WARCRAFT helya

Készült 2016. december 30. | írta Norton

12

Helya a Trollok áldozata lett

Méltó zárást kapott az év. A Not Sure if Trolling kipipálta az aktuális contentet és visszazavarta Helya kisasszonyt a gödörbe.

Ahogy mondani szokás: 2016 becrittelt Helya-nak is.
A Not Sure if Trolling ugyanis tegnap lement és elkente a száját Mythic nehézségen, és ezzel kipipálta a Legion aktuális contentjét a legnehezebb fokozaton. A hírt ugyan még nem tették ki az oldalukra, de megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy kemény küzdelem árán, 451 wipe után gerincre vágták a lyányt.

helya

A Hun first kill tehát a Not Sure if Trolling guildet illeti, akik EU 65. és World 106. eredménnyel büszkélkedhetnek. És valóban büszkék lehetnek magukra, ugyanis egy különösen szemét fightról van szó, amit elég kreatívan oldottak meg. Gyorsan el is kaptam a killt hozó raid egyik tagját, aki elmondta, hogy:

A healereknek volt nagyon nehéz dolguk de átlagnál több dolga akad mindenkinek a fighton.
Ez a tipikus 1 ember meghal mehet a wipe boss, de kifejezetten healer szopató fight. Nerf előtt kirakott 5 debuffot, amit szedni kell de 4 healeres a fight mert másképp nincs meg a damaged, ezert warlock dispel volt meg shadow pap mass dispel. Nerf után mar csak 4 debuffot rakott.

A srácok szoros versenyben előzték meg a Coming Home,  Feritas és Invalid Target guildeket, a guildek sorrendje és a progress jelenleg így néz ki:

rankings

Tetszik(11)Nem tetszik(1)


 • Skyfire

  "A srácok szoros versenyben előzték meg"
  Wowprogress alapján a magyar 2. Xavius kill 400 hellyel hátrébb volt, de ez nagyon rég óta így van hogy van 1 kiemelkedő magyar guild a többi meg kullog, de lehet tévedek és a coming home 1-2 héten belül leüti.

  A 106. hely szép, rég volt ilyen előkelő helyen magyar guild, nem tudom a körülmények milyenek 7/7 vagy csak 5/7-et raidelnek vagy kevesebb már az EU-s progress guild, de 100. körüli helyezés egész jó...

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Klapiklapp

   5/7et raidel a guild es azert van ilyen keves kill mert a boss kurvanehez , meg az unnepek is bekavartak. Nekunk szerencsere nem maradt el sok raid .

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Alastian

  Off: Közvéleménykutatás: hány legendarytok van? Emellé belehet dobni a played timeot és egyebeket is. Kezdem is: 3 kari, össz. 8 nap played 0 legendary.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Torporak

  Hatalmas nagy gratula a Trolloknak, de sajnos ahogy megnézed a wowprogresst is jelenleg kevés magyar raider klán van, ez szörnyű. Ebből a csak négy klán van 2/3 Mythicben és ugyanők öltek nerf nélküli Odynt. DTQ, Wipefest is próbál raidelni, de több kevesebb sikerrel. Ha megnézed akkor a magyar második és negyedik hely között 150 rank különbség van, amíg a 4. és 5. között már 400 és csak csak hat klán ölt mythicet, utóbbi kettő is nerfelt Odynt.
  Sajnálom hogy a Trollokon és az utánuk következő három klánon nincs más rendes progress guild magyar körökön belül.

  Na de még egyszer NAGY GZ a notsit-nek! x)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Szabolcs Galambos

   Miért kell sajnálni, hogy felnőttek a korábbi raiderek? o.O 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Torporak

    Itt nem, hogy ezzel van a probléma hogy a "korábbi raiderek" felnőttek, mivel vanilla és BC korszakban is voltak idősebb játékosok. A probléma az az szerintem, hogy nem tudnak a jelenlegi korosztályból becsalogatni új játékosokat 16-18 éveseket akikből később jó játékos lesz, mert mindenhol a moba meg a CS a menő. Illetve ahogy sok embertől hallom mindenki inkább a társaság miatt játszik. Amit megint nem értek, én anno 'top' magyar klánban játszottam és a csapat nagy része ugyanúgy összejár néha néha 1-2 sörre, beszélgetünk in-game, discordon és a többi. De aki akar játszani az elmegy egy komolyabb klánba, MERT ott is van jó társaság, nem hiszem hogy egy klán működhet anélkül ha nincs jó társaság, ha pedig valaki a barátaival játszik, de ő kifejezetten egy progress orientáltabb klánban játszana azt szerintem a jó barátok megértik. x)

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Alastian

     Egy klán működhet jó társaság nélkül, mert van valami komolyabb ami összetarthatja: a pénz, bizony van aki ebből él.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Torporak

      Igen, ez így van. Én nemzetköziben játszom és rengeteg contact van más más klánokkal mythic+ miatt és nagyon sok guild ebből él a top50en belül, hogy mythic raidet, hc raidet és a többit boostolnak IRL pénzért nagyon hamar master loottal.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Don Dondon

     Szerintem ezen túl ez anyagilag is teljesen érthető: ha most lennék 16-18 éves én sem hiszem, hogy vennék egy játékot, amire fixen havonta még elmegy a zsebpénz ötöd-negyed része. Tört szervereken ingyé' meg nem biztos, hogy fog olyan benyomásokat szerezni, amivel berántaná a WoW. Ráadásul szerepjátékként még műfaji hátrányból is indul, hiába MMO. De legalább annyira felelős a time management része: itthon és EU-ban a felsőoktatás is elég mély választópont szokott lenni azt illetően, hogy ki mennyi időt tud szakítani - egy guildtársam ezt úgy fogalmazta meg, hogy akinek egyetem mellett marad ideje raidelni az vagy büfészakra jár vagy fél év múlva kibukik (ez persze teljesen kirekesztő megközelítés, így nem értek vele eggyet).
     Szóval ha a WoW-ot a fiatal felnőttek játékának tekintjük, akkor nem csoda, hogy ilyen kevés klán tud competitive raidelni, mert a heti sok raid és a munka/tanulás/barátnő/stb. dolgok mindig nehezen összeegyeztethetőek, s általában a "csak egy rewardot választhatsz" típusú quest a végeredménye.
     Ha ehhez viszonyítom, hogy van ~100 magyar, aki tud folyamatosan Mythic raidelni, egyáltalán nem tűnik olyan rossznak ez a szám.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Dagimaczi

     De azzal van:)
     + kiégés + munka+ család.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Farkas Péter

  Inkább úgy fogalmaznék, hogy EN annyira könnyű lett, hogy inkább azt farmolják elsőnek. 😀
  (De tényleg könyebb lett mint OG insta)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  Élmény volt elolvasni az oldalukon a battlereportot:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