WARCRAFT naxxramas-1920x1080

Készült 2016. december 22. | írta Hamu

46

Fs Talkshow – Az első

Elkészült az első Frostshock kibeszélő podcastunk.
Ha még nem hallottál volna a podcastről, ez egy rádiós műfaj, aminek a keretében most 5-en összeültünk egy este (Hancu, Attila, Rambo, Norton és Hamu), hogy jól kibeszéljünk pár témát, ami minket érdekel és önkényesen megmondjuk róla a szerintünk legtutibbat.
Az adáshoz nem kell semmi más, csak a hang, így kocsiban, buszon vagy csak a WoW alatt is nyújtani fogja számotokra azt az élményt, amit át akartunk adni.

Az adás hossza 01:29:30 (82 mb)

Show notes, vagy amik az adásban lehangzottak:

 • Nostarius és a vanilla szerverek kérdése
 •  7.1.5
 • Mean Streets of Gadgetzan
 • A rejtélyes Blizzard álláshirdetés és a lehetséges új Blizzard játékok kérdése

Várjuk a véleményeiteket, kritikáitokat vagy a hozzászólásaitokat az adáshoz. Ha van ötleted, hogy miről beszéljünk legközelebb ezt is szívesen vesszük.

Tetszik(28)Nem tetszik(0)

Tags: ,


 • nekro

  Lehetne időkódokat kérni? WoW kontent nem igazán érdekel, a többit szívesen hallgatnám. Esetleg iTunesra is feldobhatnátok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hamu

   Az ITunes, az nagyon macerás, először is kell egy neki tetsző rss-es egy ITunes regisztráció, azt aktiválni érvényes bankkártyával, és utána még az 1000 apró Mac-es szenvedés ami miatt egy életre elmegy a Win Os-t használó kedve, hogy valaha is ezzel szenvedjen.
   Szóval röviden és tömören én biztos, hogy nem fogom ezt megcsinálni.

   Időzítőt, meg majd a következőre nézem, de olyan 50 perctől van a nem wow kontent.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Astonkacser

    Jóvan majd ránézek valamikor. Jó ötletnek tartanám.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hamu

     Ha eredményre jutsz tudasd velem is ,mert én a geekmindnál elakadtam ebben a projectben.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser

      https://uploads.disquscdn.com/images/19a65e03726bf140da0b055a22856761b26427ec31d9da1eba92b8aa11d275f8.png

      Kesobb publikalom a storeba is.

      Ezen a cimen lehet feliratkozni: http://frostshock.eu/fstalkshow.xml

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://wow-recruit.eu Sigmoria (Sigma)

      Itt egy "rss" generátor script nem kell már fejlesztői account a publikáláshoz amugy 🙂

      http://www.podcastgenerator.net/

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Astonkacser

      Egy notepad is eleg volt hozza 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • http://wow-recruit.eu Sigmoria (Sigma)

      Jah csak ha ezt 1x felrakod akkor utána gyorsabb menedzselni akár másnak is ezért szeretem.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hamu

      Ránézek erre, a feedburnert használom rss generálásra és eddig minden megette a az Itunes is ill a Podcast addict app is behúzta az adatbázisába a podcastaket gond nélkül.
      Köszi

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • eatmoregold

    Soundcloud?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hamu

     az is alternatíva de jobb szeretem saját szerveren tárolni a dolgaimat.
     Illetve, az fs-hez meg még tök fölösleges 1 adás miatt havi 10 eurót perkálni, hogy hallgatható legyen.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • díjazom az ötletet 😛 hallgassuk hát... 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Sly90

  Én nagy Legacy vérpistike voltam itt FS!-en de egy ideje kezdem átgondolni, átértékelni a dolgokat. Az Én személyes véleményem és "sérelmem" a játékkal kapcsolatban, hogy nem jutalmaz eléggé. Végigszenvedsz egy kontentet és (jó esetben) egy év múlva az addig kiszenvedett karaktered, értékeid pontosan annyit érnek mint Józsika karaktere aki a 8. születésnapjára megkapta a WoW-ot és instant boostal max lvl -re kerül. Emellett ott van az, hogy a Ti szavaitokkal élve "felhígult" a játék. Ez abban mutatkozik meg, hogy Te mythicen szenveded ki a bosst akkor kapsz 1 achit meg piros színű szetett Józsika meg LFR ben spammeli a 3-as gombot és Ő megkapja ugyanazt a settet -10 all stattal zöld színben achi nélkül. Emlékszem mikor Nihilum levágta KT-t és televolt lvl 1 es inspectelős karikkal Orgrimmar a Magtheridon szerveren és a guild tagjai direkt fegyver, vállas és fejes nélkül álltak a bank tetején.

