WARCRAFT 14041764-Asian-woman-looking-shocked-and-surprised-Isolated-on-white-Stock-Photo

Készült 2016. június 10. | írta Astonkacser

34

$46 milka egy nap alatt Kínában

Hatalmasat tarol a Warcraft film kínában. Nem elég, hogy az előrendelések miatt kábé $150 millióra becsülték a teljes bevételt, a film az első napon a valaha bemutatott összes film közül a második legtöbb pénzt hozta. Egyedül a Furious 7 bemutatója volt ennél sikeresebb tavaly. Ez olyan nagy neveket utasít maga mögé mint az Avengers, a Transformers vagy a Star Wars Ébredő Erő.

A Forbes kritikusa ezen annyira meglepődött, hogy azt írta lehet vissza kell majd vonnia azt a megjegyzését, hogy a Warcraft film egy soha el nem készülő folytatásra készíti elő a terepet a nézőknek.

De tovább mennék. Ha így alakul a folytatás is, lehet hogy nagyon sok kritikusnak szuper kínos lesz visszanéznie majd a világpremierkor kialakított véleményére.

A film jelenleg $168 milliós bevételnél tart. JA, HOGY JA! Csak ma kezdik el vetíteni az USA-ba.

Tetszik(30)Nem tetszik(2)

Tags: , ,


 • Ermac

  Ni Hao !

  Tetszik(20)Nem tetszik(0)
 • Daermon

  Ennyi. 🙂 Jöhet a 2. és 3. rész egyben forgatva, aztán 1 év külömbséggel leadni. Köszi!

  Tetszik(7)Nem tetszik(0)
 • Bakterbacs1

  123RF :DDDD

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • http://- Insomnia

  De miért kéne visszavonni a kritikusoknak a ratinget? A Furious 7 is egy objektív szempontok alapján borzalmas film volt, transformers szintúgy, sőt a marvelek sem éppen a mozgókép csúcspontjai mégis sok embert megmozgatnak. A lehet a Warcraft is borzalmas film ami képes nagy rétegeket lekötni két órán keresztül, majd holnap kiderül ha bemutatják errefelé is.

  Tetszik(2)Nem tetszik(6)
  • http://frostshock.eu/ Astonkacser

   A Furious 7 a Rotten Tomatoes-on 81%-os. Innentől nem tudom miről beszélsz 😀

   Tetszik(8)Nem tetszik(1)
   • http://- Insomnia

    Darn, azt hittem más review is számít nem csak a rotten tomatoe :((( Amúgy meg pont a F7 rossz példa mert mindannyian tudjuk, hogy a főszereplő tragédiája buffolta a ratingeket nem pedig az elképesztő plot.

    Tetszik(5)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Astonkacser

     A Rotten Tomatoes konkrétan nem csinál mást, mint összegyűjti az összes reviewt, így hát valamennyire objektív.

     Tetszik(0)Nem tetszik(3)
     • Afthraste

      Össze, de hozzá tenném, annyival értékeli csak, hogy pozitív vagy negatív volt a review, a % is csak annyit tesz, hogy az összes kritikusok közül mennyi értékelte pozitívan, nem pontozást jelent meg semmit és a "kritikusoknak" is csak két opciójuk van benne: jó vagy rossz. Amit esetleg érdemes figyelembe venni az az alatta figyelő pont x/10, az kicsit jobban tükrözi, hogy egy kritikus objektíven (művészi értékek nélkül), cinematológiailag hány pontot adna a filmnek.

