World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT no image

Készült 2012. július 10. | írta Attila

25

Kotmogu temploma

Az egyik új battleground a Mists of Pandariában a murderball stílusú Temple of Kotmogu lesz. A pályán lesz négy darab artifakt, amikért attól függően fog járni a pont, hogy a pálya melyik részére sikerült őket elcipelni. Azok a játékosok, akik az artifaktokat hurcolják több sebzést tudnak kiosztani, de cserébe többet is kapnak, és a healing se hat annyira rájuk. A meccset természetesen az a csapat nyeri, amelyik több pontot tudott összegyűjteni. Nagy vonalakban ennyi, nem egy bonyolult valami, de a szépsége pont ebben a letisztult egyszerűségben rejlik.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


 • hopp

  Ezek szerint a wowos deveknek még megvan a Rift accountjuk 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/galleoth/simple Galleoth

  Melyik BG nem egyszerű? 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Abrt

  @hopp: a Riftet elnézve, a Riftes devekenek is volt elég hosszú idegi wow accountjuk.

  hogy ne csak off legyek: ez azért elég hangulatos lesz 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • hopp

  @Abrt:

  Nekik nem csak accountjuk volt, hanem sok fejlesztőjük a WoW-on dolgozott régebben, úgyhogy igazából ők csak újra leprogramozták azt, amit egyszer már megcsináltak a WoW-ban 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bertaba

  Jah bg, mert így néz ki egy csata mező... ez inkább olyan mintha egy olimpiai stadionban a tüntetők egymásnak esnek...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cyrus

  @bertaba: nem is értem miért nem csinálnak végre egy olyan BGt amin nincs semmi csak egy nagy sík mező

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  2009, Mourkaine Temple 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • immortal9211

  @Galleoth: Hát egyik sem, évek óta nem bírja felfogni a játékosok nagy része, hogy PL: WSG-n ne középen dekkolljon hanem mennyen a zászóért esetleg és ha mellette meghal a FC akkor nyugodtan fel is vehetné... és kb minden BG-n mást csinál az emberek nagy része mint amit kéne . AB-n az első zászlót a csapat fele tekeri , nincs zászlónál védő csak megy a nagyvilágba, persze van értelmes team is , de az általános sajnos nem az .

  Amúgy nem lenne hülyeség az se hogy egy füves pusztán ahol van egy két fa 😀 összeengednék a 2 csapatot és az győz ahol több a teamkill. Mondjuk én legjobban egy olyan BG-nek örülnék mint a LOL vagy DOTA, két bázis 3 út , 5v5 , tornyok és közbe mennének az elitek mind a két bázisrol és ölni egymást + eliteket, persze itt nem lehetne tápolni itemekkel csak szimpla saját karival menni, lehet hülyeség de nekem tetszene.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bertaba

  @Cyrus: ott van wsg, tulajdon képpen egy nagy mező néhány farönkel és annak inkább van háború feeling-je mint ennek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWerror

  @Galleoth: A BG-k önmagukban tényleg egyszerűek, mégis a játékos társadalom bő 80%-a 7 év után se érti őket. Amiket immortal9211 írt, azok tényleg mai napig élő példák, de ide venném AV-n védjük már azokat a szaros tornyokat és ne rush-oljon mindenki az end boss-hoz, de ilyen még SotA-n a siege-ek dispellelése, és még sorolhatnék kb. 100 dolgot, de szerintem te is tudod, hogy miről beszélek/beszélünk 🙂

  Maga a kinézete és kialakítása jó a BG-nek. Majd teszteljük a bétában.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Halfhorny

  http://www.youtube.com/watch?v=qgDqL_LI6WE&feature=related
  itt egy hosszabb video erről a bgről melee monk pov-ból, érdemes megnézni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Asheril

  Huttball swtor kicsit átdolgozva.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://invalidtarget-bs.wowstead.com/ Skullzor

  Maga a bg rendben van, tetszik az öltet de 100% hogy random-ként tiltom majd mert a mai napig agyhalott majmokkal dob össze akik egy kiló kenyér értelmi szintjén állnak neki egy-egy meccsnek. pre-made half pre-made és majd kivesézzük.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ragle

  @Skullzor:
  Sokáig alliance-os voltam Arathoron, és a battlegroup-ban a közvélemény az volt, hogy a hordások sokkal jobbak, és milyen hülyék az alliance-osok. Na most én ebből semmit nem vettem észre, simán 50% felett volt a megnyert BG-k aránya, pedig nem játszottam csapatban. A helyzet az, hogy ha Te jól játszol, akkor akármilyen random bg-t meg tudsz nyerni, akár egymagad is. Miért? Mert hihetetlenül hangzik, de az ellenfél sem full pro játékosokból álló csapattal jön ellened, hanem ott is tök vegyes a társaság.
  Ez a BG pedig tetszik, mert valami újjal próbálkozik, nem egy sokadik zászlós variáció. Plusz pont még, hogy itt a gyilkolást díjazza a Blizzard, szóval még az "agyhalott majmoknak" is szórakoztató lesz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • immortal9211

