WARCRAFT tinfoilhat

Készült 2016. szeptember 23. | írta Khas Dylar

17

Loregasm: A Nagy Sargeras-haver összeesküvés

Egészen érdekes dolgokból tudnak felbukkanni teljesen elborult agymenések, néha olyanok is, amik mintákat, összefüggéseket látnak ott, ahol nincs. Nem baj ez, az ilyen elméletek teszik igazán érdekessé a játékosközösséget, fűszerezik meg az unalmas class balance-ért síró fórumok tengerét.

Faraleth kolléga viszont az imént küldött egy Reddit-es threadet, ami talán kiemelkedik az ilyen összeesküvés elméletes posztok közül, ha mással nem is, azzal hogy mennyire gyorsan gyártott egy kábé koherens elméletet egy új raidboss szövegeiből.
Ugyanis az Emerald Nightmare egyik boss-ának, Il’gynoth-nak a szövegeiből indult ki és sikerült egy egész elgondolkodtató történetet összeszednie egy bizonyos “thevyd” nevű usernek, aki “Totally not a Dreadlord”. báj dö véj, hogy a fenébe kell ennek a raidboss-nak kimondani a nevét…

Íme a thread, jó olvasgatást: Sargeras is NOT our enemy. We have been lied to since the very beginning.

Alant igyekszem nagyjából összefoglalni, miket is ír, hol lefordítva, hol csak átírva, itt-ott azért igyekszem kiegészíteni. Teljesen lefordítani nem fogom az egészet, az túl sok lenne.

A lényeg a következő. Il’gynoth összesen nyolc szöveget tol az arcunkba fight közben, ezek rendre:

“The boy-king serves at the master’s table. Three lies he will offer you.”
“Flesh is his gift. He is your true creator.”
“The king of diamonds has been made a pawn.”
“Five keys to open our way. Five torches to light our path”
“Her heart is a crater, and we have filled it.”
“To find him, drown yourself in a circle of stars.”
“The lord of ravens will turn the key.”
“At the hour of her third death, she will usher in our coming”.

Nézzük ezeket sorban, mit mond róla az elmélet-gyártó.

“The boy-king serves at the master’s table. Three lies he will offer you.”

Ugye erre egyből mindenki vágná rá csípőből, hogy “áhááá, hát ez Anduinra vonatkozik”. Na, itt az első átverés, ugyanis ez sokkal inkább illik egy másik kölökre, akivel eddig bizony már többször is volt dolgunk és ő nem más, mint … [dobpergés] … Wrathion! Ami elárulja, az az “offer” vagy “kínál” szó: Anduin egy király, ő nem “kínál” semmit, ő parancsol.
Wrathion sárkány mércével mérve még pelenkás kölyök és eddig háromszor ajánlotta fel a segítségét: először a Cataclysm alatt, amikor segített a rugóknak elkészíteni a Fangs of the Father-t, amivel le tudtuk győzni az apját. Ennek az ára “mindössze” az Aspectek titánok által rájuk ruházott ereje volt, ezzel kiütve őket a hatalmi játszmából: Malygost korábban koncoltuk fel, a helyét átvevő Kalecgos azóta belépett a Kirin Tor-ba emberi alakban, Ysera halott, Nozdormu megint eltűnt az időben valahova, Alexstraza épp el van foglalva azzal, hogy örjöngjön egyet a gyerekei halála miatt, Nelthariont pedig ugye sajátkezűleg daraboltuk fel Dragon Soulban végleg.
Másodjára Pandariában találkoztunk Wrathionnal amikor a Celestial-ok köpenyét segített feltölteni, mint egy tartóselemet és nem mellékesen a Sha erejével erősítette fegyvereinket. Nameg csak úgy mellékesen megette Lei Shen szívét. És csak úgy a biztonság kedvéért még odaveti Anduinnak, hogy “nem okos dolog megbízni bennem”. Itt jegyezném meg, hogy ilyet utoljára Peter Baelish mondott a Game of Thrones-ban Eddark Starknak, nem sokkal azelőtt, hogy elárulta őt.
Harmadjára pedig akkor, amikor segít Kairozdormunak megszöktetni Garrosh-t Draenorra. Bezony, Wrathion annyira felkúrta magát azon, hogy Varian nem pusztította el a Hordát, hogy beleköpött mindenkinek a levesébe és ezáltal beindította azt az eseménysort, ami a Warlords of Draenorhoz vezetett. Wrathion mentségére legyen mondva, Kairoznak is eleve az volt a terve, hogy egy démoni befolyástól mentes új Hordát alakítson ki minél több idősíkon és az egyesült Vashordákkal rugdossa ülepen a Lángoló Légiót. Az, hogy ez nem sikerült neki, Garrosh-nak köszönhető: egyszerűen hátbaszúrta az akkor éppen ork formában lévő sárkányt, aki ettől megförmedt. Szóval, innen is köszi Wrathion a WoD-ért!

