WARCRAFT no image

Készült 2012. január 26. | írta Hancu

44

Sind Todesritter überwältigt?

Elmékszünk még a szólókirály német DK-ra, Raegwynre? Hősünk most új mókát talált ki, összerántott egy tíz DK-ból álló raidet, és ledarálták vele Firelandset. Ryolith, Alysrazor, Baleroc (!) hc-ben, aztán Betti normálban, Shannox megint hc-ben, Majordomo és Ragna újra csak normálban. Amikor Baleroc pull előtt mindenki egyszerre megidézi az Army of the Deadet, az konkrétan priceless.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


44 komment érkezett a(z) Sind Todesritter überwältigt? poszthoz

 1. LnB mondja:

  PandaDK az lesz az über! 🙂

  Persze ez így iszonyat durva, de mindíg is lesznek beteg emberek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Miertez mondja:

  "Soldiers arise! Stand and fight! Bring victory at last to this fallen knight!"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. Khetana mondja:

  Hát ez zseniális és beteg 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Medow mondja:

  Baleroc killnél mondtam, hogy épphogy meglett nekik, ahogy láttam a Shannox killt Balerocot már simának minősítettem :D. Elvetemült maximalista németek ^_^

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. IdealDarkness mondja:

  Nem néztem meg a videót, dps listán vajon DK lett az első?:)))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. InsolentD mondja:

  valaki elmagyarázza, hogy miért nincs shard Balerocnál? nem teljesen értem 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. Martinex mondja:

  Raegwyn továbbra is megmarad a legelmésebb DK-nak a világon. Nagyszerű videó. Szerintem jobban ismeri a DK lelkivilágát, mint maguk a fejlesztők. Egyébként messzemenő dolgokat nem kell ebből (és a többi videójából) levonni, hogy milyen op a DK, meg nerfet a DK-nak, mert az, hogy ő és még rajta kívül pár tucat ember meg tud csinálni, nem mérvadó.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Abrt mondja:

  @Martinex: azért a megfelelő következtetéseket csak le lehet vonni: egyetlen egy classal lehet ezt megcsinálni, az pedig a blood dk. ez azért sokat elárul...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. FireVuk mondja:

  @InsolentD: Lehet, hogy hülyeséget mondok, de szerintem simán azért mert csak tankok vannak a raidben, Baleroc pedig tankra még véletlenül sem idéz shardot.

  Azért a DK akkor is OP. 😀 Csak gratulálni tudok a kreatív és időt nem sajnáló játékosoknak, akik ilyen baromságokra adják a fejüket és sikerrel is járnak. Szép teljesítmény.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Martinex mondja:

  @Abrt: Ez igaz teljesen, amit írsz, de pl. nézd meg, hogy ha rangsorolni kéne a tankokat, akkor a DK maradna az utolsó helyre. Egyszerűen solo-zásra alaklmas a játékmechanikája, de ennek ellenére jobb egy paladin vagy egy maci, még ha kevéssel is, pedig nem nagyon lehet velük solo-zni (legalábbis olyan szinten, mint egy blood DK-val). És hangsúlyozom, attól, hogy a világon 12 DK leszólózta Lich King-et, attól ez még másoknak ugyanúgy nem fog menni, mint a többi tank kaszttal. A Raegwyn videók szinte 100%-nál megjelent a "nerfet a DK-nak" komment, ami marhára nem tükrözi a valóságot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Abrt mondja:

  @Martinex: ha teljesen őszinte akarok lenni, itt a dk self heales mechanikájával van a baj... ha esetleg a self healt kivennék és megmaradna a blood shield, ami kb akkora sebzést fogna fel mint a palánál vagy a warrinál a block, máris más lenne a helyzet...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Rayzier mondja:

  @Abrt: Csak a palák és a warrik korlátlan mennyiséget blokkolhatnak adott idő alatt, "ezt" a dk-nál a rúnák töltési ideje jócskán lekorlátozza...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Martinex mondja:

  @Abrt: Ha kivennék a self heal-jét, akkor meg kevés lenne az armorja, mivel nincs nála shield és nincs shield block. Összességében még mindíg gyenge tank a DK. Tény, hogy nem a legmegfelelőbb dolog a self heal a DK-nál, de a Blizzard se tudja, hogy mit kezdjen vele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. Abrt mondja:

