WARCRAFT warriorfeatured

Készült 2016. július 11. | írta Deathcrow

6

HS Meta 2 hónappal később – Warrior

Bizony, már több, mint 2 hónapja jelent meg a Whispers of the Old Gods, és lassan ki lehet jelenteni, hogy a meta, vagyis a játékbeli egyensúly nagyjából rendeződött a legközelebbi kalandig/kiegészítőig.

Cikkeztünk már a legerősebb dekkekről, s most elkezdem sorra venni az összes kasztot. Mit kaptak/mit veszítettek és milyen paklikkal életképesek a jelenlegi metában.

Azt mindenesetre szögezzük le, hogy a HS-ben nincsen klasszikus kő – papír – olló – wizard – spock kör. A egyedüli Control/C’thun Warrior – Freeze Mage párbajon kívül (ahol is a warriornak 80% felett van a győzelmi esélye) nincs olyan, hogy lefutott meccs. Az abszolút hard counter meccsekben is “csak” 70-75% az esély a győzelemre.

Warrior

Kezdjük akkor a Warriorral. Kijelenthetem, hogy a WOG győztese egyértelműen a Warrior, annak ellenére, hogy mindenki aggódott a [Death’s Bite] elvesztése miatt.

Hát közel sem így történt. A warrior-választék perpillanat így áll: Control, C’thun, Tempo, Dragon, Patron, Pirate. 6 dekk, baszki. Roodie épp panaszkodott pár napja, hogy 6 warriort kapott egymás után. Szegény.

A brutálisan agresszív kalózostól kezdve a lassú Control C’thunig bezárólag a Warrior paklijai lefedik a spektrum nagy részét. Bárcsak mindengyik kaszt ilyen változatossággal rendelkezne… És az a durva az egészben, hogy mindengyik paklinak megvan a maga stílusa, erőssége, de nem kezelhetetlenül durva.

A classic lapokhoz (Fiery War Axe, [Execute],  [Brawl] és tsai.) jól illeszkedik a WOG által behozott lapok nagy része. A [Ravaging Ghoul]nak kb. minden pakliban helyet kell szorítani, a [Bloodhoof Brave] és a többi új lap is sok helyen előfordulnak. Amúgy szerintem a jövőben még gondot okozhat, hogy talán a Warrior rendelkezik a legjobb alap lapokkal.

Dragon Warrior: az új sztár. Egy agresszív warrior pakli, sok sárkányal. A második körben rohamozó [Alextrasza’s Champion], a tauntos [Twilight Guardian] és a potenciálisan lejövő 9/9-s [Drakonid Crusher] erős fejfájást okoz akár a zoo paklik ellen is. A 8 dragon-lap miatt a [Blackwing Corruptor], a [Twilight Guardian] és az [Alextrasza’s Champion] az esetek nagy részében aktív, így tempo-value játékot lehet játszani ezzel.

DragonWarrior

Mi ellen erős: meglepő, de az agresszív paklik ellen, mint az Aggro Shaman, a Zoolock és társai. Midrange paklik ellen is jó eséllyel megy.

Mi a gyengéje: Renolock (amennyiben van Reno), Control C’thun Warrior

C’thun Warrior: A klasszikus control warrior paklit kiegészítették a C’thun lapokkal. Mi lett belőle:

 • Brutálisan sok armor gain az Ancient Shieldbearer lévén, pláne ha egy körben lejön  [Brann Bronzebeard]del
 • Sok taunt – [Crazed Worshipper] és a [Twin emperor Vek’lor]
 • Közben megtartotta a 2 [Brawl]t, a [Shield Slam]eket

CthunWarrior

Mi ellen erős: az összes fajta agresszív pakli ellen. Midrange paklikkal pénzfeldobást játszanak.

Mi üti: Renolock, C’thun Druid

Control Warrior: A klasszikus control warrior: [Execute], [Shield Slam], [Bash], [Shield Block], [Gorehowl] és egy raklap legendary. Messze a legdrágább pakli a játékban.