  Azzal már egyetértek, hogy nagy része az emlékek miatt szép és azzal is, hogy már nem lenne 40 ember aki elmegy szívni BWL be vagy épp AQ40 be ellenben a PvP seknek maga lenne a paradicsom (Én is leginkább a PvP miatt húznék fel karit).

  Mi a megoldás? Ötletem lenne de 99,9%, hogy kivitelezhetetlen. Szerintem már BC nél hagyni kellett volna a max lvl kitolását 70 re. Jobban összefügghetnének a raidek gondolok itt pl resistance gearre, kulcsra ami egy korábbi bossból esett hasznos vagy elengedhetetlen lenne máshol. Így nem érezném feleslegesnek a befektetett időt és energiát, adott nosztalgiázni vágyó random társasággal vagy barátokkal visszamehetnék oldschool raidbe ami még mindig lezúzná az arcunkat ha nem figyelünk stb..... Még annyit hozzátennék, hogy két módot adnék a raideknek easy és normal az easy kizárólag arra szolgálna, hogy lásd a bossokat és csak kék itemek esnének.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • hapci

   Biztos, hogy baj, ha van esélyed lemenni LFR-be, ahol láthatod az adott content raid részét? Jó pár éve, mikor aktívan raideltem, bosszantott sok minden. Ahogyan mondtad, én szenvedtem, ők kb. 0 skillel kaptak valamit... erre mi lett?
   Pont LFR előtt kb. 1 évvel nem tudtam már többé raidelni, sőt nem tudtam magammal többé mit kezdeni a játékban.. aztán LFR egy kicsit segített, majd apránként kiegészítőről kiegészítőre mindig kaptam valamit, ami miatt megérte maradni így is.
   Legion-ig nem próbálkoztam puggal, de EN normal, és a Mythic dungeonok sokat lendítettek ezen is (sajnos nem hiszem, hogy a többi raid puggolható lesz ilyen "könnyen", már csak a raid hosszúsága miatt sem).
   Egy szó, mint száz: biztos, hogy baj, hogy ilyen irányba halad a WoW? Mi lenne, ha nem lenne ennyire casual barát? A kemény hardcore réteg biztosan örülne, de a Blizz vajon akkora bevétel mellett invesztálni ennyit a játékba? (nyilván jóval kevesebben játszanának már, - ha a Vanila/TBC vonalat követnék)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szolo

   Na pont a PvP-t nem élveznéd szerintem. A top PvP setek (High Warlord/Grand Marshal) tier 1 szintű epicek voltak. Röhögve kigyógyítottam a Hordások sebzését AQ/Naxx cuccokban. Persze csak addig, amíg egy raiderrel nem futottam össze. Volt 2,5x-es HP-m, brutál ressistem, majdnem annyi armorom, mint egy top PVP set-es warriornak és egyszerűen nem tudtak velem mit csinálni. Max lelökhettek, ha éppen a hídon harcoltunk, én meg nem figyeltem, de arra is ott volt a Levitate.

   Én máig kellemes emlékekkel gondolok vissza a vanilla időkre, de biztosan nem indítanék még hivatalos legacy szerveren sem karaktert. Végzetesen unbalanced volt a raiderek irányába, ami nekem akkor jól jött, de egyben kellemetlen is volt a "többiek" között menni úgy, hogy egy cuccomért is ölni tudtak volna, de egy crafted epic vagy BoE tier 1 is fél éves munkájuk lett volna. Volt is ebből vitám egyik raidertársammal, hogy miért szégyenlem a cuccaimat, lássák csak, amikor raidre vonulunk.

   Vanilla legnagyobb hibája az volt, hogy a valós viszonyokhoz hasonlóan csak a játékosok 2-3%-a (raiderek) számára volt összességében kellemes. esetleg még a masszív PvP-zők megtalálhatták a számításukat.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Sly90

    Én High Warlord Rogue voltam a HW 1h kard az AQ40 Ancient Qiraji Ripper-el az epic pvp set az meg T2 vel volt egy szinten. Naxxos gearben elég kevesen feszengtek tehát gear alapon szerintem nem volt akkora unbalance.

    Nekem a rövid fightok és a millió mentő és cc spell hiánya nagyon tetszett ezért biztosan indítanék karaktert és hosszú távon játszanék. Az outdoor pvp vanilla óta hallott ami az egyik legjobb dolog volt a játékban számomra...