  @Rayzier: @Martinex: igen így van. ezért kéne a blood shieldel játszani, hogy fent legyen kvázi folyamatosan és hasonló mennyiségű dmg-t nyeljen el, mint egy pala vagy egy warrior esetében a block. Egyébként a mivel csak fizikai sebzésről beszélünk, egy nagy adag armor buff is sokat segíthetne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. toffi23 mondja:

  @Abrt: az armor buffal az a baj, hogy mellé a dk nagyon ellenálló a spell dmg-nek. Ezért is szeretik Yor'sahj hc-t dk-val tankoltatni. Ha emellé felhoznák az armorját is, akkor dk OP tank lenne.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. Martinex mondja:

  @Abrt: Az egy megoldás lenne, hogy az armorját nagyon megemelik, viszont, ahogy toffi23 is írta, a DK alapból ellenálló a spell dmg ellen a blood shield miatt, így ha armor buffot kapna a self heal helyet, akkor a másik 3 tank fölösleges lenne a játékba. Egyébként egy halom ötlet van a blood DK thread-jén, hogy hogyan kéne megváltoztatni a mechanikáját, de egyenlőre a rúna rendszert kéne még gatyába rázni, amit hangoztat is mindíg a Blizz, hogy rajta vannak az ügyön.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Abrt mondja:

  @Martinex: nyilván ez egy komplex dolog. ha megnöveled az armort és megtartod az anti magic shellt úgy ahogy van, az nagyon op lenne... de minden ellen lehet tenni. egy biztos, ahogy most van az nem jó. PvE-ben annyira nem erős, ellenben máshol pedig túlságosan is....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. DeluksZ mondja:

  Az a "máshol" az a pvp és ott is csak 4.3.2-ig OP, amikor is eltűnik a Vengence.

  A videót nemigen néztem meg (csak az idézős részt), mivel sem a bosszokat sem a blood DK-t nem ismerem így lofaszt sem tudtam volna leszűrni belőle. Viszont ha jól tudom, a Dk nem tudja a többi playert gyógyítani semmilyen módon. Ebből az következik, hogy a tank életbenmaradása csak és kizárólag a saját gyógyító képességein múlik, függetlenül attól hogy hány és milyen gearelt/speccelt DK van a raidben. A konklúzió az, hogy a Blood DK az előző tierben lévő Raid Bossok HC verziójánál is képes életben maradni pusztán a self-heal képességeit használva. Ez, bárki bármit mond, szerintem teljesen igazságtalan dolog. Ha jól értem a fenti beszélgetést akkor ez a Blood Dk mechanikájának egy kötelező aspektusa, bár nem értem, hogy egy tanknak (akit egyébként hilelnek mint az atom) miért éppen a self-heal az erőssége. Az, hogy egy akármilyen speccen vagy gearben lévő játékos bármennyi idő és erőforrás ráfordításával képes az eggyel ezelőtti tier raid bossain életben maradni indokolatlan.

  A DK tankok mióta a leggyengébbek PVE-ben? healer szemszögből nem látom át a dolgot, de mivel runákból és RP-ből megy a threat generálás ezért ez egy mindig kiszámítható és mindig stabil alap, függetlenül a kontenttől. Én warriorként teljes mértékben a rage-től függök, ami aktuális kontentben nem téma, de ICC-ben már pl zavaró, amikor nem találnak el, lofasz dmg-et kapok, nincs miből Revenget meg Shield Slamet ütni, a 450 ilvl-lel alattam lévő DK tank meg runákból és Rp-ből ugyanolyan threatet generál mintha éppen ultraxiont ütögetné.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 19. Abrt mondja:

  @DeluksZ: ha jól tudom pont a rúna tetrisz miatt nem annyira erős. ha éppen cds a DS és bekapsz két nagyot, akkor ciki van. Azt hiszem hivatalosan valahogy úgy kommunikálták ezt, hogy a dk sérülékenyebb a dmg spiekokkal szemben, vagy vmi hasonló...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 20. Rahim mondja:

  @DeluksZ:

  Ez nem egészen igaz amit írtál.

