DIABLO no image

Készült 2012. február 29. | írta Attila

47

Leépítések a Blizzardnál

Mike Morhaime üzent a népnek, és elmagyarázta, hogy miért kellett megválniuk közel 600 alkalmazottól. Nyugi, a játékok azért még rendben vannak. A rossz hírek után csak jó hírek jöhetnek. Jövő héten kezdődik a CeBIT, amire a Blizzar magával viszi a Diablo 3 bétáját is, és ahol talán végre megtudjuk végre, hogy mikor mehetünk érte a boltba.

Everyone,

We announced today that we’re in the process of cutting a number of active positions, mostly non-development, throughout the company. I’m sure this announcement has sparked some questions from all of you, so I want take this opportunity to address those as best I can. Over the past several years, the company has grown rapidly and evolved to better serve you and the rest of our global community. Thanks to all of your support, we continue to serve by far the biggest subscription-based MMO community, as well as the most passionate eSports and online gaming communities, in the world.

In order to keep making epic game content while serving players effectively, we have to be smart about how we manage our resources. This means we sometimes have to make difficult decisions about how to best maintain the health of the company. We’re in the process of making some of those hard decisions now.

After evaluating our current organizational needs, we determined that while some areas of our business had been operating at the right levels and could benefit from further growth, other areas had become overstaffed. As a result, we need to scale down some of our departments and part with some of our colleagues and friends here at Blizzard. I know that you all understand how difficult this type of situation can be for anyone who might be affected, so I want to assure you that we’ll be offering each impacted employee a severance package and other benefits.

I also want to emphasize that we remain committed to shipping multiple games this year, and that our development teams in particular remain largely unaffected by today’s announcement. We’re continuing to develop, iterate, and polish Blizzard DOTA, Diablo III, StarCraft II: Heart of the Swarm, World of Warcraft: Mists of Pandaria, as well as other, unannounced projects. We’ll have exciting news to share in the coming weeks regarding Diablo III‘s release date, and will soon be holding a private media event to showcase the latest work on Mists of Pandaria. It goes without saying that we’re working hard to get all of these games in your hands as soon as possible.

You’ve all come to expect Blizzard to live up to our mission statement with every game, and deliver the most epic entertainment experiences ever. You can continue to expect that and nothing less from us as we move forward.

-Mike Morhaime

In before “Haldoklik a Blizzard!”

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • http://tomface.extra.hu/ Karkaroff

  Profitmaximalizálás, ennyi a lényeg. Ha valakik, hát ők megengedhetnék maguknak a jelenlegi foglalkoztatottsági szintet. Mondjuk a csökkenő wow előfizetőbázis okozta bevételkiesést ezzel valamennyire ellensúlyozni lehet egy nagyon rövid időre, hogy aztán a negyedéves jelentésen a mérleg is jobban mutasson, de ez csak egy kósza gondolat. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MagonDead

  Hosszútávon nem kérdés, hogy a WoW előfizetések csökkenésével a kiszolgáló személyzetet is csökkenteni kell és ez a WoWnál bizony komoly leépítésekkel fog járni (egy párszázezres mmo ha veszít 10% előfizetőt egy év alatt, akkor egy-két gm vagy informatikus szerződését nem újítják meg, és kész, ha a WoW veszít 10%-ot, akkor tizesével kell kirakni a népeket). Ez lehet amúgy komoly probléma, de a Blizzardnak évei voltak felkészülni rá, szóval szerintem nem fog fennakadásokat okozni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Jaedenar&n=Dvine Vince

  http://pc.ign.com/articles/121/1219674p1.html

  Kb 600 emberről beszélnek.. Ouch!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dinka

  Igazából a szövegből egyértelműen kivehető hogy nem a fejlesztők közül küldtek el embereket hanem a costumer supportból, de 600 ember akkor sem kevés nem tudom mennyien dolgozhatnak a blizznek de ez akkor is jelentős leépítés ami ha nem is arra utal, hogy pénzügyi gondban lennének de felkészülnek arra hogy a wow lehet nem húzza már sokáig