“Flesh is his gift. He is your true creator.”

Azt ugye tudjuk Ulduar óta biztosan, hogy a Curse of Flesh-t Yogg-Saron alkotta, neki köszönhetően létezik a hús-vér lények túlnyomó többsége Azeroth-on. Az elfeken és a trollokon kívül, mert míg utóbbiak őshonosak a korai Azeroth-on, addig előbbiek a trollok leszármazottai. Ugye az is tiszta, hogy nem öltük meg Yogg-Saront Ulduarban, mindössze az egyik száját sikerült lezárnunk a Val’anyrral, aztán mentünk vissza a balettba ugrálni Tirionhoz.

“The king of diamonds has been made a pawn.”

Ez is egy viszonylag egyértelmű utalás, ezúttal Magni Bronzebeard-re. Ő most épp egy rituálé miatt gyémánttá vált és ő hívja fel a figyelmünket a Pillars of Creationre. Amikről pedig a következőket suttogja drága jó raidbossunk:

“Five keys to open our way. Five torches to light our path”

Harapófogóban vannak a mogyoróink! Ha elfogadjuk azt a gondolatmenetet, hogy a Gyémántkirály az Old Godok bábujává vált, amire az előző idézet erősen utal, akkor ha a Teremtés Oszlopaival bezárjuk a Légió portálját Tomb of Sargerasnál, azzal pont hogy megnyitjuk Azeroth szívéből az utat az Old Godok előtt. Az, hogy ez hova vezet, még nem tudjuk, nagyon sok itt már az ismeretlen, de egyre inkább az tűnik ki, hogy mi folyamatosan magunk alatt vágjuk a fát.

“Her heart is a crater, and we have filled it.”

Ó igen, szegény-szegény Jaina Proudmoore és a nyomorultul elpusztult Theramore, mindenki hogy sajnálta az ártatlan várost. Szerencsétlen mágushölgy szívszerelme Lich Kinggé vált, de előtte még megölte a saját apját. Végig kellett néznie, ahogy minden barátja elpusztul. Azt gondolom, már meg se kell említenem, hogy a mágusok milyen szerencsések, ha ellen kell állniuk a démoni befolyásolásnak, elég csak Aegwynnre és a fiára, Medivh-re gondolni. Jól látszik, hogy Jaina-t sorban érték olyan csapások, amik közül egy gyengébb embert már egy is térdre kényszerített volna – talán pont ezt használták ki az Old Godok?
Még egy érdekesség Jainával kapcsolatban: kicsoda az anyja? Az apját ismerjük, Daelin Proudmoore, az Alliance főadmirálisa, aki Kul Tiras szigetén állomásozott. Sziget az óceánon. Na és ki szereti az óceánokat? Úgy van, N’Zoth, az egyik Old God. Mi van, ha Jainát ő hozta létre? Mi van, ha Jaina, Mal’ganis-szal karöltve manipulálta Arthas-t, hogy váljon Lich Kinggé, építsen maga köré egy hatalmas erődítményt Saronite-ből, Yogg-Saron véréből? Jaina Dreadlord lenne? Nem, sokkal inkább N’Zoth és ezáltal az Old Godok egyik kreálmánya.