    Elegem van abból, hogy fajtól kaszttól függetlenül bárki el tud szaladni, ki tudja menteni magát, fel tudja healelni magát, mountra pattan stb.... Akkor inkább legyen 1-2 unbalace counter class amit nagyon nehéz leverni mint pl vanillába a hunter vagy a pap....

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Szolo

     Én nem úgy emlékeztem, de http://db.vanillagaming.org/ is tényleg inkább T1(ilvl66)-T2(ilvl76) közé teszi a PvP setet (ilvl71) és a fegyver(ilvl78) is T2(ilvl74-81) környékén van.
     A fránya emlékezetem már nem a régi.:)

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Pefcs

     Ebből az jött le, higy szerinted jó dolog volt, hogy játékosokat stunlockban lehetett tartani és gyak. nem volt semmi ellenszer erre. Nekem ezzel teljesen ellentétes a véleményem. Persze az is lehet, hogy rosszul értelmeztem a szavaidat.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Sly90

      Nem értelmezed rosszul és nem is kell vele egyetérteni. Direkt kihangsúlyoztam minden kommentben, hogy ez az Én személyes véleményem. Egyébként akinek ez nem tetszett annak ott van a Legion nyugodtan lehet rajta pötyögni.

      Volt trinket ami mindenből kiszedett de csak egyszer lehetett eltolni magas volt rajt a CD (asszem 2 perc) ami szerintem sokkal jobb mint ma, hogy van 5 mentő képességed mindegyiken 20-30 sec CD és egyébként is egy nagy crit is max a HP-d 20% át veszi le... Lehet stunlockban tudtam tartani valakit de ha jókor használta a trinketet két ütés voltam.

      Nekem a darálás, a pörgés volt az amit szerettem a 40v40 AV fightok, amikor WSG-n ki tudtam cselezni az enemyt, amikor outdoor pvp be csak a bubihs volt ami menekülésre adott esélyt ha egyszer betámadtál valakit akkor az egyikőtök elesett... Az oszlop körül futkosást, LOS fightot, a self healt, a cica blinket stb. meghagyom a többieknek...

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Dagimaczi

     Nana, őriztem én már rugó hullát, többedmagammal IF balkonon, a "high warlord" az többnyire azt jelentette, hogy éjt napallátéve a battlegroundokon újra meg újra meg újra, teménytelen idő elhasználásával futottad a köröket.
     A world pvp az más, 40 vs 40 embernél a szerverek általában letérdeltek, álltál a lagban/ vagy a temetőben...
     A warlock hol tud elszaladni?

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • tux527

   Bocsi, lehet, hogy nagyon benéztem, de a neved alapján meg szeretném kérdezni: Nem játszottál véletlenül még 2005 környékén egy Burning Blade nevű magyar vanilla tört szerón, female NE warriorral Sylvantara néven? (Őt is Sly-nak becéztük.)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • https://tardis.hu worgenrage

  Tök jó ez a podcast! 🙂 vanilla wowos témán már túlvagyok, (HS közbe tök jó hallgatni 🙂 ). És nagyjából egyet is értek a véleményekkel amik elhangoztak 🙂 Csak így tovább 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Hamu

   Ő Rambo volt, mármint a pala paklis

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • https://tardis.hu worgenrage

    Köszi Hancu 🙂 Amúgy tényleg totálisan jó volt ez a podcast! 🙂 Köszönet érte! 🙂

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Hamu

     Tényleg nevet váltok Hamuról Bélára....
     Hancu légy átkozott!!!! 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • https://tardis.hu worgenrage

      Sorry, korrigáltam 😀 Csak kicsik a betűk a monitoron 🙂 ^^

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Hamu

      Semmi gond. Hancu is megmondta, hogy ezután Bélázni fog

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Afthraste

  El sem hiszem, hogy végighallgattam, nem gondoltam eddig egy huzamban ülni, jó podcast volt, jöhet még! 😀