  Van glyph rá hogy a Rune tap az egész partyt healelje.
  Másrészt ha legalább hatuknak megvan a t13 4es set bonus
  akkor folyamatosan fenn tudnak tartani egy 50%os vampiric bloodot, ami azért nem elhanyagolható.
  A blood shield stackelhető, igy ha cserélgetik a bosst, azok akik éppen
  nem tankolnak felstackelhetik elég szépen.

  Röviden a lényeg hogy 1 vagy akár 2 blood dk 8 másik dps melett ezt nem csinálja meg.

  Ettől függetlenül elég erős most.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 21. Mioga01 mondja:

  @DeluksZ: elég rosszul tudod, mivel a blood dk képes a raidet is healelni. pláne 10blood dk:)

  mellesleg azért tudták letolni igy amiért külön gz. mivel amikor épp az egyik tankol a másik ként mt felspammolja magára a death strikeot igy meleeböl elég kevés dmget kapnak be( ha jobban megnézitek alig esik le a tankokrol azt absorbos cuccos) 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 22. Martinex mondja:

  "A konklúzió az, hogy a Blood DK az előző tierben lévő Raid Bossok HC verziójánál is képes életben maradni pusztán a self-heal képességeit használva." - nah ez az ami így nem igaz... ők képesek rá, mert hetekig gyakorolták taktikokat és sec-re pontosan nyomját a cd-ket. Raegwyn 2 teir-rel ezelőtti cuccban lenyomta Illidan-t, T12-ben meg Lich Kinget. Próbáld meg T13-ban lenyomni! Sok sikert! Ne a világ talán legjobb DK-jához hasonlítsuk magunkat vagy a kasztot! PVE részről nem a threat-re gondolt senki, hanem az életben tartásról.
  "Az, hogy egy akármilyen speccen vagy gearben lévő játékos bármennyi idő és erőforrás ráfordításával képes az eggyel ezelőtti tier raid bossain életben maradni indokolatlan." - akkor nerfeljük a hunter-eket is vagy vegyük el a pet-jüket, mert túl op-k és akkor a pala tank és a maci se tudjon semmilyen formában heal-t tolni magára. Számos szóló videó van ezektől a kasztoktól is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 23. Abrt mondja:

  @Martinex: tehát ha kiválogatjuk a 10 legügyesebb prot palát/warriort/maci druidot, akkor ők is le fogják tudni nyomni FL-t, ugye?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 24. Mioga01 mondja:

  @Abrt: nem kimondottan. mivel raid heal szemszögéböl mind alul marad a 10blood dknál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 25. Abrt mondja:

  @Mioga01: bocs, kimaradt a /irony...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 26. Rayzier mondja:

  Ismét sikerült egy QQ threadet indítani a Blood Dk-ról... Örülök hogy egy ketténerfelt insta és +10 item levellel véghezvitt teljesítmény alapján mondtok irreveláns dolgokat.
  Kíváncsi vagyok mit mondtok az "Op-Selfheal+Bloodshield" dologra mikor pl. egy hc warmasteren a vége felé 200k-kat üt a boss ha éppen nincs rajtad shield...
  A warriorok és palák miatt húzzák fel a bossok sebzését mert block capes tank legroszabb esetben is csak 70%-át kapja be, és ezzel akkora spike sebzést dobnak a dk-k és druidok nyakába, amit a hozzátok hasonló QQ-gépekkel kéne kihealeltetni...
  Ja hogy a fele társaság pvp-zik és bg-n leütötte egy Dk most meg meglátja ezt a videót és megy a FUUUUUUUUU.... vicces 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 27. sunyika mondja:

  @Rayzier: Én örülök neki, addig se a mageket osztják 😀 Amúgy a blood dkval 4.3.2 után semmilyen gond nem lesz, ez az egyetlen class, amivel tankolni bonyolultabb, mint a dd talentjén dpselni. Pont mostanában húztam fel a dk-mat, kicsit más felfogást igényel, mint a többi tank class, a defensive cd-i pedig sokkal változatosabbak, nem csak -20% -50% dmg létezik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 28. Zsaciku mondja:

  En healerkent mindig is utaltam a DK tankokat, sokkal kenyelmesebb mas tankokat healelni szerintem...
  Kicsi off: Van 2 DOTA 2 beta kulcsom akinek kellene...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 29. Brillight mondja:

  Amúgy nem láttam, hogy milyen skilleket használnak, de a rune tap kb. fejenként max 10K-t healel, de ha lichborne-os talenten mennek akkor a Death Coil is healel rajtuk az viszont ilyen 30-40Kkat 🙂 + DS heal 10-15K + DS Shield 10-15K 🙂 Elég OP 🙂 De szeressük is a DK-t. Amúgy DK hátránya, hogy melee sebzésű bossok ellen szerintem egy profi DK eléri a Druidák szintjét (sztem most ez a top1 tank), de spell alapú bossokon überel akárkit 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 30. pefcs mondja:

  if (class == DK) {
  if (skill > alot) {
  if (time > alot) {
  if (gs > hero) {
  if (num >= 9) {
  kill(boss);
  }
  }
  }
  }
  } else {
  qq(nerfdk);
  }

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 31. DeluksZ mondja:

  Azoknak, akik érthetően elmagyarázták, hogy milyen előnyt jelent, ha 10 blood DK van egy raidnem, miért fontos, hogy 10 blood DK legyen, nem pedig 10 akármilyen tank/dps, illetve hogyan segít a setbonus az életbenmaradásban, valamint a tank rota: Köszi szépen

  Martinexnek: ,,|,,

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 32. cirek mondja:

  10 DK lenyomta Firelands-et (gz)
  10 Druid is le tudja nyomni
  10 Paladin is

  Nyilván itt az benne a szép hogy 10 Blood dk kell ehhez 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 33. Nightstalker mondja:

  @pefcs: && operátorral sokkal kompaktabbá teheted a kódot. Ez az 5 mélységű if szerkezet elég gyengusz. 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 34. pefcs mondja:

  @Nightstalker: Teljesen igaz, nem optimalizáltam rendesen. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 35. Martinex mondja:

  @DeluksZ: Alap spell-ed a Death Strike (ez ad self heal-t és egy blood shield-et, ami sebzést nyel el), további spell-ek szituáció szerint: Heart Strike (aoe, 3 target), Blood Boil (aoe), D&D (aoe+high threat). Ezek mellé persze kellenek a betegségei is, amiket az Outbreak-kel teszel fel, majd Pestilence-el szétszórod, ha több targeted van. Elég egyszerűan hagzik. Ezek mennek rúnákból. Minden az időzítésen múlik, mert a rúnáknak elég hosszú cd-i vannak. Runic power-ből Rune Strike-ot használsz. Mentő cd-i a Rune Tap, Vampiric Blood, Runic Dance Weapon és az Icebound Fortitude. Amit a videóban látsz a 10 blood dk-nál, az a self heal és a megfelelő időben elnyomott cd-k tömkelege. A T13-as setbonus lehetővé teszik, hogy a Vampiric Blood mindenkire hatással legyen a raidben belül 50%-al gyengébben ugyan, de még így is jó. Ezek együttesen adják a DK-k szólózási képességét, de ezek ellenére nem jó tankok, mint ahogy olvashattad mások véleményét. Csak egyszer nem jól stack-elni a shieldjét és instant meghal. Ezek azok a dolgok, amikkel a Blizzard sem tud jelenleg mit kezdeni.
  u.i.: Egyébként látom sértésnek vetted, amit írtam neked, pedig nem annak szántam. Csak szimplán nem volt igazad abban, amiket kiemeltem. Ha ezek igazal lennének, amiket írtál, akkor te sem warrior-ral tankolnál, sőt, csak DK tankok lennének a játékban, de szerintem te is látod, hogy nem így van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 36. Galleoth mondja:

  Én imádtam a DK-mal tankolni ICC-t, de már ott is érződött az, ami Cata-ban kiteljesedett. A bossok DMGje nem a DK tankokhoz, hanem a pajzsos tankokhoz van igazítva. Lehet theoricraftolgatni, hogy más tank is kaphat be dmg spikeokat, igen, így van, de ha nem vérprofi a DK tank meg a healer, akkor őt összecsukják, míg egy paladin vígan elvan.

