World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT 146688139654048-1

Készült 2016. december 18. | írta Norton

26

Január közepén jön Nighthold

Az új raid tervezett megjelenési dátuma január 17. A kezdésként Normal és Heroic módban elérhető raidben Gul’dannal is találkozni fogunk.

via (WoWHead)

Tetszik(4)Nem tetszik(0)


 • Adi91

  Jajj ne, ez az emelkedő itemlevel már HFC-ben is szar volt.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Cathfaern

   Akartam kérdezni én is, nem bukott már meg ez az ötlet egyszer? 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

   tök8, a titanforged normal EN még mindig lehet jobb, mint a hcs sima NH 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Kinga Ribizli

   Te nagyon hülye lehetsz, ha nem érted meg ennek a lépcsős rendszernek a szükségességét. Egyszer már elmagyarázták miért kellett ezt meglépniük. Ajánlom olvasd el mégegyszer hátha másodjára sikerül megérteni az előnyét! 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Adi91

    Erre semmi szükség nincs, csak egy nyűg a guildeknek, meg egy tökönszúrás azoknak akiknek az alsóbb szárnyakból vannak BiS statos cuccaik. Persze, lehet mondani h a TF/WF rendszer kompenzál, de a randomra azért ne alapozzunk már.

    Amennyire én tudom, az emberek HFC-ben sem szerették, köztük én sem. Tény, hogy van előnye, de szerintem sokkal rosszabb így a rendszer, mint pl. most az EN-ben, ahol minden azonos nagyságú lootot dob.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Kinga Ribizli

     Mikor még azonos szintű volt az ilevel egy raidinstában a guild-emben az emberek egy része 1-2 boss után konkrétan lesz*rta, hogy mi van a többiben és nem jöttek raid-elni, mert az első boss-ból olyan ilevel esett, mint az utolsóból. Amint kiesett egy cucc az elején/közepén, többet nem is jöttek raidre. Szerintem ne sírjuk vissza ezeket az időket. (Blackrock Foundry-ban meg úgy elk*rták az ilvelt, hogy aki Highmaul-ból ment át oda, az csak pislogott, hogy kisebb ilevel esik és azon agyalt, hogy mi értelme egyáltalán belekezdeni az új instába, utólag kellett ilevelt korrigálni, habzott is mindenkinek a szája) Ez egy orbitálisan égető hiba volt, amit ki kellett javítani és szerencsére jól történt. Remélem örökké megmarad.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Delfi

      Ha a megszerzett itemlevel miatt nem megy többé raidelni, akkor minek az neki, linkelgeti huncsatin?

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Peter Stumpf

  Elkezdődik az iszonyatos szakadék a bizonyos kontentek farmolói részére. Az új mytchic és a kb HC TV szinten játszók között lesz 30-40 szint kül. Az nagyon sok, még az úgymond skill nélkül is simán odaveri a másikat. A másik blőd dolog, hogy vannak klassok, mint nálam is amelyiknek 880lvl gear pihen a tagyóban, de az értelmes cuccok ebből 871 érdemesen hordhatót jelentenek. A másik karival 879 mellett 877 jó cucc.
  Nem tudom volt-e ilyen (panda, draenor nagy része kimaradt) hogy például ott pihen a 880-890es helm és chest a táskában és mellette hordom a 860/865ös kombót...?
  Trinket, ring dettó. Kicsit balancolni kellene a statokat, hogy azért legyen értelme hordani azt is. Meg a primary stat maradjon meg tényleg elsődlegesnek és ne 3-4. stat legyen a pl. 250% mastery+haste után. Lásd ARMS warri.
  jelenleg 10-15 lvl különbséggel is nagyon nagy az ugrás azonos képességekkel.
  Oké most írjátok hogy akkor farmolj mythic raidet, sajnos nincs rá 3-4 napom a héten. Legtöbb guild olyan feltételekkel keres embert. Ja igen progress idején ez felmegy 5-7 napra 🙂
  Ez a warforged is számomra egy kuka. A héten szinte minden az lett, kivéve 2 itemet, az maradat alap szintű, persze azoknak vannak értelmes statjaik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Alastian

   Nálam ring volt olyan, hogy esett még a az első raid nyitás előtt mythicről 850 ring crit+haste azonban a 820-as full crites gem slotos gyűrűm simán lekörözte mivel intellect nincs a ringen, a stamina meg nagyon kell a fire magenek 😉

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Peter Stumpf

    860+870 ringet használok a táskában van 2db 875+880 is 🙂
    Leggs 850 (870 tasiban)

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • CRA

   a kövi peccsben nerfelik és jobban skálázzák a secondary statokat, onnantól a +20 ilvl-t biztos jobban megéri hordani, bár szerintem igazából most is, mert ha minden cuccod magas szintű, akkor kiegyenlítődik a dolog, bizonyos szint felett már nem ér annyit egy bis stat.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

    ez class függő. dkval a crit haste craftolt 855-s neckre kiesett a Prydaz, ami masterys. a stat weightek miatt amíg 895 volt (+40 ilvl), addig a legendary minusz dps volt, kb 1.5k. miután 910 lett, így már egálban vannak, de akkor már viszem a legendaryt...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Kapszlock

   Nem értem a problémát.
   Az, hogy a Te classodhoz egy adott item statjai nem olyanok, és ezért használsz egy 15-25-35 ilvl-lel kisebbet, az egy dolog. És az a Te döntésed.
   Lehet, hogy egy másik classnak meg az a jobb.