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • MagonDead

  @Vince: Mondjuk abban a cikkben azt írják, hogy 90% nem fejlesztő, ami 600-nál azért azt jelenti, hogy 60 viszont fejlesző, ami viszont nem kevés, ennyivel már lehet egész komoly game-ket is alkotni. (Kis trollkodással mondanám, hogy Blizzard tempóval meg pláne :D)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nagual

  Hmmm....akkor leépítések lesznek a FS!-nél is? 🙂 ----ki az a Roodie?-----

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  igazabol ez csak azt jelenti, h a wow jatekosok egyre nagyobb resze onalloan oldja meg a problemait es mar nem kell annyi GM

  NEM TIPP!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Delfi

  És akkor még arról szó sem esett, hogy kijött a portugál és az olasz verzió, ami inkább bővítené a létszámot, tehát a 600 ember a régi szerverekről fog hiányozni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Majin

  @Delfi: Viszont ha a régi szerverekről emberek mennek át új nyelvi szerverekre akkor az is indokolhatja a leépítést. Ez esetben pedig azokra a szerverekre felvennének olyat aki azon a nyelven tud customer supportot adni. Lehet, hogy csak nem említik de van ahova fel is vesznek és nem csak olyan ahonnan elengednek embereket.
  Ráadásul ez a 600 ember több különböző játékra oszlik szét. Most, hogy mindjárt kész a Diablo 3 azokkal is kezdeni kell valamit akik a játék fejlesztésében részt vettek aztán most hirtelen páran szükségtelenné váltak.
  Csak tippelgetek persze, de szerintem minden rendben van náluk. Kizárt, hogy anyagi gondjaik lennének.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Grasmus

  nyilván kirakták a béta kulcsosztásért felelős személyeket...muhahahaha

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sara79

  @Delfi:
  Én úgy emlékszem, hogy csak a klienst fordították le Olaszra és nem lesznek külön Olasz szerverek. A Portugállal nem tudom mi a szitu.
  Úgy néz ki Blizzard-hoz is begyűrűzött a válság...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • diurd

  Erről egy Tour de France közvetítésen elhangzott Sipos-Knézy örökzöld jut eszembe: nem azért megy hátul mert erős...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Krysh

  tldr, de a kommentekből az jön le, hogy szerintetek csak gm-ek és fejlesztők dolgoznak a blizzardnál. vicces. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  Mi az hogy "a WoW csökkenő létszáma miatt meg kellett ezt lépni"? Még mindig 10 millió subber fölött van a WoW, az még mindig bőven a nyereséges fölött van, az összes Blizzard-os wc-ben valszeg százdollárosok találhatóak a papír helyén... Messze van még az hogy "jaj átfordult a mérleg, ki kell rúgnunk az emberek felét"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/galleoth/simple Galleoth

  @Eredar:
  Nincsenek anyagi gondjaik, de ez nem úgy működik, ahogy leírtad.

  A Blizzard, mint bármely ilyen kaliberű cég, elég nagy pénzeket forgat, sok befektetője van. A befektetőt nem az érdekli, hogy mennyit kap, hanem az, hogy az előző 4ed évhez képest ne legyen kevesebb (magyarul nem produkálhatnak visszaesést). Csak a "számokkal játszanak". Meg ott van az is, amit kívülállóként nem tudhatunk, hogy mikorra tervezték hivatalosan (befektetők felé) a D3at, és ha az késik akkor ugye nyugtalan a befektető, és mivel nem tudnak hirtelen eladni X ezer WoWot, ezért a mérleg másik felén kell igazítani. Bár ez az épp semmi nem történik, de ki kell tennünk 600 embert, nem pont arra utal, hogy felfelé ívelnek 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  @Galleoth: És miért működne úgy ahogy te leírod? 😀 Egy vélemény VS másik vélemény... de mindegy.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @Eredar: igen, de a pénzügyi szakember vs ganéjlapátoló napszámos is egy vélemény vs másik vélemény lehet adott esetben. (természetesen nem akarok párhuzamot vonni a példával, csak próbáltam szemléltetni)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  Amúgy én inkább abban találnám az okot, hogy valószínűleg nem amiatt rakták őket ki, mert másra kellett a bérekre szánt pénz, hanem mert egyszerűen feleslegessé vált a munkájuk. De ahogy nézem ez benne is van a nyilatkozatban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • diurd

