WARCRAFT tavern brawl

Készült 2016. március 3. | írta Deathcrow

25

HS Tavern Brawl – Sorsjátszma

A heti tavern brawl a pakliépítést helyezi előtérbe, egy(két, három, négy) kis csavarral – a játszma elején a felek választanak egy szabályt, amely mindkét játékosra hat, és 20 hp alatt elérhetővé válik megint egy újabb szett lehetőség.

Az elején “Fate Card”, míg 20 hp alatt “Dire Fate Card” van. Lássuk a lehetőségeket:

Fate Cards – az első körtől élő szabályok:

Armor: saját kör elején +2 armor

Confusion: a Priest spellhez hasonlóan, de ezúttal minden kör végén megcseréli a lények HP és Attack értékét.

Portals: 10 Unstable Portal lapot kever mindkét játékos paklijába

Coin: Deathratte minden lényre – kapsz egy “Coint”

Spells: minden spell 1 manával kevesebbe kerül

Bananas: deathrattle minden lényre – kapsz egy random banánt (+1+1, +2+2, 1 damage, HP/Attack swap)

 

Dire Fate Cards – 20 hp alá érve választhatóvá válik:

Manaburst: deathrattle minden lényre – random kártya a kezedben 0 manába kerül

Unstable Portals: 3 Unstable Portal lapot kap mindkét játékos

Windfury: minden lény kétszer támadhat

Taunt and Charge: minden lénynek van Tauntja és azonnal támadhat

Murlocs: az összes táblán lévő lényt 1/1 Murloccá változtatja

 

Szerintem ez a tavern brawl talán egy kissé túlságosan… bonyolult? A paklikon kívül minden játékban legalább 3, de inkább 4 szabály él, és a szokásos Ladder dekkeken kívül nem nagyon láttam mást a játékban. Az se segít, hogy ha egy Fate Card körül építed a paklid, a játék elején van esélyed, hogy meg se kapod a kártyát, mivel Discover mechanikával jönnek elő a lapok.

Dehát most ez van, a jövő héten remélem megint valami mókás lesz 🙂

Tetszik(3)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Őszinte leszek, lófaszt nem értettem a cikkből, úgyhogy bementem, hogy majd élesben kitapasztalom itten a dolgokat. Csináltam egy tökre random mágus decket, ellenem is mágus jött, mindketten azt választottuk, hogy olcsóbbak legyenek a spellek, második körben Apprentice-szel már 3-mal kevesebbe került mindenem, az első körben kirakott manawyrm ennek nagyon örült, 3. körben feladta a srác, azt hiszem nekem ennyi a brawlból éppen elég volt 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(3)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  Játszottam még 3-at. Vicces, de rettentően esetleges az egész, gyakorlatilag képtelenség kifejezetten ezekre a mechanikákra paklit építeni.

  U.I.: Semmit sem várok jobban a világon, minthogy kikerüljön a metából (legalábbis az egyik részéből) Dr. Boom. A legjobb dolog lesz, ami valaha történt a játékkal.

  Tetszik(3)Nem tetszik(1)
 • fects

  @DeluksZ: Boom mellett is van pár lap, ami eléggé OP és menni fog, pl Mad Scientist, Unstable Portal, Piloted Sherdder. A kérdés, hogy a most elfogadottan hasznos, és nem idegesítő lapok (ezek főleg control lapok, hiszen az "agyatlan" agro az amit illik utálni) helyett mik jönnek, pl Belcher, Loatheb, Healbot, stb.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  @Deathcrow: egy picit valóban bonyolult lett, de nekem a Brawl eddig is csak a pakli megszerzéséről szólt. Volt 1-2 fun ötlet, de mivel 1 win után nincs semmi jutalom, így sokaknak nem éri meg gondolkozni, paklit építeni, kísérletezgetni itt, mert a Brawl végével még a winek száma is eltűnik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  @fects: ezek közül a lapok közül hány olyan van, amit ha kiteszel és nincs rá instant válasza az ellennek, akkor automatikusan feladja a játékot? Ez az egy lap egyedül elég volt ahhoz, hogy ne tudjak egyszerűen rank10 alá menni. Nem a Shredder, nem a Mad Scientist, hanem Boom. Ha meglenne biztosan én sem basznám fel az agyam minden egyes alkalommal, amikor zoolock meg aggro pala kiteszi a max 3 manás lények mellett, mert befér... Nem is értem, hogy maradhat változatlan ilyen sokáig.