   Azért azt be kell látni, hogy a blizz nem úgy fogja az itemek statjait/szintjeit, valamint a WF is TF procokat úgy alakítani, hogy személy szerint nekem, vagy Neked vagy Stevie Bloodnak (magyarul: Vérpistike) jó legyen. Itt classokról és specekről van szó. Sírhatnék, hogy miért nem esik a destro lockomnak normális fejes Emerald Nightmare-ből. De nem teszem. Lehet, hogy van más slot, ahol pl nekem esik jobb, de más classnak kevésbé jobb.

   Az, hogy egy Mythic contentet játszó összességében jobb cuccokkal rendelkezhet, mint egy HC vagy normal raider, az teljesen rendben van. Ha már beleteszi az effortot, hogy Mythicet csinál, járjon neki annyi, hogy jobb cuccokban szaladgál. És akkor itt vissza is kanyarodhatunk oda, hogy az LFR-es itemek is felproccolhatnak magas szintre. Ez pedig leginkább a casual/félHC játékosoknak kedvez inkább.

   Szóval lehet itt ekézni a koncepciót, de szerintem teljesen jogtalan. Ha valakinek kell jobb item, menjen többet, vagy nehezebb fokozaton.
   Szerintem ezt a problémát a WF/TF rendszer teljesen jól áthidalja. Ha többször mész alacsonyabb fokozaton is, akkor is van esélyed a jobb lootra, mert van porc lehetőség Titanforged-ra vagy Warforged-ra.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Peter Stumpf

    Ez is rendben van. Nézz szét az arms warrik tájékán statok értékei szerint. Strengt negyedik a statok fontossági listáján. Stamina meg persze über stat neki.
    Pl a methodban is van olyan arms warri hogy elvileg 896 ilvl-je van és 882-t hord. Biztosan ez is rendben van.
    Innentől gondolom az én döntésem rossz hogy nem a maxot hordom. Nem személyeskedek de biztosan értesz hozzá. Gondolom azért is esik 60-80ezret a dps-em mert az elvileg jobb geart venném fel.
    TV HC-be azért nem járok a guilddel mert ott tényleg a bis esik, csak éppen alulról.. Ja és az egész designja, bossok stb egy vicc. Egy normál dungeonban több melójuk van a fejlesztőknek. És egyébként a BM hunternek sem esik szinte semmi TV-ban..

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

     valszeg ezt megoldják azért majd 7.1.5-el, nekem 6 itemem csücsül bankban, ami 10-25 ilvlel jobb, mint a mostani, de nem crit haste, hanem masterys. azt szeretné blizz, ha 15 ilvl fölött már SOHA nem kéne számolni, az egyértelmű upgrade lenne.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Peter Stumpf

      Az szuper lenne, mert instából sem esik sok érdemi cucc.
      Kicsi update, éppen esett egy legendary daily chestből.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Faehren

   Ismerős a dolog... alig tudom húzni ilvl-t, mert ami esik magas szintű cucc, az véletlenül sem arra a statra ad ami kéne.

   Ja és a mainem már hetek óta 110, minden frakcióval revered v exalted vagyok, de még mindig nem esett legendary, hogy csessze meg...

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

    gyere vissza 3 hónap múlva barátom. nekem 33-31-25 volt a 3 fegyó mikor esett

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kapszlock

  De most mi változik azzal, ha nem a harmadik vagy negyedik stat a primary, hanem az első? Vagy ha a 15 ilvl az egyértelmű upgrade.

  Jobb lesz a WASD? Jobban megy a rotára figyelés? Nagyobb lesz a skill?
  Alacsonyabb gearben is lehet az átlagnál jóval nagyobb DPS-t tolni, és magasabb gearben is az átlagnál jóval alacsonyabbat.

  Persze, lehet örülni annak, ha egy adott slotra upgrade esik, de most szimplán azt nézni, hogy hanyadlagos stat épp az str/int/haste/mastery, stb... vagy azt, hogy most az ilvl mekkora... szerintem csak simán olyan szintű élményt okoz kb, hogy "Jajj de jó, nagyobb számot látok itt most, mint tegnap!".

  Az még nem feltétlenül befolyásolja a játékélményt, a progresst, a sikereket.

  Jó, be kell látni, van, akinek ez okoz örömöt, ezt is el kell fogadni.

