Diablo 2 Resurrected megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


Featured rogue_0823

Készült 2013. augusztus 23. | írta Attila

18

Rogue 5.4

Nem lepődnék meg, ha a patch megjelenése után mindenhol Rogue-ok rohangálnának. Ki tudna ezeknek a buffoknak ellenállni?

General

 • Evasion now increases dodge chance by 100% (was 50%), cooldown has been reduced to 2 minutes (down from 3 minutes), and duration has been reduced to 10 seconds (down from 15 seconds).
 • Eviscerate now deals 10% less damage.
 • Fan of Knives damage has been increased by 25%.
 • Recuperate now restores 4% of maximum health every 3 seconds, up from 3%.
 • Sinister Strike deals an increased 240% of weapon damage (up from 145%), but now costs 50 Energy (up from 40 Energy).

Assassination

 • Assassination Rogues should no longer be eligible for any other weapon types except daggers in situations where loot is automatically awarded(Raid Finder, Bonus Rolls, Heroic/Normal Scenarios, and the upcoming Flexible Raid difficulty.)
 • Assassin’s Resolve now increases damage by 30% (up from 25%).
 • Dispatch now deals 645% weapon damage (up from 460%).
 • Mutilate now deals 280% weapon damage (up from 200%).

Combat

 • New passive ability, Ruthlessness: This passive ability is learned by Combat Rogues at Level 32. The Rogue gains a 20% chance per combo point (100% chance at 5 combo points) to immediately regain 1 combo point while performing a finishing move.
 • Killing Spree targeting has been changed. If Blade Flurry is not active, Killing Spree will now hit the Rogue’s target 7 times or pick the closest eligible target if none had been selected. Killing Spree will continue to work as it has while Blade Flurry is active.
 • Revealing Strike now deals 160% weapons damage (up from 125%).
 • Vitality now increases Attack Power by 40% (up from 30%).

Subtlety

 • Backstab now deals 380% weapon damage (up from 275%).
 • Hemorrhage now deals 160% weapons damage (up from 140%); 232% weapons damage if a dagger is equipped (up from 203% for daggers).
 • Sanguinary Vein now increases damage against targets with bleed effects by 25% (up from 20%).

Talents

 • Burst of Speed’s cost has been reduced to 15 Energy (down from 30 Energy).
 • Cheat Death now reduces damage taken by 85% after activating (up from 80%).
 • Cloak and Dagger now allows the Rogue to use Ambush, Garrote, and Cheap Shot from 40 yards away (up from 30 yards).
 • Nightstalker now increases damage dealt by abilities while stealthed by 50%, up from 25%.
 • Paralytic Poison now stuns the target at 4 applications of the poison (down from 5 applications).
 • Shadowstep now has a reduced cooldown of 20 seconds (down from 24 seconds).

Glyphs

 • Major Glyphs
  • Glyph of Adrenaline Rush’s effect is now baseline and has been replaced with Glyph of Redirect.
   • Glyph of Redirect causes Redirect to no longer have a cooldown.
  • Glyph of Blind now only removes damage-over-time effects that would cause Blind to break. For Rogues that also have the Dirty Tricks talent, this means Blind will no longer remove the Rogue’s poison or bleed effects.
  • Glyph of Crippling Poison has been replaced with Glyph of Sharpened Knives.
   • Glyph of Sharpened Knives now causes Fan of Knives to also damage the armor of its victims, applying 1 application of the Weakened Armor effect to each target.
  • Glyph of Debilitation has been replaced with Glyph of Recovery.
   • Glyph of Recovery increases the healing received by the Rogue while Recuperate is active.
  • Glyph of Recuperate now increases the healing of Recuperate by an additional 1% (up from 0.5%).
  • Glyph of Sap has been replaced with Glyph of Hemorrhaging Veins.
   • Glyph of Hemorrhaging Veins causes Sanguinary Veins ability to also increase damage done to targets affected by Hemorrhage.
  • Glyph of Shiv now reduces the cooldown of Shiv by 3 seconds (was 2 seconds).
 • New Minor Glyphs
  • Glyph of Improved Distraction: Distract now summons a decoy at the target location.
  • Glyph of the Headhunter: Throw and Deadly Throw abilities will now throw axes regardless of the Rogue’s currently equipped weapon.


Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: ,


18 komment érkezett a(z) Rogue 5.4 poszthoz

 1. Shaq mondja:

  mire fel kapják a buffot? kívülállóként érdekel, mert eddig azt hittem, hogy nincs gond a rogue dps-el (természetesen PVE szemszögből). "fotm" or what?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 2. Sneakingmoon mondja:

  @Shaq: arra kapják, hogy DPS-ük - finoman kifejezve - a béka segge alatt van mind PvE mint PvP területén
  rájöttek végre a Blizz-nél, hogy milyen mélyre sikerült az idők folyamán nerfelni a rugót, és már normális ember nem játszik vele, csak az olyan mazochisták mint én pl....

