World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


Featured legion_0806

Készült 2015. augusztus 6. | írta Astonkacser

56

És a következő kiegészítő nem más mint … LEGION

Nem, nem, még nem tudjuk. Viszont már csak fél óra van a nagy pillanatig, szóval készítsétek a popcornt, pontban 6 órakor kezdődik a hivatalos Gamescon streamen a nagy-nagy bejelentés. Aztán indulhat a nerdrage! UPDATE Az oldaltörés alatt találjátok a videókat! UPDATE2 Fellőtték a Legion hivatalos weboldalát! UPDATE3 Aki lemaradt volna a tegnapi streamről, az most megnézheti felvételről. Vasárnap, este 6-tól ismét lesz élő bejelentkezés a gamescomról, amiről természetesen mi se fogunk lemaradni.

Tetszik(0)Nem tetszik(0)


 • NecroPedo

  Off:

  Rise of Khorne

  New fraction: Chaos
  New classes: Raptors, Marines, Khorne Berzerkers

  Az Alliance és a Horde steampunk jellegű tankokkal és ágyúkkal próbálják meg felvenni a versenyt a Chaos Predatorokkal és Defilerekkel.

  Mindezt azért, mert csúnya másolata a Warhammer a Warcraftnak.

  😀

  ON:

  Remélem pandás lesz, mert lesz okom visszamenni WoW-ozni. Kimondottan szerettem őket. Ahhoz képest, hogy nyugati játék kellemesen visszaadta az ázsiai feelinget. Sőt jobban, mint sok keleti játék.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • NecroPedo

  @Zeta:

  Találkozunk az Eternal Crusade csataterén ahol veszettül fogom ordibálni a kukásmellény ződ fülesembe, hogy For Chaos! 😛

  A March of the Shutdown nem játszik még egyébként mint kiegészítő? Bár biztos bevételtől hülye lenne elesni a Blizz.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • oscaar

  Annyira most en sem tettem le a hajam. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • anthony

  Lófasz és esti fény. Gyakorlatilag végtelen lehetőségek vannak a wow világában, erre ők is folytatják a régi content újrafelhasználását. Remélem megint lesz Illidan fight..

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zeta

  *hát, ha te azzal kezded, hogy leszarom ki mit mond, akkor beszélgess máshol*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nuvas

  Ez az egész egy s*gg sz*r!
  Erőltetik a BC-s feelinget, közben csak visszanyúkálnak mindenért. Ez nem is lenne baj, ha reális áron lennének a díjak. nem csak a havira gondoltam.
  Ez Guldanozás is kezd amerikai krimi sorozat feelingé válni és már unalmas nagyon.(lásd minden résznek van külön gonosza, de van egy fő gonosz aki végig kíséri a sorozatot)
  Új race is kellene, nem ez a demonhunter.
  Következő kieget elárulom: Guldan kiolvasztja Arthast, új class necromancer, vagy hasonló...
  A bemutató után az óváció mindent elárult, nézett mindenki, hogy mi a pics* ez...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • szukuro

  Class-specific [..] followers: Végre még több Garrison
  Improved transmogrification system: Végre praktikusabb AFK gear
  Improved social features: Végre Facebook integration
  All New Dungeons and Raids: Ez a legdurvább feature, sose tippeltem volna oO

  /s

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Számomra a Demon Hunter miatt lett várós. Többi cucc kicsit érdektelen, de meglátjuk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Everdawn

  Démont kaptam! Démont kaptam!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • sunyika

  Kezd egy kicsit (nagyon) szappanopera jellegűvé válni a story. Nem mondom, hogy haldoklik mert nagyon egyszerű lenne, de aki azt hiszi, hogy a wow, sőt továbbmegyek az MMORPG műfaj hanyatlását egy kieggel visszájára lehet fordítani legyen az bármennyire jó, az bizony álomvilágban él. A wow sorsa valószínűleg az lesz, hogy 3-2-1 millió előfizető kemény mag fog megmaradni, aztán ezzel még addig el tud döcögni a blizzard, ameddig nem szégyelli.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nilufar

  Atyaisten, nem gondoltam volna, hogy a Wodot alul lehet múlni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Insophia/advanced InsolentD

  Kb. az összes buzzwordöt hallottam: Emerald Dream, Azshara, elves, Titans, relics. Szóval ez már egy ilyen olvasztótégely kieg lesz. Mondjuk tök mindegy, már a WoD-dal is két hónapot bírtam 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ezri

  @Everdawn:
  a legjobb 😀
  http://139.162.145.242/wow/2008/03/08/kozkivanatra-bthyjal-guide/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ermac