  De az, hogy egy rendszer nem olyan szisztéma szerint működik, ami kifejezetten nekem tetszik (gondolok itt pl az egyre növekvő ilvl-ekre a statok súlyozására, az itemek drop rate-jére, procokra, bármire), az még nem jelenti azt, hogy szar, nem működik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Gumbo

   Például nem hívnak be a premade group raidbe, mert nincs meg az ilvl limit.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Kapszlock

    883-ban jelentkeztem groupba, az elvárt 880 volt. nem hívtak be.
    Amúgy meg tök egyszerű:
    Ha a fentebb mondottak alapján vannak nagyobb ilvl-es cuccok, amiket nem használsz, felveszed azt, amíg be nem hívnak. Aztán meg az első trashpack után átöltözöl- > problem solved

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • skaven

   a jatekosok nagy kis resze van tisztaban azzal hogy mik a stat priok szamara.
   az egyszeri jatekos elmegy lfr-be, kiesik neki egy 855-os valami, aztan orul maganak, kozben meg egy 820-as kek cuccal jobb dps-e lenne. aztan egy ido utan meg azt nezi majd hogy milyen kiraly cucca van, de kozben meg masok mindig lenyomjak mindenhol mikor bevagjak neki a dps listat. azert ez nem tul szivderito. persze, utana is nezhetne meg minden, de meg mindig egy atlag jatekosrol van szo, o csak anyazni fog, aztan uninstallalja a jatekot.

   de persze a reforge-ot ki kellett venni a jatekbol, mert tul bonyolult volt az atlag jatekosnak... erre beraknak egy teljesen elcseszett stat sulyozast.

   hetvegen wipe-oltam lfr-ben guarmon, mert rank enrage-elt. kb. negy halott volt eddigre, szoval meg csak az sem volt hogy a masodik leheletbe meghalt 20 ember aztan csak bohockodtunk, siman vegigallta gyk. mindenki. csak eppen az emberek fele 80k-s dpssel bohockodott, az meg nem volt eleg. nem mondom hogy errol csak a bena itemizacio tehet, mert nyilvanvaloan nem, de azert lehetne ez jobb is.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Kapszlock

    Persze mindig van mit javítani. De azért ebből is sajnos az tűnik ki, hogy (és most csúnyán fogok fogalmazni) nem tudják egyesek, hogy hol a helyük. Ha nekem 80k dps-em van, nem megyek le még LFR-be se szopatni másik 24 embert. Addig lehet WQ-ból gearelődni, instázni, craftolni.

    Én alapvetően ott látom a problémát, hogy az átlag játékos azt várja, hogy átlag (vagy az alatti) efforttal neki lehessen mindent, neki járjon minden az adott contentben, hulljon az ölébe minden loot/mount/pet/vattacukor/villanyoskisautó, legyen olyan minden, ahogy neki tetszik. Viszont van x millió előfizető, és a Blizznek meg fel van adva a lecke, hogy egyszerre szolgálja ki az összes előfizető igényét, ami azért nem egyszerű dolog.

    Egyetérteni az ilyen kérdésekben aligha fog valaha egy full casual játékos, egy félHC/HC raider vagy Mythic raider. Valami mindig fogja szúrni valamelyik csoport szemét.

    Például tök jó dolog, hogy míg anno volt a raidben normal meg HC fokozat (meg korábban még az se), most már 4 nehézségi fok van, hogy mindenki megtalálja a magához valót. De sajna Average Joe úgy gondolhatja, hogy "hát én casual vagyok, én felkészületlenül nekivágok az LFR-nek", az persze tökmindegy számára, hogy amúgy oda is lenne valami elvárás vagy csak minimális taktika ismeret elvégre egy raidről beszélünk.

    A jelenlegi itemizáció azért segít abban is, hogy az Average Joe is kis szerencsével és mákos proccal "élvezhesse" azt a geart, amit egy HC/Mythic raider hamarabb kiszed. Viszont azt is el kell fogadnia, hogy a jobb cuccokért bizony teljesíteni kell, és nem fog minden csak úgy az ölébe hullani.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

     Vanilla/BC rendszer kéne azt kész. Ez a minden egyes életkörülményre csináljunk raid nehézséget totál szétbaszta az egészet: kisöcsi azt hiszi hogy ha lenyomta lfr-t akkor ő az uj kungen és hozza magával a teljes eligénytelenedést. Kulcs questek sem csak timesinkek voltak: a sok tróger nem tudott csak úgy beesni az utcáról egy raidbe. Ha már be tudtál lépni a kapun egy sscbe vagy tkba az feltételezett már alapvető elkötelezettséget, kitartást, türelmet. Sajnos az van hogy LK óta lejtmenet ez a történet, megszoksz vagy megszöksz tipikus esete.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Kapszlock

      Azt azért ne felejtsük el, hogy a Blizz ezt a játékot nem pusztán emberbaráti szeretetből és nem pusziért csinálja, hanem mert nekik ez üzlet.
      Lehet, hogy a Vanilla/BC rendszer visszahozása esetén azért megnézném az előfizetők számának alakulását.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

      Persze nyilvánvaló, nem is azt mondom hogy hozzák vissza mert az nem realitás, attól függetlenül hogy én speciel örülnék neki. Csak azt mondom hogy mindennek következménye van. Akkoriban más volt probléma, most azon panaszkodunk hogy mennyi a slacker, karakterére igénytelen, felkészültségben nulla tróger. Nyilván régen is volt ilyen de azok nem jutottak szóhoz úgy, mint manapság.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