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 3. GnomeDPSPaladin mondja:

  @Sneakingmoon: Javaslom akkor legyél assa (ha az vagy akkor tanulj meg játszani vele) mert nálunk igen szép dps-t hoz a rugó raideken.Én sem nagyon értem a buffot de ők tudják.A raidnek nem fog ártani egy kis többlet dps^^

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 4. Dylla mondja:

  @Sneakingmoon:
  Én nem érzem annyira nagyon szarnak a DPS-emet. (PvE-ben) 🙂
  A bajt én ott látom (eddig), hogy míg a single target bossokon (pl Jin'rokh) simán felveszem a versenyt még a nálam nagyobb ilvl-ü klántársaimmal. Viszont a sok addozós fightokon (pl. Horridon) tényleg lókukit sem tolok, majdhogynem a tankokkal azonosat. Ez meglátjuk hogy változtat ezen, bár én így számok alapján kicsit sokallom. De majd élesben meglátjuk
  PvP-ről nem tudok nyilatkozni. 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 5. Shaq mondja:

  @GnomeDPSPaladin: épp ezért kérdeztem én is, az assa szép dpst tud produkálni, nálunk legalábbis..
  @Sneakingmoon: aoe fightokon talán nem villog annyira, de amúgy meg simán ver magasabb ilvl-ű ddket is, ha tud játszani

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 6. Laccaa mondja:

  Én úgy vagyok vele, hogy inkább nem is buffolták volna assa-t. A sok nOOb gyökér meglátja a számokat és megy a nerdrage. Cata vége óta assa vagyok és nagyon tetszik. Dyllanak igaza van, single target nagyon is jó, de ahol targetet kell váltogatni már nem feltétlen. Az a baj, hogy ezek hiába ilyen nagy számok, az említett képességek a teljes dps-nek csak néhány %-át teszik ki. Nem tudom már mennyit számoltam wow logs-ban saját magamnak, de ilyen 4-6%. Namármost, ha ezt növelik cirka 40%-al az még mindig csak ott tart, hogy 3-4%. Ugye, hogy nem is olyan sok? Kötekedőknek itt az armory: http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Iucia/simple

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 7. jaqenhqhar mondja:

  A buffokat az RPPM trinketek és azok Haste-re való reágálásának megváltozása miatt kapjuk, vagyis mostantól a Haste nem növeli az RPPM trinketek procc esélyét, és nagyon sok Assa rogue az 5.3-ban 2 RPPM trinkettel és a Meta-gemmel direkt Haste reforgolt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 8. Laccaa mondja:

  @jaqenhqhar: Nem tudom, nekem is proccos trinketjeim vannak, de masteryre reforge-oltam. Max ha van a cuccon mastery, akkor haste.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 9. Sabee mondja:

  Egerésszetek world of logot, gondolkodjatok, hogy az egyetlen pure dps, melee hol is van a többi classhoz képest.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 10. Guargumi mondja:

  a legtöbb harcban sok a mozgás, ezért kicsit nehezebb a dolga a meleenek, igy aki nem annyira ügyes - pl. én - az nyilvánvalóan nem tud elfogadható dps-t tolni, bár ezek a buffok sem fognak sokat javitani, hiszen mindegyik arról szól, hogy ütlegeled a célpontot.
  Addozás ahogy irták, az teljes nyomorúság, de nyilvánvalóan kell, itt azonban el lehet egy finishinget, ami talán nagyot sebez, még egy egészséges lava burst vagy mi, egyből lő akkorát.
  Én a méreg sebzését növelném, valamint szakitanék azzal a gyakorlattal, hogy a kombo pontokat a célpontra rakja fel a rogue, sokkal jobb megoldás, ha önmagán gyűjti és úgy gazdálkodik, mint a retri.
  Nekem a kedvenc karakterem, s a legtöbbet foglalkoztatott, de sokszor meglepett, hogy más klasszal, s olyannal is, ami nem pure dps, milyen teljesítmény tudok elérni úgy, hogy mint gearben, mint tapasztalatban sehol nem vagyok a kedvencemhez képest(frost dk, retri pala, villany sámán).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 11. Trimstar mondja:

  mikor utoljára nézegettem logokat akkor a rugo volt a legjobb dps minden melee közül nagyjából minden fighton (ismétlem MELEE-k közül), az addozás meg nem feltétlen a melee-t gyengíti le, hanem a castereket erősíti meg túlzottan, single target fighton (ami ugye elég kevés van) bőven verhetők a casterek melee-vel. Persze egy igazán op 550 ilvl-es mage-t sehogy se versz el, de azzal nem sokan büszkélkedhetnek.