  Jóvan blizzard ! Csak így tovább ... Ennyi erőből nyithatnátok egy vanilla/TBC servert is és akkor nem kéne ezt a kieget kiadni. Kreativitás meghalt a Blizznél.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pluhi

  Jól sejtem, hogy ezzel az artifact rendszerrel a fegyverek kikerülnek a loottáblákból?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • NecroPedo

  Pandaren female demon huntert akarok. Akkor a borzalmasan unalmas és rémes orkos bohóckodást is elviselném (WoD).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • kindzsal

  Ez valami borzalmasan unalmas, marmint a csoka eloadasa. Ahogy elnezem a tomeget okis igy vannak vele.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Hangya

  Végre valami a Blizztől, amit meglátva nem azt mondom, hogy de jó lesz, devárom, shut up and take my wallet - pedig a Darkthrone óta mindent, de tényleg. A "cinematic" minden eddigit alulmúl a WC2 óta. Azért drukkolok nekik, innen szép nyerni...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Gregorius

  Nem értem miért kell ekkora fröcsögéssel fogadni. A treaser engem se vágott földhöz, de van miből csemegézni, a demon hunter mint gondolat nekem tetszik, de pl Ilidiant én sem értem miért rángatják vissza. A broken isle sztem álatul néz ki, ezek a weapon és class order cuccok nyílván közben derülnek majd ki mennyire is lesznek jók én is kétkedve fogadom egyenlőre mivel a garisson is mint ötlet nagyon tetszett aztán... Bár azt meg a community harcolta ki, nem tom hány kérdés/kérés volt a Q/A részeknél évről évre a housing témában és elmondták nem szeretnék,hogy az emberek "otthon" üljenek, de megkaptuk - igazuk lett hogy nem akarták . Na de tovább... Mivel tényleg rövidebb volt tartalmilag a wod és ha nem mához 1 évre adják ki a legion-t (és remélem nem a szokásos áron) akkor igazából elég türhetőre csökken az üres járat. Arról nem beszélve, hogy valszeg sargeras bácsival is folytathatunk majd némi agresszív vélemény cserét 😛 Lényeg haladjanak vele és meglátjuk mi lesz legalább nem játszunk sliders-t tovább.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Varesz

  Elég béna porszívóügynök lett ebből a Chiltonból...
  vagy már talán Ő sem hisz a játék sikerében.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  @Varesz: Mégis mit kellene csinálnia a 40 fokban a kedvedért? Táncolnia meg énekelnie? 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • anthony

  @Attila: nézzen 1-2 Steve Jobs videót. Esetleg Tedx, bár azokat nem szeretem, de az is hatásosabb volt, amikor a 70 éves nő elmesélte hogyan úszott a medúzák közt (roppant érdektelen téma).
  A közönségnek is kellett szólni, hogy hé, örüljetek már. Biztos mind elájultak az izgalomtól..

  Szerintem lehet, hogy sok időbe meg energiába telne, de sokkal jobban járnának ha csinálnának egy wow2-őt, mert ez az engine ezzel a grafikával siralmas így 2015-ben.

  Ja és a recyclinget is kifejezetten hanyagolni kéne...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • hodobaj

  Egy-két jó dolog van a kiegben, pl. a Dungeon-ok vissza kapják az értelmüket.

  Ami nem jó:

  De, az új PvP System nagyon nem okés, egy MMO legyen Gear alapú ezért nem CoD.
  Crafting systemről egy szó sem eset, azt hagyják szépen meghalni.

  Vissza jutottunk a régi talent systemhez, csak most Artifact Weapon, PvP Talent, Sima Talent, Glyph-ek....

  Demon Hunter sehogy sem jönn be a többi Class közé.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  @anthony: Úgy érzem, hogy sokat tanulhatna Tőled...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Varesz

  @Attila:
  Valami lelkesedést vihetett volna a dologba, mert akkor hajlandó vagyok elhinni, hogy tényleg sokat gondolkodtak a kiegészítőn és tényleg szeretnének valamit adni is a játékosoknak (a szokásos extra szintek mellett...).
  Látható volt rajtuk, hogy a saját munkájukról nem a legnagyobb büszkeséggel beszélnek. Hangzatos szavak voltak, de azokat olyan hangsúllyal mondták, mint a Kossuth rádióban a híradót.

