WARCRAFT nostalrius

Készült 2016. december 5. | írta Astonkacser

56

Nostalrius Reloaded – December 17.

Astonkacser a magyar-legacy-hero ismét visszatér és ezúttal egy hatalmas hírről számol be nektek (na jó, Hancu hívta fel rá a figyelmem, köszi!).

Ahogy a címben is olvasható, az Elysium ad otthont a Nostalrius adatbázissal feltúrbózott legacy projektnek, ami kevesebb mint két hét múlva indul.

Itt van a promó videó:

Na ki mire tippel, mikor fogja a Blizzard ezt is lelőni? Illetve, az Elysium úgy nyilatkozott, hogy ha a Blizzard jogászai őket is megkeresik ahogy anno a Nostalriust, akkor egyszerűen ignorálni fogják őket. Hogy ezt hogyan gondolták, azt nem tudom.

Továbbra sem akarjuk propagálni ezt a projektet, viszont kiváncsian várjuk, hogy mit fog a Blizzard tenni, ha egyáltalán fog tenni bármit is. Az ügy eléggé nyilvános, beszámoltak róla a PC Gamer és az Eurogamer magazinok is.

Tetszik(15)Nem tetszik(2)

Tags:


 • Adi91

  Ha fizetnének nekem sem játszanék vanilla szerveren, vanilla körülmények között. 🙂

  Jöjjön a flame és a sok downvote 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(1)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

   /care.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Daermon

   Ez amúgy is csak egy (lopott) utánzat. A vanilla már rég volt, és elmúlt, csak sokan nem fogják fel.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • warruth

  https://i.ytimg.com/vi/fBGWtVOKTkM/maxresdefault.jpg

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • vadviktor

  A vanilla server nem hozza vissza a regi baratokat, eletstilust amit anno eltem es amitol igazan elmeny volt. Max screenshotolni/videozni logolnek be, semmi masert.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Persze nem hozza vissza ugyanazt, de az emleket nagyon durvan visszahozza. Mar persze annak aki erre fogekony mint en.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Don Dondon

  "ha a Blizzard jogászai őket is megkeresik ahogy anno a Nostalriust, akkor egyszerűen ignorálni fogják őket"

  Jó, hát így biztosan sikerre vannak kárhoztatva 😀 Tipikus ruszki logika. Egy kis fájlmegosztó-történelmet tanulhattak volna - a leszarjuk a jogvédőket taktika eddig még senkinek nem jött be. Vagy atombiztosra kell építeni a rendszert, vagy ha úgy kívánja a működés, meghunyászkodni, s letiltani az Ákos CD-k feltöltését, ha kopogtat a BSA/Artisjus/Asva (akármi is legyen ennek a WoW-os megfelelője).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Volt egy reddit poszt erről ahol az egyik Elysium vezető válaszolt kérdésekre, és ott szanaszét szedték szerencsétlent, aki kábé ennyit tudott mondani, mint amit leírtam a cikkben. Eléggé vészjósló 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Silverbeast

   Na, akkor segítek. A régi Nost szerver Franciországban futott, az OVH volt a szolgáltató. A szolgáltató - hála az EU-s és Francia törvényeknek - nem kötelezhető leállítani a szerver szolgáltatást, mert nem az erdeti WoW vanilla kódot futtatják, hanem a Nost mangos/Cmangos kódját megbuherálva, feljavítva.
   Ami szerzői jog alá esik (művészeti rajzok, modellek, audio fálj-ok) na azokat pont hogy nem ők host-olják, hanem a cliens, amit a felhasználók telepítenek, és módosítják ők is (átírják a realmlist fálj-t). Szóval az OVH most is csak annyit fog csinálni a C&D levéllel, hogy továbbtja a szerver bérlők felé az ügyvédi levelet. A régi Nost-os fiúk erre vártak, egyből ugrottak is, és megcsinálták a hírverést, hogy Blizz csinálja meg a Legacy szerver(eke)t. Ez nem történt meg, ezért a régi gárda átadta orosz ismerősöknek a szerver kódot és az adatbázist.
   Na most, ha jön még egy levél az OVH-nak, ők megint továbbítják a szerver bérlőknek (oroszhonba) akik kitörlki a papírral a nemesebb felüket, mint anno a Feenix-esek tették.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Attila

    Igen, tiszta szerencse, hogy Oroszországban ilyen lazán veszik az ilyesmit, igazi, tökös gyerekek, akik fittyet hánynak a szabályokra. Szárnyal is az életszínvonal!

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser

     Attila, szerintem csak a bíróságnak van felhatalmazása arra, hogy eldöntse mi az ami szabályos és mi az ami szabálytalan!