      Egyébként meg úgyis mindegy mert amibe egyik filmbe belekötnek azt a másikban leszarják, Warcraft-ot cseszegetik "ratyi animációért" (holott csak Warcraft-os), közben Civil War-nál fel sem merült pedig a film első felében hányingert lehetett kapni azoktól a kamerarángatásoktól (és még csak nem is 3D-ben néztük).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Slorasil

  Jajj legalább Hancut megkérhettétek volna, hogy indexes accountal szedjen le normális stock fotót 😀

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • erdly

  Nem értem, miért kellene visszavonnia egy kritikusnak bármit is. Egy kritikus azt ír, amit akar. A jobbak magasan képzett esztéták, filmesztéták, akik hidd el, értenek a szakmájukhoz (és nem az egyszerű filmek.blog.hu szerzőkről beszélek). És ha nem ismernétek ezt a szférát, akkor elmondom, nagyon sok olyan filmet húznak le, amelyek IMDB -8-9-esek. Attól, hogy a közönségnek tetszik, attól hogy sok pénzt hoz, művészileg, filmtudományi szempontból nem biztos, hogy jó alkotásnak minősül.

  Tetszik(6)Nem tetszik(5)
  • Rosgan

   Filmeket tudtommal az embereknek csinálnak, a közönségnek és nem a seggüket a fejükbe dugdosó kritikusoknak. Az ember elmegy, megnézi a filmet és kialakítja a saját véleményét. Ez lenne az ideális. De nem, sokan arra hagyatkoznak, hogy mit mond a kritikus. Mert az valami félisten? Ha művészileg okés filmet akarnak nézni az emberek, akkor üljenek be valamelyik Bergman filmre. A világ más húrokat penget, és az emberek elsősorban az unalmas és sokszor stresszes életükből akarnak kiszakadni egy-egy filmmel. És manapság ezek a filmek az egyszerű sztorival rendelkező "látványfilmek". Az ember stresszes nap után valami kalandra meg pörgésre vágyik, hogy egy picit úgy érezze, nem ezen a világon van. Ezért van nagy sikerük a sokadik transformers részeknek meg Avengers filmeknek. Valamiért a Warcraftra most rászálltak. Nagyon divat lett minden orkos, emberes, törpös fantasyt a Gyűrűk Urához hasonlítgatni, csak azt nem fogják fel a sötétek, hogy attól, mert ez is fantasy, kicsit hátrányból indul. Míg a LOTR-nak van kiforrott irodalma, addig a warcraftnak/wownak kicsit kesze-kusza. Oké, vannak könyvek, képregények, de rengeteg karakter, rengeteg története van szétszórva, és ezeket össze kell gyúrni egybe. Talán a következő résznél lehet egy kicsit könnyebb dolga a készítőknek, mert ott egy az egyben lehet menni a Klánok Ura mentén.

   Szóval, én annyira nem esek hasra pár fotelben csücsülő, magát kritikusnak tarto személy véleményétől, nem is értem, miért egy kandalló mellett, békésen teát szürcsölgető, szemüveges, szakállas öregúr véleménye (jajaajaj sztereotípiák xD) kellene, hogy eldöntse, mi a jó film meg mi nem az.

   Tetszik(19)Nem tetszik(3)
   • Rosgan

    *fejüket a seggükbe. Bár fordítva is érdekes 😀

    Tetszik(2)Nem tetszik(1)
   • Napkelto

    Hát valóban több ember jár Lady Gagára mint a Müpába adott esetben koncertre, a pucér popó több embert mozgat meg, de míg valószínű, hogy az utóbbiról elismerően írnak a kritikusok, mert időtlen értékekről van ott szó, Lady Gagáról nem biztos, hogy egyáltalán írnak.