  A cinematic teaser szörnyű. Nincs hangulata, nem sugall semmit, hogy valami fantasztikus/apokaliptikus valami fog történni. Inkább az jutott róla eszembe, mint amikor találok egy 5-ször kimosott 500-ast a nadrágzsebemben: "pár sörre még talán jó lesz"

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  Egyik szemem sír, másik örül:
  Semmi új, recycling hegyek (már megint Dalaran?). A class hall nem tudom mi akar lenni, voltak rá próbálkozások anno még a legején (pl. Ravenholdt anno rogue-only hely lett volna), de ha ez csak az új garrison, akkor felejtős. Persze elég sokat elmond, hogy miért nem a Blizzconon mutatták be az új kieget (egy ilyen bemutató után helyben meg is lincselik őket). Talán jól jellemzi a WoW körüli állapotokat, hogy a cég recruitment oldala tele van álláshirdetéssel, még Lead Designert is keresnek (pedig abból nem sok kell). Akik régen csinálták, azok vagy más projektre fókuszálnak vagy már ott is hagyták a Blizzt (a héten ment el Bashiok is).
  Azért az artifact érdekesnek tűnik, ha mindegyik köré tudnak írni valami egyedi questet, s talán a titan storyline is folytatódik (Stormheim név elégy gyanús). Mondjuk ha már "The Broken Isles" akkor tényleg lehetnének szigetek, nem egy nagy földmasszívum, mert az földtanilag barátok közt is kontinens, WC3 térképen tök máshogy nézett ki. A demon hunter ugyan különösebben nem keltette fel az érdeklődésem, de PvP-ben jó rogue counter lesz (legalább lesz ok rá, hogy buffolják kicsit), PvE-ben meg legroszzabb esetben is plusz egy üde színfolt (azért vanilla-imádat ide vagy oda, mégiscsak jobb 12 cast közül válogatni, mint 8 közül). A heroes&villains résznél meg azért mégicsak ott van Xavius, meg Anduinról és Sylvanasról is pár bíztató sort írnak lore szempontjából.
  @anthony: A WoW mindig is elmaradott grafikával fog rendelkezni, de az elmúlt 3-4 kiegészítőben mindig jött valami apró csiszolgatás hozzá és szerintem most is fog. Csúnyának semmiképp nem mondanám, sőt kifejezetten hangulatos. Cserébe még mindig nem kell hozzá atomerőmű, mint egyéb MMO-khoz. Uff.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nelph

  Kövezzetek meg, de nekem a hideg futkosott a hátamon a cinematic utolsó 10 másodpercében. Itt ki is merül a lelkesedésem.
  Valahogy ezzel is úgy vagyok mint a WoD-al.. Ha meg kell vennem ezt a szart, hogy életben maradjon a wow és pár év múlva megint láthassak egy jóféle cinematicot, hát legyen.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • finbruan

  Engem az érdekel legjobban, hogy az Ashbringert és a Doomhammert hogyan kapjuk meg, remélem gazdáik még élve adják oda nekünk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • lzzoli

  Aki fikázza az cinematic introt, ajánlom figyelmébe a Teaser szó jelentését...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Updown

  Én is a rendszeres ,,régen minden dzsukellebb volt" tábor lelkes fazonja vagyok, de száradjon le a fitymám, nekem tetszik. Tetszik ez a demon hunteresdi, tetszik az artifact weaponos cucc, az hogy megint a classokat megpróbálják egyedivé varázsolni (akárki akármit mond, manapság minden tud mindent, semmi egyediség). A pvp-s rész nálam kérdőjeles, kíváncsian várom, de egyértelműen nem tetszik ez a jelenlegi kula ,,talentrendszerhez" hasonló ,,válassz egyet a kettő közül" cucc. Az artifactos trait ág izgalmasabb.
  Viszont nem örülök annak, hogy Kalap úr nélkül ugyan, de Mr Garrison csak nem megy ki a divatból, hiába kevesebb follower, utálom az ilyen loggolj be minden nap hogy kattints hatot jellegű cuccokat akármilyen játékban.
  Szóval összességében a nagy negatívkodással ellentétben én várom ezt a kieget, ennek olyan Warcraft szaga kezd lenni, aztat meglássuk 'e.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ecco

  "Gear playing such a huge factor in PvP isn't great.
  PvP talent system will help to balance PvP independently from PvE. Abilities only work in PvP."

  Végülis csak 10 év kellett ennek a felismeréséhez. *slowclap*

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Blakerayne

  Aki esetleg nem akarja kivárni a !!!- LIVE -!!! stream végét, itt a youtube link:
  https://www.youtube.com/watch?v=e1WIEl4hRvA
  1 óra 50 perces, most ( 21:02) 01:25nél jár a LIIIIVEE stream.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bejgir gucu

  @Bermuda:
  "Cserébe még mindig nem kell hozzá atomerőmű, mint egyéb MMO-khoz."

