World of Warcraft Classic megjelenés -


WARCRAFT growth_0210

Készült 2017. március 23. | írta Norton

27

Drágulnak a store cuccok

Aerythlea kapta a szomorú feladatot, hogy bejelentse: hamarosan drágulni fog minden in-game service ára. Az áremelkedést a piaci helyzet indokolja.

A hivatalos poszt szerint a cég felülvizsgálta minden régióban a szolgáltatások árát és az európai árakkal kapcsolatban úgy találta, hogy kicsit korrigálni kell őket. Eszerint minden in-game szolgáltatás árát április 5-től kicsit megemelik.
Az árak az alábbiak szerint alakulnak:

Jelenlegi ár
Árak ápr. 5-től – Euro
Árak ápr. 5-től – GBP
Name Change
€8
€10
 £9
Helms
€12
€15
£13
WoW Token
€20
Változatlan
£17
Character Transfer
€20
€25
£19
Race Change
€20
€25
£19
Mounts
€20
€25
£19
Premium Mountok
€25
€30
£27
Pet & Mount Bundle
€26
€30
£27
Faction Change
€25
€30
£27
Guild Transfer
€30
€35
£30
Guild Faction Change
€35
€40
£35
Character Transfer & Faction Change
€45
€55
£46
Character Boost
€50
€60
£49
Guild Transfer & Faction Change
€55
€65
£55

A fenti számok alapján látszik, hogy átlagosan 5 euróval drágul minden szolgáltatás. A hivatalos fórumon persze egyből kiakadtak. Vannak, akiknek nem tetszik és kígyót-békát kiáltanak a Blizzardra, mások viszont felhívják a figyelmet arra, hogy az előfizetés díja változatlan a megjelenés óta.

Ti mit gondoltok a változásról?

Tetszik(1)Nem tetszik(5)


 • Kapszlock

  Gondolom, azok a leghangosabbak most, akik az életben nem vették még igénybe egyik szolgáltatást se 😛

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Hokusai/simple evoken

   Ja, hogy gondolod. 🙂
   Amúgy most épp akció van a servicekre!

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • MrSkorpio7

    https://twitter.com/WoWTokenEU
    Érdemes lesz majd figyelni, hogy ez a bejelentés + a 25%-os akció meddig is veri fel a token árát. Csak az elmúlt 24 óra alatt a legmagasabb ár +10k-val haladta meg a heti csúcsokat és ugye még csak most jön a hétvége, amikor mindenki el kezd gondolkodni, hogy na akkor "lépni" kell. Én személy szerint azt várom, amit a legutóbbi ilyen akció alkalmával (akkor 50%-os árcsökkentés volt). Nem sokkal később pedig bejelentették a szerver összevonásokat. Már elmúltak azok az idők, amikor a ragnaros is éjjel-nappal high szerver volt, sőt nappal nem egyszer silvermoon és draenor is csak medium és egyre csak "fogynak". Most hogy adnak még egy pofont pár low szervernek ezzel, hogy aki akar/tud/van goldja/pénze és elköltözhet, szóval vajon mikor jelentik be ezután az újabb összevonásokat ne adj isten "szuperszerverek" létrehozását?

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

     őszintén..rosszabb lenne? szerintem kifejezetten zavaró, hogy még mindig kb annyi realm van szám szerint, mint mondjuk wotlkban, csak a töredéke az akkori állománynak - illetve a 10 évvel ezelőtti szerverekhez képest kicsit gondolom a maiak jobban bírják.
     megint swtorral jönnék, ahol volt kb 50 eu realm startnál, és kihalás alapon vonták össze. most van 6-10 eu realm, és mind high. nem jobb ez így?
     valaki most visszajön bc/wotlk után, és megnézi, hol játszon. "hm ragna high realm, az nem jó, hiszen lagfesttel egyenlő , sor, dc esti órákban" (erre emlékszik) "menjünk inkább a medium bloodscalpra, az jó lesz" -> aztán 1 hónap múlva fizeti a transzf...oh wait, meg is válaszoltam a kérdésem 🙂

