss for you.
  -Achievement was removed from the guild doing so, but no bans.
  Majordomo: Tank the boss with a hunter pet so noone in your raid has to take cleave damage.
  -No action from Blizzard

  Faction change and start heroic modes 1 week before everyone else / Faction change and farm gear with just normal modes.
  -No action from Blizzard, because apperently exploiting is totally okay if you just pay them to do it."

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 90. Faraleth mondja:

  akkor most 2 lézerkardjuk van?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 91. Sheza mondja:

  @Nouse:

  "7) Does it set an example? Hell no, we all know that tons of future bugs will be exploited and nothing will ever happen."

  Akkor legkozelebb mehet a perma. Aki nem tanul es nem is akar tanulni abbol ami vele tortent azert nem kar.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 92. Vincentcloud mondja:

  @Kukac: Attól még hogy máshol benne van az exploit lehetősége megszegték a szabályokat, akár tetszik akár nem. De pont ezt írtam feljebb hogy még ők vannak az erdő felől, és ez az ami mocskosul irritáló benne. A Blizzard a nagy testvér az van amit ő mond.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 93. Sheza mondja:

  @tntmaxy:

  Ez a "dehat mindenki csinalta ez a valo elet!!" dobbenet tukrozodik a korruptcio es miegymas miatt letartoztatottak acan is mikor rajonnek attol hogy eddig ok leszartak a torveny letezik es betartatjak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 94. Kukac mondja:

  @Vincentcloud:

  de egy world first versenyben nem alapozhatsz arra, hogy mások is jófejek lesznek és nem szegik meg a szabályokat. Ha a listán szereplő bugokat nem használják ki, akkor a top guildek az első 50be se fértek volna be.
  Szerintem a paragonnak nem az szopás, hogy kibannolják valamelyik accjukat, és újat kell csinálni, hanem az, hogy egy másik guild kihasznál egy bugot, amit ők túl meredeknek tartanak és a blizzard azt válaszolja rá, hogy clever use of game mechanics, és ezért buknak word firstöt. Az szerintem jobban fájna nekik. Azért érdemes elismerni, hogy az "omg genius" és a "fucking cheater" között egy nagyon vékony fal van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 95. sara79 mondja:

  Blizzar bácsi a főnök úgy büntet ahogy akar!

  Én meg úgy jártam hogy random raiddal fight közben kifagytam visszalogoltam de korakott SW kocsmába és nem birtam visszamenni mert in progress, de a lootomat elvette arra a bossra ...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 96. Gundles mondja:

  @Kukac

  Boss fightoknál általában tényleg keskeny a határ, de a mostani szituáció mérföldekre volt ettől.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 97. Nouse mondja:

  @Sheza: A jelentések szerint most is volt permaban, valószínűleg voltak súlyos visszaesők. Ez benne van a pakliban, az előzmények megmagyarázzák a gondolatmenetet mögötte.

  @Gundles: Szerintem van különbség a között, hogy valaki:

  - bent volt egy legit premade raidben, ahol tudta nélkül egy lootot vivő unlocked kari áttradelt egy locked karira
  - bent volt egy boostoló raidben
  - bent volt egy boostoló raidben, lootot vitt, törölte és ticketet írt
  - bent volt egy boostoló raidben, lootot vitt, és tettette a hülyét hogy ez így rendben van

  A Blizzard végigfuttatott egy scriptet az adatbázisán, ami a fent szereplő feltételek szerint mindenkit bejelölt, a gép által adott listát kibannolta, minumum 3 napos* felfüggesztéssel, függetlenül a vétség súlyától. Az eredményt látva, lehetséges, hogy személyes mérlegelés nélkül döntöttek a banokról. Ha hihetünk a jelentéseknek van kollaterális kár és a csalásban nem résztvevőket is büntettek. A kár mértéke kérdéses.

  *A 3 napos felfüggesztés volt eddig a legsúlyosabb kiosztott büntetés. A 8 napos felfüggesztés egy új dolog.

  Én továbbra is tartom magamat ahhoz, hogy a cheaterek büntetést érdemelnek, de a Blizzard ennek az esetnek a kezelését nagyon elrontotta, és egy különben is döcögős kiegnek az LFR loot körüli mizéria (nem csak erre, hanem minden másra, pl. platesek rollbónusza agis cuccra, stb. gondolok) megadta a kegyelemdöfést.

  WTB MoP.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  32 User(s) Online Join Server
  • Pettan
  • SebiProton
  • tTedY
 • KOMMENTEK

  • Iblys on Dragonflight Collector’s EditionCsak feltételezés, de talán azért is egyre drágább (már a szar eur árfolyamot leszámítva) mert egyre kevesebbet csinálnak belőle. Minél
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionAlapvetően semmi baj nem lenne egyébként ezzel, de amíg látod, hogy mit adtak régen kevesebbért, és mellé teszed, hogy mit
  • Professor J on Dragonflight Collector’s EditionA Starcraft 2: Legacy of the Void CE volt az utolsó fizikai CE, amit 2015-ben még 22 ezerért vettem. Azóta
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionSőt, most megnéztem, szállítással együtt 147 euróra jönne ki. Mai árfolyamon: 59.000 Ft. (Szállítás nélkül 130 euró, 52.000 Ft) Tudom,
  • lelelio on Dragonflight: Még idénHisztit az r/hungary-n, kérlek
  • Professor J on Dragonflight: Még idénHasznál eurot a magyar is, ha külföldről EU-n belülről rendel, főleg ahol euro a fizetőeszköz. Vagy pl. Steam és társai,
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénOrosz-Ukrán háború mi? A horváth kuna az euróval szemben 2010 óta 10%-os intervallumon belül van. A magyar aranytallér meg 260
  • Professor J on Dragonflight: Még idénArról, hogy többek közt az orosz-ukrán háború miatt közel 400 forint az euró, átlag halandók semmit nem tehetünk. Ami jóval
  • Darkpep on Dragonflight: Még idénNekem a pofam szakad le, hogy ennyit elkernek erte, egyre dragabb mint az ifos is. Grrrr
  • Zibuprofen on Dragonflight: Még idénNem, mert nem veszem meg :D.
  • Adi91 on Dragonflight Collector’s EditionTöbb lesz az annál. 129 euró, jelenlegi árfolyamon majdnem 51k. Egyébként rendkívül "kreatív" ajándék a kitűző, a SL után ismét
  • Hard3n3d on Dragonflight: Még idénAki a megjelenés óta játszik az már bele tolt kb 1 millió Ft ot szerintem ez már nem oszt :)
  • Teli on Dragonflight: Még idénTi az idei megjelenésen vagytok kiakadva, nem pedig azon, hogy egy X+1-ik küldetéspatchért 19 700 forintot kérnek el???
  • Attila on Dragonflight: Még idénMeg mertem volna rá esküdni, hogy nem fog megjelenni 23 nyaráig. Ilyen tempó mellett akár már a héten be kellene
  • csabe on Dragonflight: Még idénJó vicc :D Azt akarják beadni hogy 6 hónap alatt lezavarják a bétát és megjelenik idén a Dragonflight??? :D Ha