  Ezt azért gondold át még egyszer. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.starcraft2.hu/ Astonkacser

  Srácok, a büdös mindenit, erre kell hogy hazaérjek??? Természetesen vicceltem amikor azt irtam, hogy 'indulhat a nerdrage' ... Ajaj.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  @bejgir gucu: Melyik részét, hogy nem kell hozzá erőgép vagy hogy a többi MMO erőforrásigényesebb?
  Abba már rég beletörődött szerintem a legtöbb ember, hogy sosem fognak olyan hardvert gyártani, amin a durvább WoW tömegjelenetek maximum beállításokkal akadásmentesen futnak - igazából a Blizzard hülyesége is, hogy még a legkissebb ruharabot is animálni akarja, meg hogy a legjelentéktelebebb spellnek is csiricsáré effektje legyen. Pár éve mintha változott volna a gyakorlat e téren, de még mindig elég csehül állnak vele, mondhatni rosszul optimalizált, aláírom.
  Viszont ha letekergeted a beállításokat és nem vagy addon-mániás, kb. a legolcsóbb Windows tableten is elfut a játék. Nyílván nem fogsz tudni rajta raidelni, de questelni minden további nélkül. Sőt! A DirectX 9 támogatás is él még, mint lehetőség (noha a Blizz DX11-es GPU-t ír elő minimum követelménynek). Ehhez képest mondjuk a Wildstar csak pár éves, up-to-date gépeken fog elindulni. TESO szintén. TERA-val most nem tudom mi van, de mikor próbáltam, komolyabb gépet kívánt, mint a WoW (GW2-ben és tsaiban meg nem vagyok otthon). Persze nem kell a minimum beállítást összehasonlítási alapnak venni, de úgy közepes settingekkel is valószínűleg játszhatóbb a WoW.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Saturas

  Ezzel a legendaryval az a bajom, hogy a kieg elejétől a végéig egyetlen egy fegyvert fogok használni, tehát semmi változatosság nem lesz benne, nem lehet transmogolni, pl minden ret pala az ashbringerrel fog járkálni, ami kicsit idétlen lesz.
  De legalább a blizznek kevesebb melója lesz a loot táblákkal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Updown

  @Saturas:
  Úgy értelmeztem, hogy ez az artifact ilyen másodlagos fegyver lesz az eredeti mellé, persze kevés az infó, javítsatok ki ha tévedek 😀 pl paladinnál mimicelhet ütést, és akkor jelenik csak meg.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @Bermuda:
  Nekem gyártottak többet is, mert nálam a WoW mindig futott minimum high beállításokon. Most is egy több éves konfigon ultrán mennek a 30 fős raidek 40+ fps-sel. Én sose értettem, hogy másoknak hogy voltak játszhatatlanok a raidek, pedig a 8 év alatt többször cseréltem konfigot és sosem csúcsgépre. Gondolom 8 évig mázlista voltam vagy nem tudom...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://cherubimmortis.uw.hu/ Marchus

  @NecroPedo:

  Gondolom csak vicceltél a Warhammer 1983 óta létezik, és a Warcraft játékok ennek mintájára készültek, csak nem tudták megszerezni a licenc-et.

  on:
  Kicsit csalódott vagyok, ilyen előfizetői visszaesés mellett sokkal nagyobb volumenü dolgokra számítottam. Azért remélem derülnek még ki olyan dolgok amik meg tudnak győzni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Light

  Mindenki itt sír hogy milyen sz*r lett a bejelentés, meg hogy mennyire nem érdekel senkit amit betettek, de! Fél éve még mindenki mondogatta hogy mennyire szeretne egy demon huntert, hogy Illidan a király és ő kéne ide (meg blizzconon mondták hogy vissza akarják hozni, kérdés nem fért hozzá hogy visszatér) és a kötelező legendary gyűrű helyett legalább valami olyat kapsz amit kissé jobban személyre szabhatsz, és látsziK!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bonelord

  Átvették a hollywood-i szokást, hogy egy filmet (általában egy sorozat utolsó részét) két felvonásban adnak le.

  Végül is, amíg van, aki megveszi...

  Én a BC -t rühelltem a legjobban, annál még a Cata is jobb volt, szóval a WoD után ez is kimarad.

  Az viszont kérdés, hogy Illidan hogy jön a képbe? Neki nem kellett volna egy csörtét lenyomnia Arthas -al, ami az után van, hogy a démonfertőzte orkok átjönnek Azeroth-ra? Ami most a WoD kronológiában elmaradt, így kérdés, hogy Arthas, mint Lich King van-e egyáltalán?

  Van erről valami értelmes leírás valahol?