“To find him, drown yourself in a circle of stars.”

Ez a legrejtélyesebb az idézetek közül. Anélkül, hogy nagyon belemennénk a fejtegetésbe: a “circle of stars” valószínűleg az Azeroth-ot körülvevő kozmoszt jelenti. Mit is jelent akkor tehát ez a mondat, “merüljünk el a csillagok körében”? Hát hogy menjünk ki az űrbe! Velen, miután levertük a meggonoszult fiát, kiadja az utasítást: “Javítsátok meg a hajót, hazamegyünk!” – értve ez alatt az Exodart, a draenai faj egyik csillaghajóját, amiben elmenekültek. Miután a Légió is űrhajókkal támadta meg Azeroth-ot, talán ideje volna nekünk is hasonlóan visszavágnunk. Ki tudja, talán vannak még az Exodarhoz hasonló hajók szerte a galaxisban.

“The lord of ravens will turn the key.”

Ez megintcsak szinte fájóan egyértelműen utal Khadgarra. Ővé most Atiesh, az Őrző botja, ő is hollóvá tud változni igény szerint, csakúgy mint Medivh, amikor még ő volt az Őrző. És nem mellékesen éppen neki gyűjtögetjük most éppen a Pillars of Creationt.

“At the hour of her third death, she will usher in our coming”.

És a végére maradt a legérdekesebb idézet, ami még egyet teker az egész eddigi agyzsibbasztó gondolatmeneten.
Ki is lehet ez a “her”? Elisandre? Sylvanas? Utóbbi már meghalt háromszor, ha mindent egybeveszünk. Nos, mivel Magni “she”-ként hivatkozik Azeroth-ra, ezért jó eséllyel itt is a bolygóról van szó, nem pedig egy konkrét személyről. Ez egybecsengene az egyik fenti idézettel, miszerint “her heart = crater”, vagyis az az idézet sem Jainára vonatkozik, hanem Azeroth-ra! De mi is ez a három halál, amit emleget? Ugye egyszer már meghalt a bolygó a Sunderingkor (aka Sündörgés), amikor a Well of Eternity felrobbant. A második halála a Cataclysm volt, amikor Deathwing felcsapott tájépítésznek. Már több időt töltöttünk a Cataclysm utáni Azeroth-on, mint Vanillában, éppen ideje volna már egy újabb felújításnak, amiben végre látszanának az utóbbi évek változásai. A harmadik halál pedig nagyon valószínűleg az lesz, amikor a “hollók ura elfordítja a kulcsot” vagyis Khadgar beindítja a Pillars of Creationt, lezárva a démonportált és megnyitva az utat a felkészült Old Godok előtt: Yogg-Saron előtör Northrend alól, saronite-tal borítva be mindent, amíg a szem ellát, C’Thun szétzúzza Ahn’Qiraj-t, elszabadítva egy végeláthatatlan Silithid és Qiraji sereget Desolace-ben és ne felejtsük el, hogy Uldum környékén is beszéltek régebben egy Old Godról. N’Zoth felemelkedik a Maelstromból és hozza magával Azshara palotáját is. Ha ez megtörténik, eléggé benne leszünk a szószban.