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Meg Putyinnak.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Makk

      Na de srácok mi ez a politizálás? 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Silverbeast

     Itt semmi köze ehhez Putyinnak meg politikának:) Mások a copyright szabályok Oroszországban (meg Kínában) mint az USA-ban (sőt USA és EU közt is van különbség). USA-ban nem tudja ezt megtenni a jogszabályi feltételek miatt (nincs is USA-ban privát szerver üzemeltetés, mert ott nem C&D levelet küldenek, hanem egyből perlevelet), Oroszországban viszont meg lehet csinálni.
     Nekik csak akkor kellene félniük, ha orosz bíróság által jóváhagyott rendőrségi felszólítás érkezik a személyes lakhelyükre, ami nem fog megtörténni az orosz szerzői jogszabályozás miatt. Ha lenne kétoldalú megállapodás USA és RU között, (és akkor is fittyet hánynának a szabályokra), akkor lehetne arról beszélni, amit leírtál.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Attila

      Látom, te ki is kiokosítottad magad a vonatkozó MMO-Champion fórumon. Én is. Attól még szánalmas, hogy a mozgalmároknak egészen Oroszországig kell cipelniük a tört szerverüket.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Don Dondon

      Abból a szempontból van köze, hogy ha a Putyin-Trump összeborulással javulnak az amerikai cégek lobbipozíciói az orosz föderációban, akkor ott sem lesz warezból a kerítés. Bár kétlem, hogy ebben a Blizzard úttörő lesz (az a film- és zeneipari cégek passziója), max. ha létrejön itt is mondjuk egy Ubisoft/Activision-Blizz/EA által támogatott jogvédő klaszter. Bár szerintem annyit már most sem nehéz elérni, hogy pl. IP-címeket adjanak ki a szerverüzemeltetők. Az alapján Németországban meg már most is simán küldik a peren kívüli csekket a torrentezőknek.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Silverbeast

      Jó de ez Francia üzemeltető (OVH France) és Orosz jogtulajdonos, nem német törvény vonatkozik rájuk. A hülye németeknél még a vér is zöld színű a számítógépes játékokban:)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Don Dondon

      A német Nostalrius játékosokat nem fogja meghatni, hogy az üzemeltető francia, a jogtulaj pedig orosz, ha nekik tolják fel az anal-intrudert, mert mentek egy kört a régi Barrensen 😀 Ha Németországban mégy privát szerverre akkor az ottani törvény vonatkozik rád.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Silverbeast

      Én Noston játszottam a Dagordacil nevű guildben, ők németek, és teljesen hidegen hagyta őket a német jogszabály. Szerintem ők is jönnek vissza, és semmilyen levelet nem kaptak. Miért kaptak volna, melyik szerv ellenőrzi Németországban, hogy hova megy az adatforgalma valakinek, ami nem torrent? Gondolj már utána.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Don Dondon

      Az ISP-től bármi elérhető. Ha sikerül egy konkrét IP-t kötni valakihez, akkor onnantól kezdve mindegy, hogy az illető az Aleska.Diamond.Bareback.with.Kecske.XXX torrentet tölti le vagy minden nap 3 óra adatforgalmat bonyolít a nostalrius.regenmindenjobbvolt.r u -val.
      Bár mint írtam, a nagy mozis/zenés cégekkel ellentétben egy apró játékfejlesztőnek valószínűleg se ideje, se energiája (de még tán akarata se) arra, hogy ennek utánajárjon. Amit látni kell a sztoriban, hogy hiba egy (illegális) szolgáltatást a jelen statikus jogi környezetére felkészíteni - bármikor nyílhat egy kiskapu, amitől kezdve már lehet, hogy az oroszokat is tudják majd vegzálni - sőt, szerintem nagyon valószínű, hogy ez előbb-utóbb valamilyen formában be fog következni. Nem jogi biztosítékokra van szükség, hanem műszakilag jól felépített infrastruktúrára (igen, a VPN tunneling pl. jó példa).

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Silverbeast

      Igen, de a torrentet Németo-ban onnan tudják megfogni, hogy a jogvédő szervezet is torrentezik, és látja a sorban, hogy milyen ip cím tölt és oszt vissza rajta kívül. De ilyen lehetősége nincs privát szerveren, ha valaki vpn-el torrentezik, akkor meg pl. üzbég ip címet lát, miközben Németország közepéről torrentezik. Nem tudsz kikérni az ISP -től semmit, ha nem is tudod az ip címet sem beazonosítani.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Szolo