  Elvileg 4500 alkalmazottjuk van. Abból 600 az drasztikus 13%-os leépítés.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • csak_egy_vers

  Egy magas hozzáadott értékkel termelő cég nem kezd el leépíteni véletlenül, akkor sem, ha bizonyos területeken túlstaffolás van. Egészen addig ameddig azt gondolja, hogy a szükséges létszám feletti résznek záros időn belül tud értelmes munkát adni, meg fogja tartani őket, több okból is: 1, Tömeges leépítésnek rosssz hatása van a maradók moráljára 2, Kiképzett embereket nem egyszerű megszerezni, beszoktatni, inkább megéri x ideig foglalkoztani ténylegesen hasznos munka nélkül mint elküldeni és később újat felvenni 3, Van benne kockázat, hogy az leküldöttektől belső infok kerülnek ki.

  Szóval ha a blizzard elkezdett elküldeni embereket, akkor azt gondolja, hogy hosszútávon sem lesz szükség rájuk. Ennek három oka (+1 blizzard speciális) lehet szerintem

  1, Ténylegesen kevesebb munkára lesz szükség, mert nem lesz olyan növekedés / csökkenés lesz. Ennek ellentmond, hogy idén 2 kieg (sc2, wow) és egy új játékuk is kijön

  2, Sokkal jobb belső folyamataik / termelési hatékonyságuk / automatizált folyamataik lettek, amelyek feleslegessé tesznek x mennxiségű élő munkaerőt. Ezt szoftverfejlesztésben nehezen tudom elképzelni, ráaadásul gondolom annyira profinak a Blizzardot, hogy ezt nem egyszerri elbocsátási hullámmal hozná egyensúlyba

  3, És én erre tippelnék: simán kiszerveznek bizonyos tevékenységeket olcsóbb környezetbe

  4, Az activisonnal való összeolvadáskor nem küldték el azokat, akik olyan munkát végeztek ami activision kompetencia lett továbbiakban, és ezt pótolják most.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • aliengod

  @diurd:
  "Mennék én főnök,de a lábam nem akar"(Sipi)
  "Bedobták a gereblyét"(Sipi)
  xdddd

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Scorpion

  Na szép most már a Blizzardot is nerfelik... Mi jöhet még??

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  @csak_egy_vers:
  Szvsz a 2, 3, 4 együtt.
  Cataclysm előtt, meg most MoP-nál is emlékszek olyan videókra, ahol azt ecsetelték a map / modell készítők, hogy mennyivel jobb és egyszerűbben használható eszközeik vannak már (szóval 2-es pont biztos teljesül: ugyanazt a munkát már kevesebb ember is el tudja végezni). 3-as pont egyértelmű, 4-es pont meg ugyancsak esélyes, mert én az összeolvadáskor egyáltalán nem emlékszek elbocsátásra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mcedon

  @Eredar:
  Ne baszogasd a pénzügyi szakembert! Ásd el, de ne baszogasd, mert szaporodik és az senkinek sem jó! Amugy ők azok akik azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak a pénzügyekről. Erre élő példa a mostani válság. Ha a ganyélapátolók vezették volna a pénzügyi életet, ez nem történhetett volna meg.
  Amig rendben működnekk a szerverek, engem nem érdekel, hogy hányan dolgoznak a Blizznél. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Kukaac/simple Kukac

  @Eredar:
  "És miért működne úgy ahogy te leírod? Egy vélemény VS másik vélemény… de mindegy."

  Egyik véleményt (Galleoth) látom, de hol a másik?