    Tetszik(4)Nem tetszik(3)
    • Rosgan

     Meg van a lehetőséged filemt választani. Ha neked az elgondokodtató vagy éppen sokkolóan unalmas filmek tetszenek, akkor nosza rajta, indulj és nézz meg egy "galamb leült az ágra, hogy tűnődjön a létezéséről" típusú izét. Én is tanultam ám filmelemzést, filmesztétikát, média szak volt a másik szakom. Ettől függetlenül nem tartom feltétlen szarnak azt, ami a popularitásnak készül és felesleges összemosni a két filmstílust. Persze vannak a popularitásban is kevésbé jó alkotások, de a Warcraft kisebb hibái ellenére pont nem tartozik közéjük. Csak mondom, divat lett a fantasy műfajt szidni, és szánalmasnak tartom, hogy GYU szintű elvárásokat fektetnek le minden, mondom MINDEN olyan fnatasytervezet elé, ami hasonló alapokon nyugszik. Mintha elvárnák midnen egyes filmtől hogy érje el, vagy ugorja meg a szintet. (bár személyes véleményem, hogy nálam sikerült, mondjuk én a GYU-t rettenetesen untam, annak ellenére, hogy többször is képes voltam megnézni egyhuzamban mind a 3 részt, rendezői változatban)

     Lehet valaminek hibája, de amit ezzel a filmmel csinálnak, az már kóros. Nekem az nem tetszik, hogy becsapják a nézőket, nem írnak objektíven, egyesek nagy pökhendien ilyen nulla pontokkal jutalmazzák a filmet, de kérdem én mire fel? Beledugta az az idióta a hülye fejér a popcornos zacsiba egész film alatt? Én egy kritikától elvárnám, hogy ne csapja be a nézőket, mert ha egy filmet minden vélt vagy valós hibájával lehúzunk, de objektív kritikával nem illetjük, akkor a gyanútlan olvasó joggal könyveli el szarrakásnak. Én úgy gondolom, hogy egy kritikusnak a széleskörű tájékoztatás is lenne az egyik feladata a saját véleményének a megfogalmazása mellett. És az az ember, aki a negatív tulajdonságok mellett nem tér ki a pozitív részekre, gondolok itt a filmben megjelenő kettős történetvezetésre, a becsület, tisztelet, hűség erényeinek megjelenésére, kulturák és hagyományok bemutatására (amit remélem elmélyítenek a kövektkező részekben), és minden olyan dologra ami értéket ad a verekedés és a gyilkolás mellett magának a filmnek, nos ezekre az ilyen varietys vízfejek nem térnek ki. Van mögöttes tartalma az egyszerű és könnyen megérthető történet mögött a filmnek, és aki alapvetően nem úgy ül be a filmre, hogy "na ez biztos szar lesz, bármi is legyen, lepontozom ha kikerülök innen", hanem jó kedvel, meg szórakozás vágytól, annak tetszeni is fog. Én nem azt mondom, hogy CSAK ÉSK IZÁRÓLAG pozitívan kell értékelni, mert az is hazugság. Adjon egy kritikus mondjuk 10 ből ötöt a filmre, de akkor logikusan vezesse le, miért ez az álláspontja, mi tetszett neki a filmben, milyen mélységekben merült el benne, mi az ami elgondolkodtadta, és a technikai malőrök mellett miért érdemes megnézni.

     Fröcsögni könnyű, gondolkodni sajnos csak pár értelmes kritikusnak sikerült.

     Tetszik(14)Nem tetszik(4)
 • http://frostshock.eu/ Astonkacser

  Elnézést, talán rosszul fogalmaztam, a Forbes kritikusa maga mondta hogy lehet vissza kell vonnia azt, amikor azt mondta hogy nem lesz folytatás. Ennyi történt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Rosgan

   Nem egy filmnél mutatkozott már meg a kritikusok kígyótermészete. Ha sikeres lett egy nagyon lehúzott film a nép körében, akkor egyből elkezdtek szelídebben hozzá állni. De ez az egész lepontozós dolog is ilyen "kövessük az elitet" dolog, csak páran mernek metacriticen szembe menni a trenddel. Az is érdekes, hogy sok kritikát olvastam pl német lapoktól, akik meg pozitívra értékelték a filmet, ilyen heteseket adtak nekik. És metacriticen nincs fent az ő kritikájuk, meg pontjuk. De az user pontok is igen beszédesek. A 8,8-as 250 ember által leadott értékelés. Persze, lehet mondani, hogy kevés, meg minden, de kb 20 kritikus egyoldalú, rettenetesen negatív, objektivitást nélkülöző, szándékosan cseszegettető kritikája miért jelent többet, mint egy átlag nézőé, akinek tényleg tetszik egy alkotás.