  Én azokat a brawlokat szeretem, ahol nem is kifejezetten a győzelem számít (mert győzni sok játékmódban lehet, itt sem ad többet az érzés), hanem amikor olyan lapokkal tudunk játszani, amikkel addig nem. Legjobban eddig a Winter Veiles ajándékdobozos brawl tetszett, ott aztán tényleg nem tudtad, mi jön a cosmagból és biztos vagyok benne, hogy sok legendaryval akkor játszottam először és utoljára. Szóval amikor a játék olyan részeibe vezet be, amikhez addig nem volt hozzáférésed. A pakli is 90%-ban 40 dustot ad, az meg lófasz. Talán ha a jutalmazást megoldanák valahogy másképpen, de jelen formájában a brawl hetente szerintem max 1-2 játékot jelent mindenkinek mert egy ingyen paklit és kész.

  Tetszik(0)Nem tetszik(8)
 • Makk

  Néha van 1-2 brawl ami kifejezetten jó, amikor nem a randomról szól. Na ez nem a brawl 😀
  És egyébként sokszor gyorsan megvan, mert rengeteg ember csak túl akar lenni és első 3-4 körben vége is, mert feladja valaki gyorsan, hogy á minek szenvedjen, majd bemakkol a következő meccsben és elfelejti 🙂
  Amikor minden lény 1 mana volt és 1/1 na azt imádtam.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Morti da hunter

  Lehet csak egyéni agyszülemény, de én arra gondoltam, hogy lehet nem utoljára találkozunk ezzel a (wow-ből kiindulva ez a szó jutott eszembe) aura rendszerrel. Lehet akár a következő kieg előszele amiben az lesz az új játék mechanika hogy amíg egy adott kártya él ad a játékosnak egy buffot vagy akár az ellenfélnek egy debuffot. Ti mit gondoltok?:)

  Tetszik(3)Nem tetszik(1)
 • Afthraste

  @Morti da hunter elég sok ilyen kártya van 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  @Morti da hunter Amikor először mutatkozott be ez a rendszer (akkor azt hiszem kizárólag saját magadnak választottál aurát, battlecry minionok +1/1, deathrattle minionok +1/1, minden kör cégén kapsz a boardra egy murloc tinyfint, illetve minden spell ad neked X armort), akkor elég sok olyan vélemény látott napvilágot, miszerint ez lehet a következő kiegészítő új mechanikája.

  Én nem gondolom, hogy szükséges minden kiegészítővel, vagy kalanddal új mechanikákat bevezetni, szerintem már így is van elég mechanika, amire figyelhetünk és ha minden kiegészítővel kényszeresen be akarnak hozni valami újdonságot, akkor egy idő után rengeteg mechanikára kell majd figyelnünk. Másrészről viszont elég kézenfekvő lenne, hiszen kvázi kipróbált rendszerről van szó (hogy a blizzard mit szűrt le a brawlokból az már az ő dolguk), illetve ez az az elem, ami nincs még benne a játékban.

  Ha minden igaz március 9-én minden kiderül.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  4-szer használtam a mechanika szót, márciusban többet már le nem írom, hogy mechani

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  Igazából a pakli építős brawl-ok úgy általában kicseszés azokkal akik tényleg kezdők. Mostanin kevésbé jött ki (vagy csak szerencsém volt), de a múltkori nagyon megszivatott, hogy jött mindenki a value minionokkal, nekem meg a többségen még csak felirat se volt. Így nagyjából esélytelen voltam ellenük, mindegy mit csináltam.

  Tetszik(2)Nem tetszik(1)
 • fects

  @DeluksZ: ha a mechanikákat úgy vezetik be, hogy 1-2 kiegben lesznek csak hozzá lapok, akkor a Standard miatt majd szép lassan kikopnak. Így úgy jöhetnek be újak, hogy a számuk nem fog változni, csak folyamatosan cserélődnek.

  Ugyanez igaz a szinergia lapokra, pl a Mech most teljesen ki fog esni. (Persze már most sincs benne a metában, mivel a Mech Mage Tier 4 pakli.)