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • pepipapa

  Hat en azt gondolom, hogy "mások viszont felhívják a figyelmet arra, hogy az előfizetés díja változatlan a megjelenés óta." egyreszt ez nem igaz (From November 13, monthly subscriptions will rise to £9.99 from £8.99, three months for £28.17 from £25.17, six months for £52.14 from £46.14, while the three month prepaid time card will retail for £20.99.), masreszt megkerdojelezem az epelmejuseget annak, aki szerint normalis, hogy 1 karakter boost annyiba kerul, mint 1 uj AAA kategorias jatek...harmadreszt 1-2 emeles 25%-os, ami minden csak nem kicsi, plane olyasmikert amik automatizalt scriptek...De gondolom majd jon valami feher lovag es bedobja a magikus "szerverkoltseg, inflacio es valutavaltasi rata szavakat", mint top bullshit.

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Klapiklapp

   Fejik a tehenet ameddig meg adja a tejet.

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Egy kis Emberke

   Minek dobnám be azokat? B@sznak az inflációra, a szerverköltségre és a valutaváltás zavaraira is. Szimplán adnak egy szolgáltatást, ami a kereslet-kínálat arányában akár 100 dollárig is fel lehet tornázni az árát. Szimpla kapitalizmus. Ha esetleg azt látják, hogy ettől az emeléstől a kutya se fogja igénybe venni a szolgáltatásokat, majd akkor csökkenteni fogják az árakat.

   spoiler: a többség ugyanúgy meg fogja venni.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Endyr

  ugyanez volt 2 hete HS-el is, ott is ment a hozonges

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Attila

  Az egész mögött a dollár erősödése van az euróhoz képest.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Almásy Gergő

   Sajnos a magyar forinthoz képest nem gyengült az ejró 🙁

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • MrSkorpio7

   Erről az egészről csak Soros György tehet!!!4444

   Tetszik(0)Nem tetszik(1)
 • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

  eleve nem értem, hogy egy transfer és faction changenek miért kell ennyibe kerülnie?
  maradjon az ára a boostnak (bár fasza, hogy annyiba kerül, mint mondjuk az Overwatch), a kozmetikai dolgoknak, de komolyan, transfer?! sokan lecancelezik az accot, mert túl drága lenne áttransferelni már 3-4 karit, ha mondjuk összeomlik a guild

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

   Biztos drága a floppy, amire kiírják a karaktereket és UPS-futárral vitetik át egyik serverfarmról a másikra 😀

   Amúgy régen (értsd: rééééégen) elég hosszú CD volt a transferen, már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi, de talán 30 nap. Feature restrictiont nem nagyon fognak rátenni.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

    emlékszem, jépé barátommal kiütöttük wotlkban a scarab lordot odáig, hogy hammer a bang a gonghoz inventoryban van. megnyitották az utolsó 3 realmet, már bejelentettük guildben, hogy 90 napra eltransferelünk máshova -mert hogy akkoriban 90 nap volt 😀 (aztán 3 nappal a szerverre transferelhetőség előtt kifarmolta a realmen 0-ról felhúzott brigád, és örökre elbuktuk a scarab lordot)

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://frostshock.eu/ Khas Dylar FS

     Ja igen, 90 nap volt tényleg... Én is terveztem ilyen Scarab Lordos mókát, csak én egyedül akartam csinálni. Tippelj, hogy sikerült-e... 😀

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Kellial

  Szerintem a character boost igenis legyen drága. Ez egy kényelmi szolgáltatás a lusta disz... játékosoknak. Amíg egyáltalán nem volt ilyen addig az volt a baj, most meg az hogy drága. Én úgy tudom hogy a fontban mért árak eddig nagyon kedvezőek voltak az euróshoz képest, szóval hogy most végre nagyjából egálba hozzák őket az egy várható lépés volt. Nincs itt semmi szerverhoszting díj meg infláció, egyszerűen végre kijavították az anomáliát amit anno beletettek. Nyilván ez nem tetszik az olcsójánosoknak de ez van.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

   az se tett jót amúgy a játéknak, hogy van már boost is.
   eddig legalább a pénzestróger vett egy honorbuddy kulcsot, amiért be kellett vállalnia a ban lehetőségét.
   most meg felboostol 3 karit, vesz neki aktuális endgame hc acsit, és bassza szét az összes pugot