   De szerintem az a legjobb, amikor az ember saját maga alakítja ki a véleményét. Aki nem képes önálló véleménykialakításra az egy gyökér, és meg fogják vezetni egész életében.

   Különben meg kritikusnak lenni olyan, mint 150 kilósan az egészséges életmódról beszélni, egy "bigmekkel" a kezedben.

   Tetszik(8)Nem tetszik(3)
 • Nelph

  Jómagam is kicsit kritikus szemmel tekintek a legtöbb filmre, de a Warcraft már a nyitójelenetével kitörölte az agyam és onnantól kezdve magasról tettem a színészi játékra, meg a karakterek kidolgozására.

  Évek óta először éreztem a Blizzard irányából, hogy szeretnek, mint rajongót. RTS elemek, easter eggek, Gul'dan és a siphon soul, stb. A bossfightnál értettem meg mit érezhet egy csaj mikor az első randin el akarják jegyezni.

  Nem érdekel mit mondanak a kritikusok, ennél jobb Warcraft filmet el sem tudtam volna képzelni mint rajongó. Két hibàt tudtam nekik felróni, az egyik hogy nem érezni mennyi időt ölel fel a film (hónapok? évek?), a másik pedig a hiànyzó jelenetek sora, ezt remélhetőleg blu-rayben láthatjuk.
  Minden dollárt megérdemel. Köszönöm Duncan Jones!

  Tetszik(17)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  A filmről már leírtam a véleményemet, ami azóta se változott. Az viszont egy kicsit bánt, amikor WoW-os (!!) fórumokon azt írják a népek, hogy azért szar a film (amit még nem láttak), mert a kritikusok lehúzták. "Kedvencem" volt az az önjelölt filmesztéta, aki azt vetette a film szemére, hogy a vége kétségbeesett próbálkozás arra, hogy megalapozza a második részt. Helló! Az volt a címe, hogy Warcraft: A Kezdetek.

  Tény, hogy nem tökéletes a film, de szívvel és lélekkel készült, és hozza a Warcraftos hangulatot. Mindegy, leszarom. Már láttam, nekem tetszett, a többire magasról teszek. Annak viszont örülök, hogy lassan biztossá válik a bővített kiadás, és elkezdhetünk reménykedni a második részben.

  Tetszik(22)Nem tetszik(3)
  • Rosgan

   Én nagyon vágyok egy trilógiára, főleg mert troll a mainem, meg volt night elfem is, és hiányolom őket, és szeretném őket is realisztikusan látni. 😀 Úgyhogy iparkodjanak azzal a harmadik résszel. 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • cateran

  Egyszeruen felelmetes, hogy keptelenek vagytok megemeszteni, hogy a worldwide bevetelnek (igen, a kinainak is..ohh btw, kinaiak fizettek a film kb 70%-at..EZT tudtatok?) kis toredek szamit csak tenyleges bevetelnek a studionak ezert merik kulon a domestic es worldwideot, illetve a nyitohetvegek jobban szamitanak, nagyobb a % a jutalekban, ezert fontosabb, mint a nyitohetvege utani bevetelek es ezert merik kulon...A csolatas es fanatizmus valami egeszen lenyugozo szintjet produkaljatok. Amugy meg az egesz film csak ugy kialt a folytatas utan ES mert kinaiak penzeltek ES mert sikeres kinaban igy boritekolhatoan lesz folytatas..max nem 70%-ot hanem 95%-ot allnak...
  Plusz annyira jol sikerult a kinai nyitas, hogy mar fel is kerult a film hd kameras felvetele a netre...

