WARCRAFT 11854002_f51eb970a10929faed9f82b746298437_x

Készült 2016. június 20. | írta Astonkacser

34

Majdnem rekordot döntött a Warcraft film

De ennek most nem igazán fogunk örülni. Az USA vetítések második hétvégéjéről van szó ugyanis. A Forbes adatai szerint a második hétvége forgalma a kezdő hétvégéhez képest 73%-ot esett, és ezzel csak $6.5 milliót hozott a stúdió konyhájára.

Ez a visszaesés pedig a top 30 második hetes visszaesések listájába került be, és a 3000+ képernyős vetítések kategóriájában a harmadik helyre érkezett meg.

Így hát 10 nap amerikai vetítés után a film $37 milliónál tart, előreláthatólag hamarosan le is kerül majd a mozivásznakról, és örülhetnek ha az $50 milliót eléri a teljes USA bevétel.

Sajnos a kínai forgalom is hatalmasat esett, pontosabban 80%-ot az előző hétvégéhez képest, de így is összesen $186 milliónál tartanak az ázsiai országban.

A film még 6 új országban fog megjelenni a következő hetekben, és jelenleg $377 milliós összbevételnél tart. Ha ez eléri a $400 milliós határt, akkor tényleg rekordot fog dönteni a valaha létező legsikeresebb játék filmadaptáció kategóriában. Bár hozzá kell tenni, hogy ezt tényleg csak a kínaiaknak lehet majd köszönni, ugyanis Angelina Jolie Tomb Raidere $136 milliót hozott a hazai piacon, amit a Warcraft film valószínűleg meg sem fog közelíteni.

Továbbra is $450-$500 millió közé várják a teljes bevételt, ezzel megalapozottnak tűnik, hogy a stúdiónak megéri majd legalább egy, hanem két új filmet is leforgatnia. (De ez már csak az én véleményem)

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • Ermac

  Ezek után merje a Blizzard bannolni a goldfarmereket XD

  Tetszik(10)Nem tetszik(3)
 • grobs

  Ha lesz elég kínai szponzor akkor megcsinálják, egyébként buknának rajta.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Eredar

   De azt ugye tudod hogy cégek csak úgy nem szoktak filmeket szponzorálni 😀 A filmek előtt sem azt látod hogy "Coca cola" hanem stúdiók, stb neveit. Szóval ha van kínai filmstúdió ami akarja akkor támogathatja, nem bármilyen csing csang csung

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Saturas

  Abból a 136 millióból kb 50%-ot Angelina Jolie személye termelt ki.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
  • Endyr

   nem a szemelye volt, hanem a mellei 🙂

   Tetszik(11)Nem tetszik(0)
   • http://frostshock.eu/ Astonkacser

    Akkor még éppen időben volt, azóta már mindkettőt levágatta!

    Tetszik(1)Nem tetszik(10)
    • grobs

     A régi alig volt kevésbé mű. Látványra a mostani is ugyanolyan jó, közelebb meg egyikünk sem kerül hozzá, akkor nem mindegy?

     Tetszik(0)Nem tetszik(1)
     • http://frostshock.eu/ Astonkacser

      NA elég legyen most már ezekből a hímsoviniszta megszólalásokból! 😀

      Tetszik(3)Nem tetszik(1)
    • http://- Insomnia

     Tényleg egy adminnak kell poénkodnia egy rák miatt megcsonkított nőn?

     Tetszik(9)Nem tetszik(10)
     • http://frostshock.eu/ Astonkacser

      Eloszor is nem csonkitotta meg senki, mutetileg tavolittatta el. Masodsorban nem volt rakos, csupan elovigyazatossagbol mert hordoz bizonyos geneket. Harmadszor pedig, sajnalom ha poenkodasnak jott at, pedig pont azert hoztam fel a temat, mert pont Angelina Jolie nem 'a melleinek koszonheti' a sikeret.