Nézzük Sargerast. Az ő feladata a kozmosz rendjének őrzése volt. Ezt a rendet elsősorban a démonok veszélyeztették, de Sargeras kábé kiröhögte őket. Börtönt épített nekik Mardum-on (demon huntereknek ismerős lehet a hely) és odavetette akit csak bírt. Aztán találkozott a Voiddal. Miután megismerte ennek az erejét, rájött, hogy nem küzdhet ellene úgy, ahogy tette azt a démonokkal. Kettéhasította Mardum-ot és a démonokat az akaratához láncolta: halálukkor a démonok új testet kapnak. A frissen megalkotott Lángoló Légió sorban pusztította el a bolygókat, amiket érdemtelennek tartott. Ezt persze a Pantheon nem hagyhatta szó nélkül, ezért amikor találkoztak Sargeras-szal, meséltek neki Azeroth-ról, ami a Void Lordok elleni harc bástyája szerintük – persze a hollétét nem fedték fel neki. Sargeras hálából lemészárolta a Pantheont. Azeroth őrzői megérezték a Titánok pusztulását, de nem tettek semmit. Tehát most úgy állunk, hogy Sargeras éppen tűvé tesz mindent Azeroth után kutatva, látszólag válogatás nélkül ölve meg minden élőt, pusztítva el világokat kérdés nélkül – jogosan gondolhatjuk, hogy ő az ellenségünk. A Lángoló Légiót se túl nehéz utálnunk. De nézzük egy kicsit a dolgokat az ő szemszögükből: miért törődne Sargeras egy pillanatig is olyan aprósággal, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott bolygó nevetségesen kicsi lakói mit gondolnak róla? Hiszen neki a Void megfékezése és az univerzum megvédése a feladata. A saját testvéreit is elpusztította, amikor úgy gondolta, ők nem értik a céljait és nem fogják fel, a Void mekkora fenyegetést jelent a létezésre. Ő hisz benne, hogy a jó úton jár, a teremtés jobbá tétele felé.
Mit is csinál valójában Sargeras? Ha jobban megnézzük, kiéhezteti a Void-ot. Azt a Void-ot, aminek az elsődleges forrása maga az általunk ismert élet. Szinte minden Void teremtmény, akivel eddig dolgunk volt, olyasmi címeket viselt, ami az élet elemésztésére vonatkozott. Ezek a lények az élet poláris ellentétei, a mi halálunk táplálja az ő életüket. Hogyan állítasz meg egy erdőtüzet? Irányított égetésekkel: mielőtt odaérne a fő tűz, előre felégetsz mindent, így nem tud továbbterjedni. Sargeras csak a Voidot akarja megállítani azzal, hogy felégeti az élettel teli világokat előtte. Nem hiába hívják a seregét Lángoló Légiónak. Szerinte jobb az ő keze által elpusztulni, mintsem elemésszen a Void. Egy háromfrontos háború közepén vagyunk, ami a Void, a Légió és az Army of the Light között zajlik.
Nem a Légió a legnagyobb ellenségünk, hanem a Void – minél előbb felismerjük ezt, annál több esélyünk lesz túlélni. A közvetlen fenyegetést az Old Godok jelentik, hiszen a Void teremtményei nem tudnak a mi síkunkon sokáig megmaradni. Ők minden rossz és gonosz forrásai Azeroth-on. C’Thun a Qiraji seregeket engedte a Night Elfekre, N’Zoth megrontotta Nelthariont, Yogg-Saron, mint a Halál Istene, pedig maga a Lich King. Néha össze-vissza tekergő csápok képében jelennek meg, néha pedig voidwalkerként, Void Lordként vagy Naaru-ként. Hoppácska, álljunk csak meg egy pillanatra! A Naaru-k a haverjaink, nem?

Nem, nagyon nem. A Naaru-k anomáliák, a Void albínói. Amikor egy Naaru meghal, “visszatér” a Voidba. A priestek class halljában meg kell tisztítani egy Void Godot, aki a Saara nevű Naaru-vá alakul. Ha beszélünk ezzel a lénnyel, ő felajánlja hogy megmutatja a Netherlight Temple-t kívülről, az űrből. Miért fenyeget bennünket halálosan egy tiszta fényből álló lény? Ha a Naaru-k a Fény bajnokai és a Légió, valamint az Old Godok ellenségei, miért akkor fordul mindig minden rosszra, amikor megjelennek? Egyszerű a magyarázat: a Naaru-k nem a fény gyermekei, hanem a Void-é. Velen mondja, hogy a Netherlight Temple-t egy Naaru fogva tartására építették, akit felemésztett a Void. Ez a Naaru fenyeget téged, hogy kihajít az űrbe. Ez a Naaru, akit a papok most vakon követnek.