  Tetszik(4)Nem tetszik(9)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

   Végre egy higgadt vélemény! Mindig örülünk annak, amikor az olyan egyszeri Warcraft rajongóknak, mint mi elmagyarázza valaki, hogy mi a különbség a "domestic" és a "foreign" bevételek között. Senki se prejudikálta itt a folytatást, de mindenki örül annak, hogy _mindenhol_ siker volt a film, ahol eddig bemutatták. Mától megy a film az amerikai mozikban, és nyilván az lesz a döntő, de az eddigi számok alapján ott se fog elhasalni.

   Tetszik(8)Nem tetszik(5)
   • Rosgan

    Elvileg pont az Usában nem érdekli a népet a film és ott borítékolható, hogy nem tarol. Elvileg.

    Tetszik(2)Nem tetszik(6)
    • Rosgan

     De ne legyen igazam. Remélem ütni fog.

     Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 • http://wowchatcomics.blogspot.com DeluksZ

  * Nyugi. *

  Tetszik(5)Nem tetszik(1)
  • Rosgan

   * Lassíts egy kicsit! Most tombolsz! *

   Tetszik(3)Nem tetszik(3)
 • nanner

  Nemtom, nekem valahogy mindig eszembe jut, hogy Gul'danról azt írta valamelyikőtök, hogy sámán és még csak nem is először olvastam ezt FS!en. Pontosan annyira veszem komolyan a véleményét a filmről.. Mikor először olvastam, emlékszem, hátrahőköltem 🙂

  btw még mindig nem láttam a filmet, majd csak egyszer, végre

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  Tetszik(6)Nem tetszik(1)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

  "Warcraft‘s industry forecasts have simmered down from their mid-day hype to an estimated $26.4M opening weekend in second place, which indicates that advance ticket sales combined with a decent $3.1M Thursday were throwing estimates wildly upward. Yes, that’s an awful domestic opening for a film that cost $160M, but the Universal-Legendary co-production was built to reap the majority of its cost back from China where close to half of the game’s 5.6M fans reside. Deadline has heard that Warcraft could end its run in the Middle Kingdom with $200M-$250M. In total a $500M global tally gets this ambitious humans vs. orcs story at break-even. Uni and Legendary rolled Warcraft out abroad first to avoid any stateside damage. Too often if a film bombs here, it can poison its tills abroad."

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
  • http://www.youtube.com/kockabrigad Rertez

   Hatalmas stratégák, le a kalappal! Előre tartottak a hazai vetítések lehetséges káros, nemzetközi kasszákat érintő hatásától, ezért hagyták az USA piacot a végére. Olvastam beszámolókat az USA nyitónapról, és többen arról számoltak be, hogy a nagyon kevés vetítés ellenére is a termek fele, negyede volt csak foglalt. Hozzátartozik persze az is, hogy ezzel egyidőben a Now You See Me 2 miatt kígyózó sorok voltak a pénztáraknál.

   A fent idézett szövegben egyébként az is szerepel, hogy nagyságrendileg $500M globális bevétellel jönne vissza a produkció teljes költsége. Kb. a felét ($200M-$250M) Kínától várják. Nyilván ez hosszútávra értendő, nem az első napokra.

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Rosgan

    Na 10 perce jöttem ki a moziból. Másodjára nézve még jobban beleszerettem ebbe a filmbe. Ez egy jó film. Szerintem az amerikai fogadtatásra a nyomorék kritikusok is rájátszottak. De nem baj, a sok vízfejű hamburgerzabáló le van szarva. Össze jön az az öccá' milka, aztán kérjük a folytatást. Ez egy remek kis mozi.

