World of Warcraft Classic megjelenés -


WARCRAFT tsmtutorial

Készült 2017. február 11. | írta Norton

23

A TSM addon kezdőknek

A Best TSM Tutorial evör címre várományos minisorozatot hoztam hétvégére, amiben elmagyarázom, hogyan lehet beállítani végre ezt a bonyolult szart. Ne aggódjon senki, hatalmas tapasztalatommal képes vagyok gyökérbiztosan elmagyarázni mindent, így akár a kecskék, birkák és szobanövények is megértik.

tsmsample

Az elmúlt hetekben egyre több levelet kaptam, amiben a TSM-mel kapcsolatos kérdéseket tettetek fel. Hogy nem működik, hogy nem azt csinálja, amit kellene, vagy egyszerűen túl bonyolult, pedig nagyon szeretnétek használni. A TSM valóban bonyolult lehet, azonban csak annak, aki nem látja át a működését. Valójában nagyon egyszerű elven működik – csak ez az elv eltér az eddig megszokottaktól. Nem csak letöltöd és működik, hanem be kell állítani. És itt megy el sok leendő goblinnak a kedve az egésztől.
Úgy döntöttem végre felvállalom az arcom (és karaktereim) 🙂 , és elmagyarázom Nektek, hogy hogyan is kell beállítani a Goblinok Szent Grállját, a TradeSkillMaster addont.

Az alábbi két videóban a kezdeti lépéseket mutatom meg a letöltéstől kezdve az első eladásokig, a második videóban pedig azt, hogy hogyan tudsz craftolni és profit szerint szűrni a craftolandó itemeket. Csak óvatosan a kritikákkal, félénk vagyok. 😀 Hope you like it.

forrás: Gold Hungary

Tetszik(21)Nem tetszik(0)


 • Kaputelephant

  Köszönöm. Nem is tudom mióta várok egy ilyen szájbarágóra. "...hanem be kell állítani. És itt megy el sok leendő goblinnak a kedve az egésztől." No ez lennék én is.
  Köszönöm/köszönjük Norton.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   Örülök, ha segít. 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Gergely Kecskeméti

    Köszönöm én is, ezzel kapcsolatban érdeklődnék, mikorra tervezed az Arathor transzfert?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Norton

     Egy ideje már kalózkodom ott egy karival, de gondolkodom a költözésen. Nem tudom még ,hogy mi lesz belőle. Azon vacillálok, hogy Jó AH vs. ne öljön meg a hordi. Lehet maradok inkább a jó AH mellett és nem költözök. Lehet nektek is jobb. 🙂

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Gergely Kecskeméti

      Én egyébként is gondolkodtam elköltözésen, de mikor mondtad, hogy esetleg opció az Arathor, akkor csak megerősödtem ebben 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Serathis

  Bezzeg az én időmben még nem voltak addonok.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • skaven

   szerinted is csak a pre-alpha verzio volt az igazi wow meg anno 2002-ben? 🙂

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Serathis

    Amikor még a roguenál volt az FD? Ja

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • zibuprofen

  Köszi!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Saturas

  Bocs, ha a második videóban benne van, azt még nem néztem meg, de hogy számolja ki valaminek az árát, amihez pl Blood of Sargeras kell? https://rodent.io/blood-money-eu alapján?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   Erre ráéreztél. 🙂 Pont a második videó elején foglalkozok ezzel a problémával. A BoS (és minden bopos alapanyag) árát manuálisan kell beállítani, mert nem tudja a Blizzard AH API-ból lekérdezni.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Saturas

    Azóta megnéztem és épp emiatt nem értek egyet azzal, amit a videóban mondasz, ha a Bloodért tudok venni 10 prolonged potit, ami ér 450 g-t, és ez a 450 több, mint a mats és a kész cucc árának a különbsége, akkor nem fogom legyártani, akármit mond a tsm, meg akármire van beállítva (hiszen változik a jól kézzelfogható ára), hanem elmegyek a vendorhoz.
    Más: cookingot nem látja nekem a professionös menüben, erre van valami megoldás?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Norton