  @Endyr:
  Ha egyre többen oldanák meg a saját problémájukat, akkor nem kellene 3 napot várni egy support ticketre. Igaz a cikbből nem derül ki, hogy supportosokat vagy pénzügyeseket/marketingeseket dobnak ki. De én még emlékszem arra, amikor 1 óra volt a waittime ticketre és nem 2-3 nap.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @mcedon: politikus és pénzügyi szakember között óriási a különbség, ezt jegyezd meg egy életre. nem fogom itt kifejteni, ha nem muszáj, mert ez nem az a hely.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fszotyi

  Szerintem sokkal egyszerubb a megoldas. Ghostcrawler felmerest keszitett, es akiknek warrior volt a main karakteruk azokat nerfelte.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • mcedon

  @sunyika:
  Ki beszél itt politikáról?????
  Amugy tudod mi 5 bebetonozott lábú pénzügyes a Duna fenekén? Egy biztató kezdet....
  😀 Peace.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @mcedon: menthetetlen vagy...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Charmed

  @Eredar:
  Az lényegtelen, hogy a wow továbbra is nagyon nyereséges, hiszen a Blizzard is pont olyan cég mint bármelyik másik. Ha nincs megrendelés, leállítanak pár gyártósort és elküldenek annyi embert, amennyire nincs szükség. A wow accok száma csökken, a D3 fejlesztése a végéhez ért, nincs szükségük annyi emberre, amennyire korábban volt. Kivártak egy ideig, hogy hátha csak ideiglenes a csökkenés, de már reagálniuk kellett erre. A részvényesek a profitban érdekeltek, ahogy a vezetés is. Ha minden realm-ről csak 1-2 GM-et küldenek el, már az is egy óriási szám, de biztos van aki külső supportal foglalkozik, mint kártyás fizetésekkel kapcsolatos problémák, technikai support.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/galleoth/simple Galleoth

  @Eredar:
  Azt akartam amúgy még a végére odaírni, csak már nem volt eszemben, hogyha nem mérleget igazítanának, akkor nem egyszerre, és nem 600 embert küldtek volna el.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Jaedenar&n=Dvine Vince

  @Galleoth: "Azt akartam amúgy még a végére odaírni, csak már nem volt eszemben, hogyha nem mérleget igazítanának, akkor nem egyszerre, és nem 600 embert küldtek volna el."

  OPEX kiigazitás, sima alapmanőver amikor a számok úgy alakulnak, hogy szarul nézne ki a negyedéves jelentés. A legkönnyebben az embereken lehet pénzt spórolni, a 600 ember munkáját szétosztják a megmaradtak közt, akik simán benyelik és még örülnek is hogy nem őket vágták ki.

  Minden multi/nagy tech cég ezt csinálja mivel a legfontosabb az, hogy a tőzsdei árfolyam ne változzon negatív irányba. Új folyamatokat OPEX/CAPEX reformokat nem lehet rövidtávon bevezetni, vagy ha igen a hatásuk nem elég a kiadás oldal kompenzációhoz ha előre nem látott bevételcsökkenés történik, ezért a quick n dirty megoldás a tömeges leépítés a "majd kiguruljuk" szemlélet mentén.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Theo

  A "cutting a number of active positions" lehet az is, hogy nem vesznek fel embereket elmenők helyett, de azt is, hogy mondjuk kiszervezik külsös cégnek a takarítást és a biztonsági szolgálatot :). Nem feltétlenül jelenti azt, hogy kirugnak 600 embert.
  Majd egy pénzügyes megmondja melyik az a mérőszám, amelyik a nyereség/alkalmazotat jelenti, de valószinű ott kellet javítaniuk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nightstalker

  @mcedon:
  OFF
  "Ha a ganyélapátolók vezették volna a pénzügyi életet, ez nem történhetett volna meg."
  Ja, de nem ok vezettek, ok csak felvettek a hiteleket TV-re, autora meg nyaralasra. 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://- Eky

  mi a pi... már nem a wow haldoklik hanem a blizzard qq

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nagual

  @Eky: A Blizzard? A világ haldoklik... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  @Nightstalker: Így van. A politikusok meg felveszegették az államnak hiteleket, hogy ne rajtuk csattanjon az ostor, hanem a következő kormányon, lásd Öszöd. Na jó, most már tényleg befejeztem, csak idegesítő nagyon, amikor a tudatlanok ujjal mutogatnak ész nélkül másokra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • csak_egy_vers

  /fél-off

  Elmúlt 2 hétben 3x volt szerencsém ticketet írni. Kétszer kb. 1 óra alatt kaptam választ, harmadszorra 5 óra volt. (mindhárom esetben avg. wait time 12+ órának írták)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • PreSeto

  Off: @nagual: Mondom én tinéktek: KÖZEL A VÉG! 2012-t írunk, nincs már sok hátra...

