World of Warcraft Classic megjelenés -


WARCRAFT skorpyron

Készült 2017. január 7. | írta Arwhen

3

Nighthold taktikái – Skorpyron

Ebben a cikkben Nighthold első bossával ismerkedhettek meg, normál és heroic verzióban. Ha lesz rá igény, kibővítem mythic verzióval is.

A boss taktikája elsősorban PTR-es tesztelések, wowheades leírás és az Adventure guide alapján készült, előfordulhatnak eltérések, amikor a boss bekerül élesre, ezt vegyétek figyelembe. Nighthold január 18-án élesedik az európai szervereken, és rá egy hétre, január 25-én nyílik a mythic és a Raid finder első része. RF első szárnyában, Arcing Aqueducts-ban találjátok majd. Visszajelzéseket szívesen fogadunk. Kellemes barátkozást Skorpyronnal, és sok sikert majd hozzá!

Skorpyron Nighthold első bossa, az Arcing Depths részen találkozunk vele. Egy kicsi, kör alakú teremben fogunk vele harcolni, ami nehezíti is a fightot rendesen. Elsősorban az addokról szól a harc, azokat kell tudni jól kezelni, ők okozhatnak legkönnyebben wipe-ot.

 1. Focused Blast
  1. Random játékosra fordul, területit tol az irányába, amely nagy sebzést okoz, és 3 secre stunnol. Amennyiben bennemaradsz, és benyeled ezt a sebzést, úgy a következőnél már hosszabb lesz a stun, és a stun ideje egyre nő, minél többször nem szaladsz ki belőle.
 2. Arcanoslash
  1. Maga elé, félgömb alakban tolt területi sebzés, amelyet a tankon kívül más nem kaphat meg.
  2. Hármat kasztol el egymás után.
  3. Nagy sebzést okoz, és Arcane tether debuffot rak fel.
  4. Aki megkapja ezt a debuffot, 10 yarddal arrébb kell szaladnia (attól a ponttól ahol megkapta), hogy leessen.
  5. Kicsi teremben mozgunk, és maga előtt 180 fokban sebez az Arcanoslash, Nagyon ügyelni kell rá, hogy senki nem kapja meg a sebzést, mert könnyen halálos lehet. Aki mégis megkapja, és túléli a sebzést, a debuff miatt szaladnia kell 10 yardot mindenképpen.
  6. A tanknak kell rá figyelnie, hogy úgy fordítsa a bosst, hogy a raidből a lehető legkevesebben kapják meg. (a legjobb értelemszerűen, ha senki nem nyeli be)
 3. Chitnous Exoskeleton
  1. Boss páncélja, ami buffként jelenik meg rajta, és a fight kezdetekor 25 stack van rajta.
  2. Minden stack 1%-kal csökkenti a boss bekapott damage-ét.
  3. A buff a boss HP-jának csökkenésével esik le, 1% hp vesztés=1stack leesésével.
 4. Crystalline fragments
  1. A leeső kristályok, amik leesésükkor sebeznek mindenkit.
 5. Exoskeletal Vulnerability
  1. Amikor a bossról leesett az összes Chitnous Exoskeleton buff (tehát mind a 25), a boss 15 másodpercre stunnolódik, és 45%-kal több damaget kap be.
  2. Hogyha letelt a 15 sec, a Chitnous Exoskeleton buff visszakerül a bossra, szintén 25 stackkel, és megnövekszik a boss sebzése is 10%-kal (HC-n 15%-kal). (Infused Exoskeleton)
 6. Shockwave
  1. Ha a boss eléri a 100 energia szintet, akkor kasztolja a shockwave-et, ami nagy sebzést okoz, és hátralöki azokat a játékosokat akik nem bújnak el a kristályok mögé.
  2. Amikor a Chitnous Exoskeleton stackjei leesnek, ezek egy kristály formájában megjelennek a földön. Ezek mögé a kristályok mögé kell elbújni, amikor a boss Shockwave-t kasztol. 
 7. Call of the scoprpid
  1. A boss felébreszti a terem szélében várakozó skorpiókat, és maga mellé hívja őket.
  2. Egy Call of the scorpid setén 5-6 kis skorpió (Crystalline skorpid) fog érkezni. HC-n csatlakozik hozzájuk egy nagy (Volatile Skorpid) is.