  @Ragle: ööö egy AV-t hogy hozok le egyedül ? vagy egy WSG-t ha egy tanknál a zászló és 2 healer fogja ? vagy egy AB-t ahol egy 5ből 3 a hordáé és legalább 3 ember fog 1et ? O.o, sztem ez butaság , ha jól tolom egy tank healer helyzetbe ügyes CC-t bevágni amit a másik birka nem csinál az nagyban hozzájárul a winhez , de kell a csapattárs ... a lényeg hogy nagyobb részben hozájárulhatsz a győzelemhez ha ügyes vagy de egyedül semmiképp.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWerror

  @Ragle: Én már 3 éve nem játszom Blackout battlegroup-ban, de annó Bloodscalpon toltam és hasonlóakat tapasztaltam. Az alli egy kicsivel többet nyer bg-ken, mint a horda. Cycleon battlegroupban igencsak fordítva van ez 🙂 Mindenesetre én értem, amit írtál, de ez az egyyedül bg nyerés azért enyhe túlzás. Persze, te skill-re gondolsz (gondolom), mint pl. WSG-n a két hülye csapat lefoglaja a pálya közepén egymást, míg te beviszed 3x a zászlót. Ilyenre gondoltál, ugye? Ebben van némi ráció, hogy lehet így is nyerni. Ám pl. healerként (a jelenlegi patch-ben) nem igazán tudsz 1vs1-ben érvényesülni. Vannak kivételek persze, mint sámánnal elverni mage-et, lock-ot, de pl. egy jó warrior vagy rogue simán leszed még egy sámánt is, köszönhető ez annak, hogy visszakaptál a healing debuff-jukat. A többi healer gyerekjátékkal szedik szét (persze itt most skilles emberekről beszélek). Tehát ahogy immortal9211 is írta, a pvp a WoW-ban nem 1vs1-re van tervezve, hanem csapatjátékra. Kellenek a csapattársak, a dps védi a healer-t, a healer védi a dps-t, ez az örök felállás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ragle

  @immortal9211:
  Ha olyan lehetetlen helyzet áll elő, amit írtál (tank + healerek (több is!)), akkor nem is én akarom bevinni a zászlót, vagy elfoglalni a bázisokat 🙂 Ha egyedül meg tudok ölni 3-4 ellenfelet, és folyamatosan kivonom őket a csatából, akkor a csapatom elég nagy előnyhöz jut a létszámfölény miatt, és majd ők megnyerik. Nem kell ide semmi csoda, csak full BiS gearelt retripala 😛 Ez lehet ugyanaz az agyatlanság, amiről te is írtál, de ha valaki okosan öli az ellenfelet, és nem csak a pálya közepén bohóckodik, akkor a csapata abból sokat profitálhat.
  De persze az is lehet, amit WoWerror írt, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy sunyi módon ellopd a zászlót, és a pálya szélén, átfuss vele a bázisodig.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://invalidtarget-bs.wowstead.com/ Skullzor

  @Ragle: Tudok neked pontos adatot mondani a paladinomon mióta cata kijött van számláló per pillanat a mai napig ez igy néz ki (csak random bg stat): Win: 524 Lose:310 @ Bloodscalp Horda oldal ...Nem volt még bg ahol ne lettem volna dmg-ben vagy healben TOP3-on kívül de nem merném azért igy elövezetni hogy csak én nyertem meg a bg-ket (persze sokszor így érzem de azért ez mindig tömegsport),

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWerror

  @Ragle: Áhááá, nah nekem leesett, hogy mire is gondoltál. Le a kalappal, még sosem olvastam itt az FS-on olyan kommentet, hogy elcsalogatni az ellent, hogy ezzel a csapat előnyhöz jusson és nem is hittem, hogy fogok. Kellemes csalódás ez Ragle, minden tiszteletem a tied, hogy csinálsz ilyet. Én vanilla óta pvp-zem, de még magamon kívül soha senkit se láttam, hogy önként elcsalogatná az ellent, pedig igen, működő taktika. Nekem konkrétan van is egy mártír videóm, ahol védem a zázslóst WSG-n healerként, de jönnek mögöttünk vagy 8-an. Fogtam magam, kockáztattam és megálltam és gondoltam feltartom őket, még ha ezzel csak pár másodpercet is nyerek a zászlóvívőnek. Konkrétan a 8-ból 6-an megáltak engem legyepálni (disc priest voltam ekkor). Azt a két embert leölték a feltámadó csapattársaim, így a zászlós gond nélkül be tudta vinni a zászlót és ezzel nyertünk is. Tehát 6-an álltak meg 1 HK-ért és emiatt vesztettek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Abrt