Nos, eddig az elmélet parafrázisa, magyarosítva és itt-ott kipótolva, szinesítve.

Mit szóltok, mennyire tartható, mennyire ésszerű, mennyire “odaverősen epic” ez az elmélet. Jaina tényleg egy Old God leszármazottja lenne? Azeroth szívében tényleg egy fertőzött Titán növekedhetne? Sargeras számára valóban csak érdektelen kis bolhák vagyunk vagy esetleg pont Illidant keresi, mint az egyetlen fegyvert a Void ellen? Egyáltalán hogy jön ide Illidan?

Én amondó vagyok, hogy Azeroth megérett a pusztulásra: ha az Exodart sikerül megjavítani, Argus lesz az új célpont, ami jelenleg a Lángoló Légió főhadiszállása. Ha az Azeroth szívében növekedő Titánt tényleg megrontották az Old Godok, akkor nekünk nincs maradásunk a bolygón, úgy járunk, mint a draenei és az orkok Draenorral: menekülnünk kell, mielőtt a talpunk alatt hullik szét az egész világ, magával rántva minden hősi tettünk emlékét, úgymint Hogger levadászását vagy azt a sok-sok leölt Murlockot.

Tetszik(39)Nem tetszik(0)

Tags: , , , ,


 • Meridian

  Akkor most ismét aktuálissá vált az, hogy nagyon-nagyon régen ezt haverom (a fene tudja honnan, talán bennfentes infók alapján) ezt előre megmondta. Tehát mi várható az elkövetkezendő kiegészítőben? Sargeras lesz a végső ellenfél, de a világ szinte teljesen elpusztul. Nem úgy mint Outland, hanem másképp, az élet hal ki szinte. Ez egy fontos momentum lesz a kiegnek, ezzel akarják lezárni a WoW sztoriját, persze nem véglegesen.
  Swamp of Sworrow, ha jól emlékszem a nevére, mert sajna nem játszok (fogadalmat tettem, addig nem, amíg nem orvosolják a Nostalrius problémát), ott pl van egy csomó draenei. Visszafejlődve, lebutulva. Volt rájuk pár küldetés is. Na ehhez hasonlóan pusztul el az élet, a fejlett intelligens fajok elfajzanak, és degenerálódnak. Persze marad egy kevés olyan túlélő, aki megőrződik eredeti formában, képességben, ők őrzik majd a tudást, és az ő utódaik, leszármazottjaik végül újjá építik majd a civilizációkat. Az is lehet hogy egy másik bolygón - de ez majd később.

  A haverom anno ezt lvl 100-as szint környékére tette, de nem volt tervbe véve a Pandák és a Katalizm. Helyette lett volna Emerald Dream.

  Valahogy így. Lich king után vissza kellett volna menni Outlandre, egy korábbi időben (ez megtörtént, csak 2 kieggel később), majd onnan vissza kerül a játék megint Azerothra (ez most van, Broken Island) utána emerald dream, majd végső pusztulás, de ekkor már felvezetésre került volna a WoW 2. A wow 2-ben a meglévő karaktereink emlékképekként kerültek volna át, mint a régmúlt hősei - Hall of heroes-ben nézegethettük volna a régi karaktereink szobrait az új játék újonc hőseivel. Az új wow vagy a régi világ éppen újjáépülő romjain, vagy egy új bolygón játszódna, ahová a túlélők átmenekültek volna, és kb 10ezer évvel későbbi időpontban játszódott volna. Az új játékban sci-fi elemek keveredtek volna a fantasy elemekkel.

  Mindezt haverom még a TBC idején mondta el, Lich King kieg érkezése előtt nagyjából, kábé a Sunwell Plateau megjelenésekor.