Addok

 1. Call of the scoprpid
  1. A boss felébreszti, és maga mellé hívja a terem szélében lévő skorpiókat. 20 másodpercenként kasztolt képesség, egy körben 5-6 kis skorpió (Crystalline Skorpid) fog érdekzni. HC-n csatlakozik hozzájuk egy nagy (Volatile Skorpid) is.
 2. Crystalline Skorpid 
  1. Kis kék skorpiók, amelyek meleeben megütik a tankot, Energy surge képességükkel, és ezzel egy stackelő dot is felkerül rájuk.
  2. Eleinte nem sebez sokat, de minél nagyobb a stack, annál veszélyesebb.
  3. Ezeket a skorpiókat lehet, és KELL is CC-zni. Lassítás, stun, miegyéb mehet rájuk, hogy minél kevesebb üsse meg a tankot.
  4. A tank pedig amíg tudja, kite-olja őket.
  5. Boon of the Skorpids: Körülbelül 10 sec után a skorpiókra kerülő stackelő buff, amely stackenként 5%-kal (HC-n 10%) növeli a sebzésüket, és 10%-kal gyorsítja a mozgásukat, tehát egyre nehezebb lesz őket kite-olni. 7-8 másodpercenként kerül rájuk újabb stack, amíg meg nem halnak.
 3. Volatile Skorpid (HC)
  1. Nagy piros skorpió, nem CC-zhető.
  2. Scorpid Swarm: A közlben lévő kis skorpiók a hastje 30%-kal nő. Amikor meghal, felrobban, és 15 yardos körzetben sebez mindenkit, ki kell healelni.
  3. Volatile Chitin: Amikor ez a skorpió meghal, felrobban, és 15 yardon belül mindenkit sebez. Önmagában nem veszélyes, de egyéb képességel kombinálódva halálos lehet, ezért fontos, hogy a lehető legkevesebben sebződjenek benne.
 4. Red clouds
  1. A terem szélés piros felhők jelennek meg, amikből, skopriók másznak ki, hogyha valaki beleszalad.
  2. Ezért NAGYON FONTOS SHOCKWAVE esetén ELBÚJNI a kristályok mögé, mert ha nem bújsz el, belelök ezekbe a felhőkbe és kezelhetetlen mennyiségű az add jön, ami gyors és kíméletlen Skorpió halálhoz vezet.

Ahogy az elején is írtam, Skorpyron egy kicsi, kör alakú teremben található, ami a folyamatos mozgás és a különböző képességei miatt nehezíti a harcot. A terem közepén van egy díszes kör, azon belül kell mozogni, és a bosst középen kell tankolni, a raidtől elfordítva. Nagyon gyorsan és jól kell kezelni az addokat, hogy ne öljék meg a tankunkat. Főleg HC-n javasolják a 3 tankot, 1 bosst tankoló és 2 addokat tankoló tank felállásban. Ezzel annyi gond lehet, hogy a main tanknak folyamatosan 10 yardokat kell szadniuk az Arcane tether debuff miatt. Működhet az is, hogy a 2 tank váltogatja egymást a bosson, a harmadik pedig addozik. Ezt ki kell tapasztalni, hogy kinek, hogy megy a legegyszerűbben. A DPS cd-ket az Exoskeletal Vulnerability-re kell tartogatni, ez 75%, 50% és 25%-nál fog bekövetkezni. Heroismot, Bloodlustot Time warpot pedig érdemes az utolsó ilyen fázisra, tehát 25%-ra megtartani. 

Tankok:

 1. Arcanoslash-re CD-t/Active mitigationt kell használni, hogy minél kevesebb sebzést kapjon belőle.
 2. Az Arcane Tether debuffal 10 yarddal arrébb kell szaladni.
 3. Az addokat tankoló tank (vagy tankok) sem állhatnak a boss előtt), és a Call of the Skorpid idején gyorsan össze kell szedniük az addokat, és raidhez húzni, hogy a melee DPS-ek is elérjék.
 4. Az addot tankoló tanknak a Boon of the skorpid idejére kell időzíteni a CD-it.
 5. Shockwave esetén a bosst tankoló tanknak is el kell bújnia, majd ha vége, gyorsan visszamenni a helyére, hogy az Arcanoslasht ne kapja meg a raid.

DPS:

 1. A Crystalline Skorpidokat CC-zni (stunnolja, hátralöki, fagyasztja, lassítja, barizza, lebegteti, bármit, ami CC és hat rájuk). HC-n ezeket öljük először AOE-ban, ők a prioritás, utána öljük meg a Volatile skorpidot (főleg a ranged lövi, és mindenki elszalad, amikor robban)
 2. Nem szabad sokáig élni hagyni a skorpiókat, mert egyre nagyobb a raidsebzés.
 3. Közen DPS-elgeted a bosst, hogy pörögjenek lefelé a stackek róla.
 4. Az Exoskeletal Vulnerability-k idejére kell tartogatni minden DPS cd-t, hiszen ekkor tudjuk a bosst érdemben sebezni. Ez 75%, 50% és 25%-on fog bekövetkezni. A Herot, BL-t, TW-t pedig az utolsó ilyen fázisra, tehát 25%-nál érdemes használni.

Healerek:

 1. Erős heal kell az offtankba ha Crystalline Skorpidok vannak éppen jelen, figyelni kell rájuk, nagy sebzést kapnak a dot-tól folyamatosan, és a main tankba Arcanoslash idején-
 2. Minden Exoskeletal Vulnerability után nő a boss sebzése, egyre több healt igényel.
 3. Hogyha lent van a Volatila skorpid, akkor még többet sebzés van.

Mindenki:

 1. Ne állj a boss előtt semmiképpen az Arcanoslash miatt. Ha mégis megkapod a sebzést, és túléled, fuss el 10 yarddal arrébb.
 2. Focused blastot kerüld el, figyelj hova kerül és szaladj el onnan mindenképpen.
 3. Shockwave esetén állj be a kristályok mögé. 

 

Tetszik(34)Nem tetszik(0)

Tags: , ,


 • Skyfire

  na ilyet se láttam még ezen az oldalon, nagyon jó köszi!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Pedig volt, sőt, szokott is lenni 😛 (najó, nem mindig, de szokott)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Ball_so_hard

  Jaja nekem is tetszik, még ilyet! 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