      Egyszerű a helyzet. Az egész project ott tud csak megbukni, ha a nyugati jogvédők kideríthetik a nyugati nosztalgiázó személyazonosságát. Ez alapján az Elysium vezetői biztosan nem "Sanyit a földszintről" kérték meg egy személyazonosságot rejtő megoldás kidolgozására, hanem valamelyik komoly tudással rendelkező keleti szürke zónás informatikus csoportot.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Felho

  lehet véletlenül tegnap én is letöltöttem majd kipróbáltam a stresstest 3 alatt. van ilyen, beleszalad az ember nah.
  az eredmény : jó pár ezer játékos,melyből egyszere 100 simán ott volt előtted, néha atom latency és néhany dc (mondjuk ezért hívják stress testnek) és kb a 25.percben egy lvl 60 flyhackes törpe hunter terrorziálja UD kezdőt.
  a régi sztorik/lore/küldik miatt egy karit talán felhúzok mire bezárják. de ennyi.
  biztos kialakul majd egykedves, szerető közösség (meg egy orosz is), de ehhez a játékhoz vagy geci gazdagnak vagy munkanélkülinek kell lenni.
  azért szurkolok nekik, mert verseny nélkül nincs fejlődés (ugye blizz)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Felho

   ezt mondjuk nem én lőttem de kb ez volt. a vendorok a lvl60 world pvp miatt volttak berakva.
   https://uploads.disquscdn.com/images/a5a6c2102236b521c98203213f287836ac1e18e9534a642835935cb133d06dc4.jpg

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Aullah

  Sosem játszanék tört szerveren. Bármikor jöhet a banhammer vagy a served és akkor minden elveszik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • BirdSetFree

   Kb. senki nem játszana, ha lenne retail LEGACy server . JAh , hogy nincsen .

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Daermon

    Attól még a lopás, az lopás.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser

     Nézz rá ugy mint egy fanart. A fanart is csak akkor lopas ha valaki eladja, de az sem mindig. Inkabb nezz ugy erre mint egy fasza fan project.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Rusák Sándor

      Csak egy kérdésem lenne, erre mit mondasz? 🙂 http://nostalrius.net/
      Ezt kimagyarázni nem lehet, és simán elképzelhető hogy a ,,nostos fiúk" csinálják, mint haszonszerzés, soha nem tudjuk meg. És bármit mondasz rá, ez teljesen illegális, és kimagyarázhatatlan.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Farkas Péter

     Ez miért lenne lopás? ez kurvára nem lopás! tévedésben éltek!

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Daermon

      Akkor mi?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser

      Ha már a dolog illegális voltát nézzük, akkor nem lopás hanem szerződés szegés. Minden a Blizzard tulajdona, szóval ami neki nem tetszik azt elveheti tőled, ezt aláírod amikor a wowval játszol. Konkrét lopás nincs, anyagi kár sincs.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Farkas Péter

   XDDD ezen jót röhögtem, ezek a tények ugyan úgy megvannak offin is. 😀
   Ott is kaphatsz bann-t és azt is egyszer le fogják kapcsolni, ugyan úgy kukába megy a kari akármit csinálsz. xD

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  Megnézted egyáltalán, hogy miről szól a Gold Hungary? 😉

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  Kíváncsi leszek és elvileg meg lesznek a régi karakterek is, úgyhogy folytathatom a mókát 🙂
  És igen én sem játszanék tört szerveren, de retail vanilla, BC nincs úgyhogy abból élünk ami van, ami nincs abból nem tudunk.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  Ismét végiggyalogolhat valaki a Barrensen, és nincs azerothos repülés.. meg egy csomó újítás huss. (viszont farmolhatsz dark iront, meg gyémántot - hú micsoda kilátások:)
  Nem az én játékstílusom immár.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Én sosem farmoltam dark iront es ezt a szokasomat meg akarom tartani. De amikor vegiggyaloglsz Barrensen ugy mint 10 eve ... Nekem hatalmas elemeny volt, visszajott az osszes regi emlek.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Dagimaczi

    Nekem annyira nem, mert anno Allisként kezdtem, pvp szerveren, és nem voltunk elegen a klánban, hogy megvédjék a popómat:)))
    (a végiggyaloglást, és az azzal kapcsolatos rettegést, inkább ne hozza vissza semmi:DD

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Dagimaczi

     Mondjuk berángathatod Kazzakot a városba, de idővel az is uncsi ( + farmerbotok öldösése felwoodban)

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

    én minden héten kiszedem 2 kariva a dark iront molten coreból, a dark iron bs receptek borzalmas áron mennek el ahban :DDDDD

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Dagimaczi

     köszi az ötletet:D bár a mcs peteknek lenne ilyen jó áruk:)

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

      Hyjalos peteknek van a legjobb áruk, (jobb mint a most berakott újak), mivel a kutyának sincs kedve végigszopni a trash waveket 3-4. bossok előtt - főleg jó melee dpssel a gargoyle kör, warrival övet farmolom, teljesen jó, hogy 6 secenkétn van 1 heroic throw.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Astonkacser

  A Gold Hungaryt a wowhu es a blizzfeed volt foszerkesztoje csinalja aki a fuzio ota nalunk tevekenykedik.