  Amúgy menet közben biztos hogy sok mindenen változtattak, de nagyjából a menetrend mégis bejött neki. Még emerald dream is, csak nem külön kieg, mint azt amúgy sokan várták, hanem raid insta lett belőle (végülis ez így sokkal logikusabb is). Ha köv kiegben Sargeras is lesz, akkor már csak azon kell izgulni, vajon akkor mégiscsak lesz WoW2, csak masszívan titkolják?

  Tetszik(19)Nem tetszik(26)
 • Jonaleth

  A Jainás részt nem tartom elég valószínűnek, de a többi elég jól hangzik! Void, Sargeras, naaruk, mindenki ellenség, fel kell kötni az epic (szerencsésebbeknek legendary) gatyánkat.

  Ráadásul Metzen is elment, ő már tudta, hogy a jövőben nagy lore változások lesznek, így eljött az idő 😀

  Tetszik(11)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

  Brutális lenne, 15 éves sztorik (wc3) kerülnek új megvilágitásba. Sajnálnám Azerothot (nagyon!), mert nincs számomra még egy ennyire ismert világ amit RTSben, MMOban és filmen is aktivan átéltem (és a könyvek ki is maradtak) de hát ez olyan szintü csavar lenne hogy az felfoghatatlan és kihagyhatatlan.:) Ezek után minden más csak kis pukkanás lehet. 😛 Amúgy nem tudom mennyire életképes gondolat de ha már behozták ezt az idősíkos dolgot akkor simán lehet az is hogy ha végül mindenki megdöglend akkor egy másik idősikra menekülünk, egy ottani Azerothra. Nem kis háttértartalom van Azeroth mögött ami az évek alatt összegyűlt, csak ugy nyomni egy deletet rá nem annyira a Blizz stilusa.

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • Slorasil

  Nagyon érdekes gondolatmenetek, sokban ráció is van, ami nekem elég belemagyarázás az a naaruk. Szerintem Elune alkotta őket aki egy fegyver amit a titánok alkottak a void legyőzésére, csak nem merték elmondani sargerasnak mert féltek hogy korrumpálódott. Ezért az életüket adták, hogy rávezessék azeroth hollétére aminek a közepébe van elzárva.

  Tetszik(3)Nem tetszik(1)
 • Spellbreak

  Akkor mostmár canon, hogy haldoklik a World of Warcraft? 😀

  Tetszik(11)Nem tetszik(0)
 • healpowa

  More than fasza

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
 • Kaputelephant3

  Kis észrevétel:"addig utóbbiak a trollok leszármazottai" itt majd utóbbiak helyett előbbiek.

  Nagyon jó kis cikk, nagyon élveztem, köszi szépen! 🙂

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Köszi, javítva.

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Nelph

  A Naarus részt nem tudja befogadni a szervezetem, a többi nagyon durván jónak hangzik.

  Írkálják a redditen, hogy a raven lord valószínűleg nem Khadgar, hanem Odyn lesz.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • vazzeee

  SPOILER a Priest order kampányhoz.:
  A végén amikor le kell győzni Balnazart, maga Turalyon küld egy űrhajót hogy segítsen ki minket, valami High General lett Turalyon az Army of Lightban, és egy nem korrupt Nathrezimet küld ( http://imgur.com/a/7uAIb ), hogy segítsen. Azt mondja nem engedhetik meg hogy Azeroth elbukjon a légió ellen, mert túl fontos.
  Szóval tudjuk hogy vannak másik űrhajók amikkel lehet küzdeni és bejárható az univerzum.
  Egyértelműen Argus lesz egy nagyon fontos állomás a játékban, ki tudja hogy a következő vagy az utáni kiegben. Jelenleg Kil'jaiden a Légió ura, nem sokat tudunk Sargerasról igazából, Archimond volt a jobb keze, KJ a bal, és KJ arra vágyik hogy átvegye az uralmat Sargerastól (ezt Sunwellben mondja), szóval ha nem ő lesz a Legion főbossa akkor az Argus kiegészítőjé.
  A Naarukról tudjuk rég hogy ez egy ilyen ciklus váltás náluk, és iszonyatosan ritka, az hogy mi többet is láttunk az példátlan, nem történt még az univerzum történetében hogy halandó többet is lásson. (Ezt azt hiszem Velen mondja). A csaj Naaru azt mondja hogy azóta léteznek mióta létrejött az univerzum, szóval nem hiszem hogy a Voidnak dolgoznának valójában.
  Nagyon remélem hogy Jaina nem dreadlord, Nobble is ezen a véleményen van amúgy.