      Tetszik(3)Nem tetszik(3)
     • http://eu.battle.net/wow/en/character/stormreaver/sherly/simple Attila

      Nocsak! Egy S.J.W.!

      Tetszik(1)Nem tetszik(0)
     • Eredar

      "Akkor még éppen időben volt, azóta már mindkettőt levágatta!" Ezt nehezen lehet megmenteni...

      Tetszik(1)Nem tetszik(1)
 • Rosgan

  Már 200 van Kínában.
  Box Office kicsit hajlamos lemaradni. 😀

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Daermon

   Ezt hol látod?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Rosgan

    http://www.hollywoodreporter.com/news/china-box-office-warcraft-marches-904342

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • Rosgan

     * 12 nap alatt 205 millió.

     Tetszik(1)Nem tetszik(0)
    • Daermon

     Köszi!

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bakterbacs1

  A torrenteknek hála szerintem a többség már megnézte mielőtt bemutatták volna amerikában...
  Ha hosszabb lett volna a film játékideje mondjuk 2,5 óra és nem csapják össze gagyi vágásokkal akkor biztosan többen nézik meg, még olyanok is akiket alapból a Warcraft nem is érdekel. Kár érte pedig az első 40 perc nagyon epic volt...

  Tetszik(2)Nem tetszik(8)
 • Cathfaern

  Tehát akkor a MoP-ot tényleg a kínaiaknak csinálták 😉

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
  • Azie

   Csak a mopot? 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Meridian

  Talán a plakátokra, címlapokra nem kellett volna orkokat tenni, inkább az alliance-s szereplőket kellettvolna favorizálni és akkor sokkal többen érdeklődtek volna a film iránt.

  Az orkok a köztudatban és közvélekedés szerint sehol sem pozitív figurák, inkább negatívok, és mit lát az egyesjtű amcsi? Ronda nagy orkokat mindenütt... na, erre nem volt kíváncsi senki az amcsiknál, még a *** feketék *** sem, holott pedig valószínűleg jobban tetszett volna nekik minta gyűrűk ura...! 😉 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(3)
  • Rosgan

   *** Nem értek egyet a véleményeddel. ***
   Egyrészt ez a film, nem az a film, amire te gondolsz. Itt az ork nem gonosz (kivéve egyeseket), ahogyan az ember sem feltétlenül jó (kivéve egyeseket).. Másrészt itt a csúfabb fajok sem konkrét idióták, mint abban a filmben, amire mindenki gondol. Itt az orkoknak kiforrott kulturájuk és becsületkódexük van (már akinek) de alapvetően vegyesek a jellemek. És mivel az egyik pozitív főszereplő ork, ezért amúgy is ki kell rakni a plakátra.

   Elhiheted, hogy nem ez befolyásolta a drága hambifalókat, sokkal inkább a megjelenés előtt kikerülő, ostoba, objektivitást nélkülöző kritikai mocskolódás.

   Barátkozz meg a gondolattal, hogy a következő rész Thrallról fog szólni a rendezői interjúk szerint, úgyhogy azon a plakáton valószínűleg egy bazi nagy Thrall fej lesz. Sőt, a harmadik rész az orkok otthonkereséséről fog szólni, úgyhogy lehet, hogy azon meg még lesz egy bazi nagy szarvas tauren, meg egy kétméteragyarú troll is, a középen, vezető szerepben lévő Thrall fej mellett. Az emberek meg talán kapnak egy kis sarkot valahol a kép szélén. Bár ezt kétlem, mert annyiban azért van gerince Jonesnak, hogy nem nyalta ki a drága allisok seggét. Pont ez a film egyik nagy erénye: mindkét oldalt egyenlően mutatja be és erősségeik, gyengeségeik felvonultatásán keresztül eléri azt, hogy szimpatizálhatsz mindkét oldallal, ráadásul fantasy filmtörténetben először, de egyébként majdnem minden film a jó oldal és rossz oldal harcára épít, kivéve ezt, ahol a két oldalon belül is vannak jók.