    Tetszik(10)Nem tetszik(30)
    • Rosgan

     csak tudnám, kik azok a kényes f....fejek akik nyomkodják itt a disliket. 😀

     Tetszik(6)Nem tetszik(33)
 • Somnium

  Nekem vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Összességében először éreztem azt egy mozin, hogy meg se próbál másnak szólni, mint a rajongóinak. Ez lehet egyben jó, de lehet egyben rossz is. Például csak a film alapján kizártnak tartom, hogy bárki is megértse a kapunyitás körüli mizériát. (Spoilerek jönnek.) Mi motiválta Medivhet? Az orkokat még meg lehet érteni, de Medivhet? Lothar is olyan furcsa volt ezzel az örökös szarok bele mindenbe hozzáállásával. A fia halála után érthető, de előtte? Rengeteg más ehhez hasonló apróság van benne, amivel végeredményben a kritikusoknak is baja van, mert így mint önálló alkotás egyszerűen nem működik.

  Ugyanakkor olyan szempontból volt mégis áldásos ez a hozzáállás, hogy megkíméltek minket egy kilónyi expozíciótól meg világmagyarázattól, s a játék szerelmesei tényleg csak hátradőlhettek, és élvezhettek, hogy végre „élőben” láthatják azokat a helyszíneket, ahol annyit csatáztak, kalandoztak. Engem így összességében a fentebb említett hiányosságok sem zavartak annyira a film nézése közben, sőt sokszor azon kaptam magamat, hogy csak önfeledten mosolygok, mint egy kisgyerek. A speciális effektek is szépek voltak, a színészek végül még se estek le a vászonról, mint azt várni lehetett a trailerek alapján.

  Amúgy mindezen felül egyáltalán nem értem, miért volt szükség erre a filmre. Sőt általánosságban véve nem értem, miért szokás manapság azt gondolni, hogy egy alkotás megdicsőülését az jelenti, ha filmet készítenek belőle. Nem trollkodok, csak nem értem. Egy film alapján készült játék körül nincs ekkora felhajtás. Amellett is simán elmegy bárki, ha egy film alapján, vagy egy film világa alapján írnak könyvet. Fordítva miért van másként? Mert „szebb”? Vagyis ha majd a Direct X 30-al olyan grafikája lesz a játékoknak low beállításokkal, mint ennek a filmnek, akkor végre alábbhagy ez a hullám? Tényleg nem értem.

  Tetszik(1)Nem tetszik(5)
  • Rosgan

   Nem értek veled egyet, ugyanis az eddigi laikus ismerőseim véleménye alapján, meg a magyar és külföldi laikusok véleménye alapján azt gondolom, hogy akinek az IQ-ja 60 felett van, az megérti a filmet.
   Számos olyan dolgot is felhoznak a kritikusok, meg ezek a "jaj nem értem a filmet wawawawa" emberek, hogy mi az a fel. Például. Számomra érthetetlen, miért kérdezik ezt meg, amikor a film felében vagy folyamatosan hangsúlyozzák, hogy "gonosz mágia, ami megöli a földet meg a lelket" vagy Medivh mondja el. Medivh arra is kitért, hogy mikor használta ezt, és például tette amit tett, nem volt önmaga, ugyanis nem emlékezett semmire. Aztán a híres polymorphos jelenet után Khadgar meg is jegyzi, hogy "egy démont kell megölnünk". Az addig oké, hogy loresoknak egyértelmű, hogy ez Sargeras, de egy laikusnak is simán felfogható, ez a Medivh gyerek nem tiszta. Ilyen alapon az összes gonosz motivációjára rá lehetne sütni, hogy miért az. Vagy mi motiválja Sauront abban, hogy elfoglalja a világot, amikor egykoron olyan volt, mint Gandalf, a könyvek szerint.

   Az a baj, hogy meg se várjátok a kvöektező részeket, amikben egy rakás dolog kiderülhetne, mert Thrall életének bemutatásában, azon túl, hogy rengeteg potenciál van, már csak a Klánok Ura könyv miatt is, vannak olyan alapvető történetek ugye az ő személyéhez köthetően, mint pl. Mannorothal való megütközés, aminek előzménye még lehetne akár az is, hogy kiderül, hogy mi hajtotta az orkokat.