  Az már érdekesebb, hogy a Lore-t jobban meghatározó, de jelenleg nem top tier Dragon paklikkal mi lesz, ha kiesik BRM.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  nekem az elso meccsem kimondottan vicces volt, ahol mindketten a 10 unstable portalt valasztottuk, igy kb a pakli fele azza valt. Hat nem szokvanyos ladder meccs volt az tuti 🙂

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  @fects Igen, így nem lesz túltelített a piac különböző játékmechanikákkal, az is igaz. Meglátjuk mi lesz a helyzet. Azt viszont nem hiszem, hogy úgy elbánnának a többi trbie deckkel is, mint pl. a mech deckekkel. Az egész GvG rájuk épült, míg a TgT inkább az inspire effektre. A nagy sárkányok mind standard lapok, azt pedig semmi sem akadályozza, hogy a későbbi kiegészítőkbe is kapjunk olyan kártyákat, amik kombózhatóak a sárkányokkal, vagy hogy direktbe kapjunk 3-4 dragon miniont. Nem érzem veszélyben őket.

  Másrészről pedig mindig ott lesz a wild, ahova sokan tuti be fognak nézni mert Dr. Boom az továbbra is Dr. Boom...

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  februarban megint elkovettem azt a hibat, hogy ho elejen ravetettem magam a jatekra. volt ket lazabb napom sok szabadidovel, lementem (vagy felmentem?) rank10-re, aztan honap vegeig kb elo sem vettem a jatekot, annyira felidegesitett. 🙂 vegul rank7-nel abbahagytam, mar csak a kieget meg a valtoztatasokat varom. kb egyik megszuno lap sem fog hianyozni, annyira unalmasak mar. 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(3)
 • Cathfaern

  @DeluksZ
  Az a vicces, hogy ha majd lesz külön wild meg standard, akkor már nem az lesz a nagy szám ha valaki legend lett egy szezonban, hanem ha valaki standars és wild is legend lett egy szezonon belül 😀

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Eredar

  "Boom... Ha meglenne biztosan én sem basznám fel az agyam minden egyes alkalommal, amikor zoolock meg aggro pala kiteszi a max 3 manás lények mellett, mert befér... Nem is értem, hogy maradhat változatlan ilyen sokáig.

  Én azokat a brawlokat szeretem, ahol nem is kifejezetten a győzelem számít (mert győzni sok játékmódban lehet, itt sem ad többet az érzés), hanem amikor olyan lapokkal tudunk játszani, amikkel addig nem. Legjobban eddig a Winter Veiles ajándékdobozos brawl tetszett, ott aztán tényleg nem tudtad, mi jön a cosmagból és biztos vagyok benne, hogy sok legendaryval akkor játszottam először és utoljára. "

  Bro te mióta HS-ezel? Már a legendaryk felének meg kellene lennie, vagy rosszul bánsz a dusttal, vagy nemtom. Mi az hogy SOK legendaryval akkor játszottál először és utoljára? Pl?

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Briza

  Egy deck van, amivel alig jön valaki, de remekül működik ebben a brawlban:
  milf rugó. Remekül szórakoztam a pár meccsen, amit toltam vele és biztos fogok még párat, amíg bent van a brawl.
  Boom témához annyit tennék hozzá, hogy szinte minden deck használ egy lapot, ami kifejezetten anti-boom célra van: Big game hunter. Talán az egyetlen lap, ahol te jössz ki győztesen a tradeből. Persze ettől még nem a fair play szellemében készült Dr. Balance.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  @Briza: igazabol ez csak annyit jelent, h a BGH is egy elbaszott lap es ki kene venni

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • fects

  @Endyr: a neutral tech lapokat nem szereti a Blizz, többek között ezért nerfelte Pagle-t és Tinket is, no meg többször is kijelentették, hogy több Silence miniont se nagyon fognak betenni. (Persze vannak még tech lapok: Harrison, Kezan, Ooze, de ezek kevesebb deckben szerepelnek.)
  A BGH valóban eléggé elbaszott, mert még egy Boom ellen talán nem olyan nagy tempo swing (hiszen a botok megmaradnak), de egy csomó nagy legendaryt kizár a metából, mert a BGH miatt nem éri meg betenni őket.
  Szerintem a nerf érintheti BGH-t is, már kevesebb, mint 1 hetet kell csak várni a bejelentésre.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  @Eradar Bétában kezdtem aztán ráhagytam nagyon sokáig, november óta mondhatjuk, hogy kicsit komolyabban játszom. Azóta vettem 40 classic paklit, és a küldiket letolom mindig, megvettem az összes adventure-t, dustból pedig folyamatosan paklikat veszek, és ez a helyzet, ami most, hogy van egy Yserám, amit lekraftoltam, meg egy Ragnarosom és Al'Akirom, amiket bontottam. Rettentően lassan tud felzárkózni bárki, aki később (az utóbbi fél évben) kezdte a játékot, mert a többieknek akkora előnyük van, hogy az szinte behozhatatlan (ha az ember nem szeretne 2-300 dollárt elkölteni egyből a játékra). A rankok már régóta nem jelentenek semmit. rank20-on is ott a Boom+Sylvanas+Justicar+Hellscream control warrior, a Boom+Antonidas+Rhonin mágus, a Boom+Tirion paladin, lényegtelen, hogy éppen melyik szinten játszik az ember.