  @WoWerror: Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de nincsenek cross battlegroup bgk?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/galleoth/simple Galleoth

  @immortal9211:
  @WoWerror:
  Igen, teljesen egyetértek, de egy olyan BG-n, ahol az objectiv annyi, hogy "hit and run", mint pl. WSG-n, nem mondanám rá, hogy nehéz. Még AV-re sem.
  A gond az, mint amit pl. LoL-ban nap mint nap látok: Odamegy X (rossz) helyre, és meghal, mert csapdába sétál. Ezután felkel, és ugyan ez, még kétszer. Vagy visszamegy 1v1ezni egy olyan enemy ellen, aki már 2x megölte. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy a való világban az ilyen ember hogy tud életben maradni? Hogy nem üti el az autó? Ha annyi ösztön nincs benne, hogy "ahol fáj, oda nem megyek megint, mert akkor megint fáj, és az nem jó, ha megint fáj".
  Ugyan ez a WoWban. Csak a killelés, csak a 3 gombot spammelem a map közepén, mert az a cél, meg annyira izgalmas. Nem tudom mi a PVP, de kiütöm a battlemastert, mert annyira izgalmas 80%os loose ratettel BGzni.

  Nem akarok megsérteni senkit, aki esetleg ilyen, de én nem értem miért jó így játszani. Tudom, hogy nem az a lényeg, hogy mindig győzzek, de a random értelmetlen tetthalmazoknak, amit egyeset felépítenek, nem értem, hogy mi a célja.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  Mondok egy jótanácsot, mert látom, hogy vannak itt idegeskedők. Ha BG-zel, akkor ne arra figyelj, hogy a másik mit csinál, hanem hogy te mit csinálsz, és nem asztalverés lesz a BG-zés, hanem szórakozás. Ha meg azt szeretnéd, hogy mindenki csináljon mindent jól, akkor irány rated BG. Blackout ally battlegroupban vagyok én is, és amikor látom, hogy ebből nem lesz nyerés, akkor inkább megyek és megpróbálok megcsinálni egy acsit, vagy halomra ölöm legalább a hordásokat, és nem /bg-be verem a nyálam, hogy "omgnoobzomg".

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • nyiti

  @Cyrus: nekem is pont ez jutott eszembe. Igazából ez az outdoor pvp lenne dehát nincs revard és az emberek nem tudják maguknak megszervezni úgyhogy tényleg fasza lenne egy bg ahol az nyer aki életben marad.
  on: remélem az alinak nem lesz itt is előnye mint majdnem minden bgn, és úgy fasza lenne

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • WoWerror

  @Abrt: Legjobb tudomásom szerint nincsenek, de lehet tévedek. Mindenestre én sohasem találkoztam BG-n Bloodscalpos-sal vagy Arathor-ossal, amióta Cyclone battlegroup-ban vagyok. De hangsúlyozom, lehet hogy csinált ilyet a Blizzard, csak nekem nem tűnt fel 🙂
  Arénában viszont biztosan nincs összemosás, mert a ratingeket is a szerint számolja a rendszer, hogy milyen a teljesítményed az adott battlegroup-ban.

  @Galleoth: Én teljesen megértelek, mert én ugyanígy vagyok a pve-vel. Vanillában és TBC-ben raideltem (de már ott se sokat, de láttam az összes raidet onnan) és WotLK-ben ICC-t toltam végig, persze már a nerfek után. Én nem bírom a sok wipe-ot, mert én a belemet kidolgozom, hogy kihealeljem a tank és a raid seggét, mégis a wipe legtöbbszőr amiatt van, mert valaki nem figyel oda és nem csinálja megfelelően a dolgát. Pvp-ben persze ugyanez megvan, de számomra korántsem ennyire fusztrálóan. Ezért is szép ez a játék, mert eldöntheted, hogy pvp-s vagy pve-s vagy e, de akár mindkettőt is játszhatod.
  Az utolsó gondolatodra annyit írnék (ami teljesen az én véleményem), hogy míg a pve-ben egy adott taktikát követsz a fight alatt és ezalatt próbálod mondjuk dps-ként a legjobban a rotádra figyelni, hogy kihozd magadból a maximumot, addig pvp-ben sokkal inkább a pillanat szüli a cselekedeted (az már rajtad múlik, hogy jól reagálsz e az adott szituációra).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/khetana/advanced Khetana

  Első gondolat: sokCDs tank felveszi, rakétacipő, badumtss. Szal gondolom lesznek majd jó kis korlátozások mindenféle okosságra.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