  (A "the story so far" videót megnéztem, az pont nem érinti ezt a kérdést.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bejgir gucu

  @Bermuda:
  Az atomerőmű részére gondoltam, és köszönöm, hogy akkor viszont meg is cáfoltad saját magadat.
  Ugyanis de, a WoW jelenlegi formájához, már egy medium-high beállításokhoz is (hogy azért nézzen már ki valahogy), kell egy up-to-date gép.
  Nekem, amíg játszottam vele, ultra beállításokkal ment, mert akkor lett új gépem és egyszerűen nem voltam hajlandó elviselni, hogy vadiúj géppel mediumon futtassam.
  A több éves videókártyám még így megfogta pár helyen, szóval nyílt terepen megvolt az 50-60 fps, de városokban és zsúfoltabb helyeken szemrebbenés nélkül lezuhant 15-20 fps környékére. Egy 4 magos Intelen, 8 giga rammal.
  Szóval azért nanemá.
  Alapból el van cseszve a játék optimalizálása.
  Amikor még Celeron procis gépem volt, 2008-2009 környékén, ott is úgy akadt minimum beállításokkal, hogy a hajamat téptem tőle.
  Szóval ja, KELL az up-to-date gép a WoW-hoz, ha ultrán akarod nyomni, stabil 60 fps-el, röccenésmentesen. DE, a rossz optimalizálás miatt sajnos még egy ilyen gépen is előfordulhat fps zuhanás.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • bejgir gucu

  Ez meg félig a témába vág, de akit érdekel, az olvassa el Richard A. Knaak - Az Ősök Háborúja trilógiát.
  Ebben nagyon szépen ki van fejtve, hogyan távolodik el egymástól Malfurion, Illidan és Tyrande. De megismerhetjük Krázust, Rónint, Nelthariont, Broxigart, Azsharát, ahogy a Légiót is, Arkhemón vezetésével, akik Sargeras eljövetelét készítik elő, hogy elfoglalják Azerothot.
  (a magyar fordításban szereplő neveket írtam le).

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  A videót csak elkezdtem, megmondom őszintén kicsit kínosan éreztem magam a bemutató, meg a közönség reakciói után. Soha nem gondoltam, hogy abba kéne hagyni a WoW-ot, rengeteg játék fut nyereségesen sokkal kevesebb játékossal is, de most fordult meg először a fejemben, hogy talán le kéne kapcsolni a lélegeztetőgépről szegény pácienst. A videót természetesen végignézem, kíváncsi vagyok mi lesz a Demon Hunterből, de őszintén szóval a legkisebb mértékben sem mozgatott meg a játék. És ennek semmi köze ahhoz, hogy sok évnyi nyálcsorgatás és ideges ujjtördelés után végre elkezdtem az EVE onlineozni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zake

  @bejgir gucu:
  Én még mindig több éves gépen tolom ultrán (i5 3570, AMD 7850, 8 giga). Egyébként nekem is szaggatott raidben, amit megoldott az, hogy SSD-re tettem, egy próbát megér.

  Én csak a WoW-nál jóval erőforrásigényesebb MMO-kkal találkoztam (GW2 játszhatatlan volt tömegben ezen a gépen, Wildstar épphogy tűrhető, bár ott a raidek pont röccenésmentesek voltak, más helyeken lassult be, ott egyértelműen a játék volt szarul optimalizálva). High-nál lejjebb soha nem vettem a WoW grafikáját akármilyen gépem is volt (kb. 4 különböző konfig az évek során, vegyesen intel/amd/nvidia mindenféle kombinációban), és mindig futottak rendesen a 25 fős raidek meg a fővárosok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.szopoalarc.hu Bermuda

  @bejgir gucu: Nem hiszem, hogy ez ön-cáfolat lett volna, a grafikai beállításoknak két véglete van: az egyiken soha nem fog röccenésmentesen futni, a másikon meg egy pár-tízezer forintos Atomos gép is elviszi. A rosszul optimalizált jelsző nem a csúszka egészére vonatkozott, hanem a felső harmadára. Ha valaki tovább nyújtózkodik, mint a takarója ér, az magára vessen. Egyébként városban nem biztos, hogy a GPU-d fogyott el, pont ilyen tömegjelenetekhez kell a sok CPU-erő. Pár éve ugyan átírták a motort, hogy okosabban használja a rendelkezésre álló számítási kapacitást, de minden MMO-ra általában a RAM/CPU éhség a jellemző.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • McTom

  Én személy szerint bizakodom. A WoD-nál mindenképpen előremutatóbb, ha Lore szemszögből nézzük (WC 3 TFT Broken Isles,Tomb of Sargearas,demon hunter).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

