World of Warcraft Classic megjelenés - Mennyi is? Várjá' csak...


WARCRAFT yyzqvad

Készült 2017. április 20. | írta Norton

12

Addonok, amikkel egyszerűbb

Questelni, eligazodni, szintezni vagy kényelmesebbé tenni a játékot. A kötelező és ismert addonok mellett azonban vannak, amik egyszerűek de nagyszerűek. Olyan addonokat mutatunk most nektek, amik nem feltétlenül ismertek szélesebb körben. Mégis olyan jól működnek, olyannyira kényelmessé teszik a játék egy részét, hogy azonnal kötelezővé válhatnak számunkra.

Most tehát nem a milliós letöltésszámmal rendelkező, mindenki által ismert addonok, UI elemek és ajánlott kitek és packok következnek, hanem olyan addonok, amikről jó eséllyel nem is hallottatok még, pedig lehet pont megoldást talál a problémátokra. A cikk apropója a kb párhavonta megjelenő reddit posztok egyike. Kezdjünk is bele az ajánlóba, a linkeket az addonok nevébe rejtettem. Ha te is tudsz ajánlani egy jó addont a többieknek, írd meg kommentben.

Leatrix Plus

Egy All in One addon, amibe olyan kényelmi megoldásokat pakoltak bele, mint a questek auto acceptje és leadása, summon/rez automatikus elfogadása, junk itemek eladása vagy  repair. Ennél sokkal többet is tud, a teljes feature listát itt nézhetitek meg.

Dugi Questing Essential

Egy nagyon jó, questelés és World Questelést segítő addon. Sok egyéb tulajdonsága mellett például kijelölhetsz a térképen egy WQ-t és az addon automatikusan generál egy ajánlott útvonalat hozzá, melyet pontozott vonallal jelöl. Figyelembe veszi az ismert griffes pontokat és a legközelebbit piros színnel jelöli a griffes ablakánál. Emellett minden szokásost hoz, amit a questelést segítő addonok, ráadásul beépített quest reward trackere van. Ez a feature automatikusan felajánlja az itemcserét, ha jobbat kaptál, mint ami rajtad van, de már a lehetséges quest rewardok közül is kis gold vagy zöld nyilacskával jelzi, hogy melyik adható el legdrágábban vagy jelent neked upgrade-t. Emellett a Barrels o’ Fun Kirin Toros questeknél mouseoverrel raid markokat helyezhetsz el a hordókra, ami teljesen leegyszerűsíti a megfelelő hordó kiválasztását. Csak jegyezd meg a markot és alt tabolhatsz is nézni egy kis kecskepornót, amíg megkeveri a játék a  hordókat.

Cons Legion

Szintén a questelést, a fejlődést segítő addon. Használatával rengeteg időt spórolhatsz meg a szintezésből. A fenti addonhoz hasonlóan ez is kis nyilacskával jelzi, hogy merre kellene menned. De automatikusan kihagyja a cutscene bejátszásokat és egy “menj és csináld ezt” ablaka is van:

null

null

ArtifactPowerUser vagy New Openables

Mindkét addon trackeli a táskáidat és ha AP tokent talál, akkor kitesz egy ikont a képernyőre, amire rányomva use-olhatod őket. Nincs többé táskákban keresgélés, nem kell megjegyezned és megtanulnod az 500 féle AP token ikonját. Ez a két addon egyszerűvé teszi a dolgod. Előbbi addon csak az AP tokenekre van, de a New Openables minden hasonló itemre, például a repus tokenekre is használható.

OPie

Az OPie egy olyan UI addon, amivel egy kör alakú actionbar-rendszert építhetsz ki. A gombokra bebindelhetsz mindent, mage portálokat, kedvenc mountjaidat, szakmákat, spelleket… mindent. Ha spéci, jól kinéző UI-t akarsz építeni, ezzel akár üressé is változtathatod az action bar részt és egyedi UI építéséhez is felhasználhatod. Az animált körökkel operáló addon beállításaihoz minden segítséget megkapsz itt.

addon

Rogue Door Opener

Te is utálod, amikor mennél a rugóddal az Order Hallba, de mindig beszélni kell az NPC-vel, hogy nyissa ki azt a rohadt ajtót? Ez az addon nem csinál sokat, csak helyetted kiválasztja a vendornál azt az opciót, ami kinyitja az ajtót. De így is rengeteg szarakodástól ment meg. 🙂

World Quest Group Finder

Mi lenne ha azt mondanám, hogy negyedére csökkentheted a napi World Questeléssel eltöltött idődet? Ebben segít ez az addon, ami automatikusan csapatot keres neked az LFG panelen ahhoz a WQ-hoz, aminek a közelébe értél. Az autoinv/autoaccepttel operáló addonnal másodpercek alatt találsz csapatot minden World Questhez és ezáltal akár fél perc alatt végezhetsz olyan WQ-kkal is, amik eddig hosszú percekig tartottak, a progress baros WQ-k szinte másodpercek alatt készen lehetnek. A kill countba beszámítanak a party tagok killjei is. Most már érted, miért kötelező addon. 🙂

Server Shift Alert

Ez a gyöngyszem semmi mást nem csinálni, mint hangjelzéssel és chat üzenettel jelzi, ha szervert váltottál. A rendszeresen server dancingelők néha gondban vannak, hogy “akkor most sikerült ugrani, vagy nem?”. Ez az addon megmondja, ha igen.