  Ami a Blizzard játékokat illeti, adom, hogy jól összelopják a dolgokat és maguktól hozzáadnak, de ami két dolog engem mindig nagyon meg fog bennük, az a játékok világa, és a játékok minősége. Az összes játék köré, még amelyiknek játékbeli története nincs is (Overwatch) olyan világot képesek felhúzni, ami egyszerűen beszippantja az embert. Vanillának is szerintem ez volt a nagy erőssége, és ezért szerettek az emberek odasétálni az instákhoz, meg a bg kapukhoz és ott dekkolni (brrr), mert elveszhettél egy világban, amit vagy megszerettél a játék kijövetelével (ha előtte nem MMO-ztál, ez volt a legjobban felépített), vagy már szeretted a Warcraft RTS-ekből (nálam ez játszott). A minőségen pedig, hogy mit értek, minden apró kis irányítás, minden szaros kis funkció szinte a végtelenségig van kényelmesítve, kevés olyan folyton használt játékelemet tudnék felsorolni, amit körülményes lenne használni (minden fajta mozgás, FPS, Third-Person a wowban, a felülnézetes a Diabloban, Starcraftban) az összes vetélytárs közül a legkényelmesebb és ez elmondható minden egyéb funkcióról, olyanokról is, amikre nem is gondolnánk. Én pl. az SWTOR, ill. a TESO-val is képtelen vagyok a sztorin túl játszani, mert ami delayek vannak a képességek között a WoW-hoz képest, az számomra már kényelmetlen, pedig egyik fejlesztőgárdát se kell sajnálni. De még olyan apróságok is, hogy az SWTOR utólag lekopizta a Dungeon Findert, és annak az UI-ja se volt olyan kényelmes, mint a WoW-nak, mert ahogy a többi funkciót is, megcsinálták, hogy működjön, azt pedig, hogy minél kényelmesebb legyen, már nem vették figyelembe. OW (többek között) ezért (is) baromi nyerő, mert egyszerűen olyan kényelmes minden funkció, hogy az már szinte bűn, legyél casual vagy hardcore játékos.

  Ami az MMORPG-ket és a WoW-ot illeti, ami nagy előnye az előző tartalom elfelejtésének az az, hogy nem kell a játékba való beszálláshoz végigszarakodni. A WoW-al az elmúlt pár kiegben azt vettem észre, hogy ha valami félresikerül, azt nagyon nehéz jóvá tenni, és gyakorlatilag minden kieggel az éppen leginkább rossz elemét a játéknak foltozgatják, így kevésbé van meg az a Blizzardos feeling, ami 1-1 új játéknál van, hogy berobbannak egy műfajba és minden aspektusában jobb a játék az eddigieknél. Ha rajtam múlna (baromi sok meló lenne, de ha szeretik a játékukat is, nem csak a pénzt, akkor nem azt kéne figyelembe venniük, hogy mennyi munka) én mindig csak az aktuális kiegészítőt tartanám meg, mintha 1-1 új játék lenne, mert úgyis, ahogy ti is mondtátok, a szintezés semmi, a content max szinten kezdődik (sajnos), és minden más csak a történetmesélés útjában van (lenne egy jó ötletük a kiegre valamelyik földrészt illetően, de nem léphetik meg, mert az egy szintező zóna). Tehát kvázi minden kieggel resetelne a szintünk, lehetne így bevezetni pár megmaradó jutalmat, titlek, transmogok, akármik keretében, amiket csak akkor lehetett megszerezni, 1-2 helyet a világban fel kéne hozni szintre, pl. a szintező zónákat, mintha a playerek ott megcsinálták volna a dolgukat és most a köv kiegig vagy amíg contentet terveznek rá, nyugi van (vagy ki lehet terjeszteni a WQ-kat és random alli vs horda fightok, banditák, stbk jelennek meg, az egyes területekre jellemzően). Ha ne adj isten tényleg annyira adnának rá, mint amennyire még D2-t is patchelik, akkor az előző kiegeket bevonnák elszeparált "játékmódokba" a játékon belül, így az előző kiegbeli content nem vész kárba, aki vanilláért sír az mehetne vanillázni, és még akár (vagy pont hogy direkt nem) meg lehetne szerezni így előző kieg beli nehéz kihívásokat, mert ugye azért értéktelenednek el minden egyes kieggel az előző kieg rewardjai, mert utólag a jelenlegi rendszerrel megszerzed őket és abban flangálsz, így legalább tenni is kéne értük valamit. Baromi sok munka lenne, de szerintem felüdítő lenne a játék számára. A játékosbázis megosztását illetően, nem hiszem, hogy emiatt klánok szakadnának szét, eleve aki csak a sztoriért megy az a szabadidejében tenné, ha meg van valami kihívás az egyik kiegben amit ki szeretnének szedni, arra addig menne az egész klán azt csók. Így az a probléma se lenne, hogy ha BC akkor megint egy 70-es karit, pedig Vanillán már felhúzta, WK-n megint maxos kari, pedig BC-n már felhúzta, mert csak az adott kieg contentjét kéne megtenni mielőtt neki lehet esni, mint egy singleplayer játék több felvonása, csak MMO-ban.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szabolcs Galambos