WarriorControl

Mi ellen erős: Freeze Mage, Aggro Shaman, Tempo Warrior

Mi üti: A többi tempo/midrange dekkek, mint a Midrange [Call of the Wild] hunter vagy a Dragon Warrior, Renolock, C’thun Druid

Tempo Warrior: ebből fejlődött ki az agresszívebb Dragon Warrior. Még most is erős, főleg az Aggro/Zoo paklik ellen a sok AOE miatt: [Whirlwind], [Ravaging Ghoul]

Control ellen viszont már picit gyengébb, hosszú játékokban kikap.

WarriorTempo

Mi ellen erős: Freeze Mage, Aggro Shaman, Zoolock

Mi üti: Control paklik

Patron Warrior: Everyone, get in here! A  [Grim Patron] warrior ugyan nem olyan erős, mint fénykorában, de ettől még bőven játszható marad. Érdekesség, hogy a sok spell miatt a Yogg-Saron igenis must-have (kártyahúzás,  board clear, utolsó szalmaszál), hogy valamennyire javítsa a nyerési esélyt a control paklik ellen.

WarriorPatron

Mi ellen erős: Az összes agresszív pakli ellen

Mi üti: Control/C’thun paklik, Renolock

Pirate Warrior: kalóznak lenni jó, kalóznak lenni egyszerű. A régi face-hunterhez hasonlóan a Kalózharcos csak egy dolgot üt: az ellenfél arcát. Eme hiper-szuper agresszív pakli csakis arról szól, hogy a kalózos lapokat kihasználva felfejleszd a fegyvered, amivel aztán jól pofán csűrd a szerencsétlen ellenfelet. Ha jól jönnek a lapok, gyorsan megdöglend ez enemy, ha nem jönnek a lapok, kikapsz.

WarriorPirate

Mi ellen erős: bárkit meg tudsz ölni vele, de főleg a rugókat

Mi üti: nagyon lapfüggő, ha nem jól jönnek a lapok, könnyen kikapsz

Tetszik(7)Nem tetszik(3)

Tags: , ,


 • warruth

  Kipróbáltam a Kripparrian-féle Taunt warriort, az is egész jó.
  Sok taunt+Bolster+Varian Wrynn+ Soggoth
  Egyfajta midrange deck. Jó eséllyel elveri a még agresszívebb paklikat, de a kontrol nagyobb valószínűséggel elveri, mer hamarabb kifogysz mint ő.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bagyi

  na ez a cikk nagyon tetszett! Köszi az összeszemezgetést. Eddig csak dragon warim volt de bele ugrok ujra avpatronba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Bagyi

  na ez a cikk nagyon tetszett! Köszi az összeszemezgetést. Eddig csak dragon warim volt de bele ugrok ujra a patronba.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fects

  A warrior korábban is erős volt, most csak tovább erősödött és bár egyrészt jó, hogy ennyi deckje van, másrészt viszont nem tudsz mulliganelni ellene, így eléggé coin flip a meccs, ami nem feltétlenül jó.

  A Death's Bite helyett jött a Ghoul, ami akár még erősebbnek is tekinthető.

  Az 1 manás leszedések és fegyverek miatt egyelőre nem látszik, hogy mi tudja majd később letaszítani a trónról, talán a shaman veszi fel vele a versenyt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Skaven/advanced skaven

  varjuk a kov. cikket. ha nagyon nincs idod akkor a priest legyen a masodik tema. 🙂

  amugy amennyire sirtak az emberek a saman miatt a kieg utani elso heten, annyira durva most a warrior kb. szerintem messze a legerosebb most a metaban. arenaban azert gyengebb, de ott is eleg jo.

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • Ucnahvuli

  Hot: Uj murloc shaman hős, mikor lesz cikk róla? 😀

  Tetszik(2)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