WARCRAFT more_dots

Készült 2016. szeptember 26. | írta Khas Dylar

22

Raidelési kötelezők röviden

Tegye fel a kezét az, akinél nem fordult még elő raidelés közben, hogy egy profffessszionális játékostársa (vagy rosszabb esetben: ő maga) valamiért pont rosszkor ment rossz helyre, persze véletlenül, ezzel események olyan szerencsétlen láncát indítva el, ami miatt lehetett visszafutni és újrapróbálkozni. Esetleg az, hogy valaki úgy tűnik fel portyázásra, hogy se gem, se enchant, ami még hagyján, de még azt sem tudja, mit kell csinálni. Az ilyen problémákra ugye az lenne a kézenfekvő megoldás, hogy minél gyorsabban át tudjuk futni a taktikát, esetleg voice chaten ráordítsunk felhívjuk barátunk figyelmét a helyes viselkedésre.

Első itt egy cheat sheet, ki is lehet nyomtatni, a monitorra ragasztani post-ittel, satöbbi: http://i.imgur.com/uVVRhYq.png

Aztán akik inkább a videókat szeretik, annak a FatbossTV siet a segítségére a Bitesize guide-okkal, amik legfeljebb 2 percben foglalnak össze mindent, amit tudni kell az Emerald Nightmare boss-airól.

Nythendra Normal + Heroic Bitesize Guide
Ursoc Normal + Heroic Bitesize Guide
Il’gynoth Normal + Heroic Bitesize Guide
Elerethe Renferal Normal + Heroic Bitesize Guide
Dragons of Nightmare Normal + Heroic Bitesize Guide
Cenarius Normal + Heroic Bitesize Guide
Xavius Normal + Heroic Bitesize Guide

Tetszik(4)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


 • Azie

  Véletlenül sosem mentem még rossz helyre, mindig szándékosan mentem oda, csak nem tudtam, hogy az a rossz hely.

  Tetszik(33)Nem tetszik(0)
  • Arilian

   Én tudtam, csak nem sejtettem

   Tetszik(17)Nem tetszik(1)
 • zenton

  dots. MORE DOTS! now damage.. SLOWLY!!!!

  Sose felejtem el egyébként amikor VoA-ban (Vault of Archavon, Wotlk) már csak rám vártak, mindenki full buff kaja, stb, én stabilan érkezek és nemes egyszerűséggel beleblinkelek a bossba, természetesen szétwipe-oltatva a grp-ot.
  Valószínűleg nem ez volt életem legnagyobb raid fail-je, de biztosan a legemlékezetesebb és viccesebb.

  Tetszik(18)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/ravenstorm/advanced Dani

   Felvételt nyertem egy elég jó külföldi klánba, próba instákon remekeltem, önéletrajzomat imádták, vanilla óta raidel, igazi visszatérő veterán pro player, hű meg azta... MoP, első raidem velük, Immerseus, pull, nyitok a szokásos rogue openeremmel, ami a shadowstep. Bele a boss közepébe. Wipe lett mert annyira röhögtek rajtam.

   Tetszik(7)Nem tetszik(1)
 • erdly

  Nekem egy AQ20-ban történt (vanilla). Állunk a main boss előtt, attól jó messze. A full raid elment afkolni, mielőtt neki kezdünk, én türelmetlenül ugrálgattam a hunteremmel, és unaloműzésnek kitaláltam, hogy belövök egyet a bossba, majd gyorsan feign deathelek, és resetelem. Poén, senki nem hal meg, kicsit elszórakozok.
  Aztán nem így történt. A feign death megvolt, csak nem resetelődött a boss, hanem automatikusan aggrozott a jó messze álló raidre, aki végül kinyírt mindenkit. A kaja/pia/hugyozásból visszatérő emberek meg csak pislogtak, hogy miért halott mindenki. Kellemetlen volt.

  Tetszik(10)Nem tetszik(1)
  • Nelph

   Ilyenkor egyébként akkora drámák tudtak keletkezni azon az 1 gold repair költségen, hogy elképesztő (főleg mikor már guild bank is volt, akkor különösen nem értettem). Nekem egyszer levontak valamennyi DKP-t meg tán ki is rúgtak raidről amiért kinyírtam a raidleadert leap of faithel combaton kívül.

   Tetszik(4)Nem tetszik(2)
   • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

    Nálunk az ilyen viccekre van egy külön guild rank (Horde Lover vagy Gnome Lover, már nem emlékszem), olyanok kapják, akik megviccelnek valakit/valakiket. Pölö amikor mage-el mindig nyitottam portált raid végén a többiekben, aztán egyszer gondoltam egyet és Ancient Dalaran portált nyitottam SW helyett. A main tank és a GM meg csak néztek, hogy mifasz van, miért zuhannak... aztán placcs... Nagy röhögés Mumble-ön, majd demote-oltak 😀

    Tetszik(13)Nem tetszik(1)
    • zenton

     Óó ezt a Dalaran-csapdát egyszer én is eljátszottam akkori RBG csapatommal, mondom mutatok valamit Dalaran tetején, ami az egyik PvP videóban benne volt.