  @Bermuda: Az a helyzet, hogy az a bizonyos takaró nem lehet elég hosszú, akármennyit költenél gépre. A látótávolságot is hiába növeled vagy csökkented, azt csak a terepre alkalmazza az enigine, de a mobok és játékosok a culling miatt ugyanúgy csak a közeledben jelennek meg, ha nem instance-ban vagy (egy BG is az), ahol meg jellegéből adódóan eleve korlátozott a modellek száma. Amikor questeket csináltam, rendszeresen köröznöm kellett az aktuális területen, mert egy bizonyos távolságon túl már nem jelent meg a spawnoló quest mob. Nem vettem észre, csak ha közelebb mentem hozzá. Ezzel szemben az újabb MMO-k közül néhány már azt is megoldja, hogy kilométerekről kiszúrj mobokat vagy ellenséges seregeket anélkül, hogy megfektetnének egy hároméves négymagos Intel CPU-t. Ez pl. open world pvp-ben egy stratégiailag kritikus tényező. Nyilván ezt a vonalat és a tömeges PvP-t nem is fogja emiatt támogatni a Blizzard.

  Az meg külön jó dolog nekünk, hogy az elmúlt három évben a CPU-k teljesítménye jelentősen nem nőtt, csak a fogyasztásuk csökkent, tehát volt bőven idő arra, hogy a játékosok/vásárlók többségének olyan gépe legyen, amin akár a legújabb címek is játszhatóan futnak. Arra is volt több példa, hogy MMO-kat ennek megfelelően folyamatosan és meglepően jó eredményekkel optimalizáltak indulás után több alkalommal is az elmúlt években (pl. SWTOR, ESO, GW2, WildStar). Erősebb GPU meg valóban csak pár beállításhoz kell az MMO-k többségében, amiket meg akár le is lehet húzni, ha a játék lehetővé teszi azt. A Blizzard összes játéka valóban low-end gépekre van optimalizálva, ahogy te is leírtad, de afölött már húzhatja a száját az aki sokat költött egy jó gépre, mert magasabb beállításokkal indokolatlanul ugyanolyan FPS-eséseket fog tapasztalni, mint aki lényegesen gyengébb gépen játszik hasonló részletességgel. Nekem alkalmanként még Garrison is okozott FPS-esést egy elég combos gépen, pedig ott kb. nincs is semmi.

  Minden játékban problémát okozhat az FPS lag, mert az input laggal is jár. Online játékokban is azért kapcsolják ki a Vsync-et, hogy gyorsabban reagáljon a kliens (több renderelt frame = gyorsabb input), nem pedig azért hogy több frame-et lásson a játékos, mert úgysem észleli többnek kb. 72 FPS fölött. Stabil 60 FPS-nél legfeljebb 17 ms a kliens reakcióideje az inputra, viszont ha csak pillanatokra is, de leesik a frame rate, akkor megszívhatod, hiába nyomod a megfelelő billentyűket, mert az ellenfeled vagy a boss gyorsabb lesz. 60 FPS lehet úgy is, hogy fél másodpercig 120 FPS, utána meg nulla fél másodpercig. Ha akkor nyomsz be valamit, akár 500 ms is lehet a válaszidő, ami nyilván sok, ha épp rosszkor jön. Ilyenek simán előfordulnak a WoW-ban váratlanul egy akármilyen gépen, hiába a viszonylag alacsony modellimit meg az alacsony látótávolság.

  Oké, megérti az ember, hogy ha egy MMO-ban be van kapcsolva pl. a supersampling, ami 1080p-nél 4K-ban renderel mindent és átméretezéssel oldja meg a precíz élsimítást, mert az erőforrás-igényes a legújabb gépeken is, de WoW-ban nincs egyetlen olyan grafikai beállítás sem, ami miatt az adott modellimittel, poligonszámmal, fizikával, egyszerű ruhaanimációval, meg alacsony felbontású és alacsony számú textúrarétegekkel indokolt lenne bármilyen alkalmankénti FPS drop.