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Kellial

    Eddig is ezt csinálta csak a kínai nyomingernek fizetett hogy húzza fel a karit.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Peter Stumpf

    Igen igazad lehet, de azok is trógerek akik krosus után kilépnek állandóan a raidből, amely kb 50% fel is bomlik utána...

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • http://eu.battle.net/wow/character/arathor/Faralêth/advanced Faraleth

     ahogy nézzük. én pugolok viszonylag sokat, és nagyjából az 1. tryon látszik, hogy van esély mondjuk leverni adott bosst, vagy halott az ötlet.
     nem szoktam egy wipenál leavelni, ha mondjuk lemegy puggal egy krosus vagy guldan 30%ra, akkor azt mondom na ez meglehet 2-3 pullból.
     viszont mikor guldan normalon p1ben az 1. add spawnál meghal a leader, majd az első lézerrel farkasszemet néz 2 healer, és mikor kijön guldan 16 emberből már 4 halott. na olyankor még fight közben kihselek a faszba. tróger vagyok? lehet. szarnak érzem magam ettől? nem.

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
     • Peter Stumpf

      pici más amit írsz mert gul és kros között általában van még pár boss: ticho-star-bota...
      persze amikor skorpon bitang nagy wipe van akkor hs és leave.

      Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Skyfire

  Mielőtt sokan okoskodnátok, érdemes megnézni az elmúlt fél év Euro - Dollár árfolyamát és kiderül miért is emelnek.
  Angliába vagy Németországba ez még mindig csak apró pénz. Havi 1-2 ilyen + szolgáltatás simán belefér, nem drágább mintha cigiznél még mindig...Több olyan embert ismerek aki simán kifizeti, de középiskolás koromba sok ismerősöm inkább húzott fel a másik szerveren karaktert

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Arilian

   Nem az a kérdés, hogy belefér e, nekem is belefér. Hanem hogy tróger dolog volt, hogy elbaszták a szervereket, a pvp balance-ot, egyekebet és az ő hibájuk miatt kellene, hogy fizessek 250 eurót, hogy minden karim átvigyem.

   Tetszik(1)Nem tetszik(0)
   • Meridian74

    Igen a szerverek kurvára el vannak baszva... ma akárhova mentem world questelni, csak piros neveket láttam... 20-30, vagy akár 40 is... és egy zöld se... Fizetek ezért a sz*rért, és valami gyökagyú a Blizzardnál is azért kapja fizuját, hogy erre figyeljen, de csak erre képesek?
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=689WoWScrnShot_032817_165.jpg

    Komolyan, csak ennyi tellik a blizzardnal a szerver összevonásoknál? 12 szerver van egyberántva, és sikerült egy ilyen arányt ezzel összehozni? Akkor kösz, inkább kapcsolnák ki ezta szerver összevonást, nem kérte senki sem. Az LFG, battlegroundnál mehet, de a szimpla játéknál nem jó. Nagyon nem jó.

    Tetszik(1)Nem tetszik(0)
 • XwP

  Érdekes amikor a dollár összeomlott és 170 Forint volt a dollár , akkor nem vitték le az árakat .
  Kinyalhatják .

  Tetszik(1)Nem tetszik(0)
  • Meridian74

   volt az 143 is kb... valamikor 2008 elején... pont most néztem, mert pont emiatt panaszkodott egyik ismerős angliában, mondom neki, hogy a dollár erősödött, emiatt... de nemcsak ez, a hardvercucc is emiatt drágább... anno 180-190Ft/$ most 285 Ft egy dollár... és bár kínában, tajvanon gyártanak, de dollárért.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  Engem csak a token ára izgat:)

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