  Egyébként pedig a combatot 10x jobban buffolták mint az assa-t, nem az assa rugok sirtak buffért, hanem az volt a gond hogy mindenkinek assanak kell lennie (ami nagyjából igaz is) ha versenyképes akar maradni.

  Az meg, hogy egy class pure dps-e vagy nem pure dps-e ma már nem sokat jelent.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 12. Simulacra mondja:

  Csatlakoznék előttem szólóhoz, meleek közül a rugó és a cement ami tud dmg-et is csinálni, a többi melee class csak mutatóban van. Vicces is megnézni egy WoLon a differenciákat, ahol átlag rugó közel van casterekhez, míg egy warr/dk pl 50k lemaradásban van(rank 1nél ez átlag 100-150k eltérés). Érdekes, hogy pont a rugónál nyúlnak bele (félreértés ne essék, nem tőlük sajnálom a pve dmg buffot, hanem az összes többitől hiányolom).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 13. Hatba mondja:

  Gank you, thank you, now I outrank you!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 14. jaqenhqhar mondja:

  @Laccaa: Igen láttam az armorydon, hogy te is Mastery-ra reforgolsz, de ha megnézel bármilyen top oldalt, ott a Hastet ajánlják 2 RPPM-el és a Metagemmel mert Haste = more energy regen + gyakrabban proccolnak az RPPM trinketek, és manapság az RPPM trinketek köré alakult minden. Bármelyik top guildben, vagy Worldoflogson első helyeket elért roguek, Haste buildet használnak, kivéve a Methodos rogues de annak megvan az oka, plusz a Shadowcraft is azt javasolja, bevallom az 535-s, 2 HC BiS trinketes roguemmal én is Mastery-ra gyúrok mint a Methodos roguek, mert a Haste build nekem picit túl RNG néhány bossfighton. Az se igaz, hogy a roguek rosszak AOE fightokon, ez csak akkor igaz, ha olyan aoe fight van ahol az addok nagyon gyorsan halnak, mert ha nem pár mp alatt halnak meg akkor, multi-rupture mindent és annyi energy regennel spammolhatod az envenomot plusz FoK-t. Meg abban se értek egyet, hogy a többi melee ennyire le lenne maradva, ha megnézed a logokat az Unholy DK-k, Enchacement shamanok, Feral Druidák, és Monkok se panaszkodhatnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 15. jaqenhqhar mondja:

  plusz ha még nagyon akarnék okoskodni akkor mondanám, hogy WOL-t nem szabad komolyan venni vagyis a top 100 ranking alapján ne ítélj mert az a legtöbb fighton full gearrel van logolva olyan taktikákkal amit egy progress killen soha nem használnál, pl Horridon hcnál a top roguek azért tolnak 400-500k dps-t mert sok 25 hc guildben a rogueknak a fighton az a feladata farm időszakban, hogy csak a bosst ütik az addokkal nem is foglalkoznak. Council of Elders hc-n meg tudom, hogy a rank 1-es fire mage aki 500k dps-t vagy mennyit tolt, az egy hatalmas exploit volt, mert azt csinálták, hogy elment a mage Firelandsba, ölte Alysrazort amikor megkapta Alysrazortól a 100% crit és mittudomén + haste buffot akkor gyorsan summolták és ellőtt egy olyan Combustiont amitől 1.5millió dps-t tolt. Szóval a top WoL rankoknál általában Clever Use of game Mechanic, exploit vagy valami nagyon extra taktikát használnak, hogy azt elérjék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 16. wozfahqc mondja:

  @jaqenhqhar: ebben mi a f*szom az exploit? 10 éve minden létező buffal megy raidelni egy kompetens játékos

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 17. Sabee mondja:

  Persze solo bossfight, tank&spank harcban nem mondom, hogy szar a rogue, de jelenleg a 12(13) bossból kb 3 (Jinrok, Dumurungumurungu, Twins) szól erről. Mondjuk 25ösben biztos több bossnál engedheti meg a raid, hogy single targetezzen csak, de 10esben szerintem nem (nem mintha akkora rettenetes nagy hc tapasztalatom lenne 😀 ).
  Azért örülök ennek a buffnak, mert a rogue tényleg nem tud mást csinálni, csak dpselni (max aoebandázs 😉 ). Még a többi "pure" class (hunter, mage, lolock) is tud valami plusszt adni (combatres/hs/tankolós pet, rangedek, 1-1,5 perces "burst" cdk), csak a rogue nem.
  Szvsz ennyi "járt" nekünk 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 18. jaqenhqhar mondja:

  @wozfahqc: Az kérlek, hogy az Alysrazor Claws nevű buff egy, fight specifikus buff aminek csak az Alysrazor fight alatt kéne működnie, viszont, amig nem javítotték, ha elég gyorsan summolta a raid az embert akkor még rajta maradt mert 1 percig van rajtad a buff ami 100% critet plusz kb 130-140% + hastet ad ami elégéé OP.
  Sabee ez meg egyáltalán nem igaz a rogue nagyon hasznos egy class, 1. A legjobb dmg soaker class Elusiveness talental bármi aoe dmg-t tudunk fight alatt soakolni, 2. kevesebb disspelt kell ránk áldozni hála Cloak of Shadowsnak 3. Tricks of the Trade 4. Lei Shen-en és főleg hc-n nagyon OP a rogue hála a Cheat Death által nyújtott 2szer sokolható Static Shocknak. 4. Smoke Bomb, hasznos sok fighton főleg Council hc-n.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Vélemény, hozzászólás?

Back to Top ↑
 • FS DISCORD

 • FrostShock!

  31 User(s) Online Join Server
  • seikall
  • Niel
  • Pooshi
 • KAPCSOLAT

  Ha hírt akarsz beküldeni, szeretnél üzenni valamit, észrevételed, javaslatod van, küldj egy e-mailt a szerkesztőségi email címre: frostshockszerk kukac googlegroups pont com

  Ha bármi más gondod, bajod, problémád van az oldal használata közben, akkor ugyanarra a címre írhatsz.

 • KOMMENTEK

  • Bermuda on LefújvaEz a lefújás szerintem legkevésbé a WoW miatt volt szükséges, az mostanra talán már az egyik leginkább egyenesben levő Blizzard
  • Adi91 on LefújvaMicsoda meglepetés. Valószínűleg nem tudnának mit mutatni a BlizzConline-on, illetve nem akarnak szembenézni a rajongókkal az elmúlt pár hónap atrocitásai
  • Adi91 on Jön a patch!A jelenlegi ütemben? A 9.1 8 hónap után jött ki, messze a leghosszabb idő volt egy release és az első
  • Adi91 on Legion TimewalkingHa nem élvezném nyilván nem játszanám. De az, hogy élvezem nem jelenti azt, hogy vakon tapsolok mindennek. Behoznak egy módot,
  • Hard3n3d on NévváltoztatásÉn az igazi McCree helyében bejátszanám hogy nevet váltok Cole Cassidy. -ra :D
  • Attila on Jön a patch!Nem tudhatjuk, hogy milyen volt a munkamorál nyáron az Activision tisztogatási hadművelete alatt, de azt gyanítom, hogy nem túl jó.
  • Darkpep on Jön a patch!Miért ne lenne 9.3? simán lesz még 9.3, idő van még bőven rá.
  • lelelio on Legion TimewalkingÉlvezed még egyáltalán ezt a játékot, vagy csak megszokásból játszod?
  • Adi91 on Jön a patch!Király! A legnagyobb baj, hogy ami most jön a 9.1.5-ben, annak a már a 9.0-ban így kellett volna jönnie. Hogy
  • Adi91 on Legion TimewalkingAzzal, hogy a Timewalking Mythic+-ban letiltják a régi geareket a FUN-t veszik ki az egészből. Semmivel sem lesz érdekesebb újra
  • Afthraste on A hűség jutalmaAzért szar ez, mert így nem csinálnak contentet. Ha előre megvan az x előfizető akkor nem kell lekötni őket tartalommal.
  • rapbandita on A hűség jutalma@Vordengo @Singulus Azért azt vágjátok hogy vannak akik még mindig játszanak a WoW-al, sőt a mythic progress kellős közepén járnak
  • Singulus on A hűség jutalmaPlusz mindezt azért, hogy az éves pénzügyi jelentésükben jól mutasson a bevétel. Igaz, cserébe nem kapsz semmit csak a 10200.
  • Vordengo on A hűség jutalmaIlyennel előállni akkor amikor már 3 hónapja pörög a 9.1 a következő 9.2 content patch meg még a látóhatáron sincs...
  • ben2 on Friss start"Gyorsabb szintezés, hasonlóan a Burning Crusade-hez." És innentől bukik a mutatvány. Már anno a TBC-nél is tönkretette a vanilla zónákban