  Az igaz, hogy elindul a játék egy faéken is, de afölött nem skálázódik megfelelően a teljesítménye, ami 2015-ben már elég sok játékosnak szemet szúr és bosszantó tényező lehet, ha egyébként sokkal többet is bírna a gépe. Nekem mindenképp feltűnt, ugyanakkor ez láthatóan nem a kezdeti szerverproblémák miatt volt, mert később is jelentkezett. A retro hangulat varázsa elég gyorsan elszállt, aztán maradt némi keserű szájíz, hogy olyan grafikával kell futtatnom a ritkább FPS-esés érdekében, amihez egyébként bőven elég lenne egy régi kétmagos Intel is 2-4 GB RAM-mal meg egy olyan videókártyával, amit pár év használat után szívesen elajándékoz az ember, mert alig van értéke, de valaki még hasznát veszi. Ha éveket hagysz ki, játszol mindenféle játékkal közben és aztán visszatérsz kicsit játszani a WoW-val, akkor ez eléggé szemet szúr. Ha valami elindul és játszhatóan fut gyakorlatilag minden gépen, de igazán jól egyiken sem fut, arra azt kell hogy mondjuk, hogy nincs megfelelően optimalizálva. Nyilván mások voltak az elvárások 5-10 éve, és ebben is haladni kell a korral.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Arcthus

  Nagyon tetszik ez a sok negatív komment, legalább veletek se kell osztozni a loot-on. 3:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Celistor

  @Arcthus:

  Itt osztják az észt hogy "hajaj ez mekkora fos kieg lesz" . Valakinek nem tetszik a külön pvp talentek (pedig végre különválasztják a pve-t és pvp-t és ezzel lehetne balanceolni speceket anélkül hogy szétvernék pvebe). Fele "jaj hát mindenki ashbringerrel fog járkálni". Most nem az van? mindenki ugyan azzal a fegyverrel megy. Az a másik hogy a fegyvereket úgy csinálod meg ahogy akarod. Lehet zöld lángoló ashbringered amíg a másik egy lila összetörtet használ. Figyeld meg az ilyenek ugyanúgy maradni fognak és spammelik ezt a reddit level circlejerk-öt amíg wow létezik. WoDnál biztos jobb lesz.Én speciel amióta tudom hogy lesz Demon Hunter azóta nem is akarok a saját classomal játszani. Én kifejezetten várom ezt a kieget és szidom a blizzardot hogy bejelentették ilyen korán.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • 33aba

  Ez komoly? Most ez a divat, hogy amint jön egy új wow kieg azt lemondjuk amennyire csak lehet? Én elhiszem, hogy elegetek van már a játékból évek óta játszik mindeki és már nem lehet megvenni semmivel, semmi újjal semmi régivel.
  De például én egy viszonylag új játékos vagyok, nem rég óta játszok aktívan, és tudom, hogy manapság már ez is bűn de nekem tetszik a WOD, ha remake ha nem szerintem jó ötlet volt. A Wod egy nagyonis jó témát dolgoz fel, és megvan a legtöbb dolog benne amiért jó wowozni, végre bekerült a housing amiért annyit sírt a nép, most persze azért sír,hogy mien sz*r lett... Mégis mit vártatok? Jó tudom van aki soha nem is akarta, annak mind1, hogy mi a főváros, de aki akarta az mit akar ennél jobbat? Ha van ötlete úgy hallottam a blizz vesz fel embereket ...
  Szerintem itt már nem erről van szó, mind1, hogy mi lett volna az új kieg az emberek akkor is fújoztak volna , mert lényegében kiöregednek. Elég volt jó volt (már akinek ... bár ha több évig játszot) évekig játszotta és már más kell. Ennyi. De ettől még nem kell lemondani, annyira messze nem sz*r mint bevan állítva ...
  A wow-val az a gond, hogy már túl összetett és nem nagyon vonz új játékosokat, ehhez hozzá járul, hogy kicsit drága is. Valóban jó ötlet lenne a wow2 de annak még talán nincs itt az ideje. Amíg még megvan a kemény mag addig marad így kb.
  Az új kieg nekem tetszik. Illidan az egyik kedvenc karakterem, még hots-ban is 😀 úgy hogy ez el lett találva. Egyedül ami nem tetszik benne, hogy a demon hunter kiszúrja a rogue-kat ... Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a sub speccel ami stealthre épít... Az, hogy lesznek class zone-ok az egy nagyon jó ötlet, pont vágytam egy ilyenre 😀 és az is jól hangzik, hogy végre nem csak szóban leszünk Azeroth greatest champions, hanem valóban kapunk egy fegyvert ami ezt bizonyítja is. Már pedig aki az ashbringert birtokolja az pontosan az (és így tovább az összes weapon-nal). Az hogy igy mindekinek ashbringer lesz mellékes, mivel bérhogy is tennék be egynél több embernek lenne meg, szóval ugyanaz ... (Legalább tudni fogod, hogy tied az igazi ;))

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nios

  hátha visszajönnek a nagy touchdown-ok is
  https://www.youtube.com/watch?v=kcsPWGm3lk8