   SŐT, Garona el is mondja a filmben, hogy Gul'dan kapta valakitől a felt, olyantól akit nem látott, de hallotta, sötét volt és gonosz.

   Szerintem aki figyel a filmre, az össze tudja rakni, aki meg nem, annak vannak ilyen kérdései. Nem súlyos infók ezek, csak oda kéne figyelni. Azt meg nyilván te sem várod el, hogy az egész warcrafthoz kapcoslódó wowtörit levezesse a film a titánoktól kezdve a Burning legion megmagyarázásáig, meg az orkok megfertőzéséig, mert akkor az úgy baromi hosszú és a néző csak jobban elveszik az egészben.

   Miért készítenek belőle filmet? Azért, mert ennek is van olyan király világa, mint a LOTR-nak, vagy a Narinának (jah a maga nemében még a Narnia is érdekes, minden kisebb ostobasága ellenére), sőt nagyobb az egész Warcraft/wow univerzum mint ezek. És simán lehet belőle élvezetes filmet csinálni, egyébként szerintem ezt sikerült is. Csak manapság divat lett mások véleménye alapján megítélni egy olyan filmet, amit még nem is láttunk.Mert xy ezt mondta róla, akkor biztos szar, ennek ellenére IMDB-n meg Metacritic user negyedében be van zöldülve az egész, wowos fórumokon több száz oldalon át csak nagyon kevés finnyással találkozni, de kb. mindenhol így van. Ha szar lenne a film, akkor mondanám, mert fantasy terén nagyon kényes vagyok, de nem tudom ezt mondani, mert tényleg nem érzem szarnak. Meg érthetetlennek sem. És vagy 6 laikus ismerősömből 5 mondta eddig, hogy nem tudja mi az a warcraft lore, de fasza film volt. Egy meg szipogott Durotan halálán. Utólag megkérdeztem mi volt abban olyan megrendítő. "Hát az, hogy a nagy erős ork, még csontsoványan is felkelt, hogy harcoljon, utána meg összeaszalták és a kisfia is eltűnt" Meghatotta, na.

   Tetszik(12)Nem tetszik(3)
 • Bonelord

  Én nagyon szkeptikus voltam az előzetesek láttán, borzasztó műanyag érzése volt mind az orkoknak, mind a péncéloknak, fegyvereknek. Nem is akartam moziban nézni, gondoltam majd letöltöm aztán megnézem egyszer. Aztán egy barátom kérdezte, hogy nem nézzük-e meg (ő is nagy WoW-os volt). Úgy voltam vele, hogy ennél rosszabb filmekért is fizzettünk már jegyet, legyen. A feleségem is jött (az ő motivációja az volt, hogy ehet nachost), ő aztán végképp keveset tud a Warcraft történelméről, mindössze egy lvl23-as blood elf rogue-ja volt, az ismerete kimerült a blood elf kezdőterületben és ennek is már vagy 8 éve.

  Szóval beültünk... ...és fasza volt! Mi a cimborámmal örültünk a sok húsvéti tojásnak, meg a jól összefogott történetnek, meg hát csak Warcraft volt moziban, na. A feleségemnek is bejött, teljesen érthető volt neki minden. Azt mondta, amit nem magyaráztak a filmben (pl.: Kik voltak a kék szarvas izék a film elején a ketrecekben? Biztos valami másik őslakos nép az orkok bolygóján.) azt simán ki lehet következtetni.

  Szóval a kritikusi sírást nem tudom mire vélni. Ennél sokkal rosszabb filmeket (*khm* Star Wars 7 *khm*) az egekbe magasztalnak.

  Én valószínűleg megveszem majd BR-en a rendezői változatot, biztos lesz rajta elég extra a rajongóknak.

  Tetszik(10)Nem tetszik(1)
Back to Top ↑