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
  • Afthraste

   2015-ös BlizzCon Q&A-n konkrétan rákérdeztek, hogy Jaina egy dreadlord-e és kerek perec mondták, hogy nem, nem tudom ez a kijelentés miért van a feledés homályában redditen.
   A Naarus dologhoz annyit, van a chroniclesben egy nagyon szép rajz amin körbe látszik, hogy melyik erő mivel van szembe, itt a Shadow és a Light vannak egymással szemben, azon belül a Void és a Holy és azon belül a Naaru-k vs. Void Lord-ok, tehát ha a Naaru-k át tudnak változni Void God-dá, sanszos lenne, hogy a Void Lord-okkal is lehet valami hasonlót művelni, ami a fénybe hozná őket, legalábbis az egész Light-Shadow ellentét a "nincs fény sötétség nélkül" koncepcióra épül, még az Ashbringer-nél is ezt mondják a shadow-light crystalnál, kicsit sloppy írásnak tartanám, ha az érme egyik felén egy megtörhetetlen, változtathatatlan erő van, a másik oldalon pedig olyan, ami nem csak, hogy nem olyan erős, de pont hogy a teljes ellentettjére változtatható.
   Egyébként ha valaki nagyon szeretné igazán megveheti nekem azt a könyvet, picit idegesít, mennyi minden plusz tény le van írva ami se weblapon, se játékban, sehol nincs jelen. 😀

   Tetszik(3)Nem tetszik(0)
   • Desolah

    Magnetlink

    magnet:?xt=urn:btih:f00c7c976903fb00e7d850b5af427255de06f574&dn=World%20of%20Warcraft_%20Chronicle.%20Volume%201&tr=http%3a%2f%2fbt3.t-ru.org%2fann%3fmagnet

    Tetszik(2)Nem tetszik(0)
 • Charmed

  A Naaru-s rész szerintem nem stimmel. A jelenlegi lore szálból már tudjuk, hogy a Naaru-kat Elune alkotta meg. Számomra pont Elune maga a kérdés. Arra tippelek, hogy Elune egy Pantheonon kívűli Titán, vagy talán még náluk is hatalmasabb.

  A Raven Lord szerintem inkább Illidan.

  Jaina-val kapcsolatban két dolgot képzelek. Az egyik hogy tényleg fel tudják erősíteni, kihasználni a benne tomboló bosszúszomjat az Old God-ok (nem a légió), a másik az, hogy a távozása megtervezett volt és most King Magni-val ügyködik együtt. (persze lehet hogy mindkettőt manipulálják). Amúgy Jaina eddig abszolút mellékszereplőként vett részt az egész lore-ban.

  Az egyértelműnek tűnik, hogy a következő kieg - talán az utolsó - az Argus-on fog játszódni és csak ott kerül sorra a harc Sargerassal.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Whysper

  Így lett a WOW-ból World os Starcraft" Majd amikro a Goblinok megépítik az első Mothership-et a Gnomeokkal karöltve. 8)

  Tetszik(3)Nem tetszik(0)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Az ugye megvan, hogy az Exodar, a draenei főváros valójában egy picsanagy űrhajó, ami csak lezuhant Azeroth-ra? 😀

   Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

  elhoztam nektek a part 2-t is:
  https://www.reddit.com/r/wow/comments/5i9lat/lore_fridge_horror_helya/

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Köszi, már olvasom is!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