     A priest-en kívül, aki ismerte a poént mindenki lezuhant. 😀

     Tetszik(3)Nem tetszik(1)
     • http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/ravenstorm/advanced Dani

      Óceán legmélyére summon a random embert, majd nem adni neki Unending Breath-et és nézni ahogy próbál menekülni? 😀
      Druiddal két személyes sárkány forma, havert vittem valahova. TS-en duma, elspoilerezett valamit valami sorozatból és röhögött rajtam. SW és IF között voltunk, nosza akkor irány jó magasra, majd sárkány off, együtt zuhanás, csak nálam placcsanás előtt madár form on. Nem nevetett.

      Tetszik(10)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/en/character/Arathor/Faralet/advanced Faraleth

     ó hát a wow legviccesebb része a Dragon Soul lfr volt, mikor a sok ret..bar..abszolút casual meglátta élete első raidjét.
     ott olyanokat lehetett oltani, pl klasszikus trükkünk volt a Malygos raid instából jelenteni, majd Hagara előtt mass summon malygoshoz, és végignézni, ahogy 19 ember képes LEWIPEOLNI 85-ön egy malygoson.
     de ugyancsak jó móka volt feral druiddal raid leader DSben, leugrálni a párkányokon, majd wipe után mindenki rajtad spawnol, és hát 2 választásuk van: leave vagy instant ugrás a halálba.
     de a portal játék mage-el is jó móka volt akkoriban, hagara portálra rápakolni 2 mage keze által 8-8 portált, esetleg bónuszként direbrew remote.
     utolsó vicces dolog retri palával volt, ugyanitt, a kitalentelt rövid cds BoP, amikor egy rugó vagy warri éppen eltolt minden cdt, akkor rá kellett tenni. aztán lfr harcosok nem tudták, mi történik, nyilván nem klikkelte le.

     Tetszik(2)Nem tetszik(4)
  • Azie

   A retardpullwipe talán SSCben volt a legidegesítőbb. Még nem voltak portálok és a temető is alapból messze volt 🙁

   Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • Nelph

  Kedvenc balfékem az volt, aki feltette a kérdést: "próbálta már valaki hogy ezek mit csinálnak ha beszélsz velük?" majd leküldte Mimiront mikor One Light in the Darknesst tryoltunk. (tudni kell hogy ilyen esetben az adott héten már nem lehetett korrigálni)

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
 • Thalos

  nekem a legdurvább emlék még MC-ből, jófajta 40es raidből.
  volt egy család (3 testvér+1 unokatesó), akik együtt voltak a guildben.
  már rég megy a raid, és valakinek feltűnt, hogy ezek 4en marha kevés dps-t tolnak.
  válasz: "még egyedül vagyok itthon, a többiek amíg hazaérnek, addig én viszem a 4 karaktert 4 gépen"
  valahogy nem igazán formálódott erre semmi válasz senkitől...a döbbenettől

  de volt olyan is, hogy BWL első bossán 39en vártunk a maradék 1 embert, aki elment zuhanyozni a raid közepén.

  Tetszik(10)Nem tetszik(0)
  • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

   Hasonlót egyszer én is csináltam, még BC idején, low level réti paladin, talán Blackfathom Deeps insta, már a fene se emlékszik. Borzalmasan felbosszantottak a random összekalapált tradechates csapattagok, talán még looton is veszekedtek egymással. Gondoltam, itt az ideje kis türelemre tanítani őket: beírtam, hogy "sorry guys, biobrake", majd kimentem cigizni. Jó 8-10 perc múlva mentem csak vissza, természetesen megvártak, mert senkinek nem volt kedve visszagyalogolni az idézőkőhöz, HS-elni valamelyik fővárosba, keresni a helyemre másik embert - mert ugye akkoriban még nem volt Dungeon Finder, Attila legnagyobb örömére.
   Persze kérdezték, hogy volt voltam wc-n, Timbuktuban? 😀
   Érdekes módon utána lenyomtunk még két instát és olyan illedelmesek és türelmesek voltak egymással, hogy öröm volt nézni.