Convert Ratings

Ez az egyszerű addon néhány infóval bővíti ki az itemek tooltipjét, és ezzel segít abban, hogy megfelelően tuningold a karaktered másodlagos statjait. Tudni akarod, hogy 1125 Mastery pontosan hány százalék? Ez az addon megmondja neked:

rat

Paragon Reputation

Az addon átalakítja a Blizzard reputation UI-ját és sokkal átláthatóbbá teszi a paragon repuk szintjét. Ennyi… de mennyire sokat jelent…

ba6d84533f5dec505c51beb606cf8cd8

Can’t Heal You

Az a gyökér tank már megint LoS-ba ment? A rád osztott raid tagok kimentek range-ből? Ez természetesen a healer hibája! De finoman, kedvesen szólhatsz nekik, hogy ugyan takarodjanak már vissza a helyükre, mert nincs időd őket keresgélni, amikor boss fight van. Az addon automatikusan küld egy whispert azoknak, akiket megpróbáltál healelni, de az valamiért sikertelen volt. Ajánlott raid leadereken használni halál előtt, így tudni fogják, hogy te megpróbáltad megmenteni őket! 🙂

HiddenArtifactTracker

Ha megszerezted a Hidden Artifact skint, már csak néhány dolgot kell megcsinálnod, hogy unlockolhasd a színvariációkat is. Ez az addon gyorsan megmutatja az item tooltipjében, hogy éppen hol jársz a folyamatban.

TransmogRoulette

Közeledik a Trial of Style, de az új transmogod keresgélésében és kialakításában is nagy segítséget adhat ez a kis gyöngyszem. Egy random gombot helyez el a transmog UI-n, amivel véletlenszerűen kialakított szettbe öltözik a karaktered. Nem csak a Trial of Style szűk 2 perce alatt segít kialakítani egy jó kinézetet, de a random gomb nyomogatásával ötleteket is adhat az új csodaszett megtalálásához.

null

null

+1
John Cena Level Up

John Cena induló minden szintlépésnél!!!!444!! Többet nem is kell mondani.

Tetszik(13)Nem tetszik(0)


 • Kaputelephant

  John Cena Level Up-t beszerzem bakker. Sírok és nevetek. Nagyon kész 😀

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Whisper

  Can’t Heal You ezen jót nevettem!! Már csak a cikk megfogalmazása miatt is felteszem!!!

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Peter Stumpf

  Off téma: pár hetet kihagytam, az új repu sok időt vesz igénybe? Illetve hol a legjobb gyűjtögetni azokat? Már csak a repu hiányzik 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • steve2563

  http://www.wowinterface.com/downloads/info20838-QuickQuest.html

  Nálam szintezésnél ez viszi a prímet. Köszi a Dugi Guides-t, kipróbálom! 🙂

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Saturas

  7.2 óta nem lehet a hordós itt a piros hol a piros wq-n a markerrel csalni. Lásd: patch notes.
  Van rá script is, az se működik.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   Tegnap csináltam. Dugi addonnal lehet. A titok az hogy azután kell mouseoverezni hogy már megkeverte a hordókat. Ha így csinálod akkor felrakja a markokat

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Dagimaczi

  A summon/ rez automatikus elfogadása szerintem nem jó ötlet:P

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Norton

   Az biztos. 🙂 De ezek szerencsére mind ki- bekapcsolható opciók minden magára valamit is adó addonnál.:)

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
 • Pefcs

  Fantasztikus. A Blizz ismét húzott egy "okosat" és gyakorlatilag ellehetetlenítette a World Quest Group Finder addont egy zseniális hotfixszel - mert állítólag lagoltatta a szervereket (amit én sosem vettem észre). Ennyit az altozásról akkor. Köszönjük meg ismét a jól átgondolt változtatást a Blizzardnak.

  Tetszik(0)Nem tetszik(0)
  • Bamboocha82

   Nem leszek népszerű ezzel, de én minden addont és makrót kitiltanék.. 🙂
   Kivéve talán az user interface átalakítókat. Azoknak nincs komoly hatása a játékra.

   Tetszik(0)Nem tetszik(0)
   • Pefcs

    Nagyon mások vagyunk akkor. 🙂 Persze ezzel semmi gond. Nekem minden agyonmakrózott, agyon addonozott.

    Tetszik(0)Nem tetszik(0)
    • Bamboocha82

     Nincs is ezzel gond, milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanazt szeretné.. 🙂
     Érdekes viszont, hogy ezek szerint a realmhopp ilyen problémákat okoz. Mi minden lehet még, amiről mi (laikusok) nem tudunk...

     Tetszik(0)Nem tetszik(0)
Back to Top ↑