  DK tank mechanizmus sokkal bonyásabb, és spike érzékeny, emiatt nem is visznek csak 1-1 bossra DK-t (logikusan olyan guildben, ahol van miből válogatni), ahol jobb a többinél, nem hiszem, hogy ezek után sajnálni kellene tőlük a selfhealt, meg azt, hogy elmehetnek solozni, és olyan időzített taktikával tesznek le bossokat, aminek más a 10edére sem képes.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 37. Abrt mondja:

  @Galleoth: nem kell sajnálni a self healt, módosítani kell a dk mechanizmusait, hogy ne legyen ilyen probléma és kész. Szerintem ez a self heales dolog fail.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 38. Martinex mondja:

  @Abrt: Teljesen igazad van... csak egyenlőre nincs jobb megoldás. És még ott lesz a monk is, aki szintén pajzs nélkül fog tankolni, bubit fog tudni magára tenni, de egyenlőre nem tudunk self heal-ről. Ugyan neki lesz parry-je, de összesen 5% lesz, mert sajnos str-ből jön a parry és ő leather-t fog tudni hordani, ami ugyebár csak agis és sosincs rajta tankolós equip, reforgolni meg dodge-ra jobban meg fogja érni. Ahogy most áll a monk, kb. az lenne, amit te szeretnél a DK-tól. Viszont megint csak azt lehet mondani, amit már nagyon sokat hangoztattunk, hogy nem a self heal a probléma, hanem a rúnarendszer és hogy nincs block-ja, ami a monknál is probléma lehet majd. Meglátjuk... csak reménykedni tudunk abban, hogy a Blizz tudja, hogy mit fog csinálni ezekkel a tank ágakkal!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 39. Abrt mondja:

  @Martinex: a rúna rendszer problémái alatt azt érted, hogy ha rosszul időzíted a rúnák használatát és nincs rúnád a következő death strikera akkor para van?

  egyébként én még nem láttam a monkról semmilyen konkrét infot, így még az sem kizárt, hogy lesz egy passive spellje amiből parryt növelhet. ill a parry és a dodge diminishing returnje miatt egyáltalán nem biztos, hogy jobban megéri majd a dodge, ahogy a masteryjét sem ismerjük...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 40. Martinex mondja:

  @Abrt: Ahogy mondod. Maga a rota nagyon könnyű a DK-nál, de az időzítések nagyon nehezek. PVP-ben ezekre nincs nagyon szükség, nyomkodod a DS-ot, a HS-ot és a RS-ot és ha gáz van a cd-ket, ezért tűnik annyi könnyűnek a blood DK, de komolyabban tankolni vele nem egyszerű. Sok idő és gyakorlás kell, mire rutinból tudja csinálni az ember és erre az egyik legjobb példa Raegwyn. A legtöbb blood DK annyit csinál, hogy csapkodja eszetlenül a Death Strike-ot, aztán majd kiheal-el a healer, mert hát azért van. Ez részben igaz is, de nem egyszer láttam már olyat, hogy egy ütésre feküdt el a kedves DK tank és csak azért, mert nem vágja, hogy mikor kell a blood shield-et felstackelnie.
  A monkot meg csak példának írtam, hogy végülis nála is lehetnek problémák a késöbbiekben. Persze, semmit nem tudunk még róla, ezért is írtam, hogy csak reménykedni tudunk, hogy a Blizz tudja, hogy mit csinál.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 41. paci@bloodscalp mondja:

  @Martinex:

  Ugye a PvP-s részt csak viccből írtad? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 42. Enigmatica mondja:

  @Nightstalker:

  Miért olvastam elsőre qq operátort...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 43. Martinex mondja:

  @paci@bloodscalp: Ne magadhoz viszonyítsad, amit írtam, nem véletlenül vagy talán a legjobb ratinggel az országban a blood DK-val 🙂 És a PvP rész alatt nem az arénára gondoltam, hanem mezei world pvp-re, illetve BG-re, ahol jóval kevesebb tapasztalat és ügyesség kell a sikerhez a blood DK-val. És különben is, hagyd ott Ragnaros-t és gyere át hozzánk pvp-zni!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 44. Nightstalker mondja:

  @Enigmatica: Jajjj... 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