  Nagyon sok gond van ezzel, mert a hozzászólásod alapján te is automatikusnak veszed, hogy bizonyos idő elteltével meg kell, hogy legyenek bizonyos lapok, de a lemaradást behozni szinte sohasem lehet majd teljesen. Ha kijön az úkj kiegészítő előrendelek annyi paklit, amennyit majd lehet, de még úgy is hiányozni fog Sylvanas, Justicar, olyan fontos clas legendaryk mint Tirion, Antonidas, vagy Hellscream, és ha csak nem nyúlok mélyen a zsebembe ezek még jó ideig meg sem lesznek.

  A ranked rendszerrel kéne valamit kezdeni, mert ez így jelenlegi formájában kizárólag azoknak a játékosoknak kedvez, akik régóta játszanak, nem pedig arról szól, hogy ki mennyire skilles, vagy milyen ügyesen rak össze egy paklit. Persze ez is tényező, de ha valakinek egy évnyi előnye van bontogatás meg kártyagyűjtés szempontjából veled szemben, akkor baszhatod a skilljeidet.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  -aranyból veszek folyamatosan paklikat, a dustból eddig egy dragon priest decket raktam össze, (erre elment kb 3/4-ed legendarynak megfelelő dust), kraftoltam BGH-t, meg egy Yserát, ami nem csak a dragon deckbe jó, de sok másik control pakli is szereti. Ha kizárólag legendary craftolásra költöttem volna a dustot, mióta komolyabban játszom, akkor lenne egy Dr. boomom az Ysera mellett és nem lenne egy épkézláb paklim sem a megfelelő lapokkal.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  @Deluksz "kizárólag azoknak a játékosoknak kedvez, akik régóta játszanak" - redditen ezer meg egy f2p accos 1 hónapon belüli legend topic van. Ok, ezek valószínűleg régebbi játékosok, akiknek a tudásuk átlag feletti, de azt jól jelzi, hogy a legend eléréséhez nem feltétlenül kell 10.000 dustos pakli, hanem csak tudás és kitartás.

  (A meta snapshot tier 1-2 lévő deckek többsége 4-5000 dsut, de van köztük 2000 alatti is, ezeket pár hónap alatt f2p módon is össze lehet szedni.)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Cathfaern

  @fects
  Azért az oké, hogy 4000-5000 dustos paklik tier 1-2-esek, csak az a baj, hogy a meta elég rendesen meg tud változni. És összerakok egy 6000 dustos decket pl. rugóra, aztán kövezkező szezonra visszaesik t3-4-be, akkor megint kéne 6000 dust. Persze standard javíthat ezen annyiban, hogy kevesebb a teljes lapszám, viszont ront annyiban, hogy egy-egy kieggel sokkal jobban felborulhat a meta.
  És oké, most pont volt egy hosszú időszak amikor nem változott a meta hosszú ideig, vagy pl. a druid deck nagyon régóta szinte változatlan, de valószínűleg pont ezért most tenni fog a Blizz arról, hogy a jövőben ez annyira ne fordulhasson elő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  @Cathfaern: ez igaz, valóban nem könnyű* egy kezdő élete, pláne ha egyáltalán nem akar pénzt áldozni a játékra. Másik oldalról viszont ne legyen előnye annak pakliépítéskor aki már évek óta játszik, és esetleg vett is paklikat?

  *sőt: még ha csak a Standardba is szeretne belekezdeni egy újonc, akkor ahhoz, hogy meglegyen neki a kártyák nagy része bőven 100e Ft felett kell paklikat venni, ami túl sok (és nem csak Magyarországon).

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