  Na majd jövő héten elysium pvp alatt meghallgatom 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Gergely Kecskeméti

  Questelés közben ideális volt hallgatni, legyen még!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Slorasil

  Engem picit zavart, hogy nem tudtam kihez társítani a hangokat, az elején ugyan elmondtátok, hogy kik vesznek részt , de nem mutatkoztak be külön az emberek 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Jogos észrevétel. Szerintem is jó lett volna ha pár mondatban mindenki bemutatkozik.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Zoltán

  Nekem a vanilla (+bc) mindig a sok machinima-t fogja jelenteni. The Great Kodo FTW! https://www.youtube.com/watch?v=koSq-KecPm4

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szabolcs Galambos

   Azért előtte megtudtam megint, hogy a ma az enyém. 😀

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralet/advanced Faraleth

  Tipp: Hívjatok be Sleepet. Nekem megvan még a régi wowrádió, ő must have arc ilyenhez.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Jó ötlet! Meglátjuk mennyi kitartás lesz a srácokban, aztán ha tetszik nekik egy idő után elkezdhetünk vendégeket is beszervezni 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Szabolcs Galambos

    meg ghostbocit, meg admirálist a startrekből 🙂 meg ilyen celebritásokat (mint én). 😀

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • hancuman

   Bocs, de azért szeretnénk egy bizonyos színvonalat tartani 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Klapiklapp

    De ha mar WoW-rol van szo behivhatnatok valakit aki nem csak elmeleti szinten jatssza a jatekot. Foleg a legendary reszen a legvegen ereztem ugy ,hogy egyaltalan nem lattok ra arra a problemara amit ez a rendszer a top progress guildeknek/playereknek okoz.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Jorel

  Nyilván van akinek ez tetszik, de a "soktízezer" embert azért erősen kétlem.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Astonkacser

   Pedig van az több százezer is.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Jorel

    Ezt már előttem többen is kivesézték, úgy hogy nem ismételném őket 😀 Röviden: kétlem hogy párezer embernél többen valóban fizetnének ezért a szolgáltatásért huzamosabb ideig.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Astonkacser

     Hat a jovot senki sem tudja megjosolni ez biztos, de ha beleolvasol a Nostalrius jelenteseibe akkor lehet te is eszreveszed hogy az altalad emlitettnel sokkal nagyobb jelensegrol van szo. Pedig rengeteg ember nem is tud a legacy szerverekrol es azok legalitasa es megbizhatatlansaga miatt ki sem meri probalni.

     Kar hogy eppen nem voltam ott ezen a podcaston, egy par szamot szivesen felolvastam volna.

     Termeszetesen a valosag es a szamok mellett is mindenki abban hisz amiben akar, de az a beszelgetes engem mar nem erdekel. Es nem, az sem erv hogy mert mar milyen sokan elmondtak.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Szabolcs Galambos

  ha lenne egy értelmes nem overgearben hanem agyból raidelő banda, akkor nem. de nincs. 😀 amúgy meg 45min+ 2600+ sor van és DCnél nincs counter, dob a végére megint. 🙁

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Krax

  Jo volt hallgattni az eszmefuttatasokat sracok, ha lesz meg en biztosan meghallgatom. Egyebkent Hancuval ertek egyet a musor elejen elhangzott nosztalgia faktor tekinteteben. Egy (rossz) hasonlattal elve, olyan ez is mint minden addikcio, az elso utan (vanilla wow) a tobbi mar nem fogja azt az erzetet hozni mint a legelso impulzus es csak futunk az akkori erzet utan. Lehet, hogy azok a fiatalabb kollegak akik kesobb csatlakoztak es nem jatszottak huzamosabb idot, lehet, hogy nekik tenyleg elmeny lenne valamilyen szinten, de aki hozzaszokott a jelenlegi wow kenyelmehez a nem hiszem, hogy ujra akarna elni a rengeteg szopast a keves pluszert amit adhat (nosztalgia faktor).

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • rapbandita

  Na igen, amikor még Molten Core-ban fire speccen nem élt meg az ember, mert történetesen a fire elemental még immunis volt a tűz sebzésre és a hunter a lőszert sem az ujjából szopta. Az ilyen "apróságokat" leszámítva viszont Legion a második eljövetel..csak már nincs rá idő. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=iEWgs6YQR9A

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