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Mautrion

  ha indítok egy demon huntert, Illidan leghűségesebb suicide kommandos harcosát, visszamehetek vele BT-be megölni Illidant ?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Mautrion

  vagy szegény Illidan felébred, kezében ott van Guldan koponyája, majd lecsapja az élő Guldan fejét, hogy legyen egy husosabb verzioja is a másik kezébe ? nem tudom, Blizzard ezt rendesen átgondolta ? 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Updown

  @33aba:
  Teljesen jókat írsz, azonban valami kicsit ködös nálad, ezt engedd meg, hogy megmagyarázzam. Az emberek housingot akartak. Tudod ahol locsolod a kis virágot, berendezek egy újabb disznóbéllel a falat, meghívod a haverokat oda tivornyázni, stb .. ennek ellenére kaptak egy kötelező minigamet, ami 1 hónap után dög unalmas lesz, és totál elszigetel a külvilágtól, mert van benne minden, ki sem kell lépned onnan.
  Remélem érthető mi a különbség a kettő között, az egyik egy fun dolog, ami egyáltalán nem kötelező, sőt, nagyban le lehet szarni, a másik meg egy kötelező cuccos, megspékelve egy facebook minijátékkal, amit nem sokan szeretnek.
  Természetesen ez már eléggé szubjektív, de jó példa a hosuingra a runes of magices volt (x évvel ezelőtt, azt sem tudom mi van azzal a játékkal, baromi rég játszottam vele), odamentél, locsoltál kicsit, gyönyörködtél a frissen festett falban, majd KIMENTÉL a nagyvilágba folytatni a nagydolgaid 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zenton

  Nem egészen értem ezt a recycling sírást... Emberek. Ha egy mmo többé-kevésbé (oké, inkább kevésbé) akarja utánozni a világot, akkor talán egy-egy területnek meg városnak el kell néptelenednie 2-3 évente? Vagy a valóságban minden két évben más városba költözöl? Ez még az amerikaiaknál is extrém lenne...

  A másik. Tipikus. Mit csinál az átlag/pve community? Sír, megkapja amit akar, aztán azért sír MERT MEGKAPTA ÉS MILYEN SZAR. Komolyan? Mint egy 15 éves menstruáló gimnazista. (Nem mintha az én high-end/pvp community-m sokkal jobb lenne, mert mi meg anyázunk épkézláb ötletek helyett.)

  Ha már csak a következőkre gondolok reménykedve tudok a jövőre nézni.
  - Artifact. Két szempontból is. Egyrészt a régi talent rendszer köszön vissza benne, másrészt hogy az első weapon évek óta amit nem fogsz lecserélni a következő raidben. És lássuk be, ez az új gear meg lila gear meg hasonlók menő volt vanillában, jó TBC-ben, ok Wotlk-ban, elment Catában azóta meg már egy kiöregedett f*s. Ahogy a városodat úgy a kardodat sem fogod 3 havonta lecserélni..

  - Új pvp rendszer. PvP talentek! Végre! Ennyi év után (TALÁN) eljött a feature, ami megszűntetheti a WoW alapvető problémáját (ami Cata zseniális "bring the player not the class" rendszerével ütközött ki igazán, mint egy addig lappangó betegség); nevezetesen hogy PvE és PvP nem azaz NEM balance-olható egyszerre (illetve nem lehet mindkettű fun/skillcapped egyszerre már csak a roták miatt sem). Egyszerűen nem értem, hogy emberek ennek a problémának a súlyosságát hogy nem értik meg, ismerik fel. Nagyon-nagyon remélem, hogy Blizzard nem csak felismerte, nem csak megoldást kínál rá, hanem ki is tart mellette.
  Az új pvp ranking meg csak hab a tortán. Kiváló casualok és hardcore-ok számára is.

  - Nincs/csak draenorban/ garrison: garrison az egyik ok, amiért WoD olyan lett, amilyen.. Persze most valaki visszaolvashatja a fejemre, amit én a sírás rész alatt említettem, de nekem már a bejelentésekor sem tetszett a garrison.. Single player feature egy MMO-ban = egy hub ahol senki más player nincs? 50.000 commander saját hadsereggel? Tényleg?

  - Demon Hunter. Habár nem hiszem, hogy rerollolni fogok, de az új mozgásmechanika, abilityk, stb (teljesen új karakterműködési felfogás), ha nem teszik túl op-vá jól fog elsülni és tuti rengeteg embert fog a class visszavonzani.

  Egy szó mint száz: ez az első kieg Wotlk óta, ami (legalábbis eddig) csak jót ígér eddig. (Catáról és MoP-ról ne beszéljünk, WoD meg sajnos egy félkész termék lett)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