  A blogjaba pedig erdemes beleolvasnod 🙂 innentol itt is meg fognak azok a cikkek jelenni

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  Klassz ötletgyűjtemény azoknak, hogy miből lehet pénzt szerezni a játékban:) + egy csomó hasznos info, szvsz
  (bár még nem vettem, de hasznos ötletet már olvastam ott:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Nuwiel

  Kalkulus tanárom fogalmazott úgy anno a kurzusfórumon, hogy felesége véleménye szerint nem illik karácsony előtt feltenni a jegyeket. Majd boldog karácsonyt kívánt mindenkinek, és felrakta azokat. A Blizzard helyében én hasonló időzítéssel küldeném nekik a levélbombát.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Csaba Nagy

   Huu nemtom, en sokkal szivesebben megkapnam a jegyeimet barmi szunet elott, hogy ne kelljen aztan heteken at izgulni 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Mi bosszant téged ezzel az üggyel kapcsolatban?

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Silverbeast

  Mi történt, hogy most lehet kommentelni? Vagy ezt is csak egy darabig, mint a múltkor, aztán törlitek a kommenteket? Mitől féltek?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Senki nem fél semmitől, és nem töröltünk kommenteket. Én moderálom ezt a cikket, mert én írtam, és múltkor nem tudtam volna moderálni, most viszont igen.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Silverbeast

    Oké, köszi a választ, azt hittem, Hancu még mindig mérges amiatt, amit kapott Bloodscalp-on anno régen:P

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser

     Hancut teljesen hidegen hagyja ez a téma, de most is ő hívta rá fel a figyelmem amúgy.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Silverbeast

  Ha már ennyire lehet kommentelni, akkor beszúrom a kétkedőknek, meg "jaj, minek játszotok rajta, úgyis elveszik a karakter, mert lelövik" a következő videót:)

  https://www.youtube.com/watch?v=lKCJD3HYd9s&t=6s

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Meridian74

  A promo videó sem rossz, de a legutolsó teszt videó sem semmi... egy igazán kellemes, 8bit like zene van alatta, ugyanakkor a gyorsított felvételen elgondolkodtam, hoyg a Blizzard anno egy igazi remekművet alkotott. Egy szupr játszóteret, ami hatalmas közösség is kialakult. Talán ezt a vonalat kellett volna tovább vinni, nem azt a féle rendszert ami most van (oké, sztori szempontjából érdekes, de a mostani mindenkinek legendaryt és még fejlesztgesd is, háááát... ez így már nem legendary. )

  https://www.youtube.com/watch?v=_NHmmASYPCc

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Meridian74

  Másrészt, folytatva az előbbit, a teszten 10ezren voltak... nagyjából 20-30K aktív játékos lesz akik ezen a szerveren tolni fogják... úgy, hoyg ezek nem is hivatalos szerverek. Mindig megvan a kockázata annak, hoyg minden elveszik ha bezáratják.

  Ez a létszám egy olyan létszám, amivel sok mostani MMO is működik... szvs a BDO EU-s szervereken sem lehet több játékos mostanság mégis működik, megy. Ugyan így pl az EVE online-nál is kb 40K-s játékos létszám van. Egy HIVATALOS vanilla WoW simán hozta volna ezeket a számokat, sőt sokkal többet is.

  Így nem igazán értem a Blizzard hozzáállását az egészhez, ugyanakkor a ruszkiknál lévő szervert nem hiszem hogy hamar be tudnák záratni. Ott ezt simán évekig el tudják húzni.

  Viszont (itt az FS-en pl nem láttam ezt a hírt - ami azt jelenti, hogy) azért valami nagy dobáson dolgoznak a Blizzardnál (és az utolsó nagy dobásuk akárhogy is nézük, a WoW volt):

  http://www.gamestar.hu/hir/blizzard-fps-fejleszto-overwatch-220565.html

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • fafnir

  miért félnek attól az emberek, hogy majd úgyis bezárják a szervert és elvesznek a karik? az utazás a lényeg, nem az, hogy fullepixben ülj ogriban. én ugyanúgy szerettem barrensben kvesztelni, meg stv-ben szopni, mint az uccsó szetdarabra dékápézni.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Makk

  Látom azért most sok a lehúzó és negatív ember. Nos egyszerű, akit nem érdekel az a hagyja a fenébe, aki meg szívesen legacyzni az örül mint majom a farkának 🙂 .
  Egyetlen dolog amitől picit tartok, nehogy essen a Nostalrius színvonal, mert én olyat amit az a csapat összehozott még sose láttam, egyetlen tört szerver se hozta ezt a minőséget.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