   Ha jól tudom Raimit is ezért küldték el a francba, mert ő allis szemszögből akarta leforgatni a filmet, az meg ugyebár Hordás játékosok millióinak okozott volna csalódást, és valószínűleg ennyit sem ért volna el a film, mint amit most épp próbál megfogni. Engem kifejezetten sértett volna egy alliközpontú "mocskos horda, gonosz" típusú unalmas szar film, ai megint csak egy általad említett filmhez hasonló esztelen hentelés lett volna, és még annyi érzelemi vívódás meg színészi játék sem lett volna benne, mint amennyit Durotannak köszönhetünk.

   Tetszik(3)Nem tetszik(3)
   • Meridian

    2006-ban kezdtem játszani a WoW-al, biztos értetted azt, amit írtam? Nem én vagyok buta a filmhez, hanem az amcsi átlagpolgár (a többsége nem játszott a játékkal...!).

    *** Kérlek ne niggerezz többett ***

    Tetszik(0)Nem tetszik(1)
    • Rosgan

     *** Kicsit frusztrál, hogy nem egyezik a világnézetünk. ***

     Az amcsi átlagpolgár NEM az orkok látványa miatt nem nézi a filmet, hanem a premiert megelőző, heteken át tartó negatív kritikai hadjárat miatt nem megy el főleg a moziba.

     Gondolom akkor a film trailerből is ki kellett volna szedni az orkokat, nehogy már meglássák a kényes amcsik. Sőt, ennyi erővel orkokat sem kellett volna belerakni, inkább fabábukkal kellett volna eljátszani a szerepeiket, neme? 😀

     Éééédesistenem... 😀

     Tetszik(1)Nem tetszik(1)
     • Rosgan

      Ja azt még tegyük hozzá, hogy nem csak az usában nem játszanak a játékkal, hanem szerte a világban, így a laikusoknak alapvetőn is teljesen új a téma. Aki elmegy a filmre, az nagyjából tudja, mire számíthat a trailer, meg a plakátok alapján. Nekem is sok laikus ismerősöm nézte meg, és azon túl, hogy tetszett nekik, volt olyan lány ismerősöm, aki megkönnyezte Durotan halálát. (sose játszott a játékokkal) Úgyhogy az, hogy "de hát nem ismerik a jáááátékooot" Nem kibúvó. 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Meridian

      *** Légyszíves ne niggerezz többet! ***

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Rosgan

   *** Kérlek tessék kulturáltan vitatkozni, egymást tiszteletben tartva! ***

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Rosgan

    Jól van na, de nehéz ám ehhez tartania magát az embernek, amikor valaki bődületes blődséget mond. De igyekszem.

    Tetszik(1)Nem tetszik(2)
  • Eredar

   Akkor meg pont a wowosok nem mentek volna el rá. Tudom hogy az nem lett volna elég néző, de hoztak is magukkal elég embert, szóval úgy már nagy tömeg. Szóval a wowosok csak azt látták volna "mi az ebben csak a béna alli csicskák vannak? Akkor tényleg szar lehet"

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Rosgan

    Meridian iszonyat nagy ökörségeket beszélsz még mindig. A laikusság itt nem számít, az orkok meg nem voltak rosszul megcsinálva, sőt... Az egyenlőség miatt meg kell a plakátra az ork, mert a film két táborhoz szól, a laikusnak meg meg kell ismernie a főszereplőket. De még mindig csak a fejedben kigondolt kis ostobaságaidat mormogod, amint linkelsz nekem hivatalos statisztiták, közvéleménykutatást arról, hogy azért nem mentek el a filmet megnézni, mert megijedtek Durotantól, akkor feltett kézzel megadom magam.

    NEM. SEMMIT SEM befolyásolt egy ork a plakáton. Feltételezem allis vagy, főleg azért is, mert az orkokat az afroamerikaiak kevésbé jó tulajdonsággal bíró rétegéhez igyekszel viszonyítani (röhej), hogy "még azoknak sem tetszene". Borzalmasan beszűkült a gondolkodásod.