   Tetszik(1)Nem tetszik(2)
 • Bakterbacs1

  BC TK Solarian:
  Raid leader beordít hogy: "HÁÁÁÁÁTRA"
  Healer áll egyhelyben majd berobban és wipe.
  Idegbeteg leader: "Fuuuuuuu ez mi volt?"
  Srác annyira megijedt h HÁTRA, hogy reflexből hátralökte magát a székével és elborult 😀

  Tetszik(21)Nem tetszik(0)
 • ratex

  Mindig hihetetlen jó móka volt raid végén, mikor mágussal egymásra nyitottuk a portálokat. Meglepetés volt, ki hova jut.
  Meg anno holy palával, új guild, legelső raidem velük, High King Maulgarnál bubit dobtam véletlenül a tankra.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • https://battle.net/recruit/X6PXJJLMR8 Khas Dylar

  Hamár sztorizgatunk: volt egy viszonylag rövid időszak (köhhköhh), amikor haverok áthívtak törtre, gondoltam, indítok egy warlockot.
  SSC-t farmolgattuk, amikor valami bug miatt folyton meghaltam Leotheras-nál. Nem volt fenn senkinek semmilyen damage meter, mert nem volt értelme törtön, teljesen random számokat mutogatott a Recount, cserébe így volt hely mindenki kedvenc threat meter-ének, az Omennek. Az egyik halálomkor haver beírja, hogy miért nem engem támasztanak fel, hiszen nekem a legnagyobb a DPS-em. Mindenki (én is) néz hülyén, hogy csak Omen van fenn, Recount nincs - viszont az Omenen tényleg a tank után jöttem. Pár kérdés után kiderült, hogy a srác azt hitte az Omenre, hogy az a DPS mérő... 😀

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • Rosgan

  Én sose szerettem pvezni, így amikor valami miatt mégis bekerültem egy raidbe, akkor görcsösen figyeltem arra, hogy mindent hibátlanul csináljak, mert nem akartam beégni. Aztán még TOC HC trynál, a pvp-s résznél valamit akart tőlem a lead. Fury warri voltam, valamit el akart velem húzatni, már nem tudom, de akarta, hogy rájuk fussak. Emlékszem annyira felment a szívem a torkomba, hogy 25 emberből ÉN lettem megszólítva, hogy reflexből megindultam a bossok felé, hogy akkor csinálom és fasza leszek, és nem lesz rám panasz. Persze az egész ráfutott a raidre, és kinyírtak mindenkit, vipe lett, meg nagy anyázás, és a cink az egészben az volt, hogy a jótevőmmel, (aki beinveltetett a HC-ba) egy olyan jó 15 perccel az esemény előtt pont azzal viccelődtem, hogy milyen gáz lenne, ha véletlenül behúznám a bosst, mert néha, ha a chatbe gyorsan akarok írni, és nem nyomódik le az enter, akkor ugye elnyomok abilityket.

  Más rossz emlékem nincs, sajnos most a gear miatt raidelni kell, ez a szorongásos félős érzés meg sajnos a mai napig megmaradt, főleg most, hogy armsra tápoltam az összes artifactom, lévén, hogy a pvpt jobban kedvelem, és a recountban a fury warrihoz képest kb. sehol se vagyok a pvp-re alakított karimmal, az off talentem meg prot a gyors df-miatt, de tankolni nem fogok raidet, mert akkro szerintem szívinfarktust is kapok a gép előtt a nagy izgalomban.

  Lehet azért van bennem ez az érzés, mert a raideket általában mindig morgós, morcos, komoly hangú emberek vezették, és bennem maradt. A Milcsi videók például olyanok nekem, mint kutyának a porszívó.

  Tetszik(5)Nem tetszik(0)
 • Fakiecork

  Mi anno BWL-ben voltunk, egy-két hete kezdtük,de az első boss, Razorgore valahogy nem ment le. Ez akkoriban elég nagy szűrő és guild teszt volt, sok guid fel is bomlott, ha nem ment, a miénkből is kiváltak sokan. Napok óta próbálgattuk, hétfő hajnali 1 óra volt. Közel voltunk már, hogy meglegyen, szavaztunk még egy utolsó try-t. Buff, full fókusz, még egyszer átvesszük a taktikát, izzadó tenyér, dobog a szív, ami ilyenkor kell, de egyszer csak az egyik priest nyíl egyenesen befut a terembe. Természetesen wipe, kérdezzük mi történt, majd kiderül, hogy a priest, aki egy 65 éves faszi volt, nem bírta már tovább ébren és bealudt, megfejelte a billentyűzetet és befutott középre 😀 Majd amikor a TS ordibálásra felriadt, csak ennyit kérdezett ijedten: mi a f'sz van?

  Tetszik(9)Nem tetszik(0)
  • Thalos

   Ilyen nálunk is volt, csak hajnali 4-kor, 5 fős BRD, már majdnem a nagyteremnél voltunk, szólongatjuk a healert, semmi válasz, várunk 10 percet, semmi
   délután mondta, hogy elaludt a billentyűzeten, és lecsúszott a fejéről a füles:)

   Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • CorteX

  én anno BWL-ben ahogy elértünk Nefához, mindenki izgul, Leader tolja a taxot nagy átéléssel a ventrin én meg addig dumáltam Nefával egyet mert kiváncsi voltam mit mond 😀

  Tetszik(4)Nem tetszik(0)
 • warruth

  Divine interventionnal lehetett még nagyokat trollkodni, az is hiányzik sokaknak.

  Tetszik(1)Nem tetszik(1)
Back to Top ↑