  On: @Cathfaern: Én is valahogy így gondolkodom.

  Ui: A Support múlt héten nekem 8 perc alatt válaszolt, és 10 percbe se telt megoldani a problémát ^^

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Charmed

  @csak_egy_vers:
  Én mostanában 2 ticketet írtam, pontosabban 3-at, mert az egyik egy follow ticket volt. Ebből az egyiken ültek 3 napot, a másikon kb. 1 órát, a harmadikat meg elnyelte valami fekete lyuk, mert a mai napig nem jött válasz, közben meg a ticket jelzése is eltűnt. Mondjuk sajnos a segítőkészség nem javult semmit a 6-7 év alatt.

  Volt hogy pug FL trashfarm raidben a leader nem vette észre, hogy 2x rollolt a másik (az első rollnál én nyertem) Szóval elvileg én vittem volna a caster staffot, és még volt egy olyan apróság, hogy MS>OS rule volt és az illető úgy rollolt rá, hogy neki már megvolt az a staff, vagyis még ninja is volt, hiszen greed-ben bárki vihette volna. A GM válasza erre az volt, hogy ha az illető "ninja" lemond a staffról, akkor átadja nekem. Szóval elcseszte a loot master, a delikvens kétszer rollolt és needelt, greed helyett, de a GM nem tud segíteni.

  Másik eset: BH25 run, healer vagyok, lemegy a boss, tolom a mass res-t, erre a loot master azonnal linkeli a kesztyűt, majd kb. 2 sec alatt visszaszámol, hogy 3,2,1 és mire én beírhattam volna a /roll -t (és vittem volna a nagyobb rollal), a loot master már nem adta nekem, mondva lekéstem. Persze nem azért késtem le, mert már odaadta a másiknak, mert közben még volt ideje nekem irkálni, szóval az én rollom után vagy 15 seccel adta oda a másiknak a cuccot. A GM persze megint nem tudott segíteni, mondva, hogy túl későn rolloltam. Erre írtam neki, hogy ellenőrizzék le a chat timer-t, hogy 2 sec alatt történt a visszaszámlálás...erre már nem is válaszoltak.

  Szóval engem az se érdekelne, hogy az összes GM-et kirúgnák, mert sok hasznát nem látom annak hogy vannak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://deathwish.integra.hu/aion/joomla Rumil

  @Charmed:
  Véletlenül nem átadhatók a bosslootok amik esnek ha jól emléxem 2 óráig?
  mert ha átadható akkor nem csoda ha nem foglalkoznak vele, adja át neked, ha meg nem te hiába mondod hogy de...nem fog más kárára elvenni senkitől cuccot mégha jogtalan vagy unfair volt is.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Malegria

  @Charmed: azzal, hogy te belépsz egy master lootos raidbe, elfogadod, hogy az kapja meg a lootot, akinek a master looter adja. Innentől kezdve te hiába rinyálsz. A GM nem a hasára csap, hanem a neki előírt szabályok szerint jár el egy ügyben.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Malegria

  EDIT: duplpostolt valamiért :S

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Delfi

  @Charmed: Hasonlóan érzek, a "segítségek" java része olyan dolog, ami a delikvens hibája, csak a blizzard nem szeretné, hogy elmenjen. Értem ezalatt, hogy feltörték, mert nem telik neki authenticatorra, vagy pedig megosztotta az accountját.
  De ha ninjázásért írsz, akkor hiába hivatkozol a blizzard által deklarált anti-ninja elvre, elhajtanak.
  Ennek igazán sok értelme van:
  "please note that when we confirm such issues we will remove and destroy the item meaning it will not be passed on to others from the run"