     Két külön dologról beszélsz. A TSM nem tudja kezelni az ilyesfajta konverziókat (pl a Blood Tradert). A Crafting modul kifejezetten craftolást néz. Ezalapján ajánl profittal eladható craftokat. Azt nem tudja megnézni, hogy ha esetleg a Blood tradernél beváltod, akkor jobban jösz e ki. A Crafting modul craftolásra van, semmi másra. A te példádban valóban az a jobb, hogy elmész és te magad váltod be, többet keresel vele, de belekeverni egy kifejezetten craftolásra kifejlesztett (rész)addont logikátlan.
     Amit én mondtam a BoS áráról, továbbra is megállja a helyét. Évek óta így működik a játékosok agya.
     "Ingyen kaptam a BoS-t/Chaos Orbot/Frozen Orbot/*insert random lootolt bopos material/ ezért ha 10g-t kapok érte az 10 profit." - De erre fel is hívtam a figyelmet a videóban, hogy éppen amiatt a hozzáállás miatt torzítanak a számok.
     (Itt jön be az, hogy egyetlen addon sem tud felkészíteni Gyökér Józsira, aki a fenti példa mentén gondolkodik, ezért nekünk kell alkalmazkodnunk és "elrontani" a számolást.)

     Látnia kellene a cookingot, mert miután felraktad a TSM-et és először megnyitod a Cooking szakma ablakát, fel kell ajánlania, hogy akarsz e groupot csinálni az összes receptednek. Ha ez nem történt meg, akkor alternatív módszerként te magad csinálhatsz egy groupot amibe célzottan teszed be a téged érdeklő kajákat.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Csaba Nagy

      az egyik guildtarsam eroteljesen allitja, hogy 110k-t keres minden eladott "Steelbound Harness"-szel, merthogy o farmolja hozza a matokat, nem AHbol veszi, ezert ingyen vannak 😀

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • amiShael

      Kikalkuláljátok a beleölt időt, és a billentyűzet erodálódását? 🙂 (Vagy csak nézzem meg a videót és megtudok mindent? :))

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Saturas

      Azt nem, de most az egyik NH HC progress napon kiszámoltam, hogy a wipeolgatás hány Ft-ba került, mivel ugye a goldból lehet game time-t venni. 😀
      (Persze ha meg nem játszom, akkor minek vegyem meg, de érdekes volt.)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • skaven

      lol, mennyire jott ki? 🙂

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Saturas

      0,9 euró kb, javítással együtt, amihez még hozzájönne a rúna, amit nem használtam egyet se

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Delfi

      Nem, ennél egyszerűbb a dolog. Ha a bányászással eltöltesz 3 órát, hogy keress 175 goldnyi értékű árút(ennyi lenne a nettó értéke, ha eladnád ahban) viszont 175 goldot kapsz egy órányi küldizésért vagy dungeonban bohóckodásért, akkor az alapján, hogy melyik számodra a szimpatikus, onnan keresed meg azt a pénzt.
      Minden attól függ, hogy mennyi időd van, számodra az mennyire értékes és mennyire vagy monotónia tűrő egy farmoláshoz.
      Az "ingyen van" mindenképp rossz álláspont, hiszen az adott mennyiségű alapanyagot el is adhattad volna, tehát azt az értéket teszed bele a felszerelésedbe. Az már más kérdés, hogy ha kell egy cucc, akkor úgyis mindegy mennyit ér, megcsinálod magadnak. Ha viszont döntened kell, hogy +7 ilvl vagy inkább előfizetés, már előjön a kezdő gondolatom, mert ott már átgondolod, hogy az a cucc 1/4 wow tokent ér.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Saturas

      Rosszul fogalmaztam, ha a Cooking szakma gombjára nyomok, mint régen, akkor feljön, minden jó.
      A TSM addon ablakában a Crafting gombnál a két primary profession mellett nem hozza fel. (Második videó 1:32)

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Barnus

      Nem kell magának csinálnia groupot és belepakolnia elvileg. Bármikor amikor kinyitja az adott profot, esetünkben a cookingot, akkor a Professions tabról felül a TSM Groupsra átkattintva ott van alul a "Create Profession Groups" gomb, ami manuálisan csinálja ugyanazt, mint az első alkalommal automatikusan felugró kérdés. Egyébként ezt érdemes is megnyomni olyankor, amikor új receptek kerülnek be és bővül a profession, mert azok nem kerülnek be automatikusan.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • typical

  Nekem csak 1 kérdésem lenne, hogy ha például berakok 1 chest-t ragnaros szerveren , akkor azt látni fogják például a Kel'thuzad szerveren is?

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Csaba Nagy

   ha connected realm, akkor igen, egyebkent nem. de az ellenseges frakcioval kozos az AH szerveren belul

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