    Mondom még egyszer, talán sikerül felfogni: A kritikusi lehúzó hadjárat okozta a film bukását az usában. A marketinggel nem volt semmi probléma, ha azzal lett volna gáz, akkor annyit sem ér el a film, mint a John Carter. Az angol nyelvű, zömében angol vagy amerikai kritikusokra az amerikaiak (értsd suabeliek) jobban kapósak. Magyarán mondva: ilyen téren az usa emberei sajnos birkábblelkűek. Ha ott is elért volna jó bevételt, akkor az összes kritikus beáshatná magát a Föld mélyére, de sajnos, miattuk nem került sor erre. Viszont a világ többi részén siker.

    Mondom még egyszer: SEMMIT NEM BEFOLYÁSOL AZ ORKOK PLAKÁTOKON VALÓ JELENLÉTE. SEMMIT.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Meridian

     *** Légyszíves ne niggerezz többet ***

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Rosgan

      Azért nem nézték, mert

      - KRITIKUSOK A FÖLDBE DÖNGÖLTÉK.
      - Mivel a kritikusok rosszat mondtak róla, ezért sokan nem azt nézték meg, hanem azt a szar horrorfilmet.
      - Letorrentezték a filmet.

      A megérzés az édes kevés. Az orkoknak SEMMI KÖZE nincsen ehhez. Különben is a filmes plakátoknak az a lényege, hogy röviden magába foglalja a tartalmat is. És mivel itt még pozitív szereplők is vannak közülük, akik főszereplők is, ezért ott kell lenniük. A főszereplők, akiknek egyik feladatuk, hogy a néző rokonszenvet alakítson ki velük, vagy kedvelje őket, esetleg érzelem alakuljon ki felé, nos ők minden filmes plakáton rajta vannak. Sőt, egyes plakátokon a negatív szereplők is helyet kapnak, amennyiben a pozitív szereplők száma túl kevés és ki kell tölteni a helyet vagy a plakáttervező egyensúlyra akar törekedni vagy a negatív szereplő híres színész, és nyomatni kell a fejét a plakátokon, hogy sikeresebb legyen személye miatt a film.

      A warcraftos ork meg semmivel sem gagyibb mint a Hobbitos plakátokon lévő törpök, tündék, vagy a Lotros plakáton lévő Gollam, vagy a Narniás plakátokon lévő 200 kilós lovagi páncélba öltöztetett kisgyerek vagy úgyszintén ezen a plakáton lévő rapierrel hadonászó, KALAPOS egér. Ja és ezek sikerfilmek. A Narnia első része 700+ millát hozott össze és ezerszer gagyibb, mint a Warcraft, aztán gondolom rájöttek a népek, mert a másik két része már szarabbul teljesített. Néha nem értem ezeket az amerikaiakat.

      Különben is a Warcraft játékok plakátjai a filméhez nagyon hasonlóak, ott is helyet kaptak az emberekkel szemező orkok, mégis milliók kezdtek neki a játéknak, pedig azokon a plakátokon még gagyibbak is voltak. És nem hinném azt sem, hogy az amcsik jó része ne ismerné legalább hallomásból ezt a kultuszjátékot. Minden laikus tud legalább két szót mondani róla.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Saturas

  Ilyenkor elfog a nosztalgia, már nagyon régóta nem volt itt ilyen mértékű fogyizás. 😀 (Vagy csak lemaradtam róla?)
  Folytassátok csak, a többiek meg popcornt elő!

  Amúgy én megtettem a magamét, vittem egy a lore-t és a játékokat egyáltalán nem ismerő embert, és tetszett neki a film.
  Sőt, ő hívott, hogy nézzük meg.

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Pingback: És miújság a Warcraft fimmel? – FROSTSHOCK()

Back to Top ↑