WARCRAFT no image

Készült 2013. augusztus 24. | írta pirosbicikli

11

WoW TCG – Eddig, és ne tovább

Meglepő hirtelenséggel érkezett meg a hír a Cryptozoic oldalára, hogy a WoW TCG-ből nem lesz több kiadás, lehúzzák a rolót. A valós ok egyelőre ismeretlen, az utolsó szett saját tapasztalatok alapján elég kedvelt volt a játékosok között – feltehetőleg az is közrejátszott ebben, hogy az eddig kiadott összes loot kártyát ki lehet bontani a szettből.

Egy rövid memoár a Blizzard oldalára is felkerült, de sokat nem lehet megtudni abból sem.

Haldoklik a WoW.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • Stanislav

  Biztos semmi köze a közelgő Hearthstone-hoz. Bár véleményem szerint annak éppen népszerűsítenie kéne a WoW TCG-t. Ki tudja? Egyszer talán kapunk magyarázatot.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zibuprofen

  Régen minden jobb volt!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • wozfahqc

  Ezt már rég tudni lehetett, valamikor a hearthstone kitalálásakor ugyanis fogta a blizzard a szegény WoW TCG gyártó csapatot és kisemmizték őket. Azóta a saját online kártyás játékukat csinálják, ami szeptemberre várható.
  http://hextcg.com/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hatba

  Hearthstone.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Desy

  mármint ezt most nem értem
  kijön a hs, oké, mikrotranzakciós, gondolom lesz belőle szép bevételük.
  na de a tcg meg nem volt nyereséges? a pénzügyi logikát nem értem hogy miért ne mehetne egymás mellett a kettő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • DS

  @Desy: Mert a TCG-t egy másik cég, a Crypt csinálta, és a nyereséget meg gondolom elosztották Blizzarddal. Na most a Blizzard a Hearthstone esetén mindent maga csinál, és ez nekik nem tetszik, úgyhogy bejelentették a saját játékukat is, lsd 3 commenttel feljebb.

  Valószínűleg vagy Blizz nem adta tovább az áldást hogy "WoW" TCG-t csináljanak, vagy Crypt berágott és nem akar Blizzel tovább közösködni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pirosbicikli

  A párhuzamos online/offline platformnak jópár példája igazolja, hogy működőképes modell mindkettőt megtartani, ezért gondolom, hogy valami egyéb oka lehet ennek a döntésnek.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  @pirosbicikli: Lehet, hogy egyszerűen csak nem fogyott eléggé, de ezt nem hiszem. Végül is csak kiadtak 21 booster csomagot a játékhoz. Jó lenne tudni, hogy mekkora a közössége ennek a játéknak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Vilendor

  Szerintem az eladott csomagok 95%át ingame lootokért vették meg, a többi meg ment a kukába. Nem egy ember vásárolja ipari mennyiségben és teszi fel e-bayre, vagy wowlootcards.com-ra

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sientech

  @Vilendor: nem erősen túlzás ez egy kicsit?

  de igen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • dahneey

  A csapat amelyik csinálta a Kickstarter után nekiállt a Hex MMOTCG-nek (legalábbis ők így hívják), szóval nekik ott van az, a Blizzard meg nyomja a Hearthstone-t. Azt nem tudom hogy azokat ez mennyire fogja érinteni akik eddig vették a kártyákat, azon kívül hogy nem lesznek újak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