  BHban voltunk, a leader közölte, hogy ms>os, highest roll win. Mindenki csinálta a dolgát, majd lootosztáskor egyszer csak közölte, hogy ő szerinte egy ember csak egy tárgyat vihet, és nem volt hajlandó odaadni, amit megnyertem.
  Erre kaptam az előbbi választ, majd a második gm már tipikus idióta benyomását keltette:

  "However the master looter has the right to decide this way, thats why he has all the power by default. If you want to make sure you want to have more then one item, i will advise you to ask for it before the raid."

  Szóval vele van az erő, és nem az a normális, hogy amit mond annak úgy kell lennie, hanem szeintük az a normális, hogy bármit megtehetsz, amit előre nem zártál ki. Ez szánalmas, és tipikusan mutatja, hogy ezek az emberek nem játszanak a wowval. Már a loot rules kérdésre is ingerült válasz érkezik, hát még ha megkérdezed, hogy hány itemre rollolhatsz, és hogyan gondolta a pvp cuccok elosztását.
  Minden normális ember ninjának vagy scammernek veszi azt a leadert, aki a fight után hoz új szabályokat.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • csak_egy_vers

  Nekem nem más player miatt voltak konfliktusaim, hanem 1x bugot jelentettem, 2x pedig tárgyat kértem vissza, amit nyertem, csak sikerült bossba hagynom.

  Elég jó queryjeik lehetnek, az első esetben kb. 1 perc nézelődés után felsorolta, hogy mit csináltam egész este 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWerror

  @Charmed: Nagyon egyszerű a megoldás a problémádra: ne menjél pug-gal raidelni. Erre vannak a guild-ek, hogy ne fordulhasson elő ilyen. Ez a lényege a Master Loot-nak, hogy ő dönt mindenről. A GM nem is tudna bármit mondani problémádra, minthogy te elfogadta ezt a tényt és vállaltad a dolgot minden kockázatával. Sajnos az emberek legnagyobb része visszaél ezzel a "hatalommal". Én millió ilyet tudnék mesélni, de valahogy sosem éreztem arra ingert, hogy emiatt írjak... nem fogom egy f*szkalap miatt idegesíteni magamat, szerintem te se tedd, mert nem éri meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/galleoth/simple Galleoth

  @Delfi:
  Ez az amit előre nem zártál ki téma is csak elméletben van így.

  Mikor még az Uldus recik ritkák voltak craftoltattam 1 itemet, kb. 20 sort beírtam, a chatbe, hogy miként fog végbemenni a trade+craft. Szerencsére nem b*sztak át. Ugyanez nem volt elmondható az ICC-s item craftról, amit az altomnak csináltattam. Leírtam, _mindent_, és a csávó rámondta, hogy OK. Elvitte a cuccokat, meg a goldot. Írok GM-nek, mondom mindent deklaráltunk, meg a csávó rámondta, hogy OK, kirabolt, kellene vissza a cucc. És ekkor a GM benyomja a Ctrl+C Ctrl+V szöveget, aminek _semmi köze_ a témához. Mondom, de ez, hogy jön ide? Szabályba ütközik a helyzet, csináljon valamit. Aztán meg jön a Sorry, de blabla, Thanks for visszajeltés (bocs nem ugrik be, hogy volt ez angolul megfogalmazva).
  Utána meg felugrik, hogy értékeljem a GMet...
  Szóval igen. A Blizz support csodás, ha ellopták az accod, vagy nem tudsz magadról, és megkérdezed, hogy kell DPSelni mageval. Ha bármi más gondod van, akkor l2p ... Kicsit idegesítő. Bár én még azt is gerincesebbnek tartanám, ha a pofámba mondaná, hogy ő nem veheti el az itemet senkitől, még akkor sem, ha 100%osan bizonyított, hogy szabályt szegett. Nem meg az, hogy bemásol valami süket dumát, hogy ilyen policy, meg ilyen rules.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